Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• doc

nagyúr

válasz djozsi #68 üzenetére

te azért vagy kábé itt, hogy mindenbe beleköss, ami wines,
    nem, az moonman aki mindenbe belekot, ami nem wines :P
    ami jo az jo, ebben a topicban is volt ma mar talan ket dolog is a windows-zal kapcsolatban, amirol elismeroen beszeltem (az egyik a drivercrash-nel a link az uj verziora, a masikra nem emlekszem)

a dolgok felében nincs igazad a másik fele pedig kényelmetlenebb/több kattintás dockon.
    melyikben nincs igazam? az lehet hogy van ami tobb click a dockon, mivel ket kulonbozo rendszerrol van szo. de azert azt se hagyd figyelmen kivul, hogy a rendszer nem csak a dock-bol all, igy sokmindent egyszeruen nem a dock-on keresztul praktikus megcsinalni. en pl. nagyon ritkan hasznalom a dock-ot, a virtualis desktopok miatt taskvaltasra nem kell, programinditas egyszerubb spotlight-bol mint az ikont vadaszni a dock-on, stb.

Múltkor 100 hozzászóláson át stresszeltetek azon, hogy a dockban vagy winen kényelmesebb-e printscreenelni, amit használ az ember hetente egyszer, de ez nagyon fontos és sarkallatos dolog volt, hogy winen 3-mal több kattintás, most meg nem számít, hoyg egy naponta 100szor használt funkció a dockon 2-vel több kattintást, attól még reprodukálható, úgyhogy a dock a király.
    na acsi
    eloszor is a multkor az volt a felvetes, hogy mennyivel egyszerubb igy Bognak, aki naponta sokszor hasznalja ezt a funkciot, es rengeteg idot megsporol az eddigi, windowsos megoldashoz kepest
    erre allitotta moonman azt, hogy de ugyanazt meg lehet csinalni windowson is, amirol kiderult hogy kb. haromszor annyi billentyuleutessel/click-kel jar, ami nyilvan sokkal kenyelmetlenebb, mintha kevesebb kellene (nyilvan egyikbe sem hal bele az ember, de te sem orulnel, ha olyan dolgokhoz, amit folyamatosan csinalsz egesz nap, egy klikk helyett 3 kellene...)
    most meg epp te mondod, hogy 'de a dockon tobb kattintas'? :F

zsigeri késztetést érez, hogy ha valahol olyat olvas, hogy "ebbe jobb a másik", akkor megpróbáljon valami teljesen erőltetett cáfolatot hozni.
    mi a teljesen eroltetett? teteles listat irtal, en erre valaszoltam. vagy azt varod hogy ugy csinaljak mintha a felsorolt dolgokat a dock nem tudna, csak hogy orulhess?

hogy jelzi ki például a finder dockon, hogy hogy áll egy adott fájlművelet?
    nem nagyon hasznalok findert filemuveletekre, most megneztem, sehogy
    ez nem azt jelenti hogy nem lehet, tekintve hogy van program ami megcsinalja, hanem hogy a Finder pl. nem teszi

Letöltést is nekem eddig kizárólag chrome jelzett ki tisztességesen, de safarit nem is használok, nem állítom, hogy azóta ez nem fejlődött.
    Safarival teljesen jol mukodik, a Downloads mappan levo ikon aljan huz egy csikot

docknál hogy lehet elérni, hogy azonnal előnézeti képet kapjak az adott program összes ablakáról?
    nyomvatartod a bal egergombot az ikonon

hogy lehet egy klikkel ablakot zárni, programból kilépni dockon keresztül?
    jobbklikk->quit (nem kell felengedni a gombot hozza)
    csak egy ablakat bezarni nem tudom, en ALMA+W-vel szoktam mindig (kilepni meg ALMA+Q-val), de ha nem ragaszkodsz a dock-hoz, akkor piros bogyo balra fent (ami eleg kenyelmetlen, nem is szoktam hasznalni, a CMD+W nagyon jo!)

Új hozzászólás Aktív témák