- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonye
senior tag
-
Tl;dr: ÁSzF / PTK alapján sztem esélytelen bármilyen jogi lépés, fogyasztóként is...
No offense, de olvasd el még 1x a Google ÁSzF-et, ugyanezt fogadtad el a telefon aktiválása előtt (a beállítások menüből is eléred). Pár idézet:
"Csak a jogszabályok által megengedett módon használhatja Szolgáltatásainkat – ideértve a vonatkozó export-ellenőrzési és az újrakivitel ellenőrzésére vonatkozó törvényeket és szabályokat is. Felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük az Önnek nyújtott Szolgáltatást, amennyiben nem tesz eleget szerződési feltételeinknek vagy irányelveinknek, vagy ha valamely feltétetelezett visszaélést vizsgálunk ki.""a Google is bármikor megszüntetheti a Szolgáltatások biztosítását az Ön számára, illetve bármikor bevezethet vagy létrehozhat új korlátozásokat a Szolgáltatásokra vonatkozóan."
"A jelen szerződési feltételekben vagy a további szerződési feltételekben kifejezetten megállapítottakon kívül sem a Google, sem pedig a Google beszállítói vagy forgalmazói nem tesznek semmilyen konkrét ígéretet a Szolgáltatásokkal kapcsolatban. Például semmilyen kötelezettséget nem vállalunk a Szolgáltatásokon belüli tartalmat, a Szolgáltatások sajátos funkcióit, a megbízhatóságukat, rendelkezésre állásukat vagy az Ön szükségleteinek megfelelő kielégítésére való alkalmasságukat illetően. A Szolgáltatást a jelen formájában biztosítjuk.
Egyes joghatóságok előírnak bizonyos szavatosságokat, például a rendeltetésszerűségre vonatkozó vélelmezett szavatosságot, az adott célra való megfelelőséget és a jogtisztaságot. A jogszabály által megengedett mértékben a szavatosság valamennyi formáját kizárjuk."
"Ha a jogszabály azt lehetővé teszi, sem a Google, sem a Google beszállítói és forgalmazói nem vállalnak felelősséget az elmaradt haszonért, bevételért, az elveszett adatokért, a pénzügyi veszteségért, illetve nem nyújtanak közvetett, rendkívüli, következményes, jelzés értékű vagy büntető kártérítést.
A Google és a Google beszállítóinak vagy forgalmazóinak a jelen szerződési feltételek alapján támasztott bármilyen, így a vélelmezett szavatosságokat is magában foglaló követeléssel szembeni teljes kötelezettségvállalása – ha a jogszabály ezt lehetővé teszi – arra az összegre korlátozódik, amelyet Ön a szolgáltatás használatáért részünkre kifizetett (illetve saját belátásunk szerint a szolgáltatás nyújtásának megismétlésére).
A Google és a Google beszállítói, valamint forgalmazói semmilyen esetben nem felelősek az ésszerű módon előre nem látható veszteségekért vagy károkért."
Persze van ez is:
"Elismerjük, hogy bizonyos országokban Önt, fogyasztóként, bizonyos jogszabályba foglalt jogok illetik meg. Ha a Szolgáltatást személyes célokra használja, akkor a jelen szerződési feltételekben vagy az esetleges további szerződési feltételekben foglaltak semmilyen mértékben nem korlátozhatják az Ön jogszabályban foglalt, szerződéses módon fel nem függeszthető fogyasztói jogait."Másrészt a frissítés elmaradása nem jelenti a fogyasztói jogaid megsértését. Mivel a Play store továbbra is elérhető, a készülék ugyanúgy alkalmas a használatra, mint amikor megvetted...
-
-
Az eddig kiadott és jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő telefonjaik használhatják az androidot(főverzió frissítést már nem kapnak) és a google appjait is az idők végezetéig(amíg egy db is működik közülük) az ezután piacra kerülő telefonjaik viszont nem.Ez a mate 30-as modelleket érinti legközelebb.Addig be akarják vezetni saját rendszerüket.Vagy bejön vagy nem, ez majd kiderül.
-
Aryon87
félisten
Telenor elofizu, de mar nem huseg baltozat, a reszlet kot oda, de barmikor kirizethetem egyben, es johet az ujabb. Jelenleg a Note8 reszlete fog meg, ezert kell kivarnom december-januarig, hogy annyira lemenjen a fennmarado reszlet, hogy a Mate eladasi arabol vegtorlesszem. Utana jon ki vagy a HTC U12+, vagy a M20Pro
-
spanyoll
addikt
Köszönöm a kérdést, pont ezt akartam leírni én is, amikor láttam, hogy mindenki így vált úgy vált, miközben nagyrészt fél éves készülékről van szó.
Nem mondom, mindenkinek a saját dolga, hogy mire költi a pénzét, de én is az általad említett t-nek eladott lélek 2 évig módszert választottam.Mondjuk én inkább használnám 4-5 évig a telefont, mintsem havonta váltogatni, de hát kinek mi a fontos ugye
-
bandigyerek
senior tag
" ...M10P transzparensen/reklámban/stb. ott volt az a rohadt nagy AI duma, hogy mekkora zsíratom királyság..."
Valamivel el kellett adni. Nem mondhatták, hogy csináltunk egy másik telefont, ami kicsit jobb, mint az előző, vegyétek meg 50e-el többért. Én már akkor könnyesre röhögtem magam, mikor megláttam a Leica feliratot. Viszont a rendszerkezelő M.I. és az üzemidő megfogott, azért is vettem meg. Azt viszont simán megugorja. A videó, meg a kamera képkezelő szoftverét nem fogják finomítani, mert azzal beismernék, hogy nem így gondolták. Presztízskérdés.
-
Aryon87
félisten
-
gusthy
veterán
Többek között ezért jó a mobile outfitters, attól nem vész el a telefon jellege, de legalább olyan jól véd.
Még valami: amikor ezt vettem, akkor nagyon hezitáltam eközött és az akkor épp elérhető note 8 között. De amikor utánanéztem, és azt tapasztaltam, hogy az N8 nekem a munkaidős végéig nem húzná ki, akkor nem volt kérdés. Mert lehet azon hosszasan elmélkedni, hogy a finom részletek hogy s mint vannak, de ha a telefon lemerült, onnantól tök mindegy, hogy mit tudna, ha lenne benne villany.
-
Kija
aktív tag
Az ívelt kijelzős Samsungokra meg nem kapsz üveget.
Nem S9, S8. 4 kollégámnak is van. Mindegyik volt már kijelzőcserén, mert betörött. Ez 85 ezer Ft-os művelet márkaszervízben. Még jó hogy a szakszervezeten keresztül van biztosítás az első törésre.
Egyik srácnak a zsebében tört el, nem is ejtette le.
A másiknak meg azóta a fiókban pihen, a P8 Lite-t használja helyette...
Szóval kell az a tok. Már mentette meg sz én M10P-met is. -
törölt tag
Én egy hónapja váltottam honor 8 - ról. Bár kijelzőben, akkuban, hangszóró minőség /hangerőben, minimálisan gyorsaságban valóban jobb, viszont a kamerától nem dobtam hátast. Nem mondom, hogy rossz, mert nagyon jó, de a honor 8-hoz képest én max a nappali képeknél érzek minimális előre lépést, kevesebb fénynél vagy este, hát.. Néha azt érzem, hogy ilyet a honor 8 is tudott. Összességében nem bántam meg hogy ezt a készüléket választottam, mert hihetetlen gyors, egy pillanatra sem akad meg, ami nekem nagyon fontos, brutál az aksi, az amoled kijelző nem túlszaturált. De éjszakai fotózásnál jóval többet vártam,főleg hogy a hibátlan honor 8 - ra 150ezret pótoltam. 150el nem jobb sajnos.
-
Aryon87
félisten
-
Dictator^
veterán
Mi a baj azzal, ha sasolnak? Attól tartasz, hogy elveszik tőled?
Ha nem, akkor meg nincs ebben semmi.. kis és nagyvárosokban is forgattak már, kisebb pár fős "stábok" azért, meg külön fotósok, nem volt belőle semmi. (Persze van ellenpélda is, olyan területeken, ahol veszélyesebb mondjuk este kint lenni
)
-
axlfsi
veterán
"Ez sem gond, mert pl. a Mate 10 Pro-nál lehet képet rögzíteni azzal, hogy azt mondod "csíz"." -> ez aranyos
nem is tudtam
... mondjuk, elkepzelem, ahogy ott videozok az utcan, fotozok, telefon a gimbalban en meg mormolom a csíiízeket
Koszonom a beszamolot, sokkal okosabb lettem! Majdnem lecsaptam egy Osmo 2-re 48 ezer kornyeken, de ezekszerint ez a Zhiyun nem csak olcsobb, hanem jobb is (es boven eleg a Q, mert a 4 nem hoz semmivel tobbet(?)).
Annyi, hogy mig a DJI belfoldi ertekesites es igy a garancia is, a Zhiyun kintrol jon, az esetleges gariztatas egy horror lenne es ha rajon az AFA vasarlaskor, nem is biztos, hogy olcsobb(?).
-
spanyoll
addikt
Miért a gyári szoftvert használtad ilyesmire?
Telefonos videóra a filmic alap. Aztán akkor van olyan bitráta amilyet akarsz, meg rendes fix fókusz, akár pullinggal, mindennel. Persze attól még rézmacska fasza amit tud másikakhoz képest, de ott azért könnyebb kitaposni a belét a hw-nek. -
axlfsi
veterán
OK, hiszek neked. En is keszitettem Ap-rel par showreelt, aprosagot, de annak mar 18 eve... akkor meg azert rengeteget szoptunk neha egy-egy kodekkel vagy beallitassal, amire fel-1-2 napok mentek ra (Pentium III ill. a IV hajnalan).
Gimbal-t azert adod el, mert igy nem hasznalod mar videozasra a telefont? ((irj ram, ha mar tudod az arat, ... hatha megszabaditalak tole, ha jo aron adod
))
-
punky10
addikt
A képernyő üres pontjára bökve szerintem itt is előjön a widget-beállítás.Nálam a legelső(lehet Nálad nem)a Nova műveletek.Kirakod a kijelzőre,és az előreugró ablakban kiválasztod a kijelző zárolását.Az ikonon hosszan tartva az ujjad,előjön a szerkesztés,itt ki tudod cserélni az ikont egy neked tetszőre.Ennyi...
-
freemanone
addikt
Ezt nem fogja "javítani" senki.
Az a widget a gyári launcher szerves része, nem pedig egy különálló alkalmazás, így külső launcherek közül egyik sem fog hozzáférni.
Talán rootolva lehetne...? Talán..... bár akkor meg már mindegy is, mert van sok megoldás, ami ezt tudja.
Páromnak note8-hoz kerestünk egy ilyet, ott működik, (újlenyomattal feloldást sem vágja haza és egész gyors is) talán itt is megérhet 1 próbát: [link] -
Aryon87
félisten
-
Musaka
senior tag
Szerintem azért a P20 Lite és az S7 Edge vagy S8 nem egy kategória.
Én az S7 Edge választanám.
Pláne egy csaj kezébe Huawei. Páromnak volt egy ideig Honor 8. Kinyírt hogy mindig nekem kellet állítgatom hogy a Viber Messenger hasonló üzik mindig megjöjjenek neki.
Bár lehet csak az én párom nem érti ezeket a dolgokat -
Aryon87
félisten
Koszi. Van ebben a telefonban potencial, plane hogy mostansag kezdtem el a Pro moddal valo fotozast es igy a RAW kidolgozast. Nekem a gyari megoldas is tetszik, de rajottem a RAWbol meg tobbet ki lehet hozni. (Segitseg nekem, hogy a telo nappal automatan allitja az ertekeket, igy azzal nem is kell szorakozni, ejjel van ertelme nekem)
Note8-rol jottem, szamomra sokkal jobb iranyu a valtas, mig masok azt mondjak visszalepes (kamera, kijelzo, jack es SD bovites hianya). Izlesek es pofonok ugyebar.
Bar annak a topiknak idonkenti olvasasabol itelve jol is tettem hogy valtottam
A P20Pro is jobb lesz a kesobbiekben, ha figyelembe vesszuk, hogy a telefonunk hogy kezdte megjeleneskor, es hol tart most. Kb ez varhato annal is, most velemenyem szerint azonos szinten vannak.Gusthy: Bokeh/portre mindegyik gyartonal hibadzik, idovel majd fejlodik ez az irany is.
-
Köszi a tapasztalatok megosztását!
A védelmi funkciót nem kapcsoltam be - a telefon is ragad hozzám/hozzánk, max itthon van úgy letéve -, értesítés pedig csak a telefonra érkező hívásokról és SMS-ekről van beállítva, semmi más nem sürgős/fontos, az előző eszközzel is így használtuk.
Ááá, a gyorsabb pulzus a szobakerékpár, AB generator, futás...stb. miatt van... -
Annyira bejött nekem is a Mate 10 Pro-hoz a Huawei Band 2 Pro, hogy ma a feleségem Runtastic okosórája is Huawei-re cserélődött, bár szántanom kellett rendesen a netet délelőtt, mire találtam készleten, azonnali átvehetőséggel piros-feketét, nekem egyszerűbb volt tegnap a fekete beszerzése, mert az sokkal több helyen van raktáron, csak az ár és távolság alapján kellett szelektálnom az üzletek között.
Igaz, neki Honor 8 van, de azzal is tökéletesen működik. Cserélném már a telefonját Honor View 10-re, de csak nem akarják hivatalosan behozni az országba, a végén még Mate 10 Pro lesz neki is.Sn00k: Nincs mit és bocs, ha túl dedósra sarkítottam, de mindig szidnak néhányan, ha nem érthetően írom le.
-
Mindig mobilinternettel (Telekom) töltöm le és frissítem az alkalmazásokat, mert korlátlan csomagom van és nem tapasztaltam még problémát.
Próbáld meg törölni a Google Play Áruház gyorsítótárát:
Beállítások -> Alkalmazások és értesítések -> Alkalmazások -> Google Play Áruház -> Tárhely -> Gyorsítótár törlése
Ha ez nem segít, akkor esetleg Wipe Cache, leírás az összefoglalóban. -
Nem használtam nagy rekesznyílást a teszthez, mert az más téma.
Az átlag felhasználóknak, akik nem foglalkoznak RAW és hasonlókkal, azoknak ezzel és a hasonló csúcstelefonokkal készített képek auto módban is teljesen jók, nem nagyítgatnak bele ezerrel és nem keresik nagyítóval a hibát, meg a képek fájlméretével sem foglalkoznak.
Ráérnek még kivezetni a JPG formátumot, pláne ha alapul veszem, hogy hány iPhone-os kínlódik az új formátum miatt, hogy mit és hol kezeljenek, ha nem csak a telefonon akarják nézegetni a fényképeket - és nincs bekapcsolva az automatikus konvertálás kompatibilis formátumra, úgy pedig még a Windows és a legtöbb alkalmazás sem kezeli -, mióta bevezették az új formátumot.
Idő kell ahhoz szerintem, mire kellően elterjed és általánosságban használható egy új formátum. -
Más helyett nem tudom eldönteni, hogy megéri vagy sem, csak írta, hogy nem akar többet szórakozni a FF-el, attól pedig tisztább megoldás a Telenoros SIM kártyás, amiatt írtam.
Amit biztos észre lehet venni, az az újabb biztonsági szint, illetve a már állítható egyedi fordulónap annak fontos, akinek adatkorlátos mobilinternetje van, mert abban a firmware verzióban már konfigurálható.
A kamera tekintetében nem tudok gyakorlati tapasztalat alapján nyilatkozni a 131-es firmware kapcsán, mert a kétkártyásomon azt nem használtam. -
-
apezka
aktív tag
Szia!
Én kb. 1 hónapja érdeklődtem erről de senki nem tudott segíteni. Folyamatosan nézegetem a Zhiyun-os videókat kezdetben a Smooth Q-t de utóbbi időben inkább a Smooth 3-t. Az ok egyszerű, a Q-nál nagy a gyanúm, hogy ha "vadul tekered" a gimbal-t akkor koppan a telefon. Eddig szifon X-el és S8-al láttam csak videót, de számomra feltűnően óvatosan forgatták. Ellenben a 3-as bőven nagy mozgásteret enged (és a napokban felkerült a gyári oldalra a Smooth 4 is!). Ettől függetlenül a sok video megnézése után én az Osmo Mobile 2 felé hajlok. Bár nem tud, 360 fokos forgást de jobb a telefon szoftvere, ezt többen is kiemelik, valamint a zoom folyamatos nem úgy mint bármelyik Zhiyun esetében ahol "ugrik" a kép. Az is kiderült a sok videóból, hogy a Zhiyun-ok jobbak az objektum követésben, pontosabban a megtalálásukban , mert ha elveszti a célt, akkor megpróbálja megkeresni azt és ezt elég jól teszi.
A videók alapján abban nem láttam különbséget, hogy mennyire remeg a kép a két (három) típus esetén. Teljesen egyik sem szünteti meg, függ attól is hogy milyen talajon sétálnak/futnak vele.
Én úgy döntöttem, hogy várok március végéig. És amikor már az itthoni üzletben is megfogható, nyomkodható a Osmo Mobile 2 akkor megfogdosom, nyomkodom, hogy elegendő-e az a méret (koppan-e a telefon). Ha kicsi akkor Smooth 3-ra esik a választás majd, ha nem lesz vészes akkor pedig az Osmo marad.Állványügyben szerintem előbb inkább csak egy mini tripodban gondolkodj. Egyrészt olcsóbb is másrészt tapasztalatból mondom, hogy az ember nem cipeli magával az állványt, pláne, ha nincs hozzá rendes táska. Míg a mini tripodot csak beleszúrod a táskád oldal zsebébe és bármikor eléred. plusz ha nagyon szeretnéd használhatod selfi botnak is. Pár kirándulás, családi/baráti buli után már látni fogod szükséged van-e a nagy állványra.
-
Z.É.T.
őstag
Szerintem a Mate 10 pro videóban nem túl izmos. Én csak akkor javasolnám a gimbalt, ha nem csak ehhez tervezed megvenni.
Nánási Pál is M10pro - t használ, a Nánásiék YT csatornán találhatsz az I Lapp You videók között néhányat, ahol használja, de a darabosság gimbal mellett is ugyanúgy megmarad.
Sajnos ebben a Huawei telefonok nem remekelnek.
-
freemanone
addikt
A lényeg az lenne, hogy erről SOHA ne hozzon elő értesítést.
Tudtommal jelenleg, root nélkül, nem megoldható a dolog. Overlay API-val több gond is van/volt Oreo alatt, és mindenhol előjön amelyik alkalmazás ezt használja. Várjuk a frissítést ami valamikor majd talán megoldja. Addigis chat fejek és ablakot rajzoló egyéb alkalmazások ezt az idegesítő üzenetet oda fogják pakolni. Valamint amíg az alkalmazás fut, ott is ragad szépen, csak hogy élvezzem. Max elhalasztom, de az inkább egy gyenge félmegoldás.
A háttérszolgáltatások kilövése is a 128as rom után változott nálam például, azóta folyton fut az adguard és nem lövi ki. Korábbi romokon napi 1x biztos, hogy el kellett indítanom, de inkább többször.
Szóval szerintem nincs új a nap alatt, csak az egyre erősödő, majd a usereken megy a komolyabb beta teszt. Túl sok a szolgáltatás és túl gyorsan kell fejleszteni, így nincs idő jól és olcsón megcsinálni.
Tipikus esete a viccnek, amiben gyorsan, minőségi, olcsó munkát ajánlanak, de csak kettőt választhatsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest