Hirdetés
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
Nem egészen annyi lenne, direkt biome határra akartam építeni ezért:

Egyébként ilyen lesz nagyjából:

Még sok van hátra, a pontokat is be kell építeni, még egy léballont is tervezek a fával ellentétes oldalra, és lime színű "levelek" mellé sötét zölddel akarom majd indaszerűséget varázsolni, hogy legyen egy kis kontraszt.
-
Komplikato
veterán
Az egy dolog, láttam ilyeneket, hogy Slime futószalag ... olyan ajtó, ahol ilyen blokkokhoz ragasztanak nagyobb ajtókat (pl. 5x5) és azt egyben nyitja és csukja a rendszer a régi trükkök nélkül. Ja igen, gépeket lehet csinálni belőle, amik akár a levegőben (függő vagy vízszintes) is tud mozogni. És a másik érdekesség, hogy ugye lehet használni trambulinnak, és valamiképpen gerjeszthető a rugalmassága pl. vörös-kővel vagy lávával. Van olyan "lift" ami kis áramkörrel, és két slime blokkal akár 30-40 blokk magasra fellövi a játékost és iszonyat gyorsan. Érdemes YouTubeon keresni miket alkottak ilyenből.
Jut eszembe, kérdés:
Ha valaki megveszi az alap játékot, és felteszi a Bétát, akkor lehet profilból állítani, hogy béta 1.8 utolsó induljon vagy 1.7.2, 1.7.9, stb? vagy a béta teljesen küönlálló? -
Geryson
addikt
Egy kis technikai segítséget kérnék Tőletek!
Megépítettem ezt a szortírozót kreatívban és elgondoltam, hogy hogyan fogom kiegészíteni, hogy egy komplett megmunkáló központ legyen, kb. mint anno az FTB-ben. És persze a legfontosabb, hogy működik is, teszi a dolgát.
ITT a videó!
Amit viszont nem értek! Miért kell a hooperben 22 dolognak lennie (5 perc 30 másodperctől)? Azt értem, hogy a bal szélső a szortírozandó dolog, de miért 21 ezen kívül? Miért nem több, miért nem kevesebb, miért kell egyáltalán lennie több dolognak (nem csak a szortírozandónak)? Mi az az elv, amit itt a comparator csinál? Hogyan lehet az, hogy a 23 dolognál a hooper kinyit és átadja az alatta lévőnek? Hogyan megy a hooperből lefelé, amikor a felső hooper a comparatorra mutat?
Gomez: Érdekes, bár valóban ez lehet. Az a furcsa, hogy legalább 500 nether blokkra volt a legközelebbi kapu, tehát nem értem, hogy oda hogyan juthatott állat. Apropó! A kedvenc lovam építkezés közben elbarangolt. Egy darabig láttam is még, de én hülye nem mentem érte. Most már nem találom sehol. Ezek szerint akkor valszeg elpusztult, mert amúgy nem tűnt volna el?
-
Geryson
addikt
Én meg amikor tegnap csináltam a vasutat a mesa kapuhoz, akkor egyszer csak egy olyan hangot hallottam, mint amikor meghal egy szárnyas. Kiütöttem a falat és bizony ott volt egy csirkehús és egy toll! Mindez lent a netherben! Hogy ez hogy lehet, nem is értem.
Én béna, nem csináltam róla képet, most néztem meg itthon...

blackrulz: Tudom, hogy Neked már nem olyan érdekes, de bevasutaztam a netherben azt a ezerakárhányszáz blokkot, amit anno kiépítettél a mesa biomhoz. Így azért csak kényelmesebb (és gyorsabb) elmenni. Még egy pár stack sima rail kell, majd ma behúzom azt is.
-
apatyas
Korrektor
-
Komplikato
veterán
Feltettem az 0.1.7.8 (béta) helyett az egy éves 0.1.7.1-et, de ezzel se lett jobb semmi. A generálást nem is bánom, de ... kitöltésnél beáll nullába, a brush-nál ha többször rányomok akkor hibát ír ki és minden eltűnik amit csináltam, ha valamit sikerül betenni, akkor egyből láthatatlan lesz ahogy bármit elmozdítok vagy szelektálok. biztos csak bele kell jönni, de nekem nem megy jól.
Adventure mapot akarok MAJD csinálni. A szerkesztő a chunk határok miatt lehet fontos, ami térképezésnél és egyéb esetekben fontos lehet. Elvileg lesznek egymás mellett belső terek, amik között nem lesz átjárás vagy teleport lesz, mert nem akarom, hogy szaggasson. A külső tereket meg egymás melletti chunkokra kéne megcsinálni, elég nagy terep kell, de semmi képen sem egy nagyobb térkép, pláne nem szerver méretű.
Sok mechanikus dolog lesz rajta és nem akarom, hogy túl lassú legyen. De egyenlőre még meg kell értenem a Redstone témát, mert valahányszor azt hiszem értem és megy az át és továbbvezetés meg invertálás, csak akkor kezd el nem működni ami előtte már jó volt.
Akkor nagyobb terephez marad a szintén elég nehézkes Worldpainter. -
Komplikato
veterán
McEdit fent van, de már tutorial alapján se volt biztató. Most kipróbáltam.
A Flatland vagy MineCraft "motorjával" való térkép generálás egyáltalán nem működik. A tutorial alapján arra jó, hogy betöltesz egy térképet és ott jobbára copy-paste, törlés és kitöltés parancsokkal lehet mókolni.
Most kipróbáltam üres Chunkba egy kb. 40x40x25-30 körüli négyzetet feltölteni sima föld blokkokkal, a E6300 procival és 4GB rammal kiírt egyenlőre 6 napot, de ha pl. 5-10 perc alatt végez, ez akkor is használhatatlan. Ennél még a MOD-ba beépülő, parancssori verziók is fényévekkel jobbak és gyorsabbak amiket láttam videón. Persze az se megy az új verziókkal.
-
törölt tag
ez bullshit.
a filmeknél a 24-25 fps-t azért látod folyamatosnak, mert az egyes képkockák egymásba vannak mosva. játékoknál a realtime render egész más. egzakt képeket látsz egymás után, feltűnik, hogy 30 vs 60 vs X fps.
az emberi szem igen gyorsan képes érzékelni a látottakban bekövetkezett változást. többek közt azért, mert a szemet tartó és mozgató izmok folyamatosan "vibráltatják" a szemgolyót, így minimális (tudatalatt kompenzált) bemozdulások miatt frissül a látott kép. ha ez nem lenne, akkor rövid idő alatt megvakulnánk, mert a receptorok alkalmazkodnának a beérkező fényekhez, feljebb kúszna az ingerküszöb aminek elérése "triggereli" az agyat, hogy értelmezze a látott képet. nagyjából így működik a látás. -
Akkor olyanok lesznek a pókok is mint a többi mob, hogy papírforma szerint nem látnak, de valamilyen csoda folytán mindig megtalálják hozzád az utat.
Mineshaftokban tapasztaltam ezt legjobban, amikor valamit építettem lent, és jó pár chunkkal távolabbról is odavonzottam a creepereket meg a zombikat, de főleg a creepereket... De ugyanez megfigyelhető kint a szabadban is, este. Egyre közelebb jönnek hozzád a mobok, aztán persze egy fix távolságon belülre érve egyenesen feléd tartanak. Valahogy úgy van megírva a mozgásuk AI-ja, hogy részesítse előnyben azokat a mozgásokat, amik a player felé irányulnak...(#11658) Geryson: valószínűleg feltorlódtak és nem férnek be a csőbe. Ilyenkor menj egy kört a farm körül és szétoszlanak.
-
A szemed valóban nem, de maga a játék folyamatosabbnak, simábbnak érződik magasabb FPS-sel. Az Optifine különlegessége szerintem nem is az FPS növelésből ered, hanem a mikrolagok megszüntetésében, mert hiába van 60+ FPS-ed, ha az folyamatosan leesik és megakad a játék. Jó lenne már látni egy olyan vanilla MC-t, ami a high-end gépeken sem akad meg.

-
Geryson
addikt
Hát szervusz!

Na, ennek igazán örülök! Láttam, hogy valami szépet építettél a vasfarm alá, majd egyszer mutasd is be nekem lsz., kíváncsi vagyok, hogy mi az.

Az auto poti farm sztem nem egy vészes dolog, nekem volt is a régi kéglimben, EZ volt az. Nem működött teljesen mondjuk, de arra a következtetésre jutottam, hogy az egyik tölcsérbe véletlenül belement egy építőanyag (úgy vettem észre, hogy a legtöbbeknek ez a gondja) és emiatt leállt a rendszer mindig.
Mondjuk nem foglalkoztam vele, mert lebontottam a régi házat és majd most fogom az új házba beépíteni.
Vagy ez a poti farm szted nudli? Ennél komolyabbat akarsz?
-
jonnyjoker01
veterán
Nem. Az alap vanilla ore-ok közül a coal, redstone, diamond, stb-k nem dobnak xp-t, ha hammert használok, de pickaxe-el dob. Itt az iron stb. xp-ről csak annyi, hogy van instant smelt, amihez kell egy lava crystal addon, szóval a vasat, aranyat azonnal ingottá olvasztja és azért ugyebár jár xp.
-
Geryson
addikt
R3D 512-est de ahogy írtam Neked anno pl. a stone brick sincs még kidolgozva (pont, amiből a ház, a várfal meg midnen van nálam). Kicsit bosszantó, de hát ingyenes, így nem panaszkodom.
Ahogy olvastam folyamatosan frissítik.A homok, a smooth stone, az üveg meg a fák ellenben iszonyatosan szépek.
-
föccer
nagyúr
Nem. Egészen más a rendered distance (azaz a látótávolság és más a loaded chunks beállítása.
Ha jól emlékszem, akkor a betöltött chunkok száma a táékostól 16 chunk minden irányba. Ettől lehet kisebb a látótávolságod, attól még a játék számol az ott lévő dolgokkal.
üdv, föccer
-
Amur
addikt
"Ez jó hír!
Most hogy így alaposabban megnéztem az optifine fórumát, a különböző verziók különböző verziójú Forge-okkal kompatibilisek. Csak hogy még egyszerűbb legyen az élet. "Na ezt meg én nem néztem meg... de a c6-ost legalább felismeri, be is tudom állítgatni a speckó dolgokat,de időnként kilép(nem kidob az asztalra, hanem mentés nélkül elszáll a játék),
A forge ..953mal a c7 lenne kompatibilis,de fel sem ismeri,így ez sem jelent semmit..
így lehet maradok az optifine nélküli verziónál. Amig nem pakolom tele gépekkel nem lesz gond..
majd meglátjuk a rotarycraft-os cuccok mennyire eszik a rendszert.
Mondjuk quarry nélkül több mint érdekes lesz, bele kell még ásni magam ebbe a rotary-be, biztos lehet valami bányászgépet építeni, mert még computercraft sincs hogy tekit csináljak. -
föccer
nagyúr
-
törölt tag
ja újak a játékszabályok ? úgy volt hogy pistonosat mutassak
ezt ismerem, vannak változatok pl ha jól emlékszek monkeyfarm csinált egy olyat, amiben pistonokkal adható meg, hogy melyik szintre akarsz menni, mert lefele a bányájában elég sok szint volt, és így nehéz volt sakkolni, betol egy piston egy blokkot az utolsó cart után és kész -
törölt tag
mumbo féle? bár nem a legjobb ebben a formában de ennél egyszerűbb nincs rs téren. a többi meg olyan amilyen
van még neki pár variáció a csatornáján, de mindegyik bonyolultabb ennél és ahogy láttam mindegyik zippes pistonos -
törölt tag
"kiépítettem" a járatot netherben a kapuig, semmi spawner vagy para nincs, persze nem szép, sőt csúnya a hidazás sok helyen netherrack, tehát ghastok ellen nem védett, érdemes vinni helyenként feather falling 300-as bakancsot és munkavédelmi sisakot, speed potit, stb. de járható az út
-
Geryson
addikt
Hát az első pontot cáfolom, mert hétfőn efficieny 5, fortune 3 csákányt dobott egy 30-as szint, annyira gyors volt, hogy maszati előtt mentem, én ástam, ő meg bányászott és fáklyázott. Viszont béna voltam, mert nem volt rajta unbreaking és eltörtem.
Ezért döntöttem úgy, hogy most XP-zni és enchantolni fogok szorgalmasan. Mondom, az eredmény baromi jó, mert 2 db ultracsákány össze is jött (plusz egy pár sallang).Most filózom az utolsó pontodon. Lehet azt csinálni, hogy vas csákányt enchantolok (csak az enchant miatt) és ezt utána gyémántra dobom rá? Ugyanis azért elég drága 3 gyémántokat kidobni csákányonként (skót vagyok).

Apropó, tud valaki valamit a vaniliánkról? Sajnos nem megy, így kénytelen leszek dolgozni...

-
-
törölt tag
én 6 fele lépek le, ha addig van akció akkor lesz, ha nem akkor jó gyilkolást nektek
koordináták lennebb egy postomban, beacon jelöli a lejáratot, ágyat viszont vigyetek, az nincs lent. az instant health potik a hegyen lévő toronyban vannak, nem az enchantolóban hanem a másikban, első emeleten, két chestnyi -
Geryson
addikt
Én bevallom erősebb németes vagyok, mint angolos, de akkor sem értem ill. Te nem értetted sztem az én kérdésemet.
A srác azt mondja, hogy -809 és -295 a "spawner pont" (a Te szavaidat használva), de ezt honnan tudja? Vagy teljesen mindegy, hogy melyik sarkától építed meg a 4 átlós szobát? Nekem ez nem tiszta, hogy honnan tudod a ketrec tényleges kiindulási pontját?
-
föccer
nagyúr
És az még a lényege, hogy a mobok középpontjának a legnagyobb távolsága a 4 blokk, így az utolsó fél blokkra nem spawnolnának, ha csak 8x8 terület lenne, hiszen akkor a szélén a fél teste benne lenne a tömör falban, amit a játék nem enged. Ezért csökken a tényleges terület ha csak 8x8 terület van kiásva.
üdv, föccer
-
Geryson
addikt
Hát ez nagyon hasznos információ kár, hogy ezt senki nem mondta előtte.
Mondjuk azt nem teljesen vágom, hogy hogyan tudod meg a ketrec kiinduló pontját honnan számítja, tehát hogyan állapítja meg (merthogy ugye az látszik, hogy optikailag a 10x10 aszimmetrikus a ketrechez képest.Az valamiért gáz, hogy ha én az egyszerűség kedvéért 11x11-et csinálok? Merthogy akkor max. lenne a termelés (nagyon sokan 9x9-et csinálnak, ahogy láttam), de az nem gond, ha nagyobb, ugye?
corvette: Félreértés ne essék, az egész napomat a YT előtt töltöm, most éppen MC videókat nézve, néha filmeket, minden egyes nap valami mást. Az oktató videók csúcs szuperek, DW20-ból is rengeteget tanultam anno. Azt viszont továbbra sem tartom ésszerűnek, ha valaki felrak egy videót, amibe óriási hibákat ejt, vagy éppen nem tudja kifejezni magát. Én mondjuk ebben az esetben nem tenném fel VAGY összeszedném magam és elkezdeném előröl, hogy a hibát már ne ejtsem felvétel közben...
-
törölt tag
-
törölt tag
a bc csövezés csúnya
a legszebb amikor a blokk magában áll, mintha vanilla lenne és semmi automatizálás nem lenne
az előző mapen is mindent elrejtettem pistonokkal mozgatott fal mögé vagy ahogy lehetett
én nem szeretem, és külön ideggörcs, hogy a conduitek és liquiduct-ok nem rejthetőek el 
-
Amur
addikt
gold pipe-al.
Csatlakozik rendesen,csak van benne egy kanyar,de azóta már beraktam egyenesen,úgy sem ment.
Blackrulz:
köszi azt megpróbálom!
Így lett jó! nem kell a pipe,csak simán a BC consumer után rakom a quarry-t és elindult mint a szél!!
Csak sikerült összehozni! Mindenképpen valami ilyesmit akartam,mert a lávatavak miatt annyi energiám van,meg annyi lava cell mint égen a csillag.a jobbik lávás engine,meg ahogy írtátok nem eszi meg se a cellás,se a vödrös lávát.) -
Amur
addikt
computercraft-ra nézz rá.
ott programozható gépek vannak.
computercraft -
Sajna hétvégente tudok csak játszani. Szerencsére jól haladok, legalábbis úgy érzem. Rézszerszámaim már vannak, most elvileg bronz lenne a következő de inkább építek valami szép faházat. A vésővel és kalapáccsal szépeket lehet csinálni.
Jönnének szerintem többen is csak a FTC-t nem egyértelmű hogyan kell felrakni, illetve weblapunk sincs. Ja és a wikiről ne is beszéljünk, nem egyszerű. -
törölt tag
nem elsőre fog begyulladni mindig. shiftjobbklikkeled bele az edényt, aztán ahogy írtad csurra pakolod szalmával, és 16-ra pakolod a log pile-t. ha nincs tele nem gyullad be. ha nem elég a szalma nem gyullad be.
és ha mégis minden ok, akkor jobbklikkeld amíg begyullad
de szerintem nem elég a log a pile-ban. aztán persze lehet hogy de. azt nem teszteltem mondjuk hogy ugyanolyan kell e legyen, de akármivel csináltam eddig ment. próbáld felpakolni maxra azonos loggal, hátha -
Na akkor a agyagcuccos:
Lerakod shift-el a 4db kiégetni valót.
Addig rakod rá a szalmát amíg meg nem telik egy egész blokk. (15db, többet amúgy sem enged majd meg!)
Majd shift-el rárakod a log-ot és megtöltöd fával. (mindegy milyennel de legyen benne 4x4db)
Begyújtod, valamikor egyből sikerül de van hogy 4-5 próbálkozás kell.Ha rezet akarsz olvasztani akkor egy már kiégetett köcsögbe rakod bele a rezet és azt rakod legalulra. Ha kiégett akkor szintén kiégetett clay mold-ba kell átönteni.
Később írok leírást faszén készítésre mert az sem egyértelmű és a leírások hibásak!
-
Amur
addikt
Köszi,ez nem rossz! Bár nem kicsit túlbonyolított.
Ilyen váltos módszert mindenképpen ki akartam próbálni.
Alapból sokkal egyszerűbben gondolkoztam.(pl. olyan kereszteződések létrehozása,ahonnan akár 4 irányba is mehetek,egyszerűen a 4 pálya ott véget ér,kiszállok,és átszállok,mert mind a 4 pályavégződés pár lépés távolságra lenne.Persze mindenhol magasvasút,hogy éjszaka is nyugodtan utazhassak,mert rendszeresen creeper komák álltak a sínemen korábban...kellemes meglepetés volt odaérve robbanva érkezni..
azt még általában túl is éli az ember,de építhetem újra az adott szakaszt,pláne ha egy állomás az,amit szépen kialakítottam.)
Most hoztam össze egy tó alatti szakaszt is.Kreatívban biztos könnyebb lett volna,de az nem kihívás!
Elvoltam vele! Kivödrözni nem engedte a vízet a leválasztott részből, ezért feltöltöttem földdel,majd kiástam a földet.
Körbe üveg,majd mikor kész volt a víz alatt elszeparált sínszakasz akkor gátat lebont,víz visszaenged. -
törölt tag
japp. az üvegezés kézzel történhet, de fel van töltve annyira a rendszer hogy vélhetően soha az életben nem fogy ki, illetve ha nagyon akarnám akkor végtelen mennyiséget is fel lehetne tölteni vele chestcartokat bezsúfolva egy trackre és abból hopperezve ki. de jah. erre még nincs megoldás. viszont a kész üvegeket automatikusan tölti, automatikusan megpakolja a megfelelő cuccokkal (ha megnyomtad a gombot
)akkor legyen félautomata a kedvedért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Davs
tag
Igen, en Linux alol nyomom, erzesre talan gyorsabbnak tunt az elejen, amikor valtottam win-rol linuxra, de mar nagyon regen volt es nem emlekszem
De mindenesetre legalabb annyira jol fut, mint windowson. Egyedul a billentyuzettel van gondom, pl ha van 1-1 stack cobble-dirt-sand nalam es pl egy chestbe akarom oket dobni, akkor nem tudom azt csinalni, mint windowson, hogy egyszer lenyomom a shift-et es rakattingok a cobble-dirt-sand-re. Valamiert minden kattintas elott fel kell endegnem es ujra le kell nyomnom a shiftet (legujabb jwgl-lel, mondjuk talan a JDK-t se artana frissiteni..) -
Gomez
aktív tag
Hátha segít valaki másnak is:
Múltkor panaszkodtam a vanilla MC modolásának megbonyolítása miatt. Azóta rátaláltam a Magic Launcher-re, amivel elkerülhető, hogy piszkálni kelljen az eredeti MC fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Robot fűnyírók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Macska topik
- További aktív témák...
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért már így is elég sok dolog van de, Én 1.7ben is nagyon jól elvagyok.

mondjuk nekem néha le kell lassítani a játékot, mert hallom, hogy felbőg a gép tőle.
Mineshaftokban tapasztaltam ezt legjobban, amikor valamit építettem lent, és jó pár chunkkal távolabbról is odavonzottam a creepereket meg a zombikat, de főleg a creepereket... De ugyanez megfigyelhető kint a szabadban is, este. Egyre közelebb jönnek hozzád a mobok, aztán persze egy fix távolságon belülre érve egyenesen feléd tartanak. Valahogy úgy van megírva a mozgásuk AI-ja, hogy részesítse előnyben azokat a mozgásokat, amik a player felé irányulnak...