-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
patex1983 #27942 üzenetére
Köszi, így csináltam. Legnagyobb baj hogy az először regisztrált Microsoft fiók jelszavát nem fogadja el, pedig 100 % hogy jó, ugyanezzel a live fiók is működik és a webes felületen is be tudok lépni. Egyelőre most félre kellett tennem, mert délután jelezte, hogy frissítés van, feltette a 8.1 et, most este megint jelezte hogy frissítés érkezett. Elindítottam, csakhogy nem vette észre hogy nincs alatta wifi, és a fogaskerekes résznél ledermedt. Most izgulok, hogy a wifit megtalálja. Azt viszont nem tudom, hogy egy nap hogyan tölthet le két frissítést?!
Szerk: Megpróbálom a dropbox klienst, hátha azzal működik. Mindenesetre akkor is érthetetlen, hogy miért nem tudom kiválasztani, hogy melyik fiókkal akarok képeket felhőbe menteni.
-
Zsolty001
tag
válasz
patex1983 #21770 üzenetére
Én sem találom, csak "megosztás" van, de még véletlenül sincs közte OneDrive.
A beállításokban be lehet állítani automatikus feltöltésre és az működik is, de én nem akarom, hogy minden képet felrakjon, hanem manuálisan szeretném, úgy látszik ezt már elfelejthetjük...
Ha pedig megnyitod az OneDrive alkalmazást, akkor azon belül enged ugyan feltölteni a fényképek közül, de csak egyenként! Ez nem kicsit ledöbbentett engem is.
-
Clemi
veterán
válasz
patex1983 #17691 üzenetére
Te valamit nagyon benéztél! Nekem mindig is be volt kapcsolva a Chronos-ban az élő csempe frissítés (különben mi értelme lenne kitenni) és soha nem volt ilyen mértékű merülésem. Ott nálad vagy be volt akkor valami alkalmazás ragadva, vagy a Chronos akad össze valamelyik szarul megírt programmal, ami fut nálad a háttérben, de hogy a Chronos így nem szívja le az akkut az tuti.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
patex1983 #17148 üzenetére
Mos tényleg nem 'okoskodásból' írom, de tényleg érdemes csináltatni egy dombornyomott Visa/Maestro kártyát, beállíttatni ügyintézővel, amit kell és probléma letudva. Ezek a Visa Electronok és társai tényleg csak max készpénzfelvételre, boltban párizsit vásárolni jók. Sajnos akkor szembesül az ember először ilyen problémával ,mikor repülő/koncertjegyet akar venni hirtelen felindulásból és nem érti, hogy miért dobja vissza az oldal.
@szp1: lehet, hogy ebben a felröppent összeesküvés elméletben lehet valami, hogy így próbálták kiakciózni a problémás szériát. Hihetetlen, hogy novemberben kifogtam egy hibátlan darabot (30ért T-s)..., de a laptopokkal mindig szívok valamit. Az Edigitalra visszatérve: volt már telefon, amit nem 2x vittem vissza, de ha hibás valami, akkor az hibás-senki sem szereti, ha madárnak nézik.
-
old rocker
veterán
válasz
patex1983 #17148 üzenetére
Ezt írta: "semmi kedvem a bankkártyás beállításokkal szarakodni
Ha azt írja, hogy a kártyája nem alkalmas... de beállításokat írt. Hozzáteszem: Nem egy nagy kaland a banktól netes fizetéshez is alkalmas kártyát igényelni, amit pl. nem csak netes fizetésnél, de külföldön is használhatsz. Én lottózni neten lottózok, kártyával fizetek; a témobil számlámat szintén neten, kártyával rendezem; sok előnye van, egyszer rászánod az időt, utána bőven megtérül. Természetesen az áruházban is kártyával fizetem a fizetős alkalmazásokat.szp1: a symbiános ovi store-ban lehetett a telefonszámlához is hozzácsapni. De szerintem így a legtisztább, legegyszerűbb.
-
KunEmber
senior tag
válasz
patex1983 #17051 üzenetére
Ahhh. Nekem is észrevehetően szaggat néha az animáció. A stabilitással nincs továbbra sem gond, de menübe lépésnél néha tényleg szaggat, program megnyitásnál lassabb.
Azt hittem egyedi jelenség, de itten ez már a sokadik hozzászólás. Valaki próbálta gyógyírnek a HR-t? Segített? -
Tomsteel
tag
válasz
patex1983 #16347 üzenetére
"A Windows Phone rendszert eredetileg úgy tervezték, hogy az Exchange ActiveSync (EAS) protokoll használatával szinkronizálja a Google-fiókokban tárolt e-maileket, névjegyeket és naptárakat. A Google azonban bejelentette, hogy az új eszközökhöz már nem biztosítja az EAS protokoll támogatását. E változás miatt a Windows Phone 7 szoftver legújabb verzióját (a 7.10.8862.144-es frissítést) futtató telefonokon első alkalommal beállított Google-fiókok csak az e-maileket szinkronizálják, és ezt nem az EAS, hanem az IMAP protokoll használatával végzik."
Én is a névnapok miatt kutattam sokáig, de zsákutca.
-
Blyan
félisten
válasz
patex1983 #16347 üzenetére
Szerintem a Google csak a főnaptárat engedi szinkronizálni.
Importáld be a hotmail fiókodban lévő naptárba és:A Google Naptárban
Tartalom exportálása adott naptárból:A bal oldali naptárlistában vigye az egérmutatót a kívánt naptár fölé, kattintson a megjelenő, lefelé mutató nyilat ábrázoló ikonra,
és válassza a Naptárbeállítások lehetőséget.
Az oldal alján lévő „Naptár URL-címe” csoportban kattintson az ICAL ikonra, majd a megjelenített URL-címre.
Mentse az exportált fájlt egy tetszőleges mappába a számítógépen.Hotmail
Feliratkozás naptárakra
Egy iCal-naptárra való feliratkozással nyomon követheti a gyakran változó eseményeket, például a filmek kezdési időpontját vagy egy iskolai naptárt. Amikor annak az iCal-naptárnak a tulajdonosa, amelyre Ön feliratkozott, változtatásokat végez az eseményekben, az Outlook.com frissíti az Ön naptárát is. Vegye figyelembe, hogy a frissítés több mint 24 órát vehet igénybe.
Online naptárra való feliratkozás
Keresse meg azt az iCal-naptárt, amelyre fel kíván iratkozni.
Másolja le vagy jegyezze fel az iCal-naptár URL-címét (webcímét).
Az iCal-naptárak URL-címei jellemzően a webcal://, webcals://, http:// vagy https:// előtaggal kezdődnek, és a .ics utótaggal végződnek.
Az Outlook.com-ban nyissa meg a naptárt.
Kattintson az Importálás parancsra.
Kattintson a Feliratkozás elemre.
A Naptár URL-cím mezőjébe írja be vagy másolja át az iCal-naptár webcímét.
Adja meg a naptár nevét, és válasszon egy színt.
Ha szeretné, jelöljön ki egy szimbólumot, amely minden olyan napnál megjelenik, amikor új események történnek.
Kattintson a Feliratkozás elemre.Aztán menj a telefonodban a beállítások - email + fiók - MS fiók hosszan rányomva szinkronizálás.
Szerintem így mennie kell. -
sagit
veterán
válasz
patex1983 #16337 üzenetére
Ne csak kipróbáld, használd pár hétig, hamar megszereted szerintem. Én nagyon szeretem, pl lent van az asztalon a teló, csak nyomsz egy dupla érintést és látod az értesítéseket,időt,órát,dátumot,időjárást( legalább is nálam ezek vannak kirakva)
Nem kell felemelni a telót, se két kéz nem kell hozzá hogy ne told el. Melóban ott hever az asztalon nekem, így kényelmesebb lesz.
-
-
-
-
Drachoo
senior tag
válasz
patex1983 #14506 üzenetére
Fórumokon a jellegéből adódóan arról van szó, hogy kinek milyen nyűgje van, nem azt írja mindenki oldalakon keresztül, hogy milyen jó. Bizony jó kis rendszer az android, ott szokott elvérezni ha hulladék, rossz minőségű hardver kerül alá vagy a rosszul megírt third party szoftverek lassítják, kiakasztják. pl. Samu Touchwiz. Az csak Chuck Norris-nak nem szaggat.
Minden rendszernek van előnye hátránya. Másik kérdés, hogy a felhasználó mit tolerál.
Én most ideiglenesen kiruccantam wp8 környezetbe, pedig nagyon kedvelem a droidot (tabletem droidos és az is marad). Minden elismerésem a Lumia 520 felé a legjobb készülék ebben az árszegmensben. Ilyen árért droidot nem szabad venni mert hulladékot kapsz. Bár hozzáteszem, itt is vannak időnként laggok, fagyások, szóval ne misztifikáljuk túl azért.
-
-
m4csk4fogo
tag
válasz
patex1983 #14506 üzenetére
Hát ne tudom, miért lenne ez általános jelenség Android esetén?
Nexus7 tabletünk mindennapi használatban, és soha egyszer sem fagyott le, pedig számtalan alkalmazást használunk, és még több volt kipróbálva rajra. Régi Xperia-nk évente 1-2 alkalommal fagyott.
Sajnos azonban az 520-at is kellett már ez alatt az 1 hónap alatt újraindítani, mert hívást nem lehetett bonyolítani rajta
üdv
-
westcoastog
veterán
válasz
patex1983 #9626 üzenetére
Nagyon patent, imádom, nagyon jól szól, elegendő a basszus, hangminőség nagyon jó, és kényelmes.
Legalább nem fájdul már meg tőle a hallójáratom, mert az agyba dugós nyomta egy idő után, pedig már elég régóta használtam agyba dugósat, de mindig is ez volt a baj, hogy fájt a fülem tőle belül. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
patex1983 #9000 üzenetére
Köszi az infót, de ami Drive progit ajánlottak is a fórumban arról a hozzászólásoknál nem sok jót írnak.
Antivírus progit kell egyébként a készülékre tenni? Ha igen melyiket ajánljátok?
A készülékkel készült képeket jpg formátumban tárolja?
Gmail-hez melyik app-ot ajánljátok? Mert store-ban gmail kulcsszóra rákeresve többet is lehozott. -
nbukta77
addikt
válasz
patex1983 #8987 üzenetére
Az a baj, hogy allandoan fejlodik a droid alatt a hardver. Nem tudod kovetni. Mar lassan 3 giga ram is keves lesz. Az 520 elott 2 napig egy huawei g510- et hasznaltam, mert jo arban elvittek a lumia 900- am. Egy kinszenvedes volt az 512 rammal.
Hala a jo egnek, hogy en meg tegnap megvettem 35- ert a T- ben.
-
confuser
senior tag
válasz
patex1983 #7810 üzenetére
Ha náluk veszed a telefont igen. De ha megveszed pl. MM-ben a független telefont, akkor 7000 a SIM csere. Nincs 1 hete, hogy elolvastam az ÁSZF-üket^^
opció1:
független 520 MM-ben 39990 HUF
SIM csere vodafone-ban 7000 HUF
összesen: 46990 HUFopció2:
voda függő 520 46670 HUF
SIM csere ingyenes
összesen: 46670 HUFCsodálatos 320 forintot spórolsz, de függő lesz a telefonod.
-
-
StLui
veterán
válasz
patex1983 #7673 üzenetére
Ha ébresztőnek használjátok szerintem mindenképp érdemes éjszaka töltőre tenni, biztos ami hótzicher. i4-nél is belefutottam ilyen merülősdibe, minden okostelefonnál akad ilyen, mert vannak hibák az appokba, s néha beragadnak.
Azt sem értem, hogy indulsz neki a napnak miután este 25%-on volt, és nem rakod töltőre reggelig, de ez már mondjuk egyedi, lehet tudod, hogy úgyis otthon vagy vagy ilyesmi.
-
old rocker
veterán
válasz
kb. 3X jártam úgy a készülékkel, hogy valami miatt brutálisan merült... 5-8 óra alatt 20-35%-ot. Aztán magától megszűnt... rejtély.
Illetve... valamelyik app "beragadhatott" a háttérben. Ezért vennék szívesen egy handytaskman, best taskman vagy ramblow -szerű alkalmazást, ami szimbijánosnál tökéletesen tette a dolgát.
E52: néha hiányzik...
-
kaliber
aktív tag
válasz
Igen ez engem is bosszant
ezeknél a nagyon okos telefonoknál, bezzeg a kevésbé okos (e52) másfél hétig is elment egy töltéssel, sokszor azt sem tudtam hol van a töltőm, ennél meg jóformán ki sem húzom a konnektorból.
(#7674) Mano66
Nekem is azaz első dolgom szolgáltató váltásnál, hogy telefonon lemondom a hangpostát.
-
Chaser
legenda
válasz
patex1983 #7630 üzenetére
Megnézem már, akárhány droidos tabom volt meg teló átmenetileg, egyiken se indult
megvenni biztos nem fogom, nem játszok a telón csak érdekel milyen ez a game rajta.
Egyre jobban szeretem a kis dögöt, mióta vannak csodálatos fiókjaim és tudom is használni őketmég jobban.
Egy érdekeset vettem észre. Amber után ugye nincs már gyári frissítés az appokra, sysapp kell hozzá. Azzal manual lekaptam pár dolgot. De most látom 6 új frissítés jött most "magától". Ez naponta csekkolni fogja a frissítéseket innentől?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest