Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- iPhone topik
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
--------------------------------------------
Karácsonyi telefonajánló 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mhydas99
üzenetére
Azért ilyen nagy a büdzsé, mert ha az Alma meghal ki tudja miért, akkor azonnal legyen egy használható telefon, amivel elvagyok x napig, míg a szerviz, a gari vagy az élet eldönti merre menjek tovább. Jelenleg almásabb az ökoszisztéma, de ez eddig a kíváncsiság és kis részben szükség szülte helyzet volt, az autó rendszere csak almát evett, droidot nem
Ez megváltozott, így megint kinyílt a világ, de persze még majd 2 év? (ki számolja
) van vissza a 16 pro részletéből, addig nem hiszem, hogy váltás lenne.
A Nothingot is megnézem, ha már egyszer.
Samu 25 meg van Asszonynak, azon kiélem magam, ha ismét OneUI kell
Köszönöm Neked is!
-
mhydas99
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Backup telefonhoz merten szep nagy a budzse, igy konnyu ajanlani. Amit nem irtal, az hogy a dual-sim az 2 fizikai helyet jelent vagy jo akar az 1 fizikai+1 e-sim is?
5 ev mulva nagy esellyel meg a mostani 2 eves csucsprocik is birjak majd a strapat, 5 evesen az akkori csucs S21 is pattogos rendszerben boven, pedig csak 800k koruli antutuja van mar...
Szoval igy nezve a te hasznalati szokasaidra ea hogy irtad foleg otthon hasznalnad felesleges szerintwm annyit kolteni ra. De ha mindenkepp jo minoseget akarsz de azert az ar is szamit, akkor felso-kozepkategoriaban gondolkodj.1. Xiaomi 15T (nem a Pro, kameraja szinten jo, kelloen eros a hardver es a te szokasaidat nezve nem kell Pro, ar-ertek aranyban kivalo telefon...annyi a hatranya, hogy nincs benne wireless charging).
2.Xiaomi 15T Pro, ha megis, ahogy mar korabban is jeleztek.
3. Honor 400 Pro (batran veheted, jo kis telefon, Snapi 8 gen 3 van benne, most mar 2 eves csucsproci, de kivalo teljesitmennyel, fotokban videokban szinten jo)
4. Ha extremitast keresel, ott a Nothing Phone 3, beesett mar az ara, ha 250k alatt megtalalod valahol akkor jo vetel. Kamerai eleg jok, hardver szinten 8 gen 3 szintu. Nagyjabol ilyeneket ajanlok teljesitmenyben.
5. Emlithetnem meg a Samsung S24FE/S25FE vonalat is, de azert nem teszem, mert alaparon csak 8/128GB tarhellyel jonnek, ami egy vicc. Hasznalhatoak jol termeszetesen, de annyi penzert mar a fokent kinai konkurencia mindenben tobbet kinal, akksi, toltesi sebesseg stb...ha szereted a OneUI-t, akkor azert itt hagyom.
Ezek nagyjabol 170-270 ezer forint kozott mozognak.
Van meg sok mas is, mivel a kriteriumaid nem olyan nagyok, sot. Ha tenyleg raszornad a penzt, akkor vehetsz barmit gyakorlatilag a 2025-os csucsok kozul, mind jo lesz. Szerintem hulyeseg, de a te penzed. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Én jobbnak vélem ár-értékben a 15T Pro-t.
Amit látni-tudni kell, más proci, de lóerő van mindkettőben, a Poco csúcsszettet kapott.
Kamerában van egy kis eltérés, ha csak megapixeleket nézünk.
Aksiban kisebb a 15T Pro, de állítólag nagyon jól bánik az aksival.De mindenképp olvass utána, hogy megfelel-e az igényeknek.
-
Üdv,
backup (második) telefonnak kellene nekem valami androidos jószág.
A mostani backup a régi Samu S20+ 5G-m, ami már 2 hátlapot és egy akkut elfogyasztott. Működik, igazából a leeső hátlapon kívül más baja nincs, de inkább fiókba tenném mint sem szervizbe vigyem hátlapcserére (az akkuidő botrányos).Kevés kritérium van, de azok fontosak:
- 2 kártyás legyen, és kezeljen e-simet
- Legyen wireless töltés is
- Amoled kijelző és a kaputelefonnál jobb minőségű kamera
Amúgy folyamatos használatban lenne, bekapcsolva, benne egy feltöltős One SIM kártyával, de 99%-ban otthon, wifiről használnánk döntően tartalomfogyasztásra, gyors fotózásra, stb.
Poco F8 ultrát néztem, tudom hogy elég drága backup telefonnak, de így újabb 5 évre meg lenne oldva ez a probléma.
Esetleg tudtok ajánlani valamit hasonló tudásban, de olcsóbb kivitelben?
Hazai, legalább 2 év garis telefon érdekel csak, Alis és zugGSM boltok köszönöm nem
És előfizu, rablánc sem érdekel, van épp elég
Köszönöm szépen!

-
válasz
Wallenberg
üzenetére
Ezt 99%-ban az összes mai telefon tudja, mivel az alap android része.
De, vannak gyártók, akik a belépő/alsó kategóriás telefonokból szándékosan kiveszik a dupla koppot!
Ha konkrét telefonra vagy kíváncsi, akkor olvass teszteket, nézz videókat vagy érdeklődj a saját topikjában. -
Wallenberg
senior tag
Duplakoppos ébresztés és altatás melyik márkáknál (és azon belül mely altípusoknál) van meg? Gondolom például a Xiaomi telefonokra, ott van ilyen lehetőség. Más márkáknál mi a helyzet? Samsung, Vivo stb?
-
Tudom, már régen írtam (3-án
), de az offot fejezzétek be! -
mhydas99
senior tag
válasz
User05
üzenetére
Ugy vettem eszre, hogy torrentnel (3 zsinorban de egymas utan, nem egyszerre) folyamatosan lassul a letoltes pedig a peer alapjan maxon kene mennie, szoval a szolgaltato szabalyozta le (Yepp probahet volt, adtam neki). Mondjuk Budapesten a kozpontban villamgyors, meg kell hagyni, atlag 700mbps volt a sebesseg, bar lehet ez csak a probahet "beetetese" volt. Mindegy mert lemondtam utana
Eloszor maxon toltott le, aztan fele olyan gyorsan majd harmadjara mar majdnem negyszer addig tartott. Meret azonos volt 200 mb +/-. Telo akksija is 85-80 szazalekon. Szoval visszafogjak a sebesseget, ha erzik hogy megy a peer. -
titi12
senior tag
Legalább ellensúlyozzátok az én ~0-mat!

-
User05
tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Ha nincs wifi én simán elhasználok heti 100gb-ot. Nagyon keveset is mondtam. (Streaming, torrent, youtube, film, böngészés)
Wifivel nyilván más, mindig körülötte vagyok olyankor. Jelenleg viszont semmilyen wifi nincs itthon, és igenis jól jön az a korlátlan, mert a 15 gb második nap már elfogyna
Sokszor 20-25gb egy unalmas hétvégi nap. -
mhydas99
senior tag
válasz
titi12
üzenetére
15 giga az atlag Nyugat-Europaban es Amerikaban. Van aki havi 500 gigat hasznal, sokan havi 150-et, meg tobben meg havi 5-ot. En atlagosan havi 8 gigat hasznalok, de 20-as csomagom van. Par honapja 50 volt, de sosem kellett annyi, a legdurvabb honapban is 16 gigat hasznaltam. Igaz mindkg benyomom a wifit ha bemegyek valahova amit ismerek. Tudom tapasztalatbol, hogh ma mar sokan csak mobilnetet hasznalnak meg otthon is (nem csak az adatmennyiseg, de az akksiido miatt sem tul jo valasztas BTW). De ez van.
-
sztivo
őstag
válasz
sutyerák007
üzenetére
Szia!
Én Pixel 9/9a-t mondanék, ha biztosan akarsz frissítéseket kapni, kamerás képességei is jók, kérdés a stock android mennyire jön be. -
mhydas99
senior tag
válasz
Drughi
üzenetére
Kulonbozo kutatasok mar kimautattak, hogy egy atlagember havi 15 gigabajtnal nem hasznal tobb mobilnetet, termeszetesen ha megbizhato wifi kozeleben vannak kapcsolodnak.15 Gigabajt/ho. Evekkel ezelott olvastam es meg most is megallja a helyet a tobbsegbek, mert a legtobben hosszu orakat toltenek el egy helyen allandoan, szoval ott lesz wifi. A legtobbszor, a tobbsegnel, nem mindenkinel.
Ha eleg a 15 giga is, akkor minek kene korlatlanra (olyanra, ami nincs sebessegleszabalyozva) fizetni? Gyors korlatlan net 10 ezertol kezdodik. Oke, most ott a Yepp az olcsobb, de mondjuk havi 50 vagy 100 perc melle es mar az is 9-10 ezer korul van havonta. Es az az egyik legolcsobb gyors korlatlan csomag. Az atlag az 15 ezer/ho. Feleslegesen...
Ha az atlag olyan csomagot valasztana, amit valoban kihasznal golyamatosan, az havi 6 ezer korul lenne jo helyrol valasztva. A difi a 6 ezer es az olcsobb 10 ezres caomav kozott havi 4 ezer, az eves 50 ezer forint. Ment a kukaba es az a minimum kulonbseg, atlaggal szamolva evi 110 ezer....nem mindegy. -
mhydas99
senior tag
válasz
vlesi69
üzenetére
Azert a te hozzaallasod a mentesekre es tarhelyre ugy a felhasznalok 80 szazalekara nem igazak, ugye tudod?!
Ok csak hasznaljak a telefont, nem igazan valogatnak fotot, nem albumoznak, cimkeznek, szerkesztenek. Letoltenek sok mindent, rengeteg gif meg screenshot es jol be is telik a tarhely. Kulso tarhelyre mentes naluk nem jatszik, amig ingyenes a felhos kapacitas, addig azt csinaljak, persze olyanok is vannak azert, akik fizetnek erte, de jellemzoen az ingyenes az elterjedt.
Szoval ha a kenyelmesseget nezzuk, a nagyobb tarhely mindig jobb. -
KISDUCK
addikt
válasz
Drughi
üzenetére
Kinek mi a preferenciája. Decemberben vettem Nord 5-t 512GB-al. Jelenleg a micro sd hely telefonokban olyan mint a fehérholló és mivel hosszú távra tervezek a telefonnal, nem akarok a hely miatt szívni, ha megtelik megtelik, ha 80%-a üres lesz akkor üres lesz, bánja kánya. Gondolom nem sok telefon adta még fel a harcot, mert a flash memória feladta, de azért jellemzően a nagyobb tárhely esetében több írást bírnak ki.
Nem tudom, hogy mennyi volt a kiesebb modell ára amikor megvettem a telefont, de most abban a shopban 20k a difi és az 12GB helyett csak 8GB rammal rendelkezik, oneplus oldalán most 80 euró a difi. Mondjuk 20k HUF-fal olcsóbban vettem decemberben a 12GB/512GB mint amennyi most a 8GB/256GB. Én azt mondom, hogy aki hosszú távra tervez annak érdemesebb rámenni a nagyobb modellre. -
Drughi
addikt
válasz
vlesi69
üzenetére
Tavaly 1 évig voltam el egy 64GB-os iPhone-on, úgy hogy 7-8GB folyamatosan üres volt.
Volt rajta játék is.Most 256GB-os a X15-öm, 170GB szabad....
A felhők és a korlátlan mobilnetek korában ez már nem a legfontosabb szempont, mint tizenéve amikor dilemma volt, hogy 8 / 16 / 32 GB legyen. -
Ez a tárhely kérdés mindig egy vita téma volt. Van felhő tárhely, gugli tárhely. Én például ha fotózok, tesztképeket készítek a telefonnal kitöltöm gépre, onnét külső ssd-re. Ha utazgatunk fényképezőgéppel fényképezünk, de telefonokkal is, volt olyan útunk a telefonokkal kb 700-700 kép a fényképezőgéppel 1200 kép, aztán szelektálás és mentés. 128 gb is elvagyok még a letöltésekkel együtt is.
-
User05
tag
válasz
elekresz
üzenetére
Szia. Természetesen sokkal jobb kamerákban a 15. Akkuban is lesz sok előrelépés, illetve töltésben is. Picit magasabb kategória, max az új rendszert kell megszokni.
Pixel attól függ melyik, a legújabbak (9,10) nyilván szebben fotóznak, de a már 3-4 éves pixelek lemaradnak hozzá képest. -
elekresz
tag
S23-ast cserélnék a kamera miatt, minden másban semmi gondom vele és a Xiaomi 15-öst ajánlották. (A Pixel vonal nálam nem jön be). Ez lehet érdemi előrelépés, pl gyerkőc beltéri fotókban? (a fizikai méret növekedést nem preferálom, de ha tényleg jobb kamrában, az főbb prioritás lenne)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Rhino82
üzenetére
Volt ilyen chipsetes telefonom, amúgy ha jól van optimalizálva és minden más körítés is jó, akkor gyors, pattogós a rendszer, és amúgy pont egy 8s Gen3-hoz mérten éreztem én is ( Poco F6 és Nothing 3a, sőt bocs ott 7s Gen3 volt, ami még karcsúbb is a 7 Gen 3-hoz képest. ) -
Rhino82
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Igen pont itt néztem én is nem rég mekkora különbség van köztük.(Vásárlás előtt féltem is)Meg van még a 200 pro is. Hol ezt hol azt nyomkodom. Nem hittem volna, hogy ez a kategória már ennyire élhető. Persze valószínűleg ahogy nőnek az appok igényei és az új frissítésekkel az op rendszer követelménye, valószínű majd később jön ki a hátránya 1-2 év múlva. De ennyi pénzért, hibátlan. Ráadásul kaptam mellé a tabot is. ami valószínűleg megy eladásra... már ha megmarad a 400 végleg.
A 200 pró mellé is kaptam még másfél éve a pad 8-at.
Az is teljesen rendben van, gyenge a proci de tartalom fogyasztásra szinte minden nap használom. Semmi gond nincs vele.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Rhino82
üzenetére
Érdekes amúgy, mert van köztük egy 80%-os teljesítménykülönbség, de ha nem érződik ennek hátránya az csak jó.
-
Rhino82
aktív tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Eddig nagyon pozitív csalódás ez a honor 400.
Persze úgyis pár hónap után kap az ember teljes képet a telefonról. De honor 200 próról átköltözve eddig nem érzem, hogy ez egy jóval gyengébb készülék lenne. Vagy azért mert még nagyon új, vagy ügyesen optimalizált a honor. Ez a sík kijelző és a méret pedig felüdülés, nagyon kényelmes.
-
mhydas99
senior tag
válasz
sutyerák007
üzenetére
Xiaomi 15T vagy ha jol korulnezel, akkor OnePlus 13R. Ezek nagyon jo valasztasok az arkategoriaban. Ha fontos a valoban hosszu frissites (5,5 ev meg mindig, bar a masik kettore is sok ev van) es egy megbizhato rendszer, akkor ott van a Samsung S24FE is. Ezek mind jok, szubjektiv melyiket valasztod.
-
User05
tag
válasz
sutyerák007
üzenetére
Szia. Talán egy Xiaomi 15T-t mondanék. 15T Pro lenne a legjobb, de sajna drágább kissé. Edge 60 Pro ennyiért nem éri meg. S25FE is jó választás lehet ha kifogod jó árban. (Bár a 2 drágább közül inkább 15T Pro)
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Kb. 5 év után vennék új telefont. Nem követtem a piacot így szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg egy redmi note 8-at használok.
Árkategória? 220k körül.
- Használt vagy új? Új.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra.
- Mire használnád? Stream/film nézés, fényképezés, videózás, böngészés + mindennapos dolgok. A játék nem lényeg.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android vagy iOS? Nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A jelenleginél lehetőség szerint ne legyen kisebb(itt a kijelzőre gondolok).
- Egyéb igények? Semmi extra igényem nincs.A cél az lenne, hogy olyan telefont vegyek ami több éven keresztül kap egyrészt frisítést, másrészt elég erős hardverrel is rendelkezik, hogy a fent felsorolt dolgokat 3-4 év múlva is gond nélkül ellássa.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
cs.zs.
veterán
-
takidj
csendes tag
Sziasztok, ajánlásokat szeretnék kérni, nyugdíjas apukámnak vennék egy teljesen alap érintőkijelzős telefont, köszönöm!
- Árkategória? 60.000 Ft-ig
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, a mostani egy 7 éves Nokia 3.1., ami használhatatlanná lassult sajnos.
- Mire használnád? Hívások, sms, Viber (videóhívás is), Gmail, Netbank, Időjárás és ennyi
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Nem.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A mostanihoz hasonló méretű, max 148x70x9mm.
- Egyéb igények? Ne dobálja fel folyton, hogy ezt meg azt frissítsd, ez egy nyugdíjas halála. Illetve jó standby aksiideje legyen. -
Off off!
Köszi! -
oli987
junior tag
válasz
qltsar
üzenetére
Xiaomi - n (Poco, Redmi is) global régióson (nem EU!) a legegyszerűbb: [link]
Más régión rom csere gyári indonéz/tajvani romra. (esetleg globálra és a fenti dolgokat megcsinálni) Ezeken alapból Xiaomi tárcsázó van hívásrögzítéssel és menni fog vele minden eu-s app, mivel az alapja globál rom. -
mhydas99
senior tag
válasz
Csuklósbusz
üzenetére
1. Olyan telefont veszel, amin atirhato a regiokod olyan orszagera, ahol tamogatott a rogzites es hasznalhatod.
2. Kihangositva telefonalsz es kozben diktagonnal rogzitesz.
3. Leginkabb ne rogzits hivast, mert felesleges. Ha hivatalos okbol tenned, akkor mjkor a minosegbiztositas szoveget mondjak nezd meg a pontos idot es ird fwl a hivasazonosito szamot es tudsz azzal wrvelni, a cegnel vissza tufjak nezni a hivast. Ha szemelyesen neked kell valamiert, az eleg nagy bizalmatlansagot szul. -
Wolfskin
őstag
válasz
Csuklósbusz
üzenetére
Szerintem egyiken sem. Az android nem engedi, eu-s irányelv. Amúgy egyre több dologból kizár, a kijelző védő management, a hívásmegszakítás, auto kihangosítás, ezekre már nem enged külső appokat. Már az android 9 is csak a hangszóróból tudta rögzíteni a hangot.
-
válasz
Csuklósbusz
üzenetére
Cube ACR-t kell megpróbálni, de a működés nem garantálható! [link]
-
Csuklósbusz
tag
Motorola moto g56, megoldható a hívásrögzîtés valahogy?
-
válasz
Wolfskin
üzenetére
Lehet, hogy te 30-ért vetted a P30pro-t, de ez nem releváns infó, mert mindig az újkori árakat kell nézni.
Megjelenésekor a P30pro egy csúcs telefon volt, tudásban a mai napig felveszi a versenyt egy középkategóriással.
Ha valódi előrelépést akarsz, akkor legalább felső kategóriás telefont kell venned!
A MicroSD-t kénytelen leszel elengedni, mert egyre kevesebb telefonban van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ez megváltozott, így megint kinyílt a világ, de persze még majd 2 év? (ki számolja

), de az offot fejezzétek be!
Viktor0610