Hirdetés
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
drzsoo1
üzenetére
Nem bonyolult ez, csak túlbonyolítod...
Regisztrálsz egy microsoft fiókot, nekem konkrétan outlook.com-os email cím van regisztrálva.
A OneDrive (korábbi nevén SkyDrive) ehhez a fiókhoz tartozó online tárhely. Olyan, mint a gmail-hez tarozó GoogleDrive.
Ha ez megvan, belépsz a telefonon a beállítások (balra pöccint)-alkalamzások-fényképek+kamera menüpontba, ott megtalálod az automatikus feltöltés OneDrive, rányomsz, bekapcsolod a legjobb minőséget pl és kész. Innentől a telefon felszinkronizálja a fényképeket a beregisztrált MS fiókodhoz tartozó OneDrive-ra, amit úgy érsz el, hogy böngészőből belépsz a fiókodba, bal felül lenyitod a lefelé mutató kis nyilat az outlook.com felirat mellet, ott kiválasztod a OneDrive-ot és ott megtalálod egy mappában a képeket, ennyi.Szerk.: De ha ez bonyolult, akkor rádugod USB-n a pc-re a telefont és felmásolod a képeket róla.
-
patex1983
őstag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Ez a naptár bug nálam akkor jelentkezett, amikor PfD 8.1 után visszaraktam a 8.0-t, pedig előtte semmi ilyen probléma nem volt. Mióta frissült Cyan-ra azóta újra jó. Lehet, hogy egy HR segítene.
-
patex1983
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én telepítés után toltam HR-t. Viszonylag normálisan működik a Cyannal, egyedül a rövidebb akkuidőt vettem én is észre, de annyira nem vészes. Az eddigi kb 2 nap helyett, olyan 1,5 napot bír elég sok emailezés és folyamatos mobilneten lógás mellett. Éjszakára rakom csak repülő üzemmódra.
-
patex1983
őstag
válasz
Humbucker
üzenetére
Windows 8.1
A Windows Phone 8.1 és újdonságai viszont ezek (egyébként Google első találat...). -
patex1983
őstag
válasz
starpeter
üzenetére
Nekem megszűnt, mert visszaraktam a 8.0-t...

Más: Miért van az, hogy az outlook fiókot használva levelezésre a telefonon, időnként kapok egy e-mail-t, hogy lépjek be az outlook fiókba és erősítsem meg, hogy én vagyok, a spam-ek küldésének kiszűrésére...
Ez persze mindig a legrosszabbkor jön és amíg nem lépek be, nem szinkronizálja a fiókot.
Kerestem már webes felületen, hogy hol lehet kikapcsolni, de nem találtam. Valaki tud rá gyógymódot? -
patex1983
őstag
válasz
ketele69
üzenetére
A gyári csak egyet tud, a Chronos calendar nevű app tud többet.
-
patex1983
őstag
válasz
egerke 3510
üzenetére
Igen.
-
patex1983
őstag
És hogy folytassam a "Hova tűnt..." sorozatomat, ismét egy számomra rohadtul logikátlannak tűnő lépés:
Hova tűnt a OneDrive szinkronizáció 8.1 alól?
8.0-nál ha a képek között kijelöletem egyet, vagy akár többet, majd a ...-ra kattintottam, volt egy olyan menüpont, hogy feltöltés Onedrive-ra (Skydrive-ra).
Na most ilyet sem találok.
Létezik, hogy ezt is kitakarították?
Amúgy az ilyenek miatt kezd tele lenni a tököm ezzel a 8.1-el kicsit...
-
patex1983
őstag
A lezárt képernyőnél wifi kikapcsolás opciót tényleg kivették a 8.1-ből, vagy csak megint én nem találom?
-
patex1983
őstag
8.1 alatt hol találom meg, hogy mely alkalmazások vannak engedélyezve háttérben futáshoz?
-
patex1983
őstag
Na, kúszik nálam is felfelé a 8.1. Remélem használható lesz.
-
patex1983
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Éjszakára repcsi üzemmódba rakva, reggelre alig 1-2%-ot merül nálam. A telót használom ébresztőnek, emiatt kell, hogy bekapcaolva legyen. Éjjel meg ne hívjanak, emiatt nem kell, hogy legyen hálózatom. A család meg el tud érni vezetékes telón, ha valami gond lenne.
-
patex1983
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Elő szokott fordulni sajnos nálam is...
-
patex1983
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
k..v@ nagy

-
patex1983
őstag
Mondjuk az lehet, hogy valamivel összeakad, de amióta kikapcsoltam azt a frissítést, azóta nem merül az akku. Kezd kicsit itt is tele lenni a t*köm azzal, hogy nem lehet nyugodtan felrakni semmit a telefonra, mert attól kell rettegni, hogy na vajon leszívja az akksit, vagy sem...

Droidnál begyógyult a rendszer, itt meg begyógyul az akksi, hát k*rva jó.
Na majd kísérletezgetek akkor, de más app nem is fut a háttérben, direkt letiltottam azt a párat, ami még volt, de a merülés ezzel nem szűnt meg. -
patex1983
őstag
Fura...
-
patex1983
őstag
A Chronos Calendar-ral érdemes óvatosan bánni. Ha be van kapcsolva a Live Tile Automatic updates, akkor nálam 2 óra alatt 100%-ról 66%-ra szívta az akksit.
Ha ezt kikapcsolom, akkor viszont ha új bejegyzést írok, akkor nem jelenik, csak ha belépek az app-ba és rányomok a sync-re. Azért ez így elég fos egy olyan alkalmazástól amiért még pénzt is kérnek... 
-
patex1983
őstag
Áruházból történő vásárláskor nektek mennyi idő után vonja le a megvásárolt app árát a beállított bankszámláról?
Az normális, hogy délelőtt vettem meg 3 app-ot, de még nem vonta le az árukat és a microsoft acc-ba belépve azt mutatja, hogy a státuszuk függőben? -
patex1983
őstag
válasz
tisti1965
üzenetére
Nem tudom mit kell ezen a data sense-n vergődni mindig, hogy rohadt voda... Van nekik a már korábban is belinkelt Netinfo oldaluk (csak mobilnettel használható, wifin nem), ahol a szolgáltató által mért adatokat látod rögtön. Ha sokat akarod nézegetni, kirakod csempének a könyvjelzőt és voala, máris van mérőke itt is

-
patex1983
őstag
válasz
old rocker
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem erről van szó, hanem arról, mint pl nálam is, hogy nem alkalmas a bankkárty internetes vásárlásra, így mindenféle beállítás előtt a bankban személyesen kell kiharcolni ezt az opciót, vagy új kártyát készíttetni, vagy mittudoménhogymegyez. Mondjuk nem is érdekel.
-
patex1983
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Az a fura, hogy nálam is pont ugyanezek az akadások jelentkeznek a black óta...
Nem tettem szóvá eddig, mert annyira nem zavaró, de észrevehető a különbség sajnos...
Mindegy, hátha elmúlik majd, lehet egy hr segítene, de nincs hozzá hangulatom.
Ettől függetlenül még mindig sokkal jobb rendszer, mint a droid.
-
patex1983
őstag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Lejárt a szerk.:

-
patex1983
őstag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Itt a megoldás, csak pár hsz-el előtted tárgyaltuk épp...

-
patex1983
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Ja, mondjuk igen, ez életszerű eset.
Nekem nincs autóm, azért nem is jutott ilyesmi eszembe. -
patex1983
őstag
Ma láttam egy Nokia Care kirakatban egymás mellett egy Lumia 520-at, meg egy Lumia1520-at...Hogy az az 1520 mekkora egy batár állat, azt a k....

-
patex1983
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
patex1983
őstag
válasz
Kajla5
üzenetére
Visszaolvasva találsz elég sok véleményt.
Egyébként nem egy nagyágyú hangzásilag...Olyan elmegy kategória. Eq nincs. A hangerő viszont jó, egy Sennheiser CX-300-al használom, de max hangerőre még nem mertem felvenni.
30-as skálából olyan 15-ös a belvárosi, zajos környezetben a hallgatási szint, a 20 már hangos nekem. -
patex1983
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én szeptember óta használom fólia nélkül. Zsebben hordom és nincs rajta egy árva karc sem. Persze nem kell mellé rakni kulcsot, aprót, ilyesmit és akkor nem lesz baja.
-
patex1983
őstag
válasz
westcoastog
üzenetére
Nekem, meg az asszonynak sem csinálja...Szerencsére...
-
patex1983
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Nincs fenn valami akksi töltöttség kijelző, figyelő? Nálam azok zabálták le így a delejt...
-
patex1983
őstag
válasz
m4csk4fogo
üzenetére
Nem általános, ahogy olvasgatom a nagy zinternet bugyrait, csak az android felhasználók úgy 80%-a panaszkodik ilyen tünetekre, a maradék 20% elégedetten használja. Mondjuk ez engem pont nem érdekel, csak az, hogy nekem eddig akárhány androidos eszközöm volt, vagy próbáltam ki, mindegyik ilyen volt, így engem tovább nem is érdekel az a rendszer, mert nem egyszer hozott nagyon kellemetlen helyzetbe a baromságaival. A negatív tapasztalatok miatt pedig nem is ajánlom senkinek a droidot, míg a WP8-at bátran.
(#14515) kezman: "mindenki a saját lovát dicséri" -ez nem igaz, én soha nem voltam elégedett egyik androidos eszközömmel sem, így azokat soha nem is dicsértem.
Szerintem ez nem trollkodás, csak vélemény és tapasztalat megosztás. -
patex1983
őstag
válasz
agszabv
üzenetére
"Az hogy stabil azt jelenti, hogy mondjuk fele annyit fagy le mint egy azonos árban levő droid, de ugyanúgy lefogyogat"
Ezt nem tudom honnan vetted...Szeptember óta van meg a teló, az asszonynak is, meg nekem is... Talán 1X volt az asszony telójánál valami fagyás féle, de kiderült, hogy akkor is ő barmolt valamit össze, csak azt akkor nem merte elmondani.
Andoidnál, telónál, meg tabletnél is úgy indítottam szinte minden esetben, hogy már első nap belassult, újraindult, fagyott... Mire Operával megnyitottam rajta egy oldalt, azt hittem lepetézek...A többiről meg ne is beszéljünk."Az hogy gyors azt jelenti hogy 512mb rammal ilyen procival tényleg meglepően gyors, de nem sokkal drágábban lehet venni már droidokat amikben ugyan a lumiához képest jóval erősebb hardver van, de ezek már tudják a droidot megfelelő gyorsan mozgatni."
Ismerősnek van Galaxy S4-e, ami azért már nem gyenge hardverileg... Annyira nem lassú, mint egy low-cost androidos eszköz, de akkor sem adja ugyanazt a felhasználói élményt nekem, mint a L520. Fagyást, újraindulást az is ugyanúgy produkál. A L520 meg nem.
Persze mindenkinek egyéni döntése, hogy mit használ, de az tuti, hogy én nem szopatom szét az idegrendszerem soha többé semmilyen androidot futtató eszközzel...
Nem rég olvastam valami hírportálon, hogy talán az Audi android alapú fedélzeti számítógépet fog építeni az új modelljeibe... Csak röhögni tudtam rajta és már vizionáltam is, ahogy állnak az útszélén a 20millás csúcs-android alapú gépjárművek, mert épp rebootol a cucc...

-
patex1983
őstag
válasz
lorinho
üzenetére
Egy korábbi hozzászólásom. Szeptemberben vettem, a véleményem azóta csak még jobb lett a kis 520-ról.
De, ha használod a fórum keresőjét, akkor meg fogod látni, hogy nagggggggyon pozitív az emberek véleménye.
-
patex1983
őstag
B.Ú.É.K minden topiklakónak!

-
patex1983
őstag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Mennyi időt vársz lezárás után? Pár másodpercig/percig még nálam is aktív marad a wifi, de után bontja a kapcsolatot.
-
patex1983
őstag
Na, most nekem is újraindult a teló...Most először.
Éppen a Here Maps-en keresgéltem és egyszer csak kidobott az app, majd a voda logó fogadott hirtelen...
Remélem ez csak annak tudható be, hogy miután frissült az app, azóta nem volt kikapcsolva, újraindítva a teló. Az ikonja is megváltozott most a restart után.
-
patex1983
őstag
válasz
westcoastog
üzenetére
Köszi, akkor hasonló lehet az ízlésünk

A CX-300-on pl rock zenét hallgatni kínszenvedés... Pedig szeressem... -
patex1983
őstag
válasz
westcoastog
üzenetére
Na, ennek örülök
Milyen stílusú zenéket hallgatsz egyébként?
Nem zavaró utcán egy ilyen "nagy" füles?
Azért kérdem, mert én eddig csak agyba dugósakat használtam... -
patex1983
őstag
válasz
westcoastog
üzenetére
Az új füles hogy vált be?
-
patex1983
őstag
Semmiképp nem ajánlom az Y-300-at, egyik ismerősömnek van, így volt lehetőségem élőben megtapogatni (mármint a telefont...na ja, az ismerős csaj se rossz...
) és hát ugyanolyan hulladék, mint a többi alsóbb kategóriás droid... Akad, lassú, egyszerűen idegesítő használni. -
patex1983
őstag
Nem hiszem
Múlt hétvégén céges buli volt... Kicsit több alkohol fogyott a kelleténél...Nekem is kiesett a kezemből a teló, úgy kb 1m magasságból, betonra, kijelzővel le.
Szintén hátlap le, akksi ki... elmormoltam utána pár imát, hogy működjön, de összeraktam és azóta is hibátlanul megy. Szóval tudnak ezek ott valamit a Nokiánál
ja és karc sincs sehol.Szerk.: Mindezt tok és mindenféle fólia és védőeszköz nélkül élte túl

-
patex1983
őstag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Google drive is hibátlanul használható. Szerintem ne vegyél androidos készüléket, mert csak a baj van velük... Pont néhány hsz-el fentebb folytattunk erről eszmecserét.
-
patex1983
őstag
én is, meg az asszony is kapott...Ő meg mondja, hogy ez mi? Frissítsem már neki. Mondom már hetekkel ezelőtt megcsináltam...

(#8986) nbukta77: szintén így vagyok ezzel én is. Remélem egyszer eljut odáig a dolog, hogy annyi ember fog elpártolni a droditól, hogy észbe kapnak majd végre, hogy nem szemetet, hanem operndszert kellene írniuk...

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Steam topic
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha ezt kikapcsolom, akkor viszont ha új bejegyzést írok, akkor nem jelenik, csak ha belépek az app-ba és rányomok a sync-re. Azért ez így elég fos egy olyan alkalmazástól amiért még pénzt is kérnek...