-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEARevil
tag
sziasztok! Egy kérdésem lenne illetve kérésem ha megoldható. Galaxy Tabon megy a photoshop touch. Nekem nagy szükségem lenne rá a defyn. De mivel csak 3.0 android támogatott és elvileg csak tabon megy. Aki ICS-t használ a defyn megnézné nekem h elindul vagy sem? Ha ad email címet, el is küldöm a lementet apk fájlt. Előre is köszönöm!
-
lmisi
senior tag
Sziasztok!
Akkumulátort aktuálisan milyet érdemes beszerezni?
Értem ez alatt:
- Csak Gyári (Kissé drága)
- Utángyártott (1 saját tapasztalat alant)
- Defy+ -os (Még drágább, működik korrektül?)Nekem sima defyom van, kor 13 hónap aktív használat.
Neten rendeltem/vettem Andida "2200" mAh aksit. Készenlétben még csak csak hozta a formáját, de terhelés alatt igen gyorsan merült. Aztán egyre többször kellett tölteni, aztán már csak gyári töltőről ment a töltés, aztán már arról se nagyon. Ment a kukába élt 5 hónapot szűken. Visszaugrott defyba a gyári aksi, kalibráció után egész jól bírja, konkrétan még kibírja az 1 napot, de már nem olyan mint régen. (Tudom régen minden sokkal jobb volt )
/Van vésztartalékom eBay konnektoros - akkutöltőhöz + akku, az egész cuccos nem volt 3000 ft. Ez az aksi ennyi pénzért aligha stabil megoldás/ -
kelly416
veterán
Ha minden igaz, van. Ugyan bontott, de mivel zenét nem nagyon hallgatok (csak GPS-hez kell motoron, de a gyári igen kényelmetlen a bukó alatt, meg van saját szilikon-harangos), csak azért bontottam ki, hogy 1x kipróbáljam, milyen/hogy szól. Még melóhelyen vagyok, de kb. egy óra múlva írok, ha megtalálom.
-
pomk
őstag
Keresek gyári bontatlan vagy nagyon jó állapotban lévő Dey fülhallgatót. Akinek van eladó, kérem jelezze! Köszi!
-
tomi_x
tag
válasz baal-amiga #41486 üzenetére
Ezt most tesztelgetem.
Egyenlőre marad. Ha jól végzi a dolgát akkor még akár meg is veszem. -
szabof1
őstag
Ezek után én nem kísérleteznék tovább, hanem kezdeném nulláról a 2.2 CEE rommal a felkészüléses leírásom szerint. Aztán felraknám rá az eddig rajta levő MIUI-t (pontosan azt a verziót) és utána visszatenném a nandroid mentést.
[ Szerkesztve ]
-
baal-amiga
senior tag
válasz tomi_x #41485 üzenetére
Gyárin passzolom, nekem anno rosszul szinkronizált, ezért nem használom jó ideje. Maildroidban is lehet aláírást használni, van ingyenes verziója is, bár AD-s, de adfreevel nem tölti be őket (merem ezt is ajánlani, 2 hónapig ezt is használtam).
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
tomi_x
tag
válasz baal-amiga #41482 üzenetére
Igazából a gyárival nincs semmi gondom, csak szeretnék aláírást beszúrni a leveleimbe és ezt nem tudom hogyan kéne megoldanom.
-
Sly81
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan problémám volna a Defy-ommal, hogy ma simán újra akartam indítani és nem indul. Motorola logo kint van de semmit nemcsinál. MIUI US 2.1.13 volt rajta.
Azóta már próbáltam factory resetet, visszatölteni egy korábbi backupot, felrakni a legújabb 2.1.20-at de semmi... logon kivül más nem jön be. Van valakinek ötlete mit lehetne még csinálni vele?előre is köszönöm
üdv
Sly
-
baal-amiga
senior tag
válasz tomi_x #41479 üzenetére
Kaiten emailt használtam sokáig, most Enhanced email a nyerő nálam. (Kaitennel sem volt semmi gond egyébként; gyári nálam alapból kuka).
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
szabof1
őstag
válasz kelly416 #41478 üzenetére
Pedig az lenne a legszerencsésebb, ha nyomnál neki egy FR-t. Minden Android verzió váltás után kellene.
Én a helyedben megoldanám valahogyan az adatok mentését és a FR után a visszaállítását.
A játékállásokat csak a lehető legkevesebb (tényleg nélkülözhetetlen) programnál menteném és tenném vissza és a lehető legtöbb programot tiszta lappal indítanám. -
tomi_x
tag
Tudna valaki ajánlani egy email kliens progit ?
lehet fizetös is.
köszi -
kelly416
veterán
Sziasztok!
Gondom van... frissítettem 2.2-re, de azóta villanóval csak fekete képet csinál. Olvastam itt a problémáról, és azt találtam, hogy CACHE-t törölni kell és minden jó. Töröltem. Azóta fényképezésnél látszólag csinál képet, de nem lehet megnyitni vagy törölni sem a képeket, video-ba meg amint megnyomom a felvételt gombot, azonnal kilép.
Factry Resetet nem akarok csinálni a sok programom miatt, mert a beállításokat nem tudom leneteni, játékállásokat szintén nem. Az sms-esimet sem akarom elveszíteni. Az eddig telepített programokat nem engedi áttenni SD-re, "Move application" alatta "Faliled to move application" hibaüzenettel. Szerintem ez sem normális.Ha tudnátok segíteni ezen a komplex problémán, akkor nagyon hálás lennék.
-
zsolt19900
őstag
válasz baal-amiga #41461 üzenetére
sehol sem volt, mindegy megírtam újra
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
rum-cajsz
őstag
Sziasztok!
Domerátor tegnapi visszatérő írása bekerül az első hsz-ba.
Szeretne még valaki valamit beletenni? csak hogy ha már intézem, akkor belekerüljön minden, amit akartok.Két módja van a javításnak.
1. Elkülditek privátban nekem
2. Adtok egy mail címet, és adok jogot a google dokumentumhoz, amiben az első hsz forrása van.Nagyon valószínű, hogy nekem ez az utolsó szerkesztésem a Defy fórumokban, mert ha minden jól megy, akkor ma este elhagylak titeket. És ezúton is köszönöm mindenkinek a jó társaságot, és remek hangulatot!
Ez kerülne bele a mélyvíz első hsz-ba:
- Flesseltem a legutóbbi 2.3-as Defy+ romot, és szeretnék visszatérni 2.2-re. Megoldható ez valahogy?
Figyelmesen olvasd el domerátor írását, és kösd a tanácsait PONTOSAN! Downgrade elhibázott 2.3-as SBF telepítés után 2.2-re[ Szerkesztve ]
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
domerator
veterán
válasz toth_janika #41469 üzenetére
7
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
toth_janika
őstag
Láma kérdés lesz, de milyen proci van a Defy-ben?
ARM5 vagy 6 esetleg 7?
A BSPlayerhez akarom leszedni a megfelelő supportot!
@Rav3n02
Flame on
CM7 only![ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
-
szabof1
őstag
válasz Rav3n02 #41466 üzenetére
Kövesd a felkészüléses leírásomat és nem lesz baj.
-
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
A telefonom gyári 2.2-je végleg feladta a harcot, ideje észhez téríteni. Melyik a leggyorsabb és legstabilabb rom jelenleg? Miui és CM is jöhet
Legutoljára a Blade-emen cseréltem romot, gondolom itt is annyi a megoldás, hogy SOC-al rootolom, felrakok egy custom recovery-t, mindent legyalulok új rom zip az sd gyökérre és recovery-ből install
-
Z0C!
őstag
tegnap tiszta telepítésre újból felraktam a Wajk 2.1.20-as ROMját. Majd az új saját témámat felraktam. Kicsit kipucoltam és most rendkívül gyors, az akksit meg még töltöm.
azthiszem maradok ennél a romnál a Miui v4 megjelenéséig.Wajk ROMjában Launcher1.apk szerepel, viszont a DSJ MIUI-ban Launcher2.apk szerepel, amivel működne a MIUI Control. Hogyan tudnám a L1-et kicserélni az L2-re?
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
baal-amiga
senior tag
válasz zsolt19900 #41457 üzenetére
Elvileg ugyanúgy, az sms-ek listanézetében jeleníti meg, piros "Piszkozat" felirattal a contakt neve alatt. Ha valamiért nincs ott -nekem egyszer előfordult- akkor a gyári üzenetkezelőben megtalálod.
-
zsooti1
tag
Sziasztok!
Miért lehet az,hogy frissen telepített MIUI2.1.20 nál nem megy a market?
Előre is köszönöm a segítséget!!Zsooti
-
-
Sutee89
aktív tag
Sziasztok! Végignyálaztam a fórumkeresőt, sőt az xda-fórumot is, de erre a kérdésre nem találtam még választ. ROM: cm7.1 stable
Probléma: a telefon bekapcsolás után betölt, kéri a SIM kártya PIN-jét, azonban ha nem írom be neki egyből tovább tölti a homescreen-t (go launcher ex), és azt írja ki, hogy "SIM locked". A felső gombocskát megnyomva nem jön be a lock slide, hanem egyből a homescreenre ugrik, ezen kívül nem működik a home gomb, DE! ha sokszor nyomogatom akkor felvillan a PIN-kódot kérő képernyő, viszont semmit nem tudok beírni. Tehát a PIN-kérés fut a háttérben, de nem tudom előrehozni. Ha a settingsben kiveszem a pipát a SIM-kártya zárolása elől, kéri a PIN-t, de ha beírom nem kapcsolja ki a zárolást, azt írja, hogy a SIM-kártya nem elérhető. Ezen kívül Flight-mode ki-be kapcsolása sem segít, utána sem kéri a PIN-t. A probléma csak úgy oldható meg, ha újraindítom a telót, és nagyon figyelek, hogy mikor villan fel a PIN-kód kérése.
(Próbáltam már a cyanogen settingsben a "Disable lockscreen on security" pontot bepipálni, majd ki, a kettő között reboot, nem volt eredménye)Próbáltam minden részletet leírni, ha valakinek van ötlete, azt megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
handcent sms nél a piszkozatot hova menti a lelkem?
írtam egy smst nem szerettem volna elküldeni, visszaléptem a vissza nyíllal, ki is írta, hogy piszkozatba elmentve, de nem találom sehol, segítsetek nekem
a gyári üzenetkezelőben a piszkozat mindig ott volt ahova épp írtam és rögtön az jött fel, de a handcentben üres az a rész, akinél írtam, nem oda menti remélem, de akkor hova?
köszönöm
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Integrale
veterán
Hali!
Erre valaki tud valami okosat mondani? [24396]
Illetve az normális, hogy 40-41 fokra is felmelegszik a proci? Aksi ilyenkor 45 fok!
"Bad reklám is reklám too"
-
Lacopapi
addikt
válasz Acula M.D. #41454 üzenetére
Ezen többnyire egy sima cache törlés is segít.
-
Acula M.D.
tag
válasz Lacopapi #41453 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Meguntam már, hogy nem tudom használni a mapset és hogy rengetegszer akadozik a rendszer. Megpróbálom segít-e valamit a Sysctl config.(csak ez kér még busyboxot is root mellé) A Setvselben a min free vm 4096ra állítása elégtelennek bizonyult...(egy hétig jó volt, aztán szinte olyan lett mint előtte volt)
cache törlés is volt
[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
válasz Acula M.D. #41452 üzenetére
SOC-nál van unroot lehetőség,busyboxot ki tudod törölni mondjuk a root uninstallerrel (a sorrend asszem egyértelmű..)
De általában fel szoktak rakni a kollégák egy CEE romot,azzal minden törölve.[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
-
Acula M.D.
tag
Sziasztok!
Ha csinálok egy factory resetet gyári Froyon, az eltünteti a rootot és a telepített busyboxot? -
Wayne
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a telefonnal! Nem működik a kamerája, ha fényképezek. Sima fekete képeket csinál. Videófelvételnél viszont minden rendben. Gondolom akkor nem hardveres probléma. Volt már valakinek hasonló problémája?
Köszi előre is a válaszokatÜdv,
Wayne -
szpali
addikt
-
R19
senior tag
A Widgetsoid2.x-nek csak egy szépséghibája van: statusbaron használva csak egy popup menün keresztül hajlandó működni.
Egyébként baromi jól testre szabható, kár ezért a korlátozásért.[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz kakukkmarci #41438 üzenetére
T.E.A.M. Battery bar
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
kakukkmarci
senior tag
Segítsetek már !
Egy akku töltöttségjelző app-ot keresek, sajnos sehogy nem találom. Nemrég linkelte be valaki, egyszerű vízszintes csík, a tölltöttség arányában csökkent a hossza.
Köszinoob... rooter... geek
-
nagyúr
Tudna vki linkelni jó háttereket, ami éles is? Amiket találtam mind sz@rok.
-
mm89
őstag
csak most vettem észre, hogy a 20as wiuiban is van töltés-jelző led! még nem tudom, hogy tetszik-e, de szerintem ki fogom kapcsolni mert ha este nyomkodom akkor zavaró lesz. majd kiderül
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
R19
senior tag
Defy-ra van-e olyan program, amivel a statusbar-ba kilehet tenni wifi, gps, stb. ki-be kapcsolót?
-
szabof1
őstag
válasz madarasz92 #41417 üzenetére
Ezt a két leírásomat ajánlom a figyelmedbe:
1. Magyarított 2.2 CEE telepítése
2. Felkészülés a CM7 illetve a MIUI telepítésére, illetve folytatásként a leírásban szereplő linkek a CM7 vagy a MIUI (WIUI) telepítéséhezVálaszd ki, melyik szimpatikus. Az első talán egyszerűbb és gyári rendszer marad, de lassabb.
A második sok újdonságot ad és sokkal gyorsabb lesz a telefon is tőle.Ha kérdésed van, írj!
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz madarasz92 #41417 üzenetére
Fel kéne tenni valami magyarított ROM-ot. Mondjuk töltsd le valahonnan ezt: JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT.sbf
Ez magyarított és rootolt (bár ez nem feltétel) ROM. Egyebekben a gyárival megegyező. -
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy ilyen kis telefon Android 2.2.2 van rajta .
Nem az enyém haveromnak kellene rá magyar nyelv és kicsit lassú a telefon arra panaszkodik .
Mit lehetne vele kezdeni ? -
poller
tag
Sziasztok!
Nem tudnátok nekem linkelni valami letisztult, egyszerű MIUI témát? Amiket találok a neten, az mind csicsás, a telefon témakeresőben meg ami jó, az kínai
byebye droid! Hello winphone! (Nokia Lumia 625)
-
Sommi
aktív tag
Megoldódott a dropboxos kérdés, külön exportálni kell ahhoz hogy mentődjön az sd-re
A másik, találtam a motoblur-ös karikához hasonló drawer indító ikont az adw launcher egyik témájában, az adroid phone 7-ben, nem tudom másnak hiányzott-e ez a régi motoblur felületből de én most örülök nekiHello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
sundancer
csendes tag
hello
kezman
Lacopapi
KaiotEchköszi a véleményeket!
a beautiful widgetet feltettem, meglátjuk, mi lesz
és igen, gyári van, a telón, és ezek szerint az időnkénti fagyás az probléma. na ezzel nem tudom mi legyen.
-
Sommi
aktív tag
Ha dropboxba feltettem egy avi filet, telefonnal letöltöttem, akkor az hová került ? Az sd-n nem találom.
Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
s_pepe25
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tippje hogy mi lehet nálam a probléma ? Frissitetem a cm7 es Romomat "Cm72-120121nightly" ra és raktam fel gapps-t is. Működik minden mint régen kivéve a gmail , youtube , google maps , szóval a google s alkalmazásokat nem bírom megnyitni mert hibaüzenetet ír ki " A Gmail alkalmazás com.google.android.gm folyamata váratlanul leállt..." -
sundancer
csendes tag
sziasztok!
hasonló kérdéssel foglalkoztak itt már (megnéztem) de a következő problémáról szerintem még nem írt senki. szóval a defy-om azt csinálja, hogy bármilyen mobilnet kapcsoló app-ot teszek rá, s használom, sokszor van, hogy csak úgy magától bekapcsolja a netet pedig ugye én ezt nem akartam. és a teló minden esetben le volt zárva.
és tényleg bármelyiket teszem fel, apn, dswitch stb.
miért csinálja? és főleg, én mit csináljak?
és a heti átlag egy lefagyás az sok? mert ezektől eltekintve nagyon jó készülék, telefon, sms, zene, internet, wifi, gps mind mind nagyon jól működik.
hozzászólásokat / ötleteket előre is köszönök!
-
hargitomi
tag
Sziasztok! Következő lenne a kérdésem:
Elhatároztam, hogy MIUI-t teszek fel a telefonomra. Viszont úgy hallottam, hogy minden törlődik. Nem lehetne lementeni valahogy, hogy az alkalmazásokban elért eredmények megmaradjanak, mert elég fontosak?
Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
Sommi
aktív tag
A 7.2-es cm az csak egy nightly változat ? Hogy kell azt telepíteni, csak ráteszem a zipet az sdcar-ra és recoveryből felrakom ? Illetve honnan lehet biztonságosan letölteni, ami tuti hogy az? Mert találtam 1-2 helyen de nem tudom hogy azok jók-e.
Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest