HTC One M9 - meleg fogadtatás

Hirdetés

Bevezető és tartozékok

„Ami működik, azon ne változtass!” – lehetne a HTC One sorozat mottója, amit ugyanis formatervben, a sztereó előlapi hangszórókkal és a Sense felülettel a tajvaniak két éve megálmodtak, az a mai napig megállja a helyét a mobilpiacon. Persze fennáll a veszélye, ha valami már tavaly kiváló volt, akkor egy ahhoz kísértetiesen hasonlító készülékkel nehezebb lesz felkelteni a szigorú vásárlóréteg érdeklődését, éppen ezért több gyártó választ manapság radikálisan más utat.

A One sorozat formavilágával tért vissza a HTC One M9
[+]

Nem úgy a HTC, amely 2013-as koncepcióját tökéletesíti, és nem hajlandó kompromisszumokat kötni a névjegyének számító fémházas összeszerelés, a méretes BoomSound hangszórók és az átgondolt Sense felhasználói felület tekintetében, úgyhogy meg sem lepődtünk, amikor a márciusi MWC-n a HTC valami ismerőset tett le az asztalra a One M9 formájában. Sőt: igazából örültünk, hiszen az elődökről csupa pozitív emlék jutott az eszünkbe.

 A HTC One M9 az LG G Flex 2 társaságában
A HTC One M9 az LG G Flex 2 társaságában [+]

A fedél alatt persze komoly változásokat lehet felfedezni: a négymagos, 32 bites chipsetet a nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 810 váltotta, a 4 megapixeles UltraPixel kamera helyét egy 20 megapixeles modul vette át, a Sense UI pedig most már Android lollipopos alapokon nyugszik, úgyhogy akadt bőven érdekesség, amikor a tesztnek nekifogtunk.

A HTC One M9 Dot View mintázatú dobozban kapható
[+]

A One M9 az XXL GSM-től látogatott el hozzánk, méghozzá az igencsak szemrevaló sötétszürke, gunmetal fantázianevű változatban, de az ezüst és az aranyszínű variánsok sem csúnyák, sőt. A készülék a gyártótól megszokott négyzet alakú, sarkainál lekerekített dobozban emelhető le a boltok polcairól, melynek a fedelén ezúttal nem egy termékfotó, hanem apró pöttyök láthatók, minden bizonnyal a Dot View készülékvédő tokra célozgatva, hátha ilyenből is bevásárol az érdeklődő. A csomagolásból egy ígéretes mikrofonos füles, egy másfél amperes töltőfej, egy USB-kábel, némi leírás, valamint a SIM és microSD tálcák előhúzására használatos tű varázsolható elő, szóval a megszokott, minőségi tartozékok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

 • Bemutatkozott a HTC One M8s

  Full HD megjelenítővel, Snapdragon 615-ös rendszerchippel és a megszokott, szemrevaló, minőségi fémházzal startolt el a HTC új, prémiumkategória alá szánt versenyzője.

 • Bemutatkozott a One E9+ is

  A HTC One M9+ mellett annak phabletkijelzős, ugyancsak QHD-s fivére is elstartolt Ázsiában, nem kevésbé impresszív hardveres tudással.

 • Javít a fotók minőségén az új One M9 frissítés

  Kisebb, ám a Phandroid szerint annál fontosabb csomagot kapott a pár hete elstartolt HTC One M9, amelynek feltétele után a kameraszoftver pontosabbá és megbízhatóbbá válik.

Előzmények

 • Elstartolt a HTC One M9

  Tajvanon már kapható, az USA-ba pedig április 10-én érkezik a HTC legújabb fémházas csúcskészüléke, amely a visszajelzések szerint fontos szoftveres frissítőcsomagot kapott.

 • O-ó, elejtettem a HTC One M9-et!

  Sebaj, a HTC kicseréli, legalábbis az USA-ban. A One M9 Plus nem, az Uh-oh névre keresztelt szolgáltatás viszont bemutatkozott az Egyesült Államokban.

 • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

  A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

Hirdetés