- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janeszgol
félisten
Hibajavítást, jobb fájlkezelést írtak. Valóban jól láttad. Nézd nem a szavahihetőséged akartam (akartuk, gondolom beszélhetek mások nevében is most) megkérdőjelezni, csak elcsodálkoztam.
-
-
janeszgol
félisten
Csatlakozom. Annyira nem rossz már a 10, de a 8.1 az igazi. Amit én csinálok: hívás, sms, netezés (hwsw és ph lapcsalád), email, kamera (fotó és videó), dokumentum (pdf, ritkán Word és Excel). Ennyi és nem több. Erre kiváló a 8.1. 1 hónapja hasonlítottam össze sima 640-en és 635 1GB-on a W10-et és a WP 8.1-et. Kamerában még mindig utóbbi a jobb. Szebb fotókat csinálnak 8.1 alatt.
Az emailnél nem mindig jön jelzés az új levelekről, de engem ez nem zavar, mert úgy is megnyitom kíváncsiságból. Azon a 3 másodpercen nem múlik semmi. -
janeszgol
félisten
Az első pont, a nem kapnak több értesítést mit jelent pontosan? Milyen értesítésre vonatkozik?
Hívás, sms, kamera, böngészés, levelezés, képek nézegetése, jegyzetelés, pdf vagy office fájlok olvasása... én erre használom WP-s telómat. Erre jó marad a 8.1 gondolom. Tehát a levelezést is lehet még használni? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Már ahogy "fel kell venni" egy rossz vicc számomra.
Komolyan, ne legyél már ennyire winfoskorlátolt!
Ha esetleg droidra váltasz, pont ugyanúgy megcsinálhatod a launcher-t, mint ezen az el...ott rendszeren. Mert létezik rá, több is. De van más sok millió tárcsázó program, amivel úgy állítod be, ahogy akarod, ha a basic felvevős nem jön be.Vagyis...
Mert létezik rá és fejlesztik Tessék egy sok közül... -
zizidor
őstag
"Érthetetlen számomra is,hogy tudták így elqrni a legstabilabb és legoptimalizáltabb rendszert."
Pedig nagyon egyszerű. Nem keltette fel a fejlesztők érdeklődését, mert kicsit későn jött, és az alacsony elterjedtsége miatt (~1%) nem érte meg senkinek külön fejleszteni rá. Voltak akik mégis belevágtak, de sokan bedobták a törölközőt, még a nagyok közül is. Emiatt még tovább csökkent a platform népszerűsége.
Tanulság: Hiába jó valami, ha piacképtelen.
Nekem a csempés felület nem jött be, de ettől még a platform szerintem nem volt rossz. Mégis egymás után elsorvadtak az általam használt appok.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ennek már szakálla van, olyan régen ismert, hogy DIREKT elveszik, illetve elcseszik fokozatosan a rendszert. A legjobb build a treshold2 164 volt. Gyors és nagyon stabil. Ami kicseszett régen volt. 2016 március. Ami onnantól frissült csak egyre rosszabb és rosszabb lett, végül
2017 nyilvánossá vált, hogy tönkre teszik az egészet.
Számomra még az érthetetlen, hogy még sokan most sem hiszik el.
A store-t már egy lerobbant falusi piacnak sem nevezhető. Senki nem fejleszt már elég régóta. Csak kevés app kap még frissítést, de az is hamarosan megszűnik.
Márpedig a Store halálaval kapja meg a végső kegyelemdöfést ez a rendszer, ami lehetett volna akár a legjobb is. -
gemini
aktív tag
Sosem fogom megérteni, hogy ez miért jó. Ha működik egy funkció egy készüléken, akkor azt miért kell kinyírni? Értem én, hogy nem akarnak frissíteni rajta már semmit, de ami eddig működött, az maradhatna. Nem fog emiatt senki W10-re váltani, mert aki esetleg még használ is ilyen készüléket, tuti nem windowsost fog venni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aha ide, vagy oda....
Az átlag user, ha erre használja, akkor neki bőven kimeríti a szó a jelentést, hogy "okos".
Én utalok pay-pal-on, windows alatt megszűnt, a canon nyomtató a világ másik végéről készült fotóval beállítom, hogy nyomtasson ki olyan méretben és papíron, ahogy akarom mire hazaérek csak az albumba kell betennem naná, win alatt nem létezik ilyen, de ugyanez igaz a dokumentumokra.
A pay pal csak egy, de én több tranzakciót is végzek mobillal különböző bankoknál, win alatt nincs ilyen (banki)program, nem is fejlesszenek rá.
Az autóba beülve azonnal kapcsolódik a két rendszer és utána már a zsebemből sem kell elővennem, akár a beépített 7 colos kijelzőn csinálhatok bármit. (e-mail, bt kihangosítás és ha obd-re van kötve, akkor szinte mindent). Win alatt? Cöhh röhej, soha nem is volt hasonló, de cars scanner még használható.
A lakásomba érve nem kell odaballagni a riasztóhoz, a telefonnal vezérlem és a kamera képét is látom, ha kint épp csöngetnek, mert létezik rá jól működő applikáció, de ugyanez a helyzet a pioneer rendszerrel az nfc fizetéssel és sorolhatnám tovább etc...Nem cinikus nasa projektekről van szó, hanem olyan dolgokról, ami már 2015-ben okosnak tekinthető volt és azóta is továbbfejlesztették, ettől lehet nevezni okosnak. És ezeket win-re is megcsinálhatták volna, de ahogy az te nevezed, az átlag user az évek alatt azt sem kapta meg, hogy normálisan működő faszbukot tölthessen le a store-ból, vagy épp egy profi email klienst, mint pl csak egy a sok közül, az aqua mail, ha már ezektől okos a win telefon. Ez viszont egy meddő f....g, hogy kinek mi, ha neked az, akkor az, nekem meg másnak más, hogy mitől okos egy telefon, de már azok is csak egy kicseszett aksizabáló alapprogramok, amik bugosak...
A telefonálni, meg sms-t lehet még küldeni sem szó szerint kell értelmezni, hanem azt, ahogy írták is.
Már rég elengedték a rendszert, ami működik az még valahogy működik, de ha nem, akkor Józsi az usa-ban, mint wp mobil agytröszt fejlesztő nem fog odaülni az asztalhoz és eszeveszettem kódolni, hogy kijavítsa a hibát, mert már nincs ilyen. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha nálad a fent felsoroltak jelentik az "okosat", akkor persze, "hogy mindenre használható", nálam ez merőben más, és most nem akarok regényt írni, hogy mik azok, ami droid és ios alatt frankón megkönnyítik a felhasználó életét és szuperül működnek, ami win alatt vagy bugos volt, vagy megszűnt, illetve nem is létezett, beleértve a kibaszott MS programokat is, amiket sokkal jobban megcsináltak a másik két rendszerre és azóta is folyamatosan karban tartják heti frissítésekkel, mint a saját, direkt a halálba tiport platformját.
Ami lehetett volna a legjobb is. Nem a faszbuk, viber meg email csekkolás etc...miatt lesz okos egy telefon.
----------------------
(#24390) rita7107Win 10, vagy 8.1?
-
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nemcsak szvsz. A 10 sosem lesz olyan, mint a 8.1. Meghatározó és durva kódolási hibák vannak eleve a rendszerben, ami k a főgerinc alapját képezik. Csak is a nulláról való újraírással lehetne jó rendszert csinálni, ezt a mostani szart meg végleg kukázni.
Mert így évek óta csak toldozzák-foltozzák, ami szunnyadó bugok tömkelegét generálja a telefonokra.
Emiatt van az, hogy random jönnek elő más és más hibák a felhasználóknál. Stabilitás?
A w10 még csak hírből sem ismeri ezt a kifejezést. Sokkal stabilabb és ráadásul 8.1-et alázó villámgyors is volt ez még anno insider korában. Értem azt, hogy 30-100 közötti treshold build-okat élvezet volt használni.
Ez kb 2015 októbertől-2016 februárig volt elérhető. -
-
-
-
betegphiu
senior tag
Ezek az arányok nem valósak.
Nem mások véleményére kell adni,hanem tenni egy próbát.
Pl nézz meg egy bármilyen filmnek a fórumát... Ha 40% azt mondja ,hogy rossz film,akkor az neked nem is lehet jó ?
Én a helyedben kipróbálnám. Én nem bántam meg,van ez a gyengécske messenger is legalább.
Letisztultabb,szebb. Ami a baj,az az apphiány. De ez már nem fog változni úgysem,egyik rendszeren sem.És nekem csak egy 735-ös van,de jobb vele ,mint 8.1-el.
Felteszed,belakod, egy hetet használod, ha nem jön be,max visszateszed a nyócpontegyet.
Legalább meglesz egy napi fix programod ebben az esős időben -
regvoltrossz
aktív tag
Így elsőre megy minden, viszont van pár dolog..
- QR kód olvasó például hova lett? Miért lett ignorálva a 10-ben, mit tegyek fel amit érdemes?
- A Filmek+TV a legextrémebb videókat (itt az extrém a kódolásra vonatkozik) is szépen viszi teljes képernyőn.Olyanokat is, ami a 8-ason nem indult el. Hang viszont érdekes módon néhány filmnél nincs. És épphogy nem az extrém kódolásúaknál, hanem például egy régi avinál! A hangtulajdonságoknál kiírja, hogy 1.5 csatorna és ennyi. a VLC ad hangot is, de zöld keret van a kép körül
Két alkalmazás frissítésénél hibát írt ki. Az egyik a Duolingo volt, ahol az adatok törlése (Beállítások/alkalmazások)után szépen frissült. A másik a Microsoft Solitaire Collection, ahol viszont nem volt olyan opció, hogy adatok törlése. (A régi program viszont szépen futott.) Töröltem és gondoltam ujratelepítem, de akkor sem települt, hanem leállt ugyanazzal a hibával.
- A PDF fájl(okat) az Edge-ben akarja megjeleníteni, aminek ez nem igazán megy. Hol lehet megadni neki, hogy erre inkább az Adobe Acrobat Readert használja?
- A Riasztások neve Óra lett. Azért megtaláltam, ám tévedtem amikor azt hittem, hogy a régi hang ébreszt reggel. Ehelyett arra keltem, hogy valami andalító zene szól (amire inkább elaludni szokott az ember) és mintha még kopogna is mellé valami. Hálistennek ezt már beállítottam a régire.
Wifi csatlakozásnál bizony volt amikor olyan érdekességbe futottam bele, hogy a csatlakozás helyett a szétkapcsolásra kellett "kattintani" és akkor kapcsolódott a wifihez. Elvileg pedig előtte nem volt felcsatlakozva oda (nem volt wifi ikon felül)
- Akkuhasználat. Összességében ma olyan kb. 3 órát neteztem a készülékkel, mást nem Az Edge tényleg sokkal jobb mint az IE. Elsősorban ez volt az ok ami miatt váltottam. Csevegőprogramokat nem használok és nem is érdekelnek. Facebook is böngészőből ami végre mindig helyesen jelent meg. Délután 6-ra 45%-on volt az akku.Ja wifi természetesen mindig be van kapcsolva. Eddig is be volt, de nem vettem észre, hogy ez bármit okozna. Lehet most azonban mégis?
Olyanokat mint amiről sokan irtak (ikonok eltünése, belassulás, villogás etc. nem tapasztaltam.
Egyelőre ennyi. Majd ha lesz még kérdésem írok! -
hnike
csendes újonc
-
-
-
PuMbA
titán
Már a megjelenésekor 3 év volt a támogatottsága, ez minden Microsoft rendszernél így van. Amint kijön egy nagy frissítés (mint például a Windows 10 Anniversary), akkor szokták 3 évvel megint arrébb tolni, de mivel a 8.1-nek vége, így maradt a megjelenéskori idő + 3 év.
(#21767) Dhampir: 2018 Október a Windows 10 Mobile jelenleg, beírhatod a linkelt honlap keresőjébe is kiírja
(#21768) Luck Dragon: Store-t meghagyják, Blackberry-nél is így van / volt, ha jól tudom.
(#21769) old rocker: Azért a Windows telefonok többsége kibírta 3-4 éves működést, ami teljesen normális. A 3-4 éves Androidok is most kezdenek a használhatatlanságba menni, hiszen a legtöbb alkalmazás minimumja az Android 5-ös verzió.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem az a lényeg, hogy vodás, 8.1 miatt a lefőképpen azért szidták az MS-t, mert nem volt képes megcsinálni, hogy a rezgés és a csörgés addig tartson, amíg fel nem veszed.
Tehát, mint írtam, úgy működött, hogy az elején rezgett, majd utána (CSAK) csörgött.
Persze lehet, hogy talán mégis sikerült neki ezt a bonyolult folyamatot megcsinálni, ezért kértem, ha lehet, akkor páran teszteljék le... -
Medical
aktív tag
Így van, kérni kellett! Nekem is megmaradt!
Remélhetőleg marad is.Más: segítségeteket szeretném kérni, ugyan is tegnap kaptam egy MMS-t a telefonom jelzett is, de nem tudtam megnézni.
Azt írja, beolvasás, akár mit csinálok nem tudja beolvasni!
Mi lehet a gond, valamit be kell állítani? -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Eszem ágában sincs megvenni, az enyémen van nillkin, azon nem látszik ilyesmi, ha tesztelem szikével, mert pont ez a lényege. Ezért H9 keménységű! Ki a tkm írt olyat, hogy vagdosd falhoz a telefonod, leírtam mi a legegyszerűbb módja kideríteni, hogy ami fent van, az valóban véd a leeséstől, vagy csak egy felesleges dolog a kijelződön.
Ha megmarad rajta a karc, akkor kidobhatod, mert egyrészt karcos lesz, másrészt semmit nem ér, egy leejtésnél a kijelződdel együtt törni fog. ha meg semmi nem látszik rajta, legalább tudni fogod, hogy tényleg kiváló termék van a telefonodon. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Azért erre csak egy neves cég termékét venném, mert az e-bay is tele van 400 ft-os üvegfóliákkal, amit sokan szidtak már itt a fórumon. A legegyszerűbben úgy tudod kideríteni, ha fogod a kést, vagy szikét és húzol rajta egy erőteljesebbet, ha nem látszik semmi, akkor az egy kiváló és valóban H9-es termék, ami biztos megvédi a telefonod, ha ott a legkisebb karc marad, le is szedheted és dobhatod a kukába, mert egy üvegfóliának mondott gyenge hamisítvány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Milyen monitort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged