- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kotomicuki
senior tag
Azért (pl.) a Blizzard, vagy az id Softver ma már nem éppen garázscég és az általad - minden szempontból
- leírt módon (nekiállunk, oszt ha készen van, akkor kiadjuk) fejlesztenek és némi sikeresség is társul(t) a munkájukhoz.
Az 1 év alatt és dollár százmilliókért, elkapkodva "fejlesztett" játékokat meg meg is lehet nézni, hiba hozzák vissza néha a beléfeccölt pénzt hamar: az EA ilyen termékei már tényleg hányadékokká váltak (pl. NFS sorat), a support-jukról nem is beszélve (az ilyenek miatt távolodik A játékostársadalom a PC-től és a "hivatalos úttól"... bár, az ilyeneket már letölteni sem érdemes). Aki ezeket szereti - csili-vili grafikája legyen, mer' az fontosabb annál, hogy lekössön és szórakoztasson - az tényleg vegyen inkább konzolt és hagyja A játékosokat békén...Amúgy tényleg diktálják a trendet (egy multi, pl. a m$ ne tenne ilyet, ugyan már...), a baj csak az, hogy sokan vannak, akiknek (már) ezt lehet - pl. a 'vmit, kényszeresen mindig venni kell, mert nem jó az a nap, amikor nem költöttem pénzt' felfogásúaknak - , akik sohasem tudnak már ráébredni arra, hogy csak ki- és felhasználják őket...
Ha jól van megírva, vagy eleve fel van készítve arra a játékmotor, hogy később, a már sokkal erősebb hardverek birtokában, különböző látvány, hangulat, stb. elemmel ki lehessen egészíteni (moddolható), akkor nem tragédia a kiadáskori grafikai elmaradása (HA jó a játék, lásd pl. SoC Complete mod-dal). Nos, ezt konzolon soha nem fogják megcsinálni (mármint: a játékot csak egyszer kell megvenned, de évekig "friss" marad a (pl.) grafikája, hiába történtek generációváltások a hardverelemeknél; konzol=ha új a hardver, akkor újra meg kell venni ua-t, a felfrissített grafikájú játékot is hozzá, persze teljes áron (lásd még: m$ op.rendszer-terv a W7-nél)=parasztvakítás, lehúzás), vagy ha igen, akkor azt már nem konzolnak fogják hívni...
-
Khm, kivonuláshoz annyira nem, mert a legtöbb cég (és bank) nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen egy ilyen piacon.
Az erste mondjuk kivétel, ők itt is karcsúsítanak, de más országokban is."Folyamatos adóamnesztia van ciklikus rendszerességgel nagyban, kicsiben meg esetleges bacogatások APEH irányából, de érdemi változás zéró."
De még az sem nagyon, illetve egyes nagyhalakat sehogy, más, kisebb esetekben pedig alkalomszerűen jönnek, tehát az adócsalókat sem tartja vissza az, hogy úúúgyiselkapnaaak.
Az USA-ban pl. olvastam, hogy a felső tízezer adja az adó egy jól kimutatható részét - valószínű az sem jófejségből, hanem mert különben széjjelszedik őket a hatóságok. Itthon ez nincs. Ha pénzed van, akkor azt csinálsz, amit akarsz. -
hallari
tag
2. rész:
Az adózást illetően pedig nem azt mondom, hogy adjuk oda minden pénzünket az államnak (én sem teszem), hanem általánosságban a tisztázottabb helyzetet szorgalmazom. Aki eddig semmilyen adót nem fizetett, az legalább a minimálbér után fizessen (vállalkozóra gondolok, munkavállalónak ez nem ilyen egyszerű, hacsak nem akarja lebuktatni a főnökét). Aki torrentezik, legalább azt vegye meg, ami tetszett neki, és azt mondja, megérte. Satöbbi.
Láthatod, hogy januártól egyre több olyan BKV jármű lesz, ahol elsőajtós felszállást vezetnek be - nyilván az ellenőrizhetőség miatt. Szerintem sem frankó, hogy én, aki megveszem a bérletet azok helyett is fizessek, akik erre nem hajlandóak. És ugyanez a helyzet az élet más területén. Amikor ránézek a fizetési papíromra ne azt lássam, hogy tőlem MINDENT vonnak, ugyanakkor kb. 1,5 millió embertől semmit, vagy szinte semmit. A segélyből élőkről ne is beszéljünk. 150 éve Petőfiék közteherviselést követeltek - ez mára sem valósult meg. A politikusoknak is szorgalmazom az üvegzseb programot. Bilibe lóg a kezem? Lehet. De Nyugaton is így kezdték a polgárosodás kezdetén, és lám, hova jutottak. Remélem nálunk gyorsabb lesz a folyamat. -
hallari
tag
Létező probléma amiről írsz, de mégsem csúsztatok. Miért? Mert én is itt élek. Látom, hogy aki bliccel, többnyire azért teszi, mert a haverokkal elbulizza a pénzt. És ugyanígy ha összeszámolnák az emberek a sok piára, cigire, bulizásra kidobott pénzt rájönnének, hogy mindazt másra is lehetett volna fordítani. ÉLETMÓDVÁLTÁS. Tudom, hogy nem népszerű téma, de megoldható. Valóban elhatározás, hozzáállás kérdése, csak könnyebb hárítani, terelni, mint beismerni az igazságot. Ebben jók vagyunk.
-
hallari
tag
Mindegy, hogy nem mész moziba (én sem), a lényeg a vásárláson van. Az Appstore is azért sikeres, mert 1-2 dollárért rengetegen vásárolnak és így bőven megéri a fejlesztés még garázsvállalkozásoknak is, erre az üzleti modellre gondolok, amikor a kazuár-piacot említem.
"Csóró mindenhol van" - így igaz, de a fejlesztőknek fontos piacokon kevesebb, ráadásul ott a fizetési hajlandóság is nagyobb. Ahogy az áfát is meg a személyi jöv. adót is sokkal nagyobb százalékban befizetik, mint nálunk. Önként. Akkor is, ha nem liheg a nyakukba 10 adóellenőr. És ez bizony számít az üzleti kiszámíthatóság szempontjából. Tudom, hogy nálunk divat "élelmes"-nek nevezni a minden szabály alól kibújni igyekvést, de én ezt nem akarom elfogadni, mert emiatt tolták el a nagy médiacégek a magyarországi filmbemutatókat - túl sok volt a cinedub-os, kamerás film. És ez nem dicsőség szerintem.
A Showder-klub meg nem túl releváns hasonlat, hiszen az emberek többsége pusztán szórakozásra vágyik. Ha nincs Hofi, van Szuperbola, vagy Markos-Nádas meg Nagybandó. Ha ezek sem, akkor Gálvölgyi-show meg Szeszélyes évszakok. Vagy Heti hetes ill. Fábry-show, kinek mire van gusztusa. Választék mindig lesz ebben a műfajban. Tv-ben vagy netről is ma már annyi ilyen műsor van, hogy vég nélkül lehet nézni.
Ezzel szemben jó filmből/játékból elég kevés van, én általában egy kezemen meg tudom számolni, mennyi érdekel egy évben. És azt meg is veszem.
Szerintem ha sokan így állnánk hozzá, akkor a magyar piacot is fel lehetne lendíteni, de tudom, hogy ez csak utópia. -
hallari
tag
Amiről beszélsz ez javarészt a MAGYAR (meg a többi csóró) helyzete, nem az általános (értsd:azok a piacok, amik számítanak a konzolcégeknek). Pár éve, amikor az Xbox ~ 20 milliónál járt egy nagy razzia volt, amely során a flash-elt gépeket letiltották. Az összes gép 3(!)%-át érintette. Adták is el abban az időben az ilyen gépeket, még emlékszem a rohamra a vaterán. Hosszú távon nem ez a jövő, nem véletlenül erőlteti a Microsoft meg a Sony.
A filmes példa pedig: a kilenc Oscar-t nyert Bombák földjén alkotói pont azért pereltek be egy csomó torrentezőt, mert az 50 millió dollárból készült film még a nullszaldót sem érte el, és kiszámolták, hogyha mindenki megvette volna, aki letöltötte, akkor bőven nyereséges lenne. A nagy cégeket ez persze nem érdekli, hiszen ők csak a robbantgatós-lövöldözős-3d-übergagyit gyártják, ami tutipénz. Ez is mutatja, hogy a kreativitást mennyire megfojtja ez a szemlélet, és mennyire szükség van a jogszerű termékvásárlásra, ennek az egyik következménye pedig kreatív alkotók felszínre kerülése és ottmaradása. Filmben, játékban egyaránt. A nagy stúdiók persze túlélik enélkül is, de hosszútávon nekünk jó, ha van komoly és MINŐSÉGI konkurenciájuk. -
-
-
Low Noise
senior tag
Sajnos én pár éve vettem egy ips monitort nem olcsón, 3D-s re nem fogom a közeljövőben kicserélni, de ezek szerint ha egyszer eljutok oda akkor lesz értelme ezeknek az erő kártyáknak. És valljuk be nem kis előre lépés lesz a 3D-s élmény.
Közületek, kinek van 3D-s monitora?
-
Low Noise
senior tag
A Fullhd felbontás semmi problémát nem jelent egy korrektül összerakott 3 éves gépnek.
1980x1200 as felbontásban mindent vitt az előző 280GTX-em ami már nem mai darab, értelme nem volt 580-asra cserélni, én úgy gondolom, hogy itt csak akkor lenne indokolt a VGA-k cseréje és maga a pc játék célú felhasználása ha Cryengine2 szintű játékok jelentek volna meg az elmúlt években és most is ilyenek készülnének. Mert ezzel ugyan lehet sokan vitatkoznak, de annak azért volt régen nagy a hardver igénye mert az indokolt is volt. a Mai napig nincs olyan engine ami annál szebb lenne.
Most dobtak egy csontot a pc-seknek a BF3-at, de valójában az nem szebb a Crysis-nál.No meg arra pc-t tartani ,hogy 5 évente jön egy játék ami kihasználja a képességeit valamelyest hát, van értelme? Én már elbizonytalanodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R5
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest