- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- De mennyi az annyi?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Fontolom a Moto G 2014-re valo "ugrast" akku, nagyobb (jobb?) kijelzo, hangszoro, microSD miatt. Ugy latom vegre (3 hete?) van ra CM.
-
13128814
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a véleményetekre.
Reggel sikeresen pofára ejtettem, meg is tört a kijelző. Vagyis nem akarok hülyeséget mondani, mert a kijelző működik, hanem a kijelző előtti üveg felület. A baj az, hogy nem reagál az érintésre, vagyis 40-ből egyszer, de akkor meg teljesen random ponton.
Mik a lehetőségeim? Új kijelző? Új telefon? Vagy a kijelző előtti üveget nem lehet külön cserélni?
Laptoppal lőttem két képet, bocsi a minőségért.
Előre is köszönöm!
-
niof
addikt
Most az én telóm kezdte azt csinálni, hogy minden nap egyszer, mikor beérek a melóba, úgy veszem elő a készüléket, hogy fekete képernyő, és nem reagál semmire. Hosszan nyomva a bekapcs gombot restartolom, utána meg semmi baja, egész másnap reggelig. Valószínűleg nem bírja a dirty flash-t, ezért fogok csinálni egy full reset-et. Csak nem tudom, megvárjam e az Euphoria új verzióját, vagy csináljam meg a nélkül?...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
zezoka
őstag
Darabig még maradok Nexus4es! Nagyrobogót vettem, nem új telefont!
-
Syd69
aktív tag
tudom nem teljesen idevág, de a régi Nexus7-re jött 5.1.1....
Alma
-
AcCEsS
senior tag
válasz heidricha #59274 üzenetére
Sajna nem hozott megoldást a helymeghatározás bekapcsolása, este ugyanúgy nem működött a LiveDisplay.
Viszont, ha a helymeghatározás tényleg nem fogyaszt semmit, akkor bekapcsolva hagyom, köszönöm az információt Heidricha!
Ha esetleg valakinél működik a LiveDisplay, azért írjon ám bátran! :-)
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
PhaetonV10
tag
Sziasztok. Van gyári autós tartó a telefonhoz? Ha nincs akkor ki milyet használ? Olyan érdekelne amit itthon meg tudok venni nem kell ebayezni.
Köszi.
-
pcnet
addikt
Én így használtam, működik. Csak ismerősök mindig kérdezték, hogy akkor most melyik számon vagyok elérhető? Amit megadtam nekik, vagy amit Viber írt. Ha Viberes benne van a telefonkönyvükben, akkor tudni fogják, hogy Te vagy.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
noorbertt
őstag
Nah srácok azt hiszem a moto g 2gen 4g jobb mint az n4. Két nap aktív használat /állandó szinkron, WiFi, 4g böngészés és megtobb YouTube / jelenleg 60% az aksi és 3h kijelző idő.
Ezen felül egyáltalán nem lassabb, nem akad és nincs "betegségei". Remélem ilyen vélemény lesz két hét múlva is. -
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Telefont és telefonszámot váltok, tudtok segíteni , hogy a viber acc-ot át lehet e menteni az új telóra, telszámra?Ráadásul Nexus4 ről ios-re.....
Arra gondoltam, hogy az iosre feltelepitett viber aktiválásánál a régi számomat adom, megkapom az érvényesítő kódot a régi telefonra/számra majd az új telón ezt adom meg.
Müködhet igy? Csinált már hasonlót valaki?köszi -
niof
addikt
-
snorbis2
tag
Valaki tudna az en kerdesemre a valaszt? :/#59269
Viviamo il modo in cui - Da solo
-
zezoka
őstag
Tegnap kellett nyomnom egy Factory Resetet (egy Launcher telepítés után nem lehetett élni a kb mp-kénti com.andoid.process.gapps vagy mittoménmi miatt - hiába uninstallottam nagy nehezen a launchert és tartozékait, meg volt vagy 6-7 reboot is közben).
Hogy tudom visszavarázsolni, h a guglis profilkép legyen a jobb felső sarokban? Ha rányomok a felhasználók menüben magamra, akkor csak fényképezni tudok, meg galériából kiválasztani képet.
-
heidricha
őstag
válasz AcCEsS #59272 üzenetére
Majdnem off...
Ilyen van az Euphoria-ban, működött szépen már amikor az volt feltéve.
Amúgy mi az oka/értelme, hogy a helymeghatározás teljesen le van tiltva? Nyilván azért lehet letiltva, mert nem használod, ha viszont nem használod, akkor amúgy sem fogyasztana semmit. Ha épp nem "navigálok" akkor nálam sincs használatban, ha nincs hibás alkalmazás (persze itt csak van egy feltétel) akkor nem okoz semmi gondot, csak kényelmes, ha engedélyezve van.
-
AcCEsS
senior tag
Cyanogenmod 12.1-ben működik valakinek az automatikus LiveDisplay funkció? Ami a színhőfokot állítaná a napszak függvényében. Nekem még sose ment. A CM12 alatt sem...
u.i.: Ja, asszem ehhez kell valamiféle helymeghatározás (de nem biztos), és az nálam eddig tiltva volt. Most engedélyeztem, majd este megnézem váltja-e a színhőfokot...
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
heidricha
őstag
upgrade után nincs sdcard....
Már volt egyszer ilyenem, nem emlékszem a megoldásra.
/data/media/0 alatt ott van minden, de a szokásos helyeken nem találja semmilyen alkalmazás. Persze lementem innen adb-vel, meg a rendszert is valami backup-pal, de érdekesebb lett volna simán helyreállítani a linkeket, csak épp nem igazán fogom, hogy ez a rengeteg össze-vissza hivatkozás mire is jó.Visszaállítanám, de hogy nézett ki eredetileg? És főleg mi lelte?
/sdcard link ide: /storage/emulated/legacy
/mnt/sdcard detto/storage alatt két dir van: a, legacy. mind üres, ez valami mount-pont lenne?
-
snorbis2
tag
Hello! Kb 1hónapja használok nexus 4-et 5.1-el es random újraindul (bejon egy fekete kep rezeg a telefon,ha nincs lenemitva aztan reboot) altalaban toltes kozben csinalja ezt (samu tolto) de toltestol fuggetlenul is csinalja..
Illetve a jack-aljzatból kicsúszik mindig a jack es mostmar csak az egyik oldala szól a fulesnek... :w valaki otlet?:/Viviamo il modo in cui - Da solo
-
heidricha
őstag
válasz C.Brigante #59265 üzenetére
Nem volt véletlen lenémítva?
Ha teljesen némítod, az ébresztő sem szól sajnos.
Tedd ilyenkor "prioritás"-ra, akkor az ébresztő hangot nem nyomja el. -
appel
őstag
válasz C.Brigante #59265 üzenetére
Nem azért írja ki, mert nem volt snooze/dismiss? (tehát szerinte volt riasztás, amire nem reagáltál, tehát elmulasztottad)
-
C.Brigante
veterán
Valaki felvilágosítana, h az 5.1 ben az ébresztő miert nem ébreszt és irja ki, hogy ez nem jott ossze? (missed alert) tehat tud arrol, h nem ebresztett a beallitott időpontban. Ez valami bug?
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
hotibi
aktív tag
előlapvédő+hátlapvédő foliát honnan kitől tudok beszerezni? köszi!
-
Amarton
tag
Felraktam a CM12.1-et.
Reggel 9-kor 100% volt a telefon. Este 7-re pedig 10% volt.
Az akkumlátor statisztika nem mutat semmilyen fogyasztót. 1-1% minden.
Azt néztem, hogy a telefon mindig ébren van.
Másnak is ilyen rossz a CM12.1?http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
kukker01
csendes tag
Még egy kérdés: a front facing camerát más se tudja elérni app-ból gyűri 5.1 alatt? Se skype, se Camera appban nem váltható nálam, csak hátoldali kapcsolható ki/be.
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #59230 üzenetére
Meg is vettem. Adtak hozzá egy kék és egy pink hátlapot a fekete alap mellé. Nettó kijelző akkora mint az n5_é. Méretre és súlyra nagyobb mint n4 vagy n5. Viszont elég baráti azt kell mondanom. Majd élesben kiderül milyen lesz. Viszont 145£ ért elég jó vétel idáig.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz C.Brigante #59244 üzenetére
Ennél szerintem nem igen van egyszerűbb, régóta ezt használom.
-
C.Brigante
veterán
Flesselt mar valaki stock 5.1re szazalekos battery modot? Xda n talaltam, csak irtak paran, h meggajdult a telefon tole... Pedig ami a custom okban van az nagyon hianyzik.
-
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #59239 üzenetére
Ha az AGPS adatok (a műholdak pályája a következő két napban) betöltődnek, utána sokkal gyorsabb lesz egy pár napig. Én egy GPS Státusz nevű ingyenes progit használok, ami egész gyors.
Ja igen, a gugli a cellainformácó és a wifi információ alapján is beméri a helyet, és úgy persze, hogy sokkal gyorsabb.
Ui. Amúgy most, hogy mondod, 5.1-en elsőre nekem is nagyon lassan találta meg, hogy hol vagyok, de csak elsőre.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Osynho
addikt
Üdv! Az 5.1 frissítés óta a fényerő buzul nálam. Leveszi alapra, hiába húzom fel a csúszkát, ott marad. Aztán egyszer csak visszadobja maxra. Resetet nem csináltam, lehet az megoldaná?
-
senior tag
válasz kukker01 #59235 üzenetére
Gondoltam kipróbálom én is, elsőre wifi minden nélkül szobaablakból, olyan 5-6 műfoldat fogott, és olyan 1, másfél perce telt neki. (majd érdekes, kiléptem, újra elindítottam a programot, 11 műholdat látott, de 5 perc alatt sem sikerült megtalálnia magát, így bekapcsoltam a wifit, azzal együtt olyan 5sec alatt megtalálta magát.)
Szerintem köze van ahhoz, hogy elötte próbáltuk-e wifivel is, mert nekem úgy gyorsabban megtalálta magát, de átlagba olyan 1-2 perc.
(CM-el 5.0.2-őn) -
Mzombi
aktív tag
Stock 5.1.1-en jött nekem elő az a hiba, h fél-1 napos használat után a youtube és az Instagramos videókat nem játsza le. Másnál is előfordult ez? Telefon újraindítása segít csak. Youtube-n belül előzmények törlése is megvolt, de nem segít.
-
kukker01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kicsit a segítségetekre lenne szükségem! A héten megleptem magam egy Nexus 4-el, ami nagyon szép, gyors, kitünő... kivéve 1 dolgot: a GPS. Gyári 5.1-es android fut a készüléken. Amikor megérkezett, rögtön ki is próbáltam az udvaron, és jött a meglepetés: mire bemérte a pozíciomat a szabad ég alatt: kb. 20 perc telt el. Gondoltam első, cold boot volt, ez után gyorsabb lesz, de nem igazán.
Nézegettem fórumokat, egy helyen láttam, hogy a digitizett IC-jét leárnyékolják (ami pár verzióból hiányzott), mert nem csak a chipet védik az az EMI hullámoktól, hanem az antennákat is védik az IC-től! Kis barkácsolással sikerült leárnyékolnom a chip-et, már jobb a helyzet: bekapcsolás után azonnal megmondja, mennyi műhold látható, majd 1-2 sec-en belül elkezdi befogni a műholdakat. Átlag 9-13-at fog be egyszerre a szabad ég alatt, de a pozim megállapítása így is nagyjából 2 percet vesz igénybe. Nálatok is ennyi ideig tart, mire teljesen beáll a GPS? (3G, wifi kikapcsolva, csak a sima GPS jelek alapján méretem be magam)
Előre is köszönöm visszajelzésetek!Üdv
-
dannyl
addikt
válasz heidricha #59231 üzenetére
Nekem is volt ilyen, aztán még azt is csinálta, hogy ha a megnyitott lapok közt akartam keresgélni, akkor csak lefelé lehetett menni, se kitörölni, se rákattintani másra... Egyszerűen kiúsztak lefelé a képből az ablakok... Semmi nem oldotta meg, csak a restart. És nem egyszer volt. Csinálta egy ideig, aztán már egy jó hónapja nem... Fene se érti.
-
heidricha
őstag
Chrome-ot használ valaki? Általában egész jó, de pár percenként lefagy. Ilyenkor semmire nem reagál, nem görgethető. Minden más működik, kilépni, értesítést nézni n gond, de a C maga érzéketlen. Aztán gondol egyet, és megy tovább, egy darabig megint minden OK. Minden ROM, minden kernel. Oldal mérete is kb. mindegy.
Van megoldás, vagy másnál eleve nem is jelentkezik? -
heidricha
őstag
válasz noorbertt #59225 üzenetére
MotoG 1gen sem drámai visszalépés, talán nem is az.
Szerintem jobb a fogása, sokkal jobb akksi élettartam (amíg nem GPS-ezel néhányszor, utána ui. restart kell, mert a hardver lezabálja). Cseppálló, kevésbé érzékeny a koccokra, főleg peremes hátlappal.
Wireless charge, NFC, Gyro nincs (utóbbi 4G-ben már van) - nekem utóbbi hiányzott már.
KK esetén root/gravitybox a gyári rendszeren volt a nyerő.
Érzésre szinte nem is lassabb. -
nagyúr
válasz noorbertt #59225 üzenetére
1g 4g van a bnőmnek, teljesen vállalható darab. Persze alsóbb kategóriás, kisebb teljesítmény, kevesebb ram, rosszabb kamera. Viszont kétszee annyi ideig bírja az akksija - bár a 2g állítólag ebben rosszabb...
Más téma: megvolt az első restartom 5.1 alatt. vakuvak világítottam volna, zseblámpaként, és újraindult - többször is...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
noorbertt
őstag
Moto g 2gen milyen lépés n4 után?
Párom megolte az N4 telot ...[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Olvastam erről az akku kalibrálásról valahol. Ezt mivel, hogyan?
Valaki tapasztalat?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
jaszy76
aktív tag
válasz tamas.nick #59218 üzenetére
A kamera hibával többször is találkoztam, csak a restart segít.
Stock 5.1 van, image-ből feltéve.
Youtube is szarakodik néha, azon is segít a restart.[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
Találkoztatok ezekkel a hibákkal?
A gyári kamera alkalmazásban nem tudok videót rögzíteni, a felvevő gombra nem reagál, fényképezni tudok.
YouTube videókat nem tudok sem a YouTube app-ban, sem a Chrome-ban lejátszani.
Mókolás nélküli stock 5.1-et használok.
-
SamS20
senior tag
Valaki aki használ xposed + gravity boxot az meg tudná mondani hogy csak nálam nem működik az 5.1 alatt a dolog vagy még másnak sem?
-
niof
addikt
Hát, ez az 5.1.1 hasít mint a szél!
-
zooom3r
tag
Euphoria-ból fent van a legfrissebb 20150428. Akinek bug-zott, lehet hogy javították. Szerintem az egyik legstabilabb rom jelenleg (nálam).
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Melyik 5.1 ROM-nál? Ez elég lényeges lenne!
Amúgy az Euphoria (5.1 szintén) és Hells Doctor kernel nálam hozott javulást üzemidő terén, de SOT-ot nem néztem, bevallom. Csak azt tudom, hogy másik romoknál 40-45%-os akksival szoktam hazaérni, ami estére 30-35%-ig merült tovább. Euphoria óta pedig, ugyan olyan használattal 60% körüli akksival szoktam hazaérni.
Szóval, nálam van valami javulás.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Hitch
senior tag
Sziasztok. Xda-n olvastam, hogy az új 5.1 + hellscore párossal valakinek egész napos használattal 5 óra SOT volt.
Valaki tapasztalt hasonló javulást üzemidő terén? -
heidricha
őstag
válasz C.Brigante #59203 üzenetére
Valami olyat használhatsz, amit mi többiek nem.
Wipe / Install aligha elrontható.
-
niof
addikt
válasz C.Brigante #59203 üzenetére
Én már kb. egy hónapja euphoria-n vagyok, hells doctor kernellel, és semmi bajom vele. Ez az eddigi legjobb romom, ami ezen a telón fent volt! Szerintem inkább valamit nem jól csinálsz. Én pl. csak annyit tettem telepítéskor, amit az XDA-s oldalon írnak, hogy meg kell csinálni, és semmi gond nincs. Pedig még super su-t is flasheltem hozzá. Semmi hiba nincs, ami eddig volt. Talán a zsebből kivéve bejövő híváskor olykor lefagyó digitizert kivéve, de ez még jelly bean-en is megvolt, meg kit kat-on is. Ez inkább hw gond talán.
-
C.Brigante
veterán
válasz heidricha #59198 üzenetére
Nalam mar euphoria is osszeszart magat.... Vagy nincs szerencsem az 5.1es romokkal vagy mindig porszem kerul a rendszerbe, de ez mind szar eddig. Egyik 2 napot birth masik 1et se. Full wipe on tul system format minden meg volt. Nem szamitott. Gmaps mindegy melyik csomagot hasznaltam, fc a vege. Sajnalom mert egyebkent nagyon tetszetos volt as utobbi rom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest