- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baranya24
tag
válasz
kelly416 #2700 üzenetére
Szerintem is.. . Számolgattam, és ezzel a formával és a minimális peremmel nem sokkal lenne nagyobb a Razr i-nél... hasra csapva 3-5mmvel szélesebb és max 2-3mmvel lenne magasabb :-)
Azt meg adja isten elviselném, ha nagyon muszály :-)
Nem beszélve a világverő hardverről :-) -
Mcimi01
csendes tag
válasz
kelly416 #2680 üzenetére
Rendben. Én köszi. Viszont más komoly gondom is van
Most veszem igazán használatba a telefont és rettenetes a "kis" elől lévő hangszóróból jövő hang. Már kicsengéskor, de beszélgetés alatt alig érthető a másik fél, mintha "rezegne", torzítja a hangot... Remélem nem hardveres probléma, a hátsó nagy hangszóró telefonhoz képest szépen szól. Írjatok pls, ha valakinek van ötlete.
-
Mcimi01
csendes tag
válasz
kelly416 #2678 üzenetére
Végre talán én is hasznos tagja elhetek a topicnak, nem csak mindig faggatózom
Igen telepítsd fel a camera módnál megadott szinkron progit és utána látta nálam is a csengőhangot! HTC nál 1-t rezgett amikor a másik fél felvette, nem hülye 5let szerintem, de lehet élni nélküle.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2628 üzenetére
szemafor kétirányú adatkapcsolatnál bizony értelmes fordítás is lehet. sztem sima timeout hiba. hogy mért azt nem tudom, de érdekes. megjegyzem én január óta egyetlen egyszer dugtam rá gépre kábellel a razr i-t, mégpedig mikor először bekapcsoltam és átraktam rá a zenéimet. azóta csak nas-on keresztül másolok es file explorerből vagy airdroiddal.
-
-
DVlad
őstag
válasz
kelly416 #2564 üzenetére
Nem írta, hogy a méret maximálva lenne. És ha tetszik neki az i, akkor valószínüleg az HD is tetszene. Miért baj az, hogy egy Motorola terméket ajánl valaki egy Motorolás topikban? Az hogy nem vagyok szemellenzős, neked pedig üldözési mániád van (inkább önigazolási), nem számít.
6k különbség esetén (gyakorlatilag egy árban vannak) nehogy már ne lehessen legalább elgondolkodtató alternatívája az HD az i-nek.
Amúgy remek az i, nagy megelégedettséggel szolgál nálunk is, ahol szintén kritérium volt a méret. -
Schanyee
senior tag
válasz
kelly416 #2551 üzenetére
Az AMOLED kijelzők mindig is ilyenek voltak, hogy fekete háttér mellett kevésbé fogyasztották a töltöttésget mint a többi kijelző, viszont fehér háttér mellett meg jobban. Ez gondolom akkor igaz a fényerőre is, hogy minél világosabb annál rosszabb a helyzet, de ha sötétítesz rajta, akkor egy ponton megfordul a felállás és már kevesebbet kér mint többi.
Szerintem annyit takart a promo, hogy teljesen ingyenes volt ameddig elérhető volt (most már nem az).
-
bwoay
nagyúr
-
Kront
tag
válasz
kelly416 #2502 üzenetére
ez alkat kérdése. én pl. képtelen vagyok leállni vitatkozni ilyenekről. egyszerűen nem bírja a gyomrom. pl. vettem a gyorsboltban egy pda-t, aminél ha levetted a kijelzőről a fóliát, kiderült, hogy végig van repedve az üveg. visszavittem egy órán belül, reklamáltam, közölték, hogy ha tudom bizonyítani, hogy nem nálam repedt el, akkor cserélik. ahogy elnéztem várt volna rám vagy 3-10 nap levelezgetés, pereskedés. (miközben másnap utaztam külföldre és kellett a pda navinak) e helyett kértem a polcról egy másikat. kaptam az árából 5% engedményt. (azt mondták, így beszerzési áron kapom) a pda-t meg hazavittem cserealkatrészek. mint utóbb kiderült, a pda fedőlapja öntési hibás volt és az törte szét az üveget. mire ezt lemeccseltem volna a fogyasztóvédelemmel, többe került volna, mint a kártérítés.
-
Kront
tag
válasz
kelly416 #2491 üzenetére
én ki-be ugrálok a kocsiba egész nap, ezért a bt (autó kihangosító) fel-lecsatlakozás naponta 4-10 alkalommal van. ekkora darabszámnál van a kétheti simfelejtés, nem minden alkalommal. a haverom HTC-je már több mint 2 hónapot töltött e miatt szervizben. ( kb. 1 hetet jó a szerviz után)
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2415 üzenetére
utánvétes fizetésnél az eladó csak önmagát védi a drágább árral, ez a világon mindenhol így van. az meg, hogy első alkalommal bekérnek egy csomó adatot, pont a bankkártyás vásárló érdeke. no comment, ennyi erővel még azt is fel lehetne róni nekik, hogy eu tagállamként magyarországra euróban számláznak és ezért utalni is csak eurót tudsz az itthoni viszonyoknak megfelelő horribilis kezelési költséggel.
megjegyzem a telefon jelenleg nettó 93k/bruttó111k kilencezres utánvéttel együtt az expansys-tól. akinek nem éri meg a legdrágább szállítási móddal is csak bruttó 5k pluszt a rendes gari, annak találták ki a rabló gsm műfajt. ha gond van, gsm boltban persze kényelmesebb, gyorsabb(?) az ügyintézés és jó esetben ingyen is kapod, míg az expansys-nál a vevő állja a kifelé postaköltséget. nyilván a legjobb lenne egy hivatalos hazai forgalmazás, normális gyártói szervizhálózattal. anélkül viszont mindenki el tudja magának dönteni, hogy mi a fontosabb neki, ahogy te is inkább az itthoni vásárlást választottad.
peace
-
tott
tag
válasz
kelly416 #2400 üzenetére
Én sem gondoltam hogy barmire hasznalhatnam a twittert de pl bejeloltem az Android Police-ot, vagyis "kovetem" es igy mindig tudom hogy milyen nemzetkozi nyeremenyjatekaik vannak (most pl Note 2-t fognak kisorsolni)
tulajdonkeppen ugy mukodik mint egy ertesitorendszer.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2393 üzenetére
5 napra előre letárolt időjárás? atyaég, néha még 5 órára előre sem tudnak helyesen jósolni. tehát maradjunk annyiban, hogy ha nincs neted akkor ne akard a weather update-et. külföldön síelve se. gyári apptól ilyet elvárni azért túlzás. például defy-ra maniac romban volt anno egyedül olyan, hogy az a-gps adatokat lementette wifin automatikusan és így offline is gyorsan talált holdat. ez a többi cm7-ben sem volt benne, nemhogy stock romon.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2391 üzenetére
Na ott a baj, és azért is írtam a pontos időadatokat, hogy rátapicskolással fél órán belül nem lehet kierőszakítani frissítést. Lehet, hogy ténylegesen akku kímélés miatt, de azért egy frissítés gombot elbírt volna, hogy amikor akarom, akkor frissítsen is.
szerintem fél órán belül nem változik annyit az idő hogy ez gond legyen, meg nem lesz úgyse az adatbázis se 5 percenként frissítve. szóval ezzel igazából kb. annyit veszítesz hogy nem mindig az aktuális óra perc van kírva az időjárás appban..
nekem pl defy-on launcher pro weather widgetben 1 óra volt beállítva automatikus frissítési intervallumra és úgy is bőven jó volt minden.
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
kelly416 #2385 üzenetére
A circles időjárás-moduljának furcsaságaival nekem is tele lett a hócipőm (nálam is csak WiFi-n látja a netet a Razr I, nincs adat-előfizetésem), úgyhogy inkább Zooper Widget-tel fabrikáltam magamnak egy olyan infoképernyőt, amin tényleg csak az van fenn, ami engem érdekel:
- A felső három soron (éééé-hh-nn, hét napja, mai névnap) kattintva a naptárba dob
- Az órán kattintva az ébresztőóra-beállításokhoz
- Az akkun kattintva az akkuinfo oldalra dob
- Egyedül a Napkelte/Napnyugta mező nem "érintésérzékeny", annak csak az aznapi tartalma érdekelA Zooper elvileg még időjárás ikonkészlettel is rendelkezik (és be lehet állítani, honnan vegye az időjárás adatokat, milyen gyakran, talán még azt is, hogy kattintásra azonnal frissítse a mezőt), de annyira már nem érdekelt a dolog. Ki sikerült íratni vele a szabad memória ill. szabad tárhely infókat is, de aztán rájöttem, hogy ezt tök fölösleges a kezdőlapon látnom, úgy már egyszerűen túl sok volt az információ.
-
-
Kront
tag
válasz
kelly416 #2281 üzenetére
az asztali töltője 800 ma, ha jól emlékszem, és az tudja tölteni miközben 3d-s játékot futtatok rajta. az 1 amperesnek biztosan elégnek kell lenni. nézed is a kijelzőt motorozás közben? mert ha nem, akkor ha leveszed a fényerőt az sokat segít. melegedésben is. én sok mindent kipróbáltam motoron, pda, autós navi, palm...amik valóban jól használhatók, azok sajnos a célkészülékek.
-
Kront
tag
válasz
kelly416 #2275 üzenetére
én ugyanennek a cégnek az 1 amperes változatát vettem autóba, ami designban egy picit visszafogottabb, de biztosan nem lesz erős. a készülékünkben van egy csodálatos áramkorlátozó töltő automatika, ami elvileg (hangsúlyozom, elvileg!) azt is megengedné, hogy közvetlenül a paksi atomerűmű 2-es blokkjáról töltsd. (persze, szigorúan 5 V dc-re konvertálva). gyakorlatilag ez az elektronika is passzív alkatrészekből készült, ami meghibásodhat, átereszthet és akkor oda az akkud/vasad.
az általad linkelt töltőt a gyártója is az i-vackokhoz ajánlja. nem véletlenül. iphone-ban nagyon komoly, professzionális minőségű töltés vezérlő áramköröket alakítottak ki, ezért ahhoz még 10 amperes gyári töltőket is árulnak. akár mennyire is szeretem, nem hiszem, hogy a moto műszakilag van azon a szinten, mint egy i-vacak.
röviden, elvileg veheted, én magamnak nem venném meg.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2238 üzenetére
nem akartam belemenni de nem igaz amit írsz:
egy regisztrálás kell csak + kessben fizetsz a futárnak 1-2 nap múlva és nincs semmi papír, a számlát is pdfben kapod. vicc, de horribilis uv költséggel is olcsóbb mint a gsmboltok, viszont nem kell utána mászkálni és nem próbálnak meg átverni se mint engem is legutóbb (defy akksit vettem gsmhome-ban tizesből úgy akartak visszaadni mintha ötös lett volna. nekem hiába mondja hogy bocs elnéztem, nem vagyok hülye látom hogy bepróbálta. amúgy gsmline javított nekem defy hangszóróhibát gari időn túl 2 hét alatt és még pénzért is elba**ták. másodszorra sikerült, majd 3 hét után. ennyi idő alatt 2x visszaér angliából rendesen javítva). -
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2228 üzenetére
khm, ehhez hozzátartozik, hogy az expansys-os razr i-kre az ügyfélszolgálat szerint 12 hó gari és 24 hó szavatosság jár! Landor fórumtárs kérdezett rá nemrég, én megnéztem a gyári csomagban lévő füzetkét, ott 1 év limited warranty van írva, és csak akkor több ha a vásárlás helyén a törvények azt előírják.
-
Schanyee
senior tag
válasz
kelly416 #2159 üzenetére
Nem hiszem, mert én pont a héten csináltam bekapcsolt állapotban egy sd kártya oda vissza cserét, és megoldotta gond nélkül. Bár nem volt minden tökéletes, mert a zenelejátszó a playlist-eket elrontotta és a benne lévő mondjuk 20 szám helyett 1 valamit lát, amit nem is tud lejátszani és nem is tudom, hogy mi.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2145 üzenetére
szép sztori, grat. asszony nálam is szemezget vele, de persze nem mondja csak látom
amúgy a hard resetet úgy érted hogy recovery-ben clear cache+wiped data/fr, vagy a teló settings menüben? én is akarok egy fr-t JB óta, de nemtom melyik verziót nyomjam. vsz tök ugyanaz a kettő, de ezt még senki sem erősítette meg.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2138 üzenetére
nem értek hozzá, de volt már rá példa defy-nál is meg itt is, a moto appok saját libeket használnak és ezért fc-znek. de ha van valakinek JB-n root-ja, hajrá szedje ki.
amúgy üdv köztünk, elég tantra voltál
de te legalább mindent tudsz már a telefonról. amúgy milyenek az első benyomások, milyen rom fut rajta és ha szabad tudni hol/mennyiért szerezted?
-
MFalcon
tag
válasz
kelly416 #2092 üzenetére
Köszönöm, majd belenézek a filmbe.
A legtöbb esetben nekem is elegendő ha zsebben hordom, de előfordulok ismeretlen helyeken, akár országúton, akár terepen, erdőben, ahol sokat ront a tekerés élményén, ha 50, 100 vagy akár 200 méterenként meg kell állnom hogy előbányásszam a telefont. A navigáció pedig nem működik terepen, meg nem is igen terhelném az aksit plusz navigációval egy hosszabb túrán.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2082 üzenetére
basszus, zongoralakk műanyagnak tűnt! akkor végülis nekünk is nexus/iphone4-ünk van dupla üveggel, hehe.
Kopogy: a hármas metrós dologhoz annyit, hogy motorola évek óta már csak 2 mikrofonos telefonokat ad ki (aka: duál mikrofonos aktív zajszűrés), ez azért nem ritka manapság, de biztos hozzájárul a szerintem is nagyon erős és tiszta beszédhanghoz (persze ezt csak mondták, alapesetben én is a másik felet hallom csak, amúgy azt is jó hangerővel).
-
Baranya24
tag
válasz
kelly416 #2064 üzenetére
De "nem garancia elvesztős" szervízt hol találok? Mert arról beszéltünk már pár száz kommentel feljebb, hogy valahol az oktogonnál talán szervizelnek garanciában expansys -os telefonokat, de egy részt én Szombathelyi vagyok, másrészt nem hinném hogy a vaspor garanciális hiba lenne :$
Viszont ha valahogy ki tudom tisztíttatni, és fent áll még a hiba, akkor játszhat a garancia.. de nem tudom mi lenne a jó megoldás. Mert elég sok szervízes és boltos ismerős van, de garantálom hogy nem bontott meg egyik sem Razr -t. -
-
harait
tag
válasz
kelly416 #2018 üzenetére
igen én is úgy tapasztaltam h gyorsformázással dolgozik, de hagytam neki majdnem 2 órát ez alatt sem történt semmi.....gépen partition wizard-al többször ellenőriztem a kártyán levő partíciót, semmi hiba, fájlrendszer stimmel, mi kell még neki?!...előző kártya megfelelően működik
-
Drenadar
veterán
válasz
kelly416 #1851 üzenetére
Hát igen nagyon hosszú az első HSZ... sok hasznos tippet tartalmaz, mégis kérdeznék egyet az itt jelenlevőktől... bocsi ha átfutottam volna za infón és tudom jó pár ezer HSZ-e foglalkoztunk is a témával, de hátha történt előrelépés?
Szóval: én és még egyesek közületek éreztétek hogy az JB frissítéssel gyorsabb, ugyanakkor könnyebben merül a Razr I. Ki milyen praktikát választott arra, hogy minél tovább életben maradjon az aksi? Én azt a google searcht tiltottam le a fenébe.
Milyen funkciókat lehet még lekapcsolni aminek az égadta világon semmi értelme de csak eszi az értékes mA-eket? -
Kront
tag
válasz
kelly416 #1715 üzenetére
nekem átlagos használat mellett, sd kártyával (igen, tudom, hogy nincs átlagos használat, de azért nagyjából mindenki kb. ugyan azt érti alatta: napi 1-2 óra duma, 1-2 óra net, játék nincs, főleg wifi, félóránként 5 levélfiók + contacts + notes szinkronizálás, gps alig, kb. 10 program telepítve) két napot kényelmesen elvan a készülék. a frissítés óta nekem már a smart actions (ami korábban sokat evett) is beállt az 1-2% fogyasztásra.
ez kb. ugyan az a fogyasztás, amit a többiek is írnak hasonló használat mellett.esetleg ha valaki itt sd kártya nélkül használja, az majd ír, ha ettől neki nagyon eltérő a fogyasztása. (az a tippem, hogy nem lesz nagy eltérés a kártya nélküli készülékeknél.)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelly416 #1599 üzenetére
A jelenséget úgy hívják, hogy testzárlat és bizony az a készülékben keletkezett hiba. A mostani hálózatokban már van segédföldelés, ezért van három vezeték, nem kettő. Abba ne menjünk bele, hogy van olyan barom, aki a szakmáját tombolán nyerte és összeköti a másikkal, meg a radiátorra köti és hasonlók...
Én is gyengeáramon végeztem, csak volt szerencsém máshol is dolgozni. Egyébként, ha jó, ha nem jó, mindenhol alu vezeték van, mert olcsóbb mint a réz és nem korrodálódik el. Ráadásul majdnem annyira kicsi a fajlagos ellenállása is. Jobb helyeken be szoktak szerelni fi-reléket... Itthon magyar honban, még az is csoda, ha a kismegszakító rendesen működik...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelly416 #1595 üzenetére
Ebbe inkább ne menjünk bele, mert olyan szakmai vizekre tévedtünk át, ami nem ennek a topicnak a témája. Sajnos elektroműszerész az egyik szakmám, szóval kicsit érzékenyen érint, ha valaki éppen a földelést magyarázza egy olyan áramkör mellett, amiben nincs segédföldelés ellenben van benne leválasztó transzformátor.
A tévét ide venni megint nem jó, mert a képernyő árnyékolásért felelős földvezeték, szintén nem a hálózati földre van téve. A mikrót sem, mert ott a magnetron fej miatt megint más a szitu.
Sum: a tlefon hálózati töltőjében egy kapcsolóüzemű, földfüggetlen trafóval felszerelt táp kör van. Ha ez áthúz, ott nagy bajok vannak...
@Drenadar:
Statikus elektromosság. ESD.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #1410 üzenetére
háá, 2 év defy után rohantam fóliát venni, láttátok a karcos fotóm. de az rendben volt, strapafont nem kímél az ember. viszont egy idő után a karcok a használhatóság rovására mennek. ja és defy-t is puha tokban hordtam, mert nekem úgy volt kényelmes, nem ment bele annyi szösz hangszóróba stb.
viszont motoron bt headset, nemár hogy előveszed
ja és atfolix után a köv telómra is teszek ilyet, hiába irtóztam eddig minden fóliától. az ember néha bizony változik, még az is lehet hogy egyszer a razr i-n is főzött romom lesz (egyelőre elképzelhetetlen),
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #1401 üzenetére
nem volt céltalan erről beszélni, a beillesztett képes hozzászólásom nem véletlen, egy az egyben megy az 1. hsz-be, már úgyis bele akartam írni
de változatlanul nem értek veled egyet, ha nem mártod be semmibe csak simán megázol egy nyári záporban, azt ránézésre röhögve kibírja a telefon. azért fontos ezt tisztázni, mert ez a mai műanyag csodatelefonokkal szemben komoly előny és minden újkori razr telefon sajátja.
persze attól még lehet hogy holnap elkap a zápor és beázik a razr i-m, de nagy általánosságban jóval kisebb eséllyel mint a legtöbb okosteló (respect sony/sharp/nec stb.).
-
MFalcon
tag
válasz
kelly416 #1398 üzenetére
Nem terveztem, hogy tökigázok, így a telefon védelméről sem gondoskodtam előre. Védődugó volt mindegyik csatlakozóban és ennyi.
Abból indultam ki, hogy pár csepp vizet szinte bármelyik telefon elbír, ez meg ugye ellenállóbb az átlagnál, úgyhogy ki kell bírnia. Igaz kicsit izgultam miatta, de KIBÍRTA.Sok már egyéb mellett az aksi idő ill. a cseppállóság is oka volt annak, hogy ezt a telefont választottam. Sokat túrázok, geocachingelek, biciklizem. Ezt most szerencsésen átvészelte, legközelebb már nem aggódom a telefon miatt, mert tudom hogy bírja. Ennél extrémebb helyzetbe pedig nagy valószínűséggel nem fog kerülni.
-
Kront
tag
válasz
kelly416 #1283 üzenetére
egyelőre köze nincs a mobilos nfc-nek, az elterjedt rfid-s és egyéb proximity kártyákhoz, melyeket a beléptetésekhez a legtöbb helyen használnak. még a működési elvük is egészen más.
ugyanakkor már vannak (tőlünk nyugatabbra) nfc-s beléptető rendszerek, leginkább egyetemeken és prototípusként tesztelik ezeket. a tudomány jelen állása szerint, ezé a jövő, de majd úgy 3-5 év múlva.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #1283 üzenetére
mágnes/chipkártyák azaz bedugósak, vagy érintősek mint a paypass bankkártyák? mondjuk mindegy, mert ha valami RFID is, akkor sem tudod a telefont felprogramozni és spéci app is kéne a használathoz (a telefon lenne itt a passzív fél, akit leolvasnak).
amúgy az NFC hatótávja 1-2 cm, szándékosan.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #1180 üzenetére
eltűnik aztán hozzá kell adni újból. van vmi link ott a kiegészítő naptárak keresésére. ott az első lesz és subscribe után ok.
többi:
- 15 perc a play refund, gondolom okosan oldották meg egy 1,5 gigás játéknál.
- 1. hsz alakul, jó ötlet a kompatibilis játékok bevétele, betesszük!
- t-mobile szánalom, simán felkarolhatnák a márkát
- 9 óra screen on nekem sose lesz, talány hogy csinálod -
-
-
Jaffa75
őstag
válasz
kelly416 #1008 üzenetére
Szia,
Roottal bármelyik alkalmazást jegelheted/törölheted (chuck norris
mód)... az ICS-ben valóban van a Settings\Apps mappában hasonló lehetőség, de nem minden programot tilthatsz le - ahogy én néztem - , valamelyiket csak eltávolítani lehet!
GGMPC: ezzel én is így vagyok... esetleg ismerős nincs kint, aki hozhatna? Az is igaz viszont, hogy gariztatni meg vszeg kint lehetne csak
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest