- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
HTC ONE M9
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
Ebbe az egész folyamatba leginkább csak szeptembertől kezdődően az átszervezett átvevőhely-hálózat és az esetlegesen inkompetens alkalmazottak szólhatnak bele, akiknek teljesen új lesz a dolog, ugyanis Budapesten a belvárosban a FirstPhone, míg országszerte a Media Marktnál lehet majd leadni a készülékeket javítás céljából, így jövő hónaptól ők küldik tovább a hivatalos szerviznek a náluk leadott készülékeket.
-
Badboys
őstag
Mint a frissítés elején írtam sajnos sok a hiba 7.0 körül. Ami a legszomorúbb az egészben ezeket a hibákat közel 4 hónapja nem javította a HTC. Szvsz. már nem is fogja mivel az M 9 frissítési ciklusának vége. Vagy veszel újat vagy használd a hibákkal. Ez nem a HTC re vall,de úgy látszik meg honosította ezt az üzlet politikát. Szomorú.
-
mtibusz
tag
Köszönöm a gyors választ.
Ha esetleg van még valakinek bármilyen infója, amit érdemes lehet most leírni, hogy csinálják meg
azt is, akkor ne tartsa magában.
Gondolok itt olyanra mint anno az M7-nél volt pl. a kamera lilulás...
Nem mindenkinél jött elő, de tudtuk, hogy a hiba jelen van, és a HTC javította azt is.
Köszönöm. -
kirkri
addikt
Ugyan még nem kaptam vissza a készüléket, de a Telemax honlapján már látom a román szerviz munkalapját. Másodszorra is kijelzőt cseréltek benne. Azonban tartok tőle, hogy ez nem kijelző probléma lesz, mert a teszteken pass-os volt az előző kijelzővel is. Szóval kíváncsi vagyok rá, hogy működni fog-e dupla érintéses ébresztés, vagy az átvevőpontról küldöm vissza harmadik körre.
-
ferob
őstag
A gyártásból, sőt a tárolásból eredően is, eltérések mindig lesznek akkumulátor (készülék) és akkumulátor között mielőtt bárki megvásárolja.
A 90%-ot azért írtam példának, mert azt jellemzően mindegyik eléri ebben az állapotában, de ettől nem kizárt, hogy egy nem olyan régen gyártott készülék eléri például a 93%-ot is, de ez összességében minimálisat változtat a végeredményen.
Ha egy akkumulátor 80%-ig merül a teszten, akkor ha erős találgatásból számolunk egy átlagos 4 órás kijelzőidővel a készülék használata során, míg az akkumulátor nincs ennyire elhasználódva, az nagyjából egy fél órás romlást jelent, ami nem észrevehetetlen, de itt minden attól függ, hogy ki mire és mennyire használja a készülékét, ezért értelemszerűen egy egyhuzamban 10-12 óra alatt lemerített készüléknél előbb észre fogja venni bárki, mint aki elvan egy feltöltéssel akár kettő vagy több napot is.
Mivel a gyártónak a szervizelésre is vannak előre meghatározott költségtervei, ezért nem kifizetődő, ha a javítások túlnyomó többségében akkumulátort is cserélnek, mivel ez is egyéb elemek cseréjét vonja maga után.
Ettől függetlenül eddig sem volt lehetetlen elérni egy akkumulátor cseréjét, ha valaki kitartott a javítás igénye mellett, ami itt leginkább az újbóli leadást jelenti.Jelenleg minden készülék szűk keresztmetszete az akkumulátor, mivel a kijelzők mérete nő, a további energiafelhasználás nő, csak a kapacitás változik minimálisan, míg az akkumulátorok technológiája szinte semmit.
Ez sajnos tudatos, mivel ha megtörténne a hirtelen váltás és mindent beleraknának egy új készülékbe, akkor attól kezdve évről-évre fokozatosan fogynának a vásárlók, mivel nem lenne mivel ösztönözni az embereket.
Sokan vannak, akik mindenáron kitartanak amellett, hogy csak úgy tud méretben leginkább kompakt maradni egy készülék, ha az akkumulátor beépített, de ettől még erre vannak ellenpéldák.Sajnos nem véletlenül hasalnak el az egyéb moduláris megoldások is, mivel egyik hardveres gyártónak sem kimondott érdeke.
Idővel majd eljut odáig az egész, hogy nem lesz felesleges gomb, járat vagy bármilyen plusz aljzat a készüléken, így csökkentve a méretet és növelve például a készülék ellenálló képességét egyes anyagokkal szemben.
Ezek egy részére már lesz idén is próbálkozás, aztán a többi kiderül a vásárlások és a visszajelzések alapján. -
ferob
őstag
Azért ez egy elég komoly tévedés, mivel a százalékos érték nem az akkumulátor állapotával egyenlő, hanem az 1 órás intervallum alatt ennyit változik a töltöttségi szint.
Így, ha egy új akkumulátor például 90%-ra merül, míg egy régebbi töltöttsége 80%-ra, akkor egy új akkumulátorhoz képest a régi ~89%-os.
Ha egy 20 hónapos készülék 87%-os töltöttségi szinten fejezi be a tesztet, akkor az előbbiekhez mérten azt jelenti, hogy az az akkumulátor állapota ~97%-os, ami egyáltalán nem rossz és különösebb változást nem lehet vele érzékelni.
A tesztben feltüntetett 70%-os töltöttségi határ ennek fényében azt jelenti, hogy az akkumulátor ~78%-os, ami leginkább arra utal, hogy amennyiben az akkumulátor már a negyedével gyengébb, mint egy teljesen új, akkor már garanciális keretek között megejtenek egy cserét, amennyiben van érvényes jótállás a készülékre.
-
ferob
őstag
Semeddig, mert ekkor már végzett és olyasmit kéne írjon, hogy
script succeeded: result was [0]
.Ha van olyan ember, aki szívesen kipróbál valamit, akkor lenne ötletem, de utána S-OFF nélkül biztos nem lehet már régebbi RUU-t lefuttatni, szóval csak saját felelősségre pl. olyan embernek, aki úgyis gondolkozott már rajta, hogy kéne az S-OFF.
Az alábbi dolgokat csak a 3.35.401.32 verziójú gyári rendszeren, a 4.14.401.7 verziójú Nougat OTA frissítés (probléma miatt részleges) alkalmazása után tegye meg, aki megpróbálja.
Tehát, aki eljut idáig a recoveryben, annak meg kéne próbálni felrakni az itt található aláírt Nougat firmware csomagot RUU módban, amit az alábbiak szerint tud megtenni.
Át kell nevezni a letöltött archívumot
0PJAIMG.zip
-re és az SD kártya gyökerébe kell helyezni.
A bekapcsoló gomb és a hangerő lefelé gomb együttes nyomva tartásával el kell indítani a készüléket bootloader módban, majd a kérdés megjelenésekor a hangerő felfele gomb megnyomásával engedélyezni a firmware flashelését.
Ha végzett a folyamat, akkor a bekapcsoló gomb megnyomásával indul újra a készülék, de ezt is ki fogja írni.Ezek után lényegében külön fel lett rakva a friss firmware, amit eddig magától nem tett meg, mert csak a system partíciót frissítette.
Így már képesnek kell lenni a készüléknek az új boot.img miatt elindulni és futtatni a friss Nougat verziót, de az első indításnál normális, ha a HTC képernyőn áll akár egy hosszabb ideig is. -
kirkri
addikt
Azoktól szeretném megkérdezni, akiknek sikerült frissíteni!
A képen látható állapotnál meddig érdemes várni?
Reggel egy óra hosszáig nem történt semmi, ott kapcsoltam ki a telefont. Most 35 perce áll itt, ennyi idő alatt továbblépett már nektek, vagy nem érdemes tovább várni? -
ferob
őstag
RUU módban frissül, az OTA pedig nem, nincs az buherálva, szimplán a firmware egyes lényeges részei nem változtak az azt követő verzióban, így véletlenül ugyan, de le tud futni az a verziójú RUU is.
Erre utal a release és a signed is a RUU nevében, miszerint kiadásra szánt verzió és a HTC által aláírt, mivel csak ezek futnak le S-ON állapotú készülékeken.Ha valaki érzi magában, hogy képes rá, akkor újra nekifuthat a Nougat OTA frissítésnek, mert így a preload partíció is felül lett írva a RUU felrakása során, szóval véleményem szerint ezúttal már le kell fusson.
-
ferob
őstag
Amíg nem derül ki, hogy konkrétan honnan ered a probléma és milyen készülékek érintettek, addig én sem javaslom annak, aki utána a megoldásig nem tudja nélkülözni a készülékét, mivel ha jelentkezik a dolog, akkor S-OFF nélkül nem fog tudni előrelépni.
Mivel S-OFF mellett bármilyen RUU futtatható bármikor, ezért akinek S-OFF állapotú a készüléke az nyugodtan próbálkozhat, ha szeretne, persze azért senki ne kezdjen bele, ha minimális hozzáértéssel nem rendelkezik.
-
mtibusz
tag
Én a Telekomnál vettem, és elvileg sim független !!!!!! CID__032
ferob leírása [link] alapján elsőre felment az update.a piros felkiáltójeles képernyőn, nekem le kellett nyomni a bekapcsoló gombot és egyszer megnyomni hozzá a hangerő felfelé gombot... innetől viszont nem volt semmi gond.
Egyéb infó még akinek jól jöhet:
Alapból én is a készülék memóriába töltöttem le a fájlt. Ezzel csak annyi volt baj, hogy a recovery nem látta,
vagy valahogy nem bírtam oda tallózni... aztán telefon újraindít, és átmásoltam a memória kártya gyökér
könyvtárába, ott azonnal látta a recovery. -
ferob
őstag
Ez a hiba elkerülhetetlen lenne akkor is, ha a felugró ablakból töltené le az ember, mert csak annyi eltérés van, hogy nem a rendszer indítja automatikusan újra a telefont recovery módban, hanem az ember kézzel.
Az, hogy pontosan mi okozza, nem egyértelmű, szóval honnan van a készüléketek, talán szolgáltatós?
-
hbalut
csendes tag
Valami nem smakkol a kerettel ez egyértelmű. Az első alkalommal amikor kivettem a leblombált dobozbol, már repedt volt ugyanott. Ez bírta pár hónapig. Kár hogy itthon nem olyan az üzletpolitikájuk mint USA-ban, vagy legalábbis valamelyest kozelitene hozzá, mert amúgy egy korrekt telefon lenne.
-
ferob
őstag
Manapság már az ilyet is nehéz végigvinni, esetenként az ember csak pislog a háttérben történt változások miatt, amit persze különösen nem vernek nagy dobra.
Ha megcsinálják, akkor szerencsés volt, de inkább készüljön fel, mivel az ügyfélszolgálat ebben nem lesz segítségére, ami jól látszik abból, hogy azt mondják a szerviztől függ és céloznak arra, hogy lehet árajánlatot kap a javításra, de bármi, amit mondanak, kevesebb, mint amit itt megtudhat az ember.Azt azért mindenkinek elmondanám, hogy van egy igen szánalmas próbálkozás a gyártói ügyfélszolgálat részéről, miszerint a gyártó által megbízott szerviz döntéseibe nem tudnak beleavatkozni a HTC készülékek javítása kapcsán.
Kifejezetten vicces lenne, ha kizárólag az dönthetne a telefonok javításáról, aki meg lett bízva, és nem az, aki fizet nekik érte.
De sajnos ebbe mindenki belenyugszik, ezért ezzel bevált szokás takarózni. -
Trias861
csendes tag
Igaz. most az m10 megjelenésre várva megpróbálok akkor még kibekkelni a Huawei-el 1-2 hónapot, hát ha az ár lentebb megy és addigra lesz szürke színbe is az m9 ami most nagyon hiányos a színpalettából.Köszönöm a hozzászólásokat és tanácsokat amit még ezek után is szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest