Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallari

tag

válasz oxox #151 üzenetére

Szerintem pedig fog. Az elmúlt ~10 évben szerintem az egyik fő gátja volt a kreativitásnak, hogy minden nagy stúdió felnyalábolt egy csomó jó szakembert és csúcsjátékokat csinált és a piac nagy részét lefedték. Ez adta a VGA piac gerincét, hogy ezekhez a játékokhoz kellett a reaktor, és kellettek a hardcore gamer-ek, akik rengeteget áldoztak a gépeikre. Mostanra viszont szinte minden otthonban ott a gép, olcsók a hardverek és rengeteg ember játszik, akiknek nincsenek nagy igényeik, de 1-2 ezer forintot hajlandóak elkölteni egy egyszerű, de addiktív játékra (kazuárok). Mindeközben a konzolok is terjednek, nagy profitot hozva a gazdáiknak. Akik természetesen egyre kevésbé portoltatják a játékaikat PC-re, hiszen míg a konzolon befektetett pénz egyre izmosabban termeli a profitot, addig a PC-s bevételek egyre csökkennek.
    Adott tehát a képlet: növekvő konzolos felhozatal és profit - kontra csökkenő PC-s. Nem kérdés, a fejlesztők mit választanak majd. Ez pedig nyilván csökkenő VGA piacot is jelent majd, bár drasztikus változás szerintem nem lesz, max. paletta-szűkítés.
    Ez pedig helyzetbe hozza (szerintem) a független fejlesztőket, akiknek megnyílik a PC-s terep, hogy vevőt találjanak a kreatív ötleteikre (amit eddig a hardcore piac lefagyasztott). Nem véletlen a Farmville sikere és több ilyenre számítok, hiszen ezek a játékok bőven játszhatók egy átlag irodai géppel és integrált videokártyával.

Ami pedig a legfontosabb: az ezekből a címekből profitot termelő társaságok lehetnek azok, akikben elegendő kreativitás lesz, hogy be merjenek vállalni olyan játékokat, amelyek átalakítják a jelenleg ötlettelenségtől szenvedő piacot. Persze ez a jövő zenéje, de én erre számítok.

Új hozzászólás Aktív témák