- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercharley
tag
válasz randras_83 #53360 üzenetére
Mármint hogy feltolnád a 4.4.4 stock romot?
-
supercharley
tag
2 hétig használtam egy N4-et, és annyira megtetszett hogy vettem egy N5-öt. Az N4-et a feleségemnek adtam, mivel sok panasza volt az előző telefonjára. Amikor az N4-et használtam akkor az utolsó purity romot raktam fel hellscore kernellel. Teljesen meg voltam vele elégedve, tökéletesen működött, semmi problémám nem volt vele. Amikor átadtam az asszonynak, akkor csináltam egy full wipe-ot, beállítottam a fiókját, néhány programját, aztán használatba adtam neki. Most nem értem hogy mi van, mert nála meg szarozik a telefon. Olyan van hogy néha belassul, nem reagál, majd egy kis idő múlva belendül. Többször van olyan is hogy a power gomb megnyomására nem jön be a képernyőn semmi. Biztosan nem a power gombbal van baj, mert az látszik az LCD-n hogy a háttérvilágítás bekapcsol, csak éppen kép nem jön be. Olyan mintha ilyenkor is meg volna lassulva. Tudja valaki hogy mi lehet ennek az oka, és hogy mit lehetne vele tenni?
Már úgy érzem hogy az asszony meg van átkozva, mert nem tudok olyan telefont a kezébe adni amivel ne volna valami probléma, még úgy sem hogy én előtte teljes megelégedéssel használtam azt. -
supercharley
tag
-
supercharley
tag
Végül is most a purity rom van felrakva, meg a kernelt lecseréltem a hellscore kernelre.
Látom van a kernelhez a CPU beállításokhoz egy manager programocska. Ennek a beállításait érdemes elmókolni? Van valami jól bevált beállítás?
Nekem így elsőre úgy tűnik mintha jobban fogyna az aksi mint a stock rommal és kernelle, de várok még ennek a kijelentésnek az aláhúzásával egy-két napot.[ Szerkesztve ]
-
supercharley
tag
válasz mcsabi84 #52735 üzenetére
Na, teljes a siker. Sikerült ADB-vel visszamásolni egy romot a készülékre, majd telepíteni. Mivel TB mentésem volt lerakva PC-re, így a szoftverek is gyorsan visszamentek.
Ennél még jobb, hogy a donor készülékből sikerült kiszedni a volume gombot, és beültetni a másikba, és még működik is frankón, pedig szinte fullra szét kellett szedni a készülékeket. Most már lehet hogy veszek kínából kijelzőt, és kicserélem a törött képernyőjű készüléken. Még a végén belejövök!Mindenkinek köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
supercharley
tag
Na, most van az hogy jól kiba..tam magammal. Fel akartam rakni újra a purity romot, előrre wipe-oltam, de az internal storage-t is töröltem, amin rajta volt a rom is amit fel akartam rakni, meg a TWRP-vel előtte készített mentésem is. Egy másik féle készüléken ez nem is volna baj, mert kivenném az SD-t, rámásolnám a cuccokat, visszaraknám, aztán hajrá. De ebbe most hogyan tudom bemásolni a zip fájlt, ha csak TWRP-m van?
-
supercharley
tag
Még valami: úgy látom hogy ezt a telefont odaverték valahová egy párszor, van rajta egy-két külsérelmi nyom. Bár nem örülük neki, de ezzel még el is lennék. Viszont úgy látszik, hogy a hangerő gombok halálukon vannak. Nyomkodni lehet őket, kattanás is van, csak éppen nem történik semmi. Ez alapból nem is volna nagy baj, mert szinte mindig el lehet kerülni a használatukat, de ha romolgatok, akkor nagyon kínos így amíg el tudok jutni a recovery-ig. Nyomdosom-nyomdosom, elgyszerre nyomvatartom, ha belépp a bootmenübe, akkor megint egy csomó idő mire nagy nehezen a recovery-re tudok lépni. Lehet ezt javítani valahogy? Érdemes szétszedni? Egyébként van egy másik ugyanilyen telefonom, aminek a képernyője van összetörve. Kép ugyan van, de a touch elhalálozott. Az jó lenne donornak?
-
supercharley
tag
Jól tudod, valóban nem legális, csak akkor ha előre felhívod a másik fél figyelmét arra hogy rögzíteni fogod a beszélgetést.
Mivel valóban nehéz ilyet találni(ráadásul sokszor készülékfüggő), ezért is kérdezem hogy ne kelljen végigpróbálgatnom rengeteget, hátha van már valakinek bevált!![ Szerkesztve ]
-
supercharley
tag
Tudtok olyan Call Recorder programot ajánlani amely jól működik a N4-en? Tehát hogy mindkét fél hangja jól hallható legyen a felvételen.
-
supercharley
tag
válasz szentkuti11 #52675 üzenetére
Van benne magyar nyelv természetesen.
hohóóóó, láttam én már falon pókot, és magyar nyelv nélküli romot!
Nos, akkor kipróbálom! -
supercharley
tag
válasz X DoZ3R #52662 üzenetére
purity romot használok
Ha már így szóba került! 2 napja van nálam ez a N4, mint írtam a hivatalos 4.4.4 rootolt romot raktam rá. Vanjártasságom a romolgatásokban sokféle készülékem volt már, de az N4 még új nekem! Van olyan rom N4-re ami kifejezetten ajánlott? Mondjuk ez az általad használt purity jóféle? Vagy esetleg CM, vagy valami más?
-
supercharley
tag
válasz X DoZ3R #52654 üzenetére
OK, én is kiraktam most egy 2G, 3G kapcsolót a képernyőre. Mivel lakóhelyemen, és a munkahelyemen sincs 3G, így alapból 2G hálózati preferáltságot fogok beállítani a készüléken. Ha olyan helyen leszek ahol van 3G, és éppen szükségem is van a nagy sebességű internetelérésre, akkor kézzel majd átváltok. Kicsit kényelmetlen megoldás, viszont aksit is takarítok meg vele, ha nem megy fölöslegesen a 3G kapcsolat ha azzal lefedett helyen vagyok, és éppen nincs szükségem a 3G-re.
-
supercharley
tag
válasz aizen92 #52647 üzenetére
igen, itt nincs 3G lefedettség.
Igazad lehet, de úgy látom hogy ezek szerint ez nem csak N4 probléma, hiszen a HUAWEI-Y300-nál is megszűnt a probléma ha az alapértelmezés 2G -re lett állítva. A dolgot még az cifrázza, hogy pl. a tegnapi napon nem volt ez a probléma egyik telefonnal sem. És mint kiderült eddig is csak időszakosan fordult elő. Akkor ez valamilyen szolgáltatói bibi lehet? -
supercharley
tag
válasz supercharley #52643 üzenetére
Húúú, a levelem zavaros lett, na mégegyszer:
Nem hagyott nyugodni a dolog, és arra jöttem rá, hogy ha ezeken a készülékeken nem engedélyezem hogy 3G legyen a preferált adatkapcsolat, akkor a probléma megszűnik. No, akkor ez mi a franctól lehet?
-
supercharley
tag
Nem hagyott nyugodni a dolog, és arra jöttem rá, hogy ha ezeken a készülékeken kikapcsoljuk nem engedélyezem hogy 3G legyen a preferált adatkapcsolat, akkor a probléma megszűnik. No, akkor ez mi a franctól lehet?
-
supercharley
tag
Sziasztok!
Hozzám került egy nexus 4. Aki előzőleg használta arra panaszkodott, hogy telefonálás után elmegy a térerő, és csak 1-2 perc után jön vissza.
Jó, gyalultam mindent, a legújabb 4.4.4 rom ment fel roortolva. Rápakoltam a saját cuccaimat, azzal hogy most ezt egy darabig fogom használni. 1 napig semmi problémám nem volt vele, ma reggeltől azonban nekem is jelentkezett a probléma, tehát ha hívok valakit(lényegtelen hogy felveszi és beszélünk, vagy fel sem veszi), utána elmegy a térerő, és egy idő múltán visszajön magától.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Érdekes még hogy a feleségem egy teljesen más mobillal(HUAWEI S300) ugyanerre panaszkodik(eddig hülyének néztem). Jelenleg egy bázisállomásra csatlakozunk, és egy azonos cég előfizetői flottájához tartozunk(egy munkahelyen dolgozunk).
Ja T-Mobile-os az előfizetés.
És még egy érdekesség: én eddig egy HUAWEI U9508 készüléket használtam(magánimport Kínából :-)) ), azzal nem volt ilyen gondom, de volt más! Nagyon gyakran előfordult hogy ha hívtak, felvettem a készüléket, és sem én, sem a túloldalon lévő nem hallott semmit. Általában ugyanazon készülékekről hívtak amikor ez előfordult. Ha én hívtam, akkor soha nem volt ilyen gond. És most hogy ezeket leírtam, valami kép kezd is bennem alakulni. Ugyanis sokszor a feleségemmel jártam így, sokszor pedig a főnökömmel. Mikor vissza akartam hívni őket, akkor pedig nem tudtam elérni őket mer nem volt térerejük, ugyanis hívás után elment nekik. Ez nekem valamilyen furcsa hálózati problémára kezd utalni.
Esetleg van valamilyen véleményetek? -
supercharley
tag
válasz C.Brigante #29807 üzenetére
Hááát, azért nem is olyan egyszerű!
-
supercharley
tag
Sziasztok!
Csinált már valaki olyat hogy egy nexus4-en törött érintőképernyőt cserélt? Csak ezt kellene, mert alatta az LCD jó.
-
supercharley
tag
válasz tybsen #12396 üzenetére
Persze, igaz, de, legtöbbször csak telefonszámot tudunk, e-mail címet nem. Ha már meg kell kérdezni, meg beírni a telefonba, akkor az macera, míg a telefonszám eleve megvan. Másrészt mi van ha olyan telefonra küldöd a névjegyet, amelyen még nincs internet, mert még nem is okostelefon, a gazdája meg éppen nincs más számítógép közelében hogy e-mailt tudjon megnézni. Igaz, az sms az pénzbe kerül, de a fentiek miatt a legkevesebb macerával, és a legbiztosabban, de még az is lehet hogy a leggyorsabban jut el a címzetthez.
-
supercharley
tag
válasz gery2123 #12392 üzenetére
Nekem sincs ilyen lehetőség. De el kell küldeni e-mail - ben. Illetve szét kell nézni a play - en, tuti van rá egy alkalmazás ami képes arra hogy SMS ben küldjük el a nevjegyet.
Hát ezt elég szomorúnak tartom, nem értem hogy ez hogyan maradhatott ki, eléggé alapfunkciónak érzem hogy névjegyet sms/mms üzenetben lehessen küldeni.
-
supercharley
tag
Sziasztok!
Nekem nincs ilyen telefonom, de a cégnél ahol dolgozom van egy ilyen, és a gazdája tőlem vár megoldást.
Arról van szó, hogy a készülékről nem tudunk névjegyet küldeni sms-ben. Persze megtaláljuk a névjegy megosztási lehetőséget, és ott választható egy pár módja a megosztásnak, pl: bluetooth, e-mail, stb.., de sms-ben megosztásra nincs lehetőség. Nálatok van ilyen funkció, vagy van valamilyen tippetek erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest