Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
válasz
Integrator
üzenetére
Helló! Mi is éppen keresünk ilyet! Mondjuk elég vad az egyik player, tegnap felgyújtotta a házunk tetejét és ráfogta a villámra! Tiszta bünöző!
Ja, és nem veszi le a cipőjét amikor aludni megy... 
Superhun: hányan nyomjátok a szervert, hány ház van fent? Mi lenne a költsége? Nem fordulhat elő olyan, hogy toljuk 2 hónapig, oszt szevasz lekapcsoljátok?
-
válasz
Integrator
üzenetére
Mért nem jöttök hozzánk?

-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Tud valaki egy jó/megbízható online minecraft szerver hostingot? Max. 3-4 embernek kellene, természetesen nem túl drágán.
Előre is köszi
-
X3B6O0X
aktív tag
13w04a. Egyre jobb lesz a vanilla Minecraft is
.
(#7293) krafto Napirégész. -
válasz
Integrator
üzenetére
Megy PÜ.
-
Integrator
aktív tag
dynmapot hogy tudok beállítani saját szerverre? Valakinek van már Vele tapasztalata? Akár privátban is örülnék a segítségnek.
-
kmisi99
addikt
ha egymás mellé rakok két solar panelt akkor összeadódik a töltése vagy össze is kell kötnöm őket hogy mindkettő termeljen áramot?
-
Integrator
aktív tag
Srácok, az miért van, hogy megcsinálom a szervert, majd a beállításokban látom, hogy "elviekben" a 25565-ös portot használja, azonban akárki csatlakozik hozzá, teljesen véletlenszerű porton keresztül történik az.
-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Úgy értve önfenntartó, hogy megtermeli az újabb ültetéshez szükséges csemetéket, azaz elvileg újabb forrsá nélkül bárhányszor meg lehet ismételni a gyártási folyamatot.
Ha jól emlékszem, akkor vaníliában (csak hogy ne cucuskának legyen igaza ;p) nincs mód a teljesen automata fafarm építésére, így bontanod/ültetned magadnak kell. Tekkitben/ftb-ben elég sok féle, teljesen automata fafarmot lehet építeni. A régebbi tekkites szerveren volt vagy 4 fajta is. Ezek full automatán, akár időzítve is tudják tolni a fát. Ha gyors termelést akarsz, akkor tele kell pakolni csontporral néhány ládát, de ez tényleg csak a nagy kihozatal esetén szükséges.
Amit én építettem fafarmot az ~5 perces ciklus alatt kb 80-85 stacknyi fát termelt.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Talán még annyi, hogy szilárd blokk nem lehet a csemete mellett, vagy maximum csak 1 oldalról. De erre már nem emlékszem. Ha üres placcra teszed, akkor nem lesz vele gond.
Ha önfentartó/automata fa farmot tervezel, akkor arra kell még figyelni, hogy elég messze legyenek egymástól a törzsek, hogy egyen elég nagy a lombjuk. Erre azért van szükség, hogy megfelelő számú csemetét tudj belőlük kinyerni, hogy az újabb fákat el tudd ültetni. A dzsungel fánál én úgy csináltam, hogy a törzsek között az egyik irányba 3, míg a másik irányba 4 blokkot nagytam szabadon. Így még több csemete is esett, mint amennyire feltétlen szükségem volt.
üdv, föccer
-
kmisi99
addikt
-
törölt tag
válasz
Geryson
üzenetére
láva közelében nagyobb valószínűséggel találsz, ahogy redstonet is.
(#7266) Geryson: ez a blokk eltűnős eset nekünk is feltűnt, baráti körben. offline mód is okozhatja, de leginkább a lag, és az esetleges packetlossok a bűnösök. várni kell vele, vagy újrabelépni a szerverre. ugyancsak szerver sajátosság (legalábbis ezt figyeltük meg), hogy az állatok is szeretnek össze-vissza keveredni, még szétválogatás után is.
-
Geryson
addikt
válasz
kmisi99
üzenetére
A fásat köszi, megjegyeztem.
A gyémánt érdekes. Valaki azt mondja, hogy 10-es szint, én speciell lent még soha nem találtam egyetlen darabot sem 5-ös szinten. Hallottam a fésűs bányászáról én is, de speciell nekem tök kudarc volt (ahogy a srác is írja, hogy lehet csak szerencse). Majd megnézem még egyszer ezt a lenti bányászatot!

-
kmisi99
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
4db ot raksz egymás mellé 2x2 es elrendezésben. Egy csontpor és kész a mamutfenyő. Lgalábbis így működik az esőerdő fáknál. Nyilván annál is így lesz.
Igen minden véletlen szerűen van elszórva a megfelelő környezetében és ha ugyan azt a mapot újrakezdenéd ugyan ott lenne minden. Akkor már inkább beadsz magadnak gyémántot. felesleges ilyennel szórakozni. Szerintem hót egyszerű gyémántot találni nekem mindig van rakat. Csak jól kell bányászni. [link]
-
Geryson
addikt
A következő kérdéseim lennének:
- fenyő facsemetét elültetem, de még csontporral is csak olyan kicsi lesz. Hogyan lehet olyan nagy mamutfenyőket termeszteni? Azaz a 2x2-es törzsüeket.
- csinálok irányítűt, abból térképet. Az iránytűfunkcióm megmarad? (merthogy ugye beépítem, azaz már nem tudok ránézni).Érdekes dolgot figyeltem meg. Szerverztünk, majd egyszercsak azt vettem észre, hogy semmilyen kibányászott dolog nem ad zuzalékot (sem kő, sem érc, semmi), csak mindig elbontotta. Pár másodperc múlva elszállt a netem. Kiléptem (kidobott), reconnect, visszaléptem és egy pár méterrel odébb (korábban) mentett állásommal találtam magam szemben. Odamentem ahhoz a helyhez, ahol tudtam, hogy van vas (merthogy itt figyeltem arra fel, hogy nem szedi fel az ércet, pontosabban nem is szedi ki, csak kiüti a követ), elkezdtem bontani és láss csodát, ott volt a vas!
Ezek szerint a térkép előre le van fixre generálva? Azaz a vas, gyémánt adott százalékban szét van szórva a pályán és bárki játszik vele, az mindig ott lesz? Következő kérdés, hogy nincs cheat, hogy a gyémántok koordináját megmutassa?

-
kmisi99
addikt
válasz
tvse1995
üzenetére
Én is mindcrackeltem amit észrevettem és nagy érvágás volt számomra hogy nem volt a mindcrackbe mystcraft. Na meg a driewolfban nincs pár advanced gép de azokat könnyű berakni.
Tényleg valahogy nem lehet hangot adni a gépeknek? A tekkitbe én nagyon szerettem pl az IC2 es gépek hangját most meg meg se mukkannak FTB-n.
-
tvse1995
senior tag
A PH-s FTB szerón aktív a GregTech?
Elkezdtem játszani egy kicsit single-ben és iszonyat, hogy mennyire megbonyolítja a dolgokat.
Betegen ülök itthon és így is két nap volt mire lett egy quarry-m. -
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv, nem tudja valaki hogy tekkitben őrlángot, elő lehet valahogy állítani? A régebben említett gond miatt ugyen, nem spawnolnak az ellenségek.
-
escape
aktív tag
Mielőtt bárki lemenne netherbe, szerintem érdemes várni pár órát, mert a zombik kicsit mérgesek. Zseni öcsém megpróbált kinyírni egyet ami feljött a portálon és bent kószált az udvaron, csak a zombi erősebb volt, és visszament a quantumcuccában. Azért azt meg nem akartuk kukázni, uh utána mentem és visszaszereztem. Elnézést.

-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv, egy apró kérdésem lenne, úgy vettem észre a szerveren, ha ott hagyom úgy hogy nincs rajta senki, mintha nem mennének a gépeim, pl nem régen autómatizáltam a jéggyártást, és csak akkor megy ha bennt vagyok.
Ez normális? Vagy lehet valahol állítani? -
föccer
nagyúr
válasz
Integrator
üzenetére
Hát, erre lehet nem azt mondani, hogy google a barátod?

Egyébként egy sticky pistonnal és egy jól beállított időzítővel simán megoldható.
üdv, föccer
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Valakinek van valami leírása (akár képekkel/tervrajzzal), ami egy olyan spider spawner csapdát ábrázol, ami nem csak megöli és kilootolható tárgyakat összegyűjti, hanem ami XP-t is ad?
-
válasz
Integrator
üzenetére
Biztos be lehet vhogy állítani, ne add fel.

-
Integrator
aktív tag
válasz
athos79
üzenetére
A külső IP-t, az adott gépnek pedig fix az IPv4 címe. A szerver probléma közben már megoldódott, valamiért az ESET Smart Security 4 tűzfala megfogta automatikusan. Jelenleg sajnos csak az az út járható, hogy amíg csatlakoznak hozzám, addig tűzfal ki, majd ha sikeres a csatlakozás, akkor tűzfal vissza. Egyelőre még nem tudtam "Automatikus mód (kivételekkel)" esetén olyan kivételt beállítani, ami átengedné a szerverhez csatlakozókat... :/
-
Sanyaaa26
aktív tag
Mellékelek egy képet, a két mfsu-ról, baromi sok áram van így

A bekötés az jó? Mert most egyszerre tölti őket, viszont egymás után használja el belőlük az energiát.
Lehet másképp is bekötni?KÉP -
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv, egy kis segítség kellene, tekkit-ben, összedobtam egy MFSU-t, elvileg ez után nekem egy LV trafó kell hogy a házban lévő dolgokat rá kössem? Mert már el szállt ez az
-
athos79
tag
válasz
Integrator
üzenetére
Csatlakozásnál milyen IP-t adsz meg? Ugye nem 192.168.0.100-at...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Próbálkozzatok hamachin keresztül vagy esetleg dyndns-t hozzárendelni.
-
netpeti98
addikt
A szerveren megvan 4 Eye of Ender.
Üdv netpeti98
-
kmisi99
addikt
válasz
Integrator
üzenetére
Windows tűzfalat nem próbáltad még letiltani? Én évekig ezzel szívtam soha nem tudtak rám csatlakozni én viszont bárkire és kiderült hogy a windows tűzfal fogta meg mindig azt aki rám csatlakozott.
-
Integrator
aktív tag
Én volnék az a haver. Szóval a helyzet, hogy akármelyikünknél van a minecraft server, az tud hozzá csatlkozni, mint 'localhost' (a szerver címe). De amikor a másik csatlakozna a szerverhez (az épp szervert futtató IP címére), akkor minden esetben

A routeren ki van engedve a 25565-ös port.Ötletek, tanácsok? Külfödli fórumokon csak annyit írnak, hogy ezt a portot engedjük ki.
-
Geryson
addikt
Uraim! Egy haverommal multizni szerettünk volna ketten. A Minecraft honlapjáról leszedtük a minecraft szerver nevű alkalmazást. Elindítjuk (bármelyikünk), többjátékosban közvetlenül a másik IP-jéhez szeretnénk csatalakozni és semmi, nem éri el. Egyikünknél mondjuk cmd alatt nem tudjuk megpingelni a címét, de ezért kipróbáltuk most azt, hogy a másikunk a localhost és még így sem akar csatlakozni. Mi lehet a gond, hogyan lehet csatlakozni egy másik játékoshoz?
-
kmisi99
addikt
Frissítettem a feed the beastemen elvileg a legújabb van, és nincsenek benne nagyobb szintű IC2 es gépek mint pl a rotary macerator. Ez valami bug vagy kivették?
-
escape
aktív tag
Hátőőő... hogy is mondjam. Azt hiszem, hogy ezentúl a vízleengedésen kívül a legenerált térképről történő kilépést is be kell tiltani, ugyanis fél órája nem tud felkelni a nap. Elkalandoztam kelet felé, szegény szerver meg vért izzad a generálástól.
Elvonulok és magamba nézek.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv, eljutottam ma végre odáig, hogy kész van a saját reaktorom, összes blokkja, túlélő módban nem egyszerű összeszedni a dolgokat

A következő fejezet a hűtés lesz majd, de egy normális leírás sehol nincs sajna.
Jelenleg elég neki a hűtés ami van, de szinte alig van kihasználva. 4 uránium van csak benne -
LW
őstag
Kérdés azokhoz, akik jobban követik a fejleményeket.
Az 1.5 modding APIja csak kliens oldalon vagy szerver oldalon is megjelenik?
Ha igen, akkor 1.5 után lehet, hogy nem is lesz szükség bukkitra? -
Geryson
addikt
Mesterek! Találtam egy termeszt egy gyémánt alatt. Igaz az, hogy akkor egy erődítmény is van a közelben? Namármost azt is hallottam, hogy a termeszből egy komplett csapat van és ettől függetlenül azt is, hogy a romokat meg sok szörny védi. Van egyáltalán esélyem ellenük?
Superhun: Köszi a sok segítséget, estefelé sztem benézek, csak még piszkosul építem a saját cuccaimat!
-
Sanyaaa26
aktív tag
Ott pörög a hülye, de nem spawnol

Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 17 Pro Max 256gb,bontatlan,független,Eu
- IPAD 8.Gen (2020) Wifi+Cellular Space Gray 128GB , Magas Akku %, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- ÚJ bontatlan Apple iPhone 17 Pro Max 256GB ! aktiválástól 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Csak ugye az a kérdés, hogy szeretnétek-e FTB-n játszani, vagy maradtok vanillánál. Ugye ég és föld a kettő.
Ja, és nem veszi le a cipőjét amikor aludni megy... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)