- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
BemAnyó
senior tag
Szerintem ez egy nagy lufi, persze van valóság alapja, de nem veszik figyelembe hogy a gazdasági válság(ami ugye kb már 2 éve tart) miatt az emberek sokkal megfontoltabban vesznek új konfigot, meg hogy aki idén vesz új gépet az kb100% hogy igp -s procit vesz, független attól hogy kihasználja e. Viszont csúcs vga-at nem nagyon vesznek az emberek mert nincs miből és a játékok nagy része a midrange cuccokon is röhögve elfutnak (főleg mivel full HD monitor sincs mindenhol) tehát minek ? Grafikai újításról nagyon nem lehet beszélni, mármint olyanról ami igazán látványos lenne, tehát megint minek venne az ember fia 80K -160K ért vgat ? (oké nekem gtx570 en van, de cégre vettem és leírhattam
) Persze az igp jól fogy, de talán köze van ahhoz hogy nem igazán lehet mást (újonnan) kapni ami értelmes ár/értekben lenne. Épp ezért a pénztelenség sokkal jobban érinti a vga piacot mint az proci/igp piacot, de ez a jelen helyzet, varázsgömbje pedig egyik elemzőnek sincs. IGP meg jelenleg nem egy atomerőmű, és egy jó darabig nem is lesz az, de majd ha idővel ide is jutunk, akkor majd előjönnek szépen a különböző addon kártyákkal (mint pl a physx volt), arról nem is beszélve hogy a nem játékra szánt vga piacot az égvilágon semmilyen veszély nem fenyegeti.
szóval "DON'T PANIC"
-
Kotomicuki
senior tag
A konzol a szememben most a Nintendo Wii-je: bekapcsolod, fél-egy óra 'funtime'; a kreativitást nem nélkülözi a "kiadója", mert ezzel fogja meg, újra és újra a felhasználóit. A "gondolkozós" és "grafikás" játékoké volt a PC, amíg a Sony és a picipuha úgy nem döntött, hogy ebből a tortából ő is lakmározna. Innentől véget ért a homogén lelkesedés kora (egyetlen platformon, egymással versengő stúdiók küzdöttek egymással - mintha még lett volna önbecsülés is akkoriban... - és a játékosok kegyeiért) és kezdetét vette a festett-papír alapú káosz: kizárólagos címekkel termékkapcsolások, határidőre egy újabb, az előzőnél nem jobb folytatás kiizzadása, a lényeg a haszonszerzés lett és e köré építik fel a projekteket (az önálló, "egyjátékos" garázscégek, akik üde színfoltként, tele új ötletekkel, időről-időre felbukkantak, most eltűnnek, helyükre csak a lelketlen multik jöhetnek). Tehát, innentől egy célhardver már nem elég (kiadás a játékosnál), az esetlegesen, addig ingyenes kiegészítők (pl. IWD-hez) ma már mind fizetősek (DLC-őrület), miközben a színvonaluk egy jobb mod-dal sem ér fel (újabb kiadás a játékosnál). A PC-s hardvergyártók és a játékkiadók összekacsintása miatt (a m$ itt ismét előtérbe kerül...) a PC-n futó játékok eddig soha nem látott, mesterségesen gerjesztett ellenszélben kénytelenek hajózni, ezért tényleg visszaszorulóban vannak az előttük minden eszközzel "megtisztított" útjukon mégis bukdácsoló konzolokkal szemben. (Ha egy haszonelvű beteszi a lábát egy addig attól (többé-kevésbé) mentes helyre, akkor ott egyből kitör az agónia.)
Sajnos, ma már nem követelmény, hogy a folytatás (a rókabőr - pl. NFS) jobb és több legyen, mint az előző rész - legfeljebb a grafika változik kicsit, nincs igazán új ötlet a játékban. A kockázatvállalást, egy újabb ötlet bevezetéséért, már nem tolerálják a "részvényesek", míg addig ez hajtotta előre ezt az "iparágat".
A MMO-k sem tudják már nyújtani a "régi" hangulatot, pláne nem azok, amiknél kendőzetlenül az a cél, hogy pénzért vegyél előnyöket magadnak - így "játszhatóvá" téve - a "karaktered" számára egy, már többször ellőtt ötletű játékban - hihetetlen csalódottság tudja elfogni az egyént, amikor végre sikerül erre rájönnie. Ha pedig azt nézem, hogy szerverhelyet kell bérelni, többszörös felárért egy olyan játékban, ami már több éve létezik és ahhoz csak egy jobbféle többjátékos portot kell(ene) hozzátenni (pl. WoW, SWtOR), akkor megint az előző gondolatmenethez lyukadunk ki - a CS még megtudta oldani ezt "ingyen" és a hangulattal sincs gond... -
priti
addikt
Ilyen all in 1 játékokat lehet kitalálni, az tuti siker csak bazinagy befektetés. Kvázi GTA keretrendszerben játszol egy autós, karakterépítős, lődözős valamivel aztán kapsz egy küldetést elérsz egy házig kijön egy loading képernyő ahol betölt egy másik játékot kvázi, abban végigtolsz ott valamit FPS-ben aztán újra loading és erre a GTA rendszerre fel lehet húzni másik 6 játékot a repülőgépszimulátortól kezdve az FPS-en át bármit, nem tart semeddig ráfűzni a történetre. Lesz vagy 30GB feltelepítve 80 hibával, de hosszú játékidővel. Ezt lehet. Végülis erre is tart a GTA sorozat, de új ebben sincs. Jó? Jó. Ha eddig egyesével jó volt együtt is jó, csak ha ilyenekből indul meg több akkor pláne nem lehet egyszálú, egyműfajú játékokkal nagyon kitűnni...
-
priti
addikt
válasz
Kotomicuki #174 üzenetére
Szerintem a DLC rendszerben befejezett játékgyártást kéne preferálni. Alapjáték egy minden funkciót bemutató teljes, játszható, 100%-os de rövid játék, kvázi demo hosszúságú, de a demoval szemben teljes, és a jelenlegi gyakorlattal ellentétben ez a teljes verzió legyen az ingyenesen letölthető.
Az újságírók és játékkritikusok által letöltés után kritizálandó és a minden szinten népszerű alapjátékokhoz kiadni az igényes folytatást, ami kvázi a teljes játék pénzért, csak most DLC-nek hívjuk aztán kész. Így kisebb lenne a kockázat a bukásra és nagyobb lenne a beruházási kedv.
Annó amikor rövid ideig volt egy XBOX360 slim nálam a Just Cause 2-nek volt egy olyan ingyenes bemutatója a live-on, hogy egy pályarészen azt csináltál amit akarsz, csak egy időlimit volt és x perc után visszalépett a főmenübe. Teljesen korrekt. Az alapján el lehetett dönteni, hogy tetszik vagy nem. Piackutatásnak kiváló.
Tessék kikutatni mire van igény ami még nem jött ki PC-re szép graffal. Egy lődözős FPS-re COD, BF ráfeküdt, pedig rengeteg van egy autósra Dirt sorozat ráfeküdt, pedig rengeteg van, Diablo felülnézetes hentelős, elvileg jön az három, pedig rengeteg van, Witcher2 nézetes szeletelős most jött ki, pedig rengeteg van és ahogy ezeket felsorolod jönnek a kérdőjelek meg az ezerféle stratégiai játék amiből ha egyet láttál mindet láttad ugyanúgy mint a többiből, legalábbis én a dune2000-ret meg a warcraftot még végigtoltam aztán a többit azóta már nem, mert dögunalom mind, belekezdtem párba, de már egyszer sem kavart fel annyira egyik sem hogy kitanuljam. Ízlések és pofonok, de szerintem ebből is van szép már száz. Szóval nemtom mitől haldoklik bárki szerint a PC játékipar, szerintem igazából nem haldoklik, csak abból jön gyakran új amiből több kell, mert nagy rá az igény. Az ötlettelenség... hát van benne valami, de nem könnyű újat kitalálni...
Egy új ötletet láttam az utóbbi években Mirrors Edge néven. Volt benne fantázia, csak nagyon lapos lett, de arrafelé lehetne valamit nézegetni, az irány nem volt rossz. A Splinter Cell féle történettől a Borderlands-ig mind az FPS megerőszakolása, van ezeknek hely, de igazából nem mondanám új ötletnek. A rengeteg online gém a kockákat felszívja és ott élik a kis életüket a lvl95 szintű karakterüket pöckölgetve, meg a peteiket etetgetve vagy az Isten tudja. Igazából mi kéne ha volna? Ott a darkspore amibe már összegyúrták a diablo-t a spórákkal. Szerintetek mi kéne még? Igazából már a PC-sek nem tudják hogy még mit akarjanak. Egyszer azt mondjátok, hogy nem a grafika a lényeg, de ha nem az akkor egy műfajt mondjatok amiből nincs jó PC-s, minden van. -
hallari
tag
válasz
Kotomicuki #174 üzenetére
Az NFS miért hányadék? Szerintem semmivel sem rosszabb, mint bármelyik más. Lehet, hogy arcade-szerűbb, és emiatt divat fikázni, de a megcélzott közönség kedveli pl. én is. Aki valódi szimulátort akar, az vegye a Forzát. Másról szól, ennyi. Ráadásul a World az eklatáns példa az eredeti témára, hiszen nálam is integrált VGA-n megy (minimumon, néha riccenve), tehát feleslegessé teszi a low-end kártyák fejlesztését. És a zsebem csak örül ennek, mivel ez a konfig 75 pénz volt (adatlapon rajta).
-
Kotomicuki
senior tag
Azért (pl.) a Blizzard, vagy az id Softver ma már nem éppen garázscég és az általad - minden szempontból
- leírt módon (nekiállunk, oszt ha készen van, akkor kiadjuk) fejlesztenek és némi sikeresség is társul(t) a munkájukhoz.
Az 1 év alatt és dollár százmilliókért, elkapkodva "fejlesztett" játékokat meg meg is lehet nézni, hiba hozzák vissza néha a beléfeccölt pénzt hamar: az EA ilyen termékei már tényleg hányadékokká váltak (pl. NFS sorat), a support-jukról nem is beszélve (az ilyenek miatt távolodik A játékostársadalom a PC-től és a "hivatalos úttól"... bár, az ilyeneket már letölteni sem érdemes). Aki ezeket szereti - csili-vili grafikája legyen, mer' az fontosabb annál, hogy lekössön és szórakoztasson - az tényleg vegyen inkább konzolt és hagyja A játékosokat békén...Amúgy tényleg diktálják a trendet (egy multi, pl. a m$ ne tenne ilyet, ugyan már...), a baj csak az, hogy sokan vannak, akiknek (már) ezt lehet - pl. a 'vmit, kényszeresen mindig venni kell, mert nem jó az a nap, amikor nem költöttem pénzt' felfogásúaknak - , akik sohasem tudnak már ráébredni arra, hogy csak ki- és felhasználják őket...
Ha jól van megírva, vagy eleve fel van készítve arra a játékmotor, hogy később, a már sokkal erősebb hardverek birtokában, különböző látvány, hangulat, stb. elemmel ki lehessen egészíteni (moddolható), akkor nem tragédia a kiadáskori grafikai elmaradása (HA jó a játék, lásd pl. SoC Complete mod-dal). Nos, ezt konzolon soha nem fogják megcsinálni (mármint: a játékot csak egyszer kell megvenned, de évekig "friss" marad a (pl.) grafikája, hiába történtek generációváltások a hardverelemeknél; konzol=ha új a hardver, akkor újra meg kell venni ua-t, a felfrissített grafikájú játékot is hozzá, persze teljes áron (lásd még: m$ op.rendszer-terv a W7-nél)=parasztvakítás, lehúzás), vagy ha igen, akkor azt már nem konzolnak fogják hívni...
-
Khm, kivonuláshoz annyira nem, mert a legtöbb cég (és bank) nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen egy ilyen piacon.
Az erste mondjuk kivétel, ők itt is karcsúsítanak, de más országokban is."Folyamatos adóamnesztia van ciklikus rendszerességgel nagyban, kicsiben meg esetleges bacogatások APEH irányából, de érdemi változás zéró."
De még az sem nagyon, illetve egyes nagyhalakat sehogy, más, kisebb esetekben pedig alkalomszerűen jönnek, tehát az adócsalókat sem tartja vissza az, hogy úúúgyiselkapnaaak.
Az USA-ban pl. olvastam, hogy a felső tízezer adja az adó egy jól kimutatható részét - valószínű az sem jófejségből, hanem mert különben széjjelszedik őket a hatóságok. Itthon ez nincs. Ha pénzed van, akkor azt csinálsz, amit akarsz. -
priti
addikt
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de ettől még nem lesz több ilyen célú fogyasztásra fordítható pénzmennyiség az embereknél. Ha mégtöbbet centralizálunk (büntetünk, adóztatunk tökmindegy milyen jogcímen vesszük el) akkor mégkevesebb lesz. Minél kevesebb van annál jobban szűkül a piac, mert nincs fizetőképes kereslet. Sajnos ez nem túlkinálathoz, azaz árcsökkenéshez vezet, hanem kivonuláshoz, gazdasági zsugorodáshoz -mint azt látjuk- ami pedig mégtöbb munkanélkülihez. És nincs az a centralizált pénzmennyiség amit szét ne lehetne osztogatni akár szociáis vonalon, akár mutyiban. Miket hallani? Ha az döntené el (szavazati jog) a centralizált pénzmennyiség újraelosztásának célterületeit aki adózik, akkor azt nem fordítanák olyan emberek segélyezésére, akik nem dolgoznak. Megélhetési bűnözés indulna meg, amire válaszul nonprofit börtönök épülnének amik megnyitott szénbányában foglalkoztatnák a fogvatartottakat, hogy őrzésük nullszaldós legyen. Van aki szerint ezt kéne tenni. Ötletek vannak szakadásig. A tény az, hogy a magyarországi jövedelemszintek az olyan foglalkoztatottak körében, akik jövedelmüket elfogyasztják, tehát közvetlenül vannak hatással a keresletre finoman szólva nem emelkednek. Azoké emelkednek csak, akik a jovedelemtöbbletükre vetített fogyasztásukat elhalasztják, megtakarítanak, mert az életszínvonalukat korábbi bérükből is képesek finanszírozni. A megtakarítások divatos elköltése (ha már a divatnál tartunk) ezeken a jövedelemszinteken élő emberek körében a külföldre utazás. Magyarország választóinak többsége egykulcsos adóra szavaszott. Ezt tudomásul kell venni és be kell fizetni a 27%-os áfát. Lehet a másikra mutogatni, de amíg az Ő szavazata annyit ér, mint a tiéd semmi értelme. Magyarországon semmi előnyt nem élvez egy adófizető az adóelkerülővel szemben. A támogatások közvetlen kifizetésével szemben azok adóalapból történő visszaigénylése volt az egyetlen értelmes ötlet az utóbbi minimum 10 évben. Nincs folyamat, amiről beszélni lehet. Nemtom miről beszélsz. Folyamatos adóamnesztia van ciklikus rendszerességgel nagyban, kicsiben meg esetleges bacogatások APEH irányából, de érdemi változás zéró.
-
-
Prof
addikt
Srácok szerintem eléggé eltértetek a témától
-
-
hallari
tag
Így van. Megdöbbentő az is, milyen drága kocsikat látni panelházi parkolókban, amiket aztán alig használnak. Meg a rengeteg hitelvállalás, csak hogy a szomszédot lenyomjuk. "A haver most vett 80 centis tévét, de én akkor is megveszem 230-ért a 100-ast hitelre!" - saját fülemmel hallottam ezt egy panelház (Havanna ltp.) videótékájában. Aztán csodálkoznak a bedőlt hitelek miatt.
-
Khm, meg a másik az, hogy következetesen szedjék be mindenkitől, amit be kell fizetnie.
Áfacsalást amennyien csinálnak, az nagy veszteség. És aki a 25% áfát nem fizeti, az a 27%-ot sem fogja.Ha néha 1-1 kisboltot megbüntetnek, az gyak. nem nagy bevétel, sokkal jobb lenne, ha a következetes büntetésektől javulna az adózási fegyelem.
-
hallari
tag
2. rész:
Az adózást illetően pedig nem azt mondom, hogy adjuk oda minden pénzünket az államnak (én sem teszem), hanem általánosságban a tisztázottabb helyzetet szorgalmazom. Aki eddig semmilyen adót nem fizetett, az legalább a minimálbér után fizessen (vállalkozóra gondolok, munkavállalónak ez nem ilyen egyszerű, hacsak nem akarja lebuktatni a főnökét). Aki torrentezik, legalább azt vegye meg, ami tetszett neki, és azt mondja, megérte. Satöbbi.
Láthatod, hogy januártól egyre több olyan BKV jármű lesz, ahol elsőajtós felszállást vezetnek be - nyilván az ellenőrizhetőség miatt. Szerintem sem frankó, hogy én, aki megveszem a bérletet azok helyett is fizessek, akik erre nem hajlandóak. És ugyanez a helyzet az élet más területén. Amikor ránézek a fizetési papíromra ne azt lássam, hogy tőlem MINDENT vonnak, ugyanakkor kb. 1,5 millió embertől semmit, vagy szinte semmit. A segélyből élőkről ne is beszéljünk. 150 éve Petőfiék közteherviselést követeltek - ez mára sem valósult meg. A politikusoknak is szorgalmazom az üvegzseb programot. Bilibe lóg a kezem? Lehet. De Nyugaton is így kezdték a polgárosodás kezdetén, és lám, hova jutottak. Remélem nálunk gyorsabb lesz a folyamat. -
+1 az okostelefonnal mászkáló emberek, akiknek nincs pénz a kártyáján.
Nem mellesleg azok, akiknek fasza leptop, teló, de albérletben lakik, amit alig tud kifizetni.Nekem valszeg azért van pénzem, mert nem veszek össze-vissza mindent, hanem 5x meggondolom, hogy mire van szükségem + mivel tudok pénzt keresni.
-
hallari
tag
Létező probléma amiről írsz, de mégsem csúsztatok. Miért? Mert én is itt élek. Látom, hogy aki bliccel, többnyire azért teszi, mert a haverokkal elbulizza a pénzt. És ugyanígy ha összeszámolnák az emberek a sok piára, cigire, bulizásra kidobott pénzt rájönnének, hogy mindazt másra is lehetett volna fordítani. ÉLETMÓDVÁLTÁS. Tudom, hogy nem népszerű téma, de megoldható. Valóban elhatározás, hozzáállás kérdése, csak könnyebb hárítani, terelni, mint beismerni az igazságot. Ebben jók vagyunk.
-
priti
addikt
Azért hatalmasokat csúsztatsz. A lényeg a vásárláson van, HA -és itt jön a nagy "ha"- HA van fizetőképes kereslet. Fizetésképtelen emberek központosított kirablását nehezen lehet "hozzájárulásként" értelmezni. (Mert hogy úgy kéne értelmezni az adófizetést, ha a négyszerannyit kereső nyugati polgárok adófizetési hajlandóságához szeretnénk hasonlítani magunkat.) Akinek van hozzá jövedelme az hozzá tud járulni önként sokmindenhez. Nálunk nem divat élelmesnek lenni. Nálunk van egy igen széles réteg aki ha nem az, akkor éhendöglik a vonatkozó hónap 25. és 31. napja közötti héten. Egészségügy technikai dolgozói, oktatás technikai dolgozói, rengeteg betanított gyári alkalmazott... hagy ne soroljam. Mind-mind max bruttó 120k-t keres, amiből megkap 86k-t. ...és ne legyen élelmes? Lehet mondani, hogy mindenkinek áll a zászló, csak ez nem igaz. Minden taps után valakinek nem jut szék és az sem lőheti fejbe magát. Az már csak hab a tortán, hogy emiatt olyan széles réteg -mondjuk ki nyíltan- lop, csal a mindennapokban ott ahol tud (legyen az akár egy bliccelés a tömegközlekedésen), hogy a központosított mutyi ellen kiállók mögé nem állnak tömegek elvi alapon. Mindenki sunnyog, mert tudja, hogy Ő sem különb, így a végén mindenki csal, az is, akinek nem kéne, hiszen nem fogják kiközösíteni adóelkerülés miatt.
Ha kényszerből írsz alá egy szerződést az jogilag semmis. Ha a középfokú végzettségre vonatkozó közalkalmazotti bértáblát megnézed, akkor az összes állami foglalkoztató aki ilyen fokú végzettséggel rendelkező embereket olyan munkaidőben foglalkoztat, ami mellett nem tud másodállást vállalni gyakorlatilag kényszeríti a munkavállalót csalásra. Nem munkavállaló becsületén múlik. Ez a baj. Te úgy állítod be, hogy csak hozzáállás kérdése az egész. -
hallari
tag
Ja, én is a múltkor kértem tanácsot a VGA kari rovatban, hogy mit érdemes venni, de szigorúan csak directx 9-ben, mert annál drágábbra nem vagyok hajlandó költeni. Minek? A legtöbb cucc úgyis konzolport, azok meg ~2006-ban jöttek ki, tehát ez a minőségük. Amúgy meg szerintem bőven elég mindenre, én nemigen látok érdemi különbséget az 1280*1024 és az ettől magasabb felbontások közt.
Azt pedig meg sem említem, hogy a játékkonzolok között a ps2(!) még mindig igen szép eladásokat produkál, nem beszélve a Wii-ről, ami egymaga hozta azt az eladási darabszámot, mint az xbox360 és a ps3 együtt. Ez a folyamatos felbontás+részletgazdagság emelés elég csúnyán otthagyta az emberek igényeit már egy ideje szerintem, és a "fenntartható fejlődés" hangzatos jelszava alatt ez leginkább "fenntartandó (extra)profitszerzés"-nek értendő. -
hallari
tag
Mindegy, hogy nem mész moziba (én sem), a lényeg a vásárláson van. Az Appstore is azért sikeres, mert 1-2 dollárért rengetegen vásárolnak és így bőven megéri a fejlesztés még garázsvállalkozásoknak is, erre az üzleti modellre gondolok, amikor a kazuár-piacot említem.
"Csóró mindenhol van" - így igaz, de a fejlesztőknek fontos piacokon kevesebb, ráadásul ott a fizetési hajlandóság is nagyobb. Ahogy az áfát is meg a személyi jöv. adót is sokkal nagyobb százalékban befizetik, mint nálunk. Önként. Akkor is, ha nem liheg a nyakukba 10 adóellenőr. És ez bizony számít az üzleti kiszámíthatóság szempontjából. Tudom, hogy nálunk divat "élelmes"-nek nevezni a minden szabály alól kibújni igyekvést, de én ezt nem akarom elfogadni, mert emiatt tolták el a nagy médiacégek a magyarországi filmbemutatókat - túl sok volt a cinedub-os, kamerás film. És ez nem dicsőség szerintem.
A Showder-klub meg nem túl releváns hasonlat, hiszen az emberek többsége pusztán szórakozásra vágyik. Ha nincs Hofi, van Szuperbola, vagy Markos-Nádas meg Nagybandó. Ha ezek sem, akkor Gálvölgyi-show meg Szeszélyes évszakok. Vagy Heti hetes ill. Fábry-show, kinek mire van gusztusa. Választék mindig lesz ebben a műfajban. Tv-ben vagy netről is ma már annyi ilyen műsor van, hogy vég nélkül lehet nézni.
Ezzel szemben jó filmből/játékból elég kevés van, én általában egy kezemen meg tudom számolni, mennyi érdekel egy évben. És azt meg is veszem.
Szerintem ha sokan így állnánk hozzá, akkor a magyar piacot is fel lehetne lendíteni, de tudom, hogy ez csak utópia. -
Én azt nem értem, hogy mit várnak. A legtöbb új játékkal gondom volt grafika terén. A Total War Shogun 2 se jó dx11 ben, a BF3 al is akadtak grafikai és játékmenetbeli bajaim, a Dragon Age 2 is bugos volt grafika terén... de most komolyan, így mit várnak? A régi játékokat fogom én így előszedni, mert azok legalább tökéletesen mennek, mert értelmesen kijavították a bugokat bennük még a fejlesztés ideje alatt (és nem a kiadás után....). Ha ezt tudom, nem újítottam volna gépet az új játékok miatt.... Nem csodálkozom, hogy az emberek ilyen körülmények között inkább konzolt vesznek. De komolyan, egy Indie játék normálisabban megvan írva, mint egy AAA cím.
-
priti
addikt
a flash-elt gépeket letiltották
...már amelyik online volt még akkor is. A többség még időben kihúzta, aztán vett egy másikat. A legolcsóbbat és csak azzal online eredeti játékkal. A feltörttel meg csak offline játsza az írott DVD-ket vidáman. Csóró meg mindenhol van, nem csak itthon. Azt meg már számtalanszor végigbeszélték mindenhol, hogy attól mert megnézel valamit ingyen még nem biztos, hogy megnéznéd pénzért is. Utóbbihoz egy picit jobban kéne, hogy érdekeljen... Ezzel a logikával aki megnézi a Showder klubot az elmegy utána élőben, ha a TV-ben már nem adják. Közben meg a frászt megy el. 10-ből 9 ember (köztük én is) fizikailag nem akar odamenni a moziba a fimtől függetlenül. Inkább veszek egy használt projektort kivetítem magamnak a falra a filmeket amikre kiváncsi vagyok aztán eladom a projektort ugyanannyiért, vagy max 3-4 mozijegynyi különbözettel és nem hallgattam a kommentárt a mellettem ülőtől, nem törte meg a csendet az ügyeletes köhögő, nem zsibbadt el a seggem, nem hugyoztam majdnem be stb. stb. stb. -
hallari
tag
Amiről beszélsz ez javarészt a MAGYAR (meg a többi csóró) helyzete, nem az általános (értsd:azok a piacok, amik számítanak a konzolcégeknek). Pár éve, amikor az Xbox ~ 20 milliónál járt egy nagy razzia volt, amely során a flash-elt gépeket letiltották. Az összes gép 3(!)%-át érintette. Adták is el abban az időben az ilyen gépeket, még emlékszem a rohamra a vaterán. Hosszú távon nem ez a jövő, nem véletlenül erőlteti a Microsoft meg a Sony.
A filmes példa pedig: a kilenc Oscar-t nyert Bombák földjén alkotói pont azért pereltek be egy csomó torrentezőt, mert az 50 millió dollárból készült film még a nullszaldót sem érte el, és kiszámolták, hogyha mindenki megvette volna, aki letöltötte, akkor bőven nyereséges lenne. A nagy cégeket ez persze nem érdekli, hiszen ők csak a robbantgatós-lövöldözős-3d-übergagyit gyártják, ami tutipénz. Ez is mutatja, hogy a kreativitást mennyire megfojtja ez a szemlélet, és mennyire szükség van a jogszerű termékvásárlásra, ennek az egyik következménye pedig kreatív alkotók felszínre kerülése és ottmaradása. Filmben, játékban egyaránt. A nagy stúdiók persze túlélik enélkül is, de hosszútávon nekünk jó, ha van komoly és MINŐSÉGI konkurenciájuk. -
hallari
tag
Szerintem pedig fog. Az elmúlt ~10 évben szerintem az egyik fő gátja volt a kreativitásnak, hogy minden nagy stúdió felnyalábolt egy csomó jó szakembert és csúcsjátékokat csinált és a piac nagy részét lefedték. Ez adta a VGA piac gerincét, hogy ezekhez a játékokhoz kellett a reaktor, és kellettek a hardcore gamer-ek, akik rengeteget áldoztak a gépeikre. Mostanra viszont szinte minden otthonban ott a gép, olcsók a hardverek és rengeteg ember játszik, akiknek nincsenek nagy igényeik, de 1-2 ezer forintot hajlandóak elkölteni egy egyszerű, de addiktív játékra (kazuárok). Mindeközben a konzolok is terjednek, nagy profitot hozva a gazdáiknak. Akik természetesen egyre kevésbé portoltatják a játékaikat PC-re, hiszen míg a konzolon befektetett pénz egyre izmosabban termeli a profitot, addig a PC-s bevételek egyre csökkennek.
Adott tehát a képlet: növekvő konzolos felhozatal és profit - kontra csökkenő PC-s. Nem kérdés, a fejlesztők mit választanak majd. Ez pedig nyilván csökkenő VGA piacot is jelent majd, bár drasztikus változás szerintem nem lesz, max. paletta-szűkítés.
Ez pedig helyzetbe hozza (szerintem) a független fejlesztőket, akiknek megnyílik a PC-s terep, hogy vevőt találjanak a kreatív ötleteikre (amit eddig a hardcore piac lefagyasztott). Nem véletlen a Farmville sikere és több ilyenre számítok, hiszen ezek a játékok bőven játszhatók egy átlag irodai géppel és integrált videokártyával.Ami pedig a legfontosabb: az ezekből a címekből profitot termelő társaságok lehetnek azok, akikben elegendő kreativitás lesz, hogy be merjenek vállalni olyan játékokat, amelyek átalakítják a jelenleg ötlettelenségtől szenvedő piacot. Persze ez a jövő zenéje, de én erre számítok.
-
priti
addikt
Nekem az a fura, hogy a filmeket 100%-os minőségben letorrentezik mégse áll meg a filmipar. Pedig kerül annyiba egy film, mint egy játék. Játékból meg kapsz egy vírusos crack-et meg egy offline szeletet a torrenten, ami manapság már a gém kisebbik fele, de mindenki a torrent miatt hisztizik és a konzollal jön, pedig ott is egy az egyben ugyanez megy. Megveszik a legolcsóbb konzolt multizni a másik meg flash-elve és ennyi, szarnak rá 10 játékból max egy eredeti. Úgy vannak vele, hogy a két konzol együtt meg még mindig olcsóbb, mint az erős PC.
-
vanye
senior tag
-
oxox
addikt
ez nem fog attol valtozni, hogy kulonvalik a piac.....mindig jobban megeri a mar megszokott utat ujrajarni....mennyi jo film van mostanaban az amerikai piacrol?....inkabb legyartanak egy tripla x 4-et, vagy egy rambo 7-et, transformers 9-et...evente ha van 2-3 jo amerikai film (mert most nem a kis stuidokra gondolok, hiszen pont nem roluk van szo), akkor orulhetunk..... tehat szerntem pont nem fog valtozni semmi....jon majd a cod10 a bf4, meg a dio4 (bar mar a haromnak is orulnek
)
-
hallari
tag
Régóta azon a véleményen vagyok, hogy szét kell válnia a PC és a konzolpiacnak. A gyártók sok pénzt vesztenek a letorrentezett játékokkal, ezt csak konzolon tudják jobb hatásfokkal elkerülni. Azt is fel lehet törni persze, csak akkor nincs hálózati játék, ami ugye az egyik legnagyobb húzóereje. Akkor jobban tervezhető lesz a bevétel, biztosabb a pénzügyi terv és MERÉSZEBB a játékírás! Mert mitől haldoklik a piac? AZ ÖTLETTELENSÉGTŐL! Xboxon én is kizárólag a független fejlesztők játékai közt vettem észre jó ötleteket, a nagy gyártók nem mernek ilyenekbe belefogni, mert már egy bukás is elég, hogy hazavágja a cég pénzügyi stabilitását. gyhogy ne haragudjatok hardcore VGA fanok, én nem bánom, hogy a VGA piac átalakulóban van. Félteni mondjuk nem kell őket, mert a Sony és a Microsoft is tőlük rendel, ráadásul pénzügyileg az egy főnyeremény, hiszen 6 évvel ezelőtti fejlesztésért söprik be az extraprofitot. Akárcsak a Windows vagy az Office.
Valamint ott a mobilpiac, a Tegra 3-tól is igen sokat várnak, és amilyen ütemben fejlődik a smartphone biznisz, nem is csoda.
Ráadásul videokártya nemcsak játékhoz kell, hanem CAD/CAM, videóvágó stb. szoftverekhez is, úgyhogy bőven van potenciál abban a szegmensben, nem kell temetni.
-
priti
addikt
Nem diktálják, inkább támasztják. Vannak sémák, amikre rá lehet feküdni nyugodtan dollármilliókkal, száz emberrel, mert tuti siker. Kb. úgy vannak vele a "garázsok", hogy ezekben a sémákban készülő játékok grafikai megjelenésével stb. nem lehet versenyezni, mert ha most elkezdjük talán készen leszünk 2017-re.
Ráfekszünk a dx11-re fejlesztjük a garázsban ezerrel, közben indul egy fejlesztés 2016-ban dollármilliókkal és kijön készen 2017-ben a miénk mellé az a játék amit dx13-ban fejlesztettek 2015-ös motorral mi meg kjövünk mellé dx11-el 2010-es motorral 5 év meló után és le vagyunk fikázva, hogy mekkora egy szar a játékunk, mert mindenki a nagy beruházáshoz hasonlítja és bukjuk az összes belefeccolt pénzt, időt, munkát a legjobb esetben, rosszabb esetben a felénél elhúz a programozónk, mert kap egy állást mi meg ottmaradunk egy félkész szarral és sosem lesz kész semmi. -
-
oxox
addikt
"Radeon HD 7900-as sorozaton belül kerül felhasználásra"
tudtam volna nem adom el jopar eve a 7900gt, meg 7950gt-met -
-
priti
addikt
Mé' filmszerű grafika létezik? Pont attól vagy velük versenyképes. Mással (ha az nem egy egyedi ötlet, ami meg marha nehéz mert ahhoz motor is kéne) nem tudod a multikat lenyomni akik ha kell párhavonta tojnak egy új COD-ot. Most ki az aki egy garázsban belekezd egy dx11-es FPS-be? Esélytelen. Ha csak azt nézem, hogy mekkora marketing épül manapság egy játékra. Régen hol volt ilyen? Úgy kellett vadászni a vonatkozó weblapokon, hogy mi jelenik meg, különben ha a haver éppen nem azzal játszott nem is tudtad hogy létezik. Most meg már a híradóban is benne van, hogy megjelent az új COD. Hol tudsz ezzel versenyezni?
(#143) Kotomicuki
Ezzel az egyre több hibával jönni akkora egy kiqrt nagy faxság hogy hihetetlen. 8GB egy játék telepítője könyörgöm. Hosszú játékidő legyen, izgalmas legyen, de ne multi legyen mert akkor laggolok meg csíterek meg Úr Isten, gyönyörű legyen, fizika legyen, új ötlet legyen... A játékosok azok, akiknek már semmi sem elég jó lássuk be. Olyan lehúzásokat olvasok játéktesztekben, hogy kvázi már szinte azt írják le, hogy szégyelljék magukat a készítők, hogy a gém megjelent. Azér' kapjatok már magatokhoz... Nézzétek már meg a Fallout1-2-őt hogy nézett ki azt mégis jó volt. Éééérdekes, talán mert nem elkényeztetett "ami nem 3D-s az szar" értékrendű 10 éves átlagéletkorú köjkök döntötték el, hogy egy 16+, 18+ karikás játék jó e vagy nem.
-
kisbalázs
tag
Köszönjük konzolok!
-
Kotomicuki
senior tag
Hát pont ez az! A nem saját fejlesztésű kódokban lévő hibák javítása/javíttatása sokkal több időt - és ezért pénzt is - vesz igénybe, hiába 'eccerűbb' vele dolgozni. Ha a fejlesztőkörnyezet gazdája nem hajlandó foglalkozni a problémáddal - mer' pl. kevés zsét dobtál neki - , akkor jóval több meló megkerülni a hibás részt, mintha a sajátban kéne kotorászni, amit legalább ismernek és tudják - jobb esetben - mi, hol van benne.
Azért a több videó, hang és textúra is hibalehetőség - meg munka van vele - , még ha nem is fog hibaüzenetet küldözgetni, amikor nem jó.
A programozók és a technikák (pl. a DX, na ne?!) - esetleges - fejlődéséről meg mindent elmond az az egyre több hiba, amit egyre hosszabb idő alatt tudnak - ha egyáltalán tudnak - kijavítani a mostani játékoknál.
Ahogy a kiadók a fejlesztésen spórolnak (idő, létszám), úgy omlik össze a PC-s játékpiac is, mert az egyre ócskábbat - évente alig 1-2 normális (programozás szempontjából is) jelenik meg - , hiába nézne ki az jobban, már nem óhajtja megvenni senki sem azért a 10-20 óra játékidőért, amit nem szándékozik pár hónap múlva sem újrajátszani, ellentétben a régi, nagyobb címekkel. -
priti
addikt
Jahh, nem kicsit. Nézze már meg hogy a COD századik része milyen rekordbevételt hoz. Pont úgy néz ki, mint ami kihalófélben van. Persze szar lehet tudomásul venni, hogy iparosodott a játékgyártás és manapság filmszerű grafikával és profi fizikával együtt vagy csak versenyképes ami hatalmas beruházást jelent, meg rengeteg melót így szegény kis csöppnyi garázsoknak maradt a telefon. Oda még elég az, amit fel tudnak mutatni, de nem sokáig. Hát ez van srácok. Én is kerülném a dx11-et, mint a leprát ha játékírásból kéne élnem és jönne a számla. Mennyivel könnyebb repülő tojásokat elkapdosni lepkehálóval, vicces hangokat alátenni azt szevasz, jön az emelt díjas sms érte amiből legalább esik egy kis lóvé. Írunk belőle százfélét oszt az egyiket csak letöltik. Kirakósat is, olyat is írjunk peersze. Az a multkor bejott, sexképeset megin' az kell a sok droidnak... Nagy karrier.
-
Cybertrone
veterán
válasz
gordonfreemN #134 üzenetére
Ez van... ha nem tetszik ne olvasd
-
havasa
aktív tag
(I)"A notik többsége nem fullhd-s, ergo 1366x768-ban bizony a szar gpu-s intel sokszor gyorsabb mint az amd apu, mert proci limit van. Az Ivy ellen meg abszólut nem lesz elég a llano apu egymaga ezen a felbontáson a gyenge procirész miatt."(/I)
Ismerős, ezt Te írtad 35 hsz-el ezelőtt.De mostantól leszálltam a témáról tényleg.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Cybertrone #58 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a fórumot az ezelőtti és ezen hsz-edet figyelembe véve, ha kérdésed van szólj nyugodtan. Váh
-
Jack@l
veterán
válasz
Kotomicuki #130 üzenetére
Szerintem valaki valamit félreértett, nem a programkód nagyságáról beszéltünk, hanem magáról a játék méretéről, amibe a legnagyobb részt a videók, hangok, textúrák nyomják, semmivel nincs konkrétan azokban több hibalehetőség, mint ami régen volt.
A programozók igen, fejlődnek, ahogy a technikák is, minél öregebb a motor és a vele foglalkozó emberek, jobb esetben annál kiforrottab lesz valami.
Mostanában a gyorsan olcsón a fő irány, kár lenne tagadni, de ez nem a kóderek hibája, hanem a kiadóké, vezetőké(nameg a kapzsiság)...UI: lehet kevesebb kód van egy mostani játékban, mint egy régi doom3-ban vagy quake-ben, mert full API-kat használnak már szinte mindenhez, nem kell kézzel fizikát, megjelenítő cumókat írni.
-
Pikari
veterán
már számtalanszor belöktem ide ezt a linket http://legendgrafix.buzz.hu/archives/2011/09/12/Valtozasok_a_PC-s_jatekiparban , szerintem nincs arról szó hogy szándékosan növelnék a gépigényt, inkább ez lehet a helyzet.
btw, kevés ez az intel gpu még mindig. nagyon.
-
Prof
addikt
Akkor nézd meg, hány A8-as llanoval szerelt notit lehet kapni, nézd meg hány hd 3000 szereltet és konfigként melyik milyen jó vétel. (méret,fogyasztás stb.)
Azt senki nem vonta kétségbe, hogy a llano GPU-ja jobb játékra mint a HD3000, pláne az A8-ban lévő.
Én komplett konfigot nézek és a néhány fps különbség amit egy A4 GPU-ja tud felmutatni a néhány játékban az intel HD3000-eséhez hez képest az nem számottevő.
Viszont a hátránya az i5 cpuhoz képest igen is az.Ha meg újabb játékok, high beállítással való futtatására vesz valaki dGPU nélküli notit az meg is érdemli, hogy szívjon.
-
Kotomicuki
senior tag
Ha nem fejlődtek programkódírás terén a játékfejlesztők, akkor a nagyobb méretű kódban annyival több hiba lehet, mint a méretnövekedése a régihez képest. Ezenkívül, ha a méretnövekedéshez nem kapnak arányosan több fejlesztési időt, vagy annyival több programozót, akikkel az adott idő alatt is végezhetnének a megnövekedett tárhelyigényű munkával, akkor borítékolható a minőségvesztés és a hibák gyakoribb előfordulása a kisebb kódmérethez képest is. Ez a része nagyjából tiszta matematika.
Szerinted, fejlődtek a programozók, több időt, vagy létszámot kapnak a fejlesztésekhez a "válság" idején, hogy csökkenhessen a játékokban előforduló hibák száma?
Szerinted, a manapság megjelenő játékoknál kell több időt és patch-t kivárni, míg "tökéletes" lesz az, vagy a régebbi, 1 CD-seknél, és ennek lehet-e oka az indokolatlanul megnövekedett programkódméret? (Abu #88-s hozzászólásának utolsó 1,5 bekezdése segít a kérdés helyes megválaszolásában.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valójában semelyik linkelt teszt sem hazudik, csak az Ipon low-on mért. A Guru3D magasabb beállításokon mér, ahogy a PH teszt is. Az Intel IGP-je sokat esik a növekvő grafikai terheléstől, míg az AMD-é csak keveset. Ezért a két teszt között a nagy kontraszt. Nem az asztali és a mobil termék az oka, szimplán csak a tesztkörülmények mások, illetve a játékok terhelése is nagyon eltérő. A Resident Evil 5 és a Street Fighter 4 nem valami megterhelő. Gondolom a STALKER is DX9-ben futott, ami kapásból kilövi a motor megvilágítását, így a legmegterhelőbb grafikai elem búcsúzik.
-
havasa
aktív tag
Lassan mondom, hogy megértsd: mobile platformon is ugyanez a helyzet.
Idézet a tesztből: "If we look at the competition, A8-3500M is anywhere from -3.5% to 167% faster than Intel’s HD 3000"Te CPU limitről írtál 720p-ben Intel HD IGP és AMD IGP-nél...
Hagyjuk inkább, innentől skippelem a postjaidat.mod: nem olvasok ilyen "komoly" szakmai oldalakat, mint az Ipon.
Anandos tesztet linkeltem, ugye érzed a két oldal között a különbséget.
Egyébként nézd meg élőben és rájössz majd. nekem az a tapasztalatom, hogy játékokban láthatóan gyorsabb a LIano és alkalmazásokban láthatóan lassabb.
-
Prof
addikt
Akkor szerinted az Ipon teszt hazudik? llano noti teszt
Nézd meg az Acer 5750-es HD3000 VGA-s gép fpseit és akármelyik A4-A8-as notebooknak az eredményeit. És akkor ez csak a játék, a többiben az intel sajnos lealázza.
Elbaszták, a fogyasztás miatt nagyon visszavették az alapórajelet. Ettől még a Trinity majd lehet jó. Meg a Dual Graphics is nagyon jó, ha működik. -
priti
addikt
válasz
Low Noise #121 üzenetére
Szerintem a hangsúly nem a cserén van, hanem a fejlődésen, pontosabban az árszintre vetített piaci kínálat fejlettségén. Ha bemész egy boltba azzal, hogy szerenék venni egy új generációs TV-t, de olyat, amelyik nem tud 3D-t az eladó azért megvakarja majd a fejét. Ha visszagondolsz nem kellett ehhez a piaci kínálathoz olyan sok idő. A monitoroknál jelentős keresletet képez a vállalat, aki minimális költségre törekedéssel munkafeltételeket teremt a droidnak, de ennek a munkafeltételnek nem része az erős VGA, vagy a 3D monitor, vagy a FullHD fölötti felbontású monitor, emiatt a monitorok piaca picit bonyolultabb, mint a TV-ké. Nem lesz ennyire látványos a kínálat átalakulása, de nem is kell, hogy az legyen. Az ár a lényeg, az meg lefelé megy. Tény hogy egy huszoncolos FullHD monitorhoz nem kell csúcsVGA-t venni, de a kérdés is jogos, hogy "Naés? Nem is arra van, hogy ilyet használj vele."
-
Prof
addikt
-
Low Noise
senior tag
Sajnos én pár éve vettem egy ips monitort nem olcsón, 3D-s re nem fogom a közeljövőben kicserélni, de ezek szerint ha egyszer eljutok oda akkor lesz értelme ezeknek az erő kártyáknak. És valljuk be nem kis előre lépés lesz a 3D-s élmény.
Közületek, kinek van 3D-s monitora?
-
-
havasa
aktív tag
válasz
FireKeeper #118 üzenetére
Ott ugyanez a helyzet. Játékokban sokkal jobb az AMD IGP, de CPU igényes munkánál alulmarad.
-
priti
addikt
Csak nézem az aprót, hogy 60k-t is elkérnek egy 480-ért, míg egy 6870 az 1.4-es HDMI-vel (lásd 3D) meg az akár 6 monitort is támogató kimeneteivel 40k és nem nagyon értem hogy azért a 20k-ért miat adnak az NV-nél, mert én a 6870-em simán egy ref. 5870 teljesítménye fölé húzom feszemelés nélkül a TRIXX-ben. A fogyasztásról meg inkább ne is beszéljünk. A hődisszipációról meg pláne ne. Az a 480 jó választás sose volt, ma meg... hát no comment. Persze amíg van madár aki 60k-t ad érte, addig lehet hogy néha megéri megvenni, mert nem buksz rajta eladáskor...
(#115) Low Noise
A FullHD már a múlt. Nézz már körül miket hajtanak a mai csúcskártyákkal. 3D monitorokat (élből pont a fele FPS-t kapod 3D-ben) meg multimonitorokat a FullHD felbontás sokszorosának megfelelő felbontással. Ettől persze még nem rossz a FullHD pici megjelenítőn, de 32" felett elkezd látszani. A konzolok meg örülsz ha a FullHD-t tudják akadozás nélkül...
-
havasa
aktív tag
Ezt a hülyeséget amit írtál, úgy látom eddig mindenki ignorálta, de én nem tudok elmenni mellette. Tessék egy kis olvasnivaló. Még csak nem is PH-s teszt, nehogy elfogultságról legyen szó.
-
Low Noise
senior tag
A Fullhd felbontás semmi problémát nem jelent egy korrektül összerakott 3 éves gépnek.
1980x1200 as felbontásban mindent vitt az előző 280GTX-em ami már nem mai darab, értelme nem volt 580-asra cserélni, én úgy gondolom, hogy itt csak akkor lenne indokolt a VGA-k cseréje és maga a pc játék célú felhasználása ha Cryengine2 szintű játékok jelentek volna meg az elmúlt években és most is ilyenek készülnének. Mert ezzel ugyan lehet sokan vitatkoznak, de annak azért volt régen nagy a hardver igénye mert az indokolt is volt. a Mai napig nincs olyan engine ami annál szebb lenne.
Most dobtak egy csontot a pc-seknek a BF3-at, de valójában az nem szebb a Crysis-nál.No meg arra pc-t tartani ,hogy 5 évente jön egy játék ami kihasználja a képességeit valamelyest hát, van értelme? Én már elbizonytalanodtam.
-
priti
addikt
válasz
Low Noise #100 üzenetére
Nem szoftver kell, csak egy relatíve olcsó, gusztustalanul magas felbontású monitor. Ha belegondolsz itt van az igazi piac. Csak egy-két kattintás a grafikus menüben és a játék máris kétszerakkora grafikus erőforrást akar. Ha a mai napig 640x480-as VGA monitorok lennének se az lenne a festés a GPU piacon, mint ma.
Ha azt mondanák, hogy ez a monitor 80k-ba kerül a 2880x900-as felbontásával szerinted elég lenne az a VGA, ami FullHD-ben tud 42FPS-t? Az 5760x1080-as típus meg mondjuk 120k? Na ugye hogy ugye. Lesz itt még VGA piac... -
Jack@l
veterán
-
Prof
addikt
válasz
Cybertrone #76 üzenetére
most akkor azt mondod egy 120ezres kártya gyorsabb mint egy 60ezres? nane
Nem 2szer gyorsabb az viszont biztos -
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #103 üzenetére
Ha neked nem gond, vegyél sokat
Személy szerint a gddr5 pocsékolását látom a legnagyobb bűnnek, és hogy ide kell tök feleslegesen lebutítani a kártyákat, nehogy már 10e-ért valami használhatót is adjanak az alsó szegmensbe, még a végén nem érné meg APU-t venni..
Gusztustalannak tartom hogy 5-6 éve már a középkategória is 128 bitet kapott, és hogy azóta nem lehet ezt leadni az alsó szintre. -
Kantorpe
tag
Mekkora konnyebbseg, hogy nem jatszom. Igy magasrol teszek a vga milyensegere. Nekem az amd a6 tokeletes eddig arra amire hasznalom. Talan dio3 ha tetszeni fog akkor veszek uj gepet.
-
priti
addikt
Szomorú, hogy lekéste a karácsonyt.
Egyébként a piaci elemző egy fontos dologgal nem számolt. A monitorok fejlődésével. Egyre gyakrabban látok magas felbontású monitorokat. Főleg az Eyefinity térnyerése óta jönnek gyártók frémnélküli 3 megjelenítőnyi széles monitorokkal. Lássuk be mindenkinek tetszenek ezek.
Ha az áruk esik az IGP azonnal a helyére kerül GPU fejlődés ide-oda. 5760x1080-hoz csak asztali VGA jöhet szóba. Az élet kegyetlen. Ne temessük a VGA-kat ideje korán. A -mondjuk így- "multimonitorok" ára esni fog, így piacuk nőni fog. Szerintem ez nem is kérdés, csak ügyesen kell ütemezni és újra viszik majd a VGA-kat, mint a cukrot. -
Prof
addikt
válasz
antikomcsi #34 üzenetére
Sajnos teljesen igazad van, a llano 4magos mobilt hazavágja az alacsony CPU órajel. Még az A4 versenyezhetne az I3-al, de abban meg gyengébb a gpu rész is
-
Low Noise
senior tag
Jönnek majd még újabb még gyorsabb VGA-k mint a mostaniak, de szoftver nem lesz hozzájuk ahogy a mostaniakhoz sincsen, nem hallok a tucatjával megjelenő Cryengine2-es játékokról. Ha ilyenek készülnének ahhoz sem kellenének jövőben megjelenő kártyák a jelenlegiek is szépen vinnék, ha ez lenne a tendencia akkor meglódulna a pc-felé az érdeklődés és felvirágoznának a pc hardver eladások, nem vegetálnának a pc-s boltok, és nem az lenne a cégtáblán mint itt a helyi boltnál, hogy PS2, PS3 és xbox javitást is vállalunk.
Igen itt tartunk. -
Prof
addikt
válasz
FireKeeper #32 üzenetére
A notik többsége nem fullhd-s, ergo 1366x768-ban bizony a szar gpu-s intel sokszor gyorsabb mint az amd apu, mert proci limit van. Az Ivy ellen meg abszólut nem lesz elég a llano apu egymaga ezen a felbontáson a gyenge procirész miatt.
-
Jack@l
veterán
2012, 64 bit, GDDR5, én így szeretlek...
[AMD: HD 7000M rajt, néhány új pletyka] -
priti
addikt
Úgy volt, hogy ebben a hónapban megjelenik a hetes sorozat közepe, vagyis a 7850/7870 és a kilencszázasok jönnek 2012 első negyedévében. Most akkor csúszás van? Meglep, hogy erről nem szólt a cikk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A FLOPS az egy megfogható adat, de valójában csak azonos, vagy hasonló architektúrán belül összehasonlítható az elméleti maximális érték. Azon belül sok függ attól, hogy a lapka belül mennyire hatékonyan működik. Nyilván a lapka képes lehet arra, amit az elméleti adat lehetővé tesz, de kérdés, hogy az esetek nagy részében képes-e rá. Tehát túl sok abból, hogy x chip x GFLOPS-ot tud nem derül ki. Lehet jobb egy y chip kevesebb elméleti GFLOPS-sal. De mondom ez bonyolult. Senkinek sem ajánlom, hogy GFLOPS szerint vásároljon. Olyan urban legend ez, mint a több memória mindig jobb.
Igazából a PC-n is van kiút. Ha nem akar a fejlesztő a grafikával törődni, akkor lépjen be egy partnerprogramba. Az AMD, az NV és már az Intel is kínál erre lehetőséget. Lehet, hogy az AMD és az NV többnyire telített, de az Intelnél sincsenek hülye programozók, és biztos segítenek. A Modern Warfare 3 hivatalosan Game-On cím. Teljesen ok a gépigény és a grafika viszonya. A DX11 is számít nekik, hiszen az Ivy DX11-es. Lehet, hogy nem az extra effektek felől közelítik meg a kérdést, hanem inkább a gyorsításra gyúrnak, de ez is egy alternatíva.
Nem tudom, hogy szabad-e felfedni pár titkot, de van egy játék, amivel az Intel készül jövőre. Nyilván nem saját lesz, csak partnerprogramos. [link] - Itt van róla videó. Nem írtam alá semmilyen kussszerződést, így megosztottam.
-
Low Noise
senior tag
A gubancokat javítják majd, szerintem a nagyobb gubanc az, hogy a legnagyobb húzócímek és sorozatok grafikája stagnál, de inkább visszafejlődik. A dirt3-al mi lett, matt fények, homályos textúrák, pedig a 2 káprázatosan néz ki a mai napig. A Crysis 2 -őt nem is kell ecsetelni, drasztikus visszafejlődés látványban, a Modern Warfare 3 szintén nem éri el az előző rész grafikáját. Engem nem a nagy hardver igény fog eltántorítani a pc-től, mindig felső kategóriás túlméretezett gépem van, de ha konzol grafikát kapok amit picit feltudok javítani él simítással és nagyobb felbontással az rövid ideig tar a pc-s táborban, mert ezt a szintet a következő Xbox is tudni fogja. Arról nem is beszélve mennyivel több játék jelenik meg rá.Én már csak egy korrekt bill és egér támogatásért drukkolok, hogy ne kelljen kontrollerezni és én pc-re többet rá nem nézek játék szempontjából. Erre vettem a GTX 580-at a homályos konzolgrafikára ?
-
antikomcsi
veterán
válasz
Cybertrone #82 üzenetére
Teljesen kár tovább etetned, hiába kérdezed, hogy ez a gömb miért piros, csak azt fogja hajtogatni, hogy az a kocka azért kék, mert............
-
Jack@l
veterán
válasz
Cybertrone #85 üzenetére
Igen, nincs annyi flops benne. (azért jó az játékra is nagy dünnyögve, de én is másra szerettem volna anno egy gtx470-et)
Én a memóriára tippelek, mert a 256 bites karijuk már annyira nem penge.@Abu: Úgy érted igénytelenség
Az a baj, hogy kionzol a prioritás, me agyatlan johnny csak azzal játszik me nem kell hozzá ész, viszont pénze bőven van kifizetni és nem warezolja le. PC-s extra kódddal meg már csak a fejlesztés legvégén foglalkoznak, és valószínű nem jut rá idő, plusszban rájön hogy konzol miatt dx9-et kell áthekkelni dx11-re amiből szintén érdekes dolgok sülnek ki. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyszerűen a konzolra van igény. Innen senki sem fogja ezt megváltoztatni.
A befenyítés is sokat árt a piacnak. Értem a gazdasági vonzatát, hogy el kell adni a drága VGA-kat, de akkor ne mesterségesen növeljék a gépigényt, hanem legyen látható is, amiért odaadod a sebességet. Na meg az sem ártana, ha nem jönne ki hibás DX11-es kóddal egy játék, lásd az új Batman. Ha már egyszer nem fut jól, akkor vegyék ki, vagy tiltsák le és rakják bele később. A hibás kódból az jön le, hogy már megint a PC-seket szopatják.
Aztán meg a VGA-gyártók sírnak, hogy nem megy a piac. Hát persze, hogy nem, amikor majdnem minden nagy cím PC-s verziójával volt valami gubanc az ünnepi hajrában. Tisztelet a kivételnek persze. -
Löncsi
őstag
válasz
Cybertrone #79 üzenetére
Nem lett elb*szva, az egy jól megírt játék/motor volt.
Az a baj igazából, hogy sok erős kártya van a piacon amit el kell adni, és emiatt szükség van a "DX11/Fiziksz/Tesszelláció"-marketing hármasra, amik már-már alig adnak hozzá a látványhoz, cserébe sok erőforrás kell, illetve ki sincs tesztelve. Én emiatt tuti nem vennék felső-kat. VGA-t, főleg nem 200W+ fogyasztás mellé. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #82 üzenetére
Sajnos nem sok olyan, új játékokat felvonultató teszt van már, ahol szerepel a HD 5870 és a GTX 480. Ezért adtam ezt az orosz oldalt. Egyébként ezek a tesztek is fosok, mert több konfig alapján mérték.
Kéne valami ultimate összehasonlítás, hogy mi változott azóta.Egon: Neked is ugyanezt tudom mondani.
-
Cybertrone
veterán
Nem igen fognak senkit se megkérdezni hogy te ős pc-s vagy-e vagy sem
Megy az innováció, és kész... nem lesz alternatíva, és akkor majd mindenki visszasírja ezeket az időket!
Jack@l:
Mér gyengébb az 580 gpu-ja?Nem akkora a számítási teljesítménye az igaz, viszont nem is gamekhez lett tervezve
, És hidd el az 580 erejét nem a memória sávszél adja főként!
-
Jack@l
veterán
"Reform kell a piacnak, nem trükközés!"
Na végre valamiben egyetértünkBár nem reform kéne, hanem fejlesztés. (reform szóból az utóbbi 10 évben jó nem sült ki, most is ilyen APU hülyeségek jutnak csak eszembe...)
A konzol meg nem fejlődés, hanem a 4-5 évvel ezelőtti grafikák újra és ujra eladása, csodálkozok hogy nem ég a képük miatta, hogy még mindig ezt nyomatják a népnek. Bár amerikába nem nehéz becopatni az embereket, ahol karácsonyi akcióba egymást tapossák az xboxokért...
UI: no offense, de ATI elszúrta nagyon, NV a gtx580-al gyengépp gpu-val is jobban teljesít kicsivel a 384 bites memóriabusza miatt, kár hogy ott meg a 2 giga olcsó vramon spórolnak...
(a lefizetett/befenyített fejlesztő stúdiók meg egy másik tészta) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #77 üzenetére
Ez rég volt így:
[link]
[link]
[link]
Az utoljára megjelent három játék eredménye. Mindenhol veri a HD 5870 a GTX 480-at.(#79) Cybertrone: Ez tény. A Cypress azért tartja a lépést még az elméletben erősebb Caymannel is, mert a játékok nagy részét az előbbi GPU-n fejlesztik. Amúgy a hszben említett három játékban is a GTX 470 körül lenne a HD 5870. Nagyjából a rendszer technikai ereje oda elég.
Szerintem felesleges a vádaskodást erőltetni (főleg neked). A tesztek elég világosak. A Cayman és a Cypress viszonya nagyon beszédes. Erősebb a Cayman, mint a Cypress, de egyszerűen sokat számít, hogy a Cypressre írják szinte végig a kódot, míg a többi kártya csak később kap optimalizálást. Ez a Cypress előnyét eredményezi, még az AMD termékskáláján belül is.A komplex cuccokkal elbukod a PC szabadságát. Tudom sokaknak ez nem számít, és meg is tudom érteni, de én egy ős-PC-s vagyok, és szeretem a részegységeket külön-külön kiválasztani. Amerre tartunk az egy gyártóhoz fog kötni téged, és nincs AMD+Intel+NV párosítás, akármilyen leosztásban. Ez nem tetszik.
Persze. A Crytek is hibás, amiért befeküdtek. -
afterburner_
őstag
ezzel összefoglaltál mindent, én is ezen a véleményen vagyok
egészen 2003-ig vettem évente a legfullosabb vga karikat, onnantól kezdve meg egyre ritkábban, aztán beruháztam konzolba a gta 4 miatt, de egyrészt a kontroller nem fogott meg, el is adtam (pc-n nekem élvezhetőbb volt a játék), másrészt szembesülnöm kellett vele hogy nem csak pc-n vannak összecsapva a játékok, sok esetben a járművek nem törnek, a végtagok nem szakadnak, lassan már nincs vér sem a játékokban, stratégiák kezdenek kihalni?! , innentől kezdve sokat nem kell várnitalán ha a nagyobb gyártók, tudnának pár húzónevet pc-re , biztos lenne még jövője a vga piacnak
anno se lett volna nagy sikere a voodoonak ha nincs támogatás rá...
-
Cybertrone
veterán
válasz
antikomcsi #77 üzenetére
De látod, itt csak az számít hogy hát de azon fejlesztették a dx11-es gameket, meg egy halom rizsa...
És ez egy pártatlan cikkíró... pfíííííííííííj
Abu:
Tiszteledő az hogy a reformok híve vagy, de egy idő múlva mind1 lesz hogy ki trükközik, meg ki nem, mert az egésznek vége lesz és jönnek a komplex cuccok stb stb stb...
Az meg hogy a Cry 2 el lett B*szva arról tehet az NV, is és a Crytech is! Ha nem lenne benne fölös számítás is szar lenne az egész, így is az! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #76 üzenetére
Szerinted nekünk nincs tapasztalatunk?
Nem érdekel a gyártó, de a felhasználók érdekeit védeni kell a kizsákmányolástól. Nézd meg a Gaming Evolved játékok gépigényét és a TWIMTBP játékokét. Óriási a kontraszt. Megértem az NV-t, hogy a magasra állított gépigény fontos a VGA-k eladásához, de a felhasználóknak ez hátrány. És ettől a VGA-piac minősége is csak esik. Egyszerűen nagyon sokan váltanak azért konzolra, mert elegük van a PC-s gépigényekből. Reform kell a piacnak, nem trükközés! Én a reform híve vagyok 100%-ig, bár kétségtelen, hogy reformot egyik oldalt sem látok. -
antikomcsi
veterán
válasz
Cybertrone #76 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint, bár ez itt senkit nem szokott érdekelni, a gtx480 kb. 20%-ot ver átlagosan az 5870-re. És ezt az élet mondatja velem, nem itt-ott olvastam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #74 üzenetére
Egy játék van, ami erősen épít erre. Az pedig a Crysis 2 DX11 patch-csel, de tudjuk, hogy felesleges geometriákat rajzolgat. Ha azokat a geometriákat feldolgozná, akkor mindegyik GPU-nak vége lenne, mert egyik sem tud feldolgozni 32 pixelnél többet órajelenként. Elég nagy gáz, hogy felesleges számításokkal kell növelni a gépigényt és csak úgy lehet megverni a Radeonokat. Ez a piacnak sem jó, és nem csodálkozom, hogy a gyártók elégedetlenek. Ha ez így megy tovább, akkor ennek hamarosan vége lesz. Remélhetőleg ráébrednek a gyártók, hogy ez így nem jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #72 üzenetére
Wut? A HD 5870 a legtöbb DX11-es játékban veri a GX 480-at, amikor anno a GTX 470 árbeli ellenfele volt. Persze ebben benne van, hogy a legtöbb DX11-es játékot Cypress GPU-n fejlesztették, de a végeredményben ez a HD 5800-nak akkor is előny.
-
válasz
Cybertrone #70 üzenetére
Amíg egy csomó játék nem feltétlen szebb Dx11-ben, addig miről van szó...
-
Jack@l
veterán
válasz
Cybertrone #58 üzenetére
5870 legyen mondjuk a régi 2 éves kategória. Ott is megvan?
-
Low Noise
senior tag
A VGA gyártókra nehéz idők várnak. A probléma az, hogy a játékok grafikája, nemhogy nem fejlődik, hanem visszafejlődik. Pár példa: Dirt3 , Modern Warfare 3, Crysis 2 a többi játék pedig nagy általánosságban UE3-at használ ami végképp nem indokol VGA cserét.
A Pc-mellet eddig a grafika szólt, de az a helyzet, hogy most már az sem mert a visszafelé fejlődő grafika már sokaknak nem vonzó, nekem sem. Ezért fogok konzolt venni majd a következő generációból.
Ezt a az egész helyzetet saját maguknak köszönhetik a VGA gyártók. Már évekkel ezelőtt szoftvert is kellett volna biztosítani a hardver mellé. Mire gondolok pontosan? Játék stúdiókat kellett volna alapítani, vagy meglévőkkel megegyezni, hogy készítsenek a játékokból pc-s verziót , nem pc-s portot pc-s verziót sőt akár pc exclusive címeket.
Mostmár persze ezzel elkéstek.2001 óta számítógép szervizekbe dolgoztam, akkor tájt szinte minden eladott pc-t játékra vettek. Mára ilyen nem létezik, irodáknak készítünk gépeket, játékgép 1 év alatt 2db készül.
-
Deniboj
csendes tag
AMD/Nvidia, tokmindegy melyikrol van szo. Amig nem adnak ki elvezheto -neadjisten kituno- jatekokat ami miatt erdemes lenne lecserelni a VGA-t, nem is fogom. Gondolom ezzel nem vagyok egyedul ezert nem sok VGA fogy.
-
Angel1981
veterán
válasz
Cybertrone #61 üzenetére
Neked a Cry2 szebb, mint az 1?!?!?!?!
DX11-el talán, de úgy meg háromszorosa a gépigénye...
Jó, szerintem hagyjuk a párbeszédet, nem egy bolygón vagyunk...
Persze részemről nincs harag! -
-
Angel1981
veterán
válasz
Cybertrone #56 üzenetére
Bocsánat, de nem értem a példát.
Ezek "új" motorok, legalább is fejlettebb nem nagyon van náluk a mai napig - hiába 3-4 évesek.
Egymáshoz viszonyítva érted?
A motorjuk azonos, csak a Warheadben kicsit optimalizálták - ami rá is fért!!! -
Tök jó, hogy már tényként kezeljük azt, hogy az IT piacon csak fejőstehenek vagyunk, de tényleg. Meg hogy a gyártók egymás közt eldöntik (tulajdonképpen, csak kicsit vergődnek közben), mire van szüksége a piacnak, és mi azt szépen megvesszük.
-
Jack@l
veterán
válasz
Kotomicuki #51 üzenetére
A játékok nagyságával és hibalehetőségét butaságnak tatom, a többi nagyjából okés, (bár nemtom, de szerintem az xbox maradt szépen dx9, mert a chip felépítése nem változott, be is rosálna a dx11-től...)
Auz ok viszont rohadt egyszerű, kezdik felfogni a kártyagyártók is, hogy ha nincs erősebb kártya, már a hülyék se vesznek újat mert minek, a fejlesztők se fejlesztenek szebb játékokat mert nincs hozá hardver.
Régen ha cseréltél 1-1,5 évenként vga-t, az tudott legalább 1,5-2x annyi fps-t a régihez képest, és örültél(középkategóriában is). Az utóbbi két évben semmi másról nem szólt a piac, mint "optimalizáció", "de ez energiahatékonyabb", "cseréld le a kártyádat, mert DX11". Miközben egy ősrégi 4870-es kari lenyomja a 6770-et azokban a játékokban amik elindulnak rajta. Ezenkéne kicsit elgondolkodnia a chipgyártóknak, és végre csinálni is valamit. (tudom válság van, így inkább leépítünk, mint ujat csináljunk a mottó, az a biztos... )
-
fatallerror
addikt
én még mindig nem értem h miért temetik az asztali vga-kat...az igp-ből ha jól tudom még nincs olyan ami az asztalik középkatjával érne fel így szerintem a legtöbben még asztali vga-t keresnek ill nem tudom h a játékosok hány %-a nyomatja pc-n ha nagyon kevés akkor értem h mért az igp-re összpontosítanak (kerestem statisztikát de nem találtam...mindenfélét találtam a konzolos játékosokról de h mennyi pc játékos van azt nem)
-
Angel1981
veterán
-
CYBERIA
őstag
válasz
Meteorhead #4 üzenetére
„Egyedül Intel vészesen gyenge ezen a téren”
Addig jó, mert addig van esély egy kis versenyre.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Kotomicuki #51 üzenetére
A szöszbe is, kimaradt pár sor, grrr...
Tehát: a "A HD 4770, ~3 évvel ezelőtti bevezetése óta, csak most váltanának kisebb csíkszélességre 'a' GPU-gyártás terén..." részhez a cikkbéli "A legérdekesebb része a Radeon HD 7000M és a GeForce 600M sorozatnak, hogy nem csak az új 28 nm-es lapkákból állnak majd, így az aktuális generációból is visszaköszön majd egy-egy, úgymond öregedő GPU. A notebookgyártóknak ez a helyzet nem igazán tetszik, ugyanis a frissítés pont az olcsóbb kategóriákban marad el, ami a legtöbb eladást generálja." részt hozzáadva jön elő a miért is nem tetszik minden gyártónak a VGA-k új generációja -> már megint elmarad a várva-várt változás, pedig már nagyon esedékes lett volna, így csak a tudatlanokat - a netbook- és tábla-mizériával már többször átvágott és emiatt egyre "óvatosabbá" váló vásárlókat már kevésbé - tudják termékmegvételre akció, azaz profitkiesés nélkül rávenni.
-
Kotomicuki
senior tag
Egy újabb, elméletben jobb dVGA vételéhez ok is kellene, például gyártási csíkszélesség csökkenés (az energiatakarékosabb működés végett), vagy egy olyan alkalmazás (játék), ami igényelné a nagyobb teljesítményt és hosszabb távú játékra ösztönöz, esetleg jelentősebb technológiai előrelépés a megjelenítés terén (pl. használható DX W alatt).
A HD 4770, ~3 évvel ezelőtti bevezetése óta, csak most váltanának kisebb csíkszélességre GPU-gyártás terén...
Hhmm, a játékok... Nos, egyre drágábbak (DLC- és havi előfizetés-mánia), egyre kevésbé kötik le az embert (silány beltartalom, rövid játékidő) és ráadásul egyre bugosabbak is (hiába, 8GB+ méretben már több hiba akadhat, mint 800MB-ban, és nyilván nagyobb erőforrást is igényel a javításuk,
...ami egyre inkább viszi a profitot..., de a fejlesztési idő nem nőhet - ami csökkenthetné a hibák számát - , mert az is viszi a drága profitot..., sz'al, majd az userek megoldják maguknak, ha annyira akarnak játszani...)...
...és valahogy mindig felsejlik a háttérben a M$(,Sony) kárörvendő, (x)boxos(, PSkés) alakja...A PC-s piacon egyedüli egyeduralkodóként a saját szegmensében (monjjuk intel'bá sincs olyan nagyon messze ettől a helyzettől...) és önjelölt megmondóemberként is működő M$-nak van néhány - kizárólagos - érdekeltsége a játékos PC-piacot lassan összeomlasztó katyvaszban: az XBOX, a látványosan helybetopizó DX(9.0x-10.x-11)-variánsok, az igényelt- és leadott-teljesítményben az évek alatt előnyére nem nagyon változó Win(XP-vista-w7). A 'minden feladatra külön chip' felállású PC-nél mostanság már nagyon látványos probléma a részegységek egymáshoz való csatlakozásának a sebesség és főként késleltetés terén felmerülő lassúsága, ami az egész rendszer teljesítményét visszafogja - ha ezt
megtudnákakarnák végre szüntetni...
dVGA-knál ez részben szoftveres (pl. API-k, m$) és részben hardvereres eredetű (PCI_E késleltetése a többlépcsős elérhetősége miatt). De ami a leginkább fájó - a dVGA-t, de akár a PC minden részegységét, vagy egészét is ide lehet sorolni - , hogy ezen, a tovább már nem odázható problémának a megoldására jószerével csak a versenyben alulmaradt, tehát a piacot "irányítani", befolyásolni, helyzetüknél fogva nem tudó cégek próbálnak meg változtatni (pl. AMD/ATI) a saját, korlátozott eszközeikkel (a részegységek egymásba integrálása, pl. APU), miközben a piacot uralók görcsösen ragaszkodva a megszerzett pozíciójukhoz és minden lehetséges, azaz, akár tisztességtelen módszert is bevetnek ennek megakadályozására (pl. APU, de kizárólagos CPU-fölénnyel; dVGA kizárása szabványból)...
(A félreértések elkerülése végett: ezzel nem szeretném mosdatni az AMD-t - vagy bárki mást - , mert amikor ők kerültek a piacon vezető szerepbe, még ha csak igen rövid időre is, akkor ugyanezen, megvetendő magatartást tanúsították, mint a fentebb, szerintem ezért jogosan ócsárolt cégek. ...s talán ezért is kéne az irányítást, a piac "terelésének", a PC fejlődési irányának meghatározó jogát kivenni a csak és kizárólag festett-papíralapú gondolkodást ismerő szereplők kezéből...)Ezek után ne aggódjanak a tovább-eladók(OEM, stb.) - gyakorlatilag kihajítják őket a "saját" piaci pozíciójukból, kb. mint az nVidiát, aztán vagy találnak még "üres helyet" maguknak a piacon, vagy nem... - , amikor már a végfelhasználók is a véget prognosztizálják - akik nem akarnak (mert minek is, ha csak a pénzük van kidobva az ablakon és ellenértéket, kézzelfogható fejlődést évek óta nem kapnak érte), de egyre inkább nem tudnak vásárolni a "válság" nevű műbalhé miatt, amin, érdekesmód, mindig csak a piac-vezetők/-irányítók gazdagodnak... - , minden más, piaci szereplővel egyetemben és eme lesújtó helyzet megváltoztatáshoz nincs megfelelő eszköz/akarat a kezükben...
-
Solten
őstag
A VGA piac gyengelkedesenek a hattereben az is all szvsz hogy siman "at lehet ugrani" egy generaciot (pl. egy HD 58** tulajnak teljesitmeny szempontjabol nem feltetlen beruhaznia a 6-os szeriaba).
-
kisza25
félisten
válasz
antikomcsi #34 üzenetére
mondjuk A6 k100statal húzható, mert szorzózármentes
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, az IW már a Cod 2-nél átírta a motort. Az IW engine most az 5-ös verziónál tart. Nincs neki konkrét jelentősége, mert az ActiVision nem számol a motor licencével, így állandóan átírják az igényeknek megfelelően.
Egyébként minél régebbi a motor, annál nagyobb az esélye a magas gépigénynek. Az új technológiák gyorsítanak is. -
mute-42
csendes tag
Szerintem nem kell bánkódni a belépőszintű dvga-k majdani kihalása miatt.
Csak akkor hal ki, amikor valami más helyettesíti funkcióban és teljesítményben.
Ugyanazt kapod, csak most prociban. Legtöbb vevő jól jár.Valaki felvetette az integráltak 3d teljesítményét mint kritikus tényezőt, szerintem nem központi kérdés - illetve egyelőre csak annyira, hogy a belépőszintet kiváltsák.
Pl. Intel mindig lagzott pár évet a többiekhez képest, éppen annyi funkcionalitást és teljesítményt tett bele, hogy ne kelljen mellé diszkrét. A mostani szériák még erősebbek is az aktuális dvga-khoz képest, mint régen, funkcionalitásban is kevésbé vannak lemaradásban.
Célcsoport az iroda és József, az átlaguser, aki legfeljebb casual gamer - ezekhez bőven elég.
Aero vígan megy, a fullhádé film is, és Józsefet nem zavarja, hogy nem 23.akármennyi az fps, nem videofil.
Neki az is mindegy lesz, hogy a gyorsabb de drágább intel cpu-ban gyatrább a vga, nem kell neki a plusz 50-100% az amd-ben. Vagy ha de, akkor veszi azt (persze ha a kereskedő azt adja el neki)Ez a piac nagyon nagy százaléka - 50% környéki az Intel részesedése.
Céges notimban is alap amd dvga van. Igazából nem jó semmire, de többet eszik, mint egy integrált. 5 helyett 15 fps-sel fut a bármi, hurrá.
Manapság diszkrét hangkártyát is kevesen vesznek, szerintem hasonló sors vár erre a piacra is: elmúlik az alja. Hányan használják teljes megelégedettséggel az alaplapi realtek/alc/bármi hangkártyát? Aki akar, vesz magának jobbat.
A nagyobb kártyák: 4850-em van kb 3 éve. A BF3 alatt éreztem először, hogy cserélni kéne. 16x10-ben eddig nekem mindenre elég volt, legfeljebb nem max beállításon. Feature sem volt olyan a későbbi kártyákon, ami miatt rohantam volna a boltba. Remélem, amikor cserélek, a középkategória elég lesz full hd-re 2-3 évig. Régen sűrűbben cseréltem...
-
Hokoyumi
tag
nekem az tűnt érdekesnek a cikkben, hogy eddig az volt, hogy az oem-ek nem akarnak külön vga-t beépíteni mert drága...
most alsó kategóriában nincs új vga, de az összes mobil cuccba építhető processzorban van igp, de nekik az nem jó ők külön vga-t akarnak ami alig jobb mint a prociban lévő...há mivan ezekkel he?
csináljanak már sandy-e procival meg gtx580 sli-vel 11,6"-os gépet, 2-3KWh-s akkut mellé
azt lehet mire növeszteni az e-péniszt, meg mire nyomni a sok marketingetnem jó ezeknek az oem-eknek semmi...
nem hogy elkezdenének végre ésszel összepakolt net/note-bookokat gyártani
pl a4-es llano mellé minek 6670m?
ahova kell az a grafikai erő oda a proci kevés...
nekem e350-es "asztali" gépem van, játékra gpu elég, de proci az érezhetően kevés mellé
sztem ugyan ez van a llano-val is
intel meg erős ellentét
proci az elég kb mindenre (átlag felhasználás szintjén), de a gpu ami bennevan... azt tudják a jelenlévők mire elég..
nagyok az eltérések a 2 gyártó közt, ezért nem jó igazán 1ik sem (intel mellé dGPU, amd mellé meg külön dCPU)(am internetezős/filmnézős gépre még mindig jobb az amd féle megoldás, főleg ha jobban elterjed a gpu gyorsítás is)
szeretném látni hogy az intel radeon alapokra építkező aput licenszel az amd-től
mellesleg, ha az amd hosszú távú terve összejön a bull modullal akkor lehet jó dolog sül ki belőle, csak az még 3-5 év....
meg az is kb 3-5 év mire az intel megtanul használható gpu-t gyártani, akár nvidia licenszek alapján (mert az ugye van neki...) -
edward2
addikt
Jöjjön enhanced bulldozer APU és én is kivágom a dVGA-t a kukába
-
berVi
senior tag
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
mi a megtévesztő egyeseknek?
-
Methos07
tag
Igazság szerint ezzel igazán az nvidia veszít, hacsak nemtudnak minimális haszonnal rásózni egyszerűbb vga-kat oem gyártókra.
Az amd, ha eladja a saját procijait, van benne vga, akinek elég, elég, akinek nem, nem, vásárol hozzá valamit, de jó eséllyel már házon belül teszi.
Azt pedig megnézném, hogy a Sandy Bridge tulajok hány %-a használja állandóan az IGP-t
Én 2szer próbáltam eddig, kényszerből, és kimerem jelenteni, hogy nem keveset kell még gyorsulniuk, hogy legyen értelme ezt használni.
-
havasa
aktív tag
válasz
FireKeeper #32 üzenetére
Ár/érték arányban mindenképpen igaz(AMD APU >SB+dVGA), amit mondasz, de akinek teljesítmény kell, annak mobilban nincs más választása mint SB+dVGA.
Desktopon kicsit árnyaltabb a kép, mert az AMD CPU-i játékra jók, de munkában alulmaradnak.
-
helkis
veterán
szvsz nagyon csúnya mikor egy modellszámban nem emelkednek a számok..
-
antikomcsi
veterán
válasz
FireKeeper #32 üzenetére
Én meg az elmúlt hónapban beüzemeltem jó pár notit, és pont az ellenkezőjét tapasztaltam.
Az ár érték nagyban, függ attól, hogy melyik gyártót választja az ember, fogyasztásban, üzemidőben az inteles ugyan ott, van, mint az amd-s, és az i5 igp-je meglepően jó.
Az AMD A6-os apu-ja, pedig valóban nagyon gyenge, az 1.4Ghz-es alapon "alig vánszorog" az op rendszer egy i3/i5-höz képest, miközben még csak nem is olcsóbb utóbbiaknál.
Szóval gyakorlati tapasztalat alapján, sajnos azt kell mondjam, hogy jelenleg, sokkal jobb választás egy i3/i5-ös gép, mint egy A4/A6-os.
-
FireKeeper
nagyúr
ha notebookról beszélünk, ott az AMD APU jobb alternatíva mint az Intel CPU + dVGA, legalábbis ha teljesítményben akár nem is, de teljesítmény/fogyasztásban mindenképpen. ráadásul mobilban inkább az IGP ereje fontosabb, ergo oda az AMD általad "gyengének" nevezett CPU-ja is erős.
desktop gamer szinten ismét csak túlzásnak érzem a sandy-t, legalábbis HD6950 szint alatt mindenképpen, full HD felbontást feltételezve.
ahova látom értelmét mondjuk egy 2500k-nál erősebb CPU-nak, az a 6950, vagy annál erősebb grafikus alrendszerek (értem itt a CF-et is) kihajtása, illetve HC multiplayer futtatása, ahol fontos a magas FPS alacsony(abb) felbontáson is, akkor is, ha sok játékos van a pályán.
persze ez csak az én véleményem. -
Cefet
aktív tag
válasz
gordonfreemN #16 üzenetére
Lehet hogy viccnek szántad, de tényleg így lesz...
Néhány napja olvasgattam róla unalmamban, és szerényke angol tudásommal is érdekes dolgokat sikerült megtudnom. A legfontosabb, hogy szinte mindenki, aki számít a szakmában, az dolgozik a fejlesztésén! Vannak akik vállalat szövetségben, van (vállalat) aki egyedül próbál szerencsét, és vannak a témában (memória tervezés, gyártás) nagy tapasztalattal bíró Szilikon Völgy-i veteránok, akik szintén céget alapítottak a siker érdekében. Mindez nem véletlen. Ebben a termékben óriási potenciál (ÜZLET) van. Sebességben felveszi a versenyt a mostani DRAM-okkal, A FLASH memóriákkal össze sem szabad hasonlítani. Több nagyságrenddel gyorsabb (van ahol 1000000-szoros sebesség különbséget emlegetnek!), az előállítása sokkal egyszerűbb, kevesebb lépésben megoldható, valamint bőven 15 nm alá is mehet a csíkszélesség. És abban is verhetetlen, ami egy adattárnál szerintem az egyik legfontosabb: megbízhatóság. Ha jól emlékszem akkor a HP-nál tesztelték, és 1000 milliárd újraírási ciklust is kibírt adatvesztés nélkül! Az már csak hab a tortán, hogy az energiafelhasználása is csak kb tizede a FLASH-nek. És ez "csak" a memória vetülete a memrisztornak, merthogy logikai hálózatokat, akár processzort is lehet(ne) belőle készíteni. Persze ez még a jövő zenéje. Most volt, ahol azt jósolták, hogy 18 hónapon belül kereskedelmi forgalomba kerül, de az egyik cikkben azt írták, hogy a Panasonic már "próbagyártogat" egy kis kapacitású tesztpéldányt, és jövőre már nagy szériában fogja nyomni. Dióhéjban ennyit tudok erről mondani. Ha valakit érdekel a téma, jó angolos, és van egy kis szabadideje, akkor összehozhatna ide a PH!-ra egy kis cikket, mert szerintem sokakat érdekelne ez az újdonság. -
havasa
aktív tag
Az Intel SB CPU része félkézzel veri az AMD CPU-kat, ezért veszik a népek és tesznek mellé dVGA-t.
Kiváncsi lennék egy felmérésre, hogy pl. a 2600K tulajok hány %-a használja a HD Graphics-ot? Ha én lennék ott részlegvezető, mindenkit kirugnék onnan még magamat is.#15 lvb: viszi a 7 (!!!) éves Doom3-at? wow!
-
misx
senior tag
Radeon 7000-es, ilyen már volt, nem? Úgy egy jó évtizede.
-
peterm711
aktív tag
GK100- nyár? Ez most vagy vicc, vagy tényleg valami baj van vele. GF110 addigra 19-20 hónapos lesz, ami egypicit abszurd számomra
.
-
Pikari
veterán
válasz
Angel1981 #20 üzenetére
őszintén szólva kétlem, hogy az intel egyáltalán 5 éven belül bármi értékelhetőt is fel tudna mutatni az esetben, ha esetleg az amd úgy döntene hogy kihozna egy 2x-3x-20x gyorsabb igp szériát. az intelnek nem áll rendelkezésére megfelelő szakértelem a jelenlegi teljesítményszintjük jelentős túllépéséhez.
-
Attix82
addikt
Intel is ráerősít az IGP-re, és ugye pénzhiánya nincs...vagyis lehet most nem jók, de idővel lehet még jobb is lesz mint az AMD IGPje.
-
berVi
senior tag
válasz
Meteorhead #4 üzenetére
nem kell az intelt félteni kicsikét sem, a fanboyok a sajtos zsömlét is megveszik tőlük, ha intel van ráírva. az utóbbi 10 év intel termékei rendszeresen alulteljesítettek az amd termékeihez képest ár/teljesítmény arányban, de ez semmit sem számít az inteleseknek. a sandy bridge körül is rengeteg probléma volt/van, a grafikus teljesítmény egy kalap szar, még videót se tud normálisan gyorsítani (fps mizériák, voltt erről is cikk itt), mégis viszik, mint a cukrot, mert intel. ha megkérdezed, hogy miért is intelt választott, annyit mond rá, hogy hát azért, mert 1,5x erősebb. az már részletkérdés, hogy 2x drágább, illetve hogy a büdös életben nem fogja kihasználni se.
-
lvb
aktív tag
Az aknakereső erős túlzás
Nekem annó a Doom3 tetszett, és pl maxon viszi egy filléres 2105-ös is, és több régebbi (~4 éves) játék is gond nélkül futott rajta. Az AMD csúcs megoldásához még nem volt szerencsém. Ezért csak gondolom, hogy sebesség terén max 2 évvel van az Intel lemaradva, amit nem tűnik különösebben soknak. A nyilt szabványok támogatásának hiánya inkább zavaró + hogy nem használja ki a CUDA sem.
-
havasa
aktív tag
Ez nem teljesen így van, az AMD megoldása viszi az 1-2 éves csúcsjátékokat is (tuninggal teljesen játszhatóan), míg az Intel megoldása teljesen elhasal, gyak. a nullával egyenlő, csak az aknakeresőt futtatja normálisan a játékok közül. Jó lenne, ha erre rágyurnának végre az Intelnél (Ivy is nagyon gyenge lesz 3D-ben), mert így aki ütős notbookot akar venni, annak a gyenge AMD CPU miatt az Intel CPU+dVGA az egyedüli megfelő választás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
lvb
aktív tag
válasz
Meteorhead #4 üzenetére
Az sem annyira releváns szvsz, hogy 4-5 helyett 3-4 éves csúcs játékok menjenek 1280x1024-ben max részletezettséggel( Intel VS AMD integrált ).
Ezt pedig már az SB is tudja többnyire. Az Ivy pedig ezt szintén tudni fogja (a megjelenésekor vinni fogja a 4-5 éves csúcs játékokat, így szerintem az Intel sincs annyira lemaradva IGP téren). A dGPU-k ellen dolgozik, hogy az emberek zöme nem ad + pénzt azért, hogy játszhasson újabb játékokkal, mikor ott van még a Box vagy a PS is...
Az IGP-k fejlődésének meg a gyenge pontja úgyis a mem sávszél szűkössége, amit maximum 1 - 2 évvel hamarabb érhet el az AMD, mint az Intel, de a jelenlegi memóriákban nem látom a szükséges pluszt. Hacsak a DDR3 utódja nem lesz sokkal gyorsabb.
-
moli.hu
őstag
a megjelent, komolyabb gépigénnyel rendelkező PC-s címekkel rendszerint kisebb-nagyobb technikai probléma adódott, amitől a vásárlók egy része inkább a konzol felé vette az irányt,
hat, a skyrim konzolon is bugos, a battlefield halozat konzolon sem ment, a cod elite konzolon is akad.
egyedul talan a rage az, ami konzolon jobb elmenyt nyujtott, mint pc-n. -
Shing
őstag
Egyetértek a belépőszint maradjon belépőszint.
Most egyébként a marketing sem megy... Megint buknak egy csomót vevőt, mert karácsony közeledtével már most rengetegen vettek konzolt. Legalább annyit mondanának, hogy hűű az új középkategória maxon viszi majd a BF3-t FullHD felbontásban, így talán valaki megvárná és PC-t venne...
Ha kijönne a 2 gyártó sokkal jobb ár/érték arányú videókártyákkal és az új konzolok megjelenése előtt sokkal nagyobb grafikai különbséget tudnának csinálni PC-re, akkor a sok grafikabuzi mint én, azt venne. És a belépőszintű gagyiságok tényleg csak elindítani tudnák a játékot, így nem vennék annyian. Na meg ha a gyártók nem mesterséges gépigényt gyártanának, hanem azért kéne nagy teljesítményű gép, mert tényleg odabasz a grafika, akkor más lenne a helyzet. Pl. régen Crysis, 2 haverom is csinált akkor SLI rendszert, náluk kockultam egész héten. -
havasa
aktív tag
A cikkben olvasott pletykák szerint nV leállította a zászlóshajó fejlesztését is, ezen nincs is mit csodálkozni, mert a jó konzolportokhoz három generációval ezelőtti GPU is elég, a sz@r konzolportok meg semmin se futnak rendesen, mivel ez a két csoport lefedi a játékok 95%-át ezért nincs igény új GPU-ra.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem teljesen értem az OEM gyártókat. Mindenki ugyanazokat az alkatrészeket éri el, tehát egyik se kerül hátrányba azért mert nem fejlődnek annyira a belépőszintű GPU-k. Másrészt azokat a gépeket amikben belépőszintű GPU van, nem a GPU miatt veszik az emberek, tehát nem csökken a forgalom. Lehet hogy az Intel monopóliumától és magas árazásától tartanak? Ők emelték trónra, most megeszik majd azt amit főztek.
Egyébként minek fejlesztenék a belépőszint teljesítményét, amikor nincs rá szükség? Elmehetnek az energiatakarékosság felé, de a teljesítmény irányába minek mennének?
-
Meteorhead
aktív tag
És most ütközik ki, hogy az AMD fog a legjobban járni az ATi megvételével. A belépőkategória hanyatlásával drámai fontosságúak lesznek az IGP képességei mind erő, mind pedig szolgáltatás kapcsán. És itt lássuk be, az AMD viszi a pálmát. NV túl fog élni, mert ha ARM-os procikban nincs is nagyon nagy tapasztalatuk, de Tegrából láthatóan gyorsan tanulnak, és IGP-t nekik sem esik nehezükre csinálni. Egyedül Intel vészesen gyenge ezen a téren, főleg hogy az Ivy Bridge, de még a köv generációs IGP képességei sem jók. Nem is erős, és feature-ben is szegény. Ivy Bridge OpenCL 1.0?? Nem ezt a szintet kéne megütniük.
-
Angel1981
veterán
"Számolni kell viszont azzal, hogy a belépőszint értéke ezzel leépül, hiszen az IGP-k rendületlenül gyorsulnak, miközben az olcsó VGA-k teljesítménye nem nő."
Ha erősödnének, az se nagyon számítana, mert a belépő szintű dVGA-kkal szembeni elvárás gyakorlatilag mindig is csak annyi volt, hogy képet adjanak, és egy minimális grafikus gyorsítást. Az IGP-k már kezdik elérni azt a szintet, ami erre megfelelő, így a PC felhasználók 70%-a nem fog igényt tartani dVGA-ra, mivel nincs igénye többre, mint amit az IGP is tud.
-
BotaN
senior tag
Hmm ezek szerint tévhitben éltem... Azt volt ugyanis a meggyőződésem hogy tavasszal jön új csúcs GeForce is, de ezek szerint az inkább nyárra tolódik? Nem jó ez így sehogy sem, mert 570/580-at már nem akarok venni, de annyit várni se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest