- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallari
tag
Szerintem pedig fog. Az elmúlt ~10 évben szerintem az egyik fő gátja volt a kreativitásnak, hogy minden nagy stúdió felnyalábolt egy csomó jó szakembert és csúcsjátékokat csinált és a piac nagy részét lefedték. Ez adta a VGA piac gerincét, hogy ezekhez a játékokhoz kellett a reaktor, és kellettek a hardcore gamer-ek, akik rengeteget áldoztak a gépeikre. Mostanra viszont szinte minden otthonban ott a gép, olcsók a hardverek és rengeteg ember játszik, akiknek nincsenek nagy igényeik, de 1-2 ezer forintot hajlandóak elkölteni egy egyszerű, de addiktív játékra (kazuárok). Mindeközben a konzolok is terjednek, nagy profitot hozva a gazdáiknak. Akik természetesen egyre kevésbé portoltatják a játékaikat PC-re, hiszen míg a konzolon befektetett pénz egyre izmosabban termeli a profitot, addig a PC-s bevételek egyre csökkennek.
Adott tehát a képlet: növekvő konzolos felhozatal és profit - kontra csökkenő PC-s. Nem kérdés, a fejlesztők mit választanak majd. Ez pedig nyilván csökkenő VGA piacot is jelent majd, bár drasztikus változás szerintem nem lesz, max. paletta-szűkítés.
Ez pedig helyzetbe hozza (szerintem) a független fejlesztőket, akiknek megnyílik a PC-s terep, hogy vevőt találjanak a kreatív ötleteikre (amit eddig a hardcore piac lefagyasztott). Nem véletlen a Farmville sikere és több ilyenre számítok, hiszen ezek a játékok bőven játszhatók egy átlag irodai géppel és integrált videokártyával.Ami pedig a legfontosabb: az ezekből a címekből profitot termelő társaságok lehetnek azok, akikben elegendő kreativitás lesz, hogy be merjenek vállalni olyan játékokat, amelyek átalakítják a jelenleg ötlettelenségtől szenvedő piacot. Persze ez a jövő zenéje, de én erre számítok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest