- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Az, hogy valami úgy van beállítva gyárilag, hogy normál használat mellett, értsd mondjuk nem csak hébe-hóba tárolásra, hanem gyakori használatra 5 másodpercenként parkoljon, ezzel a tervezett elöregedéssel 3 éven belül legyilkolja magát, az kérem szar. A "kritikus hiba" is ugyanezt jelenti, csak szebben megfogalmazva.
Ahhoz, hogy ezt változtatni tudd, minimum dosba kell lemenni, igen, van rá "gyári szoftver", mint ahogy FW-t is cserélhetsz az alaplapokon, de a felhasználók 99,9%-a ehhez nem ért, ha dosba kell menni hozzá. Ez pedig hekkelés. Olyan, mintha az autószerelő azt mondaná, hogy szereld meg magad a kocsidat, végülis találsz a neten leírást hozzá. (mondom ezt amellett, hogy rengeteg dolgot cseréltem már a kocsiban, de első alkalommal mindegyik szívás volt). Szóval az a dolog, amihez több kell, mint amit anyám, mint végfelhasználó meg tud csinálni, hogy rendeltetésszerűen tudj használni valamit, és ne is nyúljon ki idő előtt, az szerintem bizony hekkelés. (a NGOHQ amúgy nekem nem tűnik gyári cégnek aki elkészítette az alkalmazást, de lehet, hogy én értelmezek félre valamit...)"A hiba egyszerű javításához az NGOHQ elkészítette az alábbi képfájlt, amit CD-re, vagy más optikai hordozóra kell kiírni. Ezután az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlő működését IDE módba kell kapcsolni. A PC újraindítása után a kiírt médiáról kell bootolni. Lényegében egy DOS operációs rendszer fog futni, ahol ki kell adni a „wdidle3 /S300” parancsot. Ez módosítja a várakozási időt 5 percre. Ezután a „wdidle3 /R” paranccsal kell elfogadni a változtatást, és a merevlemez a következő újraindításnál már 300 másodpercig vár az Idle 3 mód aktiválásával."
Egy valamit azért tegyünk tisztába. Szeretem a WD-t, szinte az összes merevlemezem WD. Ettől függetlenül, és nem csak ezzel kapcsolatban, hanem úgy általában, nem leszek fanboy, aki letagad minden szart, amit a hőn szeretett cége megpróbál lenyomni mások torkán, vagy csak egyszerűen benéz.
-
FefeeX
veterán
"Nem feltétlen szar és nem kell hekkelni..."
Minek hívod azt, amikor egy gyárilag valahogy megoldott cuccon nem gyári megoldásokkal módosítanod kell a vezérlést, hogy máshogy viselkedjen, mint ahogy azt gyárilag beállították?
Konkrét postra válaszoltam, amivel te konkrét posztra válaszoltál, amit megmagyaráztam, tehát arról írtam amire válaszoltam...
-
FefeeX
veterán
"Adat olvasás - adat írás - adat olvasás - adat írás - olvasás - ....
Ha a hálóról másolsz , akkor meg csak ír-ír-ír-ír... vagy éppen olvas-olvas-olvas-olvas."Ez akkor lenne igaz, ha egy vinyóról lenne szó, de minden esetben két vinyóról van szó, és a száz évvel ezelőtti gépem másolt UDMA módban gyorsabban két vinyó között, mint ami most a NAS-on belül elérhető. Az egyik vinyó olvas-olvas-olvas a másik meg ír-ír-ír.
A SoC a hibás a lassabb sebesség miatt?Mit nem értesz?
Azért hagytam benn a két linket amit betettem, mert már csak magáról a probléma mivoltáról rengeteg információ van benne, ha valakinek nem elég annyi, hogy szar és hekkelni kell.Kb Ádámtól és Évától levezetik, miért ilyen, és ez miért rossz.
-
FefeeX
veterán
Közben ezt is észrevettem, mindazonáltal mindkét linken sok leírás van a mikéntről és a hogyanról is...
A 2 terás RED-emben 33 a load cycle count, ez egyébként 3,12 éve fut a SMART alapján.
A 3 terásat használtan vettem, kb másfél-két éve, abban 46127 load ciklus van, de mivel a torrent a 2 teráson fut, azt ugye nem is hagyja parkolni. A 3 terásban nincs még két év üzemidő... Mondjuk ezt alkalmanként pörgeti csak fel, ha az alapról áthelyezek...Amit nem értek, hogy miért lassabb a két vinyó közötti MC másolás, mint ha a PC-re másolok a NAS-ról TC-ben...
-
SutPet
aktív tag
Webes felületen a cpu használatnál a transmissiont írja ki. Mindjárt megpróbálok rácsatlakozni és megnézni melyik verzió de 2.82 rémlik, csak melóból kicsit körülményes
szerk: kapcsolatok száma meg nem hiszem hogy sok lenne, 4 torrent vna berakva mert hétvégén pakoltam bele a 2 TB-s vinyókat
-
bigangel
csendes tag
Sziasztok
Új 325v2 tulaj lettem.Nagyon szeretném feltenni a Minidlna progit,de mintha Latin-t olvasnék.Mindjárt az elején elakadok:
-Navigáljunk az NSA megosztási közül az Admin/zy-pkgs könyvtárba. Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül)
Ezt ha jól értem itt tudom létrehozni:a kép alján levő + gomb segítségével létrehozom az új mappát,de hogy hozom létre a tartalmat?
-a következő tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de
-
szjoci
őstag
És valóban úgy jártam: átraktam a hdd-t és minden működött ugyanúgy tovább. Köszi a bátorítást
Más: nsa320 tulajoktól érdeklődnék, hogy csak az enyém "sípol" menet közben, vagy pedig általános eset? A ventilátornak köze van ehhez magas frekvenciás sípoláshoz mert ha lehúzom az alaplapról akkor megszűnik.
-
péjé
őstag
szia,
köszi, felment az FFP.kis segítséget kérek még tőled/ tőletek:
Plex szervert próbálom felküzdeni...
letöltöm ezzel:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txzde ha berakom D meghajtó gyökérbe akkor nem találom el hogy mi az útvonal, a régi dosos ismeret kevés...:-)
itt hogy írom be?
funpkg -i path/to/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txzelőre is köszi.
-
Tonyk
veterán
"olyat csinálni hogy torrent klienshez"
Jelen állapot szerint nem.
Bocs, csak közben elhívtak és már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólást:
A több user dolgot csak úgy tudod megoldani, hogy ahány user kell, annyi példányban futtatod a transmission-t. Annyi példány a programból, külön elérési úton, annyi settings.json fájl a különböző beállítások miatt, külön adminisztrációs és külön adatportok, usernév és pass beállítva bennük, természetesen az adatportok (és igény szerint az admin portok is) a routerben is külön-külön nyitva.
Máshogy nem megoldható.szerk: (#15187) szjoci
Egy az egyben átrakható a hdd a 320-ba. Bekapcsolás után úgy jársz, mint a pap vasárnap: "Mint ha mise történt volna!"
-
kovadam1
tag
Ha felteszem az FFP-t azzal a gari ugrik, vagy ha olyan van akkor vissza lehet állítani gyárira?+ lehet e olyat csinálni hogy torrent klienshez a nadon több felhasználót csinálni s mindenki csak az általa futtatottakat látja? (telórol irtam úgy hogy Bocsi ha valamit hülyén írtam)
-
Mr Dini
addikt
A csomaggal nincs baj. Gondolj bele, csak egy c fordító kell neki. Az egyetlen dolog, ami okozhat ilyesmiket, azok a br2 féle új modulok. Már 2x is mondtam, h próbáld ki a régi csomaggal is, h ott csinál-e ilyesmit, de nem kaptam visszajelzést...
Nekem tökéletes a logitech c100-zal és fix 7%-os cpu használattal 640*480-as minőségben.
Azt nézd meg, h a konfigban a motion directorynak mi van beállítva, illetve a képgenerálás be van-e kapcsolva.
-
eastsider
nagyúr
tiedet raktam fel.
neztem logot, de nem volt semmi hibara utalo
cel, hogy ne legyen csekk se, mert eleg sok atnevezes/athelyezes van nalam... erre megoldas, hogy a resume mappat is atmasolom..ment minden, csak a letoltestol fagyott ki a daemon, de nem a NAS, es statusnal kiirta a PID-jet... szoval erdekes
-
Mr Dini
addikt
Elvileg akkor mindenképp kilövi a modult/modulokat, de gyakorlatilag ez nem így van, hála a hotplug systemnek és a csodás ramdisknek. Persze biztos van olyan modul, amit simán el lehet távolítani, de én még olyat nem találtam.
Csak egy pl:
root@NSA320S:~# rmmod uvcvideo -f
rmmod: ERROR: could not remove module uvcvideo: Device or resource busyTermészetesen nincs bedugva kamera, a motion sem megy és semmi sem használja.
Ui.: valóban!
Tényleg van még a kmodban is force kapcsoló, csak rájöttem, h egy testing verzió volt fent, amibe nem volt belefordítva, csak az f kapcsoló...
-
Mr Dini
addikt
Hát igen, gyenge ez a proci...
Van benne rmmod, csak nem force, hanem simán -f kapcsoló:
rmmod -f tun
De valószínűleg azt fogja dobni, h foglalt. Van valami parancs, amivel rá lehet nézni, h mi használja éppen, csak most nem ugrik be...
@Petike168
Nem az openvpn bugos, hanem a csomagból hiányzik egy rendes modul. A zyxel_modules fent van? Módosítsd a start szkriptben a modul elérési útját a zyxel_modules félére. A gyári rossz...
Szerintem is van valami megoldás, a softethervpnre, csak a gyenge feltöltési sebességem miatt nem tudom kipróbálni...
-
Petike168
aktív tag
Elvettem a futás jogot ezért nem is értem, hogy mi tölti be a tun modult, miután nas-t újraindítom. Ezt nem lehet valahogy megnézni? Egyébként meg szükségem lenne rá, csak majd kicsit később, és addigra azt szeretném ha minden simán menne, nem akkor szenvedni vele. softethervpn-el simán ment, csak ugye ott meg az volt a probléma, mint egy másik fórumtársnak, hogy a nas tartalma nem látszik. openvpn-el ezt ki lehet játszani, csak ugye valamiért maga az openvpn eléggé bugos.
szerk.
"rmmod tun --force" ezt próbáltam már, szimplán kifagyott Putty -
Petike168
aktív tag
Kipróbáltam amit tanácsoltál, de sajnos nem működik (openvpn). Killall-al azt írja nem fut ilyen szolgáltatás (top-al ellenőrizve valóban nem), viszont mintha mégis,mert status visszajelzést kapok, illetve tun modul is bevan töltve, amit szintén nem tudok leállítani modprobe-al se.
szerk.
Azt hiszem valami más hiba is lesz, mert a tun modul automatikusan betöltődik, openvpn nélkül is ( ha jól sejtem, ezt pont hogy openvpn-nek kéne betölteni nem?) -
Mr Dini
addikt
Igen, a sajátomat már kigyomláltam, nekem az van fent. Kell?
Bár meglepődtem, mert rengeteg újítás került a csomagba, így nem is nagyon volt szükség takarításra.
Ezt direkt újrafordítottam és csak egy prefix=/ffp, meg egy enable-lightweight van benne.
Nem tudom elképzelni, h miért csinálja ezt a kameráddal... Valami itt nagyon nem okés.
Tényleg! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!
Asszem a régi csomagban is van gspca_sonixb az egy stabilabb kiadás volt, ez a frissített csak egy összeforkolt valami. A régi csomaggal nem kéne resetelnie és talán a felbontás is megoldódik.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem sikerült így távolról rájönni, hogy mi lehet a gond... Amit még talán kipróbálhatsz, az az, amit Mayall kollegának is javasolni fogok picit lentebb. (Csak a module_utils cseréje a kmodra vonatkozik Rád)
@Mayall
Sikerült rájönni, hogy mi okozza a driverbetöltési problémát. A régi modulkezelő. Mivel barmalej2, aki ezeket a csomagokat lefordítja egy NSA325-ön dolgozik kmoddal, így a régi cuccal nem működik, bár ebbe most nem mennék bele.
Tehát első lépés, h frissíted a v4l-dvb csomagot, majd nyomsz a nasnak egy rebootot! Ezután töröld le a module_utils-t:
slacker -r module_utils
És tedd fel a kmod-ot:
slacker -UaA br2:kmod
Ezután jöhet egy depmod -a és utána egy modprobe a gspca_zc3xx-re.
Ezután ha látod az lsmod kimenetében, akkor jól csináltál mindent. Dughatod is be a kamerát és add ki a /ffp/bin/MAKEDEV parancsot. Ezután jöhet a motion parancs és ha látod a kamera képét, akkor a start szkriptben cseréld le a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx"-re.
-
Mr Dini
addikt
Resetelt?
Az furcsa. Nekem full stabil. Bár lehet, h a rengeteg modul betöltése okozta...
Igen, itt a driverrel lesz hiba. Említetted, h egy linuxos gépen megy. Így esetleg azon kéne ránézni, hogy ő milyen drivert használ (dmesg megmondja) és ha nem udevvel csatol, akkor talán tudunk tenni valamit ezügyben.
-
Mr Dini
addikt
Ne haragudjatok a tripláért, ha probléma, nyugodtan fűzzétek össze!
Szia Tonyk!
Konzultáltam br2-vel, h mi az amit módosított a gspca-ban. Azt mondta, h sajnos a régi kernel miatt esélytelen újabb gspca sonixb-t fordítani a 2014-esnél... :/
Illetve nyilván driver hiba lesz, csak magában a kamera hiányában képtelenség kideríteni a probléma okát...
De volt/van még egy ötletem. Tedd fel a br2 féle v4l-utils csomagot, majd add ki ezt:
v4l2-ctl --all
Ha úgy Véled a kimenete érdekes lehet számunkra, kérlek másold be!
-
Mr Dini
addikt
Csak a biztonság kedvéért kérdeztem!
Esetleg fswembcammal lehetne lőni egy shotot a kamerával és megnézni, h megy-e neki a 640*480. De akkor itt valószínűleg a driver ennyit tud. Sajnos nagyon régi ez a 2.6.31.8-as kernel és egy csomó modul már nem is működik vele. Nem értem a zyxel-t, h miért nem tudták kiadni nsa3**-ra is a 3.x-es kernelt, amit most kiadtak az 540-re...
Ha (akár pmben) küldenél megint egy /bin/dmesg kimenetet (nem /ffp/bin/dmesg !!!), akkor talán megmondja mi a gondja. Aztán ha valami érdekeset adna vissza közvetlen kamera csatlakoztatás után, akkor felkerül br2 repójába a frissített verzió.
-
M_AND_Ms
veterán
Én meg megnéztem mi a helyzet Chrome / Opera / Vivaldi alatt: https://chrome.google.com/webstore/search/Transmission?hl=hu&_category=extensions
-
Petike168
aktív tag
-
Mr Dini
addikt
Nem, a linken más device id volt. No várj, már le is fordítottam a csomagot és elküldtem barmalej2-nek, aki újrafordítja a csomagot. Ehhez viszont kérném türelmed, mert általában délelőtt fordít időt
a fordításra és azért egy teljes modulforgatás nem kis munka.
Amúgy a dmesg mit mond róla?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ez csak az uvcvideora vonatkozik. Felejtsd el az uvcvideo-t, a Te kamerádhoz vmi gspca nemtudommilyen kódú driver kell. Tehát... Tedd fel az újat (igen a gitc-s az), majd simán egy depmod -a, majd a /ffp/bin/MAKEDEV parancs után jöhet a motion.
A /ffp/start/motion.sh ból pedig szedd ki a modprobe-t! Ha gondolod összedobok egy motiont gspca kamerákra.
Amúgy van olyan a motion konfigjában, h hajtsa végre ezt a szkriptet, ha eltávolítják a kamerát. Ha ide beilesztessz egy sh elérési utat, amin van futtatási jog, azt végrehajtja. Na ide érdemes írni egy e-mail küldő szkriptet. Hacsak nem áramtalanítja/húzza ki a netkábelt egyből az a betörő, akkor kapod az értesítést.
Illetve ha végre visszaírnának az eudev fejlesztői, akkor még egyszerűbb lenne a kamerákat a motionnel párosítani. Simán fel tudná ismerni és már tenné is fel a hiányzó drivereket/indítaná is a motiont. Nagyon remélem, h válaszolnak és akkor majd nem kell szenvedni a régebbi webkamerákkal.
@tomi5244
Az automaticnak és a szkriptemnek/csomagomnak semmi köze hozzá. Amit javaslok, h ha ilyet csinál nyomj neki egy ps aux | grep automatic-ot. Ha látod, h fut, akkor ott más lesz a helyzet. Olyankor nyomj neki egy killall automatic -ot és utána próbáld indítani!
-
tomi5244
őstag
Hehe...
kellett egy "smb:" a
"/i-data/md0/admin/nsa/torrent=smb:\\192.168.1.214\admin\nsa\torrent" sorba.Úgy jöttem rá, hogy finderben egy filmre jobb katt és az infónál az elérési út. Erre nem gondoltam, mert eddig sehol nem kellett ezt alkalmazni.
Köszi!
TSzerk: Mire megírtam Te is szerkesztetted!
-
Mr Dini
addikt
Picit más a helyzet, de valóban a zyxel GPL kernelforrás kell hozzá, amit itt lehet beszerezni. Ezt ki kell bontani, majd fel kell csatolni a gyökérbe relase_tools néven.
Ezután le kell szedni a gspca forrását, vagy pl a v4l-t, át kell írni azt, amit a korábbi linkben írtak.
Ezután simán le lehet forgatni make-kel a cuccot.
Írtó nagy meló, szerintem sem éri meg a szenvedést, egy ilyen régi kamerával...
-
Mr Dini
addikt
Ez driver hibának tűnik. Vagy nem töltődik be a driver, vagy a kamera nem kompatibilis... Ami furcsa, h tesz egy kísérletet a driver...
Ha a modinfo uvcvideo-ra sok infót dob ki, akkor a driver be van töltve, tehát a kamera nem kompatibilis. Ha valahonnan sikerülne kideríteni, hogy milyen típusú a kamera (nem a genius look 317, hanem pl az rtxxxx számít), akkor a kernel forrásával el lehet készíteni hozzá a drivert.
Amúgy a csomag tartalmaz egy MAKEDEV nevű fájlt. Ez csatolja fel a kamerád a /dev/video0 alá. Ha reboot > kamera bedug > depmod -a > modprobe uvcvideo > /ffp/bin/MAKEDEV > cat /dev/video0-ra a végén no such device-t dob, akkor nem fog menni...
-
Mr Dini
addikt
Itt egy lista, h mely kamerákkal megy az uvcvideo driver. [link]
Viszont kevés webkamera van benne. Példának okáért az én c100-asom sem volt benne.
Bár sajnos a genius és a trust pont egy olyan márka, ami nem nagyon megy linuxszal. Csak a drágább kamerái.
Pont miután megosztottam a csomagot veletek barmalej2 lecserélte a v4l-t egy frissebb verzióra a repójában... Ebbe viszont már nem került bele az uvcvideo driver, mert a nasnak túl régi a kernele (2.6.31.8 és minimum 2.6.32 kéne...). Azt írta, megpróbálja mergelni őket, de amíg nem csinálja meg a motion is a rossz csomagot akarja feltenni... Ezért feltettem a mentésem dropboxra és a szkriptben tegnap délutánfele módosítottam a telepítőt. A link maradt ugyanaz. Ezért ha előbb tetted volna fel, akkor nyomj egy eltávolítást a motion-re, illetve a v4l-re! (Egyébként tudod ellenőrizni. Ha a v4l csomagnevében 2014-et látsz, akkor az a rossz. A 2011-es a jó) Ezután mehet is fel a motion.
Ja tényleg... Jó lenne, ha kijönne végre az a cikk, mert ott minden lehetséges hibára kitérek. Lehet, h hiányzik valami fontos dolog, ezt így tudod feltenni:
slacker -UuiA br2:uClibc s:linux_headers mz:zyxel_modules-2.6.31.8-arm-4 mz:module_utils
Innen a legfontosabb a két mz-s module.... Ezek nélkül nem fog menni a depmod parancs, ami betölti a drivert.
Ezután próbálj rebootot adni a nasnak.
Ha ezek után sem megy, akkor valószínűleg nem jó a driver a kamerához. Ha meg szeretnél róla győződni, akkor:
1.) vedd le a start scriptről a futtatási jogot (/ffp/start/motion.sh)
2.) killall motion
3.) kamera eltávolítása, ha még nem tetted volna meg.
4.) depmod -amodprobe uvcvideo
Ha a modprobe elhasalna valamivel, akkor küldd el az outputot
5.) csatlakoztasd a kamerát a 2.0-ás portok egyikébe
6.) ennek másold be a kimenetét:/bin/dmesg | tail -n50
Gondolom Nekes nem újdonság, hogy a dmesg fogja megmondani a tutit.
-
Mr Dini
addikt
Ok. A cikk csak aféle gyűjtőpont. Ha valakinek szüksége van valamire könnyebb át futni, mint a topikot.
Amúgy ezt pont magamtól találtam barmalej2 repójában és a help alapján jöttem rá a módjára.
Ui.: természetesen a miniDLNA és még rengeteg más dolog sem létezne a cikkben, ha Te nem segítettél volna. Direkt ki is emeltem az első cikk végén a nicked, illetve a többieknek is kinyílvánítottam köszönetem.
-
kovadam1
tag
Igen semmi nasos hitelesítő cucc nincs ott direkt nem is jegyeztetem meg.
ami fura hogy Nason a megosztott mappáknál csak az admin nak van olyan mappája ami jelszavas lenne.
Tényleg az a legfurább hogy a saját felhasználómmal win alatt nem látom pedig rendszergazda szintű, de a beépített rendszergazda (amit be kell kapcsolni ) pedig szó nélkül megteszi amit akarok. -
kovadam1
tag
Másik Wines felhasználóval mert ott eddig még nem léptem be vele sem tudok egyébként belépni, viszont bekapcsoltam a beépített űber rendszergaza fiókot (mert van ilyen) ott semmi probléma. Gondolkodás nélkül belép (persze jelszóval).
(nincs mentve és ami volt a nashoz azt is töröltem )
-
eastsider
nagyúr
olvastam a 325v2 topik elejét.
biztos, hogy jobb a synology. de mégiscsak 2x annyiba kerül, biztos tud 2x annyit is (annyival jobb a SW/HW), de nem hiszem, hogy mindenki kihasználná azt a tudást.. (nem tudom mivel tud amúgy többet)aztán lehet kipróbálnék egyet, (demot probaltam mar régebben), nem tudnék syn nélkül élni
-
eastsider
nagyúr
elhiszem
ki is probalhatnam mostmar a NAS-sal meg a kodival, de ott van az NFS...
a sonym volt a hunyo. beszeltem kollegaval neki is viszi a sony. (de eleg haklis, es DLNA szerver fuggo.nekem kenyelmes a kodi. leszedi maganak a feliratot, ezt is a tv taviranyitojaval iranyitom stb
ez a baj a DLNA-val, hogy nincs rendes szabvany (vagy csak a gyartok sz***jak le), legalabb a sajat cuccaikhoz adnanak kompatibilis szervert
-
s4tch
veterán
Köszi! Klassz ez a dlna: mintha nem is szabvány lenne... Audio sávok továbbításával, zenehallgatással még nem nagyon volt gondom, de a filmnézés nem egységes élmény a különféle eszközökön. A Sonyval hangsávot lehet váltani, a belső feliratokat is kezeli, a külsőket viszont nem. Van itthon egy Samsung tévé is, az meg a belső feliratokat nem jeleníti meg.
-
-
eastsider
nagyúr
-
Mr Dini
addikt
Azt azért ugye tudod, hogy a "checksum mismatch" , az nem aláírás hiányára utal ?!
Persze. Csak megváltozott a 4.75-ös fw-ben a csomagok aláírása és a régi volt rajta alapból. Mivel nem egyezett meg az aláírás a frissítettel valószínűleg elfelejtették (újból) aláírni.
Assembly ???? Láttál te már a Assembly-t? Na mer az nagyon nem ilyen!!
Foglalkozni nem foglalkoztam vele, mert ott a C, meg a Java.
De láttam már. Ezzel: Mint láthatod(/-játok) nem egy hűdebonyolult Assembly kódból áll. A félkövérrel kiemeltet értettem lényegnek. Az Assembly csak egy ellenpélda volt.
Tudom, hogy Javascriptről van szó...
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Elvileg tud.
A leírásában a Network Storage-nál (NAS(NFS,SMB/CIFS)) van.
Az az igazság, hogy még nem jött meg a kamera, még pár nap, de a videókban amit láttam, akkor így adták, hozzá a NAS-t.
Ha itt lesz már okosabb leszek!
HA megjött, jelentkezek!Impair
-
Mr Dini
addikt
Ha letörli az ffp-t nem lesz már /ffp "mappa". Az csak egy symlink. A valódi ffp mappa asszem a /i-data/md0/.system/zy-pkgs/ffproot(/ffp) mappában van, így azt kell törölni, ha nem törlődik magától. Pedig le kéne törlődnie, ha a webes felületről a csomag és adatok eltávolítása ki van pipálva.
-
szjoci
őstag
Nem pótolhatatlan cuccok, a lényegről van másolatom de ugyanúgy megmaradt minden. A plexxel szenvedtem múltkor, de nem lett 100-as a megoldás. Szeretnék tiszta lappal nekifutni az egésznek, ezért gondoltam a formázásra. Múltkor nyomtam egy resetet a nason, újra fel is telepítettem mindent, de ugye a programok adatai megmaradtak (transmission, plex, stb.), ezeket is le szeretném gyalulni.
-
Mr Dini
addikt
Nálam pl a DHT minden rebootkor visszakapcsolódik és igen is eszi a ramot... A kódban csak kikommenteled az aktuális részt és ha értessz hozzá és átnyálazod az egészet, akkor nem fog összeomlani.
Az egész be van töltve. Egybe van fordítva a tm-mel, ha nem nyúlsz hozzá. És a fordítás is gyorsabb, ha nem szenved a fölös modulokkal. És ha nem a tm-et nézzük, hanem mondjuk egy sane-t, akkor is érdemes kikapcsolni a fölös gyártók mooduljait, mert kül. a fordtás ideje 10 perccel megnő...
-
Mr Dini
addikt
Ok, köszi!
"Mindenképp magamnak fordítok, ha lehet, mert így én szabom meg, h mi kell nekem és mi nem."
Kernel esetében még meg is értem, de egy alkalmazásnál
Egyrészt mert sok szabadidőm van, másrészt minek bele pl az upnp, ha úgyis fix a port stb. Ezeket szépen kimazsoláztam és így nem eszik annyi helyet.
-
szjoci
őstag
Mindent jól csináltam elméletileg, de feladtam. Megnyomtam hátul a reset gombot hosszan
Feltelepítettem az ffp-t, minidlna-t, transmissiont, s végül a plexet is sikerült (a legfrissebb 0.9.14.6 verziószámút). Igaz ez ismételten marha hosszú ideig települt (most volt majdnem egy óra!), és utána marha lassan indult, de annak örülök hogy megmaradt az adatbázis (250-300 film).
Köszönöm azért a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest