- Súlyos hibát javít az iOS 18.3.1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
karldergroße
senior tag
Én is el köszönök, bár én nem voltam tagja a klubnak, hisz nekem nem volt pro-m, csak sima Mate 10-em, de kivel Magyarországon ennek nem volt fóruma, Titeket követtelek. Az utóbbi időben három cég is kvázi megrogyott, amelyiktől volt telefonom (Nokia, HTC, Huawei), kíváncsi vagyok, hogy a Samsungot tönkre tudom-e tenni
-
karldergroße
senior tag
válasz
Banyaasszony #30557 üzenetére
Очень смутно
-
karldergroße
senior tag
Jajj, micsoda események. Buli után a lányok nem várják ennyire, hogy megjöjjön nekik...
Egyébként az értékelhető vagy jelentős újítások száma a nullához konvergál.
-
karldergroße
senior tag
válasz
yodamester10 #30097 üzenetére
Nyilván tudom, de (majdnem) ugyanaz a készülék.
-
karldergroße
senior tag
válasz
Occon adom #30085 üzenetére
Abszurdak ezek az összeesküvés-elméletetek. Akár kínai, akár nem, a gyártónak nem érdeke, hogy a fogyasztó csalódjon a márkában, hisz nyilván nem fog ugyanattól a cégtől vásárolni, ha nem elégedett. Már ez a kamera-hisztéria is nevetséges volt, nagyrészt hipochondria. Az én mate 10-emen semmiféle minőségromlás nem volt tapasztalható. 2 hónapja kaptam meg az Android 10-et,azóta két frissítést, a biztonsági frissítésem 2020.04.01-es. A telefon majdnem két éves, az akksija 2-3 napot bír. Semmi gond nincs vele, nem értem ezt a jólinformált mindentudó okoskodást.
-
karldergroße
senior tag
válasz
Motion_Blur #29895 üzenetére
Nálam "csak" Mate 10, de a "mindörökké (amíg működik)"-vel egyetértek.
Kimondottan zavarna a notch.
A képernyőméret- és arány volt az egyik akkoriban, ami a Mate 10 mellett szólt nálam, ez még a jó "öreg" 16:9...
Sztereó ez is.
stb.
Szerintem értesítő led minden normális telefonon van, az nem igazán szempont.
Nekem még a Mate 10 mellett szólt a jack, a felbontás és főleg a sd-kártyás bővíthetőség, anélkül nem tudnék meglenni. (De ha pro-m lenne, csak kibírnám valahogy)
-
karldergroße
senior tag
válasz
Motion_Blur #29890 üzenetére
Sajnos az akksi romlik, az enyém sem bír annyit, mint újkorában. 4-5 óra, függően attól, hogy mennyire nagy idő alatt telik ez el. 20% alatt pedig rohamosan fogy. Viszont én is megtartom ezt a telefont, amíg lehet, nagyon jó készülék. Egy-két napig így is bírja. Nincs is most a piacon olyan, amit megvennék helyette, valamin mindegyik "elbukik"...
-
karldergroße
senior tag
Nem tudja valaki, hol lehet a telefon azon idegesítő törekvését eliminálni, hogy állandóan biztonsági mentéseket akarjon csinálni a huawei fiókomba, amely persze nem elég nagy. Ez napi gyakorisággal fordul elő, aztán pampog a telefon, hogy vegyek tárhelyet.
-
karldergroße
senior tag
válasz
fejesg2 #29822 üzenetére
Én is, szerintem a legjobb megoldás, és szükségtelenné teszi az AOD-t. Ha pedig meg akarom tudni, mennyi az idő, az órámra nézek. Nem kell mindig a telefont buzerálni.
Ettől függetlenül sajnálom, hogy a Huawei-jel így elbánt Trump, mert nagyon tetszik a Mate 10 és a következő készülékem is Huawei lett volna.
-
-
karldergroße
senior tag
Én csak azt tettem szóvá, hogy a kolléga azzal jött, hogy "pro" modell előbb kellene, hogy megkapja a frissítést, mint a sima + rávilágítottam arra, hogy a Mate 10 esetében a "pro" verzió nem a sima még jobb verziója, hanem egy másik - hasonlóan jó - készülék más igényekre. Természetesen rendben van az, hogy valaki a pro-t vette meg, főleg úgy, hogy a sima nem is volt hivatalosan kapható. Életem legjobb telefonja a Mate 10 és csak azért nem vennék legközelebb is Huawei-t, mert nincs rajta Google (egyelőre...). Ezzel a frissítéssel egyébként ebben a telefonban még egy jó év biztos benne van.
A tárhelyről meg annyit: nekem nem üres hely az 520 GB, mert tele van zenével és filmmel. Ez a hobbim, mit csináljak. Csak azt jegyeztem meg, hogy nem hátrány, hogy egy telefon sd-kártyával bővíthető. És azért "írogatok" ide, mert az én telefonomnak nincs fóruma, mivel nagyon kevés magyar embernek van ilyen, és mégiscsak a pro áll hozzá a legközelebb.
-
karldergroße
senior tag
válasz
deka10 #29803 üzenetére
A pro nem jelző. Nyelvtanilag sem. Miért árulnak Ázsiában pro-t is? Halvány lila gőzöm nincs. A RAM-ban igazad van, bár ez annyira nem látszik:
https://www.youtube.com/watch?v=6d3pKh7EjEU
Az pedig, hogy nem opció a kártya... De, a microsd-slot pontosan egy opció:
https://idegen-szavak.hu/opció
Nekem 520 GB szabad helyem van, neked kb. 80. Tehát ez egy opció. És ha megszakadsz, akkor sem tudod bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz
deka10 #29801 üzenetére
A neve az "európai verziónak" pro lett azért, hogy különbözzön a simától. Nem úgy csinálták, mint a Samsung, ahol az S10 plus mindent tud, amit az s10 és még meg is fejeli azt. Más célközönséget céloztak meg a Mate-tel és a Mate "pro"-val. Azon kívül valamilyen titokzatos okból a Mate 10-et Európában nem forgalmazták. A Mate 10-nek nincs amoled kijelzője, de egy nagyobb felbontású - egyébként kiváló minőségű - kijelzője van, hagyományos képaránnyal. A nagyobb felbontás és a hagyományos 16:9-es képarány nekem fontosabb volt, mint az amoled. (Pl. az LCD nem tud beégni.) A Mate 10 nem vízálló, viszont van rajta Jack, ami nem hátrány. És az sem, hogy az ujjlenyomat-olvasó az elején van. Valamint - ami nekem például nagyon fontos volt - bővíthető SD kártyával, ami egyértelmű előny. A pro-n csak 128 GB van, minusz rendszer. Nekem 512 GB-os kártyám van a Mate 10-ben, egy halom hangzó és képanyaggal. A két telefon mindent egybevéve nagyjából egy színvonalon mozog, mutatja ezt az is, hogy a GSMArena tesztjén egyforma - 4,3 - pontot kaptak. Tehát az az indoklás, hogy a pro-nak jobban meg kellett volna kapni a frissítést, nem áll meg. Más kérdés, hogy én sem értem, miért.
-
karldergroße
senior tag
válasz
Oldman2 #29793 üzenetére
Értesítő LED a sima mate 10-en is van. Az AOD szerintem úgy hülyeség, ahogy van. Csak az akksit zabálja. Nem létezik, hogy állandóan látni kell azt, mennyi az idő, meg van-e valami a facebookon. Hogy ezt lássam, elég megpöccintenem illetve megemelnem a telefonom tokját és máris látok minden "fontosat".
De azt persze belátom, hogy az igények eltérőek lehetnek.
-
karldergroße
senior tag
válasz
deka10 #29785 üzenetére
Értem. Tehát a neve számít
Fejesg2:
Az ips-védelem számomra olyan, mint ha elefántriasztót szerelnék fel a lakásra. A jack pedig nem a füles miatt kell. Nekem is van bluetooth-fülesem, de a hifi-erősítőmhöz és a konyhai aktív hangfalamhoz csak így tudom csatlakoztatni a készüléket. Ezen kívül nekem annak idején 2018-ban még a nem pro verzió mellett szóló szempont volt, hogy a keparány a hagyományos 16:9 legyen, nekem nem tetszenek a hosszúkás kijelzők. Más kérdés, hogy ha le kell cserélni ezt a telefont, olyat már nem fogok találni.
[ Szerkesztve ]
-
-
karldergroße
senior tag
válasz
eurolac #29748 üzenetére
Kb. 20 perc alatt felment, letöltéssel együtt. FR-et nem csináltam.,
Először is: minimális az újdonságok száma. Semmit nem veszít az, akinek még nincs.
Kicsit áttekinthetőbbek talán a beállítások, van dark mode, az értesítési sáv és a gombok dekoratívabbak. Viszont van idegesítő "újdonság" is. Eltüntették az alkalmazások gombját, csak pöccintéssel lehet belépni az alkalmazásmenübe.
Fogyasztásról vagy melegedésről még nem tudok beszámolni. -
karldergroße
senior tag
https://www.rprna.com/news/huawei-mate-10-monthly-update-news/amp/
Ennyi volt, gyerekek...
-
karldergroße
senior tag
válasz
Sterilzona #29517 üzenetére
Sehogy, én se találtam...
-
karldergroße
senior tag
[link]
Nincsenek elragadtatva ( 5 / 3,9 ) -
karldergroße
senior tag
válasz
karldergroße #28142 üzenetére
Az üzemidő egyértelműen romlott. Éjszaka, repülő üzemmódban 4 %-ot esett, ilyen még nem volt. Idegesítőek a szögletes ikonok is.
-
karldergroße
senior tag
A, az enyémre is megjött ez a 9.1.
A változások száma 0 (nulla). Nekem ugye még AOD-m sincs, amit korábban elb@szhattak volna (mert sima mate10-em van), szóval a legkisebb változást sem tapasztalom. Hatalmas fejlesztés történt megint. -
karldergroße
senior tag
-
karldergroße
senior tag
-
karldergroße
senior tag
válasz
Kiskutya #27737 üzenetére
Nekem is talán egy picit rosszabb lett a kamera 9 alatt, de mivel nekem nincs AOD-om (mert nincs amoled-em sem) és ezért ez a problémám sincs, nem igazán van kedvem egy bizonytalan rendszert feltenni... Szóval nem tudom. Ha a kamerát javították (amit nem hinnék, ahhoz valószínűleg nem nyúltak hozzá), akkor talán érdemes lenne.
-
karldergroße
senior tag
Ezzel a Google-üggyel jól hazavágták a huawei-ek használtpiaci értékét...
-
karldergroße
senior tag
válasz
peterson79 #24008 üzenetére
Nálam is ez van. Kb. 3 napja. Gyűlölöm a Facebookot, le is fagyasztottam, de a messengert használom kapcsolattartásra. És nem jelez, ha jön üzenet.
-
karldergroße
senior tag
Az enyém nem mate 10 pro, hanem csak mate 10, amit Magyarországon nem forgalmaztak hivatalosan. Nekem azért kellett az, mert jackdugós, bővíthető microSD-vel és jobb a kijelző-felbontása. Ezek szerint a 167-es végű csak a sima Mate 10-re érvényes. Mindegy, köszi azért. Csak ne frissítsen, valahogy ezt akarom elérni.
-
karldergroße
senior tag
Megjelent a telefonomon a frissítés lehetősége. (A 167-es végű). El lehet tüntetni azt, hogy erre figyelmeztessen? Idegesít az a piros pötty. Amíg lehet, nem akarok frissíteni. Attól is félek, hogy fogja magát és lefrissíti. Milyen beállítás segít ezt megakadályozni?köszi a válaszokat előre is...
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
Elolvastam az utolsó 500 hozzászólást, és egyértelmű: az oreo "finomabb" mint a "pite".
Nekem sem jött még meg a pie, de nem is érdekel. A régi rendszer most kiforrott, tökéletes. 3 napig bírja egy töltéssel, minden flott, gyors, belakott.
Egyedül már a beszélgetések rögzíthetőségének megszüntetése miatt sem mennék át szívesen 9.0-ra, de min. 5-6 olyan súlyos problémáról olvastam, amelyek nem teszik vonzóvá a pie-t.
-
karldergroße
senior tag
válasz
raymondcurto #22499 üzenetére
Még ez is... Nem értem továbbra sem, miért érdemes foglalkozni a pie-jal, azt meg végképp nem, miért kell hisztizni, ha pár napot késik.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz
Dictator^ #22482 üzenetére
Annyit szoktam este csinálni, hogy kilépek az összes futó programból. A WiFit, a mobilnet és a helymeghatározást bekapcsolva hagyom, BT soha sincs bekapcsolva nálam. Szinkronizálás (Gmail, Skype & Messenger) folyamatos (igaz, nem sok üzenetet kapok éjszaka). Így merül 1-2, esetleg 3%-ot 8.1-es androidon. A mate 10 elképesztően jó telefon, gondolom, a pro is az.
-
karldergroße
senior tag
Nem értem miért fontos annyira ez a frissítés, szerintem ez csak a szokásos neofil hiszti, az android 9 semmilyen említésre méltó újdonságot NEM hoz, viszont pl. megakadályozza a hívásrögzítést. Én tutira nem frissítem, mert a telefonom (ami egyébként nem pro, csak sima Mate10) zseniálisan működik jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz
Motion_Blur #19401 üzenetére
Ezt nem értem. Nekem Mate 10-em van ( a kínai, nem pro), de egy éjszaka alatt mindig 2%-ot merül. Kilépek előtte a programokból, de a wifi és a mobilvétel is megy + minden szinkronizálás.
-
karldergroße
senior tag
-
karldergroße
senior tag
válasz
karldergroße #17560 üzenetére
Hogy válaszoljak a saját hozzászólásomra, annyi látható változást hozott ez a több, mint 4 GB-nyi frissítés, hogy a Wi-Fi-ikon az értesítési sávban átkerült a bal oldalra. Fasza.
-
karldergroße
senior tag
Huawei Mate 10-em van (nem pro), és egy 4,16 GB-os frissítás ért el:
ALP-AL00 8.1.0.326(C00).
mit tud ez?
-
karldergroße
senior tag
Elég vicces, ahogy itt egyesek ettől a frissítéstől várják a megváltást. Szerintem ez egy ilyen készüléknél max. egy jó adag placebo-hatásra lesz jó.
-
karldergroße
senior tag
Örülök, megjött a Huawei Mate 10-em és gyönyörű. A képernyője, képaránya, az SSD-kártya valamint a jack miatt nem a pro-t választottam, bízom benne, szerencsém lesz. Na meg az ára is kedvezőbb ennek. Amúgy mindenben tökéletes készülék, főleg a fényképezőgép tetszik. Mivel a két telefon sokban megegyezik figyelem a topicot a jó tippekért.
-
karldergroße
senior tag
Itt kérdezem meg, mert a Huawei Mate 10-nek nincs topicja.
Szerintetek van gyárilag fólia a Huawei Mate 10-en? (Bizonyos okokból azt szeretnék, nem pro-t). Nemrég vettem a családban valakinek egy P9 Lite-t és azon volt. A ti pro-tokon is volt, amikor megérkezett? Köszi a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz
beyruth82 #16092 üzenetére
Van bt-fülesem, soundmagic márkájú (E10BT) és egy vezetékes is (E10C). A bt-s volt drágább, mindkettő 10 és 20 ezer között van. A vezetékes sokkal szebben szól. A bt-s zenehallgatáskor vannak apró zajok és minimális kihagyások, amelyek engem idegesítenek. (Több bt-fülest is kipróbáltam már.)
-
karldergroße
senior tag
A vízállóság semmiképp.
A kijelzőnél vonzana az amoled, viszont ekkora kijelzőnél jobb a nagyobb felbontás. Hozzászoktam a HTC 10-nél.
A jack hiánya kifejezetten taszít. Tudom, hogy előbb-utóbb egyiken sem lesz, de most még utoljára szeretnék egy jó telefont azzal.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
Tudom, ilyen sufnis volt a HTC10-em is, semmi baja sem volt soha, most 2 éves és gondoltam, lecserélem. A Huawei-jel csak kellemes tapasztalataim vannak eddig. Nekem nem kell a Mate 10 pro a rosszabb felbontású kijelzője és a jack hiánya miatt első sorban. A Mate 10-ről csak jót olvastam és nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
Bocsánat, hogy nem olvasok vissza, egy rövid kérdés: én Huawei Mate 10-et és nem pro-t szeretnék, mert szerintem a legtöbb vonatkozásban az a készülék nekem jobban megfelel. Magyarországon lehet kapni a Mate 10-et? (Nyilván szürkeimportból...) Tudtok valamit ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hosszított kijelző, MI, Leica kamera, üvegborítás, OLED kijelző: tényleg beleraktak mindent, a kérdés az, hogy ez elég-e.
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Súlyos hibát javít az iOS 18.3.1
- Renault, Dacia topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest