Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• doc

nagyúr

válasz djozsi #87 üzenetére

meg mindig nem erted...
    nem akarlak 'meggyozni' arrol, hogy egyik vagy masik jobb (ezt eleve nem is lehet kijelenteni explicit egyikrol sem)
    csak azt ertsd mar meg, hogy egy OS ket kis alkotoreszet nem tudod 1:1 osszehasonlitani 'teljesertekuen'. jo hogy azt nem hozod fel a Dock ellen fo ervkent, hogy nincs rajta start menu...
    azt sem allitottam hogy a dock es a talca megoldasai ugyanazok lennenek, hiaba akarod ezt a szamba adni - csak annyit mondtam, hogy az altalad felhozott feladatok nagy resze mindkettovel megoldhato, ennyi...

Aki akarja úgyis kipróbálja, megtapasztalja, saját véleményt alakít ki én pedig csak csendben örülök, hogy nincs szemellenzős hozzáállásom és így nem zárom el magam egy csomó jó dologtól.
    pont errol van szo, mindkettonknek megvan a sajat tapasztalata/velemenye, ezzel nincs is semmi baj
    szemellenzosnek meg nem tartom magam (akkor lennek az, ha ugy fikaznek valamit hogy fingom sincs rola, sajna itt a forumon sokan ezt teszik (nyilvan nem rad gondolok))
    epp ellenkezoleg, rengeteg mindent kiprobalok 'kivancsisagbol' illetve azet hogy nagyobb ralatasom legyen a dolgokra. ha lenne megint ingyenes W7 beta, biztos ismet feldobnam egy virt. gepre ismerkedni

• doc

nagyúr

válasz djozsi #84 üzenetére

Kijelzi a folyamatokat, mint a windows, ehelyett, mint kiderült win explorer kijelzi, finder ezek szerint nem.
    igen, az explorer kijelzi, a finder nem. de szerintem dockrol es talcarol beszeltunk, marpedig mindketto tud folyamatokat kijelezni, ha az adott alkalmazas megadja neki ezt az infot

Docknál azonnal előnézeti kép kéne, ehelyett tartsam nyomva a bal gombot, ami nem azonnal és még kattintani is kell, ezenkívül nem kis előnézeti képeket ad úgy, hogy nem nyúl hozzá az aktuális képernyőmhöz, hanem eltüntet mindent. Tehát nem azonnal csinálja és eltüntet minden egyebet.
    na EZ az eroltetett. vagyis szerinted minden, ami nem pixelre pontosan ugyanaz, az szar?
    a lenyeg a funkcionalitas, vagyis adott informaciot megkapod. az eger rahuzasara a Dock felnagyitja az ikont (ha engedelyezve van) es kiirja a nevet, vagyis mast csinal ugyanarra az esemenyre
    ha neked az az igenyed, hogy kattintas nelkul tudja ugyanazt, az nyilvan mas (hasznalj Linuxot, a KDE tudja ezt, meg talan meg a Gnome is)

Egy klikkel bezárás: klikkelsz az egyik gombon, húzod az egeret, felengeded a másikon. Ha ez szerinted nem erőltetett válasz/belemagyarázás, akkor ne ragozzuk tovább.
    miert, szerinted ez hany klikk? :F

Tettem egy kijelentést, SZERINTEM (!!!) használhatóbb a wines TÁLCA az almás DOCKnál. Hosszú személyes tapasztalat alapján érzem ezt a saját bőrömön, szóval eleve képtelenség lenne 1-2 posttal meggyőzni arról, hogy rosszul gondolom
    senki nem akar meggyozni arrol, hogy rosszul gondolod, ha neked kenyelmesebb, akkor neked nyilvan az a jobb, ezzel nincs is semmi gond
    de ne az legyen mar az ellenerv mas megoldasokkal szemben, hogy nem pixelre ugyanaz mint a windows :((

Én nem azt mondtam, hogy a wines tálca jobb az egész osxnél, nem is azt, hogy a wines tálca jobb az exposé+spaces+dock+gyorsbillentyűk kombóinál, csak annyit mondtam, hogy nálam tálca>dock
    ezt ertem, csak ennek az osszehasonlitasnak igy nincs sok ertelme, olyan mintha azt mondanad hogy X auto fenyszoroja sokkal jobb, Y-e sokkal szarabb, holott az egyetlen lenyegi kulonbseg, hogy X-nel ugyanazon a buran belul van a kodfenyszoro, a masiknal meg kulon. mindket auton van kodfenyszoro, tehat nem lehet realisan osszehasonlitani csak a ket kivalasztott alkatreszt

• Nyugdíjas

nagyúr

válasz djozsi #79 üzenetére

Ugyanis imádok beszólni. Annál jobban már csak azt imádom, ah enyém az utolsó szó ;]

• doc

nagyúr

válasz djozsi #68 üzenetére

te azért vagy kábé itt, hogy mindenbe beleköss, ami wines,
    nem, az moonman aki mindenbe belekot, ami nem wines :P
    ami jo az jo, ebben a topicban is volt ma mar talan ket dolog is a windows-zal kapcsolatban, amirol elismeroen beszeltem (az egyik a drivercrash-nel a link az uj verziora, a masikra nem emlekszem)

a dolgok felében nincs igazad a másik fele pedig kényelmetlenebb/több kattintás dockon.
    melyikben nincs igazam? az lehet hogy van ami tobb click a dockon, mivel ket kulonbozo rendszerrol van szo. de azert azt se hagyd figyelmen kivul, hogy a rendszer nem csak a dock-bol all, igy sokmindent egyszeruen nem a dock-on keresztul praktikus megcsinalni. en pl. nagyon ritkan hasznalom a dock-ot, a virtualis desktopok miatt taskvaltasra nem kell, programinditas egyszerubb spotlight-bol mint az ikont vadaszni a dock-on, stb.

Múltkor 100 hozzászóláson át stresszeltetek azon, hogy a dockban vagy winen kényelmesebb-e printscreenelni, amit használ az ember hetente egyszer, de ez nagyon fontos és sarkallatos dolog volt, hogy winen 3-mal több kattintás, most meg nem számít, hoyg egy naponta 100szor használt funkció a dockon 2-vel több kattintást, attól még reprodukálható, úgyhogy a dock a király.
    na acsi
    eloszor is a multkor az volt a felvetes, hogy mennyivel egyszerubb igy Bognak, aki naponta sokszor hasznalja ezt a funkciot, es rengeteg idot megsporol az eddigi, windowsos megoldashoz kepest
    erre allitotta moonman azt, hogy de ugyanazt meg lehet csinalni windowson is, amirol kiderult hogy kb. haromszor annyi billentyuleutessel/click-kel jar, ami nyilvan sokkal kenyelmetlenebb, mintha kevesebb kellene (nyilvan egyikbe sem hal bele az ember, de te sem orulnel, ha olyan dolgokhoz, amit folyamatosan csinalsz egesz nap, egy klikk helyett 3 kellene...)
    most meg epp te mondod, hogy 'de a dockon tobb kattintas'? :F

zsigeri késztetést érez, hogy ha valahol olyat olvas, hogy "ebbe jobb a másik", akkor megpróbáljon valami teljesen erőltetett cáfolatot hozni.
    mi a teljesen eroltetett? teteles listat irtal, en erre valaszoltam. vagy azt varod hogy ugy csinaljak mintha a felsorolt dolgokat a dock nem tudna, csak hogy orulhess?

hogy jelzi ki például a finder dockon, hogy hogy áll egy adott fájlművelet?
    nem nagyon hasznalok findert filemuveletekre, most megneztem, sehogy
    ez nem azt jelenti hogy nem lehet, tekintve hogy van program ami megcsinalja, hanem hogy a Finder pl. nem teszi

Letöltést is nekem eddig kizárólag chrome jelzett ki tisztességesen, de safarit nem is használok, nem állítom, hogy azóta ez nem fejlődött.
    Safarival teljesen jol mukodik, a Downloads mappan levo ikon aljan huz egy csikot

docknál hogy lehet elérni, hogy azonnal előnézeti képet kapjak az adott program összes ablakáról?
    nyomvatartod a bal egergombot az ikonon

hogy lehet egy klikkel ablakot zárni, programból kilépni dockon keresztül?
    jobbklikk->quit (nem kell felengedni a gombot hozza)
    csak egy ablakat bezarni nem tudom, en ALMA+W-vel szoktam mindig (kilepni meg ALMA+Q-val), de ha nem ragaszkodsz a dock-hoz, akkor piros bogyo balra fent (ami eleg kenyelmetlen, nem is szoktam hasznalni, a CMD+W nagyon jo!)

• Nyugdíjas

nagyúr

válasz djozsi #75 üzenetére

Nem kértem a tanácsodat :P De semmi személyes, csak nincsen rá szükségem.

• Nyugdíjas

nagyúr

válasz djozsi #73 üzenetére

Ugye tudod, hogy most pont azt kezded amit az előbb doc-nak felrótál? Ki shuncut... Nem csalunk ;]

• Nyugdíjas

nagyúr

válasz djozsi #68 üzenetére

Múltkor 100 hozzászóláson át stresszeltetek azon, hogy a dockban vagy winen kényelmesebb-e printscreenelni, amit használ az ember hetente egyszer, de ez nagyon fontos és sarkallatos dolog volt, hogy winen 3-mal több kattintás, most meg nem számít, hoyg egy naponta 100szor használt funkció a dockon 2-vel több kattintást, attól még reprodukálható, úgyhogy a dock a király.

Munkája válogatja. Ezek szerint te sokkot kapnál, ha megtudnád, hányszor screenshotolok egy nap. Sokszor... :D

• saxus

csendes tag

válasz djozsi #60 üzenetére

Ne csak egy funkciot nezd, hanem az egesz rendszert. OSX-n erre az Expose volt hivatott, Microsoftnak erre lepnie kellett valamit. Erre jott valaszul a Vistaban az elonezet es a Win7-ben az ujragondolt Alt+tab. Nekem egyebkent a rengeteg optimalizalason kivul es hogy vegre olyan OS-t rakhattam a gepemre, ami nem 9 evvel ezelotti technologiakra lett keszitve leginkabb az ilyen aprosagok, mint az uj talca es az uj alt+tab miatt tetszik a Win7. Munka kozben nagyon hasznos.

• Nyugdíjas

nagyúr

válasz djozsi #54 üzenetére

A win7-es tálca szerintem sokkal használhatóbb az osxes docknál.

Ki ne derüljön má a végén, hogy moonmannek igaza volt, és tényleg a tálca az OS GUI non-plus-ultrája :DDD

• doc

nagyúr

válasz djozsi #60 üzenetére

A sokkal helykihasználóbb/kompaktabb elrendezés,
    mi a kompact/helykihasznalo benne? ha nem fut sok ablak, akkor nezheted a tokures talcat, ha igen, akkor meg nem tudod elolvasni a nevuket, olyan picik a gombok. a csoportositas jo otlet (bar az osszes ismerosom kivetel nelkul utalja valamiert :D)

hogy egyből látni rajta, hogy egy program hány ablakot futtat
    ez jo dolog, bar hasznosnak nem igazan tartom, mennyi informaciot hordoz az, hogy 1 vagy 3 bongeszoablakod van nyitva? az ablakok tartalma mar inkabb

hogy azonnal elérhetőek róla előnézeti képek az adott program összes ablakáról
    Dock-nal is

nagyon jól kijelzi, ha épp fut egy folyamata az adott programnak,
    Dock is (nagyon latvanyos es hasznos pl. a letolteseknel a csikhuzas, a Transmissionnel a fel/letoltesi sebesseg kijelzese tetszik)

jelzi azt is, ha a futó folyamat szünetel, jelzi, hogy hol szünetel
    mit jelent az hogy 'szunetel'?

aktiválás nélkül bármely ablakot megnézhetem nagyban egy pillanat alat
    erre (is) valo az Expose pl.

egyetlen gombnyomással bezárhatok 1-1 ablakot vagy akár egy egész programot.
    a programbol kilepes itt is egy klikk, az ablakbezaras szinten

szoval a felsoroltak kozul kb. mindent tud a Dock+Expose

• doc

nagyúr

válasz djozsi #54 üzenetére

A win7-es tálca szerintem sokkal használhatóbb az osxes docknál.
    he? :F marmint melyik tulajdonsaga teszi hasznalhatobba?

a spaces-t/exposet nem csak ugy lehet hasznalni ahogy te leirtad, en pl. soha nem nyultam meg spaces/expose gombhoz, masik desktopra altalaban hotkey-jel valtok, illetve a jobb felso sarokba rantva az egeret

mondjuk a spaces nalam is boven veri az exposet hasznalhatosagban, bar a ketto remekul megfer egymas mellett
    kollegam akkor nezett nagyot, mikor felrantottam az egeret a sarokba, megmutatva az osszes asztalt egyszerre, majd egy mozdulattal expose-ba valtottam, vagyis egyszerre latszott az osszes munkaasztal, es mindegyiken kulon-kulon az osszes rajta levo ablak
    aprosag, de nagyon impressziv, es raadasul nagyon hasznos is :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés