- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sytex
tag
válasz
laci laci #42809 üzenetére
Nálam pénteken nyerte a csatát a telefon, de novemberig nem tudok újat venni... addig marad a szenvedés.
Sztori: 4 program fut állandóan rajta: K9-mail, Touchdown, Facebook, Viber. Ez a 4 teljesen kinyírja a P990-et. Lassú, néha dob akár 1 perces gondolkodásokat is, újraindulgat, lefagyogat (napi többször). Szervizt megjárta, szoftver frissítés, és azt mondták Teszt: OK.
Pénteken jött vissza szervizből, azóta akksi fél napnál többet nem bír (talán elcserélték). Valamint ha 15% alá merül akkor hiába dugom töltőre, merül tovább (töltési folyamatot jelzi). Ilyenkor lemerítés/kikapcs, és kikapcsolt állapotban fel lehet tölteni.
Szóval novemberben Nexus4, addig meg szenvedés.
-
Lisztharnat
csendes tag
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42543 üzenetére
Igen, ha azon vagy, akkor mehet fel a Django, csak előtte CWM-ben csinálj meg minden wipe-ot (tehát ments el először mindent, amit nem szeretnéd, hogy elvesszen)
david_97: Te honnan-milyet? Én -elvileg- eredeti LG akksit szereztem be, azonban majd holnap estefelé indulhat meg a tesztelés, akkor kapom kézhez.
puskmik: Sima S5230, vagy S5230i? Ha sima, akkor elvileg ami nagyon ajánlott, az Xperion V5 (CM7.2 alapokon). Ha jól emlékszem utánaolvasásról, CWM 5 kell neki a településhez. Ha te értesz az Ace-hez, lehet, hogy majd én is kérek segítséget...
Ezt akartam feldobni egyre, de istennek se találtam megoldást a CWM 5 felrakására (ROM Manager-rel állítólag nem nyerő ötlet rátenni). Olyat olvastam, hogy a gyári Recovery alól mehet fel, de nem találtam .zip telepítőt.dancergabor: Azzal mennie kellene. Kapcsold be a funkciót, és nyomj egy tesztet (felugró ablakban kérni fogja, hogy kapcsold ki a képernyőt). Ha nem jön össze, állítsd át a beállításokban az egyik színt...állítólag volt, akinek az után már ment.
Kloss: De legalább már tudjuk, hogy nem az sd-re írási / i/o ütemezési / procikezelési baj van, simán csak a 20fps miatt szaggat
Hátha lesz rá mod...bár személy szerint elvagyok a 720p-vel is, de most, hogy így élesben tapasztaltam, b@ssza a csőröm
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42538 üzenetére
Én Tonyp 03 -at használok, CM10-ből azt saját tapasztalat végett merem ajánlani. Nem tudom, old vagy new verzió kell, itt van mindkettő:
Old bootloader verzió
New bootloader verzió
Van benne egy butított GAPPS, de ha neked a teljes kellene, akkor itt elérhető.Ami a kamerát illeti, sajnos igaz, hogy főleg ilyen kis teljesítményű moduloknál nem feltétlen a nagyobb a jobb. Fényképből is 2-3Mpx-eset szoktam készíteni, ezzel a kamerával bőven elég, és legalább nem is csúnya.
(A full HD tv felbontása 2Mpx, csak az ugye 16:9 képarányú (1920x1080), a telefon pedig 4:3 képarányú képet rögzít (2Mpx esetében 1600x1200).csaby9: Ez legyen a hét legnagyobb problémája
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42536 üzenetére
4.0.4-es CM-ben (CM9 név alatt kell keresni) nem lesz nagy öröm
Amikor kijött a JB, egy az egyben abbahagyták a félkész (se) CM9 fejlesztését.
Más: Megvolt az első kamerateszt. 720p és 1080p felbontásban is, külső sd-re (class6 Nokia brand, még az előző telómból...igen, a 2X az első Droid-om
).
720p: elvileg 30 fps, 14 Mb/s. A gyakorlatban sem érzek szaggatást. A képminőség ahhoz képest, hogy telefonról és foghegynyi szenzorról beszélünk, korrekt.
1080p: elvileg 20 fps, 16,8 Mb/s. A gyakorlatban is érzik, hogy nincs 25 fps (ami ugye a folyamatosság érzetéhez nem ártana), nem folyamatos a kép (ez tehát esetemben szintén nem szaggatás, hanem eleve a képkockák száma alacsony). A képminőség első ránézésre nem romlik 720p-hez képest, bár hozzáteszem, hogy nem 1080p kijelzőn néztem vissza.
Valamint, ha osztok-szorzok, akkor azt kapom, hogy: (1080/16,8)*14*(20/30)=600 (nem pedig 720), azaz a képkockaszám esésétől függetlenül is alacsonyabb a bitfolyam, mint 720p esetében, tehát akár romolhatott is a képminőség (a hang ugye azonos, így azt nem vesszük figyelembe). Bár azért ez elég durva számolás, és ahhoz képest nem nagy az eltérés sem.
(A felvétel tárgya mindkét esetbe ugyanaz a napfényes-színes tér volt, közvetlenül egymás után.) -
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42534 üzenetére
Ez a Pengus-féle new bootloader CM10. A régebbi verzióját sokan használták, az újabbat is kipróbálták páran innen, ha jól emlékszem.
Lisztharnat: Erre hirtelen nem találtam semmit. Az a baj, hogy még csak tippem sincs, hogy hol, melyik konfig fájl tárolhatja ezt. De Play-en talán van rá app.
csaby9: Kowalski-féle konfig fájlban nem találtam erre utaló mod-ot. A Kowalski Manager-ben pedig csak fényerő változtatható, időtartam nem.
puskmik: Ilyen verzióról még nem is hallottam
Próbálom megérteni, kb. addig jutok, hogy a kernel 2.6 (gondolom Kowalski-féle), a B talán Build, de a 13 már magas. 03 esetleg? Ha tehát a megfejtés Kowalski Build 03 + Kowalski kernel, akkor az alatt menni kellene a villogó értesítésnek. De ha sehogy se akar, használd amit linkeltem.
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42507 üzenetére
Köszi az infót! Azonos (túl)terhelés mellett úgy tűnik, csak nekem melegedett az akksi. Akkor tényleg alátámasztódik az a gondolatom, hogy halálán van. Még jó, hogy megjött az új (csak egyelőre nem kaptam kézhez).
CWM-ből pontosan most milyen verzió van most neked?
Frissíteni tudod AIO Toolkit-tel, abban van egy csomó verzió. Nekem most vagy 6.0.1.5, vagy 6.0.2.5 van. Ha gondolod, majd holnap megmondom, most kilométerekre van tőlem töltőnumbibumbi1: Hajrá, mennie kell...
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42435 üzenetére
Próbaként feltettem tegnap, hogy megnézzem, ajánlható lesz-e. De az én telóm nem szerette. Bár nem fagyott, de az akksi melegedett, modemet nem kezelte normálisan, pedig ki nem kapcsolta azt (értsd: térerő rendben volt, de mobilnet nuku, nem voltam kapcsolható és én se tudtam hívni). 5-6 óra után visszatértem a jól bevált 122-re, nem merem ajánlani másnak sem a 123-at (XDA-n is panaszkodnak rá). Aztán, ha kiderül, hogy a többségnek mégis csak jobban megy, akkor esetleg...de eddig nem ez a tendencia.
Kloss: Én is elégedett vagyok alapjában véve, de imádok kísérletezni. Valószínűleg az akksim is ezért szorul már cserére így két év után. A sok usb fel-le elég sok töltési ciklust eredményez. Hétvégén bele tudom tenni az újat, és indul a próba (bár másfél-két napot a mostani is elhúz 3G és szinkronizálás mellett, de ha aktívan használom, érezhetően hamarabb fárad, mint anno).
1080p kamera tesztet csinálni fogok, ezt már tabletgenius-nak is megígértem, csak még időm nem volt. Szerintem nálam class6 kártyára normálisan ment, bár eddig hosszú videókat nem rögzítettem...a tesztben viszont az lesz (official CM10.1 alatt nem volt anno lehetőség külső sd-re menteni, de belsőre normálisan vett fel nálam...most a Tonyp v3-ban tudok külsőre is, majd ezt fogom leginkább tesztelni egy kb. 4 éves Nokia class6 kártyával). -
csampei
senior tag
válasz
laci laci #42377 üzenetére
Lehet hogy cinikus,de helytálló!De majd ráébredsz!Mindenféle rosszindulat nélkül írom amit írok,az hogy kissé egyedi a forma az ne tévesszen meg!Ettől független még az HELYTÁLLÓ!!!
Ha félreérted az a Te bajod!(és itt nem a tiszteletről szól a fáma...)
(#42378) david_97
Te minek örülsz kisfiam?
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42334 üzenetére
Akkor vagy rosszat linkeltél, vagy elnézted
A link a get.cm főoldalára mutat, az általad megadott fájlnév pedig arra utal, hogy a kiszemelt áldozat nem 4.0.4 (CM9), hanem 4.2.2 (CM10.1) verzió.
A get.cm oldalon egyáltalán nincs new bootloader verziójú ROM, érdemesebb lenne szétnézni XDA-n.
Mondjuk, az külön érdekes kérdés, hogy egyáltalán létezik-e új bootloader-re módosított CM9. Amikor azt fejlesztették, akkor a hivatalos ICS még sehol se volt, ezért old bootloader-re írták meg. -
csampei
senior tag
válasz
laci laci #42271 üzenetére
De itt megint a kompromisszumok ugyebár...Mert ott a sznobifone,vagy a WP amit nem kell tákolni hogy menjen,mert tagadhatatlan stabil rendszerek,és full optimalizáltak,de ott ugyebár azt kapod amit vettél és nincs tovább.Nagyon minimális mozgásterület,és pont.Bár lehet pont ezért stabil rendszerek.De ezen az vonalon,akkor az Androidos telefonokat gyártó cégek,miért nem tudnak olyan optimalizációt csinálni mint a fentebb említett két rendszeren is jelen van????? Mert ha ezt meg tudnák csinálni,szerintem a főzött romokat el is lehetne felejteni.De ettől olyan messze van az Android,mint Makó Jeruzsálemtől,vagyis van amire totál optimalizálnak,de ezt meg fizikai munkából élő ember nem tudja megfizetni,csak seggvakaró réteg (klimatizált iroda,és seggvakarásért havi 3kiló nettóba,csak mert összebuliztam 28 diplomát,de semmihez sem értek emberekre gondolok)
-
csampei
senior tag
válasz
laci laci #42269 üzenetére
Most ez gyakorlatilag arról szól,hogy ha egy készülékhez nincs olyan rom ami megfelel mert történetesen NEM IS LÉTEZIK,akkor kénytelen az embernek beleásnia magát,a romok világába,és készíteni,vagyis testre szabni egy jó "alapanyagot".Eddig két Androidos teló volt az életembe amire találtam olyan romot amibe nem kellett belenyúlni.Az egyik a Moto Defy+ a CM7-el,a másik a SonyEriccson Xperia Arc/s az pedig egy gyári 4.0.4 alapokon nyugvó rommal (viper xperia).A többibe sajnos bele kellett nyúlnom,ami nem kellemes,idő,és munkaigényes.Amúgy összességében az egyetlen platform amit tudtam használni úgy ahogy volt az WM volt (6,6.1,6.5) de sajnos azt a platformot support megszüntetésével egy az egyben kivégezték,pedig nagyon szerettem,stabil volt,jó volt (vagy csak jó készülékeim voltak) De ez a múlt...
A kötöttségeket nem szeretve viszont a sznobifone (iphone) és a WP platformok felejtősek számomra.
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42189 üzenetére
Nekem az, amit neked is linkeltem (Tonyp CM10.1 build 3 - old bootloader).
david_97: Nézz szét a böngésző beállításaiban, nincs-e valami olyan, hogy oldalak újratöltése x időnként.
CM gyári böngészővel nincs ilyesmi probléma, az előbb néztem meg. Teszteld több böngészővel is az esetet, hogy kizárhasd a böngésző hibáját.Lisztharnat: Szerintem AIO-val flash-eld újra a bootloader-t, majd a CWM 6.x-es verziót pakold fel.
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #42179 üzenetére
Parancsolj.
Attól függően, hogy régi (oldbl), vagy új (newbl) bootloader van nálad, az annak megfelelő mappába menj, és töltsd le azt a .zip-et, amelyik cm-10.1-t-build-03 -mal kezdődik.Telepítés:
- Mielőtt nekilátsz, mindent ments el a telefonról, mert törlődnek a dolgaid!
- A letöltött .zip-et másold SD kártyára.
- Indítsd a telefont CWM módba
- Wipe data and factory reset
- Advanced / Dalvik wipe sem árt.
- Mounts and storage / Format /system
- Ezután mehet a telepítés Install zip from sdcard-ból.
Restart, és kész is(Megj.: ha csinálsz / csináltatsz valakivel Wipe data and factory reset-et, akkor Wipe cache partition nem kell, mert magába foglalja
)
-
Lisztharnat
csendes tag
válasz
laci laci #42176 üzenetére
Legfrissebb cm10 nightly-t akarnám feltenni de kipróbáltam már:
pa_p990-2.6
MazC.A.M.P.+_newbl.
aokp_p990_unofficialstb
kernelt eddig nem variáltam de kipróbáltam most ezt:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2097788
továbbra se semmi.
Illetve már nem áll meg az LG -logonál hanem rögtön a recoverybe megy.
-
david_97
senior tag
válasz
laci laci #42139 üzenetére
sokkal összeszedetteb a rendszer,igazság szerint csak a vilogó led,és a quickmemo miatt tettem fel,ugyanugy belaktam mint a mivv romot és ugyanolyan gyors és jól bánik a rammal,habár kicsit jobban merül,de lehet hogy azért mert kipróbáltam a ZEN névre hallgató I/Oütemezőt,ami kicsit fura,de lehet jó lesz
Simtu [link] LG-ICS_camera_CM10.1_feav_v3.zip ezt töltsd le!
laci laci...megelőztél -
david_97
senior tag
válasz
laci laci #42136 üzenetére
nekem semmi gondom vele,igaz már nem mivv hanem tonyp cm10.1-ét használom
a mivv rom nagyon ott van,de kell még egy kis pofozás neki
és a Tonyp romban van quickmemo,nem mint mivvnél h feltettem és mégsem volt!
laci laci szerintem valamilzen app beragadt és pörgeti a procit,nyomj egy rebbotot,az a legbiztosabb,vagy taskkillerrel löj ki mindent -
gentlemann02
tag
-
Tutu7030
veterán
válasz
laci laci #41922 üzenetére
Django-ból ez a legfrissebb (utolsó) kiadás. DjangoManoucheX1.6.5_AdiosAmigos
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #41839 üzenetére
Az a baj, hogy nincs sok értelme. Ott az 1.hsz, azt se olvasta el az itt kérdezők fele se anno. Itt is kb. 10-20hsz-t kellene visszaolvasni mindig, amikor felmerül egy kérdés. Az általad tett javaslat megvalósításával is annyi lenne, hogy jönnének a kérdések, és mindig linkelhetnénk be az oda illő választ. Már ha a kérdező konkrét esetére van sablon válasz. És persze, ha egyáltalán az ő telefonja szeretni fogja a megoldást.
Ha már úgy is el kell valamit magyarázni azért, mert x ember nem olvasott vissza, akkor már inkább legyen egy teljes, konkrétan az ő esetére szánt válasz, mint hogy link-hegyekből álljon a topic.Algotis: Meg persze előtte nem árt root jog, meg húzást támogató kernel...mivel mint írta, stock ICS van neki
-
zizzyx
csendes tag
válasz
laci laci #41754 üzenetére
Mert az AOSP az alapja nem a CM meg nem sok köze van a gyári ICS-hez a programok meg portolva vannakpl ics kamera sok benne a heckelés hogy egyáltalán menjen a jelly bean a tegra3-őn, talán kowalski 100p5 - exp: 121 kernellel kicsit jobb. akevés rendszermemória meg tele van pakolva egyedi miuis cuccukkal ami a gyári ics-ben nincs, ilyen adatforgalomfigyelő meg baidus billentyűzet meg tűzfal.
-
smiknya90
csendes tag
válasz
laci laci #41551 üzenetére
Üdv.
Nekem volt szerencsém kipróbálni, a wifi nekem nem ment vele, lassú, a sok szabad ram ellenére elindítottam valamit és rögtön kilőtte még a launchert is, facebook-on még a billentyűzetet is. Naponta kb. 5-ször kellett újraindítanom hogy használni tudjam.
Két teljes napig kínlódtam vele, eredmény: két repedéssel több lett az üvegen. -
grobi007
tag
válasz
laci laci #41410 üzenetére
Sorry, de az alábbiakon kívül én nem állítottam mást. Teljesen alap beállításon 1 óránként kilövi az alkalmazásokat.
Egyébként a gyári szoftverrel sem fog 4 napot elmenni a telefon. Fogyasztásban ezzel a rommal is annyit megy, mint a többivel. Max. 2 nap, nem túl intenzív használattal.
Nagy igénybevétellel max 1 nap, vagy még annyi sem.
A 4 napot max úgy tudom elképzelni, ha nem használod egyáltalán, csak készenléti módban van végig ... -
Th3Ac3
tag
válasz
laci laci #41227 üzenetére
Igen igen pár oldallal visszább írtam róla én is. De arra senki se méltatott még csak válaszolni se vagy megnézni, pedig tényleg hasznos kis app, jelentősen javít az akkuidőn...
Mellé Wakelock detectorral ki lehet szűrni mi kelti fel a telót az alvó állapotból, így még többet lehet vele nyerni
-
csampei
senior tag
válasz
laci laci #41239 üzenetére
Mit linkeljek????Két hsz-el feljebb van!
Opti-3D V-1.4.4.r2 - Basada en la ROM V20s_00 Open oficial España - Ext3
Én nem cseréltem kernelt,azzal használom ami a romban is van (stock kernel).A BB-t viszont érdemes cserélni a V20s-re(ez is ott van az oldalon amit linkeltem)
-
csampei
senior tag
válasz
laci laci #41236 üzenetére
Én most a második romot használom a linkeltekből,tehát nem a Djangot.Érzetre gyorsabb mint Dj,akuidőre teljességében jobb éjszaka 0% merülés,hangminőség teljesen jó,térerő rendben,akadás FC nincs,látványos,színes,animált,bár OC nincs,de ennek hiánya nem is érdekes mert a rom sebessége minden igényt kielégít!Nincs szükség OC-re.Bár hozzáteszem hogy az első két telepítés full WIPE & format után csinált érdekes dolgokat,mint például olyan fagyás hogy csak akksi ki-be itt ott FC,de a harmadik telepítés sikeres volt,és azóta is megy szépen,hiba nélkül.
Bár ez számomra kicsit érdekes,hogy ezen a telón NINCS KÉT EGYFORMA telepítés!Teljesen ugyanazon körülmények között ,mint hardveresen (ezen ugye nem is lehet változtatni) mint pedig szoftver környezetben (azaz ugyanazon BB,ugyanazon procedúra,ugyanazon file szerkezet) nem lehet két egyforma telepítést csinálni!Már régebben is megfigyeltem,le is írtam,de valahogy ennek az okát még senki sem firtatta
-
Balázs1986
őstag
válasz
laci laci #41227 üzenetére
Nehogy kiderüljön, hogy a monitoring app miatt még jobban zabál a teló...igazából az lenne a kivételes eset, ha nem így lenne
xylacc: Ha update előtt működött, akkor ez még simán lehet szoftveres baj. Főleg akkor, ha a külső app-ok forgatnak, a rendszer meg nem.
A lehúzható menüben nincs kikapcsolva az elforgatás?
Végső esetben flash-seld újra. -
Hatvan9
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest