Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistakiss
őstag
válasz
tokman6
üzenetére
Háát!
A lencse színének megállapítása az egyik legnehezebb feladat!! Meg kell fogni a telefonodat, megfordítani, egy tál lencse mellett (kontroll anyag), mélyen az objektív szemébe nézni, időnként a tál lencséből falatozgatunk, hogy az ízével átjárt testünk kellő energiára kapjon, azonosúlva a névadóval. Ha eközben a kezünkben szorongatott telefonunk objektívjére oldalról fény esne, ritka egybeesés, akkor megláthatjuk a csodát, hogy milyen színű a lencse bevonata, ha esetleg a piros és narancssárga csillanás jut a szemünkbe, örülés, ha a lencse zölden csillan, bánat, kútbaugrás. -
tokman6
csendes tag
Szevasztok!
Van egy Döfim, de a gyári szoftverrel nem igen vagyok megelégedve. Van hogy sokszor belassul és bármit csinálok, csak percek múlva reagál, de olyan is van hogy lefagy... Hallottam már olyanról hogy 4-es droidot tettek rá, de ami elterjedtebb az a 2.3..
Szerintetek melyiket tegyem rá, és linkelnétek valami nagyon jó kezdőknek való leírást?
Ja és a lencseszínt hogyan tudom megnézni? -
bmc
csendes tag
Ki hallott a defy miniről ami most fog kijönni?kisebb lesz gyengébb proci mégis erősebb akksi és alapbol 2.3.7 lesz rajta.....nem értem amotorola logikáját

-
Vukmir
aktív tag
Gapps-ot hogyan lehet telepíteni Cm9 alatt?
-
sesshou
senior tag
Nekem defy nem volt ilyen problema de zte vel esfoleg 845 el annal tobb. A megoldast a fenyerzekelo bearnyekolasa jelentette. Vigyazz ne fedd fedd le azujjaddal mert tavolsag erzekelo mellete van es akkor ugy fogja erezni Mintha a fuledhez tetted volna. Csak tAkard el olyan 5—10 centirol.
-
-
-
szabof1
őstag
válasz
rothadt
üzenetére
Lefedi - a stabil CM7.1 benne van.
Csak a 7.2-es nightlyk hiányoznak belőle.Szerintem rakd fel a stabil CM7.1-et, aztán tegyél rá egy aktuális nightlyt. Ezek már sokkal jobbak, mint a stabil.
Itt van róluk összefoglaló: [link1] és [link2]
Ha a maniac103-féle zipet rakod fel, akkor még CM7.1 stabil sem kell, mert ez bootos
.
Ezeknél a telepítéseknél hagyd ki a Wipe data (leírásom 6. pontja) lépést és a gapps.zip telepítését. Egyébként minden ugyanúgy történik.Ha csak rootolva vagy, akkor telepíteni kell a 2ndInit-et is és azzal a Custom Recovery-t. A felkészüléses leírásomban találsz segítséget.
-
rothadt
aktív tag
szóval van hivatalos cm7 defy-re, ez örömteli
vki dobna egy linket, vagy vmi infót a felrakáshoz? mert gondolom ez a [link] már nem pontosan fedi a valóságot... nekem most a gyári 2.2.2 van fent (m_v.34.179.2......cee) +rootolva van. -
#TOTTI
őstag
Érdekelne valakit egy fél éves T-mobile-os de független Defy, ha igen írjon egy árat, én olyan 40e körül gondoltam!
-
Sommi
aktív tag
válasz
Tézé81
üzenetére
7.2 cm nightly és nem fóliás. Igazából nem tudom pontosan mikor csinálja ezt, de amennyire észrevettem kb a 4-5 percen túli telefonálások után. Megnézem majd azt a progit amit mondtál köszi ! De előbb megvárom a következő cm frissítést, aztán ha az is csinálja akkor kipróbálom ezt az EZbuttont

-
Flexy90
senior tag
válasz
szantopeter
üzenetére
-
szantopeter
csendes tag
Sziasztok két dologra nem bírok rájönni a telefonnal kapcsolatban :
- hogy lehet a billentyüzet szótárát magyarra állítani. Persze fel lehet telepíteni ingyenes billentyűzeteket, amik beszélnek magyarul, de engem a gyári érdekelne
- hogy lehet egy contactot egy csoporthoz rendelni. A gmailben létrehozott csoportok megjelennek, az abba felvett tagok megjelennek, de a telefonon sehogy sem tudom a csoport tagságot módosítani. -
Szombó
senior tag
Nekem is van music mappám.És még ringtones is.A beállítás sem okozna gondot ha nem lennék pöcs.Felmásolásnál megadtam a csengőhang nevét,ami más mint az eredeti szám címe.A telefon csengőhangjai közt viszont az eredeti angol címmel szerepel.Én nem úgy kerestem,nem arra fókuszáltam.
Azért köszi. -
Sommi
aktív tag
Arra tudtok egy tippet, hogy mikor hosszabban telefonálok, akkor hiába veszem el a fülemtől a telót, nem jön vissza a kép, hogy letegyem, és baromira idegesítő, hogy hallom hogy a másik se tette még le, nekem meg a feloldó gombbal kell szórakozni olyankor.
Nézegettem a beállításokat de erre valót nem találtam. Esetleg valami app ? -
Sommi
aktív tag
válasz
Szombó
üzenetére
Nekem van egy music nevű mappám, és file managerrel megnyitva, számot kiválasztva is beállítható, de a zenelejátszóból is. Sosem vágtam hogy ez miért külön kérdés hogy hogyan kell, de hát biztos akadhat vele nehézség ...
Bárhova is tetted fel, filemanagerrel navigálj oda és állítsd be. Legalábbis így mennie kéne. -
Szombó
senior tag
Sziasztok!Szerintetek mitől lehet az,hogy a memkari megfelelő mappájába bemásolok egy mp3-at és mégsem tudom beállítani csengőhangként. Pedig már van mp3 beállítva.
-
mm89
őstag
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nem használtam gyári romot sose, főleg nem defy+ romot, de tuti hogy valahol át lett állítva valami profil szerűség... Keresgélj a beállításokban, tuti meglesz valahol.
-
mindthecrap
aktív tag
sziasztok, megpróbálom itt is feltenni a kérdést, egyébként defy+ gyári rommal:
vettem egy fülhallgatót és az első próbát leszámítva nem szól vele se a zene se a játékok viszont a rendszerhangok igen tehát nem a fülessel van baj. média hangerő természetesen fullon... mi lehet a (szoftveres?) nyűgje?
köszi
szerk: a gyári headseten sem szól a zene azóta
-
Flexy90
senior tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Köszi, lehet frissítek 2.1.6-ról. Ebben legalább launcher pro van.
-
bikkamokka
tag
Itt is megkérdezem, hátha tudja valaki: A következő a gondom:
a képernyő görgetése megakad (ilyenkor csak az segít, ha lezárom a képernyőt és újra kinyitom), vagy lefelé görgetek de felfele megy a lista. Böngészéskor pedig a jobb felső sarokba kötött ki a képernyő akaratom ellenére. Rendszeresen csinálja, a képernyőn nincs fólia.
A telefonon jelenleg WakjIUIU 2.2.17 van. Most tettem fel RSD lite-tal 2.2 CEE-vel (rootolás, 2ndinit, wipe-ok, stb...) kezdve ezt a romot, és most is csinálja?
Más is tapasztalt ilyet? Valaki tud rá megoldást?Köszi, előre is!
-
rothadt
aktív tag
üdv!
érdeklődnék, hogy nagyon nehezen megnyomható bekapcsoló gomb volt-e már téma és született esetleg rá vmi megoldás? (nem voltam elég kreatív: "bekapcsoló" szóra nem hoz találatot) -
bezz
tag
válasz
AtomCity
üzenetére
Mi volt itt napkitörés?
Nálam is előjött valami, csak nem tudom, hogy ez a hangszóró hiba-e.
Vagy csinálhat-e az ilyet?
Hívás közben én sem hallom az ellent, és ő sem engem.
A teló kicsörög, zene szól, de hívás közben nincs hang. Kihangosítva sem.
Csak valami visszhang szerű zúgás félét hallok, ha beszélek.
A hívás felépül, akkor is ha én hívok, meg akkor is ha engem hívnak, csak hang nincs.
találkozott már valaki ilyennel?
Újra indítgattam, erre egyszer egy hívás erejéig rendbe jött. Azóta megint semmi! -
Flexy90
senior tag
Próbálta vki a wiui v2.2.24 HybridICS-t? vélemény?
-
szabof1
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Én csak Kingston vagy SanDisk kártyát és Class4-est vagyok hajlandó beletenni. Korábban több Class6-os és Class10-essel is megjártam.
-
-
mm89
őstag
válasz
Tel Chi
üzenetére
Ahogy gondolod, nem tudom számít-e. Én leírtam, hogy én hogy csinálom, igazából akkora jelentőséget nem tulajdonítok ennek az egésznek. Egy napot bírjon ki fejenállva is, az nekem elég. Sokan sokféle véleménnyel vannak itt az akku-kalibrálásról. Állítólag a batterystats fájlnak nincs is annyi köze az egészhez mint amennyit gondolunk.
Amit te írtál azzal csak az a gond, hogy ha 10 percre leveszed majd felrakod, akkor persze elkezd tölteni, mert 10 percre levetted, de úgyse fogja jobban feltölteni mint előtte. Ezt akárhányszor megcsinálhatod, nem fogja jobban feltölteni.
Én eddig akárhány módon próbáltam, nem lett jobb az akku időm. Battery calibration progival is csináltam amit Wajk ajánl a wiui romokhoz. Semmivel nem lett jobb mint amikor nem használtam rom telepítés után.
Szerintem...szerk.:
elrontani nem nagyon tudod. -
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem véletlen linkeltem pont ezt a két boltot.

-
mm89
őstag
válasz
Tel Chi
üzenetére
Mit rontottál el? Miért kezdenéd újra?
Be tudod kapcsolni a telót? Ha belép a miui-ba akkor nyomod a kikapcs gombot, újraindítás, recovery.
Ott már megtalálod, de asszem az advanced pontban van a wipe battery stats pont.
Egyébként sokan mondják, hogy nem fontos ez a wipe lépés. Figyelni kell az akksi töltésekre, nem szabad hosszú időn keresztül csak kicsiket tölteni rajta. Szerintem a legjobb ha 10% alá merül, majd felrakod és teljes feltöltés után 1-2 órát még hagyod.
Én úgy szoktam, hogy egész este töltöm, majd reggel leveszem. Ha nem nagyon használom akkor másnap délig-délutánig bírja (estig nem). Akkor felrakom megint és hagyom ameddig csak lehet. Általában estére kész, akkor leveszem és akkor kibírja másnap estig. Itt bezárul a kör
(Nekem sose bírta még ki hogy leveszem pl hétfő reggel és csak kedd este rakom fel. Nem is értem, hogy lehet hogy valakinek 3 napig is bírja. Jó, persze, állandóan be van kapcsolva a wifi és repülő módot sem használok) -
mm89
őstag
válasz
Tel Chi
üzenetére
Szerintem a gyári recoveryben nincs battery stats wipe lehetőség, de ha tévednék majd kijavítanak.
Ha most a kis figurát látod akkor nyomd meg a hangerő fel+le gombot egyszerre, akkor kerülsz a gyári recoverybe, ott válaszd a recovery sort, majd a custom recoveryt ha egyáltalán van olyanod. Milyen romod van?
Amúgy recoveryben van restart is, tehát onnan újra tudod indítani. Amúgy az akksi ki is kikapcsolja
-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
-
TheSaurus62
tag
Ezzel az a baj, hogy a Defym félrootolt állapotban van, egyszer rootoltam, aztán frissítettem, így most nem lehet se rootolni (mert azt írja ki, hogy már van) se unrootolni (mert azt írja ki, hogy nincs). Teljesen le kellene gyalulni róla mindent, amihez se időm, se energiám, na de majd egyszer...
-
Tel Chi
tag
Sziasztok!
Recoveriből hogy hozom vissza a telót?Megjelent a háromszög meg a kis android

Ezt akartam megcsinálni:
Akkumulátor kalibrálása android alatt:Merítsük le teljesen a készüléket, de annyira, hogy már be se lehessen kapcsolni, majd kikapcoslt állapotban töltsük fel teljesen.
Ha feltöltődött, akkor hagyjuk még egy órát rajta a töltőn, majd vegyük le egy 10percre, majd rakjuk vissza fél órára megint a töltőre, ezt csináljuk meg 3x.
Ezután, úgy, hogy a készülék még mindig töltőn van, lépjünk be a recoverybe, advanced--> wipe battery stats.
Ezután indítsuk újra a telefont és szedjük le a töltőről. -
fenergie84
addikt
Elkavarodtam a memóriakártyák világában, légy szíves linkeljetek már nekem jó, megbízható class6-os 8-16gb kártyákat

-
Csendeske
aktív tag
Tudtok egy jó lock screen progit ajánlani?
-
AtomCity
tag
Sziasztok!
Nekem is pontosan tegnap jött elő a semmiből a hangszóró hiba
Pedig a Motorola közleménye szerint az enyém már a "jó szériából" való (ellenőriztem anno az akksi alatti kódot, meg úgy emlékszem, hogy az enyém a hiba javítása után gyártott készülék...
Szóval engem is utolért a végzet. Vajon térjek vissza a gyári 2.2-es romra? (most CM7 RC1.5 van rajta azt hiszem...) Végül is, ha hamar megjavítják és nem cseszik el a vízállóságot, akkor van egy kis előnye is ennek, mert alapból a lustaságom miatt nem kapta meg a frissebb CyanogenModot
hamarosan meg, ha végre sikerül rendesen működésre bírni a kamerát, akkor megy fel a CM9
Rootolást is levegyem róla, vagy mennyire foglalkoznak a szoftverrel, hogy gyári-e? Másik kérdésem, hogy ez a hangszóró csere mennyi idő, ha én kb 15 percnyire lakom tőlük gyalog?
Köszönöm az infókat előre is!

-
8904
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hangszóró hibás a Defy-m, 24 hónapos gyártó garanciával. Azt látom hogy ehhez a Cordon Electronics-hoz kell vinni. Sajnos nem pesti vagyok.
Esetleg létezik valami garanciafutár vagy ehhez hasonló szolgáltatás?Tapasztalatok alapján mennyi ideig tart a hangszóróhiba javítása?
illetve ha valaki tud egy nyitvatartási időt (tkp az érdekel hogy hétvégén nyitva van e), azt is megköszönném. -
szabof1
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
A Defy+ fórumban írtak pár hete ilyeneket, hogy időnként felébred a kijelző.
-
RootRulez
félisten
válasz
GumisPeter
üzenetére
Milyen oprendszer van rajta?
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Kérdésem lenne...
Van egy fél éves Defym, ami olyan jelenséggel ajándékozgat meg, hogy lezárt állapotában a kijelző felkapcsol, darabig világit aztán pihi..ezt néha 5-10 mp pihikkel ismétli, néha órákig nyugiban van...emiatt az aksi is elég hamar, akár egy nap alatt is lemerül.
Emellett néha ugy lefagy csontra, hogy a kijelző egy idő után szép lassan elsötétűl és kb 5-10 perc után magához tér, vagy ujraindul....AWG viruskereső nem talált rajta semmit, bár nem tudom ezek a free versiok érnek-e valamit....
thx
-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
Én Samsungot vettem. Az is por, ütés, csepp és még mágnes álló is.

-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
CL6-os abból is 16GB sztem elég, akkor nem lesz akadás és tuti jó lesz.

-
fenergie84
addikt
Milyen memóriakártyát ajánlotok a telóba?
-
szabof1
őstag
válasz
simii16
üzenetére
Wifi probléma esetén érdemes törölni a telefon belső memóriájában a /data/misc/wifi könyvtárban a wpa_supplicant.conf file-t (segítség a törléshez).
-
simii16
aktív tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére

-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy nem kapcsolódik wifire a telefon. Cache és dalwik ürítés már volt párszor. 7.2 Nightly van fent most.
Gondoltam egy frissítés segítene rajta, de nem találok a CM oldalán tavaly novemberitől frissebbet. Honnan tudnék letölteni valami újabb romot? -
R19
senior tag
válasz
TheSaurus62
üzenetére
Próbáld ki a Miui romot[link]
Stabil, gyors, az akksi használata vetekszik a CEE 2.2.2-vel.
A linken a telepítés menetét is megtalálod. -
TheSaurus62
tag
Még jó, hogy örömködtem a 2.2-es új ROMom fölött. Mostanában megint naponta fagy, akkukivétig (persze hogy akkor veszem észre, amikor gyorsan kéne...). Kigyomláltam minden fölösleges appot, azt' mégis...
Ha már nem lehet visszatenni a 2.1-et (biztos?), tud valaki ajánlani valami egyszerű, stabil ROMot, amit elrontásmentesen még én is fel tudok rakni? Van egy jogtiszta SPB Shellem, tehát pl. integrált launcher se kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)