- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
IX0S
csendes tag
Sziasztok.
Rom-ot akarok cserélni a Defy-on.
Olyan Rom kellene, ami jobb mint a gyár. A CM7 meg a MIUI is jobb a leírások szerint. Nekem olyan verzió kellene, ami rendelkezik a fenti ROM-ok előnyeivel, de a lancher-e nincs túlcsicsázva. (ne legyen benne olyan rész, ami feleslegsen fogja az erőforrásokat)
Most az ADW-t sikerült ízlésem szerint testre szabni, így azt húznám rá a következő romra is.
Tudnátok az igényeimnek megfelelő ROM-ot javasolni? -
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a a-JAYS One+ headsetet Motorola Defy-vel? Mik a tapasztalatok? Mennyire szól szépen? Illetve az "irányító gombok" jól működnek vele?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
szabof1
őstag
válasz gkrisz78 #41792 üzenetére
walter79-féle MS2Ginger V3 Defy MB525-re (Ebben már van magyar nyelv!):
Leszeded a file-okat. Inkább innen: MS2Ginger3.0-NG-RC.zip (NANDROID mentés, az SD /clockworkmod/backup/ mappájába kell kicsomagolni) és 4.5.3-109-fixed.sbf (kernel).
Aztán kell egy v5.0.3.1 vagy nagyobb verziójú CWM (ha gyári 2.2-ről indulsz, akkor a v2.0-ás 2ndInit kell hozzá). Én CM7.2 120121-ről indultam és annak jó a CWM verziója.
CWM-ben:
1. Wipe Cache
2. Wipe Data
3. Backup and restore / Advanced Restore / Kiválasztod a NANDROID backupot (MS2Ginger3.0-NG-RC) / System (itt lehet, hogy már nem kell nyomni semmit - elfelejtettem jegyzetelni )
4. Reboot system now - itt a bekapcsoló gomb megnyomása után azonnal le kell nyomni a hangerő fel gombot!
RSD Lite (v4.9 is jó, de javaslom a v5.5-öst)
5. Ha bejött a bootmenu, rádugod a telefont USB-vel a gépre.
6. Betallózod a fixed SBF-et és mehet a flash. Ha bejön a rendszer, kezdd el használni és csak 1-2 perc után húzd le a telefont az USB-ről. Tapasztalatom szerint a használattól áll át az RSD Lite "Finished / PASS"-ra.Majd készül hozzá szájbarágos képes leírás is az androidunderground.info-n.
[ Szerkesztve ]
-
Windsurfer
tag
Sziasztok!
Tegnap is és mai random magától a telefonom fogta és kinyomta a SIM kártyát, értsd úgy csinált mintha nem lenne benne SIM kártya és ugye csak vészhívást engedett.
Azonnal vissza lehet lépni (PIN kód beütése) tehát nem kell ki-be kapcsolni SIM-t kibe venni, de elég idegesítő a dolog.Másnak is van ilyen baja?
Telefon vagy SIM kártya gond lehet?
A telón gyári 2.2 Android van, semmi root, hack stb. és Vodafone-s, természetesen Vodás SIM kártyával.Válaszokat, előre is köszönöm!
Motorola Defy Full Stock ^.^
-
szabof1
őstag
válasz bigsee #41783 üzenetére
Szia!
WIUI 720p-ben nem vagyok otthon, de walter MS2Ginger 2.1 illetve V3 (béta) tudják ezt (720p video).
Nem rossz egyik sem. Én a V3-ast vasárnap raktam fel - ez már magyarított!
Akinek bejön egy gyári blurös rom, annak nagyon jó lesz. Egy csomó, eddig csak CM7-ben és MIUI-ban látott dolog van benne (pl. status bar power widgetek, hosszú gombnyomásra újraindítás, stb.) -
Tel Chi
tag
Értem és rá is tudtál klikkelni a válaszokra és továbblépett, vagy kiírta: Helytelen válasz!?
Melyik alkalmazást próbáltad?
Mert átlapozni, végignézni, szerkeszteni , nagyítani én is tudom.
de nem lehet a válaszokra a. b. c.betűkre klikkelni.A pc-n lehet, mert valami softvare ezt lehetővé teszi, de a teló nemtom hogy kell!
Ez a problémám.[ Szerkesztve ]
Nokia 5800; Motorola Defy; Motorola Razr XT910; Huawei Ascend Mate 6 ; SE Z1 Compact; SE Z3 Compact; Samsung A7; Iphone 5s 32gb
-
RootRulez
félisten
válasz andris1602 #41787 üzenetére
16GB a tuti, az is inkább class6. A class10-es nem lesz gyorsabb a telefonban és nagyobb az esélye is, hogy nem fog frankón menni.
═════════════════════════════════════════
-
andris1602
aktív tag
-
Sommi
aktív tag
válasz Tel Chi #41784 üzenetére
Megnéztem a linkedet, tananyagok alatt megnyitottam az utasítás pdf-et, simán átlapoztam, megnyitottam az F1 utasítást pps-t is, 200 feletti oldal, kicsit töltögette lefele, de utána azt is gond nélkül végignézegettem.
Nálam nincs ezekkel semmi hiba.Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
Szombó
senior tag
Sziasztok!
Rakott már fel valaki 4.0 ICS romot a Defyjére?Galaxy S9, S7.iPhone SE.
-
Tel Chi
tag
Gondolok itt pl ezen az oldalon http://villamosoktatas.hu letöltött bármelyik pps kezelésére.
Ráklikkelsz valamelyik válaszra és továbblép, vagy kiírja: Helytelen válasz! és nem pedig képként kezeli.
Erre gondolok.
Nokia 5800; Motorola Defy; Motorola Razr XT910; Huawei Ascend Mate 6 ; SE Z1 Compact; SE Z3 Compact; Samsung A7; Iphone 5s 32gb
-
bigsee
addikt
Sziasztok! A segítségeteket kérem: nálam van haver döfije, ami piros lencsés. Haver meg van lőve a 720p-s kameráért és a teljes képernyős videóért. A kérdésem, hogy rá lehet-e venni a szerkezetet 720p-s videóra, ha igen, hogyan, illetve jó-e a fenti feladatokra a WIUI 2.1.20.1, vagy mást rakjak fel neki?
Köszi
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
jeni
félisten
válasz andris1602 #41780 üzenetére
hol találtál rá?
-
TcMano
tag
válasz andris1602 #41780 üzenetére
Nekem 16 gigás class 6 os van, idestova 3-4 hónapja és semmi gond vele.
94-óta Motorola, két kicsi kilengéssel.
-
andris1602
aktív tag
32 gigás class10es samsung kártyával van valakinek rossz/jó tapasztalata?
ez egy 10essel olcsóbb mint a kingston.. -
Sommi
aktív tag
válasz damojian #41773 üzenetére
Az lett volna a szép hogy összetöröd a kijelzőt mikor eldobod a telefont, a nagy menőzés közben.
Azért hallottunk és láttunk is nem egy példát rá hogy össze tud törni a kijelző ha épp pechesen landol.
Meg aztán, attól hogy elvileg bírja az ütés én azért nem dobálom, had maradjon szép, így hamar össze fogod karcolni,még a gorilla glasst is, meg ütés nyomokat szerzel a műanyag részekre, sőt el is repedhetnek.
De hát te tudod, legalább felcsípted a leányzót ezzel ?[ Szerkesztve ]
Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
J0hnny
csendes tag
Valaki találkozott már olyannal, hogy alvó állpotból élesztett 2.2-es gyári Froyo addig megfagy, amíg nem talál a teló mobilnetes hálót?
Mi okozhatja ezt?
App hiba lenne? Laucher hiba? -
baal-amiga
senior tag
válasz Tel Chi #41760 üzenetére
Öööö, nekem meg van az OfficeSuite, Quickoffice és a Docs2Go, mind full (igen, megvettem, free volt az amazonon ). Mindegyik kezeli. Feltéve, ha a kezelést a megnyitás-szerkesztés funkciókra érted. Mást nem igen lehet egy ppt fájllal kezdeni.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
Bazijoe73
senior tag
Most letöröltem a fiokomat és ujjra létre akartam hozni de nem tudom! Pedig internet van.
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
damojian
csendes tag
Beázástól nem félek többé Járok Kaqun fürdőbe, közben megy a netezés a Defy-ről, jön az ápolócsaj hogy vigyázzak nehogy egy ilyen komoly teló beleessen, erre mutatom neki hogy ezt figyeld és lenyomtam a víz alá, erre elképedt mik vannak, kb 1 perc után kivettem és eldobtam a teremben, ekkor már röhögött )) Szóval tényleg strapabíró telefon, nagyon örülök hogy ezt vettem.Egyébként volt korábban is egy víztesztem, akkor vacsi közben telefonáltam és a vállam és fülem között volt beszorítva,és véletlenül beleesett egy túróscsuszába, na akkor volt a teszt mert el kellett mosni a csap alatt, meg fogkefével megtisztítani a csavarok körül.Full és max vízálló!!! Bár egy teljes napot szerntem nem bírna ki a víz alatt a készülék, de ezek után ki tudja ???
" A fény legyen veled ! "
-
Bazijoe73
senior tag
-
Lacopapi
addikt
válasz Bazijoe73 #41770 üzenetére
MIUI hu-d van,gondolom magyarul használod,tehát : beállítások-személyes beállítások-fiókok és szinkronizáció-fiókok kezelése ráböksz a google fiókod jelére,akkor beljebb lépsz,belül van három menüpont.
Csak az a furcsa,hogy alapértelmezésben mintha engedélyezve lenne a szinkron....[ Szerkesztve ]
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok meg tudja valaki mondani, hogy Miui rom wlatt mért nem tudom letőlteni a Gmail-em et???
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
xyzui
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy lehet megoldani az állapotsor ilyen fajta
eltüntesését? Az információkat tartalmazó háttérkép is nagyon jó. vajon a rendszer része lehet?
http://www.youtube.com/watch?v=bG_TwmnPxgk&feature=related[ Szerkesztve ]
-
Tel Chi
tag
Köszönöm, de sajna ezek sem megoldások, mert megnyitják, de nem kezelik kipróbáltam.
Lehet hogy valami hardvare kell hozzá, vagy valami kiegészítő progi.Nokia 5800; Motorola Defy; Motorola Razr XT910; Huawei Ascend Mate 6 ; SE Z1 Compact; SE Z3 Compact; Samsung A7; Iphone 5s 32gb
-
mm89
őstag
válasz RootRulez #41758 üzenetére
Oké, de én nem szeretnék külső programot (amúgy is csak a némítást és a rezgést szoktam állítani, azt meg statusbarról lehúzva is tudom), viszont idegesít az a rohadt pittyegés, de főleg az, hogy nem tudom kinyírni...
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
RootRulez
félisten
Én felraktam egy profilkezlőt, csináltam benne profilokat: néma, rezgés, halk közepes, normál és hangos. Így nem kell nyomkodnom a hangerőgombot és nem prüttyög.
═════════════════════════════════════════
-
mm89
őstag
válasz Lacopapi #41756 üzenetére
És a hangerőgombbal történő hangerő növelés-csökkenés pittyenésének eltűntetésére nem a volumeadjust nevű ogg fájl törlése a megoldás? Nem értem, hogy honnan szedi a pittyenést ha már töröltem a fájlt. (reboot is megvolt..)
-
szabof1
őstag
válasz gyuszmó #41751 üzenetére
Melyik verzió? Buttonremapper Beta v0.2.4?
Mit kellett benne beállítani?[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
Megoldódott power gomb hívás megszakítás miuin :..)
Buttonremapper-rel lehet. Marketen nincs XDA-ról tölthető.
[ Szerkesztve ]
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
Sommi
aktív tag
válasz Szombó #41749 üzenetére
Örülj neki, én hülyét kapok tőle, mer nálam tök hangos ... és egyelőre csak úgy tudom elnémítani ha rezgőre rakom a telefont, amit 1-2 képért nyilván nem fogok mindig. De lehet hogy csak én bénázok, de nem találtam a camera beállítások közt.
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Keresnek egy navit a defyre, ami domborzatot is mutatja, tudom nem akarok warezkodni,de várom az ötleteket Sygnic tetszene, de sokszor belassítja es lefagyasztja a telót. (gyári 2.2 rom van még rajta) -
mm89
őstag
válasz Szombó #41745 üzenetére
Uhh, ha már a rendszerhangerőnél tartunk:
Régebben valaki már próbálkozott vele, meg régebben én is kerestem már, de nem jutottam semmire. Amikor a hangerőgombot megnyomom akkor ugye állítja a hangerőt, ami jó, de miért PITTYEN egyet?? Azt a hangot vajon hol tárolja a rendszer, mert szeretném kiirtani!?
Szerintem megtaláltam a file-t:
system/media/audio/ui/VolumeAdjust.ogg
A baj az, hogy nem tudom törölni onnan. Hiába csatolom a system-et írhatóvá, nem engedi...szerk.:
sikerült törölni, restartolok és kiderül, hogy mennyire voltam sikeresszerk.:
Még mindig pittyeg!![ Szerkesztve ]
-
-
Sommi
aktív tag
válasz kakukkmarci #41741 üzenetére
Természetesen ilyen sötétben nem érdemes fotózgatni, de kipróbáltam nappali fényben is, és tényleg jobbak az élek. Neked egyébként lehet hogy piros lencsésed van, ezt meg a zöldekre találták ki, azok rosszabbat csinálnak egy fokkal.
-
kakukkmarci
senior tag
-
TcMano
tag
válasz cellardoor12 #41723 üzenetére
Helló! A kamera beállításoknál mit írtál át?
[ Szerkesztve ]
94-óta Motorola, két kicsi kilengéssel.
-
Lacopapi
addikt
-
Sommi
aktív tag
válasz Lacopapi #41736 üzenetére
Rendben, belőttem a bootmenüben, a setVsel-et le is szedtem, miután beállítgattam a bootmenüben rebootoltam, bementem a cm beállításaiba és ott most is 1000-et ír pedig a bootmenüben 1100-re tettem, és a beállítások alatt nem is lehet most 1100-ra tenni. Most akkor melyiken van ?
Remélem a bootmenüs beállítás az érvényes, csak nem értem miért nem azt írja ki.Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
Lacopapi
addikt
A cpu beállításokat leginkább a bootmenüben érdemes piszkálni,mert az van a legmélyebben.Olyankor a setvsel-re nincs szükség,mert minek külső app,ha van lehetőség belső beállításra. Azonban ha ragaszkodsz a (sokkal kevesebb lehetőséget alkalmazó),setvsel-hez,akkor a bootmenüs cpu beállításokat "disable" re kell állítani,mert összeakadhatnak a dolgok.
-
Sommi
aktív tag
A setVsel-ben beállítgattam a 3 tartományt, rányomok hogy apply, de a csúszka alatti 3 "gomb" (apply ... stb) alatt, azt írja olyankor hogy 300 Mhz.
Pedig azt a minimálisnak állítottam be, a maxra 1100-at. Az okés ha ott a beállítás és apply után azt írja ? És egyébként a cyanogen mod beállításaiban ez után még külön ki kellett választani a minimális mértéket, mert azt korábban még 600-ra tettem, de miután a setVsel-ben 300-ra raktam és apply-t nyomtam neki, akkor is az volt benne.
Minden esetre most ott is levettem 300-ra.Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
Sommi
aktív tag
Na ! a régi file nevét átírtam, de ott hagytam a régi helyén, és odaraktam az újat, és valóban feljavította a kamera képét !
El is küldöm a before - after képeket amint feltöltöttem egy oldalra ahonnan be tudom linkelni.
Köszi a segítségeket hozzáJa hát itt a dropbox, a before kép : http://dl.dropbox.com/u/58343588/IMG_20120129_213435.jpg
és az after : http://dl.dropbox.com/u/58343588/IMG_20120129_214045.jpg
Sajnos nem a legjobb képek, de még ezeken a sötét képen is kijön a változás.
[ Szerkesztve ]
-
Sommi
aktív tag
válasz Tel Chi #41729 üzenetére
Torrentezz le egy quick office pro-t az egész biztos hogy megnyitja, de a docs to go is. Bár ezt már írtuk, és ha ezekkel nem megy akkor nem tudom mi lehet a probléma :S
Másik dolog : ti mivel állítjátok a cpu órajelét ? És mire érdemes a minimumot ? A cm alap beállítójában a max 1000 de én 1,1-re is szeretném felvinni, azt viszont nem tudom hogy a minimumot mekkorára tegyem.
-
Tel Chi
tag
Szerbusztok, köszönöm a segítséget, de sajna még mindig nem megy a ppt és pps filek kezelése, sztem valami hardvare cucc hiányzik.
A Samsung Omnia kezelte
-
fifasoni
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A Következő a problémám: felcsatlakozom az itthoni WIFI-re mutatja is a fenti sávban, hogy felcsatlakozott mégsincs net.Néztem másik telefonon is (SE X8) azon pedig tökéletesen működik (van rajta net). Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baj az kérem segítsen.
Köszönöm
-
csmat
senior tag
-
cellardoor12
csendes tag
Próbáld meg root explorerrel simán felülírni a belső tárhely /etc könyvtárában lévő mot_ise_imager_cfg.bin-t az újjal, persze előtte mentsd le a régit. Nekem nem ment így, ezért csináltam a linkelt leírást. Ha nem akarsz adb-zni, akkor talán egyszerűbb simán terminal emulatorba (cm7-ben van) pötyögd be a leírt parancsokat, úgy is jó.
Természetesen nem lesz belőle Canon Eos, de kevésbé mosott, ez a fájlméretből is látszik, ami jóval nagyobb, mint a régi. -
csmat
senior tag
sziasztok!
nem tudom járt-e már így valaki,de úgy tűnik elromlott a tőltőm..
aza része amit a falba kell dugni, de az adatkábel jó szerencsére, így gépről tudom tölteni. Ugye a töltőre is vonatkozik a garancia? t-s kb fél éves. elég elvinnem a legközelebb t-be ugye? -
gyuszmó
őstag
Üdv
Tudtok olyan progit amivel hardver gombhoz pl. kikapcsolóra lehet a hívás megszakítást rakni?
Nagyon idegesít,ha véletlenül tárcsázok v.kit nem tudom szétkapcsolni csak már több kicsengés után.
köszi"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
szabof1
őstag
Jelentem: frissültek az első hozzászólások.
-
w333
félisten
válasz tomi_x #41704 üzenetére
Hidd el nekem én is használtam ezt a rom-ot és müködik az a bluetooth csak az a baj hogy a gyári 2.2 -ben nem lehet küldeni és fogadni: zenét és apk fájlt csak képet lehet.
Próbálj letölteni valami bluetooth managert amivel tudsz fogadni és küldeni minden fájltípustiPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
tomi_x
tag
válasz szabof1 #41709 üzenetére
Nekem úgy tűnik teljesen egyforma:
Filename: JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT.sbf
Creation Date: 11/18/2011 10:42:12
File size: 378560898
RAM DL Version: v0x001000
Bootloader Version: -------------
Platform: 4G OMAP
HAB Type: Signed ProductionFilename: JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT.sbf
Creation Date: 01/28/2012 21:22:09
File size: 378560898
RAM DL Version: v0x001000
Bootloader Version: -------------
Platform: 4G OMAP
HAB Type: Signed Production -
szabof1
őstag
válasz szabof1 #41697 üzenetére
Nos, fent van a defy.prisonblock.hu-n a magyarított 2.2 CEE rom (JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT.sbf). (Joe30 engedélyével.)
(#41706) tomi_x:
Letöltöd ezt és összehasonlítod pl. Total Commanderben a kettőt (ha még megvan az SBF, amivel telepítetted). Ha nem azonos, akkor neked a régi van meg.[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
válasz Lacopapi #41700 üzenetére
megtettem, biztos ami biztos. köszi.
de közben rájöttem: ha belépek a névjegyekbe, a beállítások menüben kiválasztom a SIM névjegyeket, majd újra beállítások, amiben névjegy hozzáadása a SIM-hez.Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
szabof1
őstag
válasz tomi_x #41704 üzenetére
1. Nem biztos, hogy ez van fent, mert Joe30 készített egy frissített változatot valamikor november végén. Ez a friss SBF, amit most töltök fel.
2. Ha ezzel sem menne a bluetooth, akkor passz. Nem én készítettem. Joe30 azóta már Defy+-os lett és azt is magyarította. A régi Defy 2.2 CEE magyarítást pedig már nem támogatja. Akinek így is jó, az használja. Sajnálom. -
Sommi
aktív tag
válasz cellardoor12 #41689 üzenetére
Megnéztem a linken hogy kell a képminőségen javítani, de huh, elsőre kicsit durvának tűnik a belepiszkálás.
Ha egyszerűbb lenne még most nekiállnék. Egyébként megérte, egyértelműen jobbak lettek a képek, vagy csak ha nagyon látni akarja az ember ?Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest