Hirdetés
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Az rf toolsos builderrel egy bajom van, lehetetlen olyan feldolgozó rendszert építeni mögé, ami:
-képes lépést tartani vele
-nem nyírja ki a szervert
Amikor kevesebb mint 120 sec alatt televág jellemzően oreokkal egy large storage create-et deep darkban, akkor az azért a kezelhetetlen kategóriát súrolja

-
törölt tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
RFTools building blokk egy quarry kártyával, az a legértelmesebb. Van az AA quarryje, ore bányászási képességgel akár ez is elég jó. Ezt a kettőt használjuk mind.
Új ExtraUtilsban is benne van a quarry bár annak nem ismerem a mostani működését. Meg ott az Immersive multiblokkos excavatora, de ez ilyen látványcucc inkább ahogy a multiblokkos cuccai szinte mind. Esetleg az AA kőből ore-t gyártó gépe és azt kiüttetni, de az se valami értelmes.
Legjobb az RFTools-os, mint hagyományos megoldás. -
törölt tag
Kész van a kísérleti hőenergetikai erőmű, a tesztek sikeresek voltak, hozza az 1680RF/t teljesítményt. És nem kell vele innentől semmit se csinálni.

Persze csak a felét tudom lemérni, mert ez a MV konnektor csak 1024RF/t-et visz át így külön mértem le a két szintet és mindkettő egyforma.

A megoldás az lesz, hogy a legvégén kijövő két vezeték egy transzformátorba megy majd, ami felnyomja HV-ra és onnantól olyan kábellel viszem tovább, ami 4096RF/t, majd ahol kell ott visszaalakítom MV-ra.
Nem számoltam amúgy utána, csak építettem, nem gondoltam, hogy ennyit megtermel majd. Mivel ilyen sok lett, a terv az, hogy ez a blokk fut be a házba, építek még három ilyet négyzet alakba egymás mellé és a három blokk futtatja majd a quarryt. Persze nem fog olyan gyors lenni, mint a kristállyal, de szépen pörög majd így is.
Nem is foglal olyan sok helyet így, azt hittem nagyobb lesz.A vízimalom meg a szélmalom pedig lebontásra kerül, mert a 300RF/t meg 150RF/t termelésükkel nem tudok már mit kezdeni és útban lesz. Megy postára, meg akkor a feleslegesen legyártott 144db EnderIO napelem is, akinek kell viheti majd.
Ha valaki segíteni akar cserébe, akkor 168db Immersive Thermoelectric generator kellene.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ezret szed össze egy óra alatt, de reggelre szerintem megeszi a generátorod. A liftben pont annyi áram marad ilyenkor, hogy az aljára le tudsz menni beröffenteni egy stacknyivel.

Gyártom ezerrel a napelemeket, de őszintén szólva ez se az igazi. Én olyan energiát akarok ami full gondozásmentes. Víz, szél, thermo, ezeket lerakom és többet rá se kell nézni. Oké, bármelyik automatizálható ennyi erővel, a canola is, meg a kristályos is, de nekem a full egyszerű kell. A napelem meg pont a kettő között van, mert éjjel nem termel, nappal se egyenletesen, akku kell éjjeli tárolásra, nappal azt vissza kell termelni pluszban, utána kell számolni és arra is csak fix fogyasztás mellett lehet....
Meg ide sorolható még a Bigrea is, arra is rá kell nézni, de egy vanilla ládányi érccel nekem elment egy egész szervernyi időt, szóval az nem olyan mint a kristályos ami másfél óra alatt lemerül.Szóval a napelem nem fasza, megmérgesedtem rá.
Úgyhogy, ha több stacknyi a postaládába kerül, akkor nem kell meglepődni.
Az Immersive cuccai vannak vegyesen, de 500RF-et termelnek, majd duplázni akarom őket, de az is még csak 1000 lesz és erről csak a ház megy el. A három közül amit fel lehet spanolni egy quarry etetésére is egyszerűen, az a thermoelectric lesz. Abból lerakok 400 darabot, végig víz meg láva és kész is. Szél meg vízerőműveit sokkal macerásabbak felépíteni, de a végén lebontom azokat is, mert bonyolult felépíteni és thermo lesz abból is.
Na persze a thermo generátorokat összedrótozni sem épp egyszerű..... Bár arra ott az EnderIO conduit.Ez a jó ebben a játékban, hogy a hülyeség is előre hajtja.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
A vanillás? Ja akkor gondolom a modos endermanok voltak ott.
A pearl felesleg az ME-be megy? Mert akkor afkolok egy órát, aztán elmegyek veszek ki 4 stacket, csak annyi kell.De amúgy szerintem én is építek majd, olyat ami neked volt talán az előzőn, a ház mellé. Powered spawner, aztán magasból leesnek a földre, ott meg vacuum chest.
Ennek víz felett kell lennie, vagy levegőbe spawnol és leesik? Mert neked víz felett volt.Ki akarom váltani a kristályenergiát napelemre, és bazi sok napelem kell ehhez, most csak 144 darab van a 40RF/t verzióból, de ennek a háromszorosa kell.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Másik szerón akkor hogyan ment player nélkül is?
Megyek én is vissza amúgy, mert kell még pearl, nyomatok többet is akkor, bár a fogyasztását figyelembe véve akármennyit vagyok ott, reggelre mindenképp le fog merülni újra. Sőt szinte biztos, hogy most is le van, előbb a házba kell menni feléleszteni, hogy endben működjön az obelisk. Gondolom lift se lesz megint.
Canola farmot ráköthetnéd egy tessával a házra. -
törölt tag
Black, az endben a farmnál lekapcsoltam a ládát, hogy tudjak kézzel szedni, de mire visszakapcsoltam nem ment el az anyag. Gyanús lett, hogy leállt az enderpearl energiatermelésed. Elmentem a házba, valóban süket volt, leástam mivel lift élettelen lett, raktam bele kézzel, beindult, visszafalaztam. De nem dől a pearl, ha visszamegyek endbe működik rendesen és elmegy a cucc, de ha eljövök onnan akkor a házba csak annyi megy át amíg ott voltam endben, több nem jön.
Ebből gondolom chunkload hiány van az endben, azzal viszont nem tudok semmit csinálni. -
törölt tag
36-ot gyártottam mindkettőből így adta ki a 6x6 normális kinézetet, a nappal-éjszaka átváltást kezeli rendesen, felrepültem és afkoltam vagy egy órát, visszaérve is ott voltam még úgyhogy így működik. De ha a resonatort használni akarom akkor már repülni nem tudok, szóval kelleni fog még energia. Vízimalma szimpatikusabb, azt fogom megcsinálni szerintem.
-
Amur
addikt
válasz
üzenetére
solar és lunar panellel az a baj hogy ugyan egységre számolja az energiát, de ha figyeled a feltöltést, mégis lassabb mint a lava generator, én abból csináltam egy oszlopnyit, és pótoltam ki 9 solar panellel.(ha gyártasz valamit akkor látszik milyen sebességgel tölti fel a szükséges GP-t)
Neten azt olvastam hogy ha nem akarsz lezúgni időnként 100 blokk magasból akkor ne solar panelra építsd az angel ring ellátását. -
törölt tag
Angel ring kész, jópofa cucc. Jelenleg 33 solar panelről megy mert ennyit ad ki a kraft, most gyártom a 33 lunar panelt is, hogy este is menjen. Megnézem a kettő átváltásánál lepottyanok-e.
Ha igen akkor megtolom watermillel, bár lehet amúgy is kéne, mert amíg megy egy ExtraUtils gép addig repülni nem tudok. Attól függ bele akarok-e kezdeni ebbe a modba. Nekem amúgy tetszik ez az újragondolt energia.
A lava meg firemillre is lehet építeni akár.Nekem megy chunkload nélkül is. De így is úgy is loadolni kell a házat, mert lassan röffen a két quarry és szarja majd felfele magából az anyagot.

-
törölt tag
Most már 20000RF/t-nél járok és kisugároz a reaktor azon az egy blokkon át ahol a vezetéket kiviszem. Úgyhogy kell a tesseract már a vezetéknélküli energiához.

-
törölt tag
A draco-s Wyvern bow mióta lő át blokkokon?
Szegény Amur fele lőttem egyet a piramis falán keresztül simán eltalálta 
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"Köcsög EnderIO tartály még nem nagyon akar működni, valószínű a csöve lesz a gond, mert ha úgy van állítva kiszívja automat az összeset, hiába zár le a tartály. "
ha fluid conduit, akkor rs-re aktiválódjon aztán annyi. Az az alap beállítás.
"Próbáltam magát a csövet vezérelni, az se jó."
Azt lehetne, ahogy pl én is az első példában csináltam
Alapból nem tudom mivel akartad, de pl a fluid monitor nem fog adni rá jelet direktben."Vagy a másik, hogy közvetlen mellérakom a tartályt cső nélkül, és a tartály elé rakom a monitort."
Nem fog menni. Ahhoz hogy a Deep Resonance tankba be tudj pakolni ugye beállítod a bemenetet rajta. Ahogy írtam ő ezt aktívan kezeli is, tehát bármilyen tank van azon az oldalon tölti magát ha kell ha nem.
A draco meg nem a világ vége energia szinten, viszont wither skelit kell rohadtul spawnoltatni, mert a nether starok úgy repkednek bármihez akármihez, hogy az botrány... Mondjuk az meg eleve így volt

-
törölt tag
válasz
apatyas
üzenetére
Minden ami stackelhető, mert könnyű eltárolni. Nem stackelhetőek mennek a kukába. Eleve ezek azok amik nem érnek semmit se, ebben a pakkban pláne, mert nem tudod smelteryben visszaolvasztani ingottá még megjavulva se.
Köcsög EnderIO tartály még nem nagyon akar működni, valószínű a csöve lesz a gond, mert ha úgy van állítva kiszívja automat az összeset, hiába zár le a tartály. Próbáltam magát a csövet vezérelni, az se jó. Csak még nem jöttem rá hogyan kell azt állítani, volt fél óra játékidőm, mindet erre a szarra kellett elhasználnom, úgyhogy nem kedveltem meg.
Lehet egyszerűbb ha keresek másik csövet, ami sima cső és nem szabályozható ennyire. Ugye BC.... Szar lenne ha volna....
Vagy a másik, hogy közvetlen mellérakom a tartályt cső nélkül, és a tartály elé rakom a monitort.Rá kell feküdnöm a kristálygyártásra, mert most már nagyobb területeket akarok bányászni és kell egy itt fent, meg egy lent is. Vagy egy nagy itt és az EnderIO-s tesseract nyomná le a villanyt, vissza meg az itemet, nem tudom mennyire drága.
Legalább 10-15 kristályt el fog zabálni és most már többet is kell rajta javítani, mint egy stack glowstone. Két stack glowstone lesz.
Vagy három.
Ha tényleg Dracot is csinálni akarom, akkor meg végtelen energia kell, de nagy az esély rá, hogy az alap cuccain kívül tovább nem folytatom. Nem tudom a csákánya alapból tud-e 3x3-at ütni, de ha nem akkor elviszem a Botaniasat odáig inkább, mert az tud. Tinkersből kiöntöttem a full cobalt hammert, szóval azzal megvan a plafon. -
törölt tag
válasz
üzenetére
páncél 12 slot összesen. ásó és kard jött nekem jelentősebb mennyiségben azokat filtereztem is, de csak az iront, gold nem jött, ahogy nézem stone se. íjjat persze, de más nálam nincs filteren és ae-ben se látom

De ettől függetlenül egy trash 3 oldalán filterezve simán több mint elég kell hogy legyen.
-
-
csoki
senior tag
válasz
üzenetére
tudtommal nem cserélhetőek, mindre külön kell sajnos

AA-nak van egy spawner changer itemje, de az vanilla spawneren működik nyilván csak.bizony meg kell adni mindent a filterekben típusonként, de egy kukának 6 oldala van, vagy ha szem előtt van, akkor több kuka

btw: meglett az angel ring tegnap, sikerült repülés nélkül befogni ghastot, 1 óra kutatás/szenvedés után (tegnapelőtt is próbáltam egy órát, akkor még ghast se spawnolt a környéken...), első 2 ghastot onehiteltem a kardommal (ugye 2 hp-jána kell lennie max hogy befoghasd, kardom meg túl op), 3. ghast elmenekült lávatenger felé, 4.-et sikerült végül elkapni, azt a pickemmel ütöttem le 2 hp-ra, de úgy hogy egyszer 0.5 hp-n voltam, majdnem meghaltam

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Na es a powered spawnerben cserelhetoek a mobok? Vagy az előző elveszik? Most wither skeleton van benne, de csirkét is akarnék meg spawnoltatni pl.

A cursed earth spawnerrel meg annyi, hogy ugye arany, vas, bor páncél, szerszam, mindent dobhatnak a mobok, akkor kelleni fogy vagy 30-40 slot? Lehet több kukát is be kell kotnom es több oldalról racsatlakozni.
Muszáj levalogatni teljesen, mert ha eltomik a vacuum chestet nem szív fel semmit utána. -
törölt tag
válasz
üzenetére
"EnderIO tanknak van ugyanúgy RS vezérlése, mint a gépeinek"
Ugyan az mint mindegyiknél így van

"Beállítom a maxot és onnantól a tankból folyamatosan annyi töltődik utána amennyi kel"
Ne a maxot állítsd be, mert a csőben is van mint írtam, és az még belemegy ha kell ha nem!
Ebben az egy blokkos egy conduites felállásban ez számszerűen úgy néz ki, hogy 50%-os töltésre a 16 vödrös DR tankot 8.8 vödörre tolja meg. Ami nem meglepő, mert blokkonként a conduit magában ennyit tárol. Ez akkor gond, ha egy vödröt kiveszel, akkor a következő 0.8-al megtolva már túlcsordulhat. Én olyan 45%-ra tenném a felső határt, így 8.2 vödör fölé nem megy majd soha.
"Arra kell figyelni ki ne fogyjon."
Csinálj drummot, azt netherben pumpáltasd tele, EI tank tetejére, és lődd be a tank konfigban hogy a tetején legyen pull. Egy reinforced drum nem drága, semmi extra nem kell neki, és 4 milla vödör fölött áll meg. Azzal el kéne legyél egy darabig

-
törölt tag
válasz
üzenetére
A második jó lesz, ha jól értelmezem az EnderIO tanknak van ugyanúgy RS vezérlése, mint a gépeinek. Onnantól meg ugyanaz az egész, mint a capacitor bankoknál a kristálynál.
Beállítom a maxot és onnantól a tankból folyamatosan annyi töltődik utána amennyi kell. Arra kell figyelni ki ne fogyjon.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ezzel van egy kis gond, de alapvetően megoldható. A DR tankon kézzel kell megadni hogy az adott oldal be vagy kimenet lesz, és ezt aktívan kezeli, tehát hiba teszel mellé egy rs vezérelt enderio tankot, abból akkor is húzza a lávát ha utóbbi már nem küldené... Erre egy pár variáció
1: vanilla szerű megoldás:
Viszonylag egyértelmű szerintem itt mi történik. DR tankot comparator nézi, mögötte 8 hosszú redstone-al egy repeaterbe fut ami vezérli a fluid conduitet. Conduiten extract without signal, így a DR tank fixen 8.7 bucketre tölt majd megáll a folyamat. Ide nem kötelező az EI tank mint bemenet, simán drummal kiváltható mert nem azt vezéreled.
2: Amit én csinálnék:
Itt egy liquid monitor nézi a DR tankot, fontos hogy a háta nézzen a conduitek fele, mert ott ad rs jelet. A beállítása igény szerint lehet less vagy more, én less-re tettem mert csak, 48%-os küszöbbel, kihúztam belőle egy insulated redstone conduitet az EI tankba, amin active with signal az rs mode. Értelem szerűen a monitor nézi a DR tankot, és rs jelet küld az EI tanknak amíg előbbi nem éri el a 48%-ot. Utána megszűnik az rs, és leáll a tank. Ez egy kicsit jobban paraméterezhető, de ha messzebb viszed ki a láva bemenetet, akkor figyelni kell, mert a csövekben lévő folyadék még átmegy a tankba, és túl tudod tölteni.
-
törölt tag
Milyen módszerrel lehetne megoldani, hogy ne kelljen figyelni a Deep resonance olvasztásnál a lávamennyiséget? Olyan gép kell ami 6 és 9 vödör között tartja a lávaszintet és a mellérakott mondjuk EnderIO tankból ereszti be a lávát ahogy fogy.
Megcsináltam a valve-t, de az nem jó, az a folyadék paramétereinek beállítására van. -
törölt tag
válasz
üzenetére
ez ahogy nézem még béta, ill én nem találok hozzá server file-okat se. Szerintem csak a végleges release-eket toljuk ki, mert egyébként lehet gumbanc.
A retrogen meg úgy megy, hogy azt nézi hol van stone, és abból csinál csak új érceket, értelem szerűen levegőbe nem generál ha szerencsénk van

-
törölt tag
Szerintem lökessük be, az ExtraUtils kapott párat a régi generátoraiból, igaz RF-et ugyanúgy nem tudnak. És ha jól olvasom a JEI végre kiírja melyik magasságban milyen ércek vannak. És persze a Bigrea klón.
De azért mentés legyen, ha valami szar lenne akkor vissza lehessen rakni régire.
Retrogen amúgy hogy megy? Mert a Bigrea klónt azzal rakja, ahol kézzel kiástam a gödröt ott újra érceket rakhat akár a folyosókba is?
Amúgy ha az energiatermelése is olyan op, akkor építek is egy reaktort erre itt fent. A netherbe meg leviszem a kristályokat a quarrynek. -
csoki
senior tag
na most igen

btw: van frissítés packhoz, 3 új mod, amiből igazából csak egy felhasználói mod - Extreme Reaktors, big reaktor klón
meg egy rakás frissítés a meglevő modokhoz
(ill. van már 2 hotfix is 1.1-es packhoz, amire nyilván érdemes lenne frissíteni ha egyszer odajutunk, bár lehet addigra jön újabb update
) -
törölt tag
-
törölt tag
Endergenic Generator lépésről lépésre.
elég komoly cucc, rettenet olcsó, egyszerű, 10k fölött eldöcög, infuser kör után meg ahogy látom 20 is lehet... kell hozzá szemmel is látható pearl ha üzemszerű használat a cél, de az nem akkora gond szerintem senkinek

-
gretzky77
veterán
Sziasztok szeretnék segítséget kérni! Szeretném a gyereknek megvenni a minecraftot ami a Mohjang oldalán 24€ viszont én win10-et használok és az áruházban 3280! Ez miért van vagy az áruházas az valami butított verzió? Köszönöm
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Sejtettem, hogy a fusion craftinghoz lesz köze, mert pont annyi itemet sorol fel amit abba lehet csinálni max. Reménykedtem benne, hogy még ide nem kell, a ruhát is le lehetett kraftolni nélküle.
De akkor majd kicsit később térek rá, mert ehhez jobban fel kell készülni, pörgetni kell rendesen a quarryt anyagért, most már feljebb kell tolni a kristály energiatermelést is neki, meg eleve a Dracohoz is utána. Bár a cuccai alapon is durvák a többi mod tetejét hozzák alapból, de azért csak kéne egy kicsit fejleszteni rajtuk még, ahogy a kedv engedi úgy lesz.Botaniaval is akarok még haladni kicsit, Forestry méhekkel is, sose méhészkedtem még.
-
PeL
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=dNRRRzdgdqE
Mekkora jó már ez a mod?
Hogy ezt miért nem találták ki előbb 
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"Két dolog van még. Az egyik, hogy Bat wing vagy Angel ring lenne jobb repülni? "
Jelenleg neked tuti hogy batwing. Az extra utlis-os energiatermelés jó, 32 gp nem a világ vége, és ha nincs loadolva a chunk akkor is termelnek a generátorai, tölteni nem kell, playerhez rendelve vezeték nélkül megy az elergia ellátás. Viszont a szerver restartok miatt ha elmászkálsz, kilépsz és éjszaka újraindul a vas, akkor reggel mehetsz vissza lábon sajnos ebben a packban. A bat wing nálam nem fáradt még el ill a könyvben se ír ilyet már

"A másik, hogyan kell a Wyvern cuccokba az upgradet belerakni, hogyan vannak a különböző szintjei? Ha rányomok shift akkor több fajtát is ír, nekem a basic elég is, mert már az is drága. De hogyan dönti el melyik melyik, mert kraftolni csak egyfélét lehet."
No akkor azt meg úgy hívják hogy fusion crafting. Kell hozzá 6 db fusion crafting injector és egy fusion crating core. Az injectorok adják meg, hogy melyik szintre lehet húzni az adott itemet.
Végig kell járni az elejétől az összes szintet, nem lehet egyből maxra ugrani. Minden injectorba beleteszed a tooltip által kért itemet 1-1 darabot, aztán jobbklikk a core-ra és ha jó minden akkor feldobja a gombot hogy start. Injektoroknak kell csak nafta btw.
-
csoki
senior tag
válasz
üzenetére
bat winghez nem kell semmi tudtommal, bár ahogy olvasom a leírását most, azt írja x idő után "elfáradsz", és leesel a földre, hacsaknem kapaszkodsz meg egy plafonon
nem tudom hogy ez a mostani verzióban is így van-e (teszteld singleben)
angel ringhez "csak" 32 GP kell állandóan chunkloadolva -
törölt tag
válasz
üzenetére
Király, pont ezt akartam kérdezni, hogy az EnderIO filterei hogyan működnek, de akkor vágom.
Két dolog van még. Az egyik, hogy Bat wing vagy Angel ring lenne jobb repülni? Ugyanazt tudja mindkettő az oké, de melyiket kell tölteni, melyik merül? Mintha az Angel ring merülne. És ezt haza kell vinni tölteni, vagy az új ExtraUtils téridő kontinuum fszom energiatermelői bárhol feltöltik rajtad?
A másik, hogyan kell a Wyvern cuccokba az upgradet belerakni, hogyan vannak a különböző szintjei? Ha rányomok shift akkor több fajtát is ír, nekem a basic elég is, mert már az is drága. De hogyan dönti el melyik melyik, mert kraftolni csak egyfélét lehet.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"EnderIO XP vacuum-hoz kéne segítség. Ez mi a fene is? Nincs GUIja se stb. Ez nem egy vákuumos izé ami az XP gyöngyöket szívná be? Mert nem teszi. Raktam rá egy XP obelisket is, semmi. Pedig jó lenne, ha gyűlne az XP."
De pont azt tudja. Tankba vagy obeliskbe tudja gyűjteni az xp-t, viszont előtte -ahogy a tooltip is mondja- aktiválni kell liquid xp-vel. Gyak egy vödör liquid xp-vel megkattintod és megy is onnantól. Erre a megoldás, hogy obeliskbe tárolsz xp-t enderio tankot aláteszel és pullal behúzod, ha van egy vödörnyi kiszeded és azzal jobbklikkeled a vacuumot.
De jobb ötlet lenne szerintem ha AA-s experience solidifer-rel mennél rá, az nem folyadék hanem item formában tárolja 11x11-es range-el dolgozik.
"Egyedül a páncél és íjdarabokkal nem tudok mit kezdeni, azok ha eltömik a vacuum chestet akkor leáll."
Item conduit egy trash can fele, trash oldalán insert és abba egy advanced item filter kapcsolóknál fuzzy mach for any damage. Lehet hogy két ilyen bemenet is kell majd a trash-re, mert max 10 itemet tudsz így whitelistelni, és az valszeg kevés lesz. Cserébe a fuzzy mode miatt az adott item bármilyen sérülési érték mellett átmegy a kukába
-
törölt tag
EnderIO XP vacuum-hoz kéne segítség. Ez mi a fene is? Nincs GUIja se stb. Ez nem egy vákuumos izé ami az XP gyöngyöket szívná be? Mert nem teszi. Raktam rá egy XP obelisket is, semmi. Pedig jó lenne, ha gyűlne az XP.
9x9 területen van cursed earth, Draco mob grinder szedi őket, de elég harmatosan dolgozik, van ott egyszerre 5-6 mob és jó nagy időközökkel darálja őket. Meg olyan, mintha le se fedné a területet, pedig azt írja 9x9 a halálfejes előlapjától számítva. Az akkor két oldalra 4-4 és előre 9 blokk, ehhez méreteztem a spawnert is. Lehet rakok be kettőt.
A gyűjtés EnderIO vacuum chest, item conduit, bár nem is kéne, mert drawer contollerbe megy. Először a csövekkel akartam osztani drawerekbe, de nem volt türelmem hozzá.
Lényeges cuccokat szedi, van bennük storage upgrade és void, ha megtelnének. Egyedül a páncél és íjdarabokkal nem tudok mit kezdeni, azok ha eltömik a vacuum chestet akkor leáll. Majd még valamit kitalálok, de ugye a BC cső kiszórása.... Hiányzik. Nem túl gyakori, szóval az 5 perces despawn alatt nem halmozódnak fel, mehetnének levegőbe.Ami nagyon fontos. A vacuum chest, az XP vacuum, és a mob grinder is rohadtul átengedi magán a fényt, ez nem tudom mire jó, de mindent körbe kell burkolni kővel kívül, különben fényorgia van bent hiába zárt tér és nincs spawnolás. Először azt hittem az Immersive reflektorok miatt, az egészet átraktam messzebb a háztól, akkor derült ki mégse az a baja. Mindegy, már nem építettem vissza, jobb is ha nem a ház közelében van, a cursed földön van spawnolás player nélkül is szerencsére, amíg töltött a chunk.
-
törölt tag

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Pedig miután restartoltad jó lett, azóta is jó.
Lassan elkészül a reinforced obsidian kamra, kíváncsi vagyok mennyire bírja a withert. Wither skeleton spawner kész, már fél stack koponyát szedtem is, aztán lassan megvan a Wyvern páncélszett és csákány, ásó, fejsze, íj.
Hát nagyon kíváncsi vagyok mit tudnak. -
törölt tag
Most már mindenhol lagol, 10-15s közönként beakad, Apatynál is. Lehet ide is kéne majd egy gyakoribb auto restart, mint a Project Ozonenál, ha olyan jellegű.
-
-
törölt tag
Hol az end portál?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
De linkelve volt, bling-bling bottal guggolós klikk, csillámpóni csík, ráfordul és nem volt jó mégse. Eleve hozzá se nyúltam és előtte jó volt, utána nem. Most viszont beléptem és megint jó....
Legközelebb ha ilyet csinál akkor kilépek meg belépek.Mindenesetre a Draconicot egyre jobban nézegetem, ha építek rá EnderIO spawnert wither skeletonnal, meg egy witherálló kabint ahol lehet csapkodni utána már sínen van, legalábbis az eleje.
Viszont csak akkor kezdek neki, ha az alap Wyvern ruha tud repülni. Tud? Valamelyik ad kreatív repülést azt tudom, csak nem tudom melyik. -
törölt tag
Nekem ez a Botania magas, csináltam 4 endoflame virágot, dobtam nekik 4 szenet, meg is ették, felment a csíkjuk fullra, a mana spreader kapcsolódik, azt is teletöltötte csutra. De a mana pool nem telik, már egy órája várok és nem enged még mindig gyémántot beledobni, mert kevés a mana. De közben az endoflame virágokból se fogy, szenet se esznek többet emiatt. Miért nem telik a mana pool? Pedig rá van irányítva rendesen a spreader is.
Előtte a vízivirágok voltak amiket a 3x3 víz sarkaira kell rakni, azoknál működött és telt felfelé, csak azok kiszáradnak hamar. Ez meg nem szárad ki, csak szén kell neki, de nem működik. Valami kellene még közéjük?
Ennyi szarakodással már Draconic Evolutiont nyomhatnék inkább..... -
törölt tag
-
törölt tag
Oké, IC jet és töltése kész. Elég fapados a gép, a matricakinézetéről nem beszélve.
De azért megy.
Viszont miért nem nő a páncél tőle? Azt írja +8 armor, az gyémántmellvért lenne, de semmit nem növel a páncélzaton. Kell még rárakni valami upgradet?Ez nem repül 185 blokknál magasabbra? Hát ez egy kbsztt fs.
-
apatyas
Korrektor
válasz
gretzky77
üzenetére
Hallgass a gyerekre
Azért, a komolyabb modpakkok (sok modból álló csomag) miatt, elmondhatnád, hogy milyen laptopról van szó. Az alapjáték mindenesetre gond nélkül fog menni + ez-az. Pentium vagy jobb, két mag elég, 4GB ram, valami rendes videokártya nem árt meg azért ha majd komolyabb dolgokba fog, de az odébb van (egy évvel kb). Az se baj, ha rendes hűtése van, a MC eléggé jól tud fűteni - emiatt jobb lehet egy asztali gép. -
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Abszolút láma vagyok a játékhoz de a gyerkőc szeretné megkapni karácsonyra! A kérdés az volna,hogy melyik a jobb il. mire érdemesebb megvenni? Van itthon Laptop ill. Ps3! Ő a laptop felé húz mert hogy ott vannak modok meg még mondott egy csomó számomra ismeretlen dolgot,ez ps3-on nem is lêtezik ott nem lehet szerveren másokkal játszani? Bocs ha nagyon láma dolgot kérdeztem -
törölt tag
Szóval, IC gépek elvileg megint durrannak. Akkor hogyan kell őket táplálni, hogy ne legyen gond? RF-et nem fogad, szóval valamelyik saját generátorával lesz hajtva, pár gép lesz csak ami a jetpackhez kell.
Szerintem a sima szenes generátor jó lesz, valami szigetelt kábel neki, egy metal former tuti kell, bár kalapácsolhatnám is ezt a keveset. Egy batbox ami tölti, eleve kell egy a jethez is.
Valami akkuja van az ICnek? Mert a szenes generátor nem valami sokat tölt, jó lenne pár jet töltésnyi energiát eltárolni. -
apatyas
Korrektor
Technic launcherrel mi van? Egy film alatt lejött belőle 7% ? Ok ha lekapcsolták, de mégse úgy néz ki.
Lelőni se tudom, se tálcaikonja, se eszközkezelőben nem látszik.
Dropboxból a curse féle pakk is rettenet lassú, pedig már fel van töltve valahova. (firefox frissítés pár másodperc alatt lejött, kb hasonló méretű) -
törölt tag
Elég aranyos bugok vannak a DW pakkban, AE-t aki tolt már annak ismerős lehet mikor az anyag beleragad az inscriberbe és azt mutatja benne van pedig valójában nincs, meg közben nálad is ergo több van.
Na itt hasonló, csak kb. mindenhol, invertory, láda, drawer stb. Kraftasztalon is jó párszor csinálta, hogy húzással elosztom a cuccot, mondjuk negyvenet négyfelé akkor kiadja 40/10/10/10 felállással.
Persze az esetek 99%-ában a következő kattintásnál megjavul és rendben mutatja. De most már harmadjára van, hogy ténylegesen is megkapom az adott cuccot, nem csak látszatra.
6db creosote oil üvegcsét körberaktam fával, mert annyi volt már csak, hogy elfogyjon ne foglalja a helyet már. Erre visszadobta az olajos fákat, és még bónusz 4x16 olajosüveget.....
Odaadtam Apatynak.Következő nap redstonet szarakodtam drawerből végül bónusz fél stack szintén a kezembe került. Ma pedig két copper coillal lett több, épp egy csomó reflektort gyártottam.
Nagy valószínűséggel a szinkronbug miatt van, ami érdekes módon csak nálam van jelen. Ha gyorsan ásom a földet vagy netherben a követ, ami ugye gyorsan kiütődik, néha egy-egy blokk eltűnik, de valójában ott van és beleragadok. Kilépés meg visszalépés után rendbe jön és mutatja a blokkokat amit elhagyott, utána ki lehet ütni.
És ilyenkor is annyival több földblokkot kapok pl.Meg amúgy a kutyák is bugosak, leültetem, de néha utánam spawnolnak ülve. És persze utána ottmarad mert ugyanúgy ül, szóval ha nem veszem észre meg se találom többet.
-
vaakuum
addikt
Help pls!
Hová menti játék a térképet, amit singleben lekreál? A gyerekeknek kellene egy lapos map, singleben meg is csináltam, de nem tudom, hová mentette, így nem tudom átrakni a szerverre

A minecraft launcherének könyvtárában nem találom...
-
törölt tag

Megy a lézer, de olyan erős lett inkább betápláltam csak a quarrynek, a 600RF fix zöld energia meg a háznak van, bőven elég most. Jobb is, hogy így csináltam végül is.
Dobtam bele egy stack glowstonet így lett strength 40%, efficiency 25%, persze a purity rosszabbodott kb 15%-ot, így leszűrtem még egyszer és visszajavult 85%-ra.
Ezzel kaptam egy kristályt ami 4266RF/t-et termel, végig maxon megy szóval merül is szépen, érdemes volt rá egy egyszerű RS vezérlést rakni rs monitorral, ha leáll a quarry kapcsoljon le a lézer is.
Ezzel a felállással minimális a sugárzása, közvetlen mellette csak egy egyszerű éhezés 1-et ad, de én körbeépítettem azért, így nulla. Erősebb kristálynál már dob éhezés meg lassúság 3-at, az éhezés 3-ba meg belehalni hard fokozaton 10s után, szóval ott már van értelme is a lezárásának. Ott ahol kijön a vezeték nincs blokk, de úgy is véd.
Az egy kristály szűrése pont annyi anyagot termel, amiből körbe lehet így építeni 4x4 blokkos területen, sarkaira nem kell, az üveges verzió olcsóbb azért abból van.64x64 területet ásott a quarry talajszintről kb háromnegyed óra alatt és a lézer 35%-ra merült, szóval azért hamar fogy. De hozott fel két stack oret amiből kijön már 4 kristály is.
RFtools quarry fogyasztása ha jól számolom 10ezer RF/t, a 4000RF-fel is még csak félgázon megy, de szerintem így is baromi gyors.Tetszik ez a mod, nincs túlbonyolítva, nincsenek végletekig agyonkraftolt alkatrészei, ötletes jól átgondolt megvalósítás, pont annyi gép ami még élvezhető, olyan mint a Bigrea szinte, csak annál kevésbé opabb és a sugárzás miatt azért van súlya is, de nem viszi el a fél megyét, mint az IC. Teljesen jól balanszolt emiatt.
Egyedül automatizálni nehéz, de azt én úgyse fogom. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Zsír, annyit mar megcsináltam vele, hogy 3x leszurtem igy kiadja a max 85%-ot, annyi talan jo is. Amibol sok van pl. Redstone, coal, glow, kvarc, azokkal valamit javíthatok rajta akar és újra leszurve visszacsinálni 85% purityre. Van 3 darab talalt kristály, nem tudom az mennyit fog engedni a javításnak a kek csikhoz.
Körbe lesz majd építve a saját kovevel, hogy ne sugározzon annyit.
-
apatyas
Korrektor
Szia!
Még ma a win-emmel küzdök egy kört, hogy üzemeljen rajta az 1.10.2-es pakk.
Ha nem sikerül, akkor valószínű, hogy beszállok hozzátok.
Azt néztem, minechem van benne, akkor ez skymap lesz? A logban sokminden ore generálása le van tiltva, mi marad meg? Fastcraftot próbáltatok már betenni? -
törölt tag
válasz
üzenetére
már hogyne csak van aki dolgzik is

Alapvetően a kristály maga az ugye nem csinál semmit, a generator controller viszont rs-el vezérelhető, tehát simán egy power bank-ra kötött rf monitor vagy akármi hasonló lelőheti ha x százalékig tele a buffer.
Az efficiency adja az rf/t-t a strength adja a teljes termelést, a purity meg eleve max közelében kell legyen, mert a sugárzást adja meg.
A quality meg fixen 100% kell hogy legyen az elején is. 40 és 60% között kell legyen a smelter alatti tankban a láva, másképp kevesebb lesz...
Diamond: purity +5% (max 100%)
Emerald: purity +8% (max 100%)
Ender pearl: purity +2% (max 100%)
Redstone: purity -1% (min 0%), strength +5% (max 60%)
Gunpowder: purity -5% (min 0%), strength +8% (max 70%), efficiency +4% (max 60%)
Glowstone dust: purity -2% (min 0%), strength +6% (max 50%), efficiency +3% (max 50%)
Blaze powder: purity -6% (min 0%), strength +5% (max 70%), efficiency +5% (max 70%)
Quartz: purity -1% (min 0%), efficiency +7% (max 80%)
Netherstar: purity -60% (min 0%), strength +90% (max 100%), efficiency +90% (max 100%)
Ghast tear: purity -20% (min 0%), strength +25% (max 100%), efficiency +15% (max 100%)
Slimeball: efficiency -10% (min 1%)
Coal: purity -1% (min 0%), strength -10% (min 0%)
Prismarine shard: strength +3% (max 30%), efficiency +3% (max 30%)
Prismarine crystal: strength +4% (max 35%), efficiency +4% (max 35%)
Nether Wart: purity -3% (min 0%), strength +2% (max 40%), efficiency -2% (min 1%)
Gold ingot: strength -1% (min 0%), efficiency +1% (max 30%)
Iron ingot: strength -2% (min 0%), efficiency +1% (max 20%)
Snowball: purity +1% (max 30%), efficiency +1% (max 40%)Ezek a módosítók amiket a lézerrel tudsz használni, ha a purity 0%-ra esik akkor megy a levesbe a lé.
szerintem ennyire alapra amire neked kell arra elég egy smelter, tank, és megy a crystalizerbe. vagy közbe teszel egy purifiert inkább hogy ne legyen annyira szennyező a cucc. -
törölt tag
Deep resonance kérdés, a három érték mit ad meg? Purity, Strength, Efficiency? Alapból 10/10/10%. A Purity a szűrőkkel felmegy 85%-ig, utána más kell bele ha jól értelmezem, azzal a másik géppel amivel a másik két érték is növelhető.
Nekem olyan kristály kéne ami sokáig bírja, de nem kell rohadt sok energiát adnia. 500RF/t körül elég, de azt minél tovább. Akkor melyik értékeit vigyem fel?
És ez hogyan merül, végig tolja a maxot és a leggyorsabban merül vagy lehet szabályozni valahogy, egyáltalán beleszól-e? Pl. ha mondjuk kijön belőle 1000RF/t, nekem csak 500 kell, akkor szabályozni, hogy 2x annyi ideig bírja. Vagy ennél nem kell ilyet, fix a merülés? -
tariattila
veterán
válasz
üzenetére
Mondasz valamit... nehezen tudtak rábeszéln, hogy rakjam be... (3GB ram és ennyi plug. mellé nem sok kedvem volt) meg idegenkedtem is tőle....

Meglepő de elkapott azért... meg sokan csak amiatt jönnek fel
Abban igazad van, hogy évente egyszer... utána vissza a föld alá

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Jó is volt a skyblock, de csak egyszer. Ez ilyen évente egyszer jólesik móka, de aztán kell vissza a rendes világ. A bányászás, felfedezés az mind kihullik skyblokkal, hosszútávon nem jó.
Ha már itt vagyok, a packing tape az hogy működik? Fel tudom hozni a drawereket a pincéből, mintha dolly lenne? Az jó volna, mert ha fel tudnám hozni őket sokkal egyszerűbb lenne, nem kellene itemtransfert kiépíteni.
Közben rájöttem a Tinkerses cuccaim elcsesztem, nem is értem amúgy hogyan sikerült. Láttam, hogy az obsidian plate +20%-ot ad, a smaragd meg +50%-ot, ezt tudtam mert ezer éve azt használom. Erre ráraktam mindenre az obsit ami a kisebb és nincs több slot.

Remélem újra lehet olvasztani őket. Bár ha nem az se gond, mert akkor legalább az alkatrészeit is újracsinálom, most már van cobalt is. -
törölt tag
válasz
tariattila
üzenetére
Az infinity evolved skyblock most lett lecserélve nálunk direwolfra
most azt csapatja a nép 
-
tariattila
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
megoldódott... sajna a creeper block damage a mobGriefing szabály módosításával lett anno megoldva...
nem tudtam, hogy ez kihat a falusi népre...
ezt visszaállítottam minden világban true -ra és a worldguard-ban kapcsoltam ki a creeper blokk robbantást
szóval kezd alakulni...
még az end "visszaportált" nem tudtam linkelni a világához... de jól befalaztam bedrockkal

És még (ultimate)Skyblock-al is bővítettem a szervert... aki szereti próbálja bátran!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 256GB, Navy Blue, dual-SIM, független, garanciális (ses.hu) eladó
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27FG810SUXEN) 4K OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hogy ezt miért nem találták ki előbb 

Legközelebb ha ilyet csinál akkor kilépek meg belépek.
Odaadtam Apatynak.