Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sxxorp

    őstag

    válasz Baranya24 #3057 üzenetére

    Engem a Motorola világ életében elkerült, olyan idegennek hatott. Volt az elején 2 db Siemensem, azon kívül csak Sony Ericsson-ok.
    Utoljára Xperia Mini Pro-m volt - a maga nemében az is egy kompakt kis csoda, hardveres billentyűzettel (2011-ben az 1GHz-es processzor 3"-es kijelzőhöz elég pörgős kombinációnak számított). Pár hónapja betört a képernyője. Körbenéztem a piacon, és elszörnyedtem a tepsik invázióját látva, azóta keresgélek. Egyetlen, méretileg még megfelelő telefon tetszett, gyártói garanciával az Xperia P, 2 gyenge ponttal: a gyönyörű fémház alatti kopós műanyag kupak & 28 óra a GSMArena akkutesztjén (itt a Razr i 64 órát teljesített...). Ezt nem tudtam lenyelni, kicsit idősebb lesz a készülék, akkor 1 napot sem bír ki?! És a munkám miatt telefonálásra is használom a mobilt...
    Ezért vártam, addig húztam az időt míg elkezdtek megjelenni hírek a különböző 'mini' verziókról. Időközben tudomást szereztem a Motorola Razr i-ről is, de a magyarországi támogatás hiánya, magas ára, egzotikus processzora visszatartottak a komoly megfontolástól. Vártam, hogy valaki a technológia fejlődésével 4,0-4,3" képernyővel, még kompaktabb kivitelben kihozzon néhány, de legalább 1 megfelelő telefont (egyszerű: egy kütyüt akarok szinte mindenre: zene, net, zseblámpa, navigáció, játék, e-book olvasó, sport tracker, stb. - a két utolsó ellentétben van egymással, minél nagyobb kijelző kell minél kisebb testtel). Hát várhattam... Megjött az Xperia L, túl nagy maga a telefon a kijelzőjéhez képest; megjött HTC One mini: drabális a nevéhez képest, kijött a Samsung S4 Mini - ez hozott elég sokat abból, amit szerettem volna, de nem ezekhez az árakhoz vagyok szokva a Samsungnál (sem). Kijöttek az új Motorolák, köztük a Droid Mini, de tőlünk erőteljesen távol van tartva, és gondolom az ára is elég masszív lehet, ha valaha megjelenik nálunk.
    Ezen a fórumon jelezte vki, hogy Angliában van 150 fontért. Soha nem hozattam be sehonnan semmit, de ez kicsit megmozgatta a fantáziám. Idegennek tűnt a dolog, de elkezdtem szervezni, és egyre reálisabbá vált az ötlet. A Three-s körröl 1 nap híján lemaradtam, a Play.com pár hetes közös vacakolás után (először rossz szállítási cím, mert hozzánk nem szállítanak, mégis elkezdték egy pesti címre, de Angliába szállítani; majd rossz számlázási cím, mert Magyarország ott sem volt választható, de egy telefon után elfogadták végre a kártyámat, így elvileg úton van a cucc) reméljük hamarosan teljesít, utána már csak a függetlenítés van hátra (ezért lett Paypal-om is; ebay).
    Egy szó, mint 100, nagyot csalódnék, ha a Mini Pro után nem lenne kellemes meglepetés, DE az előbbiek miatt is nem én vagyok ehhez a témához a legjobb alany, nem én fogom szúrós szemmel nézegetni a sebességét, és a Benchmark-okat: nem elég erős az összehasonlítási alapom :) Csak a korrektség kedvéért megjegyeztem, h mikor kijött sem volt az erősebb kétmagosokkal egál (bár meglepően jól teljesített) - de nekem ezzel a kompaktsággal összességében, ezen az áron, és józanul gondolkodva tökéletesnek tűnik még ilyen kései vételre is. Meglátjuk - bocs, kicsit hosszú lett :)

Új hozzászólás Aktív témák