- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
..:: Lenovo Vibe Shot Frissítve! ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
son007
tag
A DIGI Mobil topicban az alábbi választ kaptam:
"Beállítások-> a telefonról-> Állapot-> SIM kártya információ
Itt a hálózat módot, ha 4G akkor lehetőséged van az adatforgalomra, vagy SIM hiba, vagy APN hiba lehet.
Ha 2G, akkor esélyed sincs a mobilnetre, mivel GSM-en a DIGI nem szolgáltat mobilnetet."
Sajnos a fent említett beállításban GSM szerepel, ezek alapján gondolom felesleges is tovább próbálkoznom sajnos -
son007
tag
Sziasztok!
Digi sim kártya kezeléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Felismeri a simet, hívás indítás fogadás megy, de valamiért adatforgalom nincs.
Az APN elvileg helyesen van beállítva, másik készülékkel megy.Build-szám: Z90a40_S363_160625_ROW
Digi info:
Milyen frekvencián működik a szolgáltatás?
A használathoz olyan készülék szükséges, amely támogatja a 4G/LTE B3 1800MHz-es frekvenciát. A 4G/LTE B3-on a hanghívás és mobilnet, 2G-n csak a hanghívás megy. A VoLTE és a VoWiFi funkció használatához megfelelő és a szolgáltatást támogató szoftververzióra van szükség.
Nem szükséges hozzá B20-as telefon.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Sziasztok!
Sikerült alkotnom.. a sim kártya "tálcát" akartam kinyitni, de nem volt nálam a kinyitó cucc (bocs nem tudom mi a hivatalos megnevezése) ezért megpróbáltam egy tűvel, de sikeresen beszakítottam vele azt a részt, úgy hogy a tálca sem nyílt ki. Most ha megpróbálom kinyitni a rendes nyitóval akkor az is csak becsúszik (semmi ellenállás). Van tippetek, hogy tudnám mégis kinyitni? Szétszedni nem akarom a telot
-
son007
tag
válasz dancergabor #2527 üzenetére
Szia,
A mobilnet és mobilhálózat eldobás nálam is ugyan így megvan. Főleg akkor amikor a hívott fél kinyomja majd azonnal megpróbál visszahívni, ilyenkor nála jön a "hívott szám nem elérhető" szöveg nekem meg jön az sms, hogy nem fogadott hívásom volt
Nálam a hanggal pont, hogy telefonáláskor nincs gond, viszont a kezdetek óta problémás a skype, viber és társai mind a hangszóró mind pedig a mikrofon tekintetében. Ja és a kijelző kikapcs 1-2mp-re szintén megvan a kezdetektől. Nekem csak 1 SIM van benne. (S363 ROM) -
son007
tag
válasz madmike #2461 üzenetére
Szia,
Látom már megválaszolták. Én csak azért írtam a B20 hiányt mert az enyém tinydeal-es amiben ugyebár nincs. Elvileg ha itthon veszed (ahogy írták pl: edigital, de ha jól látom náluk most nincs), akkor elvileg van B20 de szerintem annyit meg nem ér ez a telefon, persze ez csak a saját véleményem. B20 miatt dupla ár szerintem nevetséges (50.503 HUF volt nekem).
-
son007
tag
Szia!
Szerintem ha van időd érdemes átpörgetned az itt leírtakat, páran már leírtuk a tapasztalatokat. Én alapvetően megvagyok elégedve vele, holott az enyémnek van egy kicsit idegesítő bugja, de már hozzászoktam (random elsötétül a képernyő 1-2 másodpercre aztán vissza áll). Lassulást eddig nem tapasztaltam, de a korábbi androidos telefonjaimból kiindulva 2-2,5 év után már kevésnek bizonyulnak, bár eddig nekem csak a háttértár és memória korlátossága okozta a cseréket (ezekből pedig ennél a készüléknél nincs hiány, egyelőre ).
Az én véleményem (2016.09.01-én rendeltem tinydealről):
Mellette:
- Teljesítmény: szerintem teljesen rendben van
- Háttértár (alapból korrekt a 32gb, de én még csaptam hozzá az sd kártyából is a belső tárhoz)
- Design Igaz tok nélkül szerintem elég kényelmetlen a fogása hosszabb távon.
- Nekem fontos szempont volt a masszív házkeret, nem szeretem a papír samsungokat.
- ROM csere: Nálam elsőre sikerült, azóta is az S363-t használomEllene:
- Kamera (ennél kicsit többet vártam)
- Akkumulátor idő: Ha jól emlékszem 3,5 óra volt a max amit ki tudtam sajtolni belőle, minimális fényerővel, wifi, mobilnet, zenehallgatás. A két koppintásos ébresztést érdemes kikapcsolni, mert a figyelő service folyamatos futása többeknél leszívta az akkut.
- B20 hiánya: Utazás közben és vidéken kicsit idegesítő, BP-n nem okoz különösebb problémát
- Gyroscope hiánya: Igaz a normálisabb appok más szenzorral is megoldják a képernyő forgatást.Nem tudom ki, hogy van vele de én utálom amikor youtubeon szeretnék zenét hallgatni, de ehhez nem lehet kikapcsolni a kijelzőt. Én mostanában ezt használom, mert így "kikapcsolt" kijelzővel is fut az app.
pocket lock[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Szóval nálam nincs bekapcsolva a csak töltés funkció, de majd kipróbálom úgy is. A töltő led sem világít ilyenkor nektek?
-
son007
tag
Nem tudom mi lehet az oka, én minden nap gépről töltöm melóban amióta megvan.
Beállítások: Médiaeszköz (MTP), USB hibakeresés (ADB) -
son007
tag
válasz dancergabor #2319 üzenetére
Akkor mégsem teljesen egyedi eset, elkezdem nézegetni a külföldi fórumokat is hátha ott találok valamit rá. Engem is idegesít sajnos.
-
son007
tag
válasz Luser2000 #2315 üzenetére
Sajnos nekem sincs más androidos lenovo termékkel kapcsolatosan túl sok tapasztalatom. Én mondjuk ilyen mértékű töltöttség zuhanás esetén inkább vissza vinném ha garanciális, az ilyeneket általában cseréni szokták nem szórakoznak vele, persze ehhez lehet, hogy nem árt kicsit erélyesebben fellépni. Ez lehet egy android rendszer bug, de lehet az is hogy az akksival van valami gond, sajnos én ennyire nem vagyok ott a témában, de hátha valaki tud tippet adni. Esetleg külföldi fórumokat is böngéssz, bár nem gondolom, hogy ez valami típus hiba lenne.
-
son007
tag
válasz peti900 #2312 üzenetére
Igen teljesen magyar, nálam (és sokaknál ahogy olvashatod) stabil. Én nem mertem anno OTA frissítéssel próbálkozni (van akinek sikerült így is), szépen sorban felpakoltam őket QFil-el (előtte természetesen driverek stb, de ez szépen le van írva, valamint képernyőképeket is találhatsz a folyamatról pl: 1371)
Persze voltak eltérések windows és QFil verziók valamint 32 és 64 bites rendszerek között is, de ezekkel úgyis akkor szembesülsz, ha nekifogsz. De ahogy azt többen írták ez a telefon szoftveresen szinte tönkre tehetetlen, szinte mindenkinek sikerült előbb utóbb valamelyik leírt módszerrel.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz peti900 #2309 üzenetére
Szia,
Első körben szerintem olvasd el az összefoglalót, ott le van írva minden lényeges info. Én S363 romot használok, amint megjött a telefon ezt telepítettem az összefoglalóban is szereplő S118=>S240=>S363 sorrendben. Ha jól tudom vannak akik az S240-et használják, de nekem ezzel a rommal eddig semmi problémám nem volt, nekem nincs rootolva, de erre is találsz leírást ha neked szükséges.
Természetesen ha valami nem világos segítünk! Hajrá!Nekem csak egy bosszantó hiba van, mégpedig hogy a kijelző néha kikapcsolja magát használat közben 1-2 másodpercre, de eddig nem jártam utána hogy ez hardware vagy software gond, tudtommal másoknál nem jelentkezett ez a hiba, csak én vagyok a "szerencsés" kiválasztott
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Eleinte nekem is csinált hasonlókat kb 1 hétig, utána nem tudom mi lelte de kicsit javult (S363 rom). Én naponta töltöm, éjszaka mindig be van kapcsolva a wifi, ha este 10kor leveszem töltőről akkor reggel 6-ig 1-2%-ot szokott merülni. Én szépen sorrendben felpakoltam a ROMokat, de sokan OTA frissítéssel is sikerrel jártak. Nekem a gyári ROM használhatatlan volt.
-
son007
tag
válasz mikrofon #2241 üzenetére
Nekem hiányzott a ledes értesítés xperia sp után, ahol alul volt egy led sáv több színben és lehetett állítani alkalmazásonként a színeket. Sőt volt egy abszolút haszontalan funkciója is, képek nézegetése közben olyan színnel világított amilyen szín a legnagyobb arányban szerepelt az adott képen, és zene hallgatás közben is ütemre villogott, jól nézett ki na.. Mostanra már megszoktam, hogy nincs és ennyi, persze jó lenne
-
son007
tag
válasz dancergabor #2088 üzenetére
A max nekem is 3,5 óra. Eleinte engem is zavart az előző telóm után, mostanra megszoktam/vettem egy powerbankot, melóban meg gépre kötöm ha úgy van. De ugyan akkor teljesítményben nekem sokkal többet nyújt mint az előző és most ez volt a szempont, meg a design
-
son007
tag
válasz Mecy_Lacee #2076 üzenetére
+1 QFil
Én csak ezzel próbálkoztam ugyan, de elsőre ment minden (3 rom flash)[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mobilizmo #1947 üzenetére
Egyetértek azzal amit mondasz, és nem arról van szó, hogy nem értem de ez állítólag egy felső közép kategóriás készülék. Az alsó kategóriás noname szarokba is tesznek gyroscopeot. Tudom, hogy mindig a régi telommal (xperia sp) példálózok, de az egy abszolút közép kategória alja telo volt két évvel korábbi vas mint ez. Ennek ellenére volt benne gyroscope, NFC.. Nekem nem hiányzik (egyenlőre) ez a szenzor, de szerintem mindentől függetlenül idióta dolog ilyenen spórolni. Az általad írt számokkal példálózva, ha 2$ a szenzor akkor dobja piacra 10$ drágábban... Szerintem ekkora összegen senki nem akadna fenn és ott a plusz haszon.
Ennek ellenére én úgy vettem ezt a telefont, hogy tudtam minden "hiányosságáról", és ha most azt nézzük hogy nem lennének ilyen könnyen beszerezhetőek kínai és egyéb webshopokról ezek a dolgok, akkor meg 100.000 Ft-ért nevetséges amit kap az ember. Lehet, hogy ez csak az én véleményem, de én így gondolom.
Mindezek ellenére én azt kaptam amit vártam, se többet se kevesebbet, és most is ugyan úgy megvenném!
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz Atilla001 #1945 üzenetére
Amúgy ez a gyroscope dolog több okból is gáz. Egyrészt egy ilyen filléres dolgot nem értem miért nem lehetett bele tenni.. Másrészt (én nem értek annyira ezekhez az érzékelőkhöz) sok appnál megtudják oldani hogy érzékelje a telefon mozgását. Szóval nekem ez ilyen nagyon két oldalú dolog, mind a gyártó mind a fejlesztők részéről. Persze gondolom a VR pont a gyroscopera épül, csak mondjuk vannak ezek a 360-as felvételek, ott szépen körbe tudok "nézni" a telefon forgatásával.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mobilizmo #1924 üzenetére
Én hallom a másik felet rendesen, engem hallanak halkan, de ha arra gondolsz hogy a másik félnél van le véve a média hangerő akkor sajnos nem. És próbáltuk úgy is hogy a másik fél android, windows phone, és laptop/asztali. Persze a gépre kötött házimozin hallani lehetett ha fel lett tolva ott a hang, de hát az mégsem az igazi megoldás Két telefon között lenne nekem ez fontos. De még nem adom fel keresgélem, hogy mi lehet a gondja. Ja és a teszt telefonok egymás között szóltak szépen. Csak az enyémmel nem volt jó egyik sem.
Esetleg akinek van lehetősége még megnézhetné, jól jönne más tapasztalata a témában.
Esetleg mikrofon? Nálatok van S363 és 1625 is -
son007
tag
válasz Atilla001 #1904 üzenetére
Én is csak megerősíteni tudom az előttem leírtakat. Megszakadni nem szokott max akadozik ha van már egy vastagabb fal a telo és a hangcucc között, de szerintem ez teljesen normális. Dolgoztam műszaki boltban és a zsebemben telefonnal csatlakozva egy soundbarhoz, és ha hátra mentem a raktárba 7-8 m táv gipszkarton fal, akkor ugyan ez volt a jelenség, megszakadni nem szakadt és mikor visszaértem szólt szépen tovább. Szerintem a bluetoothban ennyi van. Ja és S363
-
son007
tag
válasz zeneszjaras #1898 üzenetére
Gratula! Ismét egy példa, hogy tényleg rá lehet erőszakolni valahogy erre a telora a romokat
Egy dologra azért kíváncsi vagyok. Mi volt az oka, hogy az s074-el kezdted és nem az s118-al? -
son007
tag
Szia!
Köszi! Valóban ezt kerestem, de én sosem jöttem volna rá.. Kíváncsi leszek, hogy nálad segít-e. Én személy szerint nem vettem észre nagy különbséget legalábbis ami a képernyőidőt illeti. Pedig kezdtem reménykedni, hogy ez okozza a számomra gyors merülést. De egyébként lassan én is kezdem megszokni, mert egyébként nekem semmi gondom nincs ezzel a teloval
-
son007
tag
Sziasztok!
Az akku idővel kapcsolatban találtam egy érdekességet. Nálam a WLAN használat percre pontosan megegyezett az utolsó töltés óta eltelt idővel amit nem értettem, mert azért nem volt folyamatosan bekapcsolva a wifi.. Amikor a WLAN használatot lenyitottam ott találtam egy indítási beállítások opciót (ekkor épp ki volt kapcsolva a wifi). Itt pedig megjelent egy kis kék "link" a szövegére pontosan nem emlékszem, és az a vicc, hogy most már csak annyit ír ott, hogy kapcsoljam be a hálózatok megjelenítéséhez..A lényeg, hogy rányomtam arra a linkre és feljött annak a beállítása, hogy a pontosabb helymeghatározáshoz használja a wifi hálózatokat is, ez nálam alapból engedélyezve volt. Kikapcsoltam és azóta kevesebb a wifi használati időm. De nem értem mert a helymeghatározási módnál most is nagyon pontosra van állítva ami ugye gps, wlan, mobilnet... Szóval fogalmam sincs, hogy tudnám megtalálni ezt a beállítást. (tipp? )
Most képet nem tudok csatolni de ez a helyzet jelenleg:
Használatban: 2óra 44 perc | Készenlétben: 17óra 40 perc
Wifi futási idő: 14 óra 20 perc (38,1%)
Képernyő: 2 óra 45 perc (9,2%)
Chrome: 1 óra 40 perc (13,1%)
Töltöttség: 41%Sajnos tegnap mikor néztem nem csináltam képet és így nem tudom ott mennyi volt pontosan a töltés óta eltelt idő..
Valaki megnézné, hogy mit lát az indítási beállításokban?[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mikrofon #1711 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy ha nem fut az app, akkor hogy merítheti az aksit amúgy. Persze tudom, hogy egy csomó rendszer app fut a háttérben. Egyébként ha kikeresem a rendszer appok között akkor ott azt írja, hogy 0%-os akku használat az utolsó teljes töltés óta. Persze én nem vagyok nagy android mágus szóval ettől még lehet igazad, de gondoltam megosztom én mit látok. És mivel rendszer app ezért tiltani nem tudom root nélkül
Egyébként ma eddig itt tartok (direkt nem nyúztam meg):
Hardver:
7óra 48perc Wifi (35,6%)
1óra 25perc Képernyő (13,6%)Szoftver:
Messenger 31perc (11%)Töltöttség: 65%
-
son007
tag
Köszi a választ mindenkinek! Sajnos képet nem lőttem (már bánom), de vasárnap volt egy 3,5 órás utazásom, benne mobilnet folyamat bekapcsolva, zene hallgatás (sd-ről és online rádió), valamint egy kis messenger és böngészés. Legkisebb fényerőn és olvasás móddal vegyesen használva. Mikor megérkeztem úgy 15% maradt, amit kevésnek tartottam (a leharcolt sony-m valamivel jobban bírja 2370 mAh). De persze ez egy jóval erősebb hardverrel szerelt készülék, szóval lehet csak túl nagy volt az elvárásom az aksi terén.. Mindenesetre valamelyik nap megnyúzom kicsit és összehasonlítom mikrofon által linkelt eredménnyel és a korábban leírtakkal.
-
son007
tag
Valakinek van számszerű adata arra vonatkozólag, hogy az s363 esetében rootolást (és persze az itt is emlegetett app fagyasztó és egyéb alkalmazások használatát) követően mennyivel teljesít jobban az aksi? Én az üzemidőt leszámítva teljesen elégedett vagyok a telefonnal. Ezen még javítanék ha érdemes, de alapvetően nem szoktam rootolni telefont, mivel semmi olyan appot nem használok amihez szükséges lenne. Tudom, hogy sokak szerint az android akkor az igazi ha rootolt, de nekem így is megfelel a teljesítménye. Max beruházok egy powerbank-re.
-
son007
tag
Hát srácok nekem előjött egy hiba, valószínűleg egyedi eset.. Néha használat közben a kijelző úgy csinál mintha kikapcsolna, de ilyen színes villanás mintha összeomlana valami, hát kicsit bosszantó de mivel csak egy villanásról van szó annyira nem érdekel, de azért na.. (párom lumia735-e is csinált néha ilyet még 8.1-en de egy frissítés után jó lett neki) s363
Remélem nem fogja megadni magát, ezt a hibát leszámítva nekem eddig bevált.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Ők elvileg foglalkoznak kínai telefonok szervizelésével, bár saját tapasztalatom nincs. Egy próbát talán megér.. Azért ez kicsit gáz, bár várható volt hogy a kínai webshopos garancia semmit sem fog érni. Persze ha kint meg is csinálnák lehet, hogy a csomag küldése drágább lenne mint ha itt csinálnák meg.
A bevizsgálás díja alkalmanként és készülékenként 3.990 Ft. A bevizsgálási díj személyes leadás esetén előre fizetendő. Amennyiben a javítást megrendeled, a bevizsgálás díját elengedjük.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz nemethbalazs #1495 üzenetére
Teljesen egyet értek az általad leírtakkal! Nekem is s363 és ugyan azok a "problémáim" mint neked is (gombok világítása, üzemidő) de ezekkel szerintem együtt lehet élni.. Azt tudjuk, hogy a gombok hol vannak, aki pedig az akku kapacitással nincs megelégedve annak ott a powerbank.
-
son007
tag
válasz barb ely #1474 üzenetére
Ha engem kérdezel akkor az új mappa a ludas. Párszor már elhangzott, hogy közvetlenül az asztalra kell kicsomagolni az adott zip tartalmát. Tehát semmilyen mappát ne hozz létre külön. Ráadásul nagyon sok program eleve nem szereti az ékezetes karaktereket az útvonalban.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mikrofon #1467 üzenetére
Rendben elnézést! Nem tudtam, hogy ez akkora lassulást fog okozni. Egyébként a képeket saját ftp-re töltöttem fel, de a hozzászólás írásánál valóban IMG tageket használtam. Ha tudtok admint, aki tudja módosítani/törölni a hozzászólásom azt sem bánom ha ekkora gondot okoztam ezzel. Max utána linkeket írok.
-
son007
tag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült annyi teszt képet lőnöm mint szerettem volna (ami késik nem múlik), de azért pár képet megosztanék veletek. Egyébként nekem az autofocus-al semmi gondom nem volt. A zajszűrés valóban kicsit soknak tűnik néha, és persze az egyes beépített kamera módok, mint például a hdr is eléggé túlzóak. De egy mobiltól (főleg ennyi pénzért) szerintem senki se várjon egy minőségibb kompakt, netalántán bridge vagy tükör reflexes géphez hasonló képeket. Mondjuk egy tv-n vagy monitoron teljes méretben valóban szörnyűek a képek. Szerintem egyébként aki nyaralni megy, vagy szeret fényképezni az alapból vesz erre a célra egy jó kis gépet. Szerintem arra, hogy amikor az ember épp úton van és valamit meg szeretne örökíteni arra elegendő. Nekem egyszer sem indult újra, igaz nem is használtam huzamosabb ideig, videót nem próbáltam (azt majd legközelebb). Ami nekem kicsit gyengének tűnik az az üzemidő, de erre külön rámegyek a héten pontosan mennyi is az annyi.Azonban számomra egy nagyon pici idegesítő dolog van, az pedig a "gombsor" világítása. Ha úgy állítom be, hogy mindig világítson amikor babrálom a telefont akkor egy idő után mégis kikapcsolja a világítást, és nem is kapcsol vissza... Most az intelligens beállítást használom, az sem mindig tökéletes, de sötétben azért általában rájön hogy hoppá világítás be. Nekem kicsit még hiány a gyroscope, de ezzel tisztában voltam vásárlás előtt is. 4G és társairól nem tudok még nyilatkozni, mert csak egyszer raktam bele a sim-et egyetlen hívás erejéig, mert még mindent le kell mentenem google-ra
Na de nem pofázok tovább.... Képek:
képKét defocusalt hátterű:
képKépek linkesítve.
[ Módosította: radi8tor ]
-
son007
tag
válasz Atilla001 #1458 üzenetére
Tudtommal nincs mini, csak normál, micro, nano. Amúgy ebbe micro sim kell.
Lehetséges hogy az új SIM nem tudja a 4G-t és olyat KELL kérnem ami 4G-t tud?
Hát én annyira valóban nem értek a sim kártyákhoz, de hogy az új nem tudja a 4g-t az kicsit fura feltételezés számomra. -
son007
tag
válasz barb ely #1454 üzenetére
Én nem nyomkodtam semmit. Ha van rom a telefonodon ami elindul, akkor bekapcsolt állapotban csatlakoztatod a géphez és az adb-s parancs kiadásával a konzolban letöltő módba tudod rakni elvileg. Legalábbis én így csináltam. Nekem is z90-7 volt, de a rom telepítése után majd megváltozik. Azt hiszem a hangerő gombos módszer kikapcsolt állapotból indul, de mivel én nem úgy csináltam ezért nem mondom 100%-ra
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz norbihrc #1414 üzenetére
Látom már beelőztek. Csak azért írok, mert mikrofon is felhivta rá a figyelmet, hogy az eszkozkezelő nem biztos hogy számít. Abban az esetben ha letöltő módba tudod rakni mennie kellene a továbbiaknak. Pontosan mi a gond nálad, milyen folyamat milyen program?
ha korábban már leirtad bocsi, de utazom telorol meg nem éppen kényelmes előzményeket vadászniAmúgy érdekes, hogy TD sem ugyan úgy küldi ezeket.
Z90-7_S980_160815_ROW ezt még nem is láttam, nekem is 5.0.2-vel jött, akárcsak tvamos-nak. Lenovonal régóta szokás amúgy hogy adnak gyárilag szilikon tokot bizonyos modellekhez. EU átalakítót azért én jeleztem nekik a rendelesben, biztos ami biztos, de sztem erre azért ők is figyelnek alapból.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Ez jó hír! Kíváncsi vagyok nekem, hogy fogja bírni. Jó tudni, hogy ha valami gáz van akkor már így is működik.
-
son007
tag
Szerintem a "gyári" 6.0.1 az a 1625-ös, de javítsatok ki ha tévedek. Ami persze nem baj, mert kaptunk már arra is leírást, hogy hogyan bírjuk rá az appokat a magyar működésre.
@Luc001: Leírnád pontosan melyik van így most neked fent?
-
son007
tag
válasz mikrofon #1384 üzenetére
Köszi, így már minden világos. A lényeg, hogy ha rendben van akkor QFil-ben megjelenik a 9008-as porton.
Az én esetemben a driver gondolom jó, mert felmentek szépen sorban a ROM-ok. Csak azon lepődtem meg, hogy míg az első telepítés előtt az eszközkezelőben is megjelent a port, addig most már nem (korábbi leírásodban én is olvastam, hogy adb-s módszer esetén mindegy hogy miként ismeri fel). -
son007
tag
válasz mikrofon #1382 üzenetére
ADB-hez az ADB driver exe kell. Azzal feltehető a drivere és meg is mutatja, hogy rendben van-e
Ezt az adb reboot edl -el tudom ellenőrizni igaz? Ha esetleg belép letöltő módba (ami azt jelentené hogy rendben van), de nem akarok romot tenni, akkor hogy tudok ebből kilépni/telefont normál módban indítani? Csak megnézném mi a helyzet akkor most nálam..
De ha az ellenőrzés szerint rendben van, akkor a QFIL-ben megjelenik majd a port? Mert ha ott nincs port akkor szerintem nem is engedi a rom letöltést elindítani.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Úgy tűnik, hogy lollipop és marshmallow esetén máshogy kell indítani:
Lollipop: Hangerő fel
MM: Bekapcsoló gombNekem így sem akar menni, ha folyamatosan nyomom akkor mintha mindig újraindulna (rezzen egyet)
Ha elengedem akkor pedig el is indul a telo, de com port seholIf you were on Lollipop : Phone must be completely off. Pressing “Volume Up” key plug the USB cable in WITHOUT PRESSING POWER BUTTON ! Port will open.
If you were on Marshmallow : Phone must be completely off. Plug the USB cable in and immediately press Power On button. Port will open.
-
son007
tag
Sajnálom úgy tűnik nem mindenkinél működik egyformán, azért sok múlik az oprendszeren is.
Nekem amúgy alapvetően elég sok Java-s cucc volt a telepítés előtt is a gépemen (SDK, JDK stb..) programozás miatt.A telefonon gondolom engedélyezted az USB debugot. Amikor gépre kötötted akkor a telefonon ilyen esetben felugró ablaknál is engedélyezted? Illetve talán mikrofon írta, hogy neki szokott lenni még egy felugró ablak egészen rövid időre (én ezt azért nem írtam bele, mert nekem nem volt ilyen). Az MTP = Media Transfer Protocol, szóval média eszközként ismeri fel, de úgy sem megfelelően ahogy látom.
Nálam jelenleg:
1. USB debug kikapcsolva:2. USB debug bekapcsolva
Sajnos jelenleg már nekem sem látja a portok között (erre van valakinek tippje?), pedig a gépen maradt minden ugyan úgy.Vagy ha már s363 van rajt akkor máshogy kell indítani valamit?
Próbáltam, úgy is hogy kikapcsoltam a telefon hangerő fel lenyomva és úgy csatlakoztattam a géphez, akkor sem jelent meg a portok között..
Szóval, hogy tudnám előcsalogatni a portot?nem tudom miért nem jelenik meg a két kép... (új lapon elvileg megnyilik)
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Vállalkozó szelleműeknek: CM13 xda-n
-
son007
tag
No akkor a tegnapi telepítésem lépései képekkel illusztrálva:
-1. a telefonon: Beállítások / fejlesztői beállítások / USB hibakeresés engedélyezés (USB debugg)
0. (win7 esetén): bcdedit /set nointegritychecks on (utána gép restart)
vissza állítása ugyan ez csak off-al a végén1. ADBDriverInstaller.exe (én megcsináltam ezt a lépést, bár látszólag semmit sem ért, de kitudja..)
Ekkor még nem ismerte fel rendesen az eszközkezelő, így az "adb reboot edl" parancs hibát dobott (6. pont)2. Az Z90a40_S363_REPACK_ROW_QPST.7z tartalmaz egy driver mappát benne:
Lenovo_USB_Driver_1.1.23_Setup.exe
Qualcomm_USB_Driver_2.2.0.0_Setup.exe
Ezeket feltelepítettem.3. eszközkezelő
4. QPST-2.7.422-qfil-qcom-Upgrade-Tool-20140422:
Ezzel települt nekem a QFIL 1.0.0.2 is (amivel ment mind három ROM flashelése)5. Minimal ADB and Fastboot telepítése
6. Minimal ADB and Fastboot indítása: adb reboot edl parancs kiadása
Amennyiben nem dob hibát, úgy a telefon ROM letöltő módba lép (világít a töltést jelző led)7. QFIL: ROM kicsomagolt mappájának tallózása az Asztalról és az XML fájlok tallózása
8. A folyamat indítása (Download gomb)
9. Ez alatt a telefon már inicializál (kis csík jelzi a kijelző alján, hogy hol tart):
10. (#968) mikrofon: A hiba pedig nem valós, csak annyi, hogy a telefon normál módban indult újra így már nem kommunikál a QFIL szoftverrel.
11. A 6-8 pontok ismétlése ROMonként
Remélem ez is egy kis segítség azoknak akik eddig nem mertek belevágni.
ADB = android debug bridge
Egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egy Androidos telefont (vagy emulátort) parancssorból kezelj.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz newman69laci #1351 üzenetére
Köszönjük!
De ha minden igaz, akkor most neked is ez van fent, ugye?
Ami persze jó hír azoknak, akik megakarják úszni azt a kb 1 órát (ha minden simán megy) amit a romok telepítése igénybe vesz.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz newman69laci #1348 üzenetére
Nekem csak annyi tapasztalatom van, hogy páromnak lumia 735-höz adtak tartozékként, de talán ha kétszer használta.. Mivel ha tokban van a telefon (szilikon, flip tök mindegy) akkor már nem tölti.
-
son007
tag
Köszi mindenkinek! Egyébként pont Nillkin-t nézegettem, mert azt sokan dicsérték. Max rendelek többfélét
-
son007
tag
Nem tudja valaki, hogy BP-n lehet-e üvegfóliát kapni rá? Vagy inkább rendelni érdemes azt is? Ha igen akkor honnan?
-
son007
tag
Ok, este feltöltöm. Úgy jó, ahogy a 1311-ben vagy van rá jobb megoldás is? Csak mert próbáltam a hsz írásánál a Feltöltendő képek feltöltését, de nem láttam semmit, azért lett úgy a végén.
-
son007
tag
válasz gforg78 #1328 üzenetére
Bocs már olvasni sem tudok..
Szóval látom hogy 2.0.2-es QFIL-el próbáltad. Esetleg próbáld meg korábbi verzióval hátha.. Én egyébként pont attól tartottam hogy mivel régebbi verzióval csinálom az s363 már nem fog vele menni. Ennek ellenére szépen ment mindegyik.@gforg78: Ez jó hír! Grat
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz gforg78 #1328 üzenetére
Szia! QFil-el próbáltad már? Én azzal raktam végig mindegyiket. Ráadásul abból sem épp a legújabbal, hanem ami az innen letölthető QPST_2.7.422.7z-el megy fel, legalábbis elég réginek tűnt a verziószám.
Ha valakinek szükséges van esetleg pár screenshot-ra a tegnapi telepítésemről, akkor belinkelem őket este. Hátha valakinek vizuálisan jobban érthető a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Hétvégén talán lesz időm egy akku tesztre is, mert erre még többek panaszkodnak, igaz azt mondják hogy bizonyos bootloaderek okozzák a problémát, kíváncsi leszek mi a helyzet nálam. Egyébként akinek jelenleg problémája van az akku kapacitásával, az most nézegesse az XDA fórumot, mert a 114. oldalon, találtak rá megoldást (ha jól értem akkor bootloader nyitás és root szükséges).
Valamint van akinek sikerült s240-ről telefonon belül updatelni erre: z90a40_S323_160625_ROWIgaz én ezt most látom először, de hátha valakinek vállalkozó szellemű ezzel is megpróbálkozna.
Egyenlőre én nem feltétlen fogom rootolni, ha az aksi megfelelően bírja.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Mindenkinek szeretném megköszönni a segítségét!
Azt itt leírtak alapján sikerült a telepítés. s118 -> s240 -> s363
Természetesen véleményt még nem tudok mondani, ez majd az elkövetkezendő hetekben fog kialakulni, de mindenképp jelzem, ha valami furcsaságot találok! Nekem win7 64bit van, és gond nélkül ment minden.
Mindent megelőzően: bcdedit /set nointegritychecks on
Ez a digitális aláírás ellenőrzésének kikapcsolása.A driver telepítésénél volt egy kis döccenő, de amikortól már megfelelően jelent meg az eszközkezelőben onnantól már csak ennyi volt:
1. adb reboot edl parancs kiadása
2. QFIL megnyitása, megfelelő fájlok tallózása, folyamat indítása
3. várakozás... (talán az s240 inicializálása volt a leghoszabb a három közül, volt kis para )
4. 1-3 ismétlése a további két rom-alA végeredmény pedig:
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mikrofon #1301 üzenetére
Köszi! Az egyik korábbi leírásodnál azonban felmerült nálam egy kérdés.
"Ha telefonon már S118 vagy a feletti ROM van, akkor ez a módszer működik. Én QFIL-t szoktam inkább használni."Itt írtad, ezt hogy értetted? Mert nekem most az s118-at kellene raknom és ez alapján akartam. Vagy az első telepítésnél van vmi trükk?
-
son007
tag
válasz Atilla001 #1299 üzenetére
Olyan, hogy atom stabil szerintem nincs. Még a gyárilag telepítettek esetében is lehetnek problémák. A családomban van egy Xperia M4 Aqua, hát mondanom sem kell mennyit szívtunk vele. Itthon vettük, hivatalos helyen 10 napja volt nálunk amikor elkezdett magától teljesen random újraindulni, a telefon diagnosztikában jelezte is ezeket a hibákat. Felhívtuk a boltot mondtuk, hogy mi a probléma. Kijött a futár elvitte, mondta hogy szervizbe küldik nem tudják már cserélni 8 napon túl, de két héten belül jelentkeznek (nem akartam vele kötekedni, de ez sem teljesen így van). Persze nem jelentkeztek, mi kerestük meg őket ismét. Azt mondták a szerviztől még nem kaptak választ nem tudnak semmit, amint kapnak jeleznek (kicsit már ment fel a pumpa, mivel a telefon ballagási ajándék volt..) Végül 1,5 hónap után sikerült kicserélniük egy újra (igaz más színben), most úgy néz ki 3 hét használat után, hogy rendben van.
Amiket itt többen ajánlottak ROM-ok (persze mindegyiknél lehetnek hibák/hiányosságok)
1. s240 (5.1)
2. s363 (6.0)
3. 1621/1625 (6.0, nincs benne magyar nyelv, de talán a legstabilabb)Szóval ha valaki így rendel telefont, mint ahogy itt sokan tettük, az vállalja ezeket a rizikókat/kompromisszumokat. Én ha meg is tehetném, hogy 150-200 ezreket költsek telefonra, akkor sem tenném, nekem kb ez az összeg a határ, ezért nyilván nem is várok csodát. A közösség által szorgalmasan "fejlesztett", tesztelt romokkal próbálom kihozni belőle amit lehet.
-
son007
tag
Szerintem ezek alapján mindenkinek boldogulnia kell (én is volt, hogy megkérdeztem olyat ami már korábban megválaszolásra került, de ezek már tényleg többször lettek linkelve):
mikrofon ömlesztett (szinte minden lényeges információt tartalmaz)
adb reboot edl (driver ellenőrzés)
És természetesen érdemes itt is informálódni: XDA
Windows 7 digitális aláírás kikapcsolásának egy módszere (ha valaki tud jobbat megoszthatja):
Indítsd a parancssort rendszergazdaként. Jobb katt a startmenüben a cmd-on és futtatás rendszergazdaként. Majd add ki a következő parancsot:bcdedit /set nointegritychecks on
Ezután egy restart és már el fogja fogadni a rendszer az aláíratlan illesztőprogramok telepítését is. A visszaállítása pedig ugyan ez, csak a parancs változik kicsit.
bcdedit /set nointegritychecks off
A Win7 x64 problémával kapcsolatban remélem ma már tudok valamit írni.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Én is abszolút egyetértek az előttem szólókkal. Alapvetően ez egy jól összerakott, minőségibb anyaghasználattal összerakott vas, probléma csak a ROM lehet. Aki ilyet akar szenvedés nélkül az megveszi dupla áron, aki pedig megakar vele küzdeni az bevállalja a + macerát/bosszankodást. Én is telefon csere előtt álltam és két készülékre szűkült a választék iphone se (esetleg 5s) és Lenovo Z90. Az iphone-nál két dolog zavart. Az egyik a kijelző méret (nekem túl kicsi), a másikat pedig szerintem nem kell mondanom
Nekem mindig is xperia-ak voltak (jelenleg is egy xperia sp-t nyúzok ami azért nem egy csúcskategória..), szeretem a masszívan összerakott burkolatokat/fém keretes telefonokat. Sajnos az a telefon már bosszantó sokszor, de sosem volt vele problémám (a zárt boot loadert leszámítva, de erre meg ott van a CM)
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Én is azért tettem fel a kérdést, mert MIFLASH esetén én is több helyen láttam, hogy csak 32 bites rendszeren (illetve Win10 esetében x64-en is) jók a driverek. De a válaszod adott egy kis plusz infót azzal, hogy végig Qfillel tetted fel. Holnap este bepróbálom már tényleg ideje lesz, mert jelenleg csak ott hever az asztalon.. Tapasztalatokat majd megírom. Még egy talán bagatellnek tűnő kérdés (ha már valaki korábban megírta akkor sry), a driverek akkor másznak fel ha a telot usb debug bekapcsolása után csatlakoztatom a gépre, vagy akkor amikor felteszem a különböző flash szoftvereket?
-
son007
tag
Szerintetek QFIL sem menne Win7 64 bit alatt? Igaz nem tudom, hogy az s118, s240 felmennek-e vele (vagy azok csak miflash), de ugye az s363 úgy tűnik csak QFIL-el megy.
..a MIFLASH fent linkelt driverei csak 32 bites Windows 7 esetén működnek
Ma megint sokáig meló így nem tudom megpróbálni, majd csak holnap. Ha nem megy akkor meg valakitől kérek kölcsön egy Win10-es laptopot.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Tegnap este megnézegettem a telefont, hát a rom amivel jön valóban nagyon gáz. Nekem is 64 bites win7 van fent, de jelenleg esélyem sincs új partícióra.. Valakinek valami tippje arra hogyan kerülhetném meg a 32 bites megkötést?
Egy virtualbox-os rendszerrel esélytelen lenne szerintetek? Vagy túl kockázatos.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mikrofon #1233 üzenetére
Úgy tudom, hogy autofocus gondok vannak és ezért nagyon rossz minőségű képeket tud csinálni. Valamint ami még inkább bosszantó lehet, hogy többen jelezték hogy újraindul a telefon kamera használat közben.
Én sem használnám nagyüzemben, mert ha fényképezni megyek akkor viszek fényképezőt. Persze ha épp úton vagyok és valamit jó lenne lekapni, akkor azért egy kamerára kihegyezett telefontól (bár én nem ezért vettem) annyi elvárható lenne, hogy tudjon rendesen fókuszálni és ne lépjen ki/induljon újra.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mikrofon #1231 üzenetére
köszi! Én is úgy terveztem, hogy a needrom-ról szedegetem le Őket. Az megint csak érdekes, hogy ahonnan Te is szedted, ott is az utolsó hozzászólás egybevág mobilizmo kamera hibáival (sajnos nem derül ki, hogy volt-e root, vagy bootloader nyitás ott). Este már remélhetőleg én is beszámolhatok a tapasztalatokról.
-
son007
tag
válasz mikrofon #1229 üzenetére
Az S118-as linked nem S208-ra mutat véletlen? (tudom, hogy xda-n is így van fent) Az S240-re is tudsz linket, ami megbízható? Ahogy látom most azon megy a kattogás hogy az S363 és az S363-reloaded között mi lehet az eltérés (főként a kamera terén).
mikrofon és Atek000 nektek melyik forrásból van meg az S363? Mert érdekes, hogy nektek rendben van a kamera mobilizmo-nál pedig használhatatlan. XDA-n is panaszkodnak. Ugyanakkor lehet h mobilizmo-nál a root/ubl okozza a gondot.
Lehetséges, hogy tényleg a különböző forrásokból szerzett ROM-ok miatt van, mert eltérőek a vélemények.
I actually have S363 + MoreLocale2 and i'ts quite good for international use, everything is translated but the Settings app, but that's good for me.
BUT the camera is unusable, it's laggy and autofocus gets crazy; it often reboots when autofocusing. Tried a lot of time and I'm sure that autofocus/camera and reboot are related.Now, do you know the differences between S363 and S363-reloaded?
Does it feature a different kernel (and so fixes the camera)?[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
Király ez a TD, csütörtökön délelőtt rendeltem ma reggel (én pont eljöttem melóba) már meg is jött. Szerencsére a párom még otthon volt, így este jöhet a ROM csere.
-
son007
tag
Az S208 elvileg felesleges. S118 --> S240 --> S363. Én úgy tudom, hogy az S363 nem mindenkinek megy fel Miflash-vel, needrom-on is QFilt írják. mobilizmo-nak is QFil-vel ment csak fel. Azt nem tudom mondjuk melyik verzióval, mert needromon a QFIL v1.0.0.2-t ajánlják. Újabb verzióval van akinek nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
xda-n is jeleztek korábban ilyen problémát, de én egyenlőre nem találtam rá választ sajnos
Egyébként a weben is eltérnek a specifikációk a hivatalos oldalon és csak annyit találtam hogy: WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n Ugye az 5Ghz-es frekit két szabvánnyal lehet fogni: a és n szabványok
Az a szabvány 5Ghz-es az n pedig 2.4/5Ghz. Egyébként az n az újabb szabvány.
A lenovo oldalán van egy doksija ennek a telonak és ott van egy megjegyzés: Band 2 of 5GHz WiFi not supported. Bár konkrétan erre már nem emlékszem, mit takar, de még utánajárok.Egyébként Te torrentezel a telefonon, vagy mihez kell 50Mbps+? Szerintem telefonon a 20-25Mbps bőven elég kell legyen mindennek. Persze ettől függetlenül elhiszem, hogy zavaró.
-
son007
tag
válasz mikrofon #1197 üzenetére
Nagyszerű! Pedig én is végignéztem az xda fórumot, nem tudom ezt hogy nem vettem észre, köszi!
@hederz Ezek alapján én így fogom tenni => S118 => S240 => S363
A módszer ugyan az bár elvileg az S363 úgy tűnik hogy általában QFil-el megy fel, bár van aki erre is rácáfolt már. Szóval az eltérés max a szoftverekben lehet, melyik romot melyikkel teszed fel.[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz mikrofon #1193 üzenetére
Köszi a gapps telepítés leírását, lehet még hasznát veszem. A CM-nek különösen örülnék, azzal már volt tapasztalatom sony-k esetében, és eddig egészen jól beváltak. Addig is nekem két opció marad, majd eldől melyik fekszik jobban (1625 vagy s363). Gondolom, hogy nekem is a Vebui_v2.5_1518-vel fog jönni. Abban tudsz segíteni, hogy ezt követően milyen sorrendben kell pakolgatni a romokat? Mert tudtommal (de javíts ki ha tévedek) nem ajánlott egyből s363-at rakni mert a 1518 az 5.0.2 azt hiszem. Az imént leírt sorrendedet (s118; s208; s240; s363) érdemes követni, vagy mehet esetleg egyből az s240 -> s363?
-
son007
tag
A 1625-ös valóban Angol/Kínai
@mobilizmo megosztotta a Z90-7 ROM-ok listáját. Ebben pontosan látod a nyelveket/rootot és hogy van-e benne gapps stb.A 1625-nek pedig a ROW változata az s363, amit sikerült is feltennie: (#1163) mobilizmo
[ Szerkesztve ]
-
son007
tag
válasz hifikus #1162 üzenetére
Végre nekem is sikerült megrendelnem I <3 OTP...
A jövőre nézve ha valakinek paypal regisztráció megerősítés kell, akkor a bankkártya hátulján (OTP legalábbis) lévő helpdesket hívja fel. Kicsit várakoztatnak szokás szerint, de a bankfiókkal ellentétben ők azonnal tudnak segíteni. -
son007
tag
válasz mobilizmo #1120 üzenetére
needrom-on is azt írják hogy QFIL v1.0.0.2 sikeresen felmászott. Remélhetőleg úgy neked is felmegy.
-
son007
tag
válasz mikrofon #1124 üzenetére
Egy olyan kérdésem azért még lenne, hogy melyik romot érdemes előbb feldobni? Ahogy azt korábban írtam xda-n nem ajánlják 5.0.2-ről egyből a 6.0.1-re való flashelést. Ezzel kapcsolatban valami tapasztalat? A 1621-es telepítése előtt neked mi volt fent?
Esetleg s240 -> 1621 -> frissítés 1625-re, vagy az s240 felesleges lépés lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest