- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy csokor, friss Galaxy S25 render
- Távozik a Honor vezérigazgatója
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Windows CE fórum
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wookie
tag
-
tagagaba53
tag
válasz wookie #17597 üzenetére
Erre kattintottam : Szines értesítési sáv
Playáruházból letöltötte telepítette állítólag,de változás nem történt.Újra indítottam a telót is, de nem lett színes
[ Szerkesztve ]
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
wookie
tag
válasz tagagaba53 #17595 üzenetére
Ha a képeken látható piros kék értesítési ikonokra gondolsz,az egy téma része ami a cm11-es romhoz valóÉs fentebb be is linkeltem a play-es elérhetőségét.Van belőle más színű is.
De ezt a "nem akarja az igazságot"-ot nem értem.Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
válasz tagagaba53 #17588 üzenetére
Ha ingyé kell az ikon pack,akkor itt megtalálod.
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
-
wookie
tag
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ilyen telóm, a fiam használta, most a fiókban pihen. Gatyába akarom rázni. Most valami CM rom van rajta, de nem működik stabilan. Random újraindulás, stb. Ezek a korábban a gyári rommal nem voltak. Mókoltam azóta ilyen. Most telócsere előtt vagyok, míg nem lesz meg az új addig használnám. Stock rom elég lenne nekem rá.Próbáltam a gyári romot rátenni memkariról, az un. force install módon, de a kijelző csak magenta színben pompázott, de nem csinált semmit. Lehet a gyári stock recovery kellene rá?
Vagy az is gond lehet hogy előtte egy 209-es volt fenn?
Most egy CWM recovery van rajta. Vagy van esetleg stock rom, amit recovery alól lehetne feltenni? -
tagagaba53
tag
válasz wookie #17587 üzenetére
Még este feltettem, de nálam érdemi változást nem hozott.
Se jobb se rosszabb.
A színes értesítési sáv az érdekelne. Jó pofa.
Még tán az ikonok is.
Talán a Lalin láttam, mikor próbálgattam. / baromi lassú /Köszi !
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
wookie
tag
válasz tagagaba53 #17586 üzenetére
Persze Utólag is mehet.Az végülis csak akkor kell,ha swap-ot akarsz használni.Vannak más swap-ot támogató kernelek is de nekem ez jött be a legjobban.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
válasz gaben0211 #17582 üzenetére
Hali!
Átérzem a gondod,mert én is ebben a cipőben jártam.Egészen addig amíg rá nem találtam az aláírásomban szereplő összetételre.Ezt merem ajánlani.Annyi,hogy a CM11-ből nem a legfrisebb van fent,mert valami abban nem tetszett.A mellékelt képen van a verziószám a hozzá való gapps-szal és kernellel együtt.A CM romban alapban van Zram,ami nagyon nem jött be.Viszont az is csak akkor jön elő ha fent van a synopsis kernel.(Az is lehet,hogy abban van a Zram).Lényeg a lényeg,azt ki kell kapcsolni és helyette mehet a swap.Lejjebb azt is belinkelem.Könnyű megcsinálni,mert mindegyik telepíthető zip.Csak idő igényes,mert minden egyes folyamatnál ujra kell indítani.Én a CM-et is kiganéztam de úgy izomból. Ehhez is mellékelek képeket.Amik vannak azok meg mind hibernálva a Greenyfi-vel.Na ez az ami legalább annyit segít,mint a swap.Amióta ezt a konfigot használom azóta nincs káromkodás. De így sem egy gyorsvonat.Viszont én már azzal is beérem,hogy nem tünik el a státusz bár,vagy ha hívnak nem kell fél napig várni,hogy legyen mit elhúznom.
Szóval fel a fejjel és jó próbálgatást!
Ui.: Az aksi nekem is halódik de amennyit ment azon sem csodálkozom.
Ui2.:A zram-swap-os oldalon ajánlom még a Fstrim.zip nevű csodát,ez olyasmi mint a windowsnál a töredezettség mentesítő.Elvileg egyszer kell telepíteni,utána minden újraindítás után dolgozik.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 12 Pro ッ
-
gaben0211
tag
-
sgergi
veterán
válasz gaben0211 #17580 üzenetére
Sajnos, ha a romcsere nem segít, akkor sok mindent nem tudsz vele kezdeni, mert a custom romok tartják életben ezt a telefont, azok nélkül már nem sok mindenre használhatóak. Nem tudom használtál-e előtte swap-ot, de azt még érdemes kipróbálni, az még elég sokat dob rajta, csökkenti a ramhiányból adódó gondokat. A play szolgáltatás meg mostanában nagyon elhízott, kb. 1 év alatt több, mint duplájára nőtt a mérete és az igényei is, de sajnos nem kikerülhető.
-
gaben0211
tag
2 hete kaptam vissza a szervízből a kis y300amat és hát sokkal lassabbnak tűnik csóri. a kamera is szaggat pedíg előtte nemcsinálta meg akadozik az egész. 206os romot rakták rá de ez nemlehet a baj mert előtte romolgattam sokat és a 206os 209es is volt már rajta főzöttbe is meg gyáriba is. adjatok valami tippet hogy picit felfrissüljön mert én már nemtudom mit kéne rárakni megnéztem az aosp gyári alapú rommal a cm11el pár slim rommal de ahogy felrakok pár programot ami nem messenger mert hülye nemvok akármelyikre nagyon belassul. törlök minden felesleges appot stb de semmi. öreg már szerintem és nembirjí a gyűrődést mint az elején azt a francos play szolgáltatásokat nem helyettsíti valami program mert az eszik rengeteget viszont törölni meg nemtörölhetem mert sok program függöbe van vele mint a mytelenor amin nézem mindig hol tart az egyenlegem. na mindegy szertintem nemigen tudok már kihozni többet belőle csak sajnálom mert csipem ezt a kis telót. nemrég hoztam ki egy samsung galaxy j5-öt ami szép meg gyors meg minden de nemrootolhatom a knox miatt mert akkor oda a gari meg5colos ami nekem nemjön be ezért használom inkább ezt de tényleg ha valaki tud valami jó tippet akkor had jöjjön és csinálom is
-
sanyi02
tag
Sajnos még mindig nem tudtam feltenni a telefonomra olyan rom-ot ami mindent az sd kártyára ment, alkalmazásokat is, mert több ponton elakadok és még a TWRP-t sem sikerül felrakni, ezért keresek valakit, aki pontról-pontra le tudná írni a kezdetektől, hogy hogyan kell csinálni itt, vagy privátban, köszönöm!
-
sgergi
veterán
válasz Peltár #17576 üzenetére
A Black rom egy CM10.1, azaz 4.2 alapú rom, ezért a CM10.1-hez való verziót kell hozzá telepíteni.
Igen, a linkemen szereplő összes rom 5.1-ig bezárólag Y300-ra készült, így mindegyik menni fog a telefonon. 5.0 és 5.1 romok még elég bugosak, és mivel csökken a telefon támogatása, ezért lehet, hogy azok is maradnak, de egy próbát megérnek, legalább érdekesség szintjén.
Összefoglalóban minden alap dolog le van írva, de természetesen hasznos mellé a topikot is olvasgatni. A topik meg azért van, hogy lehessen kérdezni, ha nem vagy biztos valamiben.
[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
válasz Peltár #17575 üzenetére
Szia Sgergi!
Elnézést a láma kérdésekért!
Most volt egy kis időm megnézni a linket amit küldtél, nem semmi. Ez nekem a bőség zavara. Nem gondoltam volna hogy ennyi lehetőség van.
Ha az alábbi javaslatodat szeretném kipróbálni és a Blackrom egy linked alapján meg van már, akkor ehhez a sok Cexstel0.62 kernel közül konkrétan melyik lenne jó.?
"Én Blackrom + Cexstel0.62 kernel + Memory swap for root kombót használok, ezzel megy minden kb. olyan szinten, ami elvárható és elfogadható."
Illetve ha jól értem a link alatt lévő összes rom 4.0-5.1.-ig akár mind fel lehetne rakni erre a telefonra ?
illetve a CM romok adott verziói pl 12.1 az az Android 5.1-re épülTableten cseréltem már romot, de ott alapból támogatott a root és egyebek. Olvasom a fórumot is serényen de
túl sok az infó. Ezért konkrétan az általad használt megoldással kezdeném. Majd kipróbálnám Wookie és Nyisziati javaslatát is. -
gaben0211
tag
hali. tudom hogy nem lehet erről írni ezért körbeírom. találtam a youtubon egy videót amin függetleníti a pali a telót és látszanak a szá,om is amiket beír. ha beírom ugyanezeket a számokat akkor az enyém is független lesz vagy minden darabnál mást kell? ha teszsemazt beírom és nemjó akkor még hányszor próbálkozhatok? ha jól tévedek 3 lehetőség van utánna nemlesz használható egy kártyával sem a teló. régen így csesztem el az egyik huaweies készüléket mert találomra irkáltam be kódokat aztán egyszer lezárt és semmilyen kártyát nemfogadott már el utánna
-
wookie
tag
válasz nyisziati #17570 üzenetére
Köszi a tippet.Annyit még meg tudnál mondani erről a termékről,hogy ez a matt vagy a sikos,ujjlenyomatgyűjtő fajta.A mattot nem szeressük mert nehézkes rajta a görgetés.Amúgy árban korrektnek tűnik.Felhelyezése milyen?Értem alatta a pontosságot.Mármint méretben.Mert volt olyanom is aminek meg kellett vagdalnima sarkait.
Redmi Note 12 Pro ッ
-
wookie
tag
Sziasztok!
Használta valaki ezt a telefont fólia nélkül?
A kijelző mennyire lehet karcálló?
Mert ezek a fóliák annyira gagyik,hogy az ujjam össze-vissza karcolja.
Hozzáteszem asztalos vagyok és néha elég érdesek az ujjaim.
Már kezdem unni,hogy egy hét után olyan kopottnak tűnik a fólia mintha már egy éves lenne.
Mondjuk ilyen e bay-es olcsó fóliáim voltak,mert erre felénk nem lehet venni.
Esetleg tudtok ajánlani rá valami jó,strapabíró fóliát?Redmi Note 12 Pro ッ
-
Devil84
csendes tag
Sziasztok,
Problémám akadt az akksi töltéssel. Rádugom a töltőt (bármilyet: USB, hálózati) elkezdeni tölteni, majd egyszer csak abba hagyja, pl.: kiírja, hogy 30% aztán 2perc múlva már csak 10%, majd újra elkezdi tölteni. Van, hogy órákon keresztül szinte semmi töltés, majd normálisan elkezdeni tölteni 100%-ra. A probléma jelentkezése után pont esedékes volt az új ROM felrakása, miután gond nélkül töltött, gondoltam ezt is megoldottam, de nem, mert csak 3x sikerült normálisan feltölteni, majd ismét jelentkezett a hiba. Kukázhatom az akksit?Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
Mill3r
tag
válasz 0xmilan #17535 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tippeket.
A cache törlése nem jött be. Az adb backup-ról találtam egy leírást a logout-on. Mivel nem igazán megy a parancssorba pötyögés, inkább a total commanderes megoldást választottam. Feltelepítettem a telefon drivert és a programot. A commanderben a leírásnak mgefelelően megtaláltam a telefont és megcsináltam a mentést. Jött is az üzenet, hogy "sikeres a mentés". A problémám, hogy az így létrejött .ab kiterjesztésű file mérete 0 kb. Ez előfordulhat?IDDQD IDKFA
-
atty_hor
tag
válasz sgergi #17559 üzenetére
Kösz!
Következő kérdésem, hogy hogyan tudom a kernelt megadni?
A leírásban nem találtam, ami persze nem jelenti azt, hogy nincsen ott. :-)
Üdv!
szerk:
ui.: azaz:
"recoveryből telepíthető dolgok (kernel, appok)"
szóval sd-re másol, és recoveryben megmutat, telepít és örül?[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz Devil84 #17560 üzenetére
Szia!
/system/build.prop-ban van egy ilyen sor:
persist.sys.main_storage=internal_sd
Itt az internal-t írd át external-ra, mentsd el, majd reboot.
Nagyon régóta használom már ezt a ROM-t és az elején nekem is gondom volt ezzel. Ha jól emlékszem, akkor ez a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Devil84
csendes tag
Sziasztok,
7végén rootoltam a telót, BL nyitás és felkerült a következő rom: [ROM][4.1.1][B209] AOSP MOD [28/02/2015]. Az összefoglaló szerint minden tökéletesen ment, köszönöm.
Viszont lenne egy apró kis problémám: a telefon látja a memória kártyát a tárhelyeknél, minden adat el is érhető, viszont nem tudom beállítani, mint elsődleges tárhely. Ez miért lehet? Nincs is ilyen beállítási lehetőség... A fényképezőnél sem tudom ezt állítani....Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
-
sgergi
veterán
válasz bandi94 #17550 üzenetére
Lefele gyári romot nem tudsz frissíteni, csak magasabb verziószámra, de egyébként a Huawei honlapján Telenorból a B206, Telekomból pedig B190, illetve az általános B199 található meg.
A TWRP mit jelent, hogy kifagy? Ilyenről még nem nagyon hallottam. Ha fenn van a TWRP, akkor onnan simán tudsz bármilyen romot feltenni, nem csak a gyárit, ha nincs fenn, akkor a topik összefoglalóban le van írva, hogy kell telepíteni. Manualt a TWRP honlapján keresnék.
[ Szerkesztve ]
-
bandi94
tag
Sziasztok!
Az enyémen újra akarom telepíteni a gyári romot, de a telefonon B199 es, a huawei honlapján meg csak B187 rom van.Szóval downgrade lenne, de ilyet még nem csináltam, valaki le tudja írni, hogy hogyan működik?
Továbbá szenvedek a TWRP vel is, állandóan kifagy, de ha eljutok odáig, hogy meg tdom nyomni az "install twrp" gombot akkor meg semmit nem csinál.Van valami júzer manuálja ennek a TWRP nek?Teljesen fogalmatlan nem vagyok, még anno x8 ra tettem fel több custom romot is, amig össze nem tört...
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
remélem, még valaki olvassa fórumot.
A kijelző meghibásodása miatt a telefonomat fél éve garanciálisan javították, és egyben - kérés nélkül - frissítették a firmware-t B206-ra. Azóta többször előfordult, hogy a telefon átkapcsolt Biztonsági üzemmódba. Egy ideje sehogy sem tudok belőle kilépni. A hangerő fel + bekapcs. gomb kombinációval lilára vált a képernyő és semmi sem történik. Ha csak simán bekapcsolom, akkor meg a Huawei Ascend feliratnál megakad a bootolás. Ilyenkor vagy 20x kell baszakodnom az akku ki-berakással, mire hajlandó bebootolni - persze biztonsági üzemmódban.
A nagyobbik baj, hogy ez a kib. biztonsági üzemmód egyre több appomat tünteti el (mármint az appok ikonját). Ha egy külső app frissít, rögtön eltünteti a 'csába. Próbáltam, hogy letörlöm az appot és újratelepítem: megy is simán, sikeres a telepítés, de az ikon sehol. Pár hete a Skype-ot tiltotta le, ma meg a Vonatdroidot, ami nélkül nehezen tudok meglenni.
Tudna valaki segíteni? Legalább az appokat kapjam vissza...
Köszönöm.
(A telefon sem volt soha pimpelve.)
-
sgergi
veterán
válasz Peltár #17543 üzenetére
Itt megtalálsz egy csomó féle romot a telóhoz, szokták frissíteni a listát. De ezek kívül is lehet keresni modaco-n. Mostanság nem sok új rom készül, ez a telefon kezd kihalni.
Custom romból nem fogsz olyat találni, amit úgy lehet telepíteni, mint a gyárit, ezekhez mindenképpen kell a TWRP és a BL nyitás.
Én Blackrom + Cexstel0.62 kernel + Memory swap for root kombót használok, ezzel megy minden kb. olyan szinten, ami elvárható és elfogadható.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Peltár #17544 üzenetére
Hali! Az aláírásomban lévő romot használtam Cexstel kernellel és 128 mega swappal. Gyors volt és stabil. Utoljára egy éve romolgattam, úgyhogy linket már nem tudok hozzá.
Ahogy elnézem, nem használsz túl sok mindent, ehhez talán nem is kéne romcsere, elég lenne egy kernelcsere rootolással + 128 vagy 256 mega ram. -
wookie
tag
válasz Peltár #17544 üzenetére
Meg fogsz lepődni de az a legjobb javaslat,hogy állj neki és próbálgasd ki egyiket a másik után.Nálam legalábbis ez volt.Hiába ajánlottak valamit ha az nekem nem jött be.Tökéletes rom nincs!Mint ahogyan a telefon sem tökéletes.Továbbá két egyforma ízlés és telefon használat sincs.Nekem az vált be ami az aláírásomban van de előtte végigpróbáltam egy csomót.Mindegyikből hiányzott valami,vagy nem tetszett benne valami.A végén leszűkült kettőre,amiből a legvégén egy maradt.Ez is messze van a tökéletestől.Vannak hiányosságai de lehet vele élni.Egy biztos,akár mit csinálsz ezzel a készülékkel,akkor sem lesz egy atomerőmű.
Redmi Note 12 Pro ッ
-
Peltár
aktív tag
válasz nyisziati #17540 üzenetére
Szia Nyisziati! Köszi neked is a választ! Csak most vettem észre.
Tudnál esetleg konkrétan javasolni valamilyen romot ami nekem megfelelhet, az általad javasolt paramétereknek megfelel és stabil, ha igen, link is jól jönne hozzá.
Amiket használni szoktam: MX player, FM rádió, ritkán SMS és Telefon, ritkán böngésző, BKK Infó
Ritkán Google maps. Persze nem egyszerre, nagyon ritkán még a wi-fi analyzer. Google árúház.Köszi!
Peltár
[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
válasz sgergi #17542 üzenetére
Szia Sgergi!
Köszönöm szépen a linket is és a linkek javítását is!
Romokban nem vagyok járatos, eddig csak a gyárit ( az összefoglalóban levő link alapján) raktam fel, mert az előző tulajtól sok előzmény fent maradt a mobilon.!
----------------------------------------------------------------------------
KérdésOlyan relatíve friss romokat merre érdemes keresni amik mostanában készültek? ( Max 1 év )
A stabilitás és a gyorsaság a szempont.
Illetve létezik-létezhet olyan amit hasonlóan lehet felrakni mint a gyári eredetit?Üdv és köszi!
Peltár
-
sgergi
veterán
Javítottam a TWRP linkeket az összefoglalóban.
-
nyisziati
veterán
válasz Peltár #17538 üzenetére
Sajna maguk a romok viszonylag keveset gyorsítanak, a legjobb Cyanogenmodok is talán csak 30-50%-ot. Egyébként a gép sebessége pont játékokra jó, single task üzemmódban elég jól teljesít.
A gond a multitaskingnál kezdődik, amikor memóriaigényes dolgokat indítasz párhuzamosan. Na ezt nem szereti. Ilyenkor ki kell söpörni a memből az előző cuccot, pl. fácsé, Viber, Skype, navi, többlapos böngésző stb. Én erőltetett bezárással (forced close) csuktam be a "Beállítások - Alkalmazások - Összes" fül alatti menüben. Ilyenkor ténylegesen le is áll.
A lényeg ezért a memóriabővítésen van. Olyan kernelt kell nézni, ami támogatja a swapot, majd ezután beállítani 128 Mbyte-ot. Elég ennyi, mert tapasztalatom szerint a 128 fölötti rész igénybevétele már inkább lassít, mert az SD kártya elérése azért jóval lassabb a RAM-nál.
Lehet még kísérletezni azzal, hogy nem fájlba rakod a swapot, hanem partícióba, mert így a belső SD-re is tudod pakolni, ami lényegesen gyorsabb a külsőnél. Viszont itt már gond is lehet, nekem egyszer valamiért beletörölt a rendszerpartícióba és rakhattam újra a romot.
Úgyhogy csak óvatosan.
-
sgergi
veterán
válasz Peltár #17538 üzenetére
Köszi a jelzést, új címe van a TWRP honlapjának, ki fogom javítani az elérhetőséget, addig itt van neked a link.
A törölhető programok listája ott van az összefoglalóban, de igazából nem érdemes azzal nagyon foglalkoznod, ha másik romot akarsz feltenni. Inkább keress egy neked tetsző romot.
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Most kezdeném én is buherálni a telefonom (vettem egy használtat erre a célra, ezen gyakorolnék)
Jelezném, hogy az összefoglalóban (nekem) nem jön be egyik TWRP link sem. Homokorázik, aztán idő túllépés.Először szeretnék addig eljutni hogy leszedek minden felesleges programot amit sosem használok, illetve majd egy 4.2.2 gyorsabb Rom-ot raknék fel. A lényeg a gyorsításon van. Kíváncsi vagyok mit lehetne kihozni a készülékből. Játszani nem játszom rajta. Telefon, zenehallgatás,FM, ritkán internet, bkkinfo stb erre keresnék valami romot.
Üdv
Peltár
-
Mill3r
tag
válasz 0xmilan #17535 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ.
A recovery menübe már beléptem és újraindítottam a rendszert, ez nem segített.
(Gondolom ez a cache törlése) Nem vagyok annyira otthon a rendszer "piszkákásában", de az adb-nek elkezdtem utána olvasni. Megpróbálom...
Köszi még egyszer.IDDQD IDKFA
-
0xmilan
addikt
válasz Mill3r #17534 üzenetére
Lehet, hogy elég a cache-t törölni recoveryben (Hang Fel + Power) és akkor az adatok is megmaradnak.
Illetve adb pull /data lementi az összes felhasználói adatot. Ehhez az kell, hogy a gyári recovery-ben működjön az adb, amit most nem tudok tesztelni.
Illetve, ha van adb kapcsolat, akkor már érdemes rendes adb backup-pal mentést csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Mill3r
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
Több mint két éve megvan a y300-as telóm. Nem változtattam rajta semmit, a gyári rom van rajta, nincs root-olva. Tegnap akadozott és újraindítottam, ezt követően a T-s logóig megy a betöltés ott lefagy az egész telefon. Olvasgattam a fórumon, bootloop lesz a problémám erre már rájöttem
Igazából a megoldás is megvan... a factory reset megoldja a gondom. A problémám, hogy így minden elveszik a telefonról. Sajna biztonsági mentést meg nem mostanában csináltam Ha esetleg van ötletetek vagy trükkötök, hogy lehetne az adatok megtartásával életet lehelni a telefonba, az nagy segyítség lenne.
KösziIDDQD IDKFA
-
0xmilan
addikt
válasz kriszwells #17531 üzenetére
[link]. A felsorolt ötből csak a 2. nem tudja az említett funkciót. Érdekes módon pont ez az, amit még le lehet tölteni Play-ről, de a többi is megtalálható kis guglizással.
-
nyisziati
veterán
válasz kriszwells #17531 üzenetére
Maga a YT ilyen, tudtommal nem tudsz mit csinálni. Fordítsd le a telót és rakd töltőre.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Egy újabb kérdésem támadt. Chrome alatt youtube-al vagy maga a YT alkalmazással zenét hallgatok, ha lezárom a billentyűzárat vagy lerakom az alkalmazásokat tálcára, akkor megáll a YT-on a zene lejátszás. Ezt meg lehet oldani, hogy billzár után is szóljon a zene?
Este berakok valami albumot még lefekvés előtt, de zavaró, hogy folyamatosan világít a telefon a sötétben, plusz ugye jobban is merül.
Kösz!Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
tagagaba53
tag
Üdv !
VLC - s gondom van. Rávarázsoltam az M4 sportot.
Ment is szépen. Majd egy kikapcsolás után próbáltam újra,
de azóta csak hangot játszik le. Az MX player-l van kép,
de az borzalmas. Ha használja-nézi valaki, akkor segítene ?Köszi
-
sgergi
veterán
válasz dokee78 #17526 üzenetére
Ahogy olvasgattam jópár embernek dobja ezt a hibát. Két választásod van: Vagy használod az alternatív módszert, amit a topik összefoglalóban is leírtam (ha nem működne a honlapos dolog), vagy küldesz egy emailt az adatokkal a Huaweinek, akkor ők válaszban elküldik a BL nyitókódot.
-
-
adabo
csendes tag
Hello,
Azt szeretném megtudni hallott-e már vki olyanról, hogy factory reset + firmware upgarde B209-re után az eddig használt 3G adatkapcsolat megadta volna magát. Ki - be kapcsoltam többször is + újra is indítottam a telefont de sehogy sem tudtam bekapcsolni a szolgáltatást. Firmware upgrade okozta hiba lenne?
Előre is köszönöm a visszajelzést!
Üdv,
Ádám -
josik
aktív tag
válasz kriszwells #17521 üzenetére
Helló. A face, messenger kombó képes így kicsinálni! Próbáld ki, hogy ezeket leszeded, vagy letiltod!
Te is fiam Bluetooth...
-
sgergi
veterán
válasz kriszwells #17521 üzenetére
Más eszközön jó a wifi? Ha sokáig hagyod bekapcsolva, akkor is ilyen marad?
-
kriszwells
aktív tag
válasz sgergi #17514 üzenetére
Ha pár napig nincs bekapcsolva wifi, akkor természetesen szokott frissíteni és ez lassítja, de enélkül is. Pár napja már be se nagyon jön pl. a facebook, az alkalmazásán keresztül, kiírja hogy hiba, várakozik/kilép/tovább ilyesmi... aztán ha továbbolok is alig akar betölteni stb. Tényleg nincs fent össz-vissz 7 alkalmazás (face, messenger, sport-tracker, youtube, okoslottó, kaparós játék, meg még egy nem jut eszembe) ???
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
dokee78
félisten
Nem tudok BL-t nyitni:
"Sorry, you must use a phone account to submit this application."
-
Fred23
nagyúr
válasz sgergi #17518 üzenetére
Olvasgattam kicsit, és kiderült, hogy van fantázia az OS-ban, de nem érdemes az eddig megjelent Firefox OS 2.0-ás telók közül se választani, mert a 2.2-be kerültek csak be olyan "apròságok", mint copy / paste / select a böngèszôben. A jövôben viszont a 2.5-tel jönnek majd készülékek, és azokat már akár meg is lehet venni félelmek nélkül.
-
sgergi
veterán
válasz Fred23 #17517 üzenetére
Köszi. Sajnos a Firefox OS az én ismereteim szerint is nagyon fapad, baromi sok dolog hiányzik, vagy nem átgondolt. Az elmúlt időszakban én nem is találkoztam vele, még hírek szintjén se, nem tudom milyen ütemben halad a fejlesztése. Kíváncsi leszek egy újabb verzióra, ha találsz rá.
-
Fred23
nagyúr
válasz sgergi #17516 üzenetére
Ezt már az új OS alól írom.
Fapados nagyon, de sok dolog tetszik is. Google Maps, HERE Maps, YouTube hasít, File Manager látja az SD-t, a böngészô pedig egész jó. Másrészt File Manager lassan tölt be, és lassan is nyit meg bármit. Böngészôben meg zavar, hogy lehetne több hely is, de alul lefoglalnak belôle majd' egy centit, és felül is egy picit. Túl nagy a billentyûzet is, bár talán lehet majd tölteni másikat a Marketplace-rôl. Ott nem sokat nézelôdtem egyelôre, de nem tetszett, amit láttam: kevés alkalmazás, és még vlc player sincs.
Viszont ez nem a legfrissebb Firefox OS, sôt! Ha találok jobbat a Y300-ra, felteszem majd azt a mostani helyére.
Egyelôre tehát marad, pár napig biztosan. Annyira nem szar, hogy azonnal vissza akarnám tenni a régit, de azért nagyon durva hiányosságokat tapasztalok a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Kipróbálnék valami újat, az Android már túl nyugis és megszokott. Firefox OS-t próbálta valaki a telójára esetleg? Egyéb oprendszert? Ha tudtok linkeket, jöhetnek, de én is rá fogok keresni!
Ez pl. volt már?
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz kriszwells #17513 üzenetére
Nem lehet, hogy valami frissítést indít el? A wifitől nem kellene belassulnia.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Nekem is 1 éve van y300-am, amit használtan vettem kb fél évesen, de alig volt használva. Nem volt root, meg frissítés meg ilyenek rajta. Vagy egy hónapja volt egy teljes restart (ami azt a dos-hoz hasonlító menüt hozza be). Nem sok minden van rajta, csak pár alkalmazás, de ha bekapcsolom a wifit, annyira belassul, hogy használhatatlan. Ez mitől lehet? Lehet valamit csinálni vele?
Szeretem ezt a telefont, de így használhatatlan, ha ilyen marad, akkor le fogom cserélni.Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
kokokka
őstag
Nos, ennyi volt srácok, megváltam szeretett kis Y300-asomtól. Családban marad, mer a fiam megkapta, azt mondta neki jó lesz. Egyébkét közel két éves létére karcmentes a mai napig, úgyhogy nem kell szégyenkeznie vele
Viszont nálam a márka maradt. Az utód egy Honor 4X, amire azt kell mondjam, nagyon megérte. Köszi a sok segítséget, sokmindent tudtam hasznosítani -
vbonny
csendes tag
Sziasztok
Hol tudom kikapcsolni, hogy a háttérkép ne legyen görgetős? Egyszer régen már megtaláltam de most nem találom sehol.
-
-Zerg-
tag
Kb másfél éves a telóm és elővettem a rootolás témát mert már nem garis.
Az összefoglalóban írt unlockroot módszerrel kezdtem, de nem jött össze.Bemásoltam az sd-re a dload mappát, indítottam a leírt módon és kaptam egy listát a lehetőségekről egy hanyatt esett droiddal a háttérben.
Kiválasztottam a firmware frissítés sd kártyáról ott a dload mappában levő update.app-ot s azt kaptam, hogy update package's ext name error és nem telepítette. Aztán az Unlockroot persze nem működött.
Viszont megvolt a Superflash program, ami csont nélkül megcsinálta, mindenféle másolgatás meg mókolás nélkül. Semmi fátyolosodás, kamerahiba meg kinaiság. Az ADB driver már fent volt. Csak a MSE vírusirtó visított, meg a tűzfalban kellett engedélyezni a hozzáférését.
És rootolva lett. Ha valaki nem ismerné: http://logout.hu/bejegyzes/lasy/root_jog_megszerzese_superflash_programmal.htmlA bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.
-
net91
senior tag
Köszönöm a válaszaidat, ezek már nekem bonyolultak, nem értek hozzá.
Így nem lesz 4.2.2 vagy magasabb verzió a telefonomon.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
sgergi
veterán
Android verzió frissítés nem készült rá. A Telekom és a Telenor is adott ki szoftverfrissítést OTA-n keresztül. Ez a 4.1.1 verziót meghagyja, csak a build változik, ami biztonsági frissítéseket és teljesítménybeli javításokat tartalmaz.
Fel lehet tenni Custom romokat, akár 4.4-et sőt, talán Lollipop is van már rá (nem is érdemes megpróbálni, de van rá). Szerencsére régebben sok modder foglalkozott romolással, népszerű telefon volt. A telepítés módja a topik összefoglalóban van részletezve. Érdemes más romot feltenni rá, jobb teljesítményt lehet velük elérni. Én pl. 4.2.2 alapú romot használok.
Ez egy gyárilag is alsó kategóriás telefon volt, soha nem volt róla szó, hogy az Android verziót frissíteni fogják. -
net91
senior tag
Sziasztok,
Nekem 1.5 éve van meg a telefon és a gyári 4.1.1 verzió van rajta.
A telefon online frissítő rendszere azt írja ki folyamatosan, hogy nincs elérhető frissítés.
Az elmúlt 1.5 év alatt egyetlen egy frissítést sem adtak ki?
Lehet frissíteni magasabb android verzióra, illetve érdemes-e?
Köszönettel.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
-Zerg-
tag
-
-Zerg-
tag
válasz kefe13 #17500 üzenetére
Felraktam egy Holo Launcher nevű izét, ez teljesen átrendezte az ikonokat, csoportosította a a saját izlése szerint, de így megvan mind!
Másik kérdés: eredetileg az E-book olvasóhoz rendelte az e-könyv típusokat, de most nem. Ha file kezelőből nyomok rá, nem tudja megnyitni, csak ha a readerben megkeresem. Lehet ezeket a hozzárendeléseket változtatni?A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Digitális Állampolgárság Program
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nintendo Switch 2
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Plus - 128 GB - Összes szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia
- iPhone SE 2022 64 / 128 GB Starlight / Midnight - bontatlan, gyári független - 1 év Apple garancia
- Huawei P Smart Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Black128GB mobiltelefon (2024.12.20. - i vásárlás) 4év garancia + 4 év bztositás
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával