Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Egy dolog nem hagy nyugodni. A gyerekekkel modern házakat építünk Minecraftban, persze nem fejből, mert tehetségünk, az nincs hozzá. Ebben a videóban a 33. ház oldalán pl. 13:40-nél látszik az emeleti erkély szélén egy fa szegélyléc. Azt mivel csinálta a szakember? Elvileg modokat nem használt, legalábbis nem írja. Én meg nem tudom, ilyen vékony függőleges faelemeket honnan lehetne előszedni.
Kreatív módban dolgozunk.
Itt egy screenshot is:
-
törölt tag
Lassan lejár a quarry Apaty.
-
Mr Dini
addikt
válasz
apatyas
üzenetére
Tárgyat kreálni tudsz ugye?
Természetesen. Az a legegyszerűbb!

Csináltam néhány plusz biomeot, pl tesztelésképp ezt a blaze bokros-t, de nagyon messze generálja őket... Próbáltam a modon belül belenyúlni a biomeok gyakoriságába, de nem sokat segített... Van valami program, ami le tudja nekem generálni a pályát és be lehet állítani a biomeokat rajta? (Persze ehhez a modom is be kéne tenni, ezért kétlem)
Asszem a questbookba beleteszem ezeket a teleportokat, vagy a falusi párbeszédek végén lesz akkor egy tp...
Köszi az ötleteket!

-
apatyas
Korrektor
válasz
Mr Dini
üzenetére
Dr. Frankenstein (NPC villager) esetleg egy külön elhagyatott házikóban.
Vinni kell neki zombifejet meg malachúst, esetleg fonalat meg tűt, és összetákol belőle zombi pigmant.. Esetleg a tűt adhatja valamelyik másik falusi. Tárgyat kreálni tudsz ugye?
Sivatagban kell gyűjteni azt a világító blaze powder növényt, és valami lénnyel összegyúrni, lesz újra blaze. Sztori szöveg: a blaze-eket lefagyasztotta a Hókirálynő, és a maradványaikat szétszórta a sivatagban ahonnan beleivódott egy növénybe, ezért újra össze kell szedni.
Ghastra meg a wither skelire is majd ötlök ki valami gyötrelmet. -
Mr Dini
addikt
válasz
apatyas
üzenetére
Köszönöm, nagyon tetszenek!

Már csak meggyötört lélek textúrát kell csinálnom/keresnem...

A célközönség 14-15 éves korosztály, tehát nem gondolom, hogy maradnom kell a Mickey egér fejű bossnál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Illetve köszönöm blacknek a faluterves linket! Találtam is egy megfelelőt!
Mottie:
A modolást (remélhetőleg) meg tudom oldani, csak fantáziám nincs hozzá, ezért kértem tanácsot.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Mr Dini
üzenetére
Szia!
Olyan módon gondolsz ötletekre, minthogy pl a főboss legyen a Hókirálynő, és ahhoz hogy legyőzd, először fel kell fűteni a nethert az eredeti hőmérsékletére, pl láva tavak újbóli létrehozásával?
Meg mondjuk, meggyötört lelkek begyűjtésével/megtörésével soul sandet csinálni, és azt is itt-ott lerakni?
Állatokat mészárolni, a vérüket agyaggal/földdel összekeverni abból lenne netherrack,
meg benépesíteni az összes ott levő mobbal,
esetleg ami mobokat te hoztál létre, azok mind segítenének legyőzni a főbosst. Ez már olyan Dungeon Keeper feeling így.
Egy igazi gonosz nethert újból létrehozni, hát valahogy nem is tudom, gyereknek való feladat az? -
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
falu formatervre van egy csomó kész megoldás pl planetminecraft-on.
ott van kb az is ami nem kell, lehet szűrni mcedit-re is, utána a meglévő térképet betöltve az editorba be tudod illeszteni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Azt hittem picit nagyobb lesz a tolongás ötletek terén...

Közben elkészült a modban a portal, ami üvegben obszidián blokk és ugyanúgy flint&steel-lel lehet begyújtani. Jelenleg ez vezet a lepusztult netherbe, ami teljesen ugyanúgy van generálva, mint a nether, de csak kő, víz, szén és persze rengeteg mob van itt.
Illetve készítettem fizetőeszközt. Ezeket questek teljesítésével lehet megszerezni, a questeket pedig modolt falusiak adják.
Illetve ezért a pénzért lehet vásárolni magadnak szettet a boss legyőzéséhez, illetve lehet venni jó drágáért egy kutya logikán alapuló harcost, aki segít a bossfightban.

Nagyjából ezeket tudtam elkészíteni a meló mellett, de ötleteket, faluba való ház design-t és menő blokktextúrákat szívesen várok!
-
janos1988
addikt
válasz
üzenetére
Itt van hypno videója. Kb. 21 perc környékétől kezdődik. De még ő sem a legujjabbal tolta.
-
törölt tag
válasz
janos1988
üzenetére
én is rájöttem hogy szívás kör, amire megtaláltam a megoldást

a draco szett alapvetően az egyetlen amivel érdemben egyáltalán szóba lehet állni a sárkánnyal, mert a guardian átüt a páncélokon. a draco-s szett az egyetlen ami ezt a típusú sebzést is képes kivédeni.
draco szett mellé meg legalább egy fullra töltött draconic flux capacitor a hotbaron, charge armor and hotbar funkcióval pl. vagy kettő attól függően milyen a kedved. ezzel gyakorlatilag be tudsz állni a sárkánnyal szembe és afkzni ha épp olyan a kedved, nem tud veled mit kezdeni amíg le nem merül

-
Mottie
őstag
válasz
janos1988
üzenetére
Nem tudom, buffoltak szegenyt? Csak mert te vagz a 2. black utan aki panaszkodik ra...
Az en receptem:
1. Full Soulbound cucc (just in case)
2. Teleport platform parszaz blokknyira
3. Tier 5 Simply jetpack jet
4. Egy jo crossbow (99 Heartes railgun verzio megteszi, de anno sima tinkers shortbowwal is nyirtam ki)
A kristalyok lebontasa sosem okozott gondot, ha pedig az meg van, akkor szembefordul arconlo, kiter, repeat.
-
janos1988
addikt
válasz
üzenetére
Nem szándékozom mégegyszer egy chaos sziget kozelebe menni... :-)
Kb. 10-12 mentés visszatöltés és majdnem ugyanennyi halál + pár tutorial videó után sikerült csak megölni a sárkányt. De most már tudom mi a jó stratégia. De még így is fel kell kérni párszor néhány keringőre, ja és persze az a 700-800 szint sem 2 perc mire összejön, még fullos draconicos spawnerekkel is idő. De még így is van esély a csúfos vereségre, a visszatöltögetés meg eléggé noob dolog.
És még csak a 2. Kristály lenne meg.
-
Mottie
őstag
válasz
janos1988
üzenetére
Az nem gyenge, szerintem siman meg lehet csinalni onfenntartora par nether skeli farmmal + par wither farmmal (Aminek szerintem is a dark steel gyartas a szuk keresztmetszete, olyan lassuuuuu.

Lehet nem is epitem meg a tervezett 20 turbinas powerfarmot (28k RF/t, 0.4 mB yello/t darabonkent)... Pedig egy mar kesz van (jo kis Ludicrite blokkokkal)

-
janos1988
addikt
válasz
Mottie
üzenetére
Én már áttértem a nether star generatorra, abból is a 2. variánsra. Egy db olyan kis vacak van és 1 csillagból 15 mp alatt generál 96 000 000 rf-et (320 000 rf/t) ami bekerül egy tier 5-ös draconic tárolóba. A csillagok legyártása sem az ördögtöl való és könnyű megcsinálni, talán a legnehezebb vagy inkább legunalmasabb része a reinforced obsidiánok elkészítése. De a lényeg, hogy kevés helyet igényel a folyamat és könnyű automatizálni. A nagy monstrumot (big reactor) meg lebontottam.
Viszont csak úgy poénból meg kellene csinálni a 3. szintű generátort + tier a 7-es draconic cuccal, de ahhoz már kellene legalább 4-5 wither farm, az meg már nekem túl op.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
A gyerekeknek szeretnék kedveskedni egy komolyabb (kaland)pálya készítésével. Tudom, hogy itt sok a vanillabarát, de ha má' értek a Javahoz, akkor írok hozzá modot.

Tehát, arra gondoltam, hogy a játékos feladata a Nether helyreállítása, mert alapból csak mondjuk kő, víz és szénből áll (esetleg koponya stb...) és ezt kell helyreállítani. Arra gondoltam, hogy egy boss legyőzésével vissza lehet állítani a nether-t. Ez idáig megvan, de szerintetek milyen questek legyenek a boss felé vezető úton? Nem szeretnék sablonosat, pl quiz, labirintus, parkour kizárva.
Parkour-t is csak max vmi ugrópaddal, vagy vmi segítő cuccal.Illetve, ha vkinek van jobb ötlete a 'Mentsük meg a Pokol-t" -nál, az kérem ne tartsa magában!

-
Mottie
őstag
válasz
Mottie
üzenetére
Mindig elfelejtem milyen OP a Mystcraft... Csináltam egy yello ocean worldöt is.. Egy chunkloader, egy tesseract és egy BC Pump csücsül ott, <1 óra alatt 700 yellorium block került a redszerbe. És akkor még meg sem töltöttem a 200 bedrockium block-ból készítendő drumokat..

-
Serricon
senior tag
Holnap délelőtt nem lesznek elérhetőek a szerverek (Vanilla, FTB, stb) tartós áramszünet miatt.
Valamit karbantartanak.A TS-t lehet átdobom majd laptopra addig, de ha a külső hálózati adapter elmegy, akkor nálam hiába van UPS-en a hálózat.. majd meglátjuk.
-
apatyas
Korrektor
Bugok.. Tegnap az Infinityben se chathez se neiben egyszercsak nem tudtam t, z, u, 1..9 karaktereket beírni. Notiról lévén szó, elsőre kivert a víz. De csak a javán belül volt szerencsére.
Ma elindítottam egy Direwolf20 1.7.10 1.10 akármit, F7 után egyszercsak az egérre nem reagál rendesen, hiába húzom oldalra, csak lassan úszik utána, és még akkor is amikor nem mozgatom tovább. WASD-re tök jól mozog, nem olyan lag. Érti a fene. -
janos1988
addikt
válasz
janos1988
üzenetére
Meg is van. Nether Iridium ore formájban. Ez 6-os dimlet.
Nem volt egyszerű, de miután feltöltött a dimlet majdnem 10k stacket sikerül kiszedni néhány negatív effekt kíséretében, miközben fps lagg volt a robbanások miatt.
Aztán szétkaptam és elkészült a draconium dimlet is. Ezt is jó sokág töltötte fel.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Megint leállt, mert teleszarta loamy dirttel, de raktam be neki barrelt, bár gondolom úgy is kidobnád. Meg kiszórtam a BoP virágokat mert fél láda helyet elfoglalnak, gondolom azok nem kellenek.
Ja meg még pár napelemet kreáltam, hogy formája legyen neki, így már van bőven elég villany felszántani a fél mapot. -
törölt tag
Apaty, kicsit tuningoltam az áramellátó rendszered, de még kéne majd leraknod jó pár napelemet, hogy visszatöltsenek az akkuk rendesen. Hagytam ott, csak helyet találj nekik a betöltött chunkon.
-
föccer
nagyúr
válasz
üzenetére
Majd meglátom, most még csak tizen pár HV nyomatja a mass fabot, így még tartom a lépést a scrap box-al. Meg akarok lesni, hogy van-e értelme ezen a vonalon menni, ha éppeszű mennyiséggel ki tudom szolgálni az önfenntartó rendszert, akkor megcsinálom, ha nem, akkor egyelőre leállok a szerrel.

üdv, föccer
-
törölt tag
-
föccer
nagyúr
Kicsit sajnálom, hogy kihaítottm néhány 10 millió cobblét.
Az ender quarry nem szedi olyan gyorsan, mintkellene. 
Van uu matter cell. Ebből hogyan tudok sima uu-t csinálni, amivel tudok ore-t craftolni?
üdv, föccer
-
törölt tag
[link]
Ez a vár a legelején elmebeteg, csinálni kell egy ilyet. -
törölt tag
-
apatyas
Korrektor
válasz
üzenetére
Megnéztem barlang nézetben, hogy senkinek semmilyen alagútja vacka nincs útban. Sanyeszt meg az első pár nap után amúgy se láttam. A szervert meg már amúgy is mindenki wc-nek használta. Kirakhattam volna a karókat Atól Zig is akár. A következő kört nyugatnak indítom majd. Aggódni nem kell félned jó lesz.

-
törölt tag
Az enderquarry lezabálja a védett területeket is, azért az elég gáz.
-
törölt tag
Black, az enderman farmodnál a vacuum hopperek hova pakolnak? Mert kinyírt egy ilyen erős enderman egy csapással és a sírkő felét elszívta, egy része a drawerekbe került, azt kiszedtem, de a többi sehol, ME-dben se látom. Ugye nem a trash canbe pakolta? Egy signalum kard, csákány, crossbow, meg egy ender pouch.
Szétverem a farmodat, ha kitörölte.
Amúgy nem tudom milyen enderman volt ez, hogy full empowered4-be leüt 20 szívvel.
-
törölt tag
Na jó mégsem gyártom, bekaphatja az expert. 16-ot kattintok mire elérek az alapanyagig, és akkor ebből kell 5 vagy 6 is a crafthoz.
Inkább Csabi hammerét tuningolom még, aztán szétcsapok kézzel egy 64x64-et területet. -
törölt tag
Nekem egy kicsit sok az új emberke a szerón mostanában. Jó lenne valami régi arcokat is látni.
Tibiéknél most gyártok egy BC quarryt, mert szégyen hogy nekem semmi bányagépem nincs.
-
janos1988
addikt
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
No, hibák kijavítva, vígan termeli a HV solar panelokat.

Most még betárazott alapanyagokkal, illetve gumival. De majd kitalálok valamit, hogy ez változzon.

tudom meg lehetett volna szebben is oldani, de én már csak ilyen vagyok.
18 HV, 9 MFSU-n keresztül látja el kakaóval a feldolgozót és további 3 HV van a kiszolgáló rendszert. Bár ez utóbbit ellátná 1 is. -
apatyas
Korrektor
Az én dolgom is jól halad

-
törölt tag
válasz
föccer
üzenetére
na akkor érthetőbben

ezek szerint egy blokkban van minden proci és memória, egy nagy multiblokkban.
próbáld ki, hogy leteszel mellé pár különálló blokkot pl egy procival egy memóriával, és azokat is bekötöd a rendszerbe. csak ne a nagy, már meglévő procitemetődhöz érjen hozzá és álljon össze vele

-
föccer
nagyúr
válasz
üzenetére
Persze, hogy multi blokkvan van.egyebkent nem is mukodne. Este keszitek kepet es.felrakom.
Mwgvan a computer, hozza csatlakoztatva a controller sor, amin keresztul kapna a 3 energy acceptoron keresztul a kakaot. Az egesz rendsze hibatlanul mukodik, barmint megcsinal amit kerek, csak a parhuzamositas nem olyan, ahogy a nagykonyvben meg van irva.
-
csoki
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
fyi van olyan ic-s upgrade ami push-olja a kész terméket egy te általad meghatározott égtáj felé (shift + jobb klikket kell kattintani egy blokk annak a felületére vele amerre szeretnéd hogy rakja, de nyilván arra amerra az ME interface van) és akkor nem kellenek import buszok, csak a neve nem jut eszembe már, de ilyen sárga színű

megtaláltam közben: ejector upgrade

-
törölt tag

Ó nagy Amur király, remélem elnyeri őkegyelme tetszését eme híd, amely a nagy királyi udvarhoz vezető utat adja, a szerény házamtól tova a sötét fenyőerdőn és bűzös mocsáron át.
-
föccer
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát most nem lépek vissza a screenshoot-ért, de 50 co-processor van benne, meg 12 db 64-s memória. Szóval 1-1 részegység tesztjénél kizárt, hogy harweres limitbe került volna a rendszer. Energiát meg 3 db HV adja, MFSU-kon keresztül, szóval az sem lehet gond. Ha lekérek 3 stack homokot, akkor megpakolja mind a 3 macerátort, de ha csak 1 stacket kérek, akkor az egészet 1 macira küldi rá. Mondjuk általában nagyobb mennyiséget (höhö
) fogok rendelni.A rendszert elvileg össze raktam. Még az upgradek kellenek az IC-s gépekbe, meg el kell látni energiával és indulhat a főpróba.
Elsőnek 16 db HV-t ráengedek, remélem elég lesz neki.
Összesen 504 OC upgrade kell a gépekbe. 
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
A bohócruhája szexuális, de nagyon.
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
ohh. hát ideje volt már
le se esett hogy még nem látta 
balto:
jajte cukifiú. a rózsaszín rucidban nem voltál ilyen nagyfiú

-
törölt tag
válasz
föccer
üzenetére
több proci kell
az is multiblokk, a proci és memória egy egységbe áll ugye össze, lehet 2x2-es meg 2x1-es meg brutál nagy is. egy ae rendszeren belül több különálló egységként. csatornát meg ugye esznek.nevezzük most a proci+memória kombót blokknak. amikor az ae craftol akkor lebontja a feladatokat "szálakra" és kiosztja azt a blokkoknak. ha több van a rendszerben akkor több párhuzamos feladatot tudsz egyszerre managelni. ha csak egy akkor egyszerre csak egy dologgal foglalkozik.
a következők halvány emlékek, egyszer teszteltem ki, szal nem fix de kb... én mindig építek rendes ráhagyással procikból ahogy illik

csinálhatsz blokkot több procival és több memóriával. a memória értelem szerűen a több művelet elvégzéséhez kell, a komplexebb craftolásra, a blokkon belüli proci mennyiség mondja meg az addott műveletet hány szálon tudja megcsinálni. pl csinálj homokot és ugyan az a pattern benne van több sütőhöz kötött interface-be, akkor tud párhuzamosan használni többet.
a több blokk pedig a craftolási fázisok párhuzamosítását csinálja, pl csinál homokot miközben csinál procihoz wire-t, miközben .... ezek is tudnak pl homokot sütni szerintem egymás mellett, de ebben nem vagyok már annyira egészen biztos

ezt a részt bár inkább brute force-al oldom meg
-
föccer
nagyúr
Ae problémába ütköztem.
Építettem egy crafting computert. Az összeszerelő része hibátlanul működik. Az alapanyag feldolgozáshoz még mindig IC-t használnék. Elsőként a macerátorokat kötöttem a hálózatra. Első szemöldök összehúzások akkor volt, amikor rájöttem, hogy az interface ugyan szépen betölti az anyagot a maciba, de a leőrölt terméket nem szedi ki belőle. Nem gond, egy import busszal kezeltem a dolgot, max több dense kábel kell. Viszont ha már több gép van, akkor nem osztja el a rendszer a gépek között a kért mennyiséget, hanem egyenként tölti fel a gépet maxra és ha az első gép tele van, akkor kezdi a másikat tölteni. Akkor sem párhuzamosítja a darálást a rendszer, ha külön interface-re rakom az összes macerátort. Nyilván nagy mennyiségnél ez nem annyira probléma, de kisebb mennyiségnél bosszantó lassulást okoz.
Tud erre a problémára valaki megoldást?
köszi, föccer
-
törölt tag
Black ahogy kinézel. Az valami fantasztikus.
-
törölt tag
válasz
Mottie
üzenetére
Csak ő nem tud elmenni érte, mert a gépe kidobálja Twilightból, ráadásul cuccai sincsenek mert mind benne van a graveben, és annyi szörny volt ott hogy 30 XP-t beszedtem tőlük magnum torch mellett.
Már hazavittem neki, majd ha fellép akkor megtalálja.
Viszont a crossbow és a nyilak nem voltak a graveben, gondolom azon van valami upgrade és nála marad, a csákány meg a kard benne volt. Tinkerses cucc mind. 2x is megnéztem a sírkövet, ott nem maradt semmi, mindent elhoztam, ha elbugolt neki akkor nem tudok mit csinálni. Önt egy másikat legfeljebb, az már nem nagy cucc. -
törölt tag
válasz
Buster17
üzenetére
Vincemaki az, de miért kell elvinni 3 embernek való cuccot?
Most csinált is nekem egy fél órás melót azzal hogy átment páncél nélkül Twilight szörnyhorda közepébe szakadozó nettel, mondta segítsek neki, mire odaértem meghalt és már backelni se tudott, mert ledobálta, aztán eltűnt végleg.Jó hát én megyek egy magnum torchal meg egy hardened strongboxszal, hazaviszem a cuccait aztán csá.

-
törölt tag
Frankón ki lett rámolva a spawnon a kezdőcucc amit odaraktunk, maradt ott 2 kőcsákány kb., az egy duplaláda vascuccból.
-
törölt tag
meg akkor legyen itt egy kis mit épített black a szerveren túra

a "birtok". balra witchery erdő, jobbra bloodmagic terület, soha nem fog végleges helyre költözni utóbbi úgy látom

witchery erdő közepén a cuccok

első szint thaumcraft+botania félig kész, sose fejezzük be kategória
a storage szoba meg pár extra proci

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független kopott keret
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Xbox One / Xbox Series játékok
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Köszönöm!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)