- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42980 üzenetére
Igen. A baseband-nek szoftveresen nem közvetlenül a ROM-hoz van köze, sokkal inkább az alatta levő kernelhez, még pontosabban a kernelt és a baseband-et összekötő RIL-hez (Radio Interface Layer). Az adott ROM verzióba rakott RIL pedig a tapasztalat alapján többé-kevésbé megeszi az összes olyan baseband-et, amit a telefon hardvere is szeret. Ami tovább árnyalja a dolgot az az, hogy ráadásul gőzöm sincs, Tonyp melyik RIL verziót használ a ROM-jaiban. Nem zárom ki, hogy valamelyik GB ROM-ból valót.
A másik döntő szempont baseband kérdésben meg ugye a hardver. Az itthoni szolgáltatós 2X-ek többségében nem szeretik a SU660-féle baseband-eket, de a szürkeimportos telefonok kb. kivétel nélkül. Kloss épp fölöttem írja, hogy neki pl. megy a SU660 bb. Nálam nem, pedig elvileg azok jobb minőséget adnak. Így jártam -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42697 üzenetére
Na akkor vissza az egész, és elnézést mindenkitől, csampei tőled külön
Rájmó: A kibúvó (meg egyben elvárt) válasz az, hogy itt nem beszélünk függetlenítésről, mert tiltja a szabályzat.
Amúgy meg, ha nem bújok ki sem mondok sokat: nekem pl. gőzöm sincsGondolom, ez attól függ, milyen módon végezték (már ha egyáltalán van több módja). Droid-on belül nem egységes a dolog, gyártó / modell válogatja. Ha tudnánk, mit csináltak, tudnánk a választ is.
Elvileg, ha normálisan megcsinálták, nem kellene, hogy visszazárjon. Akkor már egy sima gyári sw upgrade is visszazárná. De ugye ki tudja, mit csináltak...
Amit nyitottak / bezáródhat, nem emlékszel, hogy mi? Véletlen nem a bootloader? -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42693 üzenetére
De miért nem méred le akkor?
Vagy ha már annyira nem hiszed, hogy emberi testbe vezet, akkor miért nem nyalod meg tényleg?
Ki fog derülni, hogy nincs igazad. A rövidzár elleni védelemnek nincs ehhez köze. Tényleg elb*sztam, mert ezt írtam: "Rövidre lett zárva egy egyenáramú kör, folyt benne az áram." De nem rövidzárat csináltam, hanem a saját testemmel zártam. Annak meg elég nagy ellenállása van.
Ha tényleg ez a szakmád, akkor rázhatott már meg számítógép tápja egyenárami oldalon párszor. Akkor azt mivel magyarázod? A kondi egy pillanatnyi rázásra elég, aztán kisül. A további rázást nem a gólya hozza. De tényleg teszted már le basszus, ne makacskodj...el se hiszem, hogy azon megy a vita, hogy képes-e rázni egy k*rva töltő, vagy számítógéptáptami92: Nekem is, de basszus, nem fogom azt támogatni, hogy 30A árammal játsszunk, mert "egyrészt a telónak mindegy, másrészt olyan a töltő, hogy nincs élettani hatása". Ezt azért ne...otthonra magunknak oké, mi dolgunk, de ide tippbe ne
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42691 üzenetére
Nem ugyanazt mondjuk: te azt mondod, hogy mindegy, hogy 1A vagy 30A, én meg azt, hogy nem, mert a telefont még nem akarom kidobni
Eskü nem értem, mi köze az usb porton átadott áramnak ahhoz, hogy kapcsolóüzemű a hálózati oldal. Rövidre lett zárva egy egyenáramú kör, folyt benne az áram. Mérd le multiméterrel, ott lesz ugyanúgy, mint ha a testeddel zárnád rövidre (ha nem hiszed, nyomd a nyelvedre a csatlakozófelületet -a két szélső csatit kell zárni) Másrészt gyanítom, hogy te azt az esetet mondod, amikor hálózati töltőn van. Engem viszont akkor nyomott meg, amikor usb porton volt. De ez mellékes, mivel a lényegen nem változtat: ha rövidre zárod, megráz.
Az asztali meg jó esetben nem több Amper-rel ráz, amikor leveszed a kóboráramot
Na de ez már nagyon nem telefontéma -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42684 üzenetére
A sima +5V (piros) kinyomhat magából táptól függően akár 20-30A -eket. Nem féltitek az akksikat?
A +5Vsb nevű viszont csak 2-2.5A max, az már esetleg jó (általában lila).Azt viszont nem értem, hogy miért merül gyári töltőnél. 1000mAh a kapacitása, ennek elégnek kellene, hogy legyen (kb. csak navigációnál hallottam, hogy nem töltött eleget vissza 1000mAh töltővel). Nálam programok futtatása + netezés mellett nem voltak sose ilyen gondok, másnál sem emlékszem. USB más kérdés, az csak 500mAh, de ha csak nyomkodom, akkor még az is elég.
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42614 üzenetére
Azért ne keverjük össze a dolgokat
Amit mondasz, hogy használnak kontakt tisztításra és korrózióvédelemre, annak az összetevői igen erős, gyakorlatilag szinte tiszta alkohol, plusz olaj(kieg.: szerű valami) is van benne (az meg ugye vízkiszorító hatású, tehát az alkoholban esetleg levő minimális vízzel sem lesz gond). Ha az nem lenne benne, akkor -ahogyan írtad is- az alkohol önmagában elpárologna, így nem maradna ott semmi, ami védőréteget biztosít. Meg ugye eleve: ezek is spray-ként kaphatók, így tömény mennyiség nem kerül fel / folyik szét.
Viszont amit fecskendővel nyomtál be, az valószínűleg nem kifejezetten kontaktolásra használt szer volt, és főleg nem kontakt spray-ből kinyert. Be is folyt a kijelződre, csak szerencsédre nem hagyott nyomot. Ha hagyott volna, szét kellett volna bontanod az egész telefont. Ami főleg azért necces, mert kétoldali ragasztófelülettel ellátott gumicsík van az érintő és a kijelző között (ez védi a portól), és azt nem tudtad volna egyben leszedni, visszatenni meg főleg. Ezért, ha a rövidzárat és a korróziót nem is nézzük hétköznapi alkohol befolyatása esetén (én magamban azért nézem), és csak ebből indulunk ki, akkor is jobban megéri kicsavarni azt az 5 csavart, és biztonságban végigcsinálni a folyamatot. Pont azért, mert egyikünk sem szeretné azt hallani, hogy gond lett a művelet közben, és anyagi kár keletkezett miattunk.
Hozzáteszem, az átlagember "tiszta alkohol" alatt a gyógyszertári alkoholt szokta érteni, ami emlékeim szerint 90 fok körül van, de gyors google-zás 70 fokos gyógyszertári alkoholokat is bőven dobott az előbb. Ezek benyomva, főleg akkora mennyiségben ami már folyik, tényleg nem jók.
Én sem rosszindulatból írom ezt, csak ahogyan te is leírod, hogy miért hat, úgy én is, hogy engem mi aggaszt benne. Így kerektabletgenius: Azért írtam a próbát, mert ha azzal a 720p nem szaggat, akkor megtaláltuk a hibát: az ICS port kamera app a ludas. De ha ennél is szaggat a 720p, akkor vagy i/o gond van, vagy kernel, vagy valami...akkor lehet nyomozni tovább.
Kloss: Akkor gondolom, érintőképernyőt is cserélsz. Ha nem adnak alapból, neked is javaslom a fenti ragasztócsík beszerzését. Hirtelen ilyet találtam, de kell lennie méretre vágottnak is, én is olyat kaptam anno.
-
Kloss
őstag
válasz
csampei #42614 üzenetére
A korrózióra valóban kicsi az esély. Sokkal jobban félnék attól, hogy ez a 9x%-os tisztaságú alkohol bemos valamit a kijelző elé, akkor lőhetem, ha elpárolog.
Én inkább szétszedném, hogy célirányosan juttassam el az oldószert a helyére.
De kinek mi a módszere.
Nekem szerencsére nincs vele bajom. Bár egy szétszedést nem fogok megúszni, mert a betonon landolt a teló, így keret csere lesz... -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42608 üzenetére
Az alkoholnak még a kijelzőig sem kell eljutni, hogy kárt csináljon (minél kisebb fokszámú, annál nagyobb a kár...de még a legerősebb alkoholos oldatban is van némi víz). Akár hetek, vagy hónapok múlva is előjöhet korróziós hatása (vagy rosszabb esetben azonnali zárlat).
Valamint, ha annyira szétszedi, amennyire szerintem ilyesmihez azért feltétlen szükséges, ha jó munkát akar végezni (ennyire -ez a hátlap mögött 5db csavar, meg egy lepattintás), és fejjel lefelé (hangerő gomboknál pedig hang gombokkal lefelé) tartja a telefont befújáskor, majd hagyja kipárologni (azt a kevesebb, mint fél ml-t ami bekerül egy fújáskor), akkor esélytelen, hogy a kijelzőbe folyjon. De ha nagyon nem bízik magában, akkor fújhat egy papírcsíkra, és azt is benyomhatja tisztogatni.
Lényeg, hogy én még csak véletlen sem tudom másoknak ajánlani vizes oldatok közvetlenül áramkörre nyomását. Beválhat persze, csak van egy rizikója, amit nem vállalok más kárára.
Bár nem emlékszem, hogy van-e ebben a telefonban nedvességteszt csík, de ha netán igen, és még garanciás a gép, azt is elbukhatja.
Ha teljesen, 100% töménységű alkohollal csinálja, az már esetleg oké, de az meg olyan ritka, hogy mire azt beszerzi... -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42598 üzenetére
A V25 (és előtte V21) is 2.3.4 droid, csak ezen a néven adták ki. Konkrétan a P990HN jelzésű 2X-nél találtam ezeket. Ez valami Kanadába szánt 2X, a Fido nevű szolgáltató megrendelésére. Gondolom, a szoftver annyiban más, hogy az adott szolgáltató beállításaira van szabva, meg talán 1-2 alkalmazás lehet más benne.
A .img-re hirtelen ezt találtam. Nem tudom most kipróbálni, de hátha jó lesz. -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42594 üzenetére
E szerint Kanadában ilyen verziózámot kapott a szoftver. Gyanítom, hogy kb. pont ugyanaz, mint a többi GB.
A kicsomagoláshoz belenéztem az AIO mappájában a Toolkitfiles\Extract-KDZ-BIN.cmd fájlba. Elvileg keresnie kellene a .bin (vagy .kdz, ha azt adsz meg) fájlt az AIO mappájában, gyakorlatilag nem találja (nálam legalábbis). Viszont amikor megnyitod az AIO-t, majd az 5. pont kiválasztása után megmondod naki, hogy KDZ vagy BIN amit ki akarsz csomagolni, akkor ugye elkezd keresni, majd kiírja, hogy "Couldn't find any BIN (vagy KDZ) file(s) here. Ezen a ponton meg tudod azt csinálni, hogy fogod, és egész egyszerűen behúzod ebbe az ablakba a bin fájlt (mindegy, hol van, csak lehetőleg ne legyen az elérési útban ékezetes mappanév), majd nyomsz egy entert. Rákérdez, hogy ICS vagy GB (esetedben ugye GB kell), aztán hogy mit akarsz kicsomagolni, és át akarod-e nevezni a kicsomagolt fájlt. Ha végzett, akkor az AIO mappájában csinál egy extract_files mappát, abban lesznek a kicsomagolt .img fájlok.
Ennyit sikerült összehozni, hátha segítumbibumbi1: Azért is írtam, hogy nem bízok ezekben, mert nem szabályos ívű az elhasználódásuk. Egyik napról a másikra annyi lehet. Viszont biztos, hogy ténylegesen lemerült, és nem csak 0% akksi töltöttséget mutatott kikapcsoláskor? A get.cm-es CM-eknek régen volt olyan hülyeségük, hogy 30% körül hirtelen 0-ra írták a töltöttséget, és ki is kapcsoltak. Aztán bekapcs, pár perc várás (meg esetleg töltés) és megint 30%-ot mutatott.
Mondom, próbálj ki mást. Én is get.cm-es verziókat használtam előtte, írtuk is ezeket a bugokat itt. Megéri váltani unofficial-ra, a get.cm-es hibák javát kijavították ezekben.Más: A Hangout -ahhoz képest, hogy elsőre mennyire megtetszett- tényleg finomításra szorul még. Talk-ban emlékeim szerint úgy volt, hogy ráböktem egy kontaktra, és át tudtam menni a névjegy profilra felhívni. Na itt nem. Böngészőt nyit, és irány a google+ profiloldal
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42501 üzenetére
és Algotis: Köszi
Az első hsz-nek valamikor tényleg neki kellene már esnünk, mert ez a lassan két éves verzió minden, csak nem naprakész (nem mint ha általában nem egyből itt kérdeznének, de akkor is...a lelkiismeretünk megnyugodna
)
Ki lehetne benne térni külön régi / új bootloader esetekre (azon belül ICS-ről JB-re / GB-re váltásra, SmartFlash-problémákra ha ICS van fent), nvflash recovery-re, AIO-ra, meg fejemben sincs, mi minden hiányzik még belőle. Kellene rá egy jó kis összefogásos meló, az biztos -
umbibumbi1
tag
válasz
csampei #42488 üzenetére
életre kelt!!!juhéé.azt hittem itt a vége
köszönöm szépen neked és Puskmik-nek is.nagyon hálás vok.sokkal oksabb lettem.
ha megkérlek abban tudtok segíteni hogyan lehet recovery menut előcsalni belőle?a vol - + power nem jött be,csak reset és reboot van.
akár ebben az aio-ban is jó,ha lépésről lépésre leírjátok mit kell mókázni benne,mert sok mindent nem értek.igazából a JB 4.2.1 vagy a 4.2.2-t szeretném rávarázsolni.a rom elvileg megvan,csak az a fura,h az ics 1gb,a JB meg csak 161 + a gapps 95...ez érdekes.vagy ez csak ráfrissít?
ja igen.mielőtt bármihez kezdenék rootolni kell ugye? -
umbibumbi1
tag
válasz
csampei #42485 üzenetére
aha.ha erre az lg united mobile driverre gondolsz akkor az megvan.az aio-t nem használom,mert nem ismerem és mikor próbálkoztam vele akkor halt meg a cucc.
a smartflash-et indítottam,de vmi timeout error van.egyszerűen nem tom mit csináljak.
az aio-ban amúgy sem ismerem a menüpontokat,mivel nem nagyon vágom ezt a telefonszlenget meg kulcszavakat ezért csak nagy vonalakban értem mi mire jó.azon belül hogyan kellene mondjuk telepíteni romot?megvan az fls + bin formátumú rom és a kdz formátumú cucc is
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42404 üzenetére
- Ha napi szinten kikapcsolgatod, honnan tudod annyira, milyen stabil, meg megy 500+ órákat ilyen rengeteg app-al? Pont az általad annyira fikázott 4.x CM-ek (meg Django) is hozzák azt, hogy napi szinten restartnál fürge marad. Nem az a baj, hogy csinálsz valamit, tedd. De mindenki másét ne fikázd, főleg ne ok nélkül. Márpedig a napi restartos fürgeséget a leglámább ROM-ok is hozzák. Képernyőmentéseket is kaptál stabilitásról másoktól, azzal sem foglalkozol, csak nyomod a fikázást. Ebben mi a logika?
"-Próbáld meg TE is!!!" - megnyugtathatlak, összeollózni nekem is sikerült már, nem kevés időbe telt, csak nem volt pofám rámondani, hogy az az én sajátom, pedig én tényleg használtam grafikai alkalmazást is néhány helyen. Szépen megköszöntem mindenkinek, akinek benne volt a munkája, mert így illik (meg ha szigorúan vennénk akkor ugye jogszabályok...). Amíg az ikonokat, a kernelt, mod-okat stb. mástól vetted, addig az az ő munkájuk is. Attól, hogy összerakok-kiveszek pár más által megírt részt, még nem lesz kizárólag az én saját, egyedi szellemi termékem.
- Az XDA-n egymást is letolvajozzák azok, akik azt tapasztalják, hogy sajátként lett feltüntetve az a modul, amit más írt. Nem kellek én ahhoz.
Akármilyen hihetetlen, nem kötekedésnek indult az, amit csináltam, hanem rávilágításnak, hogy miként tudsz lenni az emberekkel itt a topic-ban, ráadásul úgy, hogy semmi értelmes, érdemi mondandód nincs mellette. És az indoklásaid is olyanok, hogy "azért, mert azt mondtam és pont". Erre annak sincs igénye, akinek szánod, meg annak se, aki a topic olvasása közben kénytelenül belefut.
De valóban, ahogy írod, olyan a stílusod amilyen, nem látsz be semmit. Úgyhogy ezzel befejeztem, bocs amiért megpróbáltam rávilágítani a problémákra. Beszélj amilyen modorban akarsz, majd megunják mások is. -
Klon
aktív tag
válasz
csampei #42401 üzenetére
Hidd el, itt is vagyunk egy páran, akik szívesen megtennénk veled ezt. Mármint ami a "megtaposást" illeti!
Balázs már sokkal többet letett az asztalra itt a topicban, mégsem kérkedik magával! Mindenkinek türelmesen segít, magyaráz, tippet ad. Épp ezért tisztelik itt az emberek, amit Te sosem fogsz elérni ilyen felfogással, hozzáállással, legfőképpen ilyen "komoly szakértelemmel"Én karácsony óta látogatom napi szinten a topicot, és itt egy nagyon kellemes, segítőkész, már-már baráti társaság alakult ki, ami sajnos elég kevés topicra jellemző az ilyen együgyű és ostoba emberek miatt.
Nem kell neked ezt elrontani a trollkodással!Lehet fikázni, mert mást úgyse várok Tőled!
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42401 üzenetére
Az a baj, hogy itt az egyetlen provokátor te vagy a nyílt bunkóságoddal, amit büszkén vállalsz is. Így kell szétcs*szni az egyik legösszetartóbb PH közösséget, gratulálok
Hogy ki vagy és mit csinálsz máshol azt pont lesz*rom. Ez a P990 topic, és itt emberileg elástad magad a minősíthetetlen stílusoddal, messze ráadásul nem első alkalommal...legalábbis nálam, meg még pár embernél garantáltan.
(Egy rohadt printscreen még mindig nem született az említett néhány fícsörről (bekapcs. óta eltelt idő, telepített app-ok, stb.)
Végeztem. -
laci laci
addikt
válasz
csampei #42379 üzenetére
Nekem csak a tálalással van gondom.ha visszanézed a hozzászólásaimat akkor mindig van benne:-Üdv mindenkinek,köszönöm,
....A tisztelet nekem fontos főképp a szakmáim(4db.)meg is kívánja,ehhez vagyok hozzászokva.Itt vannak szakik és tanulók.Én mint kezdő tanuló megosztom a másik tanulóval a fejleményemet.Nekik jól jöhet.A szakik pedig ezeket már tudják.minden tisztelet az övék.A linkek alatt kicsipegettem feléd írt hozzászólásomat.Hogy éljek valaki mondatával majdnem szó szerint:-Részemről befejeztem...
Balázs1986 köszönöm. -
david_97
senior tag
-
-
laci laci
addikt
válasz
csampei #42270 üzenetére
Én is utálom a szifont.De milyen érdekes a mobil világban két dolog nem fut párhuzamosan a fejlődő mobillal a z akku és a rom.Hiába van 2-4-8 processzoros telo,hogyha az akku 1 nap és a rom pedig eszi az akkut?!Nem?Ha az ember akar egy jó telot magának ami működjön 2 hét múlva is akkor "csináld magad" rom kell rá.
MÁS:az lehet,hogy miw 121kk-val nincs akkora térerő?
-
laci laci
addikt
válasz
csampei #42267 üzenetére
Üdv mindenkinek.Arra gondoltam,hogy kezd révbe érni kicsit ezek a romok(cm) és talán mindenki megtalálja a maga elvárását és igényét.Én mint tanuló nekem csak ennyi jár,hogy ide-oda pakolgatom a romokat és kompromisszumot kötök.Ha tudnám én is "takarítani"a romot biztos nem ezzel sz@......nék majdnem minden este az elmúlt 2 hete.
Gamu 74Témázgatunk_témázgatunk_avagy_mutasd_a_home screent..... -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #41944 üzenetére
A stabilitással jó ideje nincs bajom. A wifi hotspot hiánya, meg a wifire lassan csatlakozás az, ami zavart, meg hogy v20 baseband-del volt csak jó az automata idő (a v30 baseband-eknek jobb a hangminősége nálam). De a Tonyp ROM-okkal (old baseband) a fenti hibák mindegyike megszűnt.
Most baromi gyors a CM10.1 rendszer, és teljesen stabil valahol 60 app környékén. Majd ha elértem 100-200 órát, lövök screenshot-ot.
Azt viszont egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy GB ROM ezen a telefonon napi használatú 200+ felhasználói alkalmazással gyors és stabil maradjon. Az általános tapasztalat az volt anno, hogy 100 app már bőven sok neki. 50 telepített app (nem, nem Angry birds) még én is csináltam 500+ órás üzemidőt GB-vel, de hogy több, mint 200 app...
Pedig 2011 áprilisa óta Froyo-tól GB-n és ICS-en át JB (4.1, 4.2)-ig nem tudnám összeszámolni, hány ROM+kernel párost próbáltam. Főleg a GB, a maga másfél éves pályafutása alatt.Az általad említett HTC-t vagy ész nélkül használják, vagy a HTC maga b*szott el valamit. Nézd meg a Nexus-okat. Nem a 4.x-el van a baj, hanem a telefongyártók felfogásával (pakoljunk a szoftba minden gyártói sz*rt) és a rendszerfejlesztőik munkaminőségével.
qamu74: Arról nem sok jót írtak, akik próbálták. A Tonyp CM10.1 2-es build-ját próbáld ki.
Tutu7030: Ezerszer leírtam, de nem hiszi el
Mióta a GB-jét összeollózta, már csak a GB a jó
-
bcbeci
csendes tag
válasz
csampei #41944 üzenetére
Hali!
Egyet kell értsek csampei fórumtársunk véleményével. Tegnap meguntam a sz@rakodást a 4.x.x romokkal és visszatettem kínomban egy teljesen szűz gyári 2.3.4 -et. Megdöbbentő! Megint van egy jól használható, jó energiaigényű, jó képeket készítő, gyors telefonom. Átgondolva a dolgot, nincs olyan amiért nekem csak a 4.x.x rendszer lenne megfelelő. A többiek még szidhatják egy kicsit a vasat, de megsúgom nem azzal lesz a baj.
Ennyi. Köszi csampei, hogy adtál egy jó ötletet! -
david_97
senior tag
válasz
csampei #41880 üzenetére
már leirtam nekei,de nem látja mit irtam v nemtom
smartflashdriver a googliban az első,de mindegy -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #41865 üzenetére
Én anno csináltam kb. olyasmit, mint amit most te, de nem komplett ROM-ként, hanem ROM-ra flash-elhető custom patch-ként hoztam létre. Az install script-be természetesen ui print-ben Thanks-be beírtam minden érintett fejlesztő nevét, akiknek az ikonjait az általam módosított apk-kban, vagy épp komplett mod-jait (pl. kamera), kernelét, stb. felhasználtam.
Tipp: az alapértelmezett betűtípust is cseréld ki. Gyorsít a grafikus megjelenítésen egy egyszerűbb kirajzolású típus. Én pl. Roboto-t tettem bele. Viszonylag kevés vektorból épülnek fel a karakterek, ezért gyors a kirajzolás. És még szép is. -
tabletgenius
tag
válasz
csampei #41855 üzenetére
Csampei, reszletezned egy picit lebontottabban, hogy a te "mokolasou" (ideztelek) rom(od)ban mi az amitol olyan ujdimenziossa lett az az epult var. Az xdan szamos esetben ki volt targyalva, hogy kb. mikortol szamit egy fozes sajat fozetnek es hidd el, nem kis melo van egy ilyen termek mogott. Nem zarva ki, hogy a tied is ide tartozhat, de tenyleg erdekelne, hogy ok, ok animaciok, ikonok, xy kernel-feltevese, par aprobb otpimizalas, build.propban atirt par ertek stb.n kivul, mi egyebbtol sajatos az rom. Erdekelne, hogy pontosan melyik verziobol indultal ki es amit letrehoztal az hol ter el (tenylegesen tartalmi, funkcionalis ertelemben vett ujitasra/jobbitasra gondolok, nem annyira formaira) az eredetitol. Remelem nem veszed tamadasnak keresem. kosz.
-
csaby9
tag
-
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
csampei #41662 üzenetére
GB romok alatt csakis LauncherPro-t használtam mindig, nagyon kedveltem. Anno meg is vetem a full verziót, hogy támogassam a fejlesztőt. De már évek óta nem fejlesztik, kicsit eljárt felette az idő. Nem támogat mappákat, a gmail widgetje nem működik együtt az újabb gmailekkel, nem tud vízszintes görgetést a programok között, stb. Részemről HOLO Launcher HD-ra váltottam, ez valamivel többet eszik (mint minden android 4+ launcher), de tud is mindent, amit kell.
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #41641 üzenetére
Őszintén szólva egy része nekem is csak egy erős tipp, főleg a biztonsági kérdés része
Az első hsz már nagyon-nagyon régen frissítésre szorulna, kb. az ICS megjelenésével egyidejűleg az ott található infók jó része máshogyan működik. (Persze a GB népszerűsége miatt kell, hogy maradjanak a régi leírások is, de bőven kellene az új infó is bele.)atti1848: Google Térkép a telóra a hivatalos navi, elvileg az a Google TTS-sel meg kell, hogy tudjon szólalni. Ez pedig a GAPPS csomag része.
Konkrét illegális naviról ezen az oldalon nem beszélhetünk, de annyit tudok, hogy ezeket a Google TTS sem szereti. Navitól függetlenül viszont elmondható, hogy amit a Google TTS nem szeret, azt a Google Play-ről fillérekért megvehető Pico TTS szokta megszólaltatni -
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #41639 üzenetére
Haszna annyi, hogy érezhető gyorsulást hoz, mert nem SD-re ír menet közben, hanem RAM-ba, ami ugye nagyságrendekkel gyorsabban írható.
Hátrány az, hogy ha váratlanul újraindul a rendszer, nem kizárt, hogy elveszik 1-2 adat (az, ami az utolsó screen-off óta keletkezett).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest