Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
http://prohardver.hu/tema/re_minecraft/hsz_7148-7148.html
Ebben a hsz-ben, írtam hogy sajna elvileg rendes beállítások mellett sem jön ellenség, a spawn ketrecekből.
Ami sajnon nagy gond, az alapanyagok miatt.
Lehetséges az, hogy a szerver generál az elején ugye egy új mapot, és ha a nehézség ott békés, akkor nem jön ellenség? -
kmisi99
addikt
Valaki járt már úgy, hogy "elromlott" a mentése? Ma úgy állítottam le a gépet hogy futott a szeró, szóval nem rendesen állítottam le a szervert. Azóta nem tudok belépni a mapra. Hiába rakom át single be is a mapot ott is csak a loading world nél megfagy. Ezzel lehet még valamit csinálni?
-
Leszedtem az FTB server mapját, és kipróbáltam saját gépen. Láss csodát: semmi lag. Az új minecraft server szépen kihasználja a több magot, 20-40% között ugrált a proci terhelése, a memóriahasználat pedig 1.9GB körül alakult. Konklúzió: kevés a jelenlegi vas procija és RAM-ja, ezért laggolunk

EDIT: természetesen RAMDisk-en futott a szerver és a java is. A szervernek 4 giga max memóriát adtam.
-
Főbb változások:
- nem kell többé a végtelen vízforráshoz szilárd block a víz alá, viszont lennie kell vízforrás blocknak alatta (tehát 1 magas vízből nem lehet végtelen vízforrást csinálni, viszont a tengereket így nem lehet eltüntetni pumpával
)
- tovább durvított csontik és zombik
- játék alatt is lehet textúracsomagot váltani -
Nyiscsák
aktív tag
Hello!
Próbáltam csatlakozni a PH szerverhez de nem megy.
2013-01-17 17:59:30 [INFO] [STDOUT] Connecting to 176.31.117.78, 25568
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] java.net.SocketTimeoutException: Read timed out
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at java.net.SocketInputStream.socketRead0(Native Method)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at java.net.SocketInputStream.read(Unknown Source)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at java.net.SocketInputStream.read(Unknown Source)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at java.io.FilterInputStream.read(Unknown Source)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at org.bouncycastle.crypto.io.CipherInputStream.nextChunk(Unknown Source)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at org.bouncycastle.crypto.io.CipherInputStream.read(Unknown Source)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at java.io.FilterInputStream.read(Unknown Source)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at ef.a(Packet.java:142)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at cg.i(TcpConnection.java:320)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at cg.c(TcpConnection.java:540)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [STDERR] at ch.run(SourceFile:93)
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [GraviGun] [1.4.6v1] Failed to restore setting, probably due to unsuccessful connection to a server.
2013-01-17 18:00:02 [INFO] [PortalGun] [1.4.7v2] Failed to restore setting, probably due to unsuccessful connection to a server.Mi lehet a gond? Tudja valaki? Tegnap tudtam csatlakozni és azóta nem telepítettem semmit.
-
escape
aktív tag
Én úgy szoktam, mivel mostanság sok gyöngy kell tőlük a ládákhoz, hogy építek 2 magasra egy tetőt (az a 3.), majd aláállok, és onnan csapkodom őket. Nem férnek be 2 blokk magas helyre, így biztonságból tudod gyilkolászni őket.
-
wmati
addikt
-
Geryson
addikt
Aztakutyafáját!

Ennek örömére ma délután megtervezem az ugródeszkámat a medencéhez!

Ja, amúgy a lakásom előtti ugródeszka (ld. a képen) arra van, hogy 1 mp alatt leérek a vízbe becsapódva.
Látványos és gyors.Tegnap felbosszantottam két végzőt. Meddig lesznek mérgesek rám? Egyenlőre nem jöttek oda, a házam alatt pattognak a földön, de gondolom ami késik nem múlik...
-
e=mc²
őstag
-
-
escape
aktív tag
válasz
Geryson
üzenetére
Ha három egymás melletti blokkban vízszintesen van, és kiveszed a középsőt, akkor a két szélső újra feltölti. Tehát minden másodikat elég feltölteni. Tipp: Egyik oldalt, és egy másik szomszédost feltöltesz végig, majd valamelyik már feltöltött oldalnál elkezdesz egy második sort is feltölteni. Ha minden igaz, az első vödör letétele után szépen kiegyenlíti az egész sort. Ebben nem vagyok biztos, de ha egy 2*2-es 1 mély gödröt megtöltesz vízzel, és bármelyiket kiveszed, akkor is szépen visszatöltődik a másik 3 által, tehát ez derékszögben is működik.
Egyébként a víz 8 blokk hosszan folyik, első a forrás blokk, illetve ha a nyolcadik blokk hiányzik (lejjebb van, lépcsőszerű) akkor további 8 blokkot folyik, az eredeti folyás 8. blokkja a második folyás első blokkja lesz, tehát így 15, és így tovább. -
Geryson
addikt
Mi az, hogy Minecraft mentés mappa?
Illetve segítsetek már légyszi itt is. Rájöttem, hogy gyorsabb a vizet feltiatnom és úgy megépíteni a medencém alját, de mi a trükk a visszatöltésre? Néztem videókat is, de valahogy nem értem a víz fizikáját igazán. Ez a kép úgy készült, hogy minden egyes oldalsó kockánál töltöttem egy vödör vizet, de középen - mint az látható - nem hozta vízszintbe. Mi a helyes eljárás, hová töltsek?
-
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Force update, aztán rakd fel CSAK az optifine-t. Nem kell MCPatcher, ha Opti van.
-
föccer
nagyúr
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Option gomb, force update pipa bepipál és indít.
üdv, föccer
-
Stockbauer79
tag
Kicsit bővebben?
-
LW
őstag
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Force update
-
Stockbauer79
tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy az Optifine-t működésre bírjam.
Rendelkezem ugyebár az alapjáték 1.4.7-es verziójával, beszereztem a(z) MagicLauncher_1.0.0-t, betöltöttem ebbe a(z) OptiFine_1.4.6_HD_B4.zip-et, és pálya betöltésnél crash-el.
Valami hiányzik? Gond hogy a(z) mcpatcher-2.4.2_01-t ráküldtem régebben textúra pack miatt? Ha alap textúrával próbálom is, összedől.... -
escape
aktív tag
válasz
Geryson
üzenetére
Felteszed az FTB modpackot, meg amiket Superhun legutóbb linkelt, aztán írsz neki vagy föccernek privátot, amiben leírod a neved, amin játszol. Ők felvesznek a whitelistre, és be tudsz majd lépni. Címet is ők adnak.
Fontos még, hogy a Direwolf20 pack v4-gyel játszunk. Fogod majd látni a Launcherben a listában. -
escape
aktív tag
Már megint összehalta magát a szerver

Királyak a képek, tetszik a házad. Remélem nemsokára csatlakozol hozzánk az ftb-s szerveren. Itt megtalálod az egyik házikót, amit a tekkites szerón hoztam össze, bár ez inkább a funkcionalitásra törekszik, nem a szépségre.
-
PeL
addikt
"Ne aggódj, ha fellegvárakat építettél. Ott vannak a helyükön. Most rakd alájuk az alapjukat." - Henry David Thoreau (1817. Jul 12. – 1862. May 6.)
Hát igen, voltak akik már vagy 150 éve is ismerték a Minecraftot

-
Geryson
addikt
Hogyan lehet átvinni a világomat máshoz, hogy ott megjelenjen a világválasztónál? Ugye lehet ilyet. Mondjátok, hogy lehet...

-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Még egy apró kérdés szerver beállítással kapcsolatban, valamiért nekem úgy tünik hogy az idő
igencsak szalad. Mintha ez a másik pályán nem lett volna ennyire gyors, lehet valahogy állítani ezen?
Nagyon hamar beesteledik sajnos.
A másik dolog, egy régebbi kérdésemre visszatérve, a játék nehézsége most könnyű, viszont úgy veszem észre hogy a "dögök" most sem jönnek a spawn ketrecekből,
Na és még egy dolog
Ha op jogot adok magamnak, az a gond hogy minden ingyen van, bármit kivehetek az eszköztárba, holott nekem az kellene hogy a szervernek tudjak parancsokat adni, max kirúgni valakit, ezt hogy tudnám megoldani?
Mert így baromi nehéz, fel kell mennem putty-al a szerverre, és ott kell begépelni amit akarok,
Köszi előre is! -
Geryson
addikt
A franc esne bele, tuti csak valami kis hülyeség van. Mondjuk most Superhun segítségével csak rájövök, hogy mi és akkor rendbe jön. Ami ugye egy kicsit zavar, hogy nem túl nagy a látótávolság, még a szigetemen sem látom a végét (pedig én hülye egy elég kicsi szigetre építkeztem).
escape: Ma mindenképpen tolok fel. mert vannak szép dolgaim. Anno még csak az állatok felvezetésére lépcső a hegyen belül. Brutális bányalejáró, lent brutális fogadórész. Hihetetlen kibontások a bányában (tök feleslegesen, mint később rájöttem). Nem kicsi kecó. Komplett hegyfeltöltsés a farm miatt. Függőkert és most jön a függőkert II.. Most az uszoda. És mindezt kb. 3 hét alatt.
Az építkezések miatt lassan vigyáznom kell, hogy a APEH/NAV ne jöjjön vizsgálódni a vagyoni helyzetem miatt. Tudod, ládában gyémánt, arany, miegymás... -
Geryson
addikt
válasz
Superhun
üzenetére
Lehet akkor kérek egy kis segítséget, mert nekem nem ott van, pedig nem változtattam meg az installációs könyvtárat. Úgy értem, hogy nem ott van, hogy ha lekövetem a parancssorban írt könyvtárszerkezetet, akkor nem jutok sehova. Ettől függetlenül még fent van, mert látom a programok között installálva. Furi...
Phvhun: Természetesen az van, bár itt nem a játékról van sztem szó, hanem a Java-val van valami gebasz.
Apropó. Tegnap délelőtt kitaláltam, hogy csinálok egy uszodát, mégpedig egy természetes tó átalakításával. Olyan szinten brutális lett az esti végeredmény, hogy behalsz (pedig még közel nincs kész). Csináltam egy csomó képet is. Üvegtető, pókgátló falak, creeperbiztos oldalfalak, ugrótorony, közvetlen híd a kecómból. Annyi kö kellett hozzá, hogy elbontottam a házam melletti egyik hegyet és 5 kemencében pirul a homokocska üveggé egyszerre, csak, hogy elég legyen. Szóval az én világomban bizony az építőipar nincs meghalva, annyi meló van, hogy hónapokig tudnék még alkotni (még ha csak a mostani ötletekről beszélek is).
Viszont azt megtanultam tegnap, hogy az ender "szemébe nézni" még akkor sem szabad ha nagyon messze van tőled a fák között...

-
PeL
addikt
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Ha jól kivilágítasz pár helyet akkor elvileg igen (bár lehet csak csirke spawnol fáklyával kivilágított helyen), ha más nincs akkor át kell őket úsztatni a vízen.
-
Stockbauer79
tag
Ha teszem azt egy óceán közepén vagyok egy szigeten, és csirkén kívül más mob nincs, milyen lehetőségeim vannak állattenyésztésre? Van módja, hogy spawnoljanak oda?
-
Gomez
aktív tag
Eredeti MC textúrák 32x32-es felbontásban, FTB modpackra: [Faithful Texture Pack for FTB]
-
válasz
Geryson
üzenetére
Csinálj egy parancsikont, és ez legyen az elérési út:
"%programfiles%/Java/jre7/bin/javaw.exe" -Xmx2048M -cp "%appdata%/.minecraft/Minecraft.exe" net.minecraft.LauncherFrame
Ha sírna, akkor az exe helyett a jart töltötted le, és a minecraft.exe helyett minecraft.jar-t kell beleírnod.
-
Ilsyde
őstag
Koszi a válaszokat!
Errol a NEI-rol az inventory cheates Too Many Items jutott eszembe ami kb. akkor indult mikor én anno otthagytam a játékot. De úgy nézem ez a NEI tobbet tud és tényleg van benne hasznos receptkonyv keresovel, referenciákkal.
Minecraft Crafting honlap sem rossz, legalább nem kell végighalászni a wikit
Mégegyszer koszi mindkettotoknek!
(most látom a fórumon hogy Aza megint nekiállt a texture packjának. két éve a kedvencem volt.)
-
-
Geryson
addikt
Köszi, elolvasom, ez új nekem. Eddig azt az infót kaptam, hogy az általam leírt módot folytassam.

Superhun: Igen, ahogy sejtettem, 32-es.
Win 7 - 64-em van természetesen.
Más: találtam egy falut, teljesen kiraboltam, azóta üres minden földjük. Mérgesek lesznek így rám? Találtam náluk répát, végre elindult a dezsnyófarmom is, de hogyan tudok én ültetni? Meg találtam krumplt is, ezt is hogyan ültetem el?
Viszont ami érdekes. Találtam lávát a 63-as szinten, tó formájában. Meg találtam ugráló slime-ot erdőben. Hogyhogy?
-
PeL
addikt
http://minecraft-crafting.net/
Itt csak az alap craftolások vannak fent. Ha mod nem lenne

-
Ilsyde
őstag
Bétában (és elotte) aktívan játszottam, de nem sokkal a megjelenés elott abbahagytam a Minecraftot. Azóta jól kinotte magát. Barátnom majd most tanulgatja.
Ismertek olyan modot ami konnyen elérheto súgó rendszert tartalmaz kezdoknek? Esetleg másoknak ajánlottatok hasonlót stb. Receptek, mechanikák, tudnivalók... valami ami kozvetlenul a játékból elérheto.A wikirol tudok, ha más nincs hát marad az

-
PeL
addikt
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Egy apró kérdés szerver beállítással kapcsolatban, az előző szerver probálkozásomon, úgy sikerült a szerver
hogy a nehézség békés volt, viszon ahol voltak szörny spawn "ketrecek" kizárólag ott volt ellenség.
Most viszont sehol senki, pedig pár összetevő miatt jó lenne ha lennének.
spawn-monsters=true
gamemode=0
difficulty=0Ha a difficulty-t 1 re rakom, ami elvileg a könnyű, este rohangálnak mindenfelé. Sajna nullán sehol senki, üresek a ketrecek.
-
Módosítottam a block id-ket, és lezippeltem az egészet. Csak tömörítsétek ki az ftb install mappájába.
-
Phvhun
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
Ne tedd fel a 32 bitest.
[tutorial 64 bites futtatáshoz] -
Geryson
addikt
Hát Uraim végre nekikezdtem és megcsináltam a JAVA update-t.
- Töröltem a "régit"
- Újraindít
- Registry cleaner (!!!)
- Újraindít
- Registry cleaner (!!!)
- Újraindít
- 32 bit telepít
- Újraindít
- 64 bit telepít
- Újraindít
- Játék elindításaMegköszönve fáradozásaimat a játék lesz@rta az egészet és még mindig jön a hibaüzenet távoli látotávolságnál. Én úgy gondolom, hogy mindent megtettem, ezt mostmár így marad örökre.
Ellenben tolok fel képeket, mert bruálisak az építményeim. Olyan lejárom van közvetlenül a bányába, hogy az Alpokban nincs ilyen. A vasúti rész egy akkora terembe fut be, mint a Tiszai Pályaudvar.
Természetesen a falak teljesen homogének, azaz a lépcső csak ilyen kő, a falak csak olyan kövek. Világítás meg mint az Andrássy Úton. 
A bányám meg akkora immáron, hogy közel 5 perc az elejétől a végéig eljutni!
Végülis nem a fésűs módszerrel bányászom, hanem most csak a lávákat keresem és bányászom körbe. -
Próbálom felvarázsolni az FTB szerverre a logistic pipe és az advanced solars modot, de id conflict van, ezeket igyekszem megoldani.
Az advanced machines és az advanced power management már fent van. Mindjárt linkelek. -
escape
aktív tag
Mi lett a szerverrel?

-
Gomez
aktív tag
Nocsak...
Valószínűleg csak nekem új, de azért kiposztolom, hátha:
Feed The Beast WikiAmiből végre kiderül, mire jó a ferrous érc vagy az alumínium, és hogy pontosan milyen magasságtartományon belül generálódik rézérc.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)