- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
remélem, még valaki olvassa fórumot.
A kijelző meghibásodása miatt a telefonomat fél éve garanciálisan javították, és egyben - kérés nélkül - frissítették a firmware-t B206-ra. Azóta többször előfordult, hogy a telefon átkapcsolt Biztonsági üzemmódba. Egy ideje sehogy sem tudok belőle kilépni. A hangerő fel + bekapcs. gomb kombinációval lilára vált a képernyő és semmi sem történik. Ha csak simán bekapcsolom, akkor meg a Huawei Ascend feliratnál megakad a bootolás. Ilyenkor vagy 20x kell baszakodnom az akku ki-berakással, mire hajlandó bebootolni - persze biztonsági üzemmódban.
A nagyobbik baj, hogy ez a kib. biztonsági üzemmód egyre több appomat tünteti el (mármint az appok ikonját). Ha egy külső app frissít, rögtön eltünteti a 'csába. Próbáltam, hogy letörlöm az appot és újratelepítem: megy is simán, sikeres a telepítés, de az ikon sehol. Pár hete a Skype-ot tiltotta le, ma meg a Vonatdroidot, ami nélkül nehezen tudok meglenni.
Tudna valaki segíteni? Legalább az appokat kapjam vissza...
Köszönöm.
(A telefon sem volt soha pimpelve.)
-
-
horika1
csendes tag
válasz
wolf88 #16917 üzenetére
Nálam is pontosan ez volt a helyzet, és a sok nem használt alkalmazás letiltása észrevehetően javított a helyzeten. Google könyvolvasó, Google újság, Google játékok, Google zene, Google+ meg Google babámf@sza - ezek eredetileg nem voltak fent, de aztán csak úgy lettek. Amit nem tudtam eltávolítani, azokat letiltottam, de előtte minden frissítést eltávolítottam + adattörlés.
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
a kijelző hibája miatt (egy kb. 1 cm-es függőleges csíkban nem érzékel semmit) szervizbe kell vinnem a telefont, még van rá jótállás.
Azt szeretném megkérdezni, hogy - azon túl, hogy az SD-kártyát kiveszem - hogyan érdemes leadni a telefont? A gyári biztonsági mentés appal mindent toljak át az SD-re, aztán pedig töröljek mindent? Utána szépen vissza lehet állítani ezeket(telefonszámok, sms-ek, híváslisták)?
-
horika1
csendes tag
-
horika1
csendes tag
válasz
Kvasir #16391 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Azt viszont nem értem, hogy ha amikor megvettem tavaly, akkor is ugyanennyi memória, ugyanez a processzor stb. volt benne, és mégsem baszakodott.
"A custom rom jó megoldás"
Elolvastam az összefoglalót, de a modding - root - recovery háromszögben elvesztem. Nincs egy hely mondjuk Bp.-en, ahova beviszem a telefont és pénzért megcsinálják nekem ezeket?
A B199-es akármit még fel tudtam egyedül tenni, de az összefoglalóban említett pimpeléseket inkább kihagynám.
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
találkozott már valaki olyan hibával, hogy a "billentyűzet" elcsesződött, és nem azok a betűk nyomódnak le, amit megérintek? A képen pl. a k-t próbálom lenyomni, de a két szomszédos betű nyomódik le. Ilyenkor mindig el kell forgatni. Azt vágom, hogy effektíve nem a "billentyűzetnek" van baja, hanem a kijelzőnek.
Szerettem ezt a telefont, de egy 1 évnyi használat után egyre idegesítőbb dolgokat produkál. Pl. hetente kb. kétszer csinál olyat, mintha újraindulna (huawei-es animáció stb.), de mégsem teljes újraindulás, mert PIN-t nem kér.
Csomószor nem tudok hívást indítani, mert csak pörög a kör és várakozik. Aztán 30 mp után meg 10x elindítja a hívást.
Van, hogy éjjel MEGÁLL az óra --> ébresztés elmarad.
B199-es akármi van rajta, nem volt soha pimpelve. Nagyon kevés alkalmazás van rajta, mégis kegyetlenül be tud lassulni. CleanMaster van rajta, szoktam takarítani.
-
horika1
csendes tag
válasz
szoszo1973 #12700 üzenetére
Soha semmilyen appot nem telepítettem, aminek köze lehet a fotózáshoz / kamerához / galériához / filekezeléshez. Mindenből a gyári van, nem pimpeltem semmit a telefonon. ROM: szerintem B178 - legalábbis ez a Rendszerfrissítés menüpontnál az aktuális verzió száma erre végződik.
Egyébként mindig akkor írja újra magát ez a rohadék file, amikor belepörgetek a fotókba és/vagy csinálok egy képet. Tehát ha egy hétig nem nézek fotókat, nem fotózok, akkor nem jelenik meg. Ja, és a telefon belső memóriájában egy db kép sincs, csak az SD kártyán. Így aztán pláne nem értem, hogy mit akar a thumbnailekkel, amikor nincs kép.
Hasonló esetekre külföldi fórum:
http://www.modaco.com/topic/358961-massive-thumbdata-files-in-the-sdcarddcimthumbnails-folder/
Itt javasolták azt, hogy egy kis méretű file-t át kell nevezni erre a thumb-lófüttyre, de nekem ugyanúgy felszalad 1 GB-ra. Valami olyasmi kéne, hogy nem tudjon létrehozni file-t vagy mappát vagy ilyesmi. Hogyan lehet egy mappában letiltani az almappák / file-ok létrehozását?
SD kártyás megoldás: nem tudom, hogy melyik progi csinálja, így nem azt sem tudom, hogy mit kéne átdobni az SD-re.
Köszönöm a válaszokat.
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
korábban már írtam arról, hogy a DCIM mappában egy szájbakúrt thumbdata3-1763508120 vagy thumbdata3-1967290299 (kiterjesztés nélküli) file felzabálja az összes tárhelyet a telefonon, és addig hízik, amíg egy szabad bitet talál.
Külföldi fórumokon olyan megoldást találtam, hogy törlés után be kell másolni egy 10 kb-os file-t, aztán átnevezni erre. Próbáltam, de nem jött be, ugyanúgy felhizlalja magát 1 GB fölé. Arra gondoltam, hogy nincs valami egyéb cseles megoldás, pl. az egész mappát nem írhatóvá tenni vagy valami?
Kib. idegesítő, mert ha elfogy a tárhely, egy csomó progi nem tudja magát frissíteni, nem tudok megnyitni egy doksit stb.
Ha van vkinek ötlete, pls. ossza meg velem. Köszönöm. -
horika1
csendes tag
válasz
sgergi #11234 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Nem telepítettem semmit mostanában, meg úgy általában sem lett megpimpelve a telefon, így nem tudom, mitől vannak ez ezek az újraindulás-féle jelenségek.
De a legjobban ezek a mocskos thumbdata file-ok zavarnak; megint megjelent egy 950 MB-os. És tényleg akkorára hízik, amennyi szabad helyet talál a belső memóriában. Pedig már az egész DCIM mappát kitöröltem.
-
horika1
csendes tag
Sziasztok!
4 zavaró problémában kérek ötleteket.
1. A telefon belső memóriájában a DCIM/.thumbnails mappában folyton keletkezik egy irdatlan nagy, kb. 800 MB-os, ismeretlen kiterjesztésű .thumbdata3-1763508120 vagy hasonló nevű file, ami egészen addig hízik, amíg van szabad memória a telefonban. Már minden fotót átraktam az SD-re (meg eleve oda menti őket a telefon), de ez a szemét file naponta újragyártódik. (Akkor is, ha a .thumbnails mappát is törlöm.) Azt sejtem, hogy vmi indexképes történet lehet, de hogyan lehetne ezt örökre kiirtani?
2. Egyetlen kontakthoz van külön csengőhang rendelve, de ezt is mindig elfelejti a telefon, ahányszor rádugom a gépre. A csengőhang hozzárendelését próbáltam a belső memóriából és SD-ről is.
3. Ha egy telefonszám megvan a SIM-kártyán és a memóriában is, akkor automatikusan a SIM-ről olvassa be, vagyis nem működik pl. fényképes azonosító a bejövő hívásoknál. Emiatt a SIM-es számok elé tettem egy *-ot, így már jó - de gondolom van vmi normálisabb megoldás is.
4. Újabban csinál olyat a telefon, hogy magától újraindul. Megjelenik a forgó Huwaei-logó, forog egy keveset, ismét feláll a rendszer. De PIN-t nem kér közben, viszont minden törlődik a RAM-ból. Ilyenkor mi történik?
Köszönöm a javaslatokat.
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
valamiért nem sikerül a screenshot. Tudom, hogy bekapcsológomb + hangerőgomb lefele egyidejűleg. De nem működik! Már ínhüvelygyulladásom van a sok próbálkozástól. Csak annyi történik, hogy lehalkítja a telót.
Tud vki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest