Hirdetés

Lenovo Vibe Shot - levillant, ha nem vigyázol

Hirdetés

Bevezető

Kameratelefon. A szókapcsolat egy speciális, fényképezésre szakosodott mobilkategóriára utal, és a Kedves Olvasó el sem hinné, hogy a pár évvel ezelőtt még népszerű trend és az egyik legnépszerűbb darab, a Nokia N8 óta milyen kevés ilyen eszköz került piacra. Közös a 808 Pureview, a Lumia 1020, a Galaxy S4 és K Zoom, illetve újabban a Panasonic Lumix CM1 készülékekben a méretes burkolat (hiszen méretes szenzor és lencse lapul meg a házukban), a kézi beállítások sora, és nem egyszer a különleges, több ledes vagy xenon villanó, hiszen ez is fontos.

Kameratelefon csak másképpen a Lenovo Vibe Shot
[+]

Azt is látni kell persze, hogy az elmúlt években megnőtt az igény a vékony készülékekre, és az olyan apró szenzorokból is sok kihozható megfelelő lencsével és képfeldolgozással, mint amilyen a Huawei P8-ban, az iPhone 6-ban vagy mondjuk a Galaxy S6-ban van. A 7,3 milliméter vastag Lenovo Viba Shot is eme paradigma keretei között született meg, így más értelemben kameratelefon, mint a fentiek. Nem lapul ugyanis méretes szenzor vagy zoomlencse a kameraszerkezetben, ellenben akad optikai képstabilizátor, kétlépcsős exponáló gomb, infrás autófókusz, automata/kézi módváltó kapcsoló, és nem egy, nem kettő, hanem három ledes villanó, ami a márciusi MWC-n nem csak a közönség érdeklődését kelthette fel: olyan pletykákat is hallani, hogy a szembe lévő standon kiállító Microsoft új csúcskészüléke is ennyi villanóval érkezik.

A Lenovo Vibe Shot felső-középkategóriás hardvert kapott
[+]

Nyilván a 8 megapixeles előlapi és a 16 megapixeles hátlapi kamerának remekelnie kell, a Lenovo ugyanakkor nem hanyagolta el a mobilos oldalt sem, ezért a gyártó fém/üveg újdonsága 1080p-s megjelenítőt és 64 bites, felső-középkategóriás rendszerchipet kapott (Snapdragon 615), amelyek a küldetése azt, hogy az Android 5.1-en alapuló Vibe UI felületet problémamentesen meghajtása. Besegíthet a 3 GB RAM és a microSD-vel megtámogatható, 32 gigabájtos belső tároló, illetve a 2900 milliamperórás telep, úgyhogy az alapok adottak, hogy a kamera és a telefon egyaránt jól szerepeljen tesztünkben.

A Lenovo Vibe Shot fémkerettel és üveg hátlappal startolt el
A Lenovo Vibe Shot az LG G4 társaságában [+]

Bár a készülék még annyira új, hogy hozzánk fehér papírborítékban érkezett a gyártó hazai képviseletéből, utánajártunk, hogy mi lesz a fekete fedelű, piros belsős kartondobozban, ami kinézetével máris sokat ígér, hát még ha a szemrevaló és kompakt kameratelefon előfigyel belőle! A Vibe Shotot egy pillanatra félretéve némi leírásra, egy SIM-eltávolító tűre, egy lapos kialakítású USB kábelre és egy töltőfejre lehet majd bukkanni, headsetre viszont nem, ejnye-bejnye...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés