Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
válasz
Superhun
üzenetére
FTB lenne. Sima LAN net. Nem egy ismert net szolgáltatótól. Fix ip cím stb. Kb olyan mint egy upc csak nem upc .
A sima ftb szervert töltöttem le a játékom is sima ftb. A másik félnek is sima ftb-je van. Én gond nélkül felcsatlakozok. De amint a másik fél próbál egy pillanat alatt levágja connection lostal.
Kb egy hónapja minden gond nélül jó volt. -
kmisi99
addikt
Szerintetek miért nem tudnak csatlakozni rám. Kb egy hónapja még jó volt.
A másik fél mikor csatlakozni akar nála zölden mutatja hogy futtatom a szervert azaz hogy elérhető. Szóval nincs piros x. De amint csatlakozna azonnal levágja connection lost end of stream üzenettel. Már mindent próbáltam tűzfal vírusírtó port megnyitása. Eddig tökéletes volt. A szerót is újraraktam többször de nem tud rám csatlakozni. -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőség lenne benézni a PH ftb szerverre? Szívesen beugranék hozzátok, annyit olvastam itt hogy érdekel

-
sider24
tag
Jaj elnézést kicsit félre értettem a dolgot.

-
sider24
tag
Letöltésnél valami gond van vagy csak nekem hiányzik a rendszeremről 1-2 fájl?!
mert ki dob egy ablakot mikor le töltöttem és futtatni akarom de azt írja ki h Az alkalmazás nem található vagy esetleg ezt be kellene másoljam valahova? -
törölt tag
-
sider24
tag
Sziasztok.. Volna egy kis "baj, bug" Minectraft-al. azt nem tudom hogy miért lagol
amikor el kezdek építeni akkor 5-10 percig jó, de aztán elkezd lagolni olyan 0 fps aztán fel ingadozik.. de ezt így 5 percenként csinálja szval fogalmam sincs hogy ez miért van.. amúgy meg Windows 7 em van 64 bites Professional ha ez esetleg befolyásol valamit.. csak most csinálja eddig még nem csinálta soha. valaki HELP!! 
-
Geryson
addikt
Hogy tudnám itt átvinni az áramot? Próbáltam hollow marble cover-rel, de az is megszakítja.
Apropó, találtam egy ILYEN receptlistát, hátha valakit még érdekel.
Megszivattam egy olajforrást, csak úgy a kíváncsiság kedvéért. 13.500 vödör után leállítottam, mert 2 tartályt elégnek tartottam. A felét a forrásnak még ki sem szívtam, 45-től 23-as szintig van egy hatalmas barlangban. Nem gondoltam volna, hogy több olaj van alattam, mint láva...
-
TubeStuff 52.3.2:
- Fixed retrievulator recipe.
-
didros
senior tag
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok Minecraft-ban.. Regisztráltam a skyblock.net-en és szeretnék bejelentkezni a játékszerverükre. A szervert sikereseb hozzáadtam a szerverlistához, de nem tudom, hogy hol lehetne elmenteni a felhasználói nevemet és a jelszavamat, amivel beengedne a szerverre.
Köszi! -
Geryson
addikt
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
interdimenzionálisak is tegyük hozzá. tehát neterből láva transport 3 blokkal oldható meg +chunkloader a nether oldalon, ami zseniális, nomeg egyből átküldi a pumpa teljes sávszélességén a cuccot, ha meghajtod az energy tessán át akkor 4k vödör láva 1 perc se.
mindenre jó amit kivezetékeznél nagy távra. bármi. teleport eszközök, úgyhogy mehet mobfarmból a loot, quarryból az item, tankokból a folyadék, a feldolgozóegységek között a nyersanyagok, stb.
energy tessa viszont 25%-os veszteséggel üzemel, bár mivel bc energiát elég jól és tonnaszámra lehet gyártani, a legnagyobb fogyasztó meg a quarry kb így nem gond
-
Geryson
addikt
válasz
kmisi99
üzenetére
Hát én pár napja tanultam meg ezeket igazából, tehát nem vagyok a legprofibb.

A lényeg, bármelyik tesseractnál, hogy küldeni tudsz ide-oda közöttük. Az item a tárgyak küldésére van, azaz pl. a quarry-ból a szortirozódba / házadba tudod küldeni a dolgokat (liquid = folyadékok, láva pl.; energy = energia tehát pl. áram küldésére). Értelemszerűen mindig legalább kettő kell, adsz nekik egy azonos frekvenciát és már mennek is a cuccok. Előnye pl. még az is, hogy nem kell engine, ami kihúzza belőlük a cuccot (pl. egy redstone engine egy ládából), hanem rárakod a csövet és már jönnek is ki belőle az itemek.
-
kmisi99
addikt
Az item tesseractot hogyan tudom használni? Meg egyáltalán mire jó pl?
-
Geryson
addikt
válasz
üzenetére
Fel volt töltve, mondom, sisak nem volt a fejemen. De úgy lecsapott 1 szívre, hogy kapcsolni sem tudtam. Nem nagyon merem kipróbálni amúgy, mert nem szeretném, hogy pl. a malacember felvegye, azt én meg nem tudom utána visszaszedni.
A dupla területtel mondjuk igazad van, de nekem elég 1 quarry ha ilyen gyors és nem terhelem agyon a szervert.
Te miért fórumozol szabadság alatt?!?
Muszáj volt megcsinálni, hogy utól tudjunk érni (sebességben)... -
törölt tag
válasz
Geryson
üzenetére
nocsak ki gyárt ennyi uumattert ?

ha volt benne energia akkor a szett hiány a gond. ha teljes a szett akkor elég hatékony.
továbbra is tartom hogy ha 16mp alatt hozol két sort 50-50mj-vel két quarryvól, akkor nincs értelme 18 mp alatt egy quarry-val csinálni azt.
két quarry 50-50 mj-vel eleve kétszer nagyobb területet fed le,és 2mp-vel gyorsabb mint az 1 db 100-on

-
Geryson
addikt
válasz
Superhun
üzenetére
Hm. értem. Ennek így tényleg nem sok értelmét látom. Az hiszem a quarry megoldja a gondom, hogy csak emiatt pl. létrehozzak egy világot (most néztem egy videót, ahol a srác ércek miatt hozta létre).
Apropó. Quantum cuccos. Csinálunk egy full szettet, pontosabban tegnap még nem volt sisak. Átmentem a netherbe, nekemszállt egy bat, meg lelőtt egy ghust vagy mi. Frankón mondom, hogy majdnem meghaltam, 1 szivem maradt, alig tudtam elfutni és visszateleportálni. Ezek szerint nincs olyan, hogy tökéletes védelem? Nincs olyan, hogy soha ne sérüljek meg?
Mondjuk most már van sisak is, de pl. a kardunk még csak nano, abban nincs jobb?
-
Geryson
addikt
Hát akik azt mondják, hogy felesleges meghajtani 100 MJ-vel a Quarry-t, azt erősen megcáfolom. 9 mp alatt megy egy sort, eddig 16 volt nekem, sőt 22 körül kezdtem az elején.
Íróasztallal babrált már valaki? Nézegettem videókat, értem a másik világ létrehozásának lehetőségét, de nem értem az értelmét.
-
-
netpeti98
addikt
Nektek az új Update és az új PH-s külön pack berakása után sikerül Single világot megnyitni?
Nekem az alábbi hibával elszáll:[link], mindegy hogy régi vagy új világ, vagy vanilla által legenerált mapot rakok be.Üdv netpeti98
-
Geryson
addikt
Mesterek, mi lehet egy enery tesseract bekötésének tipikus hibája? Ez a második quarry-m ilyen módon, először ment.
Most szépen bekötve minden, a küldő oldalon send only, redstone control disable, freki beállítva.
Quarrynál: receive only, redstone control disable, freki a listából kiválasztva
és mégsem indul el az építés, ahogy beröffentem a magmaticokat csak dagad az áram a conductive pipe-okban, majd eldurran, így inkább leállítom.
Milyene alapvető dolgot cseszhetek el?
-
wmati
addikt
-
-
FTB szerver frissítve 5.1.1-re!
Advanced Machines Block ID-t véletlen nem írtam át, így azok a gépek eltűntek. Bocsi

-
-
Serricon
senior tag
Én elég sok világot bejártam már, kis biomen max pár ezer blokk az óceános szigetektől a part, de volt szerencsém olyanhoz ahol 9 ezer blokkot csónakáztam egy irányba mire földet láttam, persze utána legeneráltam egy térképet és rájöttem hogy a másik irányba negyedannyi lett volna.

-
Én mindig azt mondom, hogy nagy távolságokat az alvilág segítségével érdemes megtenni. 20 obszidián kell + egy gyújtó. Csinálsz egy alvilági kaput, azzal lemész az alvilágba, ott elbarangolsz olyan 200 blockot, megépíted újra a kaput, begyújtod, és voálá, 1600 blockra jössz fel a fenti világban a volt lakhelyedtől (az alvilágban 8-cad annyi a távolság, mint fent). Érdemes kipróbálni.
-
Pá
addikt
ok, köszi, csak ezt akartam tudni, akkor feltankolok és nekivágok
-
Pá
addikt
Indítottam egy világot (survivor) és egész jól berendezkedtem. Most mentem volna felfedezni a tágabb környezetemet is, de rá kellett jöjjek, hogy egy egészen kis szigeten vagyok... kb 3 perc körbecsónakázni.
Kérdés, hogy akkor én most így jártam, vagy van értelme nekivágni az óceánnak és valahol majd találok rendes szárazföldet is? És ha igen, merre induljak? a látóhatáron bármerre nézek, csak víz van.
Ezen a kis szigeten csak egy mocsaras rész van + egy sivatag... Azért fura, mert eddig mindig volt erdő, havas táj, hegyek, dzsungel stb is. A pálya generálást nem piszkálgattam, de túl nagy tapasztalatom nincs minecraftban, ez kb a 3. világom, amiben játszom, azért kérdem.
-
A PH játékosok lista az első hsz-ban az mikori? Ráférne egy frissítés.

-
athos79
tag
válasz
kmisi99
üzenetére
FTB-ben már nincs energy link, csak electrical engine ami alapjáraton 6EU-ból csinál 2MJ-t.
Lehet tuningolni, de a max. 21EU->6MJ, szóval nem igazán kifizetődő.Ha annyira sok a láva, akkor több magmatic engine redstone conduiton összekötve.
Amugy legjobb-legolcsóbb megoldás egy steves cart fafarm + 1 LP boiler + 9 industrial engine. Ez 72MJ. Energy tesseract-tal esetleg energy cellekkel pedig oda viszed ahová akarod

-
Geryson
addikt
válasz
Superhun
üzenetére
Nem rosszak az adatok, most néztem én is utána.
Egy tök alapvető kérdés: EU-t hogyan konvertálok át MJ-be? Nézek wiki fórumot, de össze-vissza beszélnek...
Van rengeteg lávám, de egy magmatic engine csak 4 MJ, van ennél jobb motor? Van alakítsam át geothermal-ban árammá és ott (elektromosban) van nagyobb hatásfokú motor?
-
A frissítést sztem elhalasztom holnapra. Nem tudom működésre bírni az EnderStorage 1.4 modot. Indításkor crasheli a szervert. Pedig nem lenne a rossz ezt is frissíteni, hiszem elég impozáns a changelog:
- Enderpouches now require shift clicking-
- Fixed items disappearing from Ender Chests
- EnderTanks
- Added an Enderstorage API for custom storage
- Fix buggy selection
- EnderChests/Tanks will only return the diamond when shift clicking the lock/valve
- Added mcmod.info fileEsetleg valaki letesztelné még saját lokál szerverén a holnapi nap folyamán? Innen tudjátok letölteni.
Edit:
Misi: nagyon úgy tűnik, hogy corrupted lett a világod. Ha generál a MC crash logot, akkor azt küldd el nekem PÜ-ben.
-
kmisi99
addikt
Kellene egy kis segítség. Elkezdtem a mystcraftal is szórakozni FTB ben végre összegyűjtöttem elég tulajdonságot hogy csináljak egy jó mapot a quarry nak mikor generálta le a világot disconnected to the server el kilépett. Azóta nem tudok játszani a mapomon. Akár hányszor újra belépnék mindig disconnected to the server jön be. Azaz nem bírja betölteni az új világot. Nem szerveren játszok.
-
törölt tag
válasz
Geryson
üzenetére
a gyorsulása nem lineális amennyire én teszteltem, két quarry 50-50 mj-vel gyorsabban termel mint egy 100-al
de ki tudod próbálni kreatívban, tegyél le egy alap méretű quarry-t mellé egy redstone energy cell-t és utóbbiban állíthatod a kimenet nagyságát. tegyél le egyet 50-re aztám mellé másik quarry-t 100-ra
más: szerveres guruk kérdés: az update óta a ph szerveren nem szokott durva lag beütni néha? 3-an toljuk a másikat, kvázi semmi nem változott, egy szortírozó rendszert építettünk de még nem is ment benne semmi csak felpakoltuk az alapot, erre 1-2 perces lag keletkezett... felszedtem a quarry-m felszedtem az összes chunkloaderem, daninál egy minimálra húzott loader volt gerison meg ma nem is lépett be, ott nem volt mozgás. se víz se láva nem folyt, semmi nem mozgott, mégis folyamat ledobált a szerver, proci és mem is maxon...
ötlet hogy ez mitől lehet? nálatok ez nem fordult mostanában elő?

-
Geryson
addikt
Tanulgatom a rendszert és jelentkezem!
Az 1024-es upgrade-t ismerem, valószínűleg egyszer eljutok oda is.escape: Wow. Mondjuk annyira nem brutális, mint gondoltam. Vagy van ennek nagyobb mérete is?
Jajj, tudom mit akartam még kérdezni! Miért mondjátok, hogy 48 MJ-vel menjen a quarry? A wiki-n úgy írja, hogy 100 MJ a max, de azt hallottam, hogy 48 felett már nem éri meg. Miért? 16 MJ-vel indultam, most 48 MJ és eszméletlen a változás, 1 napközben kivág egy komplett lyukat. Miért ne gyorsulna jelentősen tovább ha még adok neki dupla ennyit?
-
Gomez
aktív tag
válasz
Geryson
üzenetére
Itt nézd meg a második képet: link
Amit te szeretnél, arra az a megoldás, hogy az első hordó helyére minden egyes sorban egy ládát teszel, ez van mondjuk a házadban.
Aztán vezeted tovább a ládától a pneumatik pipét a hordókhoz. Lényegtelen, hogy a hordó milyen messze van a ládától, lehet közvetlenül mellette, vagy 200 blokkra. Egy a lényeg, hogy a láda közelebb legyen a filterhez, mint a hordó.
Egyébként a hordót - ha a könnyebb kezelhetőség miatt nem is, de azért fogod nagyon hamar megszeretni majd, mert azt lehet upgrádolni úgy, hogy 1024 stack item férjen bele. Az pedig jóval több, mint egy gyémánt chest kapacitása.
A filtereken annyit kell állítani csak, hogy beleteszed az inventory-jukba, hogy mit engedjen át (pont mint a diamond pipéknél). Meg persze jó irányba kell nézniük.

Surmi: mi az az obszidián chest, és miért jó az?
-
Geryson
addikt
Igen, eddig értem én is, csak azt nem, hogy mit hol állítok a filtereken...
Mindegy, azért köszönöm. Most eltolok még egy quarry-t a régi BC-s rendszerrel és közben megpróbálom megtanulni ezt a rendszert is.Apropó. Nuke. Olvastam itt, hogy szoktatok a PH-s szerveren robbantgatni. Mit kell erről tudni? Mekkorát robban?
-
kmisi99
addikt
válasz
üzenetére
Tudom régebben gregtechel próbáltam játszani de ahhoz hogy legyártsak pl egy alap solar panelt meg kellett építeni kb 10 gépet meg kellett vagy 30 anyag mire meglett a solarpanel alapanyaga.

Egyébként lagg mentes kőtermelésre block breakeren és igneous extruderen kívül nincs más mód? Csak mert blockbreakerből már 16db van kb és eléggé lefogja a játékot picit zavaró. Az igneus e meg nagyon lassú kb 3-4db kell egy recyclerhez nekem meg jelenleg van 6db.
-
escape
aktív tag
válasz
Geryson
üzenetére
Bár nem tőlem kértél, de a gyors segítség jegyében íme:
A kép távoli részén látszik egy sorting machine, amiből RP csövek vezetnek filterekbe, amik pedig obsidian chestekbe. Minden egyes filternek megmondod, hogy mit tegyen a ládákba, majd távol tőlük teszel egy vagy több ládát, amibe a szortírozhatatlan, vagy nem fontos elemek mennek, és az ő filterét üresen hagyod, vagy csak simán nem teszel hozzá. Így minden oda fog menni, ami nincs megadva bármelyik filternek, illetve ha megtelik 1 láda, és nem fér bele több cucc, azt is a mindenes ládába küldi, mivel az a legközelebbi elérhető szabad inventory (többi ládába ugye a beállított filterek miatt nem teheti bele).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mert ki dob egy ablakot mikor le töltöttem és futtatni akarom de azt írja ki h Az alkalmazás nem található vagy esetleg ezt be kellene másoljam valahova?

Nameg nem Quantum ruhában mert az nem buli. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)