Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scooter74
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Értem én, hogy meg akarja menteni a dolgait de ilyenkor a full törléses telepítés a jó.
A mentésre meg van pár jó app a playen amivel utána mindent vissza tud tenni!Más akit érdekel az innét a kicsomagolt factory images és egyéb dolgokat leszedheti a 4.4.4-s rendszer frissítéséhez!
Android 4.4.4 -
Cseri0058
őstag
Na eléggé jól bírja a telefon az esőt. Hazafele szarrá áztam de szerencsére a telefon túlélte.

-
ronaldo
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
error szóra rákerestem, arra nem találtam gyorsan átfutva releváns találatot. ha megmondod milyen keresőszavakkal érdemes operálnom, megnézem. köszi.
-
ronaldo
őstag
A 4.4.3 OTA frissítés nem megy fel. Letölti, szól hogy telepítené aztán az újraindulásnál annyit ír, hogy error. Ez miért van? Más is találkozott már ezzel? Már háromszor megesett.
Ezen kívül egy régi SMC routerrel vannak gondjai. Más, újabb pc-k, tabletek gond nélkül mennek vele, de nekem WIFI-n pl. a google play nem megy, a facebook app sem frissít, de más internetet használó dolgok meg mennek. Ez mitől lehet?
-
NTonee
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
legalábbis jövő héten lesz a google i/o. A többi csak feltételezés.
-
adabra
senior tag
Nem tudom, Nexus 4 specifikus-e, vagy 4.4.3, vagy Purity ROM, vagy ami legvalószínűbb: Hangouts
SMS-t küldenék, de a nem hajlandó elküldeni (Message not sent, touch to retry). Vodafone-os számról szintén vodafone-osra. Ez gáz.

Update: közben lemerülés miatt újraindult a telefon, hanguots frissült. Most már elment az üzenet.
-
atike
nagyúr
...azoknak akik még mindig "félnek" az ART-tól...

-
C.Brigante
veterán
válasz
üzenetére
báttya, ezt most olvasd el mégegyszer:
"Megvarom a tapasztalatokat, azert masoknak volt itt problema rendesen."
Megvárom, vagyis alárendelem magam az idő múlásának! Olyat nem írtam, h valakinek is lenne tapasztalata!
Akkor lehet én vagyok a kiválasztott de nekem a kamera update óta nem indult újra. Akkor csinálta nálam jellemzően amikor a meszindzser kamra opcióját használva azonnal tolta be a képet, na azt nem bírta, azonnal újraindult akárhányszor csináltam. A probléma eltűnt. (direkt folyamatosan nyomkodtam be a képeket, de semmi hiba.)
-
törölt tag
válasz
pantomimes
üzenetére
Ezeket az frissítéseket nem nevezném frissítésnek, inkább bugfixnek. Amire ki akarok lyukadni, normális hogy ezeket megkapja. A 4.4.4 update mindössze 2.5 MB, néznék furán ha ezt nem kapná meg, mert lejárt a 18 hónap. Ha a 4.5/5.0 Lxxxxx nevű frissítést ha nem kapja, azon viszont már nem lépődnék meg. Szerencsére CM-t használok, így az én aggodalmam irreleváns e téren.
(#48675) C.Brigante
- Kinek volt tapasztalata? Éjjel jött ki. Ha valaki már fel is tette sem telt el elég idő.
- Stock 4.4.3 és a legfrissebb Google Camera telepítve a Play-ből, restart mégis volt. -
C.Brigante
veterán
válasz
üzenetére
Megvarom a tapasztalatokat, azert masoknak volt itt problema rendesen. Azoknak jol jott ez es lehet orvosolja a bajukat.
pantomimes: erdekes egyebkent a nagy tobbseg nem igy van ezzel, de nekem mar a kamera update ota megszunt a restart-olgatas. (Ugy ertem nem kellett os update hozza)
-
szuladam
aktív tag
válasz
N2O999
üzenetére
Hát persze, hogy nem vagyunk benne a listába, még Kukutyin is benne van, de Mo nincs. Bár meg se lepődök, a google music és a books szekciója is hozzák ért el legutoljára. És ebben egyértelműen a szörnyű magyar bürokrácia áll, illetve, gondolom nem tudtak könnyen, gyorsan, a és persze pénzügyileg megegyezni (csak Mo akar ezen érthetetlenül túl sok pénzt keresni)
És nem tartom túlzásnak a dolgot, mert érdekes, hogy tőlünk "fejletlenebb" országokban is minden hamarabb és sokszor olcsóbban eljut.
Lemerem fogadni, hogy nálunk egy film megnézése majd 3-4e ft lesz... ami gondolom máshol sokkal olcsóbb, egy mozijegy ára csak. -
pantomimes
aktív tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a 18 hónap támogatás nem feltétlenül jelent korlátozást. Amennyiben hardveresen alkalmas a készülék az új verzióra (Ha jól tudom a GNEX-szel ez volt a probléma), akkor szerintem ki fog jönni nekünk is, jó példa erre a 2012-es N7, rég lejárt rá a 18 hónap, mégis kapja a frissítéseket.
Kicsit nekem kapkodásnak tűnnek a Kitkat verziók, ez már a negyedik és a főbb gondokat ha jól értem sem N5-ön, sem a mi készülékünkön nem orvosolták.
-
törölt tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Akkor is feltenném. Ha viszont egy nightly jó (20140619), akkor nem tennék fel másikat (20140620).
-
C.Brigante
veterán
Ilyenkor van komoly dilemma. Ha hibatlan a telefon minden tekintetben, akkor frissitsen az ember..? Ahhhh biztam benne, h az utolso update et tettem fel a 443al. Na mindegy FI tuti nem lesz, otat majd meglatom.
-
pcnet
addikt
válasz
petipetya
üzenetére
Nekem is Mint van fent Win 7 64 bit Home Premium mellett. Winen nem tudtam telepíteni drivereket, akármelyik megoldást próbáltam. Még toolkittel sem. Így édesanyám laptopját kobzom el ha factory imageet kell feltenni vagy custom recoveryt. Elmentettem a hozzászólást, amiben írtad melyik csomagokat kell feltenni linux alatt, de 2x-i sikertelen linuxos próbálkozásod után elbizonytalanodtam.

Inkább megvárom én is OTA-n a 4.4.4-et. Eddig mindent factory imageből tettem fel.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gery2123
üzenetére
Kinézet és funkcionalitás tekintetében nincs változás. Az androidpolice is csak biztonsági frissítésről ír: [link]
Csak most települnek az alkalmazásaim, és arra van időm hogy indulásig belövöm a whatsapp-ot. Majd csak délután fogom tudni újra belakni, amúgy ART-on vagyok.
-
petipetya
nagyúr
válasz
sonique
üzenetére
Köszi.

A linux megint csak elakad a system.img-nél, aminek az okát nem értem, mivel a 4.3 még simán felment így.
Mindenesetre a múltkori mappás/driveres kínlódás után a driverek rendben vannak, ezért csak le kellett töltenem az image fájlt és pikk-pakk felment a régi netbookon a win7 alól.
-
N2O999
tag
Remélem azért a készülékekkel nem így járunk, hogy pár szomszédos országban elindítják, csak nálunk nem.
Google play filmek 21 új országban -
sonique
őstag
kicsit más:
Updates To AOSP Confirm Dalvik Runtime Will Be Removed From Android, ART Officially Takes Its Place
szoval nincs tobb Dalvik ugy nez ki

-
sonique
őstag
volt már ?

-
jakec
tag
Szerintetek ez a Ringke Fusion tok? Nagyon keresek egyet, errefele üzletbe eléggé ritka darab. Ilyen monoton fekete tokok vannak, de az elveszi a szépségét a telefonnak.
-
Cseri0058
őstag
Nézzétek meg a legújabb képet! Szerintem nagyon jó lett a minősége. Ennél nem is kell jobb minőség

[link] -
válasz
üzenetére
Múltkor pl egy játék ragadt be kilépés után, és nem tudtam leállítani. Egy gombnyomással leállította a CleanMaster. Nem indult újra, mert nem kell ott lennie. De amúgy, a ki-bekapcs tényleg reboot. Ahogy én csinálom szerintem egyszerűbb, felesleges így nekem ugrani.
Egyébként se ez lett volna a célja a hsz-nek, hanem, hogy a 443 mintha többet enne RAM-ból. -
NTonee
veterán
válasz
dannyl
üzenetére
Ejnye, mit csinálsz? Tessék már elfelejteni ezeket a vietnámi kenőcs jellegű appokat!

forintuser: igen, azért. Nem véletlenül írtam, amit írtam. Bár, mire alapértelmezett lesz, addigra a fejlesztő is produkál majd valamit.
(#48634) dannyl: ami szerinted beragad, az jó eséllyel amúgy is futna, és kilövés után újraindul egy idő után.
-
443 tapasztalat:
Minden tök jó, sőt ez sem jár semmi negatívummal, csak észrevétel. Szóval a CleanMaster-rel mikor csináltam memóriatisztítást, akkor eddig max. 4-600 Mb-ot "takarított" ki. Most meg van, hogy 8-900-at, de jelentősen többet, mint 442-n. -
petipetya
nagyúr
Stock 4.4.3: Átálltam ART-ra és a power gomb rövid nyomására nem záródott le a kijelző. A hosszanti nyomásra feljött a power menü.
Visszaálltam Dalvikra és gond nélkül működik a power a rövid nyomásra is. Úgyhogy maradok ezen.
-
forintuser
őstag
válasz
forintuser
üzenetére
És igeeeen.Én is belefutottam az automata visszaállítós dologba.Átraktam ART-ra.Reboot.De maradt Dalvikon.Gondolom Xposed miatt.

-
Slukkica
őstag
válasz
forintuser
üzenetére
Simán megy ART-on

-
törölt tag
válasz
forintuser
üzenetére

-
randras_83
addikt
válasz
forintuser
üzenetére
Hehehe az biztos

-
Integra
titán
válasz
C.Brigante
üzenetére
hagyom így most persze, meló van, nem tudom eldobni a telefont

viszont az jutott eszembe, hogy létezhet az, hogy az os "tanul"? folyamatokat lát, figyel és idővel beállítja magát? hogy ez az egész energia menedzsment bizonyos tényezők alapján áll össze? -
atike
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Mini me...

-
-
törölt tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Azért került az aljára, mert olyan keveset használtad, hogy szóra sem érdemes, tehát nem baj, hogy nem fotóztad le. Ami a lényeg, hogy nem lehet bunda nélkül vagy ténylegesen normál felhasználás mellett olyan üzemidőt csinálni. G2-vel csinálnak 5 órás kijelzőket, ami már-már legendásan bánik az akkuval.
(#48608) atike az Instagram szerintem elbassza a képeket (szerintem tömöríti). Szűrőktől eltekintve. Ezt a képet hogy kell fotózni?

-
Hunter2
addikt
az miért van hogy ha fogadok vagy indítok hívást akkor a képernyőn azonnal megjelenik a facebook messenger kis kör alakú akármilye. 4.4.3 előtt nem volt ilyen?
Mellesleg a frissítés óta már kétszer csontra kifagyott a telefon, legutóbb akkor mikor hívtak és fel akartam venni.
Erre van esetleg valami megoldás a full wipe-on kívűl? -
Mzombi
aktív tag
válasz
dragon1993
üzenetére
faxa, köszi. Rőzinek is. Nekem stock, nincs rootolva, Art... Lehet így anysoft lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na akkor most már Nexus 4 Android 4.4.4 (sok a 4-es)

) moderátor nagyon butthurt dalvik fan, hogy még az erre írt hszem is törölnie kellett ..