- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
krepp
tag
Üdv néktek.
Azt olvastam hogy ez a telefon nehezen téglásítható. Nekem lehet hogy első próbálkozásra sikerült?
A telón gyári rom volt felfrissítve (saját szoftverével) De mivel annyira rettenetesen idegesítően lassú volt hogy többször akartam atomtűzben elhamvasztani. Gondoltam rakok rá romot, pár óra olvasgatás után:
-unlockroot
-cwm play-ből
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-Flash ROM pa_p990-2.6-13-newbl-tonyp.zip
-Flash the latest kowalski kernel kowalski-kernel-100p3-newbl.zip
-Restart
ÉÉÉÉÉÉSSSS - BootLoop
Cwm nem érhető elNem találtam megoldást....
-
Kloss
őstag
válasz
Balázs1986 #42983 üzenetére
Egészen pontosan azért megy, mert az enyém SU660 alkatrészeket tartalmaz.
A többivel is megy, de az esetek többségében nagyon rossz, torz a hang. Némelyik BB-vel (nem SU) szakadozik a hálózat.
SU660 BB-vel, ami ehhez való, tökéletes a hang és a térerő is.Algotis: lassan inkább a 25-35 közötti ár a jellemző és egyre gyakoribb a 30 alatti. A telefon elérte az élete végét
-
Algotis
addikt
Úgy döntöttem, hogy lassan eladom a 2x-emet.
Ballagási pénzemet hozzárakva egy iphone 4s-t szeretnék venni az árából.
Szerintetek mennyiért hirdessem meg? Mennyit kaphatnék érte?
Másfél éves a telefon, 2011 dec.23-án lett vásárolva, TELENOR függő.1-2 hajszálkarc a kijelzőn, szinte észrevehetetlen.
az oldalán lévő fém hatású műanyag kicsit kopott, pedig másfél évet tokban volt.
hátlapja karcmentes.
kérésre visszateszek a vevőnek gb-t vagy gyári ics-t, amit akar.
ja, és minden gyári cucc, töltő, headset és hdmi cuccos.
Ár szerintetek?(Megkímélt állapot, női tulajdonostól
)
-
puskmik
tag
Jelentkezett egy új probléma.
Ha Viberrel telefonálni szeretnék akkor összeomlik és leáll .
-
harry3
őstag
válasz
puskmik #42986 üzenetére
Úgy tudom, hogy nem lehet megoldani.
hajnaczky78: Szívesen.
A basebandhez: Tényleg azt lehet mondani ennél a telefonnál, hogy ahány telefon annyi féle működés, mintha mindegyik más lenne.
Olvasgattam és láttam, hogy a BB sok mindennel van összefüggésben, hát gondoltam kipróbálom utolsó esélyként, hátha segít és megoldja a gyors merülés problémát.
Feltettem a 28S-t. Több, mint 14 óra után az akku 91%-on áll(igaz nem nyomkodtam), ez a korábbihoz képest nagyon nagy változás. Most nem tudom, hogy érdemes lenne-e kipróbálni a 20Q-t. -
csampei
senior tag
válasz
Balázs1986 #42983 üzenetére
Köszi a választ.Ebben az az érdekes,hogy egyszer én is rátoltam a su660 BB-t és az enyém is megette.Kicsit Dejavu érzésem van,mert anno a Blade volt ilyen,hogy ahány készülék annyi féle.De oké mondták olcsó csájnafon,és ebbe bele is nyugodott mindenki,de ez azért a kétmagosok zászlóshajója volt!Kicsit furcsálom,de ez van.
-
lortnok
csendes tag
HELP!!!
Miért van az h amikor a telefon deep sleepbe kerül nem ébred fel rögtön csak 30sec múlva?
Stock romnál illetve customnál egyaránt, van megoldás?
Előre is köszi! -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42980 üzenetére
Igen. A baseband-nek szoftveresen nem közvetlenül a ROM-hoz van köze, sokkal inkább az alatta levő kernelhez, még pontosabban a kernelt és a baseband-et összekötő RIL-hez (Radio Interface Layer). Az adott ROM verzióba rakott RIL pedig a tapasztalat alapján többé-kevésbé megeszi az összes olyan baseband-et, amit a telefon hardvere is szeret. Ami tovább árnyalja a dolgot az az, hogy ráadásul gőzöm sincs, Tonyp melyik RIL verziót használ a ROM-jaiban. Nem zárom ki, hogy valamelyik GB ROM-ból valót.
A másik döntő szempont baseband kérdésben meg ugye a hardver. Az itthoni szolgáltatós 2X-ek többségében nem szeretik a SU660-féle baseband-eket, de a szürkeimportos telefonok kb. kivétel nélkül. Kloss épp fölöttem írja, hogy neki pl. megy a SU660 bb. Nálam nem, pedig elvileg azok jobb minőséget adnak. Így jártam -
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
meggyűlt a bajom a GPS-el is.... Google térkép, nem akarja mutatni hol vagyok, hibaüzenet:
"Engedélyezze a Google-alkalmazások számára a tartózkodási helyhez való hozzáférést!"
Én klikkelgetettem jobbra balra, bekapcsoltam lassan mindent, de mégsem mutatja!Hol kell ezt?
Más: TonyP 4-es 122 kowalski kernel mellett más is tapasztalta hogy a kamera indokolatlan szar képet csinál? Felraktam már 3 különböző kamerát, nem javult a minőség! most néztem a gépemen a régi képeket és a mostaniakat....vicc a különbség! ÉG és FÖLD! Másik ROM? vagy mi oldja ezt meg? Másik kernel?
köszi!!!
-
csampei
senior tag
Ha valakit érdekel összecsaptam egy ICS alapú romot.Aki szeretné tesztelni,vagy segíteni benne az kérem jelezze a privátban.
Amit tudni kell róla:
-CRT animáció
-digit akksi jelzés
-apróbb kinézet változtatások
-gyári appok ritkítva
-root
-és maradt a gyári kernel (nem véletlen) vagyis alapból nincs OC lehetőség.Eddigi tapasztalat:ram rendben van (190-90 mb között) belakva 220 telepített appal
Kamera nem vacakol,és elég gördülékeny.(#42979) Balázs1986
Ezt a BB-t használod a 4.x.x platformok alá is???
-
hajnaczky78
csendes tag
Köszönöm Balázsnak és Harry-nek a gyors és pontos segítséget!!!
Végre sikerült!
Végre lenyugodtam..
Örök hála nektek!
...így már nem is olyan "retek".. -
puskmik
tag
Sziasztok. Jöttem egy okosságot kérdezni. TonyP 2.13 verziót használom, Kowalski 122, new bootloader .Ha bedugom a HDMI csatlakozót akkor a videó esetlennel forgatja el a képet hanem csak állóban mutatja mindig.
-
harry3
őstag
Melyik basebandet érdemes használni?
-
Balázs1986
őstag
válasz
hajnaczky78 #42969 üzenetére
A pontos segítéshez tudnunk kellene, hogy 2.x ROM, vagy 4.0.4 ROM van most fent, és hogy mi a kiválasztott ROM amit telepíteni szeretnél.
Addig is általánosan:
Arra mindig figyelj, hogy a választott ROM-nál old bootloader-t, vagy new bootloader-t írnak a leírásban.
A gyári 2.x old bootloader-t, a 4.0.4 new bootloader-t használ.Tehát:
Ha most 2.x van fent, akkor root után ROM Manager-rel simán fel kell, hogy menjen a Recovery, majd onnan a választott ROM, amennyiben a leírásában az szerepel, hogy old bootloader-es. Ha new, akkor AIO Toolkit-ben bootloader váltás + ugyanott Recovery telepítés után fel kell menjen a ROM a Recovery-ből.Ha most 4.0.4-en vagy, akkor vagy new bootloader-es ROM-ot tegyél fel (előtte AIO-ban bootloader-nyitás!), vagy AIO-ban tudsz bootloader-t cserélni és Recovery-t telepíteni.
Gyanítom, hogy most 4.0.4 van (mivel nem ment a ROM Manager-ből CWM setup), úgyhogy ahhoz nagyjából lekörmölöm részletesebben: csak AIO Toolkit lehet a megoldás, szóval azt szerezd be, aztán ez lesz a sorrend:
- teló kikapcs, akksi kivesz, hang_le + hang_fel nyomva tart, usb-re dug, driver-t telepít
- AIO-t indít, majd bootloader nyitás ha new bootloader-es a választott ROM, illetve bootloader váltás, ha régi bootloader-es a választott ROM (bootloader váltás esetén a belső sd tartalma törlődik)
- Recovery felrakása
- restart Recovery módban
- ROM felrakása Recovery-ből (főzött ROM mindig .ZIP, sosem .RAR).Szerk.: na addig tököltem, megelőztek.
De a lényeg kb. kiszűrhető. Mivel 2.x alatt vagy, a teendőd vagy old bootloader-es ROM felrakása, vagy ha new bootloader-eset teszel fel, AIO-ban bootloader csere.
Ha nem ment a ROM Manager-ből CWM feltelepítés, akkor ahogy írták, az is AIO-ból menjen. Ajánlott a legújabbat (6.0.2.5 talán). -
harry3
őstag
válasz
hajnaczky78 #42972 üzenetére
All-In-One-ToolKit
Gondolom főzött romból ICS alapút szeretnél vagy JB-t. Szerintem így a leggyorsabb:
Helyezz a külső SD kártyára egy főzött ICS vagy JB romot.
A 4-es menüponttal lehet átállni az új bootloaderre és partícióra, de ez mindent töröl és csak a recoverybe tudsz belépni, ahonnan telepítheted a korábban letöltött romot(ezért kell rámásolni a romot először, és csak a külső tárhelyre). Lépésenként mindent leír a program. -
-
lortnok
csendes tag
Amúgy szerintem tejesen jó a stock rom, ezzel legalább minden fontos funkció működik nekem, nem 40 sec amire felébred a telefon... Letöltöttem hozzá egy kernelt és full jól működik.
-
harry3
őstag
válasz
hajnaczky78 #42969 üzenetére
AIO-val próbáltad telepíteni a recoveryt?
lortnok: Melyik kernelt?
-
hajnaczky78
csendes tag
Kerlek segitsetek!
Mar remegek az idegtol.
Vettem egy lg p990-et es nem birok vele..
Volt defy-m,napokig olvastam,tanultam a forumokon,mig ment minden..
Nem reg eladtam,vettem egy samsung i9000,itt is napokig olvasás,tanulás majd minden gyerekjatek lett..,de az asszony lenyulta es vettem ezt az lg-t.
Napok ota olvasok szinten,de mar azon a szinten vagyok,h foldhoz b@szom ezt a retket!!!
Gyari romokkal katasztrofa,meg a defy is fenyevekkel jobb...
Tehat a problamam:Gyari romokat tudok felrakni,cserelgetni 2.2, 2.3 ,4.0.4 (smartflash,nvf. )
,de fozott romokat (rar fajlokat)egyaltalan nem.Clockworkmod recovery-t nem tudom telepiteni.
Mindig ezt irja:An error occurred while flashing your recovery. vagy Rom manager has been set up to use your existing recovery installation.
A telo rootolva van.
Kerlek benneteket segitsetek,mert tenyleg kesz vagyok.Tudom,h valahol kemenyen hibazom,de nem tudom hol.Meg soha nem kellett segitseget kernem,eddig. -
lortnok
csendes tag
Na visszaraktam a gyári ics romot mert nekem mindegyikkel volt valami gond, nem volt ajó a gps óra elállítódik... Nekem ami a legjobban bejött az a paranoid volt.
Természetesen a gyári ics nagyon lassú, de legalább működik minden.
Tudtok egy jó kernelt ajánlani hozzá? -
Macleod22
csendes tag
válasz
Lisztharnat #42950 üzenetére
Köszi a kamerát, nagyon jó
-
david_97
senior tag
feltettem a feljebb linkelt kamera appot,de nincs meg,nincs két kamera app mint amikor az ics kamerat tettem fel...
esetleg simán felülirta a gyárit?
szerk: nem irta felül,mert a gyári megvan -
Kloss
őstag
válasz
Lisztharnat #42959 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Lisztharnat
csendes tag
720P teljesen jó 1080P az ha hirtelen moztagom akkor megtud akadni de azt is csak néha.(5perces videóban 2x akadt meg aztán egyszer sem aztán megint 2-3x )
-
Kloss
őstag
válasz
Ha videót veszel fel, nem akadozik néha?
-
Kloss
őstag
válasz
Balázs1986 #42949 üzenetére
Nekem a gyári ICS sem volt jó, mert a felbontás 1280x valamennyi volt csak. GB-vel full HD.
david_97:
1 nap, akkor sok telefon, net, esetleg gps, egyéb alkalmazások
1.5 nap, sok telefon, kevés net
2 nap, kevés telefon, kevés net
De ezt nehéz meghatározni, mindenki másképp használja.Egyébként Viber nekem se megy, kilép a hívás létrejöttekor. Skype jó.
Macleod22: akkor cserélj romot. De GB alatt nekem még nem volt gondom. Ha megfelel a GB, akkor Gueste 3.8 rom a legjobb.
-
tabletgenius
tag
válasz
Ezt használom hetek óta, igaz előbb az ics-s portoltat tettem fel cwm-ből, majd ezt. Sajnos vacakolósan működik ez is nálam. Talán, ha majd kijön a végső 5ös tonyp, újra rakom az egész rendszert kellő módon. Addig marad a random kameraműködés.
-
Algotis
addikt
válasz
Balázs1986 #42952 üzenetére
Nekem meg unoffical cm10-zel (pengus féle look ma no hands edition) minden hívásnál fc-zik.
Ment fel egy django x 1.6.5, megnézem meddig bírja, 1,25ghz-n. -
Algotis
addikt
CM10-zel miért nem működik a viber?
-
Lisztharnat
csendes tag
Üdv!
Aki Tonyp romon van és a kamerával vannak bajai az ezt tegye fel [link] nekem nagyon jól működik (gyors és nem fagy) és sok funkció is van benne. (előlapival 720p videó meg videó közben fényképkészítés stb).
Tonyp addonok között van tehát teljesen kompatinilis.
-
Macleod22
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy ilyen telót, sikeresen felraktam rá JB-t (cm-10.1-t-build-03-oldbl-tonyp - 121 kowalski kerner) és a HDMI működik, csak sajnos nem forgatja el a képet a tv-n.
Tudnátok valami megoldást javasolni, amivel meg lehet oldani ezt a HDMI problémát?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.A kollégámnak adtam el a telomat,úgyhogy csak "dolgozom"a telomon.Tudna valaki segíteni újra letölteni, az opganex+adios+gapps....kombinációt,a mostani rom sérült lehet,mert ha írni szeretnék mindig előugrik egy ablak ami:-android billentyűzet....köszönöm előre is.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Balázs1986 #42943 üzenetére
Elnézést, letelt, mire láttam, hogy baromságot írtam. Szóval:
Ha a másik telóról tudsz exportálni... -
Balázs1986
őstag
válasz
sector1978 #42942 üzenetére
Ha a másik telóról tudsz importálni vcard formátumban (vagy tudod szinkronizálni pc-vel, és a pc szinkron szoftver tud vcard-ba exportálni) akkor azt tedd meg. Azt gond nélkül fogja importálni a telefon sd-ről.
-
david_97
senior tag
válasz
sector1978 #42940 üzenetére
akk valszeg nincsenek is
tedd at masik telóba,h biztos legyel benne -
david_97
senior tag
válasz
sector1978 #42938 üzenetére
na...akkor...névjegyekbe eridj bele,ott bal szélső érintőgom(menü) és import/export és ott van hogy importálás sim kártyáról
-
sector1978
csendes tag
Sziasztok.Frissítettem a telót erre a rom-ra:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2203663
És ezt a kernelt raktam fel a WI-FI probléma miatt:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2097788
Köszi a segítséget david_97-nek!!!!!!
A gondom az ,hogy a simen lévő számokat nem látja és nem tudom átmásolni sehogy sem.
Valakinek lenne rá ötlete ,hogyan tudnám megcsinálni???Előre is köszi. -
Algotis
addikt
Legújabb Pengus féle CM10 ről vélemény?
-
Tutu7030
veterán
-
Algotis
addikt
Most rohadtul lusta vagyok, aki nem ennyire nyűgös, mint én, az kérem szépen dobjon nekem egy Django X 1.6.5 és egy legújabb kk exp letöltési linket!
Köszöntem -
blade4
aktív tag
Egy olyan alkalmazást tudnátok mondani erre a telóra, ami a hangerő gombokkal is felébreszti készenlétből a telót?
-
lortnok
csendes tag
tonyp romoknál amikor sokáig alszik a telefon és felakarom éleszteni kb 20 másodperc hogy reagáljon és elő kerüljön a lock screen, nektek is? Gyógyír?
-
david_97
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #42902 üzenetére
Kenan melyik kernellel van ez?
-
Blac1
aktív tag
válasz
Balázs1986 #42920 üzenetére
Köszönöm!
-
Blac1
aktív tag
válasz
Balázs1986 #42916 üzenetére
Köszönöm!
Egyszerűen kdz- s mehet fel rá? -
Tutu7030
veterán
válasz
Balázs1986 #42916 üzenetére
Azon én is, hogy a 2x után ismét lg-t vettem.
-
Balázs1986
őstag
Elvileg alapból van rajta. Ha valami rejtélyes oknál nincs, akkor tetszőleges ROM-ot felteszel, és lesz
Tutu7030: Majdnem csodálkozom, hogy nem Nexus lett
Grat a G-hezlortnok: Tegyél fel régebbi baseband-et, pl. v20q verziót.
A belső sd-re megoldás: Az AIO mappájában, a CWM almappában van egy Int_SD_fix.zip (vagy ilyesmi) fájl. Azt másold fel külső sd-re és tedd fel CWM-ből. -
lortnok
csendes tag
ja és fura hangokat ad a telefon hangszórója (tonyp 4v +kowalsky 224)
-
lortnok
csendes tag
Üdv!
New bootloaderről váltottam régire aio toolkittel és a végén kiírja hogy memory fixing, és nem csinál semmi, kiírja hogy várakozás amíg a telefon belép a recoverybe, de közben mér régen bent van...
A kameránál kiírja hogy helyezzek be sd kártyát de nekem úgy tűnik hogy a belső memóriát nem lszleli, mit tudok csinálni?
Előre is ksözi a helpet!
-
harry3
őstag
válasz
Tesztelo.hu #42909 üzenetére
Nekem most friss telepítéssel, semmi hack-kel 190-200MB a szabad memória.
Kenan: Melyik kernelt használod?
-
Tutu7030
veterán
válasz
tami92 #42907 üzenetére
Kb olyan a 2x után, mintha ezt nem is az lg csinálta volna.
Egyszerűen akadás nélkül működik minden, nem lövi ki a háttérbe tett programokat, a böngészőnek nem kell újratöltenie az oldalakat, ha a háttérből "előveszem", stb...
Holnap lesz egy hete, hogy megvan, de rosszat még nem tudok mondani róla.
Az lg kivételesen példásan hozzáigazította a vashoz a szoftvert. -
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy külföldön vásárolt független de nem garanciális 2X P990-re lehet magyar nyelvet valahogy rakni?
Ha igen miképpen?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Mondtam én, hogy jó. -
Algotis
addikt
válasz
Na, akkor rakom fel én is.
Lassan a tököm kivan már a mivv cm10.1 beta 12-vel...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest