-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Vodafone valamiért így csinálja - szerintem azért, mert egyfajta fejpénzt kell fizetni a 4G-s előfizetések után és ezért csak azokon az előfizetéseken kapcsolja be a rendszer, amiken érzékeli, hogy valóban 4G képes készülékekről van szó.
Nekem is furcsa volt, amikor először szembesültem ezzel - akkor pont a Mate 10 Pro kapcsán anno -, hogy csak 2 nap után engedett fel a 4G-re, mert a másik két szolgáltatónál nincs ilyen, náluk azonnal megy a 4G, a Vodafone-nál meg várni kellett, H+ volt a maximum, de aztán jött az SMS, hogy már használhatom a 4G hálózatot, akkor repülős mód, majd vissza és onnantól működött a 4G. -
A Vodafone-os SIM kártya vagy előfizetés új, illetve ha nem, akkor történt mostanság valamilyen módosítás azon az előfizetésen?
Amennyiben igen, úgy kell néhány nap, mire (ismét) felenged a rendszer a 4G hálóra, vagy ha nem akarsz várni, telefonos vagy személyes ügyfélszolgálaton engedélyezik kérésre a 4G-t. -
golyós
addikt
Xiaomi Redmi Note 3 ról váltottam, ugyan ezt hozta SOT-ban, harmad-negyed áron, és ez volt az első telefonom ami kibírta a 2 évet nálam.
Húz is vissza a szívem nagyon, hiányzik a szabd root és mókolás. A vicc, hogy pont a kamera miatt váltottam, de remélem mire visszatérek már a Note 7 vagy még újabb már ezt is megugorja. -
olajbogyo
aktív tag
Tényleg érdekes, nekem is így van, azzal a különbséggel, illetve inkább kiegészítéssel, hogy inteligens tokot becsukva a szélső részen rendesen 24 óras formátum jelenik meg. Amikor nyitott tok mellett zárom le akkor 12 órás formátum van. Nekem a tok mellett mindegy is, csak mint tapasztalat írtam le.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mostanában annyira elvagyok havazva, hogy PC-ileg teljesen ki vagyok esve az infókból, és megmondom őszintén nem is akartam bármit is fejleszteni, ami van az még az eléggé erős kategória és bőven jó nekem még egy jó darabig.
De köszi az infót, elég elszomorító, hogy ez megy manapság. :/ -
batai15
félisten
Akkor már mindjárt nem olyan jó deal.. Inkább használt hivatalos garanciával inkább ha számít az ár-.
Hálistennek nem sok telefonommal volt gond eddig(kop kop) de ismerem a magyar mentalitást, a hozzá állást, és van tapasztalatom más garanciális esetben , és azt mondom gyártói garancia csakis. -
-
Nekem kábé azóta be szoktak ázni a telóim, mióta mobilozok, majd az S8500 Wave alatt rájöttem, strapa és/vagy vízálló mobilra van szükségem. Aztán -talán tényleg szerencsés is voltam- az IP-minősített telóim már nem áztak be. Volt Xperia go, S5 mini, meg most A3 2017. Közben néha beugrott IP minősítés nélküli modell is, amit aztán megölt a víz mindig, vagy lett vele valami baj, ami visszavazethető arra, hogy a teló nem elég ellenálló az életemhez.
Kocogok és kerékpározok esőben, viszem a mobilt wellnessbe, túrákra, meg van a környezetemben néhány gyerek. Kell a vízállóság, és jó, ha strapára is fel van készítve a telóm!
AOD még nem égett be senkinél? Mondjuk ha nem ad sokat, nem is használnám (idő mutatása azért gondolom van).
Szóval jelenleg Mate 10 Pro, XZ2 Compact, és G7 vannak versenyben; mind kompromisszumos. Viszont csak jövő március végén, április elején fogok váltani, addig akár még jöhet valami új is (pl. egy jó Xcover, vagy egy A szériás, vízálló Samsung).
-
Aryon87
félisten
Közbe szerkesztettem a másikat. Sajna ez maradt választásnak, de ha azt nézem, nekem a fotózásért megérte, és nem bánom. Automatán instant adja azt, amit a Mátéval már Pro móddal, majd RAWbol kidolgozva kellett kicsikarni, és az se mindig tökéletesen.
2 dolog hiányzik: az üzemidő és kamerafeaturek. Ja es ennek van SD bővítés
Na meg ha azt nézzük, az U11 is tavalyi teló, a Máté utána jöttKeress rám a szerkesztett fotós topikban, nézd meg a Mátéval készült képeket, és a mostani U11 képeket.
Kb olyan ez mint nálad a V10 esetében az audio..
-
Aryon87
félisten
Igen, pár dologban downgrade, viszont a kamera kárpótol mindenért. Az alacsony eladási ár miatt nem jött ossze se a Mi8, se az S8+ (az már a Samus hirdetők toketlensege miatt, mert egyik se reagált a megkeresesemre).
Így U11. 5 hónapig használtam a Máté és Note8 előtt, és imádtam. Jövőre majd upgrade Mate20Pro vagy Mate30Pro, mert lehet maradok emellett. Túl jó a kamerája...
U11 3 dologban visszalépést, ha reálisan nézzük: akksi, rám és kijelző, na meg mínusz kameraeffektek.
Cserébe van egy stabil rendszerem, ami 4gb rammal se akad még és ezt megspékelve egy jó kamerával.
Máté ugyanez, csak meguntam a fotózás utáni vacakolast a jó képekért. -
SlayR
senior tag
Nem attól függően cserélem, hogy nem létezik tökéletes telefon, hanem attól függően, hogy megtudom annyiért venni amiért nekem minimális ráfordítással megéri, és nem bukok vele...ha meghagyom tovább akkor még annyit sem hozok ki belőle, mint amit így kitudok....sőt! Meg hát attól is függ a csere, hogy van e benne valami olyan fejlődés ami miatt nekem a csere megéri....mint ahogy most lesz pl a Mate20nál....
-
Motion_Blur
félisten
-
Long1
csendes tag
Thank you for contacting Huawei Device USA!
We really appreciate your interest in our devices.This is caused by incompatibilities between the device and Google Play services of version 12.8.74 or later.
Solution:
It is recommended that you try to solve it in the following three ways:
When pop up, touch CANCEL button.
Go to Settings > Security & privacy > Location services > The three vertical dots > Scan settings, turn off WLAN scanning.
For now, you are advised to go to Settings > Apps & notifications > Apps > More > Show system processes > Google Play services >The three vertical dots > Uninstall updates(This path will not appear until the version is updated).
Ezt találtam most egy fórumban. Mondjuk utána írták, hogy jó lett a frissítés eltávolítás után viszont pl. a gboard kezdett el szarakodni neki a régi google play services verzió miatt. Nekem csak úgy lett jó a frissítés eltávolítása nélkül, hogy kikapcsoltam a wifi+ -t és a wifi alapú keresést is. Külön-külön is próbáltam de, csak egy ideig volt jó utána megint feldobta az ablakot.
-
lcee79
addikt
Amikor a blokada a beacons3.gvt2.com-ot blokkolja, akkor jön a wifis kérés.
Ami természetesen a google-hoz tartozik a link alapján -
lcee79
addikt
Szerintem pont azért dobálja, mert ki van kapcsolva, azt akarja, hogy kapcsoljuk be
Nekem ki volt kapcsolva mindig és dobálja tegnap óta, de tegnap nem is telepítettem semmit maximum valamelyik programfrissítéssel jött
Kipróbálom, hogy leszedem a facebook-ot és messengert, akkor is dobja-e -
Beállítások -> Biztonság és adatvédelem -> Helyhozzáférés -> Opciók -> Keresési beállítások -> Wi-Fi-alapú keresés
Vannak külsős alkalmazások, amik erőszakosan tudni szeretnék mindig a készülék helyzetét (Facebook, Messenger...stb.), azok nyomják folyamatosan a kérelmet, azon alkalmazások beállításaiban is érdemes kikapcsolni azt.Tsebacsi: A letöltendő frissítési csomag mérete attól is függ, hogy milyen alapra települ, illetve teljes csomagot kérsz, vagy nem.
-
Nekem is onnan van (bár ennek adott tekintetben nem sok jelentősége van), a Telekomos kártyám volt csak benne, betettem a Vodafone-osat, de nem dobja még fel a 150-est, annyit meg nem ér most a csak biztonsági szint javítás, hogy HiSuite + PC-s FF kombóval feltegyem.
ΞΔGLΞ: Ezek elég jó képeknek tűnnek. (Még ha csak a laptopon nézem is és nincs rádugva a kalibrált nagyobb monitor.)
-
SlayR
senior tag
Ez a pénzkidobás dolog relatív.....valaki arra "dobja ki", hogy dohányzik valaki kocsit tart fent, de mindig baj van vele (tuning verda régi kocsi felújítva stb stb) valaki konzolozik, én is pl abba is belemászok megint...nem árt egy kicsit előre gondolkodni. Nálam is van hogy ismerős veszi át akivel előre fixálom, vagy telefonos ismerős által adom el. Mindig előre számolgatok, hogy jövök ki úgy, hogy egy rászánt összegnél többet semmiképp nem fizetek ki a váltásra.....nem minden esetben éri meg cserélgetni, főleg ha az ember nem tudja "okosban" kihozni más esetben viszont teljesen jól el lehet vele matekolgatni, mindenki jól jár témával.
(#17150) Aryon87 : Legalább nem csak én vagyok "beteg" ilyennel
-
bajnokpityu
félisten
nekem is kenwooodom van, egyébként, és tényleg elég furán párosodik. ha pl a fejegységen is kerestetsz telefont, akkor tuti nem fog működni jól. látja, a telót, csak nem fog működni.
ha nem nyúlsz a fejhez, csak a telón párosodsz, majd engedsz neki mindent szinkronizálni, akkor meg minden telóval pöccröff lesz.
-
jézusom
addikt
Nekem ez van: build: BLA-L09 8.0.0.128(c432) egyéni v
T.HUN 8.0.0.115(CT)
Most ez régi? A 128 helyén kellene lenni a 142-nek?
Néztem firmware findert, de nem tudom hol kell az emeit ellenőrizni, nem akarom letéglázni
OTA-n nem jön?
ja a másik: ha a sima mikrousbhez veszek typeC átalakítót, akkor a gyorstöltést bírni fogja? És a másolási sebesség usb2.0 lesz?
-
golyós
addikt
Éjszaka nekem sem merűl pedig hagyom hálozaton.Némán van , net nélkül. 5-6óra az átlag, hétvégén néha megvan a 7óra, de volt, hogy 4órát bírt összesen.
Dual sim miatt gondolom többet eszik, illetve ipartelepen vagyok, ki-be rohangálok a raktárakba, sokszor elveszti a mobilnetet, ez is eszi az aksit rendesen. -
Az eddigi FF -> OTA tapasztalatok alapján, nem holnap lesz még azért a következő hivatalos frissítés.
dorten: Nem tudom, hogy ott is számít a SIM kártya milyensége vagy sem, de kipróbálhatod, veszíteni valód nincs.
Akik várták az arcfelismerést, azok elvárása teljesül akkor a leírás szerint.
-
-
wrrs
tag
Igazad van, de nekem Mate 10 Pro-m van és itt vagyok aktív a többi fórumon nem.
Sokan feszegetik a P20 Pro-t is éppen itt, nameg az S9 is taglalva volt már, hiszen elkerülhetetlen az összehasonlítás. Segítséget kértem, mert sokan vagy elhagyták a Mate 10 Pro-t, vagy éppen jó ötleteket adtak, hogy hol érdemes ma mobiltelefont venni. Remélem nem bűnöztem nagyon.Köszi a linket, bedobom oda!
-
Tanultam a második Mate 10 Pro-m vásárlása kapcsán (a megjelenés napján vett első az szolgáltatótól volt hűségkedvezményes áron, így azt nem veszem alapul), hiszen a megjelenéskori 254.990 Ft-hoz képest, bő két hónappal később 216.790 Ft-ért vettem hivatalos viszonteladói akcióban.
Ez alapján a P20 Pro-t sem venném meg a megjelenéskor, mert később csak olcsóbb lehet, ráadásul nem is kellene sokat várni az akciókra, de annyira nem mozgat meg, hogy máris arra várjak, nem valószínű, hogy venni fogok, inkább csak kipróbálom majd alaposabban, mert a kamera és néhány apróság érdekel.
Nem azért szoktam amúgy viszonylag sűrűn cserélgetni, mert mindig a legújabb kell, hanem mert a változatosságot szeretem, ezért arra is volt már példa, hogy az aktuálissal azonos időben, vagy akár kicsivel korábban megjelentre váltottam, de más gyártósra vagy oprendszerűre, ha unalmas volt a meglévő.toronyhaz: A szoftveres problémákkal kapcsolatban a szervizben is csak annyit csinálnak, hogy visszaállítják gyári állapotra, frissítik vagy újrahúzzák a szoftvert, ezeket pedig bárki megcsinálhatja otthon is.
Szétszedetni kár volt a telefont, de általában akkor is szétkapják, ha arra nincs szükség, egyrészt mert úgy elmondhatják, illetve könyvelhetik, hogy ezt vagy azt cserélték benne, másrészt ... ezt inkább nem részletezem.bébi67: Valóban nem minden minden apró újítást írnak le, mint például az adatforgalmi számlálónál az egyedi fordulónap beállíthatóságát és hasonlókat.
-
Toobee
veterán
-
Summi72
kezdő
Ez igaz, de most éppen azon filozofálok, hogy tud-e a készülék annyival többet mint amennyivel többe kerül. 2-2,5x ár. S most szigorúan csak a tudásra esetleg a tartósságra gondolok. Vegyük az előbb említett példát: a két említett telefon közt a hardwer ég és föld. De kérdés: kihasználjuk-e?
Nézzük az én felhasználási szokásaimat:
- melóban rengeteg telefon. Bluetooth fülessel. Ki és bejövő hívások szinte egész nap.
- céges (exchange) levelezés egész nap + naptár írás-olvasás. (képek excel táblák) 8-16-ig gépen, utána mobilon. Terepi tartózkodás esetén akkor is mobilon.
- Hangouts üzenetek 4 partnertől. Napi 20-30 db. +pár kép
- Messenger üzenetek a terepi kollégáktól (pár db +képek) telefonálás alatt megbeszéljük
- chrome böngésző: hírek + fórum naponta 3-4x
-Facebook (bele-bele nézek naponta 3-4x) nem vagyok aktív rajta, csak readonly
-időjárás widget (2db). Kell a melóhoz, fontos az időjárás
-google maps-on engedélyezve van a saját idővonal. Sokszor (többször) jól jön, mikor merre jártam.
- sms-call histori backup. sms mentés a gmailba tartalommal. Call log mentés a naptárba hogy visszakereshető legyen mikor ki hívott vagy fordítva. Nem nagyon van rá szükség, de ezer éve használom. (nem, nem rögzítem a hívásokat)
-feedme hírolvasó reggel meg du (kézi szinkron)Fent van még az excel, word, powerpoint, drive, simple (néha használom is fizetésre) icsekk (havi egyszer kell),
3G watchdog (lássam mennyi az annyi) google fotók (wifin mennek fel a képek) Kréta a gyerkőc miatt, eset mobile security (cég megköveteli) ,két banki alkalmazás (havi 2-3 alkalommal használom)
Aszem ennyi. Játék nincs, fotó se sok, videó meg évente ha egy.Na most tessenek nekem megmondani, a fenti listából melyiket nem tudom megcsinálni az említett P9 Lite 2017-es telóval, vagy bármely mással.
De komolyan, elfogultság nélkül.Staker: igen, online rendeltem. De még nem gondolkodom a visszaküldésen, csak csalódott vagyok. Ahogy fentebb is írták: nincs meg az a bizonyos +. Flagship de nem érzem annak. S még hibái is vannak, nem is kevés.
-
rhonin
senior tag
Nekem nillkin van amit feljebb szidtak. Szemből nézve ha pontosan rakod fel akkor nálam takarja a látható részt , de oldalról necces. Az 1-1mm elkélne még oldalra, de akkor meg lehet, hogy elválna oldalt.
Felül takarja a kamerát de hogy ront-e a minőségen az jó kérdés.
Ettől függetlenül jó a tapintása csak kicsit drága itthon. -
KZP
őstag
Nekem az van rajta, kb. 1 hete. Mindkét oldalán van kb. 1,5-2 mm, amit nem fed a kijelzőből. A két szélén nem akart rátapadni (a lekerekítés miatt), de egy Youtube-os videó és egy kis extra szűz olívaolaj segített ezen a problémán.
Én a Speedshop-ban vettem, mert a 220volt a megrendelésem rögzítéséről még visszaigazoló email-t sem volt képes küldeni (1 hete).
Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem adnak adott telefontípusokhoz való fóliához szilikonolajat automatikusan... -
-
Szia,
Gratula, használd egészséggel!
spanyoll: Hagyd, néhány embernek komoly probléma, valakinek olyan szinten, hogy a törölt regisztrációja után másikkal folytatja ezt a témát.
Ez van, fogadja el mindenki a másik preferenciáit és hozzáállását, senki ne próbálja a másikra ráerőltetni az ő meglátását és nem lesz gond.apezka: Nagyjából egy éve nyílt, cikkeztek is róla akkoriban: Link
Azért jegyeztem meg, mert nem sokkal előtte vettem a Mate 9-et.
Csak nem történt valami a telefonoddal, sérülés vagy ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest