- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
..:: Lenovo Vibe Shot Frissítve! ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snowy_owl
őstag
válasz mobilizmo #2633 üzenetére
Nem egyszerű lekapirgálni, mert egy réteg fekete, aztán egy réteg átlátszó. Illetve ez a második próbálkozásom, mert elsőre egy csamcsung a3 2017et próbáltam, de ott összetört a hátlap lefejtés közben. az eredeti ötlet: [link]
[ Szerkesztve ]
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
Snowy_owl
őstag
válasz Snowy_owl #2619 üzenetére
Most hogy szétszedtem és kissé komikus ezt mondani de újrapasztáztam a telefont és már nem megy el 4 mag offline, csak 1 teljesen 1 pedig gyakran 1 mag meg csak néha.
Szétszedős videóban jól látszik mi van a proci alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz hifikus #2618 üzenetére
Nem aksit cseréltem, hanem a beszéd hangszóró alatt takarítottam ki azokat az irtó pici lyukakat. Nem is értem hogyan gondolhatták ezt jó dolognak. Merthogy a beszéd hangszóró mögött még van egy pici ilyen szúnyogháló szerű anyag a pici lyukak mögött és oda szépen beszorult a kosz és ki nem jön onnan soha akármivel takarítja az ember. Annyira halk volt már a készülék hogy valamit csinálnom kellett vele így darabokra kaptam és kiszedtem azt a pici szúnyogháló szerű anyagot így most már korrekt hangja van végre. Főleg úgy hogy alapjáraton van a hangszóró előtt is tehát 2 meg felesleges. Sajnos nem csináltam fotót.
Egyébként a hővezetést a ház végzi. A socl fedele és a ház között hővezető paszta van. Sose láttam még ilyet és ráadásként a házon még végigfut az aluba ágyazva egy réz hővezető cső is. Nem bízták a véletlenre. Bár szegény proci így is bethrlottingol. Huzamosabb teljes terhelés alatt 8 magból 4teljesen offline lesz. Bár azért a mindennapokban nem kap ekkora terhelést szerencsére max játékok alatt de ez engem nem érint.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy cserélte már itt valaki az akkumulátort a telefonban? Van rajta egy ilyen fura fekete ragasztószalaggal fólia, amit leszedtem és utána is maradt rajta még belőle, olyan mint a por. Conradba találtam ilyen grafitos hővezető fóliát de nem tudom ugyan aze. Miután levettem szerintem jobban melegedik a telefon teteje szerintem. Vagy szerintetek mire szolgál ez a fólia?
[ Szerkesztve ]
-
-
Snowy_owl
őstag
válasz attiati #1409 üzenetére
Ha összeáll az első hozzászólás talán belekerül, de nem tudom le merjem-e írni még egyszer még ha elenyésző az a mennyiségű telefon ami nekem van: Z90a40 típusból, itt vettem edigital és B20-as, és EZ biztos mert a tegnap vagy tegnap előtt linkelt alkalmazással leellenőriztem, amikor rootolva volt a telefon.
A többi kedves topiklakóhoz: Senkinek nincs véletlen valamilyen rootolt rom a telefonján Z90a70 típuson, aki hajlandó lenne kicsit vadászni az LTE hálózatot, hogy mit tud? Ha lenne, akkor LTE hálózat megállapításához instrukciók: itt és itt
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz newman69laci #1359 üzenetére
Lte fekvencia kiderítése Qualcomm processzoros telefonokon:
Rootolt telefon szükséges hozzá!!!
Menete:
- Le kell tölteni az ingyenes Cellmapper alkalmazást.
Telepítitek, megadjátok a root jogot neki és a Settings-ben 3 checkboxban mindenképp kell pipa.
- Read Qualcomm LTE data (root)
- Use new Android 4.2 Cell ID API
- Estimated Frequency BandForrás: [link]
Az alkalmazásban ott lesz a lte band szám, így lehetne megállapítani talán.
-
Snowy_owl
őstag
válasz Atilla001 #1308 üzenetére
Szia!
Attól függ. Ha nem lesz rajta, akkor sérülékenyebb, ha van rajta akkor szerintem kitalálod. Egyébként szerintem eléggé kényelmetlen tud lenni, ha nincs rajta tok, mert egyrészt vág a sarka, és csúszik az üveg. Na most nem kockáztatom, hogy csupaszon leesen, elég sok üveg van rajta... Bár egyszer így is leesett tokostul, a sarkára!!! és kibírta, pedig meggyűrődött az alu, de az üveg nem tört.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz Valaki87 #1032 üzenetére
Ennyiért Magyar Honba megvenni a 7es végűt szerintem hülyeség, ahogy egyik hozzászólásban is: Z90-7-es változat, a Tinydeal-től. 44e Ft volt ingyenes szállítással, korrekt, "bubis" csomagolásban, A 7esbe jó eséllyel nincs B20 de drága itthon az is, na most durván +15000-ért megkapható a 4es végű ami B20 és ez is rablás, de jobban jár mintha két szék közül a földre esne.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz cappa72 #1025 üzenetére
No, ha sok kis partíció van akkor nem tudsz flashelni. Viszont próbáld meg azt, hogy a bekapcs és hang fel gombot nyomod sokáig együttesen akár 30-45 másodpercig is, majd utána próbáld rádugni a telefont, hátha 9008nak ismeri fel.
-
Snowy_owl
őstag
Hülyeséget mondtam, ott a pont, ahogy írod. Bocs.
Egyébként vannak keverve picit a dolgok ennél a telefonnál, vagy inkább sokrétű a frissítési lehetőség, és ez nem annyira jó.
Amiket én eddig próbáltam romok:
Rootolt S226 verziójú rom felrakás:
Feltettem Z90a40_S226_151022_ROW_rooted_Okencjusz ugyebár ez egy rootolt rom, ezt simán Miflashel telepítettem, gond nem volt csak bénáztam az sdvel ahogy azt korábban írtam. Veridikt: Nem igazán jött be, valahogy Titanium backup alatt ha jegeltem valamit, akkor egyfolytában töltött, és nem csinált semmit, kicsit olyan volt mintha a root nem lett volna olyan igazi de az is lehet hogy a Titanium backup volt a ludas.Frissítés 1. próbálkozás 6.0.1-re:
1.Feltettem a gyári recoveryből a Z90a40_USR_S218_150908_ROW alap romot, majd frissítettem OTAn S226 majd S240-re és innen frissítettem volna S363-ra de fogta magát a telefon, és téglásodott frissítés közben: Bekapcsolás után hosszú rezzenés és ennyi. Ezután újra sikerült visszahozni a halálból.Frissítés 2. próbálkozás 6.0.1-re.
Metódus ugyan az volt mint az előbb, és csodák csodájára sikerült. Sajnos nem maradt a ROM mert mint írta mobilizmo nem igazán csinál értékelhető képet, valahogy ez a frissítés a telefon legjobb részén rontott szerintem. Bár nekem nem melegedett, de a képminőség hagyott némi kívánnivalót.Most: gyári S226-al használom, nálam az S240 elszalad, és melegszik, merül a telefon mintha szívnák belőle el az energiát.
Aztán érdekesség ami most rajzolódott ki teljesen:
Két fajta recovery féleség is van a telefonon.
Az egyik amiben tesztet is lehet végrehajtani többek közt, és fekete képernyő mellett ilyen menüpontok vannak: (ennek előhozása: kikapcsolt telefon, majd bekapcs gomb+hang le együtt nyomva rezzenésig, majd hang le még mindig nyomva tartva míg be nem jön a recovery)0.Board Test
1.Current Test
2.RF Test
3.Test Flow
4.Sensor test
5.SD update (Ennek funkcióját, mikéntjét itt ismertettem: [link])
6.Factory reset (Gyári beállítások visszaállítása)
7.Erase Userdata
8.Format Internal SD
9.Backup MRD Data
10.Restore QCN
11.Save parameter
12.Load Parameter
13.DDR test
14.Copy PreResource
15 Reboot (Újraindítás)A másiknak neve is van Lenovo-Recovery: (előhzása: kikapcsolt telefon, majd bekapcs gomb és hangle+fel együttesen nyomva tartva rezzenés, utána pedig csak a hangerőgombok):
ha bejön akkor nyelvet lehet választani: Kínai/Angol
majd az alábbi menüpontok:
MAIN MENU
-reboot
-install update package
-wipe user data
-poweroffInnen ami szerintem lényeges: install update package, ha minden igaz, akkor innen a Z90a40_S363_160625_ROW Updates OTA via Stock recovery -ot, ami letöltés után update.zipre hallgat innen lehet feltenni. Próbálni nem próbáltam, mert nem kell a 6.0.1, de ha valakinek van kedve mindenképp tesztelje. Az biztos, hogy a black recoveryből nem lehet telepíteni az update.zipet, nem ismeri fel.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Hello!
Láttam bajod van az újraflasheléssel, de bejön a gyári recoveryd és itt van egy lehetőség amivel újra lehet tenni. Ez a leírás a telefon teljes újraflashaléséről szól a gyári recoveryvel, és minden belső adatot töröl. A leírtakért felelősséget nem vállalok!
Kellékek: 4Gb microsd Fat32-re formázva, Winrar vagy 7z fájlkezelő
A folyamat:
1. Kattints
2. Az oldalon lévő Z90a40_USR_S218_150908_ROW_sdcard.7z (Flash via Fastboot) nevű zipet töltsd le. Bár oroszul van, de nem bonyolult csak a kék letöltési szimbólumos gombra kell nyomni.
3. Ha letöltötte csomagold ki, lesz egy sdfuse mappa abban pedig egy fájl.
4. Vedd elő a memóriakártyát és másold a gyökérbe az sdfuse mappát. Fat32re legyen formázva.
5. Kapcsold ki a telefont. Tedd be az sdt és kapcsold be úgy hogy bekapcs+hangerő le. Ha rezzen engedd el a bekapcs gombot, és várd meg a recoveryt.
6. Itt az Sd update menüpontra navigálva lépj be a bekapcs gombbal. Ha beléptél elkezd keresni, és ha talál akkor megjelenik bal alsó sarokban egy entergomb. Ezt megnyomva elindul a rom telepítése. Fontos: Ez a telefon belső memóriájából mindent töröl.
7. Ha kész nyomj a reboot gombra.
8. Hosszú töltési folyamat következik lenovo logóval
9. Sikeresen végzett és bejött a nyelvválasztó menü.Remélem segít! Fontos: a linkelt oldalon lévő romok közül csak azzal működik ahol zárójelben ott van a rom neve után hogy via fastboot!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Snowy_owl
őstag
9006ról visszaállításnál érdemes megpróbálni a bekapsoló gombot és a hangerő felt együtt nyomva tartva kábelt bedugva is próbálkozni. 2szer 3szor voltam már ebben a cipőben de valahogy mindig sikerült szétszerelés nélkül visszahozni a halálból.
-
Snowy_owl
őstag
válasz mikrofon #861 üzenetére
Valami nem 100 a fényérzékelővel. Navigáltam kocsiban és feltűnt, hogy marhára nem látom a kijelzőt, a nap meg sütött teljes erejével. Kikapcsolva az automata fényerőszabályzást, manuálisan feltolva a fényerőt sokkal fényesebb volt. Szerintem vak.
-
Snowy_owl
őstag
Frissítés MMra Próba 1
Piszkálta a csőröm hogy milyen is lehet a 6.0, meg kiadták rá meg kell nézni hogy muzsikál. A következők szerint jártam el:
-újratelepítettem a rendszert tisztán(MIFLASH) az S240-es romra azaz az utolsó Lollira, előtte S226 volt rootolt verzió.
-Bekapcsoltam, beléptem, Wifire kapcsolódtam, majd egyből felajánlotta hogy hoppá itt az MM.
-Rányomtam, hogy töltsd le (1,5GB)
-Letöltöttem, OK gomb aztán indult a telepítés
-Zöld csík fut végig, felette írva Update... oh je, itt még örültem
-Végigfut, restart, hosszú rezzenés, pillanatra Lenovo logo, majd restart és Lenovo logo, majd restrart... Bootloop.
Megint nem jött össze a telepítés.Azért ez durva hogy így kiadnak egy frissítést. Csak összehányták, aztán becsomagolták, mehet is a szerverre. Szimulátorba működik, aztán az elég, az hogy élesbe mi lesz kit érdekel.
-
Snowy_owl
őstag
válasz nullpoint #667 üzenetére
Linkeket szeretnék kérni magyar webáruházaktól!
Egyébként biztos dual simes telefont akarsz? Mert 120-ért van jobb itthon is, de nem lesz dual simes. Azért ez lényeges pont.
Aksi para nyakonöntve szoftveres gondokkal:
Kijött az 5.1es változatból az újabb Lenovos rom s240 jelzéssel. Volt pár embernek olxan problémája, hogy utána melegedett, és merült. De hozzá kell tenni hogy meg is oldódott nekik egy factory resettel. Mondjuk talán én vagyok az egyetlen akinek ez nem segített, de megoldottam egy előző verziöra frissítéssel. A 6.0nak meg lehet ugyan úgy nincs baja, de ebben nem vagyok kompetens, mert nem próbáltam, és nem is nagyon érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz nullpoint #662 üzenetére
Oké, akkor mutass olyan telefon/okat amit itt helyben könnyen elérhető garanciával, rövid rendelési idővel, ilyen specifikációkkal, jóval olcsóbban, sőt közel a kínából rendelt árhoz közelítve, megkapsz.
-
Snowy_owl
őstag
válasz kmóricka #659 üzenetére
Ez már biztos. Eddigi legjobb androidos mobilom. Most nemrég kapott egy egyszerű gumis tokot amitől nem csúszik, és nem vágja annyira a sarka a kezem. Egy érdekes dologra lettem amúgy figyelmes, a micro usb csatlakozón. Csak a gyári illeszkedik bele a legjobban, ugyanis a micro usb csatlakozó valamiért 1-2mmel beljebb van az átlaghoz képest, és persze a gyári kábel csatlakozója is hosszabb, ami eddig rendbe is van, de jártam már úgy hogy egy mezei micro usb kábellel töltöttem, és reggel meglepődve tapasztaltam hogy kicsusszant a helyéról és semmt nem töltött. Ha másikat használok mert ez megdöglik megfaragom majd a műanyag részt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Snowy_owl
őstag
válasz Snowy_owl #632 üzenetére
...de ez a 9006-os port ez valamilyen emergency dolog, és itt lehet másképpen kell eljárni. Mivel nem akarom csak ezért újra tönkretenni a telefonom, de akad itt olyan 1-2 ember akinek a telefonja lehalt, ezért olyanokat írnak külföldi fórumokon, hogy az összes partíciót(van rajta vagy 10) újra kell flashelni. Ahogy néztem a miflash legújabb verziójában van olyan lehetőség az alapképernyőn legalul, hogy flash all. Talán azt is meg kéne próbálni, illetve előtte az előbbi leírás alapján telepíteni a drivereket. A driver aláírás megkövetelés kikapcsolásával. Ezekkel a próbálkozásokkal sokat nem lehet rontani a helyzeten.
-
Snowy_owl
őstag
Unbrick, antitégla a telefonhoz: [link] Én valahogy ez alapján a leírás alapján csináltam meg az enyémet de sajnos nem írtam fel a pontos leírást. Itt vannak qualcomm driverek is, meg egyebek. A qfillel is érdemes próbálkozni.
-
Snowy_owl
őstag
Jó kis telefon, szerintem nem lőttél mellé. Nem vonultat fel csilivili szoftveres egyediségeket, de viszont a mindennapok során jól működik. A 3 giga ram teszi a dolgát, és nem fogy el végre. Egyetlen negatívuma a szőgletes forma, nekem vágja a kezem, viszont egyben ez elegánsá is teszi. Az aksi idő szerintem nem kimagasló, de átlag használattal ki tudja húzni a másfél 2 napot nálam, persze navigálással, emailezéssel estére lehet tölteni.
-
Snowy_owl
őstag
Ezekszerint a Z90a40 az ami pluszban a 800mhzs hálózatot biztosan támogatja, viszont amit Cipy írt, az azt is jelentjeti hogy amit árulnak az igazából 70es de a menüben más szerepel, és a menüben leírtakkal árulják? Nem valami egyértelmű. De ha meg egy bolt azt mondja van benne B20 és megveszi valaki, és mikor bekapcsolja kiderül, hogy nincs is akkor meg vissza lehet küldeni, reklamálni.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Hú bakker, mit össze nem lehet szívni ezzel a telefonnal. Arra gondoltam, hogy mentesítem a googletől eme csodás szerkezetet, de nem kellett volna. A működő telefontól odáig juttattam a történetet, hogy a végén bekapcsoláskor egy hosszú rezgéssel tudatta hogy ő aztán többé be nem kapcsol, az hét szentség. Ez annyira komoly volt, hogy se recovery, se FASTBOOT! Kicsit megijedtem. Nagyjából összesen olyan 5 órányira tudnám datálni azt az időt amit elmolyoltam, mire újra lett kép, és rendszer rajta. Részletekbe nem mennék bele, igazából mint tanulság írom ezt le. Szerettem volna rá tenni egy prerooted romot, hogy véghezvigyem a tervemet, és egy aprósággal nem számoltam, amire itt-ott viszont felhívják az emer figyelmét. A lényeg az, hogy a flashelő alkalmazással hiába is vittem fel az új romot, a telefon nem volt hajlandó működni. Ez alatt az 5 óra alatt pedig azt az apróságot felejtettem el hogy az SD kártyát mindig ki kell venni ha a lekébe nyúlkálunk! Az hogy az sd kártya bent volt okozott egy olyan galibát hogy a belső partíciók megszűntek létezni a flashelés során, és hiába flasheltem újra, azok nem jöttek létre az istennek sem. Miután kivettem az sdt, a telefon felépült, és pöccre indult. A legjobb pedig hogy szart sem ért az egész, mert bár rootolt a rom, mégis a google packtól megszabadulni nemigen lehet. A rendszer alkalmazás eltávolító, és a titanium backup is elhasalt, egyszerűen nem távolította el, vagy ha véletlen sikerült neki, akkor is mindig maradhatott fent valami szemét mert egyfolytában fc ablakok jöttek fel, hogy xy google.com leállt. Ezek után visszatértem a gyárira.
Ha valakit mégis érdekel a flashelés menete, akkor összeszedem hozzá az anyagot, de ez a root számomra félmegoldás, béta inkább. Egyébként itt más írta hogy neki megy a root, ha van kedve mesélje el hogy csinálta. Egyébként enyém z90a40 típus.
-
Snowy_owl
őstag
válasz Atomcsirke #473 üzenetére
Én az itt leírt infok alapján és a tapasztalataim alapján kimere jelenteni hogy van benne B20: [link]
A tapasztalat pedig onnan ered, hogy volt egy Xiaomi telefonom, Redmi 2, és az nem támogatta a B20at, és az országban autókázva többször voltam 3Gn, vagy edgen, mint Lten. Mióta megvan a Vibe shot azóta legtöbbször 4G feliratot látok a sarokban, ami még jelenthetne semmit is, de Soproni hosszabb tartózkodásom során a Xaomi sosem volt 4G hálózaton, a Shot viszont csak azon lóg. A dolog pedig méginkább igazolódik, ha ránézek a telekom 4G lefedettségi térképére, ahol az ország java része meg van szórva LTE frekivel, és mivel szinte mindig azon lóg, és mivel tuti van közte 800Mhzes szórás, ezért ki merem jelenteni hogy képes a B20ra.
-
Snowy_owl
őstag
válasz Snowy_owl #469 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy az S226-os rommal elégedett vagyok. Miután megírtam az előző bejegyzést felajánlotta az előbb említettet és rámertem frissíteni, és ezzel semmi bajom. 2 napi használat is volt már, és amikor használom sem akar beleolvadni a kezembe. Van valami info a Marshmallow frissítésről, lesz rá?
-
Snowy_owl
őstag
Megoldás lehet, mert ilyennel én is szívtam. Megvettem a telót, és egyből lefrissítettem, majd feltűnt, hogy ha használom meleg, és merül mint állat. A 240-es végű romra külföldi fórumokon is panaszkodnak, overheating probléma jött elő.
Előző S218.as verziójú rom visszarakásának metódusa,:
FONTOS: Csak erre a modellre: Z90a40 és ez egy International gyári rom.
1. Töltsd le ezt a fájlt, és csomagold ki: [link]
2. A Kicsomagolt mappában lévő sdfuse mappát másold fel egy külső microsSD gyökér könyvtárába. Min.: 2,5Giga szabad hely kell rajta!
FONTOS: Belső SD-re hiába másolod nem fogja megtalálni.
3. Kapcsold be a telefont a következőképpen: Nyomd meg a hangerő- gombot és közben tartsd nyomva a bekapcsoló gombot, majd a telefon rezzenése után addig tartsd a hangerő- gombot, amíg be nem jön egy engineering modenak nevezett menü. Itt van jó pár lehetőség, de nekünk csak egy kell:
0. Board Test
1. Current Test
.
.
.
5. SD Update <----EZ AZ AMIT KI KELL VÁLASZTANI, MIUTÁN A HANGERŐ GOMBOKKAL A KURZORT ERRE A PONTRA VISSZÜK. Entert kell nyomni.
4.Keresni kezdi a mappát, és a benne lévő fájlt, és ha találat van ennek kell szerepelnie a kijelzőn:
SD Update
DEV: External sdcard
Version:
Z90a40_S218_150908_ROW
ENTER BACKEnter megnyomásával elindítható a folyamat.
FONTOS: Előtte mentsünk, mert ez a lépés a folyamatban visszavonhatatlanul töröl mindent a telefonról, kivéve a külső microSD kártyát.
5.Ha végzett kiírja, hogy rebootolhatod, nyomj rá, várd meg míg betölt, és használd a régi romot.A leírtakért semmilyen felelősséget nem vállalok, pillanatnyilag azt sem tudom segít-e, erről később beszámolok. ha valami nem megy, akkor pedig írjatok, megpróbálok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen routert?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest