- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
..:: Lenovo Vibe Shot Frissítve! ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz Atilla001 #2708 üzenetére
Elővettem, bekapcsoltam. Mondjuk nekem nincs sok minden telepítve rá, így instát, twittert nem tudtam kipróbálni. De weblapok betöltődtek normálisan, gmail ment rendesen. Szóval azt gondolom nincs ezzel baj, csak valóban gyenge már. Ha csak fele annyi appot telepítenék rá, mint a mostani Mi A1-re, ami ugyancsak nem túl új és nem is erőgép (soha nem is volt), akkor biztos hogy meghalna. Ez a telefon szerintem már a mai appokkal csak nagyon alap felhasználásra elég.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Bocsánat, hogy megint ezzel az őskövülettel jövök, de nem szoktam telefont cserélni félévente. Az hogy nem kapok üzenetet mélt csak ha wifit lát és akkor egyszerre? Mindent engedélyeztem már. Az hogy a twitter az insta akadozik lefagy? Szinte minden multimédia lassú.. még a web oldalak is homokóráznak. Ez a hol jön üzi levél hol nem ez már bosszant.. és persze a térerő problémák is.
Naív kérdés de most akkor a 6.01 a kevés vagy a telefon teljesítménye ennyire kevés 2020-ban? Vagy haldoklik a hardver? Az akku is teljesen jó és a kamerája nekem azóta is etalon.
2 érv szól mellette. Nem akarom fiókba dobni, hiszen "semmi baja", mert ha veszek másikat az lesz. Sokat fotózok. Összeraktam egy P20 P40 hármassal és nem láttam azt a 100k+ különbséget a kinagyított fotókon.
thx a türelmet.Védd a természetet!
-
Atilla001
senior tag
válasz mobilizmo #2706 üzenetére
Köszönöm. Sajnos nincs türelmem teszteket olvasni. A telefonokban sem vagyok benne. Csak elgondolkodtam, hogy egy 100e forintos telefon szuper optikával nem sokkal tud szebb képet mint a mostani lenovo-m. (8 pro, huawei P20)
Igen fontos a kép, sokat gyorsan és rossz fénynél is csinálok és van rá 2mp-em sokszor.
Nem adok egy telefonért 100k-t. Hál istennek nem a telefonnal élek. De mindig kéznél van.
Mint mondtam, ez csak egy elmélkedés volt. Nem a fából vaskarikát akartam 200 forintért
thxVédd a természetet!
-
mobilizmo
addikt
Erre gondoltam: dxomark
-
mobilizmo
addikt
válasz Atilla001 #2704 üzenetére
Redmi széria messze van a csúcs modellektől, de bőven lehet találni a manapság 2+n kamerás telefonok világában olyat ami legalább ilyen jó képeket csinál. És nem is kell csúcs modellt venni. Van egy oldal, sajnos most nem ugrik be, ami kamerákat értékel. Ami az érdekessége, hogy már nem csak hagyományos fényképezőgépeket, hanem például telefonokat is. Ha neked ennyire fontos a telefon kamerájának képessége, akkor ott is válogathatnál a telefonok közül.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Dilemma. Nagyon szeretem a telefonom kamerás részét, de a rendszer iszonyat lassú (krv idegesítő). Gondolkodom új telefonon, ha ez elromlik (nem akarom a fiókba tenni míg működik)
De, egy redmi note 8 pro-t ajánlottak fel és megnéztem milyen fényképet és videót csinál.. Nekem totál hulladék még a 8k is...
Képzelődöm, hogy az enyém sokkal szebb részletesebb képet csinál mint a mostani "csúcsmodellek"???
[link] a linken egy YT videó van alatta a mintaképekkel.
Z90a40_S363_160625
thx[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
son007
tag
A DIGI Mobil topicban az alábbi választ kaptam:
"Beállítások-> a telefonról-> Állapot-> SIM kártya információ
Itt a hálózat módot, ha 4G akkor lehetőséged van az adatforgalomra, vagy SIM hiba, vagy APN hiba lehet.
Ha 2G, akkor esélyed sincs a mobilnetre, mivel GSM-en a DIGI nem szolgáltat mobilnetet."
Sajnos a fent említett beállításban GSM szerepel, ezek alapján gondolom felesleges is tovább próbálkoznom sajnos -
mobilizmo
addikt
Megkérdezhetem nagyjából merrefelé használod a sim-et?
Még ha igaz is amit írnak a B3-ról (szerintem csak a sűrűbben lakott területekre), ha megnézed a lefedettségi térképüket, hasraütés szerint az ország 50%-án van. Vagyis 2G mindenütt, 4G meg szerencse kérdése.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
son007
tag
Sziasztok!
Digi sim kártya kezeléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Felismeri a simet, hívás indítás fogadás megy, de valamiért adatforgalom nincs.
Az APN elvileg helyesen van beállítva, másik készülékkel megy.Build-szám: Z90a40_S363_160625_ROW
Digi info:
Milyen frekvencián működik a szolgáltatás?
A használathoz olyan készülék szükséges, amely támogatja a 4G/LTE B3 1800MHz-es frekvenciát. A 4G/LTE B3-on a hanghívás és mobilnet, 2G-n csak a hanghívás megy. A VoLTE és a VoWiFi funkció használatához megfelelő és a szolgáltatást támogató szoftververzióra van szükség.
Nem szükséges hozzá B20-as telefon.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Bumbapa #2696 üzenetére
Csak nem hagyott békén a dolog. Kipróbáltam, még mindig tudom flashelni. Én egyébként az általam legjobbnak tartott gyári ROM-ot raktam fel, abból van egy unlocked version. Így mehet rá twrp, root, stb...
-
mobilizmo
addikt
válasz Bumbapa #2694 üzenetére
Innen persze nem tudom megmondani hol a hiba, de tapasztalat az, hogy szinte biztos valami apróság elkerülte a figyelmedet. Az elején én is sokat bénáztam, de amikor a sok próbálkozás után minden rendben lett, annyiszor flasheltem ahányszor kedvem tartotta, mindig sikeres volt. Sajnos mostanában nincs időm, hogy ezzel foglalkozzak, de valamikor rá fogok nézni az enyémre. Kíváncsi vagyok össze tudom-e még kalapálni a rendszert flashelésre. Látatlanba azt tippelném, hogy talán valamelyik driver hiányzik neki. A Mokee-t recovery-ből tudod flashelni.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Bumbapa #2688 üzenetére
Ez nem gyári ROM. Eredeti gyári a VibeUI angolul, vagy kínaiul beszél, egyébként jó ROM még most is elfogadható sebességű (persze már nem ezt a telefont használom). Ebből következik, hogy az s363 sem gyári (egyetlen ROW ROM sem az), bár ez egy fokkal jobb, mint a 980-as ami valami nagyon gagyi boltos ROM. Nézd meg az összefoglalót, elég részletesen le van írva mit hogyan kell csinálni, linkeket is találsz amik talán még működnek is. Konkrét fennforgás esetén írj és megpróbálok segíteni.
-
Atilla001
senior tag
válasz Bumbapa #2688 üzenetére
ha gyári a romod, vagy alkalmas rá akkor OTA-val frissítsd. (asszem így hívták)
Nekem Z90a40 van. S363-160625 van fent de az már OTA. előtte 2x flesseltem verzió sorrendben. nagyon régen volt. van itt valahol bejegyzésem nekem hogy ment..
sok szerencsét.Védd a természetet!
-
Bumbapa
lelkes újonc
Sziasztok!
Két napja kÍnlódok flash-elni egy Vibe Shot Z90-7-t.
Megpróbáltam minden lépést betartani, de nem sikerül ROM-ot telepÍteni.
A Qualcomm 9008-as működik/aktÍv.
A kábel nem gyári, de nem hinném, hogy ez lenne az oka.
Ez nagyon fura >> S980_160815_ROW << ilyen ROM??? honnan? mi ez?
Egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni? Időnként lefagyott és ezért gondoltam, hogy esetleg egy másik ROM felfrissÍtené egy picit. -
mobilizmo
addikt
Van beárazós topik, több is. Szerintem nagyjából értéktelen (bocs), egyébként nekem is megvan még és bár az állapota kinézetre nem hibátlan, még most is azt gondolom hogy a legszebb telefonom volt. Működésben most is hozza azt amit tudott, talán az akksi gyenge csak.
-
Hoze76
csendes tag
Hölgyek/Urak!
Mit lehet kérni egy ilyen telefonért használtan?
Az enyém már egy éve a polcot "nyomja", nem találtam itt hasonlót,
Itthoni (edigital) vétel, már nem garis, bár a gari jegy nincs kitöltve/lepecsételve. -
Atilla001
senior tag
válasz Fantomass #2684 üzenetére
Hehe, 1,4A-rel tölt a teló 2 órát (saját kábele és töltője!) és a 3000mAh ból 2300 maradt mostanra.. nekem 2-3 napig bírja az én használásom szerint. Érdekesség, hogy 90% a valós töltöttség mikor a teló már kéri hogy szedd le és 100%. Még az aksit is védi..
[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
Fantomass
csendes tag
Nekem decemberbe lesz 4 éves. Nekem is napi használatban van.
Nem vettem észre hogy az aksi sokkal gyengébb lenne mint mikor új volt (biztos gyengébb de nekem kibírja estig mindig)
És direkt ilyen lassú adapterrel töltöm (asszem 550 mA ) esténként lehet hogy 3-4 óráig tölti de legalább nem rontja el az akksit és ráér reggelig .
Én elégedett vagyok vele. Még legalább 1, max 2 évig tervezek vele, most jól belaktam, minden megy rajta amit használok és még viszi a internetet is.
A telefon hátsó üveglapja megrepedt 2 helyen is, és nem akkor mikor leejtettem volna, gondolom valami felületi feszültség volt az üvegben .
Most néha előjön az a probléma hogy nagyon későn villan fel a képernyő ez főleg energiatakarékos módba van.
De már nem fogom hard resetelni még nem idegesít.[ Szerkesztve ]
-
Atilla001
senior tag
válasz kedvesgabor #2682 üzenetére
Most kezdett el gyengülni az akksi, napi használatban. Térerő problémák és apró telepítési hálózati nyűgök, de szeretem. A kamerája ma is kiváló, néha ámulok milyen képeket csinálok.. de lassan váltanom kell.. de soha többet kínai nagyon szomorú, hogy az aksi miatt megy a kukába a teló.. mire szétbontanám a csere miatt.. pfff
Védd a természetet!
-
kedvesgabor
tag
Kisfiam játszik vele. 😀
-
Atilla001
senior tag
Csak kíváncsiságból, használja még valaki aktívan?
Védd a természetet!
-
Hoze76
csendes tag
Sziasztok!
Telefonom 3 éves, akksi csere érett..
Tudtok ajánlani Budapesten olyan helyet ahol meg tudják ezt csinálni?
Előre is köszönöm! -
mobilizmo
addikt
Kérdés, hogy amikor "gyári soft"-ra hivatkozol, akkor melyikre gondolsz. Ajánlom figyelmedbe az összefoglaló ide tartozó részét. Én sokáig használtam a ROW ROM-ot, meg különböző unofficial custom ROM-okat. Utolsó időkben amikor még én használtam (most lányom használja Kínában ) visszatértem a VibeUI-ra és azt kell mondanom egyértelműen ez a legjobb ROM a telefonra. Nem csak hibátlan problémamentes, de a leggyorsabb és legkisebb étvágyú is. Amit még érdemes kipróbálni esetleg a custom ROM-ok közül az a Mokee.
-
Letsgo
tag
válasz F4f0rg1 #2668 üzenetére
Sajnos nem!
Angol oldalon a gyári softot javasolták.
Amit vissza tettem rá a gyári lenovo update is működik rajta.
Most 5 dorid van rajta le tudnám hivatalos 6ra frissíteni. De az se oldja meg.
Közben meg jött az új aksi tok minden hozzá. Egybe a gép szépen működik csak ez az egy gond van vele.
sajnos ha valaki járt így és van ötlete az ne tartsa magában. -
mobilizmo
addikt
válasz Atilla001 #2669 üzenetére
Ez nem biztos, hogy telefon specifikus hiba. Én most mondjuk úgy éppen az ellenkezőjével küzdök, a Play-ről sehogy sem tudok letölteni. Látszólag elindul, de aztán percekkel később kiírja, hogy nem lehet letölteni és ez mindenre így van, igaz tök másik telóval. Viszont a Vibe Shot-al (már a lányom használja) semmi ilyen gond nincs. Esetleg nézd meg a Play Áruház és a Play Services-t lehet-e frissíteni.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Hátha valakinek volt ilyen. Mobilneten minden megy bejön letölt. De ha Play ből akarok app ot telepíteni, csak le akarja tölteni de nem indul el a letöltés. Amint wifit kap, letölti. Ötlet?
thx 363-as ROM van azóta isVédd a természetet!
-
F4f0rg1
csendes tag
válasz nemethbalazs #2665 üzenetére
Azóta sem jártál sikerrel?
Én is szívesen feltenném a VEBUI-t, de eddig csak egyszer móosítottam a telefon gyári szoftverét egy előre root-olt 240-es szoftverrel, amelyet viszonyelg egyszerűen lehetett feltenni miflash segítségével. -
nemethbalazs
tag
válasz nemethbalazs #2665 üzenetére
Fogalmam sincs mi a baj
-
nemethbalazs
tag
válasz mobilizmo #2664 üzenetére
Köszönöm szépen, de azt hiszem a flashelésnél elakadtam. Programok fent vannak, driverek fent vannak, van 9008-as port, sem miflash, sem qfil nem hajlandó feltenni a letöltött 1625 unlocked softwaret
Már vagy 3 órajá vacakolok vele, de pl, QFIL-ben sahara error (:
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz nemethbalazs #2663 üzenetére
Itt sok minden van:
root, twrp
driversEzt a twrp-t használd: recovery-TWRP-3.0.3-20170119-LENOVO_Z907-CN-wzsx150
[ Szerkesztve ]
-
nemethbalazs
tag
válasz mobilizmo #2662 üzenetére
Okés töltöm az utóbbi linket. Szeretném rootolni, csak előbb tudjam feltenni. Olvasgatom az összefoglalót, talán sikerül. Bár ott úgy van írva, hogy az 1621-et tegyem fel, aztán frissítsem erre. Megpróbálom feltenni egyből az 1625-öt. Aztán meglátjuk elindul-e.Most próbálom tölteni a szükséges programokat is, csak összefoglalóban lévő linkekhez nincs hozzáférésem :S Twrp is jó lenne. Egyéb nyalánkságok alatt mit értesz?[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz nemethbalazs #2661 üzenetére
Ezt rakd fel, a másik is jó, de ez jobb. Ha akarod ezt is lehet root-olni, van rá twrp és további nyalánkságok, ha kell.
-
nemethbalazs
tag
válasz nemethbalazs #2660 üzenetére
Hopsz látom van újabb verzió is az összefoglalóban.
Ez lenne a jó, vagy ebből létezhet újabb is?
-
nemethbalazs
tag
válasz mobilizmo #2656 üzenetére
Köszönöm a sok információt, segítséget.
Megpróbálom a VIBEUI-t-t feltenniRóla lenne szó?
[link]Ez a prerooted verzió, ugyanaz mint a sima? Mármint a rootolást leszámítva. Az összefoglalóban talált link tulajdonképpen. Talán sikerül feltenni, ha nem, jelentkezni fogok Ha igen akkor is
[ Szerkesztve ]
-
-
mobilizmo
addikt
Az értesítő led csak arról értesít, ha töltőn van a telefon. Ez mindig is így volt. Valamelyik ROM-al (nem emlékszem melyik) volt olyan beállítás, hogy a gombok villogtak értesítő ledként.
A vakut nem értem, nekem teljesen jó volt. Elemlámpaként tudod használni? Ha igen én megpróbálnék egy másik kamera szoftvert. Ha azzal sem megy akkor gyanús, hogy ez hardver hiba lesz.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Azeril
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem hátha találkozott-e már valaki ilyennel, vagy alapból ilyen ez a telefon...
Az egyik az, hogy a 3 kapacitív gomb miért nem világít nálam néha...? Ha beállítom hogy folyamatosan világítson világít, de ha kinyomom a képernyőt és vissza akkor a gombok már többet nem is világítanak csak amíg át nem állítom, egyedül csak úgy jó ha a 3 másodperces világításra állítom, de az számomra irritáló. Esetleg valami ötlet?
Másik: A telefonon az értesítő led (mert hogy elvileg van rajta) az csak dísznek van, vagy ez is csak nálam nem működik? Ha hívásom volt, ha messenger üzenet vagy sms jön, még nem láttam hogy töltésen kívül bármikor világított volna.
Valamint fényképezésnél mitől lehet az, hogy a vakut képtelenség használni? Ott van az ikonja mindig, de sosem aktív, nem lehet vele csinálni semmit.
Ja és, ami számomra nem egyértelmű, a háttéralkalmazás kezelésénél, akkor akadályozza meg a program elindulását ha a kapcsoló szürkén van, vagy akkor ha zöldbe?
Előre is köszi ha van bárkinekk bármi megoldása![ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz nemethbalazs #2654 üzenetére
Már nem én használom aktívan a telefont, de a végén bő fél évig a gyári VIBEUI-t használtam. Morelocale2-vel magyarítottam (a rendszer menü az angol marad persze), meggyőződésem, hogy a legjobban használható ROM erre a telefonra. Lányom azóta is megelégedéssel használja így. Előtte sokáig próbálkoztam különböző custom ROM-okkal. A LineAgeOS, Flyme, ResurrectionRemix és társaik legnagyobb problémája az volt, hogy ezek nem official változatok, hanem egy-két lelkes többé-kevésbé hozzáértő portolta hasonló hardverű telefonok official változataiból. Vagyis ezeknek nincs frissítése és a működő képességük is kérdőjeles. Egyedüli official custom ROM a Mokee-é azt is sokáig használtam. Azért hagytam fel vele mert volt egy idegesítő hibája (mint kiderült minden custom ROM-nak megvolt ez), wifi ap váltáskor 10-ből 6-szor produkált abnormális kikapcsolást. Mokee azóta is fejleszt (05.24-i az utolsó 7.1.2), majd egy éve használtam utoljára, akár már jó is lehet, egy próbát akár megérhet. További közös hiányosságuk ezeknek a ROM-oknak, hogy nem jön velük a gyári kamera szoftver. Persze van bennük saját, meg ki lehet váltani más kamera szoftverekkel (vannak nagyon jók is), de van aki ragaszkodik hozzá, szerintem is jól eltalált volt. Egy szó mint száz próbáljátok ki a VIBEUI-val vagy Mokee-val.
-
Atilla001
senior tag
válasz nemethbalazs #2654 üzenetére
csak annyit tudok mondani, hogy náluk is dicsérik, az enyém csinál a legszebb képeket. lövök is vele rendesen. ebből a szempontból nagyon jó. Nekem most azt csinálja, hogy a galériában nem mutatja a képeket, csak szürke téglalapok. Legtöbbször az első videó után mind rossz. reboot után egy darabig jó. de nincs türelmem factory resethez. szerintem S363 nál nincs stabilabb reflesseld esetleg, vagy rossz a hardver..
Védd a természetet!
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Lassan 2 éve nyúzom a telefont az s363 rommal. Sokaig nem volt nagy gond, mindig megvoltak a sajat kis butasagai, de lassan kezd nagyon bosszantó lenni a kütyü. Gyari beállítások visszaállítása utan is sajnos. Sorozatos mikro fagyasok, ha hivnak sokszor nincs kép, vagy ha van is, nem tudom felvenni. Aztan van, hzigy felolzdas után hasznalhatatlanul lassu.... Szóval azt szeretném kerdezni, melyik a legjobb, leggyorsabb rom? Nincsenek nagy igényeim, tudjak flottul telefonalni, fényképezni, es a nehany kedvenc alkalmazasom fusson normálisan. :-)
Egyébként a kamerája szerintem a mai napig megallja a helyét. Lattam sok xiaomi, de akar Samu vagy Sanyi telefont, amiknél jobb képet lövök a kicsikevel. Megy a is a csodalkozas, mikor gépen visszanezzuk... hát ezeket meg mivel csináltad? - jön a kérdés ;-)
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz kedvesgabor #2652 üzenetére
Örülünk, használd megelégedéssel és vigyázz rá!
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Nincs valakinek teljesen jó állapotú szilikon tokja amitől megválna? Csak az érdekel amit eredetileg adtak hozzá. Illetve pontosan az a fajta. Ez enyém totál bebarnult.
thx[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
Feektor
csendes újonc
Nekem is van neha ilyen, a kep nem jon elo hivas kozben, vegen. De a szenzor biztosan jol mukodik.
Szerintem ez valami gyari marhasag miatt van, mert nekem sincs semmi SW tuning, minden gyari. Meg Factory reset utan is csinalta/ja.
Workaround:
-nem engeded, hogy lekapcsolja a kepernyot hivas kozben (menuben beallithato) vagy
-power gomb megnyomasra befejezi a hivast... (szinten menuben beallithato)En a masodikat hasznalom, mivel nem sok hivasom van rajta es nem is bonyolitom a hivast massal...
V.
-
Luc001
tag
Sziasztok!
Lenne egy fogós kérdésem.
Van egy nokia kihangosítóm. A telefon és a kihangosító is maximumon van és alig hallom. Ha netán hívás közben kapcsolódok rá akkor meg ordít mint az állat. Ugyan így vagyok a gyári autós kihangosítóval is.
Esetleg lenne rá lehetőség hogy valami szervizkóddal fel lehessen húzni egy kicsit? -
mikrofon
veterán
válasz mobilizmo #2645 üzenetére
írtam, a beárazós topikba, de nem tűnik túl aktívnak. Esetleg te vagy valaki tudja, hogy mennyiért lehet eladni? Mennyiért érdemes hirdetni?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Úgy tűnik lassan végleg elköszönök tőletek. Én n már egy ideje nem használom az enyémet, de a feleségem mai napig hásználja elégedetten az övét. Azonban egy szolgáltatói felajánlás miatt ő is cserélni fog.
Így eladó lesz az ő szép állapotú telója. Azért merem ide beírni, mert az ő és az én korábbi telefonom élete is nyomonkövető volt ebben a topikban. Remélem ezzel nem követtem el nagy hibát. Ha valakit érdekel keressen meg privátban.
-
mobilizmo
addikt
válasz kedvesgabor #2641 üzenetére
Remény mindig van, de nyilván egy új telefon árat rá fogod költeni. Lehet jobban jársz egy sufni tuning szervízzel. És mindezt miért?
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
Leejtettem a telefonom...a hátára esett egy darabig még látszódott rajta a kép aztán se kép se hang. Nyomkodtam mindent de meg se rezzent.Töltőre se reagált. Szétszedtem, de sajnos az aksi kivételnél figyelmetlen voltam és eltéptem a screen kábel egy részét. Visszatéve most reagál a töltőre rezzen, meg a led is ég. A bekapcs gombra is rezzen, de kép nyilván nincs. Gépre téve se látom, töltődik de a gép ahol eddig magától megnyílt most nem látja.
A kérdésem az lenne, hogy van-e még remény egy képernyő cserével...mert sok értékes adat van rajta.Köszi!
-
zeneszjaras
csendes újonc
Én először egy xpose használatával próbálkoznék meg, abba van egy olyan modul, hogy a proximity (közelségérzékelő) szenzort ki lehet kapcsolni.
Sajnos most kipróbálni nem tudom, az enyémen most csak magisk van feltelepítve és abba benne minden olyan modul amit használok, viszont ilyen nincs benne. -
Letsgo
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Hozzá jutottam egy európai verziós Lenovo Vibe Shothoz.
Törött érintője volt. Ezt sikerült meg javítani boldogan be laktam a telefont, de sajnos jön a de.
Az a problémám van hogy telefont nem lehet le tenni hívás végén mert nem jeleníti meg a képernyőt. A zsebben funkciót ki kapcsoltam, de akkor is ez a probléma! A billzáras gondot meg oldotta ennek a funkciónak a kikapcsolása.
Alaplapon sérülésnek nincs nyoma, és az érzékelői sincsenek ki takarva.
Van valami szoftveres módja ezt az érzékelőt le tiltani pl?
Szoftot ami rajta volt gyári updaten keresztül frissittem így 6os volt rajta. Én arra gondoltam, hogy lehet itt van a bibi úgy hogy vissza tettem rá az 5-es amit itt fórumon találtam.Valakinek van valami ötlete?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz mobilizmo #2633 üzenetére
Nem egyszerű lekapirgálni, mert egy réteg fekete, aztán egy réteg átlátszó. Illetve ez a második próbálkozásom, mert elsőre egy csamcsung a3 2017et próbáltam, de ott összetört a hátlap lefejtés közben. az eredeti ötlet: [link]
[ Szerkesztve ]
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
mobilizmo
addikt
válasz zeneszjaras #2627 üzenetére
Így hogy Telekom nem találtam appot, de a többi valóban inkompatibilis.
-
zeneszjaras
csendes újonc
Hello
Olyan kérdésem volna, hogy valaki találkozott-e már hasonló hibával néhány alkalmazás esetében VibeUI V3.1 1625 -ös felhasználóként.
Általam használt appok közül 4 db nem lehetséges sem a play áruházból telepíteni, sem manuálisan.
Ezek az appok volnának: OTP szép kártya, OTP smartbank, Telekom, Sportypal.
Néhány fénykép a jelenségről:
Google play
[kép]
Fáljkezelőből letöltött apk telepítésének próbálkozása
[kép]
PC-n adb segítségével tett kísérlet
[kép]Másnál is jelen van esetleg ugyanez a hiba? Létezik valami féle "force install", valami alternatíva, hogy fel lehessen telepíteni? Nehéz ezt elhinni, hogy egy gyári rom esetében néhány elég közismert app inkompatibilis volna.
-
mobilizmo
addikt
válasz zeneszjaras #2625 üzenetére
Köszi, hogy megírtad. Ez alapján elég használhatónak tűnik, de én bármennyire is csábító, azt hiszem maradok már a VIBEUI-nál. Inkább nézek majd egy új telefont kicsit jobb támogatottsággal.
-
zeneszjaras
csendes újonc
válasz mobilizmo #2624 üzenetére
Halihó!
Egy hét Mokkee használat után, talán mostmár egy picit biztosabban tudom leírni, hogy mik is a benyomásaim ezzel a rommal kapcsolatban.
Számomra a legzavaróbb történet az első időszakban a google play kompatibilisség hibára való hivatkozás volt. Enzogar féle TWRP-ről átraktam inkább a wzsx150-re, utóbbinál már nem indult az egész TWRP hiba loggal. Többféle GAPPS-el is próbálkoztam, opengapps-ről nano, micro, stock; beangapps, de egyik se oldotta meg problémát. A leírásban talán említve van, hogy nano-n kívül más gapps helyre hivatkozva nem megy fel. Nálam ilyen tapasztalat egyáltalán nem volt, a opengapps-ről letöltött kb 800 mb-s stock gapps is gond nélkül felment.
(Google play)
Azt vettem észre több olyan alkalmazás is van a google play-ből amit engedett telepíteni, de ott sem a legfrissebb verzióját rakta fel az appnak. Ilyen volt pl a facebook, abból is még valami 2013-2014 körüli verzió ment fel, de pl. a viber is valami régi ment fel. Valamiért amiből nincs külön ARM64-es verzió elkészítve, csak a leggyakrabban használt ARM architektúrás azokat a Play inkompatibilisnek jelzi a telóval.
Google play alternatívának a legjobb amit eddig sikerült találni az az APKPure. Egy-két olyan app volt azok közül amit használok és az nem talált meg, arra mondjuk az Aptoide tudott segíteni. Egyetlen hiba ezekkel az alternatívákkal, hogy a nem nagytömegek által is használt appok frissítése habár a google play-en már megjelenne, ezeknél még nyoma sincs a frissítési lehetőségeknek.
(Wifi)
A wifi miatti újraindulás egy párszor engem is utolért, de azért ritkaság. Azt vettem észre, hogy a telefonnak nem az a baja, mikor elhagysz egy wifi által határolt területet. Pl elmegyek otthonról, hogy a wifi bekapcsolva van a telón semmi nem történik, minden megy tovább normálisan. Nekem olyankor kapcsolt ki a telóm mikor "hosszabb" ideig (legyen ez ilyen fél perc körül) olyan helyen voltam, ahol még éppen tudná érzékelni a wifinek a jelét, de ha fel is csatlakozik, akkor is nagyon nagyon gyenge jele van neki. Szóval egy ismert wifi által gyorsan elhagyott területnél semmi kikapcsolás, ismert jó vételű wifi körzetbe nincs kikapcsolás, bekapcsolt wifi keresőnél ismeretlen wifi jeleket érzékelve sincs kikapcsolás, a hiba ott van nálam mikor ismert wifi környezetbe gyenge vételű helyen tartózkodsz "huzamosabban".
(Üzemidő)
Mokkee váltás előtt úgy emlékszem S363-as rom volt fent, azzal se volt egy csúcs üzemidő, meg ez is hasonlóan muzsikál. Másfél év körül van a telefon, meg benne az aksi, elkezdek rajta videókat nézni, vagy épp játszani szerintem ilyen legfeljebb 4-5 órát lehet a képernyőből kisajtolni.
Ennek a Mokkee romnak úgy veszem észre a készenléti ideje viszont jobb. Éjszakára ott hagyva töltés nélkül, reggelre is legfeljebb 1-2%kor esik a töltöttség. Előtte a gyári romnál az ilyen 10% körül is tudott zuhanni.
(MTP)
Amibe panaszkodtam még az előző posztban a MTP kapcsolat, úgy néz ki azzal sincsen gond, bár tény hogy hajlamosabb egy két gép agyát hamarabb összezavarni, mint gyári rommal.
Saját gépemnél, ahol ugye fent vannak az újratelepítéshez szükséges romok, a megoldás az volt, hogy PTP kapcsolatra átrakni a telefont, gépen eszközkezelőből törölni illesztőprogramostól (WIN7 64 bit) amit felismerni, lefuttatni a gépen egy hardverkeresés változást, és mindjárt fel is ismerve. Akkor átváltva MTP-re mindjárt jó lett, meg azóta nem is zavarodik össze ha csatlakoztatom.
Munkahelyi gépek érdekesek a win7-es ugyanúgy ismeretlen driverrel fel akarta előbb ismerni a diagnosztikai cuccnak, azt hasonlóan mint az előbb írtam, rendbe lehetett hozni. Van két WIN10-es gép az egyik elsőre felismerte az mtp kapcsolatot, a másik szintén tévútra lépett, viszont azzal nem is lehetett mit kezdeni. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a munkahelyi gépek igen csak korlátozottak, bármilyen telepítéshez rendszergazdai jogosultság kellene, net kapcsolat is igen nagymértékben korlátozva, néhány oldal kivételével a legtöbb le van tiltva.Összeségében egyébként fentiek figyelembe vételével is nekem tetszik így egy hét távlatából. Kb az újdonság varázsával hatva rám, mintha lenne egy új telefonom, ami teljes ilyen "2017-2018-as trendnek megfelelő belsővel van ellátva". Tetszik ez a gyári google androidos felület, vezérlési mód, ikonkészlet, stb. Kb olyan mintha ez a telefon is most benne volna az android one világába, és kapná folyamatosan a legfrisebbeket.
-
mobilizmo
addikt
válasz zeneszjaras #2623 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy megírtad a tapasztalataidat. Install teljesen rendben volt nálad. A problémák a ROM miatt vannak sajnos. Ezeket én is tapasztaltam, sőt. Most, hogy újra VIBEUI-n vagyok, azt kell mondanom az akkuidő, bár más custom ROM-okhoz képest sokkal jobb a Mokee-n és összességében használható vele, de a stock-hoz képest csapnivaló. Felhasználói szokásaim nyilván nem igen változtak, most a nap végére 70% fölött szoktam lenni, Mokee-val meg napközben rátöltöttem és így is rendszeresen 30% környékén tanyázott estére. De amiért én végül is feladtam és visszatértem stock-ra az a sok abnormális kikapcsolás (erre is rengetegen panaszkodtak), ami wifi ap váltáskor jött naponta sokszor. Egyszerűen nem lehetett a wifi-t bekapcsolva hagyni, mert rendszeresen kikapcsolt a telo. Ezért is nem volt még soha release státuszban a ROM, még MM korszakban sem. Ezt a hibát egyszerűen nem tudták megoldani. Te még ebbe nem futottál bele? Ha nem talán már sikerült kijavítani, bár a honlapon nem látok erről győzelmi híreket.
-
zeneszjaras
csendes újonc
Sziasztok!
Nemrégiekben telepítettem mokee romot. Eddigi használatban két olyan hibát tapasztaltam, ami engem zavarna és szeretnék érdeklődni, hogy aki használt már ilyet tapasztalt-e hasonlókat, létezik e erre valami megoldás?
Először is a google play sok alkalmazás esetében hivatkozik olyan hiba üzenetre, hogy "Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval". Persze, ha már valahonnan külső forrásból letöltöm és úgy telepítem az alkalmazás működik, csak nincs meg az a szépsége, hogy kapné a frissítéséket a google playtől.
A második hiba számítógépre kábellal való csatlakoztatáskor történik. A számítógép az eszközt nem MTP eszközként kezeli, pedig a telefonon beállításra került a médiátvitel. Az eszközkezelő, ahhoz hasonlóan ismeri fel, mint amikor rom telepítő állapotba lepünk - Qualcomm HS-USB Diagnostics 9092.Ami a telepítésemet illeti a telefon alap kiinduló romja a VIBEUI V3.1-1625 unlocked verzió volt. Olyat olvastam róla, hogy annak alapból nyitható a bootloadere van - fastboot módban egy adl paranccsal az végrehajtható. (Bár azt se tartanám kizártnak ez egy felesleges lépés volt) Egyet lefutattam, majd telepítettem az Enzogar féle TWRP 3.0.3.0 verziót.
A TWRP-ben indítás után egy fotón mellékelem, hogy milyen "üzenetek" voltak benne. Wipe-nál töröltem a dalvik/art cache-t, system-et, data-t, cache-t. Majd ezután installáltam a mokee romot. Utána ment még mellé egy nano gapps (7.1hez való, arm64-es) és egy supersu v2.82.Én csinálok valamit rosszul, vagy ha ezt a romot akarom használni ezekkel együtt kellene tudni élni?
-
Atilla001
senior tag
kicsit szégyellem magam, de másnak is akadozik a meszendzseren felvett szűrős videó mint az állat?
például a varázsló(lángolós anim). Nekem kábé 1fps-t produkál ha generálni akarok egy üzit..
thx, AttilaVédd a természetet!
-
Pistikém
csendes tag
válasz Atilla001 #900 üzenetére
Szeretnék segitséget kérni, tudom lehet egyszerű de igy hetven évessen minden nehezéz . A gondom a Messenger lehet nem jól van beállitva mert nállam nem csörög de kiirja, hogy nem fogadtam a hivást. Ha tudtam fogadni akkor meg én hallom amit mondanak nekem de ott nem hallják én mit mondok. Mit rontok el.?
-
Snowy_owl
őstag
válasz Snowy_owl #2619 üzenetére
Most hogy szétszedtem és kissé komikus ezt mondani de újrapasztáztam a telefont és már nem megy el 4 mag offline, csak 1 teljesen 1 pedig gyakran 1 mag meg csak néha.
Szétszedős videóban jól látszik mi van a proci alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz hifikus #2618 üzenetére
Nem aksit cseréltem, hanem a beszéd hangszóró alatt takarítottam ki azokat az irtó pici lyukakat. Nem is értem hogyan gondolhatták ezt jó dolognak. Merthogy a beszéd hangszóró mögött még van egy pici ilyen szúnyogháló szerű anyag a pici lyukak mögött és oda szépen beszorult a kosz és ki nem jön onnan soha akármivel takarítja az ember. Annyira halk volt már a készülék hogy valamit csinálnom kellett vele így darabokra kaptam és kiszedtem azt a pici szúnyogháló szerű anyagot így most már korrekt hangja van végre. Főleg úgy hogy alapjáraton van a hangszóró előtt is tehát 2 meg felesleges. Sajnos nem csináltam fotót.
Egyébként a hővezetést a ház végzi. A socl fedele és a ház között hővezető paszta van. Sose láttam még ilyet és ráadásként a házon még végigfut az aluba ágyazva egy réz hővezető cső is. Nem bízták a véletlenre. Bár szegény proci így is bethrlottingol. Huzamosabb teljes terhelés alatt 8 magból 4teljesen offline lesz. Bár azért a mindennapokban nem kap ekkora terhelést szerencsére max játékok alatt de ez engem nem érint.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy cserélte már itt valaki az akkumulátort a telefonban? Van rajta egy ilyen fura fekete ragasztószalaggal fólia, amit leszedtem és utána is maradt rajta még belőle, olyan mint a por. Conradba találtam ilyen grafitos hővezető fóliát de nem tudom ugyan aze. Miután levettem szerintem jobban melegedik a telefon teteje szerintem. Vagy szerintetek mire szolgál ez a fólia?
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Soha nem néztem pontosan.
Gyenge használattal, néhány telefon, kevés internet, 0 játék; nap végén 80 % körül szokott lenni a töltöttség. Mokee-val ugyanez 30-40 % körül volt. tehát 1 napot azzal is kibírt bőven.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz fripi9608 #2613 üzenetére
Szia!
Én ezen a telefonon már elég sok mindent kipróbáltam. Most bő félév custom ROM használat után visszatértem erre:
[link]Bár "csak" MM és csak angolul és kínaiul tud, de messze-messze ez a legjobb ROM erre a telefonra. Van egy-két szolgáltatás ami nálunk nem működik (pl. a gyári időjárás előrejelző app-ban nem lehet magyarországi címet megadni), de ezeket én egyébként sem használom (a gyári launcher helyett is Nova-t használok). Az üzemidő is nagyságrenddel jobb, mint a custom ROM-okkal. Ja és ez a változat unlock-olt, lehet felrakni custom recovery-t (TWRP van) és rootolható.
-
fripi9608
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen telefont. Minden tökéletesen működik rajta, kivéve a hátlapi kamerát. Olvastam hogy lehet az előző gazdája bootloadert nyitott rajta és attól lehet. Kérdésem lenne hogy megoldható ennek a hibának a javítása ? -
Atilla001
senior tag
Üdv, tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell a háttérképet és a zárolás képet megváltoztatni?
Nem láma a kérdés. A beállításokból hibaüzenet jön. A kép egyéb beállítások, beállítás háttérkének pont után semmi sem történik.
thx
(tudom, hogy valami szar volt és kitörölt valami programot amivel ezeket lehetett állítgatni)Védd a természetet!
-
Fantomass
csendes tag
válasz dancergabor #2608 üzenetére
Helló.
Előturkáltam a papírjait és lefotóztam MB_32G CS ez az alkatrész amit cseréltek benne de a google kb semmit nem dob ki. Az is lehet hogy konkrét alaplapot cseréltek mivel kaptam új IMEI számokat is.
A másik a hátlap.
Nekem nem került semmibe mert garanciás volt akkor még a teló , és a TMX javította 3 hétig.[ Szerkesztve ]
-
palcsaba
újonc
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. A miFlash toollal föltelepítettem egy úr romot - ROM Version: Z90a40 S118 1505272008 ROW. Nem állítottam vissza előtte gyári állapotot ami nagy hiba volt mert azóta nem tudok bejelentkezni - mindig visszadob a google ellenőrzés pedig jól adok meg minden adatot. Az új rommal már nem enged be sem boot menübe sem és a miFlash sem látja az eszközt. Valakinek ötlete? A google jelszó cserét is végigvittem az eszközről, megjelent az eszközlistában és mégis mindig kidob: "CAN NOT SKIP: This device starts after an untrusted factory reset, you are required to have network connection to verify your google account credential previously associated with this device"Mehet a kukába? Köszönöm ha van valakinek ötlete!
-
Fantomass
csendes tag
válasz dancergabor #2602 üzenetére
Kedves dancergabor és Atilla001!
Nekem ugyan ilyen problémám volt még 2016 tavaszán hogy csak is 1 (természetesen a legmesszebbi) rádiótoronyra csatlakozott és nem volt hajlandó átváltani közelebbire. Valamelyik programmal anno még le is tudtam ellenőrizni hogy ez így van.
Nem akart se 4G-t csak ha volt annál az adott adótoronynál. Csak akkor tudtam beszélni mikor kimentem a szabadba és addig tudtam, amíg be nem értem valahova és nem volt elég erős a 8km- el arrébb lévő torony.
Pedig 1 nagyváros szélén volt és persze mindenki másnak fullon volt a térereje..
Gyors megoldás a repülőgép üzemmód ki be kapcsolgatása volt akkor áttért 1 közelebbire.
A végleges megoldás a szerviz volt. Nem tudom már mit cseréltek benne, de utána király lett. -
son007
tag
Sziasztok!
Sikerült alkotnom.. a sim kártya "tálcát" akartam kinyitni, de nem volt nálam a kinyitó cucc (bocs nem tudom mi a hivatalos megnevezése) ezért megpróbáltam egy tűvel, de sikeresen beszakítottam vele azt a részt, úgy hogy a tálca sem nyílt ki. Most ha megpróbálom kinyitni a rendes nyitóval akkor az is csak becsúszik (semmi ellenállás). Van tippetek, hogy tudnám mégis kinyitni? Szétszedni nem akarom a telot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest