- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
Szia!
A gombokat nem árt átnézni, valamint a hátlapon a plexit. Lemarja a védőrétegét az emberi verejték. AMOLED-nél ügyelni kell a beégésre továbbá.
720p-vel gond nélkül megbirkózik.
Az ICS/JB ROM-okat majd mondják a jelenlegi tulajok, én biztosan GB-vel használnám, felette már csak tákolt driverekkel dolgoznak a szakácsok.[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
rizso
addikt
ICS/JB romokon kívül jöhetnek GB verziók is! Lényeg: gyors és stabil legyen, minden funkció működjön! Ki mire esküszik, és miért?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
dombila
senior tag
Egyetértek RazorGTR1 fórumtárssal.
Valószínűleg lesznek, akik ICS-t (esetleg JB-t) fognak ajánlani, de a Desire-re a legkiforottabb ROM-ok GB alapúak. Vannak 4.x ROM-ok is, de stabilitásban nem a legjobbak.
GB alapon van szinte bárni:
- Sense 2.1; Sense 3; Sense 3.5, ezek kombinációja, de igazából a Sense a 3-tól kezdve már a hardver határait súrolja, így döcöghetnek.
- AOSP
- MIUIItt találhatsz ROM-okat, ill. az XDA-n is van bőven.
Személyes ajánlásom, ez. (Android 2.3 + Sense 2.1) 2011 júniusa óta használom, hibátlanul megy.
RazorGTR1 ajánlata (már ma is ajánlotta ) pedig ez lenne. (A DSWS verzió A2SD+ -al)[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
A minden működjön kitételnek szerintem csak a GB alapú romok felelnek meg, az újabb, ICS vagy JB romokban valami mindig hiányzik, pl Fm rádió, wifi thetering, kamera, stb.
A Desire alapból 720p-ben vesz fel, de csak 12-15 FPS-sel. Hogy 3dr party kameraappal ez javítható-e, azt nem tudom, nekem nem kardinális kérdés. Átlagos, mindennapi használatra jó a kamera, de ha fotózni akarok, arra ott a 550D.
Bármely külső lejátszóval (mx player, mobo, rock player) megy az avi gond nélkül, feliratokat kezeli, 720p-s videókat szerintem gyors kártyáról viszi (nem próbáltam, csak hálózatról, úgy szaggat)
Én is PZoley romjait ajánlom, a MIUI nagyon jól bánik az akksival, de a GingerSense romok is jók, Zoley saját kernelével átlagos, mindennapi használat mellett a nálam korábban jellemző 1 nap helyett rendszerint 2 munkanap, azaz egyik nap reggelétől másik nap estéig elketyeg, wifi, 3g frissítések, e-mail, sms, nem túl sok telefonálással.
Én ezt használom: Ginger-Sense-DTP-V2.11 A2SD+ memóriakezeléssel.
Kipróbáltam már sokmindent (MIUI, ICS, a legújabb JB), de mindig visszatérek ehhez, stabil, megfelelően gyors, és mivel első androidos telóm a Desire, valahogy a Sense is alap kell, hogy legyen, legalábbis nekem.
Ha mindenképp JB, akkorez, vagy az itt jelzett többi JB alapú rom (CM10, vagy MIUI, a fejlesztő aláírásában megtalálod) volt talán a legsimább.Mindenesetre próbálj ki több romot, akár az itt felsoroltak közül mindegyiket is, és saját tapasztalat alapján dönts.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Passz, nem tudom. A hivatalos specifikáció szerint 800*480 ban 24 FPS, de nem próbáltam.
Szerintem egyébként elegendő, viszonylag folyamatos a kép a visszajátszásnál, nem fogsz vele mozizni, de átlagos felhasználásra megfelelő.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
edward2
addikt
-
batabe
senior tag
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
Borote
addikt
ICS és JB ROM-ok nem lesznek olyan stabilak mind a GB-k az biztos, én még régebben (augusztus) próbáltam ICS-t, de voltak csúnya akadások - lehet, hogy ez azóta javult.
Jelenleg EZT a Sense ROM-ot használom, így két nap távlatából azt mondom, hogy eddig szépen fut.
MildWild-tól én Oxygen ROM-ot próbáltam, gyors volt, rendben volt, de azt hiszem ott is volt 1-2 apróbb probléma. Legkevesebb gondom eddig a GB alapú Sense és MIUI ROM-okkal volt. MIUI-t meguntam, hiányzott a Sense. (Illetve amit én próbáltam MIUI, annak katasztrofális volt a fényképezője, de lehet hogy csak egy újabbat kellett volna feltennem).
Egyelőre nem találkoztam olyan ROM-mal Desire-re, ami akár egy kicsit is megközelítette volna a Sense-hez való billentyűzetet, főleg nem az újabbakat, ahol másodlagos nyelvet is be lehet állítani. -
Drenadar
veterán
Nekem Desire-re biztosan nem kellene sense rom. A sima CM-nél jóval lassabb. talán a leggyorsabb eddigi rom a MIUI-XJ vagy mi volt, de az annyira jó, hogy unalmas volt... meg az alatt jött elő az első generációs alaplap hibája, ezért valahogy nem akarózik visszatenni azt, tudom hogy ez hülyeség, de nah. senkinek se kívánom az e-care szerviz gyorsaságát megtapasztalni... (nekem több mint egy hónapot volt náluk a telefon, addig a jó öreg SE K800i-t használtam, és annál pl egy camera behívása/megnyitása félelmetesen gyors a desire-hez képest - no nem mintha a camera olyan fontos lenne számomra, de nah....)
-
dombila
senior tag
Ahogy tegnap esete is írtam, másfél évig használtam a Ginger-Sense DTP 2.10a-t. Hónapokig ment újraindulás nélkül, megbízható, stabil ROM - de meguntam.
Ha igazi újdonságot szeretnél kipróbálni, akkor próbáld ki ezt a CM 10.1 (JB 4.2.1) ROM-ot.
Egy hete használom, és csak jót mondhatok róla. Gyors, nem indul újra, nem akad, a kamerának vannak apró hiányosságai - de én nagyon ritkán fényképezek vele -, ill. a WIFI Adcanced menüőontja nem működik.
Minden egyéb tökéletesen megy benne.ICS-t is próbáltam korábban, de mindig voltak vele problémák - akadt, bootolt, bluetooth gondok voltak...
-
rizso
addikt
Megpróbáltam frissíteni a radiot 5.17.05.23-ra, de nem sikerült, "aborted" üzenetet kaptam (volt hosszabb magyarázat is, csak nekem kicsit kínai volt). Vélemények?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Ezt kapom a radio frissítésekor. Mondjuk érdekes, hogy a másik Desire ugyanazzal a radio verzióval gond nélkül megy...
-
dombila
senior tag
A Radio ZIP file-ja Amend script-et használ. Ez a scriptelési eljárás az Andorid korai verzióinál volt használatos, de erről már áttértek az Edify script technológiára.
Az Amend script-es ZIP-et a te recovery-d nem támogatja.
A következőket tudod csinálni:
1. Korábbi CWM-et használsz. Pl. 2.5.0.7 - elég régi, de még mindkét scriptelést ismeri. (Én a mai napig ezt használom, és semmi gondom nincs vele.)
2. Valahonnan letöltesz egy újabb verziójú ZIP-et a Radio-hoz. (Nem vagyok benne biztos, hogy találsz...)
3. A Radio.img-t fastboot-ból flash-eled fel.A másik Desire-n valószínűleg nem ilyen recovery van.
-
rizso
addikt
Na, egy érdekes dolog, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Neki akartam állni a recovery és a radio cserének. Olvasgattam, hogy előtte legyenek rendesen felrakva a szükséges driverek. A leírás alapján megcsináltam, minden gond nélkül ment.
Telefont újraindítottam, lecsatlakoztattam, mondom teszek egy próbát, hogy kicsöng vagy nem. Most pont kicsöngött, csak éppen fura led színekkel (az eddigi villogó zöld helyett most állandó kéken piros villogás jelzett - ezt visszaállítottam a beállításokban). Na mondom teszek még 1-2 próbát, hogy minden okés-e. Vagy 10x hívtam magam, és mind a 10x sikerrel - előtte nem nagyon volt ilyen.
Őszintén: lehetséges, hogy a drivertelepítéssel a telefonon is "aktiválódott" valami, ami eddig hiányzott volna? Vagy csak mázlim van most, hogy minden hívásnál kicsörög?
-
rizso
addikt
Minden csoda 2 percig tart, megint elkezdte a nem kapcsolható hülyeségét
Szerintetek ezzel a módszerrel sikerülne a radio csere?
-
Faby
senior tag
Meglepődtem volna, ha tartós lesz, a PC driver telepítés semmit nem csinál a telefonnal/ban.
Én soha nem csináltam így radio frissítést, de talán nem véletlenül van ott leírva, szerintem működhet.
Nekem eddig minden működött, amit Zoley leírt és kipróbáltam, de ez csak egy tapasztalat. Sztem egy próbát megér, de ez csak az én véleményem.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
r4z
nagyúr
Próbáld meg GSM only és WCDMA only módot is, hogy ezekkel is előjön-e ugyanúgy. A SIM megigazításán már gondolom túl vagy. Nekem legutóbb amiatt dobta el a hálót a One X, elég ramaty állapotban van már. Egy éjszaka alatt ledrainelte az akkut azzal, hogy nem talált hálózatot.
Nem lehet, hogy víz (vagy nagy páratartalom) érte az alaplapot?
senki11: MIUI DTP 2.2.10 DSWS-A2SD+ Zoley oldaláról.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
rizso
addikt
Megnéztem páromén, neki 2.2.0028HM van. Ahogy néztem, a legfrissebb a 2.2.1003G. Vélemények? Ezt simán recoveryből kell telepíteni, mint a legtöbb zip-et?
-
rizso
addikt
Simán felflasheltem, és így elsőre már látok annyi változást, hogy mikor egy másik telefonon először kicseng, akkor nálam már rezeg/csörög is. Az előző RIL verzióval úgy volt, hogy a kijelzőn láttam, hogy hívásom van, de csak kb. a második kicsöngés után csörgött/rezgett.
Na most tesztelem, meglátjuk van-e javulás...
-
rizso
addikt
Visszaraktam a MIUI-DTP-V2.4.13 romot. Ezzel megint azt csinálja, hogy bár mutatja, hogy hívásom van, de rezegni/csörögni csak kb. a 2. kicsöngésnél kezd. Vélemények, hogy ez mitől lehet? Próbáltam már variálni a radioval/RIL-lel, de nem használt...
-
senki11
aktív tag
Miui romoknál azt én is észre vettem, hogy a kijelzőhöz képest a csörgés egy pici fáziskésésben van. Mondjuk a késés szerintem nem tett ki egy teljes csöngésnyi időt mint nálad. A másik problémával is találkoztam, vagyis azzal, hogy ha felveszed, akkor 1-2 mp náma csend. Ettől eltekintve szinte rögtön megragadott a miui, ezért ez a problem sem zavart. Az ismerősök is megszokták, hogy azt a kis csöndet a hívás elején ki kell bírniuk, ha akarnak velem beszélni.
A nagyobb gondok később jöttek. A fentebb említett repülős üzemmódos dolog. Spontán kikapcsolások, FC-k, a képernyő spontán felélesztése - ez persze felzabálta az aksit. Egyszer az is megesett, hogy nem ébresztett - akkor fogyott el a cérna, majdnem elkéstem
Érdekes, hogy a képernyő spontán bekapcsolása oxygen alatt is megesett. Aztán kezdett meghülyülni az sd.
Egyébként elég gyorsnak érzted a Zoley féle miui-t? Nekem az XJ és a Marange is lassulgatott néha. A legjobb talán az egyik miui-au verzió volt, de azt is lekoptattam valami miatt.
-
norb27
tag
nekem pont ugyanez volt a tapasztalatom PZoley általam kipróbált romjaival azzal megspékelve, hogy pár nap használat után le is fagyott híváskor
Most viszont CM10 4.1.2 van fent és a hívások problémamentesek. 105órája megy, ebből 2ó49p hanghívás, azóta nem fagyott és nem is lassult be. -
batabe
senior tag
Remélem nem ugyanabban a cipőben jársz, mint én 8honapos desire tulajkent tavaly ősszel : túl voltam egy xtc klippes függetlenítésen, sokáig ok is volt minden, majd jött egy USB brick, ezután jelent meg ugyanez a tünet nálam is, aminek a vége alaplapcsere lett:-\
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
norb27
tag
Igen, ezt raktam fel én is. A videofelvétel használhatatlan, viszont fényképezni normálisan lehet vele, nem látok különbséget az eddigi romokhoz képest.
Az automatikus fényerő állítás picit lassan reagál, +opera mini nekem nem működik. Ennyi az eddigi negatívum, de meg kell említenem, hogy ez legalább a hívásokat perfektül kezeli, nincs késlekedés fagyogatás és rohadt gyors[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Rom cserénél egy aksi kalibrálást nem árt megcsinálni.
Neked amúgy nem a szolgáltatóddal van baj? Mármint nem egy sim kártyát kellene cseréltetned vagy ilyesmi? Lehet már ezer éves és haldolik.
A másik eshetőség, hogy hardveres a probléma. Esetleg antenna csere, vagy ami még kellemesebb, alaplap csere. Ennyi rommal nem lehet probléma. Ezek a romok sokunknál hibátlanul teszik a dolgukat.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Faby
senior tag
Én egyszer próbáltam, de csak szimplán az apk-t átrakni nem elég, elindult ugyan, de nem működött a lámpa, nemhogy három fokozatban, de sehogy sem. Lehet, hogy tényleg a kernel hiányzott, lehet, hogy valami mást is át kellene tenni, nem tudom, de nem próbálkoztam vele tovább, felraktam a Playről egy lámpát, pl ezt
Nekem amúgy a Sense billentyűzete az, ami nagyon hiányzott/hiányzik a többi ROM-ból.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
d3kk
senior tag
félre írtam.. nem csak rád gondoltam.. .R Hanem úgy általánosan, ha valakit érdekel, tegyen egy ajánlatot.. persze privátban mert ez nem a megfelelő hely az üzletelésre
(#41872) RazorGTR1 Nekem viszont megy most a rizso által linkelt CM 8.0-val megy a bejövő hívásfogadás a kimenő esetében pedig eldobja a hálózatot.. gyári FW-vel pedig fordítva volt csak annál nem dobta el bejövő hivásnál hanem úgy véletlenszerűen...
-
rizso
addikt
Aha, a hangerőgombokra sem reagál már...fasza.
-
rizso
addikt
Ma váratlanul bekapcsolt a Dézi - így kb jó 2 hét után kicsit meglepődött párom, mikor a fiókban meglátta a működő telefont
Elpusztíthatatlan telefon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest