Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
A fejlődés által egyre kisebbek azok a kütyük, amiket egy teló belsejébe raknak. A telók külső méretei viszont nőnek. Akkor hogy nem fér el a jack?
-
Kar volt menni a nyáj után.
-
stellaz
veterán
Amúgy ez szedjük ki minden feleslegeset elv az applnek sem mindig jön be. Egyrészt a jack kivétele sem olyan, mint anno a cd elhagyása, másrészt a IMac esetében is hagytak az egész gépen összesen egy usb nyílást mindenre. Aztán azt a gépet ki is véreztetik. Még a pro-ból is kimaradt az SD kártya olvasó, merthogy tessék wifi képes fényképezőgépet venni, aztán az a húzás sem lett siker.
A cd esetében az új megoldások (pendrive, internet) szinte csak előnyöket hoztak, ezért logikus volt elhagyni, hisz idő kérdése volt az átállás, a felhasználó pedig jóval kisebb és könnyebb méretű gépet kaphatott. A Jack vagy az SD olvasó esetében ez nem így van, a wireless megoldások eredendően rengeteg hátránnyal is rendelkeznek, ezért nem lesz mindenki számára alternatíva minden esetben, az elhagyásukkal pedig érdemben alig lehet nyerni valamit felhasználói szempontból. -
Wapmester
senior tag
ha olyan dolgokat erőltetnek ránk a gyártók , amelyeknek csak szerintük van haszna,de cserébe sok hátránya, mert mindent ki akarnak spórolni, akkor az nem jó irány egyáltalán, hanem marketing bullshit és az emberek hülyének nézése
mond már meg nekem a jack elhagyásának mi haszna lett? a notch őrületnek ? vékonyítási baromságnak sincs semmi haszna,azt érték el vele, hogy minimális üzemidőket produkálnak a készülékek, de a legfőbb probléma az, hogy mindezeket a ránk erőltetett baromságokat a flagshipeknél lépik meg, lassan emiatt nem találsz normális csúcstelefont amiben ne kellene lemondanod egy vagy több jól működő dologról, veheted az alsó kategóriás szutykokat ha kell a jack, üzemidő és normális alakú, vagy méretű kijelző
értem, hogy téged ezek a dolgok nem zavarnak, de kicsit gondold át ,mert ezek visszafelé fejlesztések, ennyi erővel akkor kiszedhetik a gsm antennát, az USB nyílást, hangszórót stb és majd megnyugtatnak azzal, hogy mindre van wireless megoldás?
-
<Adamsky>
nagyúr
Jaja. Wifi vs. bt. problémával már én is szembesültem (igaz egy "noname" Teclast tab-nál). A neten akkor utána olvastam, és tényleg nem egyedi eset.
" .... 5GHz -en olyan hotspotot ad, hogy az 50cm -re levő tabon alig van wifi jel."
Egyébként érdekes, hogy ezt egyik tesztben / review-ban sem szokták tesztelni. Mármint az adott készülék "vételi" képességeit. Pedig sokaknak (köztük nekem) hasznosabb lenne annál, hogy korom sötétben, lóhátról milyen képet lehet vele lőni. -
BB0401
aktív tag
Teljesen jó.
Üzemidő kb 8 óra egy Pioneer SE-MS5T-S fejhallgatóval és egy Nokia 7 plus-szal használva. Jól működik az Asus Zenwatch 2 okosórámmal is. Sony okostévével és Windows 7-es PC-vel nem. Utóbbi nem talál hozzá illesztőprogramot (Igaz, a PC-t egy Trust Bluetooth USB stick-kel használom, alapból nincs benne Bluetooth).
A kapcsolat stabil, néhány falon is átmegy a jel. Csak akkor van szaggatás, ha az órámmal használom, és azt takarom a kezemmel.
Hangzásra jó szerintem.
Pluszban jó, hogy USB Type C-s, és van önálló hangerő szabályzója. -
Teal'C
veterán
TMX is. Nekem pl minden telefonom úgy jön vissza mint a gyári bár van ismerős. Ezért írtam az emberi faktort.
Pl az S8 am bement beégés miatt Eu garanciával a gari lejárta előtt 4 nappal reggel, délután jött sms hogy készen van. Másnap megkaptam full új, csak a hátlap maradt eredeti semmi más, gyárilag körbefóliázva a keret és az ajándék hátlapvédő gyári merthogy külföldön jár a hátlap és nem te veszed több ezer forintért. -
Teal'C
veterán
válasz
#72042496 #186 üzenetére
Igazából az sem gáz mert leszedik a régi ragasztót majd egy gép beilleszti az újat és a gép teszi a helyére a fedelet. Persze mondanom sem kell talán 2-3 szervíz van ahol van ilyen az országban. De persze azt sem kell elfeledni hogy a mi országunkban is van emberi hanyagság és a profit mindenek felett így a gép mire beilleszt 1et addig kézzel lehet 3at összeraknak csak hogy haladjanak.
-
törölt tag
Az újbóli összerakással van inkább a baj, ahogy hallom. Nem tudom, hogy csak a fórumon felülreprezentáltak-e az esetek, de panaszkodnak, hogy nem sikerülnek az illlesztések (egyből egy tapasztalattal én is csatlakozom). Ilyenkor pedig a vízállóságnak is vége.
(#187) Teal'C: Ezek TMX-es tapasztalatok. De én is könnyen el tudom képzelni, hogy a munkatempó és/vagy hanyagság miatt vannak ezek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Tikakukac #169 üzenetére
Endless Inspiration - Nick Petrov (Royalty Free Music)
Majd privátba írom a címet hová kell küldeni a rekesz sört
-
WinstonWolf
senior tag
Van egy 2006- ban vásárolt valamilyen JBL fülhallgatóm. Jack-es. Semmi baja. Edzőteremben csak ezt használom kardió edzés közben. 2-3 45 perces sorozat epizódot nézek meg edzés közben. BT-s fülhallhatón mindig elcsúszott a hang eddig. Baromi idegesítő... plusz az izzadzságot se bírják... Plusz valahogy sose jön össze, hogy kibírják a 3. Részt végig. Pedig elvben 3 órát bírna... de nem...
Van BT-s fülhallgatóm is. Utcán sokkal kényelmesebb, mert nincs vezeték. Plusz zenehallgatásnál nem zavar a lag. Viszon az baromira zavar, hogy átlag két évente újat kell vennem. Addig bírja az akkuja. Egyik gyártó sem volt eddig hajlandó akkut cserélni benne. Minden magyarázatot hallottam már: össze van ragasztva, nem lehet roncsolasmentesen cserélni, nincs hozzá már alkatrész. Pedig amúgy semmi baja...
Megenhedhetem magamnak 2 évente akár a 100 ezres BT-s fülest is. De baszki fizikailag fáj, hogy termelem a veszélyes elektronikai hulladékot, mert dobom ki őket...
-
törölt tag
"Jó a BT technológia, de a Jacknek is van létjogosultsága."
Yupp, egyetértek. (Korábban írtam is, hogy nem rajongok a jack nélküliségért.)
(#180) zsolt501: Ez a ragasztott üvegdizájn érdekes dolog. Szívás szervizelni, de a gyártó oldalát nem ismerjük. Pl. hogy mennyibe kerül, mennyit fogtak azon, hogy nincs házi szerviz (pl. admin költségek, járművek költségei, úton levés miatt kieső emberórák), vagy mennyiben befolyásolja a dizájn az eladásokat. (Szervizes következtetésekkel óvatosan, ők a dolgok egy nagyon kis szeletét látják csak.)
-
stellaz
veterán
válasz
#72042496 #172 üzenetére
Az a baj, hogy ha valami tönkre megy benne, akkor az egész kuka. Nálam Nokia Essence 2 év után nem csatlakozott, de közben is volt baja, Sony sbh-20 2 év után füles tönkre ment, cserélhető, de persze rendelni sem lehet, aksi elfáradt, LG A100 egy év után behalkult a bal oldala. Itthon még egy Aldi fejes, annak is csatlakozási gondjai vannak.
És akkor a számtalan szabványról nem is beszélek. Jó a BT technológia, de a Jacknek is van létjogosultsága.
BT főleg olcsóbb telefoknál jó amúgy, mert ott vacak a dac minősége.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
#72042496 #177 üzenetére
Az a baj, hogy olyan dolgokon kezdett a Samsung spórolni amin nem szabadna pláne ha minőségi prémium gyártónak tartja magát (én nem tartom már annak) pláne mikor olyan prémium szolgáltatásokat is megszüntettek ami kiemelte a többi közül. Az egyik ilyen volt a prémium garancia szolgáltatás, mikor a szerviz házhoz jött, és helyszínen javították a telefont vagy cserélték, ez ma már ezeknél az összeragasztott telóknál elképzelhetetlen.
Szervizesek szerint ezzel az összeragasztott technikával nem hogy spórolt volna a cég, hanem még többe is kerül garancia időn belül a javítás, igaz a gar időt is megvágta a cég, régen a felső kategóriában 2 + 2 év volt a gar ma már csak jó ha meg van a 2 év. -
törölt tag
DIN csatlakozót kellene a telóba tenni.
-
Somatom
veterán
válasz
<Adamsky> #162 üzenetére
Tessék, még egy kontra.
Ez a fostalicska Xiaomi Mi A2 Lite 5GHz -en olyan hotspotot ad, hogy az 50cm -re levő tabon alig van wifi jel. Átvitelnél meg egyszerűen leszakad. 2,4GHz -en viszont interferál a Bluetooth -szal, úgyhogy a telóhoz csatlakoztatott minden Bt. eszköznek kakukk. Ez nem egyedi eset, más készülékeken is tapasztaltam ezt a jelenséget. -
törölt tag
-
zsolt501
nagyúr
Azért a vezeték mentes töltésnél nem túl sok pazarlóbb és melegedősebb dolgot lehet kitalálni, mert ugye a telóban a helyet is pazarolja illetve az energiát is, és ugye már bizonyos telók tölteni is tudnak vezeték nélkül aminek szintén nem túl nagy értelmét látom pláne úgy hogy magukban a telefonokban sem olyan brutál nagy az akku (kivétel pár kínai sufni telót).
-
törölt tag
Ez azonos áron igaz. Viszont a Samsung telefonokban a DAC inkább csak átlagos, pár tízezer forintnál többet szerintem nem is érdemes vezetékes fülesre áldozni egy ilyen telefon melllé. De lehet, még ezzel is túllőttem. Én úgy látom (hallom), hogy a legjobb minőséget épp vezeték nélkül lehet elérni.
(#173) zsolt501: Irodában nekem például nagyon kényelmes. Már megszokásból a Qi töltőre teszem a telefont. A munkanapokon így nem kell figyelnem a töltöttségre, úgysem merül le.
-
nonsen5e
veterán
Valóban.
Fejlesszék szépen a vezeték nélküli dolgokat, és csak akkor vegyék el a vezetékes opciót, amikor akár csak egyel több pozitívuma van a vezeték nélkülinek technológiának, mint a vezetékesnek.
Még ettől is messze vagyunk (akár csak a topicban felsorakoztatott érveket látva), nemhogy attól, hogy sokkal több pozitívuma legyen. -
Tikakukac
titán
Lá, lá, láláláááá, lálálááá, lálá, láááá.
Aki felismeri a zenét, bónuszpontot kap!
-
Ricardo
titán
Lehet ezt csűrni csavarni, de a kábelmentesség a jövő. Igaz ez mindenre. Adatátvitel, töltés, zenehallgatás. Sokkal kényelmesebb ha nincs kábel. Nem csavarodik tekeredik, nem akad bele semmibe, nem törik meg.
Drágább, a vezeték nélküli füles, mint a vezetékes? Igen, de ha valakinek ekkora terhet jelent az az összeg amennyivel többe kerül,annak érdemes elgondolkodnia azon is, hogy kiad e több százezret egy telefonra.
-
nonsen5e
veterán
Ez végképp réteg dolog, ez az én spéci esetem:
Fülhallgatót is mindig otthon hagyom, ezért majdnem minden táskában, kabátban tartok egyet.
Akkor most vegyek rögtön 5-öt ebből is, nagyszerű...
Használtam "poénból" donglet kölcsön teszt telefonon 1-2 napig, teljesen más érzés, ahogy a dongle rántja le rögtön a kábelt ahogy kijön a telefonból, persze biztos meg lehet szokni, de nekem zavaró volt.Akiknek meg van, egy év alatt szinte mind már a sokadikat eszi, mert hamarabb romlanak el mint az iPhone-os töltőkábelek, ami nagy szó.
Arra még senki nem tudott válaszolni, hogy mi is az a minden amit lehet tenni a helyére. Mint azt 100 hozzászólással ezelőtt is leírtam, én nem látok bármilyen összefüggést a telefonok szolgáltatásai / ereje / vízállóság / és a jack csatlakozó léte között.
Valahogyan a Samsung S10-be is belefért a jack, annál több dolgot tudó telefont igencsak nehéz mondani, ahogyan a jack elhagyás előtt / után is vannak tucatszám vízálló telefonok az ominózus csatlakozóval.Kár szépíteni, amit nem lehet. Elhiszem, hogy van aki túléli dongle meg bluetooth-al, jó neki.
Ettől még a hivatalos indoklás az marketingbullshit, semmi több - az egyetlen indok, hogy így több profitot termel a sok kiegészítő meg fülhallgató a gyártóknak. -
Sinesol
veterán
válasz
Tikakukac #159 üzenetére
Egyertelmu miert nem fer el, minden millimeternyi terulet szamit, a jack csati igencsak sok helyet foglal, sok mindent lehet tenni a helyere, miközben a funkcioit ugyanugy ellatja az usb is, szal kar ket portot fenntartani ugyanarra a funkciora. Egyebkent szerintem közel lehetetlen elhagyni a donglet, radugod a fejes vezetekre, onnantol meg egy kabelnek kezeled az egeszet, eleg nehezen is jon ki a donglebol a jack dugo. Ha megis elhagynad akkor vagy 2-3k az ara, mondjuk ha fulest is elhagyod vele egyutt, akkor kevesbe az a dongle fog fajni.
-
BB0401
aktív tag
válasz
<Adamsky> #162 üzenetére
Most egy jackes telefonom van (Nokia 7 plus.) Mint írtam, rendteltem egy olyat amin nincs (Black Shark 2).
Az utóbinál csak azért tudom elviselni a jack hiányát, mert:
- van hozzá alapból egy adapter (az is valami)
- van már egy Bluetooth vevőm (Fiio ubtr - olcsóbb sokkal, mint egy normális vezetéknélküli füles)
- kb 1 óra alatt feltöltKülönben is annál a telefonnál van rá jobb indok. hogy miért nincs jack. A két megvehető kontroller miatt, amik az oldalára illeszkednek.
Az Excel-t szívesen megcsinálom.
-
<Adamsky>
nagyúr
"A Bluetooth fülesek nagy része kiesik a nagy Bluetooth lagg miatt ... "
+1
Bizony, bizony! Ezt el is felejtettem említeni.A másik, hogy a Huawei telefonok jelentős része nem képes rendesen kezelni a bluetooth hangerejét (bluetooth absolute volume). Ez alatt azt értem, hogy nincs szinkronban a telefon hangereje a készülék hangerejével.
Lehet tényleg el kellene kezdeni gyűjteni a pro és kontra érveket a vezetékes (jack) és a bt.-s csatlakozás mellett, ahogy Tikakukac ezt már korábban fel is vetettem.
-
BB0401
aktív tag
Engem igazából az zavar a jack nélküli telefonokban, hogy játékok alatt kb végük.
Egy játékhoz általában jól jön ha van hang. Ezt elérheted a telefon hangszórójával, Type C-jack átalakító segítségével, vagy Bluetooth fülessel.
Az első variáció sokszor azonnal kiesik (olyan helyen vagy, alszik a család stb.). Az átalakító nem lenne rosz, de ha csak egyszerű (értsd: nem Type C-jack ÉS USB, hanem csak Type C-jack) adaptered van, akkor nem tudok közben tölteni. Ez különesen probléma, hogy a gyártók nagy része nem tesz megfelelő kapacitású akkumulátorokat a telefonjaikba. A Bluetooth fülesek nagy része kiesik a nagy Bluetooth lagg miatt, legalábbis játékoknál.Szóval, én, ha veszek (márpedig már megrendeltem) jack nélküli telefont, akkor az csakis jó üzemidejű lehet. Szerencsére sikerült egy ilyent találnom, jövő héten érkezik is talán.
-
Tikakukac
titán
válasz
sfdrakex #154 üzenetére
Azt látom, ezért is zárom rövidre, mert most már csak ez megy.
Nem olvastam még sehol rohamos hisztiket, hogy mennek szét a fülesek kábelei sétálás közben.
Ezt is jó tudni. Akkor gondolom az összes töltőkábel, ami meg még a sétálásnak sincsenek kitéve önmagukat semmisítik meg. Nem erősséged a logika sem amikor direktben tolod a kretént.
Szóval ha már a telefon bírja egész napot akkuval, zenét hallgatva, filmet nézve, tölteni elég éjjel, akkor mit is mondjak miért kell a jack, ha ott a type c kábel, meg van, az nem fordul körbe
Alig 10 hsz.-ben fejtettük ki az okot. Hajrá, olvass vissza.
Már többször leírtam, megértem, hogy van akinek kell, azt szereti, stb. Viszont páran ti is túl toljátok ezt az akkor is megmagyarázom miért jobb dolgot.
Okés. Jöhet a túltolás szépen felsorolással, melyik megtörtént példa volt a túltolás (lol) vagy melyik racionális érv volt az. Annyira várom, túltoltuk az életet és a valóságot. Kemény.
Erre pedig ne várjatok mást, mint szintén túl tolt reakciókat.
Rossz hír. Az, hogy te nem értesz valamit, nem azt jelenti, hogy az túlzás, túltolás vagy bármilyen módon hülyeség.
Sinesol: Okés. Akkor tőled is jöhet a válasz: mi a tökömért kell dongle, adapter, elosztó, még 2 helyen potenciális zavar és hibaforrás, plusz egy újabb elhagyható és estenként retek drága katranc, mikor elfér a telóban ez az egész, mindig ott van és maximum a komplett telóval tudod elhagyni? Ez túllihegés lenne? Kétlem. Excelben kezdhetjük felsorolni a pro-kontra érveket, főleg olyanokat, amik nem a "nekem nem tetszik az a lyuk" jellegűek. A befutóra én merek nagy téteket rakni.
-
Sinesol
veterán
válasz
Tikakukac #153 üzenetére
Nem azert de a dongleban ugyanugy tud forogni a fejes jackcsatlakozója, bár nekem sima gyári fejes sem ment még emiatt tönkre, bár nem is használom annyira sokat, gyenge minőségűek a tartozék dolgok. Túl van ez az egész erősen lihegve, random akarmelyik fülesedre amugy rarakhatod a dongle-t, kb vagy 2-3 centivel lesz hosszabb a méteres fejesvezeték, nem egy nagy probléma.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Tikakukac #153 üzenetére
Szoktam direkt kretén lenni. Jó móka. Ment már tönkre ilyen miatt type C füles kábele? Nem olvastam még sehol rohamos hisztiket, hogy mennek szét a fülesek kábelei sétálás közben. Szóval ha már a telefon bírja egész napot akkuval, zenét hallgatva, filmet nézve, tölteni elég éjjel, akkor mit is mondjak miért kell a jack, ha ott a type c kábel, meg van, az nem fordul körbe
Már többször leírtam, megértem, hogy van akinek kell, azt szereti, stb. Viszont páran ti is túl toljátok ezt az akkor is megmagyarázom miért jobb dolgot. Erre pedig ne várjatok mást, mint szintén túl tolt reakciókat.
-
Tikakukac
titán
válasz
sfdrakex #151 üzenetére
Nem tudom direktben tolod a kretént vagy csak nehéz úgy elképzelni a világot, amit nem látsz a szemeddel közvetlenül.
Fogj meg egy régi szutyok semmire sem jó jackes telefont. Dugd bele a fülest, jelölőfilccel jelöld össze a kettőt és csak simán mászkálj vele a városban. De akár futhatsz is egy karikát.
Csodát látsz bakker mikor előveszed a zsebedből. Mintavétel mennyiségét rád bízom.Most ugyanezt gyorsan képzeld el fixen berakva. Hogy ott mit kap a csatlakozó és a kábel is, forrasztások is.
-
<Lacy85>
addikt
A gond csak ott van a felvetéseddel, hogy felsőkategóriában kb. már nem kapsz olyat, amiben még van jack.
Szóval de, sajnos kénytelen vagy lassan jack mentes telefont venni, ha ezekben gondolkodsz.
Ha valaki világmegváltó innovációt lát mögötte, akkor először inkább gondolkodjon kicsit.1. Eddig is volt BT a telókban, és eddig is lehetett kapni BT füleseket. Most miért nem fér el a kettő egymás mellett?
2. Szerinted miért a felsőkategóriában száműzik a jack-et, és nem az 50 ezres telókból? Érdekes módon az olcsóbb telefonokban a mai napig ott van. Azért, mert aki 2-300+ ezret költ telefonra, azt valószínűleg előbb fog venni normális BT fülest. Ugyanis van miből.
Semmi másról nem szól az egész, csak a profitról, meg a lehúzásról. -
noro79
tag
válasz
LurkerSheik #94 üzenetére
Na erről beszéltem! Amikor meglépte az Apple akkor
a Samu is kiadott egy cikiző,lenéző videót! Most megcsinálja Ő is ,már innováció,mekkora fejlesztés....
-
Somatom
veterán
válasz
sfdrakex #141 üzenetére
Igen, ilyesmivel vígasztaltam magam. De, úgy voltam vele, hogy inkább lemondok a tollról. El is kezdtem olvasgatni az S10 topikot (merthogy abban még van jack). Ott láttam, hogy többen is panaszkodnak térerőproblémákra. Állandó városi használatnál ez nem lenne akkora gáz, de kamionozáshoz kell a jó vételi képesség. Nem tudom, hogy a Note10 milyen lesz ebből a szempontból. De, többen azt írták, hogy ez szándékos Samuéknál, mert így csökkentenek vmi kisugárzási izét. Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem lehet egy menüpontban szabályozni.
-
dz1989
senior tag
Istenem. De szánalmas!
-
Somatom
veterán
Ilyenből már van. Már csak olyat vagyok hajlandó megvenni, amiről itt azt írja vki, hogy valóban működik. De, két Bt. audió kütyü szoftveres lekezelése még akkor is kérdéses. Van a karomon egy Huawei Talkband. Alapértelmezetten ezzel telefonálok. Sajnos, az Androidban a VOIP (Whatsapp, Viber, stb. hanghívás) nem telefonálás, hanem médialejátszás. Ezért, a média hangcsatornát is át kell irányítanom a Talkband -re. A vezetékes fülesnek (így az AUX IN -nek is) alapértelmezetten magasabb a prioritása, tehát ha bedugom, akkor automatikusan azon szól minden, ha pedig kihúzom, akkor átvált a Talkband -re. De, két Bt. audió eszköz esetén nem tudok ilyen opcióról az Android -ban.
-
Xaels
félisten
Engedi az elmozdulást, szándékosan nem szoktam forgatni de amikor sokszor veszem ki utazás közben a telefont a zsebemből van, hogy egy idő után felcsavarodik a kábel. Olyankor a jack csatiban el tud fordulni, nem feszül meg.
(#128) Noukoum zsebben hordom az S10-et, amikor nem használom a jacket sem megy tele kosszal, de ha téged zavar vehetsz bele extra gombot ami programozható... ezen felül van, hogy egy nap akár 7-8 órát is hallgatok zenét, vannak BT fejesek amik kábelről is üzemelnek ha lemerülnek, de általában azokhoz sem Type-C kábel jár...
-
stellaz
veterán
válasz
Tikakukac #112 üzenetére
Nem azt írtam, hogy az apple látta a helyes utat előre, hanem, hogy a samsung most ezt ismeri el (akkor is ha nem úgy van), hiszen amit cikizett eddig, azt ő is meglépte. Sajnos ez nehezen védhető azzal, hogy hát megváltozott a fogyasztói szokás vagy ilyesmi.
Haa reggel vagy este nézek valami műsort a telóm és alszik a család, akkor fejest használok és közben a telót is akkor töltöm.
-
Noukoum
veterán
válasz
Ő egy Samsung hater. Minden Samu topikban megjelenik.
-
Teal'C
veterán
Azért azt ne feledjük el hogy lehet hozzá vezetékes fülest használni, a sammobilon írták hogy a samunak lesz type c fülese.
-
Tikakukac
titán
válasz
#72042496 #109 üzenetére
Hogy nincs értelmes érv a jack elhagyása mellett, ergo az egész kérdés alapjaiban is értelmetlen.
Mert azt hallom csak, hogy "hát én nem használom a jacket" meg "az irodában mindenki BT fülessel tolja, akkor meg minek". Okés. A kérdés az: a jack jelenléte viszont korlátoz bármiben? Drágább lesz a végfelhasználói árad, amiért van a telódban? Történik érdemi fejlesztés az elhagyás után? Rossz az, hogy ott van? Fáj?
Ellenben ha mégis kéne, kezdődik a mélytorkos. Mert hát voltunk úgy Horvátországba most, hogy a kocsiban a BT-t nem vitte az a teló amiről ment volna a muzsika, semmi baj, majd bekötjük 3,5mm-el. Ahha. Heló iphone, bocsi, adapter az valahol a túlvilágon lehet, szóval kezdjünk trükközni akkor a többiek telójával kinek mije van és hogyan számít a spoti az adatforgalomba. Vagy osszunk netet? Persze, 2 telót merítsünk egyszerre és rakjunk be 5 USB chargert egyenesen. Agyrém. És ez a sokadik ilyen alkalom, amikor iszonyatosan egyszerű lenne megoldani az adott problémát, de mivel a marketing okos volt, így csak a falloszt kapjuk meg a 400k-s számla mellé a boltban. Plusz utána a hívek megmagyarázzák, hogy márpedig így nagyobb lesz a kuki.
Elhangzott még egy ilyen:
A Samsungnak ez tényleg ciki, így elismerik, hogy az apple látta az utat előre, ők még nem ismerték fel.
Semmilyen utat nem látott előre az Apple. Nekik szimplán szokásuk a usereket szopatni idő előtt bevezetett technológiákkal és csatikkal. Új Macbook tulajok kezeket fel! Na, szeretitek az adapterezést, elosztózást, toldogatást? X300 vs Air reklám. Fentebb linkeltem. Ugyanaz és ez 2-3 generációnként ismétlődik.
Úgy dobtak piacra bakker gépeket, hogy konkrétan magánál az Applenél sem lehetett kapni olyan átalakítót, amivel a régebbi lecserélt gépen használt dolgaidat ráköthetted volna, sőt, a saját telójukhoz olyan kábelt adtak, amit adapterezni kellett. Ez az út, amit látni kéne? Elég kátyús és elfelejtettek hidat építeni a folyó 2 partja közé. -
Somatom
veterán
válasz
thebear007 #108 üzenetére
Jó lenne, ha az Androidot alkalmassá tennék a BT fülesek kezelésére, mielőtt elhagynák a jacket.
-
stellaz
veterán
válasz
thebear007 #108 üzenetére
Azok nekem is, de én használok BT fülest is és vezetékes fejest is.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #105 üzenetére
Hmm, pontosan mi az álláspontod? Komolyan kérdezem, mert sokmindenről szó van már, miközben az eredeti kérdésben meg lehet, egyetértünk.
Azzal egyetértek, hogy a gyártók erőszakosan nyomják a jack nélküli irányt. De azt is mondom, hogy még van lehetőség ellene szavazni a kasszáknál, ha ez annyira rossz, és a jack hiánya a nagyobb kompromisszum. (De arra számítok, hogy ez kb. eldőlt.)
Közben preventív jelleggel nézegetem is, hogyan tudom a tévé melletti Sennheiser RS185-öt, a számítógép melletti RS175-öt és a telefonhoz használt azt hiszem CX5.00-t kiváltani egy-két Momentum Wireless-szel. Talán még kényelmesebb is lenne BT alapon az egész, de a tököm akar rá annyit költeni. (Kevesebbet meg nem fogok, mert egyrészt rendszerben gondolkodom, másrészt a Momentumok tetszenek legjobban - az In-Ear Wireless, True Wireless, és 2.0 Wireless is.)
-
thebear007
aktív tag
Évek óta bontatlanul vannak a telefonjaim dobozában a vezetékes fülesek. Engem maximálisan nem érdekel, ha lemarad.
-
stellaz
veterán
válasz
Analógia az lenne inkább, ha 15 éve cikizted volna az akkor a mai korosztályodat, amiért 30-as csajokra buktak.
A Samsungnak ez tényleg ciki, így elismerik, hogy az apple látta az utat előre, ők még nem ismerték fel.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #101 üzenetére
De hát a példád is azt mutatja, ahogy a piacképtelen konstrukciók megbuknak. Majd meglátjuk, a jack nélküli telefonok is ide tartoznak-e.
Szerintem nem, sajnos. (Pedig normális hang amúgy is BT alapon érhető el, mert a Samsung telefonokba kerülő DAC nem épp a minőség netovábbja - és most finom voltam. De ilyen téren én is vagyok annyira igénytelen (most ez nem pejoratív), hogy a jack-en keresztüli minőség is elég legyen.)
-
viera
őstag
válasz
Tikakukac #101 üzenetére
Akár azt is akinek megfelel.
Egyébként megértem,hogy van aki hiányolja a jack-et de később talán vissza hozzák ahogy az SD-t.De én teljesen elégedett vagyon az AirPods-al,nekem elég amit nyújt.Pedig van Sony XB-70-es fülesem ami jobban szól de már évek óta nem használom.
-
Tikakukac
titán
Igaz, Note 10 helyett vehetsz akár 3110-es Nokiát is. Azon is van jack
Balika911: Bízzuk a kiemelkedően jó jelzőt mindenkinek az egyéni döntéskörére szerintem. Nekem is kiemelkedően jó telefonom volt, sőt, "ennél jobbat ne akarj", de én azért lecseréltem az előzőt. Nekem bántotta a kiemelkedően fos szoftver a szememet azért
Elmondom akkor, hogy amit sokan a mai napig úgy hívnak, hogy piac, meg felhasználói szükség, az ebben a formában régen nem létezik. Mesterségesen van felkorbácsolva az összes igény attól függően éppen az egyes beszállítók mit kavartak ki az üstben vagy éppen, hogy min tudnak nagyobb profitot realizálni.
Megunhatatlan példám: netbook. Tényleg az emberek kitalálták hirtelen, hogy nekik baromi lassú 10"-os gép kell, ami nem használható tényleg semmire és ezt kiszolgálta a piac? Nem. Emögött az volt, hogy qrva sok Intel chip maradt meg, ami gyakorlatilag már eladhatatlan lett. Az ingyen proci miatt megmaradt árat elverték marketingre, behúzták a Microsoftot, hogy adjon mindegyik géphez Starter wint, nagyjából egyen kasztnikat gyártattak a brandek hozzájuk tejfölös pohárból és kész is vagyunk.
Ömlöttek az emberek, végre, van egy kicsi cucc, ami mindenre jó lesz, jöttek a plakátok ezerrel, ahogy a fancy csajok és pasik kávézókban pötyögtek a gépeken és közben mennyire jól érezték magukat, osztották a prémiumot az eladások után, csak úgy szakadt a pénz és fogyott kínai raktárból a megmaradt sok alkatrész. Aztán szépen lassan mindenkinek tele lett a töke az akadozó szutykokból, a széthulló kasztnikból és használhatatlanul apró billzetekből meg kijelzőkből és lecsengett a buli, meghalt a dolog. Érdekes módon után 2 hetente 1 ember akart ilyet, nem pedig napi 5.Szóval így működik a piac
sfdrakex: Kezdődik a mosdatása a dolognak, haladunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Renault, Dacia topik
- BestBuy topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged