- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
matteo_szg
őstag
Mi van? Ki fél mitől?
Kérlek szépen, mielőtt ilyen hozzászólásokat írsz, legalább privátban egyeztess velem.
Megjegyzem a többiek kicsit lássanak már tisztábban, és pláne ne járjon annak a szája, aki olyan szlovák boltból próbál rendelni, ami hazánkba is értékesít. Aki külföldről - US, UK, DE, stb. - megveszi, szíve joga továbbra is, de az inkább maradjon csituba, aki a szlovák szürkeimportot támogatja.
Utánakérdezek holnap ennek az egész Nexus 7 ügynek. Mert én semmi ilyen információt nem kaptam, hogy megvonnánk utólag a garanciát a nem itthon vásárolt gépekre.
Stay tuned.
-
assemble
addikt
Ezt hol hallottad? Csak mert kb biztos vagyok benne, hogy ezt nem tehetik meg. Ugy adtak el a cuccot h globalis gari van ra, ez rajta van a gari levelen is. Utolag visszavonni utolagos egy oldalu szerzodesmodositasnak minosulne, amire biztosan nincs joguk.
A tobbire meg: talan nem ugy kene vedeni a hazai piacot h megvonjak a garanciat hanem pl hogy nem irrealisan dragan adjak a kinti arhoz kepest. Komolyan mondom en fel nem fogom esszel, hogy pl az angliai 70k-s brutto arbol (ami melle a legtobb bolt ott kb kinyalja a feneked, ingyen kiszallitja, stb) hogy lesz itt 90k. Persze az orszag is szarabb helyzetben van es magasabb az afa, de messze nem ennyivel. A kereskedok lennenek ilyen kapzsik itt? Vagy az olyan fergek, mint az artisjust megvamoljak ezt is? Akarki is a hibas, megerdemelnek, hogy egy darabot ne adjanak el annyiert, mert ez az ar egy rossz vicc, a vasarlok nyiltan hulyenek nezese. Persze meg igy is sokkal jobb vetel mint pl egy ipad 2 ami hivatalosan most is 120k, de ez nem az o erdemuk finoman szolva...
-
Skynet258
veterán
"Ezt a Google és az ASUS határozta meg."
Akkor hagy ne sajnáljam őket.
Mégis mi a francot vártak? Hogy majd pont ez a pöttöm, extrémen árérzékeny piac boldogan tejel többet, mint jobban élő nyugati embertársaink? Tudom, magas az áfa, meg biztos artismanó matrica is kell rá a tárhely miatt, de akkor lejjebb kell venni kicsit az alapárat. Már ha 80 körülire lőtték volna be, már akkor nem lenne ekkora az elégedetlenkedés. Így nincs min csodálkozni, hogy az emberek nem itthon veszik meg, hanem inkább utaznak pár órát...
-
agabe
addikt
Csakhogy (nem vagyok eu-s jogasz igy persze nem ertek hozza, csak gondolkozom) a hazai paic eleg szoros osszefuggesben van az eu-s piaccal, igy az eu-s "vilaggaranciara" nem egykonnyen hanyhatnak fittyet...es megneznem azt, hogy mondjuk angliaban egy angol megveszi a cuccot (vagy nemetorszag, francia....akarmelyik orszag) es a vilaggari boldog tudataban itthon beviszi az asus szervuzbe, hogy hello, my nexus 7 does not work well, please repair it ... akkor azt mondjak neki, hogy sajnaljuk, de miutan kulfodon vasarolta, es magyarorszagon az eu teljes teruletevel ellentetben az asus csak az itthon vasaroltakat javitja?
Furcsa lesz, de ha ez lesz, akkor ez lesz.(#1099) TOZ:
No az meg egy erdekes dolog lenne...leirjak, hogy a gari ervenyes, majd kesobb erre azt mondanak megsem? Nem kerek ez nekem sem. -
eami
veterán
milyen haza piac védelem?
ez egy külföldi cég, külföldről importált cucca, nincs ezen mit védeni.. ha úgy gondolják hogy nem éri meg innen forgalmazni, akkor majd megteszik máshonnan. pl. logitech is ingyen szállít netes rendeléssel mindent EU-n belül. De csak azért megvonni a garit mert itt drágábban nem veszik (amiről ők szerintem pont nem is tehetnek) elég nagy öngól lenne.
-
agabe
addikt
Az szep lesz ha megvonjak
Mire valo akkor a vilaggarancia?... nomeg eddig az volt, hogy garis (bar csak egy evig), az itthoniak meg ket evig, igy diszkriminacio (pozitiv a magyar beszerzesre) most is fennall, ezert fura lenne ha tovabb gorditenek meg egy fokozattal.
Az viszont tuti, hogy ha igy jarnak el, akkor a tobbi beszerzest szlovakiaban ejtem meg, vagy ausztriaban (nekem kozel van) olcsobban, es 24ho szervizfutaros (szlovakiara ervenyes) garival. Nem a penz a lenyeg, hanem felhaboritana a helyzet. Tuntetni mondjuk nem mennek, csak ez esetben hanyagolnam mas teruletes is az itthoni asus-t, es pl. az afat nem a magyar allam kapna meg (egy kis negativ externalia itthonra). Egy fecske nem csinal nyarat, de lehet tovabb gondolnam a dolgot.
-
agabe
addikt
Az az ajanott ar lesz az asus reszerol, de adhatjak ennel olcsobban is (bar az elejen nem valoszinu)...meglatjuk 2-3het mulva mi lesz.
(#1086) pepe792:
Leirtuk mar tobbszor is, hogy ez a szurkeimportos ar amig nem kaphato hivatalosan itthon, es massal ugyanezt csinaljak, ezert nem kell kiakadni.
Abban viszont igazad van, ha 100ezwr lenne, akkor inkabb egy tf300t +15-ert inkabb, mivel azon is JB van mar (ugyanez a hardver), van hozza billentyuzet...perzse ha a 10col esetleg kevesbe hordozhato, igy annak is lehet hatranya. -
eami
veterán
ezen nem microUSB, meg elég "olcsónak" is tűnik
amúgy meg miért szarna? ne viccelj már... elég komoly kártérítést fizetnek ilyen esetekben a gyártók ha bebizonyosodik, hogy az általuk forgalmazott akármi okoz kárt. Ebben az esetben meg vagy az elektromos hálóval lehet baj, vagy a töltővel.
Egy -2. műszakban gyártott minősítés nélküli töltőt én biztos hogy nem fogok használni, mert még ha nem is égeti le a házat, a kütyüt simán tönkre vághatja egy egyszerűbb fesz. ingadozás is a hálóban...
-
eami
veterán
-
TOZ
addikt
Ertem, ertem.
De a tobbi cuccomnak az a taska (ami egyebkent HULLA jonak tunik) keves.(Meg szeretnem a papirmentesseget egyre inkabb megoldani az irodaban - mondjuk eleg csunyan fognak ram nezni... - es akkor jegyzetelnek is vele meetingeken. Ha minden ugy alakul, ahogy varom a kicsiketol.)
-
assemble
addikt
Jah ezt lattam mar, ugy ertettem h konkretan szeriaszam alapjan ellenorizni.
Most felhivtam oket (az enyem Tesco Direct-bol lett rendelve) es azt mondtak hogy az enyemre is globalis (vagyis itt is ervenyesitheto), 12 honap gari van. Meg valami olyasmit mondtak h meg nagyon uj dolog es most meg nem tudjak szervizelni, de hamarosan mar fogjak tudni es valoszinuleg Hollandian keresztul tudjak majd intezni.
-
agabe
addikt
Klassz, hogy osszeallitottad
Ket dolgot en is javasolnek hozzairni / modositani:
Az egyik a hordozo tok, amirol nagyon sokan azt irtak borzalmas (mar akik vettek), es eleg egyontetu a velemeny.A masik, hogy a postai feladas koltsege sokkal olcsobb...nekem (ertekbiztositassal!) a haverom 13-14font koruli aron tudta feladni, es 3 nap alatt itt volt.
A Royal Mail-el adta fel mailing boxban...igy a szallitasi dij mar baratibb, valamint nem is kell varni, hogy hazajojjon az aki kint van.
Koltsegcsokkento megoldas, ha tesco direktbol vasarolja meg a kint elo barat (bar ez esetben csak a 16gigas verzi johet szoba), kap ra 10font kedvezmenyt, olcsobb a szallitas is (3 font korul) de ha megadja a hozza legkozelebb eso tescot (angliaban nagyon sok van), akkor ott dijmentesen atveheti a visszajelzett idotol (a megrendelestol 2 nap volt nalam)...nekem mindennel egyutt 203fontert volt itthon igy a 16gigas verzio ( es hasznalom harom hete)
A paypal-os +8 fontos kiadast is le lehet faragni nullara, ha a kinti ismerosnek itthoni szamlajara (feltehetoen van neki), vagy rokonanak...stb. utalunk at megfelelo atvaltasi erteku forintot. Persze ez csak abban az esetben mukodik, ha ez nem okoz neki gondot, de nalam pl. baratom amugy is szokott rendszeresen hazautalni bizonyos osszeget, es valoszinuleg joparan vannak ezzel hasonloan ( ha nem is mindenki)
A tovabbiakkal kapcsolatban szivesen felajanlom, hogy segitek osszeallitani par dolgot a rootolassal, usb otg hasznalattal, google wallet regisztracioval, itthon nem elerheto tartalmanak megtekintesevel, filmek, zenek letoltesenek modjai google play-bol...stb-vel kapcsolatban (mindegyikrol volt mar itt szo, csak nincs osszegyujtve). Feltetelezem magadtol (magatoktol) is meg tudjatok ezeket oldani, de amennyiben a mar megtapasztaltak, es hasznaltak miatti rovidebb ido, kevesebb " para "(rootnal, unrootnal) erdekel, akkor szolj nyugodtan, mivel ez nekem is jo jatek
-
Maybourne
tag
Ez is igaz, bár abban szerintem egyetérthetünk, hogy ha a mobilitás az elsődleges, akkor a nexus van előnyben. Mostanában egyébként én is folyamatosan figyelem a nexus-szal kapcsolatos eseményeket és a jelenlegi árfolyamon 70k-ért (a 16 GB-os) ultimate best buy, szóval ha a gari tisztázódik, akkor beizzítom az angliai ismerőst.
-
hdman
őstag
Most tényleg senkit nem akarok bántani, de van, aki ezt ennyiért megveszi? 100k felett? Ok, hogy a 7 coll miatt jol lehet hurcolni, erős a hw, frissitéseket is megkapja majd, meg sokaknak ez az ideális méret, de akkor is...
Ugyanez 10"-ban, +HDMI = TF 300 dokkolóval együtt, garival 130k.
(És itt most nem megyek bele a magyar áfa és árazás történetbe, az egy külön mese
)
-
agabe
addikt
ebben is benne van ( a beallitasok menun belul az utolso menupontot kivalsztva a felugro menu masodik pontja), csak itt ugyanazt a cssn szamot irja a keszulek ami ugyan rajta van a garipaipiron, es dobozon is, de nem azzal kell regisztralni... ezt is irtam, hogy a keszulekben is az latszik amivel nem megy a reg.
-
agabe
addikt
Jo osszefoglalas valoban.
Egy dolog nem egyertelmu szamomra: ... érdemesebb esetleg az angliai beszerzés felé fordulni, ahol elérhető a global warranty opció
Ezt a global warranty-t kulon kellene igenyelni hozza mint szolgaltatast? Van olyan angliai beszerzesi lehetoseg ahol nem elerheto a global warranty, vagy ha altalaban azzal adjak, akkor van ahol nem ugy adjak egybol? -
agabe
addikt
Az sem rossz, de mivel valoban tobbnyire (eddig kizarolag) itthon fogom hasznalni a nexus 7-et, igy nekem pl. a mobilrol megosztas is megfelel. Most kb 30percet kiprobaltam mennyit merit az akksin es 90-rol 79%-ra csokkent..azaz normal allapotban 1-2 orat is siman lehet igy hasznalni ha szukseg van ra es a telo is hasznalhato marad meg, bar olyan nagyon nincs ra igenyem...s2-essel is el lehet intezni a neten mindent, szoval ugy latom nagyon nem fogok raszorulni egy ilyen hordozhato hotspotra.
-
agabe
addikt
Akkor fozottben ugyis lesz olyan ami tamogatni fogja, bar valoban kenyelmesebb es ajanottabb egy hordozhato 3g router, ami szolgaltato fuggetlenul is eleg olcson van mar ...pl edimax , sot van olcsobban is, es ha ez nem lenne, akkor egy meglevo androidos (vagy mas wifi megosztasra kepes) telefon is megteszi, amire nem kell plusz kolteni, bar akksijat gyorsan lemeriti par oras hasznalat.
-
agabe
addikt
Garit mas helyeken mar jeleztek, hogy elfogadjak (mint ahogy minden eddigi laptopjukra, tabletukre)...furcsa lenne, ha pont magyarorszagon diszkriminalnak a kulfoldon beszerzett asus tabletek egyetlen tipusat.
Igaz nem mindenknek van kozel Szlovakia, szoval ez esetben a beszerzes maga sem lenne olyan egyszeru/olcso.(#737) berik89:
szerintem csak altalanossagban beszelt, nem konkretan holnaprol. -
DonDennis
senior tag
Én telefonon iOS-t használok és oda szerintem parádé mert nem vagyok az a telefon buzerátor hogy egész nap nézegessem meg hogy mennyi cpu-t használ és diagramok stb stb de tabon nekem túl telefonos az ipad. Olyan nagy kijelzőn nekem kevés az amit nyújtani tud az iOS ezért se szeretem a ipad-t. Tehát szerintem telefonba iOS-s tabon droid a minta.
-
-
assemble
addikt
Teljesen csontra nalam meg sosem fagyott semmilyen android eszkoz, pedig meg nem tudnam szamolni hany keszulek es rom konfiguraciot hasznaltam mar. Nexus 7-em is gyakorlatilag azota nem indult ujra h megkaptam es frissitettem 4.1.1-re, 2-3 hete megy es ugyanolyan rezzenesmentes minden, pedig ossze nem tudnam szamolni hany programot hasznaltam azota rajta. Egy asztali Windows-t nehany napig nem inditok ujra es magaba roskad kb az egesz, sokszor hasznalhatatlanul lassu lesz.
-
hallerlaller
addikt
Szerintem kell még egy-két év mire kiforrja magát az a rendszer, de az alapok most már legalább megvannak, figyelemmel fogom kísérni. Olcsó pedig biztos hogy nem lesz, egyrészt 10" másrészt pedig ha jól tudom qualcomm s4 only. Szóval ilyen budget tabról ne is reménykedjen senki.
-
agabe
addikt
előre is megrendelheti 1-2 nappal a kiindulás előtt ha tudja pontosan hol lesz, akkor nem kell annyit várni. Tesco direktben sajna nincs, és a 16gigás változat ami szokott lenni napok óta nincs készleten, ezért az sem altetnatíva most úgy tűnik.
A röhej az, hogy a galaxy wifi 5.0-át (8Gb) adják ott 183 fontért, pedig az minden téren kb két évjárattal korábbi felső kategóriának felel meg (lényegében egy méretben növelt, és típusban lcd kijelzővel szerelt sgs1-es gsm modul nélkül) és még főzött ICS sincs rá (gyári 2.3.6-os a max)...bár sd kártyát is fogad -
agabe
addikt
8 gigásból. jó lett volna nekem az is, de nem sokkal többért meg lesz a 16gigás.
(#444) hallerlaller:
lehet tegra 3-asból is több verzió?
Mintha a sony tervezett 9,6colos tabletjében is tegra 3 lenne, de magasabb órajellel (bár ez még nem jelent nagy különbséget), és HOX-ban bizos gondok vannak jelenleg a memóriával, bár nem néztem utána mennyiből hagy kevés szabadot...fórumában le van írva. -
-
agabe
addikt
nekem is még csak úton van angliából, de van egy itt a hardveraprón is (most [belinkelem] , bár topikba nem szokás, de nem az én hirdetésem, és nem is ismerősöm) ...vedd fel vele a kapcsolatot ha az amcsi verzió is megfelel (ugyanaz, csak más a töltő mint angliában, de az se olyan mint itthon, és azt nem tudom mi van a garijával, de igazán az angollal sem perpill)
szerk:
most nézem augusztus 18-ig várni kell rá.... az még valmivel több mint két hét, addig vhogy be tudod szerezni angliából is tuti. -
Skynet258
veterán
Én is forszírozom a témát, ha hazajöttünk Horvátból, szeretnék beszerezni egyet. Angliából nekem itteni fórumtárs ajánlotta fel, hogy hazaküldi, illetve van opcióm arra is, hogy asszony kollégája hazahozza. Angliai fórumtárs megrendeli Play-ről, eljut a kollégához, aki itthon odaadja. Vagy megkérsz kint lévő fórumtársat, hogy küldje haza, ebben az esetben a postaköltség még nem is annyira magas. Csak ugye rizikós, hogy megkapod, és nem tűnik el menet közben. Futárszolgálattal meg már magasabb az ár.
Szóval a legtutibb, ha haza is tudja hozni valaki a bőröndben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Battlefield 6
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Villanyszerelés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- További aktív témák...
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest