- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just_Reboot
addikt
válasz extasymajom #60296 üzenetére
A wifi driverek a kernelben vannak. Radio flashelésel nem fogod tudni megoldani sajnos. Valszeg azért nem megy mert 5.0-ás romot futtatsz 4.2-es kernellel.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Ha valakit érdekel egy 16GB-os darab
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
extasymajom
aktív tag
Hello srácok egy kérdés:
Adott egy n4 telefon. végre nagy nehezen fel tudtam tenni rá egy gyári lolli romot. Sajnos csak akkor nem lesz bootlop ha NRT-vel nyomok neki egy modified boot img-t ami a 4.2.2. így elindul mindegyik lolli viszont JB vagy KK nem. Szóval marad a lolli. A gond az, hogy wifi nincs, a bekapcsolása sem lehetséges mert nem aktív a gomb. nem is keres szóval semmi. próbáltam feltenni csak külön a radio/basebandet, szinte az összes romét de wifi nem jön helyre. KK baseband alatt legalább aktiválható, az más kérdés, hogy ott sem lesz wifi.
Ötlet, hogy mit próbáljak?Minden csak annyiért lehet eladni amennyiért megveszik
-
nagyúr
-
-
dashed
senior tag
1
2
4 (How to Fix Android 5.1.1 Cellular Data Problem)Nem en talalom ki.. Annyi, hogy en amikor kijott az elso lolli update egybol szembesultem ezzel. Akkor masok is irtak itt ha jol emlekszem ezt a hibat. Egyszer ketszer raneztem mikor jott frissites + megneztem cm alatt mi a helyzet. Mindenhol elojott a hiba.
kit-kat alatt hibatlan a telo, nem hinnem, hogy hardware-es gond lenne.
-
niof
addikt
Miért? Lehet, hogy a n4-re jellemző, de nem mindenkinél előforduló bugról van szó. Bár, nem tudom, hogy más készülékeknél is lehet e ezzel találkozni. Azért visszagondolva, itt a topikban nem sokan emlegették ezt a hibát. Voltak páran, ez tény, de csak 1-2 eset rémlik. Mi van akkor, ha ez csak bizonyos n4-eket érint? Így értettem, hogy pontosítsak! Ha loli bug lenne, akkor így vagy úgy, de több embernél több alkalommal elő kéne jönnie.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
t181
senior tag
válasz heidricha #60276 üzenetére
Én tisztán raktam fel (második tesztverzióra a harmadikat, ami a végeleges lett) és eddig minden jó. Most csak annyit változtattam, hogy nem raktam fel custom kernelt a tesztelés miatt. És arra jöttem rá, hogy talán nem is hiányzik. Gyorsnak gyors, és nem nagyon veszem észre, hogy jobban merülne. Lehet, hogy csak azért nem, mert itthon vagyok és nem is nagyon foglalkozom vele. De ha megyek vissza fősulira, szerintem visszarakom a HC-t, mert ott jól fog jönni, hogy vissza lehet fogni a lovakat.
Viszont ezelőtt mindig fent volt a HC vagy Taurus, és már nem is emlékszem mikor halt meg utoljára.Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
zezoka
őstag
Tegnap 5.1.1 utàn (ami par hete volt) megint OTA frissült a gyári sw. Egy 20megàs cucc jött le. Lehet tudni mit javított?
[ Szerkesztve ]
-
heidricha
őstag
Kb. azóta nekem sem volt, ezt a négy napos verzió csinálta. Cache/Dalvik törlés volt. Bonyolítja a helyzetet, hogy HC kernel-t használok, de a jelenlegi - ugyanilyen beallitasokkal - ment vagy két hetet az előző Euphoriával. Lehet, hogy kevesebbet... amennyi a két verzió között eltelt idő. Mivel a dirty upgrade akkor is gond volt, az teljes törlés lett, de ehhez most végképp semmi kedvem.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz dannyl #60274 üzenetére
Nokia HERE
letöltöd a hangot és a szükséges térképeket (nem kell a komplett usa térkép), aztán offline-ba teszed az appot a benne lévő kapcsolóval.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Segitsetek légszi'! Offline GPS-t keresek az N4-re USA térképpel, SOS-ben. Van play áruházas valami? Ha privátban segitesz bizonyos okok miatt, azt is megköszönöm.
-
dashed
senior tag
Ismert lollipop hiba ami 5.0-tol kezdve jelen van.
Lehet csak szerencsed volt. De akar meg az is lehet, hogy nem mindenkinel jon elo.Nalam mobilnet, wifi mindig on. A gond akkor kezdodik amikor elhagyom a wifit es adatra kene atvaltania.
Par nap utan nem mindig sikerul.Nem tudom te hogy hasznalod, lehet ha kapcsolgatod mindig ki/be akkor nem hulyul meg idovel.
-
heidricha
őstag
Valahol le van az írva, hogy mikor jelzi az Android, hogy nincs elég tárhely az alkalmazás letöltésére?
Nem mondom, hogy 760MB nagyon sok lenne, de a 8GB-s Nexuson ez normális nálam. Viszont a 2MB-os alkalmazást nem engedi frissíteni? Mégis miért? -
dashed
senior tag
Mint irtam tevedhetek.
Megnezem majd mindenkepp akkor, mert ez a mobilnetes mizeria miatt vagyok meg mindig kitkat-en. (nem mintha azzal sok bajom lenne) -
t181
senior tag
válasz dashed #60263 üzenetére
Ilyen problémával még nem találkoztam. Olyan volt, hogy kellett várni 2-3 másodpercet, mire visszatalált mobilnetre wifi kikapcsolása után.
nem gondolnam, hogy jozsi otthon megoldotta es az o romjaban mar nincs meg ez a hiba
A nagy Android sebezhetőség is globális hiba, mégis a Józsi oldotta meg otthon. (ugye két stagefright sebezhetőség volt és a második még nem lett kijavítva a Google által, viszont többek között az Euphoria-ban igen)[ Szerkesztve ]
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
dashed
senior tag
válasz NTonee #60264 üzenetére
En idaig minden lolli verzio alatt talalkoztam vele, cm es stock alatt. Ezert kerdeztem.
Par napig megy minden gond nelkul aztan ha elhagyom a wifit nem valt at mobilnetre. Ilyenkor ki kell kapcsolni majd vissza de ez se mindig segit. Aztan lehet jatszani a repulo mod-al es ha az se akkor restart.
Tekintve, hogy ez lolli bug, nem gondolnam, hogy jozsi otthon megoldotta es az o romjaban mar nincs meg ez a hiba. De tevedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
t181
senior tag
Hát, túl sok minden nem történt. Mármint de, csak nem olyan, ami messziről kiszúrná a szemem.
(#60260) Amarton
Fentebb linkeltem az új Euphoria-t, ajánlom. Kb fél éve használom, soha nem volt vele probléma.Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Amarton
tag
Most olyat csinál a telefon, hogyha én hívok vagy engem hívnak, akkor engem nem hallanak. Cm12.1 van fenn. 1 hónapja kezdte. Újraindítás után minden jó egy darabig. Mi lehet ez már megint?
http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
t181
senior tag
Van új Euphoria. Reggel óta megy (tesztelő voltam) gyári kernellel és nagyon pörög.
-
gladidani
csendes tag
1,5 éves a Nexus 4-em, és állandóan magától rájön, majd pedig elkezd kattintgatni, lehúzgálja az értesítő sávot, stb.. Mi lehet a probléma? Már visszallÍtást csináltam, de az sem segített.
-
heidricha
őstag
Ok, végül megtaláltam.
A gond az, hogy én használom a helymegosztást.Amúgy most nincs gond a rencerrel, pedig minden visszakerült a tegnapi állapotba, kivéve, hogy a GMail Exchange fiókjai (2) nem push, hanem 15 perc, illetve 1 óra gyakorisággal vannak ellenőrizve. Ezeket a GMailben nemrég állítottam be, korábban más mail appot használtam.
Van még jópár háttérben/időnként aktív alkalmazásom, az óránként 2% nálam elfogadható, csak maradjon is így.
-
rwbag2012
tag
válasz extasymajom #60253 üzenetére
Köszönöm, próbálom is.
-
extasymajom
aktív tag
válasz rwbag2012 #60252 üzenetére
Hangerő le+ power gombbal belépsz a fastboot módba, ott tudsz recoverybe tovább navigálni. Recoverybe belépni úgy tudsz ha megnyomod a power gombot majd utána a hangerő felt. Persze a powert ne engedd el közben hanem tartsd nyomva. ott tudsz HR-t csinálni.
Ha sehogy nem reagál ( se gépre dugva se töltőre) akkor szedd le a hátlapot (t5 csavarhúzó kell hozzá) csavard ki az akku két csavarját és húzd le az akkut. tedd vissza és próbáld újra. A töltésnél ha nem csinál semmit, pirosan sem világít a led alul akkor vagy aksi vagy alaplap halála van szerintem.
Minden csak annyiért lehet eladni amennyiért megveszik
-
rwbag2012
tag
Régen jártam itt. Rokonom használja már az N4-emet. Tegnap úgy járt a telefonja, hogy kikapcsolt, se kép, se hang azóta. Hogyan lehet valami hard reset-félét generálni? Elfelejtettem, tudnátok segíteni?
-
niof
addikt
Nem tudom, nálam működik, ahogy leírtam. Ha visszakapcsolom a helyelőzmények rögzítését, rövid időn belül fc-zni kezd, naponta 5-6 alkalommal minimum. de ha ez ki van lőve, akkor semmi. Hogy ez másnál miért nem működik? Hát, abszolút passz.
Én is csak kísérletezgettem vele, hogy mit lehetne csinálni ellene, és egyszer csak ez bejött. Mondjuk amúgy sem használtam a helyelőzményeket semmire, most sem érzem hiányát.
Mondjuk azt nem próbáltam ki, hogy ha mindhárom letiltott opciót visszakapcsolom, akkor van e fc, viszont a bekapcsolt "éber" funkciókkal merül, mint az a bizonyos Titanic! Szóval az nálam nem játszik.
Egyszer régebben írtam egy kommentben, hogy a különbség kb +25-35% a nap végére, a saját használati szokásaim szerint.
Most amúgy itt tart:[ Szerkesztve ]
-
heidricha
őstag
Lehet, hogy jó lenne az akksinak, csakhogy 10 percenként nyom egy fc-t a play szollgáltatások, amikor le van tiltva az ébresztgetésről.
Sajnos a napokban valami nagy gáz lett a telefonnal, mert naponta többször is gonodol egyet, és merülni, melegedni kezd, de vadul ám. Egyelőre csak teljes restarttal sikerült megállítani.
Leginkább az Exchange szolgáltatások pörög, de ezt használom már jóval régebben, nemigen értem, mi lelte. Most levettem a push értesítést negyed órásra, érdekel, hogy jobb lesz-e valamivel.
-
Segnior_Barthez
senior tag
G4 lett a vége. Egyenlőre jó nagynak látom. Elegáns a világos barna bőr hátlap. Most húzza fel a frissiteseket... Felbőszultem és a Telenornál fél óra alatt megkaptam. Kösz az eddigieket. Az N4 keresni fogja az új gazdáját. Ég veletek
-
t181
senior tag
válasz proradeon #60241 üzenetére
Ezzel szerintem nem nagyon tudsz mit csinálni.
De a módosítás dátuma nem változik. Nekem legalábbis a Mio A501-gyel, 2008-ben lőtt képek módosítási dátumai megmaradtak. És ezek már voltak pár memóriakártyán, vinyón. (bár ez lehet számodra nem megoldás)Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
őstag
Üdv!
Egy régi telefonról szeretném átjuttatni a képeket egy Nexus 4-re úgy, hogy a képek (fájlok) létrehozási dátumai megmaradjanak. Ez kivitelezhető valahogy MTP-vel? Már próbálkoztam azzal is, hogy rar-ba pakoltam a képeket, és telefonon pedig kicsomagoltam. De hiába, a kicsomagolt fájlok új létrehozási dátumot kaptak.
Valakinek van erre a problémára valami ötlete?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Jah. Nem voltam pontos az igényeim megfogalmazásában. Aksi idő, és kijelző növelése a célom. A Nexus megbízhatóságával. Az N4 teljesítménye elég. Chrome használata és könyv olvasásával mulatom az időt. A G2 és G3 írányában fogok elmenni. A G2 kiemelkedő üzemideje nagyon csábító. Nem véletlen hogy a két masina használtan szinte azonos árról indul (200 és 250 EUR).
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Segnior_Barthez #60230 üzenetére
"LG G2, note 2. Ilyet vártam tőletek"
???
Note2 - 2012 szeptemberi teló - semmivel sem előremutatóbb, mint a Nexus 4
LG G2 - na hát ez egy évvel fiatalabb, mint a N4, gyakorlatilag egy Nexus 5, akkor meg már inkább az utóbbi, de lassan ez is 2 éves hw lesz
Szóval ha ezeket vártad, akkor nem értem
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
t181
senior tag
Én az új Moto G-t venném, abból is a 16 gigás verziót. De ha ráér, szerintem várd meg az új Nexus-t.
-
zooom3r
tag
válasz Segnior_Barthez #60226 üzenetére
Én Oneplus One-ra váltottam, nem bántam meg.
-
adabra
senior tag
Én valami olcsó cuccot veszek majd. Ez elég szimpatikus (tudásban, méretben hasonló a N4-hez)
Most 130 USD, de lesz még olcsóbb is. [link]szerk: a szürke nem fényes ujjlenyomat mágnes, de a többi elég gáz...
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Én lehet, hogy megnézném a Huawei P7-t
-
Segnior_Barthez
senior tag
Max 100, de inkább 80... LG G2, note 2. Ilyet vártam tőletek
-
Pompi
MODERÁTOR
-
Ricardo
titán
Az erősen függ attól mennyt tudnék rászánni.
-
forintuser
őstag
-
Segnior_Barthez
senior tag
Üdv. Mire váltanátok N4ről? 2 éve van nálam. 1 éve aksi csere, de a 2 óra képernyő kevés. Moto x2 ben csak 2300 as aksi van ha jól emlékszem... Nos mit vennetek, akár használtan is?
-
Styleair
aktív tag
Transparent weather apk lehet a ludas, időjárás frissítés és helyszín változáskor hangjelzést ad. Kikapcsoltam, remélem most már jó lesz.
Köszönöm a segítségeteket!Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Styleair
aktív tag
Hely meghatározás aktív, jön egy hívás, ami éleszti a telefont, és akkor is van az a hang.
Ha a helymeghatározás ki van kapcsolva, akkor nincs.Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Styleair
aktív tag
Meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet kikapcsolni azt a hangot amit akkor ad, amikor megtalálja a GPS pozíciót, (ill ha megvan a pozíció, akkor képernyő feloldáskor is adja ezt a hangot)?
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
törölt tag
Pedig közben arra jöttem rá, hogy ha be van kapcsolva, akkor jelenik meg a bal felső sarokban a Privacy Guard ikonja. Lehet félreértettél, én a PG ikonjáról beszélek. Egyébként még mindig magas, milyen helyelőzmények, amikor e kapcsán írod, hogy "és mikor ez ki lett kapcsolva". Kár, hogy mindenki magyarul használja a telefonját.
-
niof
addikt
válasz #59070464 #60216 üzenetére
Nem bekapcsolni kell, hanem pont, hogy kikapcsolni (ha esetleg be volt...)!
Nálam, mikor letiltottam az ébresztés/ébren tartást, akkor kezdett fc-zni a play services. Próbálkoztam mindennel anno, és mikor ez ki lett kapcsolva (helyelőzmények), abbamaradtak az fc-k, és a fogyasztás is jobb lett picit. De amúgy a fogyasztást, tapasztalataim szerint jobban befolyásolja a két fentebb említett kapcsoló off-ra állítása.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
törölt tag
Helyelőzmények rögzítése? Settings / Location / Google Location History, amire gondolsz? Ez már teljesen más téma, mint amiről szó volt. Ráadásul, ha ezt bekapcsolom, az FC-t nem okoz, csak rohadtul szívja az akkut. Ha mégis, akkor az egy bazi nagy ROM bug. Alapvetően baromságnak találom (location history), főleg ha valaki megszerzi a Google jelszavad. Fél életed előtte lesz.
-
niof
addikt
válasz #59070464 #60212 üzenetére
Én csak azt a kettőt tiltottam, amit írtál is. Plusz, a helyelőzmények rögzítését kell kilőni, tapasztalatom szerint az okozza a play szolgáltatások fc-zését. Legalábbis Euphoria-nál. A privacy guard-hoz nem tudok hozzászólni. Van az Euphoria-ban is, de mivel nem sok vizet zavart nálam, ezért nem foglalkotzam vele sosem.
-
törölt tag
Ez a Privacy Guard valójában akkor működik, ha a jobb szélen levő pajzs ikon türkizkéken világít? Már ha nem vagyok színvak. Vagy ha szürkén világít (=inaktív privacy guard app?), akkor is működik a wake up és a keep awake off állásban?
Továbbá, ugyanis bizonyos dolgok hozzáféréséhez (pl. read contacts) always ask van beállítva default. Tegyük fel, hogy én tiltom az ehhez való hozzáférést is, sejtésem szerint ezekhez van köze annak, hogy az imént megnyitva a hívás appot a Google Play services leállt. Persze tudtam telefonálni és a hívás app sem zárult be, de ez az üzenet attól még frusztráló.
Ugyanitt ha a locationt tiltom, kihatással lehet akár egy Maps-ra vagy olyan appra, ami a Mapps-hoz kötött?
[ Szerkesztve ]
-
heidricha
őstag
Alapvetöen nem merül jobban. A kernelt (HC) sikerült úgy behangolni egyszer, hogy óránként 10% fölé ment a standby fogyasztás, és majdnem lyukat égetett a zsebemre, de ez csak pár óra volt szerencsére.
Viszont a noti lehúzása elött vár 1-2 mp-et. Ez telepítés után még nem volt így, 2-3 nap után jött elö. Frissítés elött is így volt sajnos.
-
rdanika
tag
válasz #59070464 #60204 üzenetére
Főleg wifin böngészek. Határozottan emlékszem hogy régen megvolt a 4 óra böngészés közben. Most felraktam a cm11 et. Ezzel most 2.5 óra lesz kb úgy hogy sokat ment adatkapcsolattal. De valószínű hogy elférne már egy akku csere.
[ Szerkesztve ]
Szabad vagyok! -mondta a majom, a rácsnak. Én nem! -mondta a rács, engem majmok köré zártak!
-
törölt tag
válasz rdanika #60190 üzenetére
Az életbe nem volt 4 óra a kijelző. Legfeljebb ha leraktad az asztalra és nézegetted a semmit. A most érkező Moto G 3rd gen produkál 6+ óra kijelzőt, amire mondják, hogy egy kimagasló üzemidővel bíró készülék. Az N4 pedig legendásan szar, üzemidőben. N4 kijelző = 2-3 óra.
-
ux1
addikt
válasz dragon1993 #60201 üzenetére
Anno a Note1 már 70%-on kikapcsolt nekem.
Nem egyformán öregszik minden cella, hanem egyszer csak egy zárlatos lesz. Aztán mégegy....
-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest