Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz Letsgo #2638 üzenetére

Én először egy xpose használatával próbálkoznék meg, abba van egy olyan modul, hogy a proximity (közelségérzékelő) szenzort ki lehet kapcsolni.
    Sajnos most kipróbálni nem tudom, az enyémen most csak magisk van feltelepítve és abba benne minden olyan modul amit használok, viszont ilyen nincs benne.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz mobilizmo #2628 üzenetére

Időközben sikerült rá egy alternatívát találni, Lucky patcherrel system appként telepítve felmegy és működik is.

• zeneszjaras

csendes újonc

Hello

Olyan kérdésem volna, hogy valaki találkozott-e már hasonló hibával néhány alkalmazás esetében VibeUI V3.1 1625 -ös felhasználóként.
    Általam használt appok közül 4 db nem lehetséges sem a play áruházból telepíteni, sem manuálisan.
    Ezek az appok volnának: OTP szép kártya, OTP smartbank, Telekom, Sportypal.
    Néhány fénykép a jelenségről:
    Google play
    [kép]
    Fáljkezelőből letöltött apk telepítésének próbálkozása
    [kép]
    PC-n adb segítségével tett kísérlet
    [kép]

Másnál is jelen van esetleg ugyanez a hiba? Létezik valami féle "force install", valami alternatíva, hogy fel lehessen telepíteni? Nehéz ezt elhinni, hogy egy gyári rom esetében néhány elég közismert app inkompatibilis volna.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz mobilizmo #2624 üzenetére

Halihó!

Egy hét Mokkee használat után, talán mostmár egy picit biztosabban tudom leírni, hogy mik is a benyomásaim ezzel a rommal kapcsolatban.
    Számomra a legzavaróbb történet az első időszakban a google play kompatibilisség hibára való hivatkozás volt. Enzogar féle TWRP-ről átraktam inkább a wzsx150-re, utóbbinál már nem indult az egész TWRP hiba loggal. Többféle GAPPS-el is próbálkoztam, opengapps-ről nano, micro, stock; beangapps, de egyik se oldotta meg problémát. A leírásban talán említve van, hogy nano-n kívül más gapps helyre hivatkozva nem megy fel. Nálam ilyen tapasztalat egyáltalán nem volt, a opengapps-ről letöltött kb 800 mb-s stock gapps is gond nélkül felment.
    (Google play)
    Azt vettem észre több olyan alkalmazás is van a google play-ből amit engedett telepíteni, de ott sem a legfrissebb verzióját rakta fel az appnak. Ilyen volt pl a facebook, abból is még valami 2013-2014 körüli verzió ment fel, de pl. a viber is valami régi ment fel. Valamiért amiből nincs külön ARM64-es verzió elkészítve, csak a leggyakrabban használt ARM architektúrás azokat a Play inkompatibilisnek jelzi a telóval.
    Google play alternatívának a legjobb amit eddig sikerült találni az az APKPure. Egy-két olyan app volt azok közül amit használok és az nem talált meg, arra mondjuk az Aptoide tudott segíteni. Egyetlen hiba ezekkel az alternatívákkal, hogy a nem nagytömegek által is használt appok frissítése habár a google play-en már megjelenne, ezeknél még nyoma sincs a frissítési lehetőségeknek.
    (Wifi)
    A wifi miatti újraindulás egy párszor engem is utolért, de azért ritkaság. Azt vettem észre, hogy a telefonnak nem az a baja, mikor elhagysz egy wifi által határolt területet. Pl elmegyek otthonról, hogy a wifi bekapcsolva van a telón semmi nem történik, minden megy tovább normálisan. Nekem olyankor kapcsolt ki a telóm mikor "hosszabb" ideig (legyen ez ilyen fél perc körül) olyan helyen voltam, ahol még éppen tudná érzékelni a wifinek a jelét, de ha fel is csatlakozik, akkor is nagyon nagyon gyenge jele van neki. Szóval egy ismert wifi által gyorsan elhagyott területnél semmi kikapcsolás, ismert jó vételű wifi körzetbe nincs kikapcsolás, bekapcsolt wifi keresőnél ismeretlen wifi jeleket érzékelve sincs kikapcsolás, a hiba ott van nálam mikor ismert wifi környezetbe gyenge vételű helyen tartózkodsz "huzamosabban".
    (Üzemidő)
    Mokkee váltás előtt úgy emlékszem S363-as rom volt fent, azzal se volt egy csúcs üzemidő, meg ez is hasonlóan muzsikál. Másfél év körül van a telefon, meg benne az aksi, elkezdek rajta videókat nézni, vagy épp játszani szerintem ilyen legfeljebb 4-5 órát lehet a képernyőből kisajtolni.
    Ennek a Mokkee romnak úgy veszem észre a készenléti ideje viszont jobb. Éjszakára ott hagyva töltés nélkül, reggelre is legfeljebb 1-2%kor esik a töltöttség. Előtte a gyári romnál az ilyen 10% körül is tudott zuhanni.
    (MTP)
    Amibe panaszkodtam még az előző posztban a MTP kapcsolat, úgy néz ki azzal sincsen gond, bár tény hogy hajlamosabb egy két gép agyát hamarabb összezavarni, mint gyári rommal.
    Saját gépemnél, ahol ugye fent vannak az újratelepítéshez szükséges romok, a megoldás az volt, hogy PTP kapcsolatra átrakni a telefont, gépen eszközkezelőből törölni illesztőprogramostól (WIN7 64 bit) amit felismerni, lefuttatni a gépen egy hardverkeresés változást, és mindjárt fel is ismerve. Akkor átváltva MTP-re mindjárt jó lett, meg azóta nem is zavarodik össze ha csatlakoztatom.
    Munkahelyi gépek érdekesek a win7-es ugyanúgy ismeretlen driverrel fel akarta előbb ismerni a diagnosztikai cuccnak, azt hasonlóan mint az előbb írtam, rendbe lehetett hozni. Van két WIN10-es gép az egyik elsőre felismerte az mtp kapcsolatot, a másik szintén tévútra lépett, viszont azzal nem is lehetett mit kezdeni. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a munkahelyi gépek igen csak korlátozottak, bármilyen telepítéshez rendszergazdai jogosultság kellene, net kapcsolat is igen nagymértékben korlátozva, néhány oldal kivételével a legtöbb le van tiltva.

Összeségében egyébként fentiek figyelembe vételével is nekem tetszik így egy hét távlatából. Kb az újdonság varázsával hatva rám, mintha lenne egy új telefonom, ami teljes ilyen "2017-2018-as trendnek megfelelő belsővel van ellátva". Tetszik ez a gyári google androidos felület, vezérlési mód, ikonkészlet, stb. Kb olyan mintha ez a telefon is most benne volna az android one világába, és kapná folyamatosan a legfrisebbeket.

• zeneszjaras

csendes újonc

Sziasztok!

Nemrégiekben telepítettem mokee romot. Eddigi használatban két olyan hibát tapasztaltam, ami engem zavarna és szeretnék érdeklődni, hogy aki használt már ilyet tapasztalt-e hasonlókat, létezik e erre valami megoldás?
    Először is a google play sok alkalmazás esetében hivatkozik olyan hiba üzenetre, hogy "Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval". Persze, ha már valahonnan külső forrásból letöltöm és úgy telepítem az alkalmazás működik, csak nincs meg az a szépsége, hogy kapné a frissítéséket a google playtől.
    A második hiba számítógépre kábellal való csatlakoztatáskor történik. A számítógép az eszközt nem MTP eszközként kezeli, pedig a telefonon beállításra került a médiátvitel. Az eszközkezelő, ahhoz hasonlóan ismeri fel, mint amikor rom telepítő állapotba lepünk - Qualcomm HS-USB Diagnostics 9092.

Ami a telepítésemet illeti a telefon alap kiinduló romja a VIBEUI V3.1-1625 unlocked verzió volt. Olyat olvastam róla, hogy annak alapból nyitható a bootloadere van - fastboot módban egy adl paranccsal az végrehajtható. (Bár azt se tartanám kizártnak ez egy felesleges lépés volt) Egyet lefutattam, majd telepítettem az Enzogar féle TWRP 3.0.3.0 verziót.
    A TWRP-ben indítás után egy fotón mellékelem, hogy milyen "üzenetek" voltak benne. Wipe-nál töröltem a dalvik/art cache-t, system-et, data-t, cache-t. Majd ezután installáltam a mokee romot. Utána ment még mellé egy nano gapps (7.1hez való, arm64-es) és egy supersu v2.82.

Én csinálok valamit rosszul, vagy ha ezt a romot akarom használni ezekkel együtt kellene tudni élni?

[kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz ratt66 #2488 üzenetére

Hello!
    Szerintem készítsd fel magad egy újabb saját rom cserére.
    Az összefoglaló részben vannak különböző opciók hogyan lehet egy szoftveresen halott telefonra újra romot varázsolni.
    Nekem is volt hasonló csak rezzen és semmi, és nem kellett semmilyen panelt se cserélni, csak egy romot jól feltelepíteni.
    Az összefoglalóban található szoftveresen halott leírások résznél nekem az option 2 - volt ami bevált. Annyi eltéréssel vele kapcsolatosan, hogy abban az állapotban nekem már nem működött a 9008-as port, hanem csak a 9006-os diagnosztikai portot hozta. Viszont a MiFlash azzal sem problémázott és feltette a 074-es romot, utána már, hogy életre kelt a telefon, utána jött az összefoglalóban fentebb leírt normál rom frissítés.
    Google Drive fiókomba egyszer régen még feltöltöttem azt a romot:
    [link]

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz Mecy_Lacee #2103 üzenetére

Vezérlőpult és azon belül az Eszközkezelőbe kellene lásd. Mikor a hangerő felfelét nyomod és csatlakoztatod az usb-t akkor kellene lásd a listába azt 9008as letöltéssel kapcsolatos csatlakozást, de minimum a 9006as diagnosztikait.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz DéDani #2096 üzenetére

Összefoglalóban leírtakat fusd át előbb, aztán ha az alapján nem menne, ott elakadsz valahol akkor tudunk majd bővebb tanácsot is adni

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz mobilizmo #2086 üzenetére

Ahogy az összefoglalóba is írtátok ezt a fókuszálási hibát, nálám az orosz bootloader nyitás után csinált ilyet. Bár nálam nem is teljes úgy akart menni mint ahogy az útmutató írta. Addig megvolt hogy qfil-be a flashelés gond nélkül megvolt, beállításoknál is a fejlesztő oem nyitás engedélyezés, és akkor annál a pontnál hogy fastbootban indítás és lefuttatni azt a nyitó fájlt, akkor előbb nekem a device unlocknál false jelent meg, újra megcsináltam ezt a lépést a következőnél már a device unlocknál true volt, viszont jött is fókuszálási probléma.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz mobilizmo #2084 üzenetére

Az orosz twrp-vel volt hiba, aztán kínai kellett vagy valami más jelentette a megoldást a system 0mb-ra?

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz Mecy_Lacee #2079 üzenetére

Qfil hez én ezt a verziót használom:
    http://lenovo-forums.ru/applications/core/interface/file/attachment.php?id=54313
    Ebben a zipben van egy pár driver is még

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz Mecy_Lacee #2079 üzenetére

Én rom flashhez a Miflash-t szoktam használni, 2015.10.28.0 ás verzióját

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz Mecy_Lacee #2073 üzenetére

Elnézésed kérem, másfél napos ébrenlét után már kavarodnak a fejemben a számok
    S074-es romra gondoltam, aztán link hozzá:
    [link]

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz Mecy_Lacee #2070 üzenetére

Próbáld meg még az S097-es rom flashelesét. Az nagyon szépen helyre tudja rázni az ilyen meghajtó ügyileg széthullot telefonokat is. A 9006 miatt ne aggódj, az S097 nekem gond nélkül felment azon a kommunikációs csatornán, aztán már a további flasheleséek működő rendszerrel már menni fog 9008-ba.
    Ne keseredj el, ez a telefont elpusztíthatatlan.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz dancergabor #2046 üzenetére

Pár hete nekem is ilyet csinált, bár az a baj kiment már a fejemből melyik állapotában tette.
    Bár nekem annyira végletes volt a telefon, hogy bekapcsoló gomb hatására se rezgés se boot logó, lényegében semmi nem válaszolt. Egyedül a 9006 as porton volt hajlandó kommunikálni, bár megjegyzem tapasztalatom szerint azon keresztül is felmegy a rom, annyira nem kell ragaszkodni a 9008hoz
    Amire tuti emlékszem, nekem az alapokat az s074 es rom jelentette, bármely újabbat ilyen "soft bricked" módba nem akarta bevenni, bár eddig én csak row romokat tettem rá.
    Talán egy próbát megér az s074el, utána akkor jöhet a vibe ui
    Link a drive mappámhoz, benne az s074el
    [link]

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz dancergabor #2044 üzenetére

Olyan próba esetleg hogy nem parancs hatására lépsz letöltő módba, hanem teljes kikapcsolt állapotban nyomod a "gomb kombinációt" (mint ahogy az összefoglalóban írták)
    Meg talán másik tipp, hogy a rom mappát tanácsos egyszerű elérés szempontjából a "c" gyökérmappába tenni, egyszerűsítette mappanévvel

• zeneszjaras

csendes újonc

Nem régiekben találtam egy custom rom fejlesztést, aztán gondoltam megosztom veletek.
    [link]
    Sajnos információm még nincs a stabilitásáról, használhatóságáról, bár ha találnék valamit, vagy saját tapasztalat, majd írok róla.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz mobilizmo #2000 üzenetére

https://youtu.be/xHIK6tm0DSg
    Ezt talán egyfajta tutoriálnak használható volna, hátha más is kedvet kapna hozzá

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz mobilizmo #1951 üzenetére

Halihó

Böngészgettem, ezen a kínai fórumon. Hozzászólások közt volt egy olasz ember, aki kérte, hogy osszák meg a letöltési linket, hogy megoszthassa a facebookon "üzemeltett" olasz nyelvű csoportjába.
    (https://www.facebook.com/groups/LenovovibeshotItalia/)
    Ide ki is került akkor a kínai oldalról leszedhető CM14 unofficial változata, bár saját dropbox fiókomba is elhelyeztem (https://www.dropbox.com/sh/swnb81g0i0jltj2/AAAvK4fTho4-wFyMkcgMew0sa?dl=0)
    Bár olaszul sajnos nem tudok, néhány képernyőfotó volt rögzítve a rom működőképességéről, bár tapasztalatok nem igazán voltak megosztva mennyire működőképes.
    Volt még a facebook csoportba egy link megosztva a telepítés előkészítéséhez szükséges "eszközökkel" (úgy szint ott a dropbox linkben) (bootloader nyitó, twrp). Sajnos leírást se találtam a telepítés menetével kapcsolatban, bár egyébként azt tudnám elképzelni, a már itt leírt módszerrel bootloadert nyitni, flashelni a twrp-t és abból egy factory reset-et követően felrakni a cm-t. Meg ahogy kivettem a gapps hiányzik belőle, open gappsről beszerezni egy arm64-android 7.1-mini változatot. De ha egyáltalán jól gondolnám azt nem tudnám eltalálni, hogy telepítés után kell-e csinálni wipe cache and dalvik cache-t, vagy pont ez okozna bootloop-ot.
    Esetleg ha volna valaki vállalkozó szellemű köztünk, aki már ennyivel neki merne futni, hogy telepítsen, legyen oly kedves, hogy megossza tapasztalait.

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz szdini #1909 üzenetére

Ilyen fajta halkságot magam is tapasztaltam már sajnos ...
    Egy messengeres, vagy skype hívás kihangosítás nélkül kiválóan működik, viszont teszem azt kamerázni is szeretnél, kihangosítod, a másik fél egyszerűen nem hallja sajna amit mondasz ... kizárólag akkor ha teljes közvetlen közelről beszélsz bele a mikrofonba ...
    De nyílván valami szoftveres hiba lehet, mivel egy videófelvételnél meg megint csak nincs baj a mikrofonnal

• zeneszjaras

csendes újonc

válasz hawkfoto #1897 üzenetére

Halihó

Ma este sikerült újult erővel neki állnom egy kicsit próbálkozni, aztán úgy nézz ki megérte a sok erőfeszítés. Köszönöm szépen a bíztatást, meg hogy felhívtátok figyelmem micsoda részletes leírás találok itt. Többnyire külföldi fórumukon állok neki először keresgélni, nem is gondoltam volna, hogy ez a telefon kis hazánkba is ekkora népszerűségnek örvendene, és sokatok milyen mélyen beleásta már magát.
    Bár azért elég érdekes egy megoldást sikerült összehozzak ...
    Először csináltam akkor egy nagy takarítást, minden korábbi valaha is telefonhoz tartozó szoftverek, driverek törlése, elsődlegesen a REVO-val.
    Utána akkor frissen felraktam az itt ajánlottakat.
    Az option 2-vel próbálkoztam s074 rom bekészítve a miflash-be és akkor nyomogassuk a gombot, és láss csodát mikor a pc azonosította az eszközt a 9008-as drivert rendelte hozzá, mindjárt el is indítottam flash-elést. Kb 10 másodpercet ment is, mikor sajnálattal láttam megszakadt a kapcsolat, és ismét drivert keres a pc. Mire ismét magához tért már a 9006-nál tartott ismét, de addigra a folyamatom időtúllépés miatt meg is szakadt végleg. Ekkor jött az a fázis, hogy se logó, se bekapcs, se led, semmi. Gondoltam nagyon jó vagyok ... jöhet a hátlap törés ... de a "Lenovo for those who do" szlogennel élve, kb az a fázis kapott el, hogy b*ssza az anyját vesztení való nem igazán maradt már, és a 9006-os azonosítással rányomtam a miflash-be, hogy akkor flasheld, és meglepődtem rajta, hogy el is kezdte ... Egy bő 3 perc, és a művelet sikeresen véget ért ... Hát erre kíváncsi vagyok ... Kb egy 10-15 ms power gomb nyomás és ténylég láss csodát bootolt a telefon, és fel is állt a rendszer. Utána már gyerekjáték volt akkor az S118, majd a S240 verziót felrakni (bár ott is ez volt, hogy miflash kb 10 másodpercig csinálta a 9008-assal, majd kapcsolat megszakít és folytatta tovább a 9006-al). :D
    A TWRP ötlet, egyébként az egyik weboldalon meghírdetett romból következeett, mivel twrp-s ota verziónak volt feltűntetve (android 6.0 ) - (előtte amit megakasztottam egy 5.1-es volt) ... Annak idején mikor még sok évvel ezelőtt egy motorola defym volt, azon agyba főbe cserélgettem a recovery-t hol twrp, hol cwm, és akkor próbálgattam rá a romokat. Aztán volt egy aprócska samsung-al dolgom, arra a cyanogen módot varázsoltam fel, utána következett egy lenovo s650, majd egy s8, de ezek mtk-s procival voltak szerelve, aztán azokhoz talált romoknál, meg a segédprogramjaikkal valahogy nem jutott ilyen állatság eszembe, hogy twrp-vel telepítsek romot, csak most a vibe shot-al (és még a régi defy-s emlékek, hogy ott működött a twrp abból kiindulva, hogy hát akkor most miért ne ...)
    Ami a szoftveres hangvezérlést illeti, nekem ami nagyon tetszik és egy alap eq-val nem szabályozható ennyire a térhatások, a visszhangok ... persze kell hozzá egy füles is ami kiadja neked ezeket a hangokat, de a vezérlés ami lehetővé teszi a váltást. Egy jó beállítással egy szimpla gépies felvételű zenéből is kihozhatsz egy olyat mintha ott lennél egy koncerten élőbe, nagyon élethűvé tudod varázsolni őket.
    És ami külön öröm Viper4android fx telepítése is sikerült a következő módon:
    Installing busybox on system/xbin AND system/bin (dropdown on busybox install screen under version)
    SuperSU - Mount namespace separation UNCHECKED
    Restart device
    SELinuxModeChanger set to PERMISSIVE
    then install the Viper
    :D

• zeneszjaras

csendes újonc

Sziasztok!

Hatalmas segítségre volna szükségem, teljes kétségbe vagyok esve, hogy sikerült annyira elszúrnom mindent, hogy már csak a szervíz maradni.

Ezen remek kis készülékről zenemániám miatt, hogy lehagyták az viper4anroid fx-t elhatároztam, hogy rávarázsolom.
    A root jogosultság megszerzéséhez előbb feloldottam a bootloader, majd telepítettem a twrp-t, eddig hiba nélkül meg is voltam. Utána a twrp-be flasheltem a supersu-t, majd következő indításnál a boot logot elhagyja a betöltő képernyőnél nem volt hajlandó tovább menni.
    Visszamentem a twrp-be, gyári beállítások visszaállítása, boot logót elhagytam, majd írja inicializáció, és alig kb 10%-nál nem ment tovább.
    Letöltöttem egy már rootolt romot, hogy akkor azt feltegyem, viszont ahogy a bootloader oldáshoz elő tudtam varázsolni a Qualcomm Lenovo HS-USB QDLoader 9008, itt már csak a diagnosztikás 9006-ot sikerült előhívni. Érdekes volt mikor írják hang fel és csatlakoztat az usb, nekem egy rezgés helyett, mindjárt kettő volt.
    Ezen a ponton még bizakodtam, hogy ha usb-pc módon nem is a twrp még segítségemre lesz, így azon keresztül új romot varázsolhatok rá. Android 6.0-ás verzióval próbálkoztam viszont valami 7-es hiba jelentkezett, a system mappával kapcsolatban, és azóta sikerült még jobb széthullani ...
    Usb-re csatlakozáskor megjelenik a sok kis meghajtó, meg továbbra is csak a 9006-os diagnosztika érhető el ...
    Valaki hozzáértőbbnek esetleg volna még valami ötlete, részletesen leírással, akár képmellékkel, hogy ilyen esetben lehet-e még bármit tenni, vagy ez szervíz lesz?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés