- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
lumia 525 -öt lesz vajon szolgáltatóknál?
-
AMD Power
titán
Jöhetne már a 8.1.
-
Chesterfield
őstag
Nem lehet, hogy azért javasolják szándékosan ezt a 12+ óra első töltést, hogy ennyivel is csökkentsék a 3 napot, ami alatt kötelezően cserélni kell bármilyen "hiba" okán a készüléket?
Mondhatnának 72 órát első töltésnek, és el is van intézve
-
old rocker
veterán
válasz
MaCS_70 #15790 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a szolgáltatók eladóinak, ügyfélszolgálati alkalmazottainak hülyesége máshol - pl. Franciaország is hátborzongató. Párizsban pl. a netszolgáltatás sokkal rosszabb, mint a magyar! Pl. a NEUF telefon/net/tv szolgáltatása olyan, mint a népmese: egyszer volt, hol nem volt... S ha két hétig nincs pl. net, oda ugyan ki nem küldenek szerelőt, de vonni vonják a számláról. A diszpécser meg ilyenekkel traktálja a júzert, aki beszól: nincs net: ... a modem tápja közvetlenül a konnektorba, vagy elosztóba van dugva? Elosztóba... Háááááá, akkor az a baj! Húzza ki az elosztóból és dugja közvetlenül a konnektorba! Anyád... a net meg utána is teljesen labilisan működik... A legnagyobb baj az, hogy világszerte ezeknek a szakiknak, eladóknak stb. vagyunk kiszolgáltatva. Nekem az elmúlt években 4 új telefon vásárlásakor, ill. szervizeltetésekor 5 alkalomból négyszer mondták: első alkalommal 12-15-16 órán át töltsem a telefont... egyetlen szaki volt tisztában a helyes eljárással: nem kell!
-
válasz
juuzer #15784 üzenetére
Az, hogy az üzletben mit mondanak, sajnos SEMMIT sem jelent. Hátborzongató baromságokat tudnak mondani, nagyon sok az olyan eladó, aki egyáltalán nem ért hozzá.
Sőt, a használati utasítások is tudnak oltári nagy baromságokat tartalmazni. Decemberben vásárolt Medion notebook/tablet kézikönyve tartalmazta pl. azt, hogy az akkukat elsőre töltsük 16 óráig, utána pedig a hosszú élettartam érdekében mindig merítsük le teljesen és töltsük telire. Ez a nikkeles akkuknak ugye jó, a lítiumosaknál viszont a gyors kinyírás remek módja.
Abban érdekes módon nincs teljes konszenzus, hogy a LiXX akkuknál van-e értelme az első hosszabb töltésnek (a többség szerint nincs), az viszont egyértelmű, hogy akkor a legjobb, ha a középtartományban tartjuk a töltöttséget/feszültséget. 3,92 volt fölött minden 0,1 volt kétszeresen veszi igénybe az akkumulátort, 4,2 volt fölött ez az érték exponenciálisan megszalad. A töltőáram is minél kisebb, annál jobb. Ezek az akkuk kb. 80%-os töltöttségig ugyan gyorstölthetők, de nem tesz jót nekik. A 0,25C-s töltés nagyon jó, 0,5C fölött már drasztikusan nő az igénybevétel.
A töltőn hagyni pedig sosem jó! Ugyan NINCS CSEPPTÖLTÉS (ami egyébként a NiXX akkuknak se kifejezetten tesz jót), de a töltőelektronika időről-időre rápróbálkozik, ami a magas töltöttségi szintnél (feszültségnél) már érezhető az akku számára.Üdv: MaCS
-
Giovan!
addikt
Az miért van,hogy beállitások->alkalmazások->játékok fül alatt azt irja: Ebben az országban vagy régióban nem érhetőek el az xbox szolgáltatások! Magyarország van beállítva régiónak,országnak,mindennek... Alkalmazásokat se frissített még HR óta(2 hete)! Segítsetek légyszives!
A válaszokat alázattal telt szívvel várom,és előre is köszönöm! -
juuzer
addikt
Igen, én mindig rákérdezek az üzletben új telefon, vagy bármi akkumulátoros eszköz vásárlása esetén. Mondjuk pl a fényképezőgépem manualjában le volt írva hogy először töltsd 3 órát az akksit és csá
Azt szeretném továbbá kérdezni, hogy a bukolat mennyire strapabíró? Gondolok itt a karcokra az előlapon.
-
Devas
őstag
válasz
Neurotoxin #15781 üzenetére
Ha az akksi elérte töltéskor a kikapcsolási szintet, akkor magától bekapcsol, addig csak az elem jelzés villog.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
old rocker #15780 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam világos-azért írtam így a választ wolandnak, mert arra gondolok, hogy mégis vesz fel töltést kikapcsolva, furcsa is lenne, ha nem tenné. De az érdekelne, hogy miután teljesen lemerült és valamennyi töltést 'felvett', magától bekapcsol, vagy nekem sikerült kb 3-4. gombnyomásra?
-
old rocker
veterán
válasz
Neurotoxin #15779 üzenetére
Sajnos azok sem, de erről már egyszer írtam.
Valamennyi töltést kell előtte felvennie, hogy egyáltalán be bírjon kapcsolni - gondolom én.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Воланд #15776 üzenetére
Ezt én nem értem. Nekem egyszer úgy lemerült, hogy kikapcsolt.(tudom, nem szabad) Majd rádugtam a töltőre és a hagyományos nagy akkutöltős animáció jelent meg a kijelzőn. Ezután kb az 5. percre tudtam visszakapcsolni.
@ oldrocker: "nem tudtok elszakadni a kadmiumos akkuk töltési irányelvétől..." Sajnos az ügyintézők/ügyfélszolgálati munkatársak sem-ezért aztán a "ráerősítés" megzavarja a vásárlót.
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Ma cseréltem le a Zte Blademet egy Lumiára!Eddig nagyon tetszik bár még megszokást igényel a WP8
Az lenne a kérdésem, hogy a windowsos telefonok alapjáraton bekapcsolnak ha feltöltöttek? Mert ugye első töltéshez lemerítettem teljesen és most töltöm úgy egy 12 órát. Illetve az hogy bekapcsolt az számít valamit az akksi "formázásánál"? (Tudom hogy a Li-Ion akkumulátorokat nem kell formázni, de én azért az első töltést mindig egy 10-12 óráig szoktam csinálni) -
Chesterfield
őstag
használ itt valaki bluetoothos autórádiót kihangosításra?
Az a gondom, hogy amikor a navigációt elindítom, se a lumián, se a rádión nem jön ki egy szál hangutasítás sem. -
válasz
Lalikiraly #15772 üzenetére
Lehet megvan a gond az üzenetfelolvasást kikapcsoltam majd így tesztelem. De az angol nyelvet felrakom és tesztelem mit is tud. Mert amúgy mit is tud?
-
válasz
consono #15771 üzenetére
Jajj nem az a problémám hogy nem működik hanem túlságosan is proaktív
Mert ha jön a telóra egy üzenet értesítés akkor a beszédfelismerő elindul és amíg őt be nem zárom semmit nem tudok csinálni és a fejegységen a zene is elhallgat. Nem értem miért indul el a beszédfelismerés.
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #15765 üzenetére
Nálam működik, pont ma használtam. Persze csak angolul, de ez gondolom tudod.
-
counter4
csendes tag
Segítséget kérek! Az asphalt 8: airborne-nak 820 MB hely kell, igaz? Nekem most 3 GB szabad helyem van; miért nem engedi felrakni, mit csináljak??? Ezt írja ki: "Nincs több szabad tárterület a telefonon. Szabadítson fel némi helyet, és próbálkozzon újra."
-
-
mrbig25
őstag
válasz
Lalikiraly #15763 üzenetére
"De akkor a kártyafüggetlen telefonnál meg a mumus tartja vissza?"
Nem. A frissítések kiadási idejéből egyszerűen leszűrhető, hogy a drágább /820 / 920 / 1020/ és az újabb /625/ készülékek nagyobb prioritást élveznek. Ennyi.
Ezért marad a végére a(z) 520 / 620 / 720 trió...szerintem. -
válasz
Lalikiraly #15731 üzenetére
Na valaki találkozott véletlenül hasonló hibával? Nem halok bele de ki tudja hátha a frissítés megoldja.
Amúgy a Nokia oldalán sokan panaszkodnak hogy a szolgáltatók tartják vissza a frissítést. De akkor a kártyafüggetlen telefonnál meg a mumus tartja vissza? -
lorinho
tag
válasz
Viktor0610 #15759 üzenetére
Igen. Az a kis belelógó fóliadarab okozta ezt a zavart. Legközelebb jobban kell figyelnem felrakásnál. Minden milliméter számít!
-
válasz
lorinho #15757 üzenetére
Én is így jártam mikor feltettem a fóliát -más készülékem van.
Azt találtam ki megoldásként, hogy hívás közben (pl. a szolgáltató ügyfélszolgálata) tettem fel a fóliát, ügyelve a távolságérzékelő körüli elhelyezésre, majd onnan kiindulva tettem fel a fóliát. Így nincs gondom. -
lorinho
tag
Raktam ma a mobilomra fóliát. Sajnos úgy sikerült, hogy egy kicsit rá lóg a fólia a távolságérzékelő szenzorra. Azóta nem is működik rendesen. Ha fülemhez emelem hívás közben, még eltűnik a kép, de vissza már nem jön. Fura mert a fényérzékelőt teljesen fólia fedi és még is működik. Ennyire zavaró lenne az a belógó fólia?
-
jambiyya
őstag
úgy rémlik, aktiváláskor megnézi hol vagy, és pl. a navigáció is annak megfelelően fog működni
-
gurabli
őstag
válasz
hroberto #15745 üzenetére
Mondjuk a garanciába sajnos én sem bízom nagyon, az egy év OK, azért a plusz egy évért nem éri meg nekem a 10e-et, a 30-40e kategóriában.
Jobban aggaszt ez az ázsiai piacra gyártott dolog. Amit írsz. az biztató, de akkor miért írja az eladó cég, hogy nem tudom majd frissíteni? Meg mondjuk nem lesz elérhető pl. a Here Drive, vagy bármi más korlátozásom lesz?
Ha ezt valaki meg tudná erősíteni, hogy nyugodtan meg lehet venni ezt a telt ázsiai "változatban", akkor ezt választanám... -
hroberto
veterán
válasz
gurabli #15739 üzenetére
Tökmindegy, hogy 1 év AS vagy 1+1 év HU garanciával veszed náluk. Ugyanazt a készüléket fogod megkapni, bolti garanciával, csak más lesz a garancia papírra írva. Itt a hangsúly a "GYÁRTÓI" garancián lenne.
De ahogy Blyan írta a gyári garancia megléte mellett sem lehetsz teljesen biztos abban, hogy megfelelően fogják javítani a telefonod, ha esetleg sor kerül rá. De azért mindenképp többet ér mint egy bolti gari. Kérdés neked megéri-e többet fizetni ezért.
Az, hogy ázsiai piacra gyártották a telefont, lényegtelen (ez enyém konkrétan hong-kong-i volt). Ugyanúgy fogod tudni frissíteni a telefonod szoftverét, mintha itthoni modell lenne. Meg úgy tudom fel lehet tenni már rá magyar ROM-ot is. -
gurabli
őstag
válasz
mrbig25 #15742 üzenetére
Igen, ezt írtam én is fentebb, hogy az 1+1 garancia is vicc, mert a 2. év az csak a szoftverre vonatkozik...
Ez az ázsiai régiós dolog meg nem tetszik nekem, nem éri meg szórakozni vele, szerintem.
Én is a edigitalt néztem, ha már vásárlás lesz belőle. Nem akarok szolgáltatótól, utálom, ha le van zárva a tel, igaz, azóta vodafonos vagyok, amióta itt vannak nálunk, de mégis...
-
Giovan!
addikt
Az miért van hogy két hete sor került egy HR-re,azóta nem ajánlott fel az áruház frissítést (előtte frissített rendesen)? Még a Játékok alkalmazás sem egészült ki xbox részleggel,pedig még az xbox extras-t is letöltöttem...
-
mrbig25
őstag
válasz
gurabli #15739 üzenetére
A drágábbik 1+1 éves változat is felejtsd el, mivel a 2. év csak szoftvergari...amivel kitörölheted a hátsódat.
Ázsia régiósról nem tudok nyilatkozni, de tartozékok híján + bolti garival megfejelve az se valami bizalomgerjesztő.40k-ért itt is megveheted és biztos hogy teljes dobozt és normális garit kapsz.
30k körüli áron, újonnan csak bolti, 1év garisat tudsz venni...de még így is kérdés, hogy jár-e mellé minden tartozék.
-
kezman
őstag
T-Mobilnál most Dominóba 34990
-
gurabli
őstag
válasz
mrbig25 #15737 üzenetére
Hát, nekem is gyanús ez a dolog. Mondjuk a másik, drágább lehetőségnél 1+1 év a garancia, amiből 1 év a készülékre és +1 év a szoftverre, ami totális hülyeség. Vagyis csak 1 év szoftveres garanciát kapok pluszban.
Ezt írja a honlapuk: LINK
"Mit jelent az 1 év AS garancia?
Az 1 év AS garancia esetén a készülék ázsiai régióra gyártottak (nem Európai szegmensre készültek ezért a szoftverfrissítés nem megoldható), alaptartozékai egy hálózati töltő. A készüléket 1 év bolti garanciával értékesítjük."Ez meg mi a fenét jelent?
-
mrbig25
őstag
válasz
gurabli #15736 üzenetére
Nem csak a fülesért meg a kézikönyvért fizeted ki a felárat, hanem a garanciáért.
Ugyanis az 1év bolti garancia az eléggé zsákbamacska...hiba esetén nem biztos, hogy ingyen meg lesz javítva. Viszont ha normális helyről veszed 2év Nokia garival, akkor hiba esetén nagyobb eséllyel élni is tudsz a garanciás javítás lehetőségével. -
gurabli
őstag
Azt hiszem, hogy beruházok egy Lumia 520-ba a feleségemnek. Kell neki egy olyan tel, amin tud a kisbaba mellett netezni, de még elfér egy kézben. Először droidost akartam, de sokkal jobban tetszik a WP8 gyors és stabil működése, valamint a Nokia, mint telefon.
A neten van 30 000-ért új, de az csak a tel és a töltő (más tartozék nincs benne) és ázsiai gyártású (bár gondolom a többi is). Szerintetek meg szabad ezt venni?
Pl itt: LINK
Ez a szöveg szerepel: Az AS garanciával rendelkező készülékek ázsiai gyártásúak, alapcsomagúk tartalma egy hálózati töltő! A HU és Gyártói garanciával forgalmazott készülékeket 1 illetve 2 év teljes körű garanciával, *Magyar nyelvű menüvel, összes gyárilag csomagolt alaptartozékokkal együtt kaphatóak!
Ez azt jelenti, hogy az AS garanciás készüléknél nincs is magyar menü? Nem is lehet rávarázsolni? Mi van még a dobozban, amit itt nem kapok? Gondolom egy füles és kézikönyv?
Szerintetek? Esetleg tudtok valahol jó áron új Lumia 520-at (függetlent)?
-
marko1337
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem egy torrent file-t, de sehol sem találom. Próbáltam több filekezelővel, de nincs a downloads mappában sem. Gépre csatlakoztatva sem találom. Valakinek van ötlete? Előre is köszi. -
Sziasztok.
lenne egy olyan problémám hogy bluetooth on össze van most párosítva az autórádióval a telo. Ha bármikor jön egy üzemetem egy pittyenésre átvált a rádió rá ami bt zenelejátszáskpr is van. De a hiba az hogy a beszédfelismerő minden alkalommal előjön de miért? Nem lehet kiiktatni?
-
kopogo
tag
Hol tudom a naptár szinkronizálást teljesen kikapcsolni?
-
rbertkrl
aktív tag
Nagyon buszke vagyok, hogy az oldal tagja lehetek, nagyon sokan irtak vissza keves ido alatt! Koszonom a valaszokat! Akkor mar biztos az akksicsere. Mindenkinek nagyon koszonom! Ilyen segitokesz csapatot csak itt lehet talalni!
-
Mano66
senior tag
válasz
Viktor0610 #15718 üzenetére
Látszik,hogy az elejétől olvassa a topikot.
Lehet lesz még válasza a később feltett kérdésekre is.
Nem kell letörni a lelkesedést!!!!
-
válasz
Viktor0610 #15718 üzenetére
legalább láthatjuk, hogy cirka 1 év alatt megoldódtak a problémák
-
-
calocsay
tag
válasz
kolosanyi #28 üzenetére
Ezt nem tudom megerősíteni, nettó butasagnak tartom, amit ide leírtál. Hibátlanul megy minden chat es push üzenet. Facebook, viber, whatsapp, Skype egy központi üzenet kezelője, egyszerűen makulátlan királyság. Skype hibátlan, minden fronton. Lehet a wp 7-nél voltak gondok, de a wp8 nagyon, nagyon össze van rakva. Elsőre fura, de 1oras használat után az egyik legjobban összerakott rendszer benyomását adja. Mindennek ott a helye, nincs tulspirazva, nincs menü erdő. A lényeg a kezdő képernyőre tehető, szerintem zseniális. 2800ft os havidíj mellett ingyen utánad vágja a szolgáltató, ezt agyonver minden más ajánlatot, nincs alternatíva ebben a szegmensben.
-
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #15713 üzenetére
Megvan a teló vagy fél éve, többször is...soha nem jelzett, de csak még most jutott eszembe a kérdést feltenni, nem nagy probléma, csak érdekel, hogy Windows rendszerű telefont és az Outlook szolgáltatást használva, mi a retek kell még hogy valami rendesen menjen?? Mert teszem azt nem menne a Google naptár rendesen..bánná a hó, menjen droidon, az az arra való...érted, csak kissé bosszantó.
-
törölt tag
Ha a beépített naptárat használom, szinkronban tartva az Outlook naptárral, miért nem óhajt értesíteni soha? Pl. születésnap...neten beállítva, hogy egész napos esemény, értesítés kezdéskor, eszközökön.. Elvileg akkor éjfélkor kellene nem?
-
kezman
őstag
válasz
Sub-ZeRo #15706 üzenetére
Ez így igaz, nekem mindent tud amit az előző telefonjaim tudtak, nem vagyok power user az igaz, telefonálni, sms, zenehalgatás, a fényképezőgépe arra bőven jó hogy egykét érdekes pillanatot megörökítsünk és fellőjük a netre, másra úgyis ott a fényképezőgép, leveleimet meg tudom nézni, netezni is bőven jó, filmet én nem nézek, (azt otthon a gépen), néha kis játék, PDF-et használom, kell a munkámhoz, naptár is elég jó (Chronos), az aksi nálam kb másfél két napot bír, gyors stabil a rendszer, más platformon ennyiért nem kapsz ilyen jó telefont, nekem ez ennyi pénzért bőven megfelel.
-
válasz
old rocker #15701 üzenetére
Csak jó kis telefon ez...
-
Tom5
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Medence topik
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest