Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
Srácok, lehet még kapni ehhez a masinához normális minőségű akkut? Nálam úgy néz ki ilyen másfél éveket bírnak az akkuk.

-
gabro0
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Csak csiszolgatják amit eddig alkottak. Nem rossz dolog ez, optimalizálják csak, bőven ráfér.
Kár hogy még mindig nincs Xposed a Nougat-ra, lassan itt az O és semmi hír hogy áll a fejlesztése. Azt hiszem már nem nagyon éri meg várni rá... Kb az Xposed store kétharmada halott, már nem frissítik. Amiket használok is már egyre ritkábban frissülnek, pedig akadnak néha problémák velük és hasznos cuccok.

-
LógaGéza
veterán
válasz
radicspeter1
üzenetére
1GB vagy kevesebb memóriás készülékekre optimalizálják. Ergo simán lehet N5 portja, viszont a 10MB-os appméret-határ... Háát... Fene se tudja...
Ha hivatalos nem is lesz, de port simán elképzelhető. -
radicspeter1
őstag
Srácok a mai I/O-hoz mit szóltok?
Android GO-nak szerintetek lesz Nexus 5-re portja? Ahogy fejlődött az android úgy igényelt mindig több és több memóriát. Nos alsó és közép kategóriás telókon sztm nagyon helyes hogy lesz ez a lite-osított verzió is. Azért is lennék kíváncsi egy Nexus 5-ön majd, mennyire tudna stabilan futni a 2Gb-on de mégis új köntösben...
-
Atomcsirke
aktív tag
Akkucsere ma meg volt - bár csak speedshopos gagyira tellett a családi költségvetésből - de sajna szimultán bekapcsológomb-hiba is lehet, mert pár napja rebootolgat is a készülék, ha valami interakció (= készülék ébresztése) történik a kérdéses alkatrésszel. Ez az új akkuval se változott, pedig reménykedtem, hogy egy cella gyengélkedése miatt instabil a kicsike.
A cserére már nem vállalkoznék - megfelelő eszközök híján - de mintha valaki itt Érden (Ligetszépe utca?) is említett volna egy szakit, aki ilyesmit megbízhatóan, és nem utolsósorban olcsón vállal. Sajna nem találom a topikban, valakinek rémlik esetleg?
-
( V )
veterán
válasz
goccer
üzenetére
Meg lehet csak kicsit nyakatekert:
Srewd beállítások / navigáció fül / navigációs sáv -> smartbar beállítások -> gomb szerkesztő váltása - megjelenik egy piros X fönt , ekkor tudod szerkeszteni az adott gomb beállításait -> vissza gomb hosszan nyom, majd műveletek / hosszan nyomva / egyéni műveletek / alkalmazás kényszerített bezárása
ha kész a piros X el zárod be a szerkesztést
-
goccer
aktív tag
Screw'd ROM-on meg lehet oldani, hogy vissza gomb hosszú nyomásra megölje az appot? Vagy ehhez custom kernel kell?
-
bayaxi
csendes tag
Sziasztok, Nexus 5 telefonomhoz Spigen SGP Neo Hybrid tokot használok. Sajnos a keret eltört. Tud valaki segíteni, hogy lehet-e még ilyet kapni valahol, vagy esetleg, ha van valakinek egy felesleges, jó állapotban lévő, amelyet eladna.
-
goccer
aktív tag
Köszi, megoldva. Ahogy nézem nincs a ROM pre-rootolva, de van beépített SuperSU. Hogy lehetne a legegyszerűbben rootolni? Utoljára sztem Lollipopon rootoltam és kijöttem a gyakorlatból

-
goccer
aktív tag
Kis help kéne a Screwd ROM-ot használóktól. Másik Nougat ROM-ról most szántam magam rá a váltásra, viszont a flash-elés után van egy kis galiba. Wipe-oltam system/data/cache/dalvik partíciókat, flasheltem a 04.30as hammerhead ROM-ot és ráküldtem a full dynamic gappsot. Az első boot után viszont nem bírok a wizardon túljutni, mert mindig leáll a 2. képernyőn (adatok másolása) a program és visszadob az elejére bármit nyomok. Bármi ötlet hogy mi mehetett félre?
-
tvse1995
senior tag
Wakeup Touch Nexus-t tudom ajánlani nagyon jól működött nekem is. Lezáráshoz pedig status baron dupla koppos megoldást használtam ami gyárilag van a PureNuexus romban. (gondolom sok másikban is)
Az én nexus5-öm sajnos elhalálozott, egy OP3T váltotta, pedig nem sok okom lett volna cserélni de nem bántam meg. Remélem ez is kiszolgál majd 3 évig.
-
válasz
Martinitius
üzenetére
A custom kernelen kívül érdemes a telefonban lévő távolságérzékelő szenzor segítségével felébreszteni a kijelzőt, minimálisan növeli az aksi fogyasztást, de ha minden nap van töltve a telefon, akkor semmi jelentősége (ha elhúzod a kezed a távolságérzékelő szenzor előtt, akkor felébred a kijelző)!
Itt ajánlotta valaki régebben a Gravity Screen - On/Off appot.
Illetve én az összefoglalóban lévő Wakeup Touch Nexus-t használom és ajánlom!
-
Molylepkeee
csendes tag
válasz
Martinitius
üzenetére
ElementalX, és Electroactive kernel tudja!
-
csipuka
senior tag
válasz
Martinitius
üzenetére
Ugy emlexem, hogy ez csak custom kernellel megy. Es eszi is az akksit, de az nem lesz szempont ahogy nezem...
-
Martinitius
tag
Urak! Új szintre sikerült hoznom az egyik N5-m feloldási problémáját. Mostmár nemcsak a bekapcsológomb rossz, hanem a helyette használt hangerő-le gomb is. Mivel két N5-t használok párhuzamosan, és ez csak a póttelefonom, így nem érdekel nagyon az akku idő (amolyan kísérleti telefonnak használom egy projektem keretében, de ez nem lényeg). Éppen ezért, ha valaki tud olyan duplakoppos ébresztéses programot, ami működik rendesen, az ne tartsa magában. A playből leszedettek kb. egytől-egyik használhatatlanok.
Eddig xposed + gravity box párossal, hangerő gombra ébredéssel oldottam meg a dolgot, de ugye a hangerőgomb miatt ez is kiesett.Más megoldásra is nyitott vagyok, lényeg, hogy valahogy fel tudjam ébreszteni a telefont.
Előre is köszönöm!
-
Nabuk
csendes tag
Sziasztok!
Nexus 5-töt használok 2014 óta. mindeddig meg voltam elégedve a telefonnal, habár az utóbbi időben néha akadozott egy picit.0
Sajnos a telefonom eltürt, igy most új telefont kell vennem.
Gondolkodtam Nexus 6 vagy 6p verzióban, de az a kérdésem, hogy érdemes válltani? Sima felahsználó vagyok. facebook, internet, sygic wiber skype.
-
Watt25
veterán
válasz
Csabszeg95
üzenetére
Hmm... csak nem bekapcsoló gomb hiba, mégis?
-
Csabszeg95
csendes tag
Közben megoldottam, a hangerő le + fel + billentyűzár kombinációval kellett gyorsan belépjek a rendszermenübe, majd egy billentyűzár nyomással leokézni az indulást, mindezt olyan gyorsan, hogy ne tudjon újra elaludni a képernyő. Mindenesetre érdekes, hogy hozta ezt össze a készülék.
-
Watt25
veterán
válasz
Csabszeg95
üzenetére
Bekapcsoló gombot kell cserélni. Téma összefoglalót pedig elolvasni.
-
Csabszeg95
csendes tag
Sziasztok!
Lezártam a telefonon a billentyűzárat, majd magától feloldotta magát, megnyitott egy alkalmazást (Budapesti menetrendet) és kikapcsolt. Azóta akksiról semmi jele életnek ha meg töltőre dugom a Google felirat villog és szaggatva rezeg a teló. Nem kapcsol be.
Mi történhetett vele? Vajon javítható vagy ennyi volt neki?
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=fmbRxmn42bg&feature=youtu.be -
-
biega
aktív tag
Van egy szép Nexus 5-öm, amit már 1 éve szinte nem is használok (heti 1 hívást fogadok rajta).
Mi a reális ára, mennyiért lehetne eladni? -
válasz
gyulavezir
üzenetére
Ezek a Nougat romok szerintem kifejezetten gyorsak, próbáld ki bármelyiket, nem fogsz csalódni!
( V ): vissza lehet tenni a gyári KK-t is

zolka95 & gabro0: augusztusban jött ki a Nougat és sajnos azóta sem sikerült feltörni, szóval hát kitudja ...
Én is Xposed-ot használtam már KitKat óta, meg is vettem 2 modult, tehát nekem is hiányzik.
Viszont ezekben a romokban millió testreszabási lehetőség van (Gravitybox szinte minden funkciója benne van), a Resurrection Remix és a Screwd ráadásul full magyar!
Érdemes kipróbálni, ha nem tetszik, akkor max visszateszitek a jelenlegit (csináltok egy recovery mentést és ezt csak pár perc visszatenni)!Üdv.
-
zolka95
őstag
Xposed már soha sem lesz nougat-ra?
-
( V )
veterán
válasz
gyulavezir
üzenetére
bár nekem csak "eggyel régebbi" nugátom van / Pure Nexus, de tényleg érezhetően jobb a teljesítmény mint a gyári MM-en volt.

zerg: ezzel együtt is annyi azért bizonyos hogy a klasszikus KitKat gyárit már semmi nem fogja lenyomni.
-
tvse1995
senior tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy elmegy a térerő újraindítás után egy percig kb van térerő aztán megint elmegy? Amikor van akkor maximum tehát tuti nem a hálózattal van a baj.
Nagyon zavaró, mostanában elég gyakran csinálja.
Néha elsőre segít rajta az újraindítás, sim ki-be rakás. -
assemble
addikt
válasz
miroon
üzenetére
Koszi az infokat!
Ez, hogy nem eredeti, miben nyilvanul meg? Szintartomany/pontossag/betekintesi szog, ilyesmi? Mekkora a kulonbseg?
Budapesti vagyok.. Rairtam fagyallora hatha foglalkozik ilyesmivel, de meg nem reagallt. Mondjuk igazabol csak az egyik sarokban latvanyos a pokhalo, egyebkent egeszen turheto a dolog. De azert nem akarnek evekig ilyen kijelzovel maszkalni, mint az ilyen tinipicsak a torott iphone kijelzokkel

-
assemble
addikt
-
assemble
addikt
Ma esett egyet szegeny n5-om (nem magasrol pedig) es pokhalos lett a kijelzoje

Szerintetek lehet ertelmes aron javitani? -
-
-
-
huan
őstag
Sziasztok!
Az adatforgalmi ciklus kezdetét-végét hol, hogyan lehet megváltoztatni? -
goccer
aktív tag
válasz
Atomcsirke
üzenetére
Ha biztosra akarsz menni és van lehetőséged személyesen odamenni, akkor én továbbra is az LG márkaszervízt ajánlom. Nem igazán éri meg ezen párezret spórolni szerintem. Érdemes azt is tudni, hogy a Speedshop több viszonteladón kersztül is árul(ta) a szarjait eredetiként, én is ilyenbe futottam bele, de ott virított a zacskón a speedshop matrica.
-
HREH
senior tag
Nem az van, hogy a Speedshopos nem eredeti?

-
válasz
Atomcsirke
üzenetére
-
Atomcsirke
aktív tag
Urak, párom két éves Nexusában kezd lepunnyadni az akku. Kb. fél napig bírja egy töltéssel, ebben 1 óra körüli SoT van, gondolom megérett a cserére.
Speedshopban van eredeti, illetve valami Ghoo márkájú utángyártott, feleannyiért. Érdemes az utóbbival rizikózni, van vele valamilyen tapasztalat? -
válasz
dajdaj
üzenetére
Aztán el ne felejtsd aktiválni a Prémium Gondoskodás 3-3-3-at!

Ez azt jelenti, hogy a HiCare applikáción keresztül történt regisztráció után kapsz a telefonra:
- további 1 év, tehát összesen 3 év garanciát
- a vásárlást követő első 3 hónapban kérdés nélkül cserélik a sérült képernyőt
- szintén a vásárlást követő első 3 hónapban hardverhiba esetén kérheted a készülék cseréjét javítás helyett 1 alkalommalAzért ezek elég korrekt dolgok, és tényleg így van, mert egyik ismerősöm betörte a pár napos telefonja kijelzőjét és szó nélkül ingyé cserélték!
-
dajdaj
tag
Sziasztok, sokáig tanakodtam a cserén, és eljött az ideje. Huawei P9 dual lett az utód, aztkell mondjam az üzemidő keci másvilág ugyanazzal a szokásokkal és appokkal. Mondjuk nem Nougat-on vagyk hanem MM-en, még.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ParadoxonX
csendes tag
Sziasztok. Éppen most válok meg a telefontól sok év múlva. Almára váltok habár a Pixel se rossz. Itt egy fotó amit nemrég készítettem vele. [link]
-
miroon
aktív tag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Ahogy fentebb írtam én 3 ismerősnek is ebayről rendelt kijelzőt szereltem be, ránézésre tényleg csak akkor látod a különbséget ha van mellette egy eredeti kijelzős telefon is. A kínain kicsit fakóbbak a színek, de másból szerintem nem lehet észre venni. A legrégebbit kb. 1.5 éve szereltem be, azóta arra sem volt panasz, a legújabbat pedig kb. 6 hónapja, egyelőre azzal sem volt panasz. Nyilván könnyen kilehet fogni 1-1 selejtebb darabot, de eddig ez a 3 tényleg teljesen rendben van. Ha még Nexusom lenne, és véletlen összetörném, én is biztos inkább ebayről rendelnék bele, minthogy itthon fizessek érte egy vagyont a kinti árhoz képest.
Én pontosan ezt rendeltem, de szerintem már van olcsóbb is ennél.
-
StarKiller89
senior tag
mennyire megbízhatóak ezek az ebay-es kijelzők? kinek mi a tapasztalata?
-
StarKiller89
senior tag
nem olajos, kontakt tisztító spray, nem wd-40

jobb a helyzet mint tegnap, de még 1-2 homályos pötty még mindig látható... :\ gondolom ez már így is marad... :\ -
Just486
senior tag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Ha valami olajos cuccal sikerült eláztatni a diffúzort, nem hiszem hogy valaha kiszárad
-
válasz
Frozzy
üzenetére
Jelenleg a Screw'd romot használom és nekem ez tetszik a legjobban.
Tökéletesen stabil és millió testreszabási lehetőség van, ráadásul magyarul (a videón is látható)!
Sokan dicsérik a pure nexus-t ... én kipróbáltam, de nem egy nagy eresztés, számomra túl puritán (buta), de neked ettől még bejöhet ...
Az utolsó 2 kivételével a többit kipróbáltam az elmúlt hónapokban!
A tapasztalatok alapján a 7.1-es romok is stabilak, alkalmasak napi használatra!
- Pzoley (magyar rom, regisztráció után hozzászólásban kell letöltési jogot kérni)
- Nitrogen OS
- Pure Nexus, (bemutató videó by vacs)
- Screw'd, (bemutató videó by vacs, Dynamic gapps ajánlott hozzá)
- crDroid, (bemutató videó by vacs)
- Resurrection Remix, (bemutató videó by vacs)
- AOSP EXTENDED (G2 topikban dicsérik)
- LineageOS (ex CyanogenMod), direkt link (a nightly verzió mindig a stabil).StarKiller89: tedd egy tál/zacskó rizsbe és imádkozz!
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
"hatalmas öröm" ért a mai napon, mostanában kicsit vacakolnak a gombok a telefonomon, kis kontakt tisztítót belefújtam, ahogy többen próbáltátok már, kicsit hagytam száradni, majd bekapcsolás után totál be van ázva a kijelző, ami érdekes mert párszor már alkalmaztam ezt a módszert és nem volt semmi baja... ezzel mit tudok kezdeni? várjak esetleg amíg kiszárad? vagy kijező csere vagy kuka?? :\
-
Frozzy
őstag
Hali.
van most valami stabil rom nougatal ? amit pl a minden napokban lehetne használni. Nem meríti az aksit és minden működne.

Köszönöm szépen a segítséget előre is

-
zolka95
őstag
Összetört a Nexusom kijelzője.

kép
Még tavaly ősszel tört össze. Mostanra pedig már nem működik az érintőképernyő, képet még ad. Véletlenül erősebben belenyúltam az egyik törésnél és azóta használhatatlan.
Javítható? Mert akkor írok fagyalllo-nak. A bekapcsoló gombot is cseréltetném + új akksi. Nem tudom így mennyibe fog kerülni. Nem találtam árlistát fagyalllonál, pedig régen volt. Érdemes lenne kicserélni, ha egyébként nincs gond a telefonnal vagy másikat vegyek? Előrelépést nekem csak a nagyobb ram jelentene és az ujjlenyomatolvasó, de az is inkább csak kényelmi funkció, nem szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (223A)
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Lassan nekem is cserélni kéne a gyárit.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már 3 hete a honor8-at nyüstölöm