- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
#42308056 #20 üzenetére
Kaptam ajándékba 10 dolláros alis BT fülest.
1 hétig bírtam használni, ha nem akarok nyakörvet hordani, akkor élvezkedjek a 2 órás üzemidőre. Aztán naponta tölthetem 2x lol... Amíg persze nem döglik meg az akksi 3 év után, és hiába vettem meg méregdrágán a fülhallgatót, hiába működik az tökéletesen, akksi cserélhetetlen, azt kuka.
El sem hittem, hogy ugyanaz a fülhallgató, amikor a BT modul helyére rádugtam a sima kábelt és bedugtam vezetékesen.Plug Life: Zseniális, hogy ilyen alap dolgokért, amik 20 filléres alkatrészként 10 éve benne vannak a telefonokba, most ha normális minőséget akarsz, akkor tizen sokezret kell kiadni.
-
BatchMan
senior tag
Miért nem tesznek két USB-t a telefonra?
Egy fenn, egy lenn. Már meg lenne véve. -
Saccco
nagyúr
Ez nem bizonyít semmit! Ez csak arra van, hogy még egy fülest lehessen párhuzamosan csatlakoztatni...
-
BatchMan
senior tag
Most Note4-em van.
Note7 esélyes volt, de kivonták
Note8 - dex izgi, munkára még nem jó.
Note9 - már egész jó, nagy nehéz.
Note10 - ezen jack sincs...
Xiaomi note7
Van jack, infra, 48Mp kamera, rádió, nem annyira nehéz és visszadnak 300 eFt-ot a Note10 árából. Nincs toll :( -
Rinocerosz
őstag
Kicsiben gondolkodsz...
Tölteni és közben jacken zene + [BT hangszórón meg a rádió] csak az élmény miatt -
hogabesz
aktív tag
válasz
#42308056 #20 üzenetére
Mint mondtam, csak addig kell amíg feltöltöd a telefont (ami ma már pikk pakk megy). De ha neked addig sem megfelelő, nem gond, neked jack-es telefon való. Azt a fülest nem kell töltögetni (gondolom amúgy is mindenki olyan elfoglalt, hogy mindenre van amúgy idő csak erre nincs). Nem baj, mások vagyunk.
-
Aryon87
félisten
Kíváncsi vagyok képes lesz-e ez arra, hogy tölteni is lehessen, és jacken is mehessen a zene az átalakítóval. Huawei/Honor tudja és tudtommal más nem (HTC U11 legalábbis csak a saját átalakítóját fogadta).
-
Wapmester
senior tag
teljes mértékben rossz irányban halad a telefonok fejlesztése, nem is inkább fejlesztik őket, hanem egyre használhatatlanabbá teszik és rákényszerítenek olyan dolgokra, amiket az ember a háta közepére se kívánt , aztán utána nincs semmi választásod vagy veszed ami van vagy nem veszel semmit. Az a legrosszabb hogy az embereket meg se kérdezik a hülyeségeikről. Az agyon használt jack-et a legnagyobb őrültség volt elhagyni, aztán jöttek az őrült vékonyítások papír vékony aksikkal, nehogy kibírja véletlenül egy napig üzemidővel a telefon...aztán megérkezett az undorító notch marhaság, ami kutyának se jó, az ember alig talál már normális telefont, amin nincs undorító bevágás, lyuk stb mert fél inch-el nagyobb kijelzőt lehet betenni cserébe meg se tudod fogni rendesen és óvakodhatsz a véletlen érintésektől, de a telefon mégsem lett kisebb, lassan tabletnek nevezhető minden telefon
Ezeket a marhaságokat az alsó kategóriás telefonokon kellett volna meglépni elvégre azokon költségmegtakarítás céljából még meg is értené az ember miért kicsi az aksi, vagy miért nincs jack erre a bolond gyártók fordítva oldják meg, az alsó kategóriás hulladékokba benyomnak 5000-res aksikat normális kijelző méret van és a notch-ot se ott erőltetik. A legfőbb baj, hogy egyik hülye gyártó kitalálja és az összes többi hülye megy utána egy bolond százat csinál alapon, mintha azért fizetnének neki ,ha majmolják a többit. Inkább fejleszteni kellene valamit őrültségek majmolása helyett, pl elfelejteni örökre a notch -ot, megoldani, hogy minden telefonban maradjon a jack és az ujjlenyomatolvasót nem kicserélni szemmel való feloldásra és hasonló zagyvaságokra, normális kapacitású aksit használni, sőt ezt törvénybe kellene szabályozni, hogy legalább a felső kategóriában legyen megfelelő méretű aksi.Ezeket a bluetooth fülhallgatókat is ráerőszakolják az emberre jack híján ... kinek van szüksége arra, hogy az állandóan lemerülő telefon mellett még fél tucat kacat tartozékot is töltögessen.Borzalmasan sok a kompromisszum és egyre több, ha telefont venne az ember, lassan eljutunk arra a szintre , hogy visszatérünk a régi billentyűzetes téglákhoz ,mert azokban lesz jack,normális üzemidő, meg lehet fogni rendesen és notch sincs.Nem hinném,hogy az okostelefonok arra készültek, hogy állandóan lefelé butítják a használhatóságát
-
Mr.Grincs
veterán
Hűha. Ezt igazából az előző munkahelyemről kukáztam, mert ki volt dobva, le volt selejtezve, mert sérült és hiányos volt a csomagolása. Gondoltam, hogy hazaviszem, kipróbálom, ha jó akkor megtartom, mert úgyis akartam Jack-BT adaptert a kocsiba, hazavittem kipróbáltam és semmi baja nem volt. Örültem neki, hogy tudtam egy ilyet rodázni, ráadásul ingyen, ingyen még az ecet is édes
. Ez a neve amúgy MS-808 és amúgy [ez az] , ugyanígy néz ki. Amióta megvan majdnem 2 éve, teljesen hibátlanul megy és teszi a dolgát. Annyi, hogy az akksija nagyon picike és kb. 1 hetet bír nagyjából napi 1 óra zenehallgatással, anno elment ennél többet is. Aliexpressen nagyon olcsón vannak ilyenek pl.: [ez lenne az utódja] vagy valami komolyabb, nagyobb akksival. Neked mik voltak amik nem mentek?
-
noro79
tag
Hároméve Samsung cikizte az Apple-t. Most meg kiadja. Szánalmas. De s hozzászólások elovasása után(Iphone 8bemutató )is látszik az emberi kétszínűség...
-
Remélem lesz olyan jó, mint az Apple megoldása, hasonló áron.
Az már msot nagy előnye, hogy nincsen tele éles élekkel. -
nozs23
addikt
Én nem állítottam, hogy ez jó.
Engem csak nem érdekel, mert évek óta BT fülest használok.Valahogy nekem sosem a dizájn volt fontos ezeknél az eszközöknél, hanem a funkció és a használhatóság.
Nekem fontos. Minden eszköznél, amit napi szinten használok. Nem vagyunk egyformák. -
zsolt501
nagyúr
A letisztultság oltárán mikor beáldozzuk a használhatóságot no meg a tartósságot és a javíthatóságot az hú de jó dolog is, hogy csak csilloghassunk villoghassunk... csak gratulálni tudok az olyanoknak akik életük legfontosabb kritériumának az ilyen letisztultságot tartják fontosnak.
Valahogy nekem sosem a dizájn volt fontos ezeknél az eszközöknél, hanem a funkció és a használhatóság.
Annak idején a Nokia is kihozott egy rakás dizájn telefont, de valahogy sosem lett ezekből tömeg termék pedig némelyik olyan volt mint egy ékszer, szerencsére nem ebbe az irányba haladtak a fogyasztói társadalom elvárásai, de jött az Apple és ők egy drasztikusabb tepsi formája lett a befutó, ami mára lett az uralkodó, de itt is elkezdett elharapózni az őrület a vékonyítással és az átmérő hajhászással, ami megint egy olyan irány lett ahová a zsákutca táblát már ki lehet tenni, mert egy idő után a felhasználói élmény veszik el a méret oltárán. -
nozs23
addikt
válasz
#42308056 #20 üzenetére
Kíváncsi vagyok mi lehet az a hű de fontos, innovatív alkatrész ami azért nem fért be eddig, mert útban volt a jack csati.
Nem erről van szó. Soha nem is volt. Az Apple sosem próbálta megmagyarázni miért hagyja el Jack-et. Egyszerűen beáldozták a design oltárán. Az i7 (ahol elhagyták) mai napig a legletisztultabb okostelefon. -
törölt tag
Amíg az emberek azért remegnek, hogy a legújabb telefonnal tudjanak menőzni, azt csinálnak a gyártók amit akarnak. Én eddig 2* használtam a jack-et, mert lemerült a fülesem, de van hozzá kábel is, így elvárom, hogy legyen jack. Birkáknak nézik az embereket, és azért valljuk be, túlnyomórészt igazuk van. Akik meg nem akarnak beállni a sorba, lassan nem tudnak mit tenni, a Samsung is elkurvult sajnos, és már csak papíron az elsőszámú gyártó.
-
viera
őstag
válasz
Dare2Live #21 üzenetére
Én már évek óta nem használom a jack csatlakozók mert AirPods-om van amivel teljesen elégedett vagyok.Ha lemerülne,akkor is fel tudom tölteni telefonnal.De megértem azt is akinek hiányzik.
Az értékvesztést már én is unom,de most 2 évre tervezek a Note10+ -al.Utána meglátjuk mi lesz de ha váltok Samsung-ról akkor csak Pixel vagy iPhone.A többi gyártó enegem nem érdekel.
-
Mr.Grincs
veterán
Teljesen igazad van, tök jól csinálták amúgy a samsungék a jack csatlakozó használatának kitolását, vagyis, hogy ők nem hagyták ki, de várható volt, hogy előbb utóbb azért ők is be fognak állni a sorba. Én 6-osról váltottam 7-esre, tudtam, hogy nem lesz benne jack, nem tudtam mit csinálni, elfogadtam a tényt, hogy jack már nincs és kész. Kocsiban ha navigálok és kell tölteni akkor bedugom töltőre és ha nagyon kell a zene, akkor egy BT-Jack adapterrel meg van oldva a probléma. A gyári airpodsot nem vettem meg, mert nem kellett annyira soha, amennyira az apple szeretné megvetetni velem, meg amúgyis horror az ára. Elvagyok a vezetékes gyári headsettel bőven.
-
Noukoum
veterán
válasz
Dare2Live #21 üzenetére
Az s10e és a 9t is veszít az értékéből. Előbbi már vesztett nyitóárhoz képest, utóbbi meg xiaomi, használtpiacon sajnos még mindig nincs ára, de ugye nem egy drága modell szóval alapból nem tud annyit veszíteni csak %-osan.
Egyébként szerintem meglepő módon a oneplus mobilok tartják jól az árukat.Szerk: ja és Huawei-t venni nyitóáron nem bölcs dolog, persze csak ha 1 év múlva el akarod adni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
adalbert1 #19 üzenetére
Jövőre lehet cserélek. Legrosszabb ami történhet, hogy kénytelen leszek egy 2019es jackes csúcsmodellt venni. S10E, 9T...
Amúgy is unom a csúcskészülékek értékvesztését. Az a Mate 20 ami 2018 decemberben "rendes" helyről 300-310.000Ft volt most 138.000Ft "rendes" helyről. Mondjuk Huawei se szimpi többek közt azért amit írtál.
-
törölt tag
10 dolláros BT füles gondolom úgy szól mintha két adag szart nyomnék a fülembe. Nekem pl. nem kell telefon jack nélkül. Nem értem hogy hagyhatnak le egy ennyire elterjedt, szabványos csatlakozót amit szinte mindenki használ.
Vezeték nélküli töltés nem érdekel, lassú és alacsony a hatásfoka (a kábeleshez képest). Bluetooth headsettel is hagyjanak békén, még azt is töltögessem, tuti akkor merül le mikor használni akarom.
(#17) vicze1: Így van. Kíváncsi vagyok mi lehet az a hű de fontos, innovatív alkatrész ami azért nem fért be eddig, mert útban volt a jack csati. Valszeg az a +10 mAh akku kapacitás lesz a válasz rá, ami mondjuk más gyártók telefonjaiban +1000 és még a jack is elfér......
-
adalbert1
veterán
válasz
Dare2Live #10 üzenetére
Szerintem is alapnak kellene lennie a beépített jack csatlakozónak (mondom ezt úgy, hogy birtoklok egy Sony WH-1000XM3-at is), egyszerűen parasztság az elhagyása.
A Huawei-t persze még mindig rosszabb cégnek tartom, ott a saját memóriakártya formátumukat is rá akarják erőltetni az emberre - viszont ha minden gyártó ilyen irányba megy, akkor következőleg már csak rossz és még rosszabb telefon közül fogok tudni választani (mármint az igényeket figyelembe véve) - szerencsére most vettem egy S10e-t, azzal szerintem kihúzom az S12/Note12-ig, majd megnézem, hogy mit tud akkor a Samsung, vagy a konkurencia. -
Somatom
veterán
-
Noukoum
veterán
Azért azt tegyük hozzá hogy a Samsung +3 évet adott az átállásra az Apple-lel szemben, ami dicséretes.
-
hogabesz
aktív tag
-
Somatom
veterán
Vajon egyszerre kétféle Bt. fülest le lehet vele kezeltetni úgy, hogy az egyik magasabb prioritású legyen? Most egy vezetékes füles prioritása alapból magasabb, mint egy Bt. -é
-
troviko
senior tag
-
hogabesz
aktív tag
Nem vagyok jack-ellenes, de nem hiszem, hogy arra az időre - főleg a mindenféle szipi-szupi gyorstőltők korában - amíg töltjük a telefont ne lehetne egy 10$-os ali-s BT fülest használni.
-
Valaki fel tudna világosítani, ez az adapter aktív, vagy az usb-C aljzaton kinnt van a bal-jobb csatorna analógba?
-
Hál istennek a 2,5 3,5 és 4,4-es Jack-ek a speciális igazi zenejátszókba költöztek, amik oda-vissza elverik a mobilokat és akár tizen évig is lehet őket használni.
És nincs bennük SIM. -
AS
félisten
Szerintem 2020-ban már a A szériában sem lesz benne. Samsung az írta jack helyére rakhatnak más fontos alkatrészt is , ezért is lesz elhagyva.
-
zazenke
őstag
és ha közbe tölteni is kell a telefont ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest