-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz petipetya #48755 üzenetére
+(#48756) bAtt001
Engem idegesít, én jobban szeretem, ha memóriából indulnak a programok. Nem véletlenül vettem 2 gigás telót, így nem sok értelme van a sok memóriának. Ha nem is minden program, de legalább a tárcsázó ne töltődne mindig újra, hiába indul azonnal minden.
-
randras_83
addikt
válasz gipsztigris #48788 üzenetére
én vittem mindent, aztán kapott egy műanyag zacsit a teló, miután a fiú lecsekkolta a garijegyet. kb ennyi, vihettem a többit
de inkább legyen ott, csak mer' tuti ami kocka[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
NTonee
veterán
válasz FearTomi #48790 üzenetére
a 4.4.4 csak biztonsági frissítés volt, a 4.4.3 hibajavítás. A főverzió más tészta. Egyébként csak a guglin múlik, nincs hardveres akadálya, tehát dobhatják is akár, de majd kiderül, hogy mi lesz. Egyébként oda is írtam, hogy talán lesz még főverzió váltás is.
(#48791) jakec: a gapps nincs benne a romokban, neked kell külön flashelni. A recovery az aktuális rendszerről (romról) csinál egy mentést, amit visszaállíthatsz, ha valami hibába botlanál új rom flashelése közben/után.
[ Szerkesztve ]
-
FearTomi
őstag
válasz NTonee #48782 üzenetére
Nem hiszem, hogy itt lenne a vége. A 2012-es Nexus 7 is megkapta még a 4.4.4-et és az, ha jól emlékszem 4.1-gyel jött ki. Ráadásul elég durva lenne, ha úgy számolnák, hogy kiadunk hetente egy frissítést és akkor nem kell támogatni a cuccot maximum csak 2 hónapig
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
NTonee
veterán
Nem jól érted.
Unlock (ez alapból wipe-ol mindent), felraksz egy custom recoveryt, felmásolod a kiválasztott romot +gapps +supersu zip (+kernel, ha akarsz). Recoveryben csinálsz backupot (ha akarsz), install rom +gapps +supersu (+kernel).
A következő rom cserekor pedig a flashelés előtt recoveryben FR+system wipe, majd install.
Nem lockolsz bootloadert a végén![ Szerkesztve ]
-
jakec
tag
I Én a telefonálást a bekapcsológombbal szoktam befejezni, de van egy olyan, és eddig az összes android telefonomnál ugyanez a gond merült fel. Szóval ha beszélgetek mondjuk 10 percet s a szenzor nem érzékeli valamilyen okból kifolyólag(pedig működik 10ből 9alkalommal), hogy már nincs a fülemhez közel a teló és nem kapcsol vissza a képernyő. Ilyenkor semmit nem tudok művelni, csak lerakni a telefont, mivel bevan állítva a gomblerakás. Ez elég érdekes mikor, nincs nálad egy Toll és egy számot diktálnak a túloldalról. Valaki találkozott ezzel az általános szintű android hibával?
II Egy rövid délutánt rászántam a romok tanulmányozására.
Carbon és a Cyanogenmod tetszik így látatlanba. Ti melyiket ajánljátok? Jöhet pro contra
Érdekel az akkuidő és esetleg a gyorsaság(mondjuk nekem a stock rommal sincs bajom azzal)
Láma kérés, de valaki tudna küldeni egy linket a szeretett, nap mint nap használt ROM letöltési oldaláról?III Egy ROM telepítésének lépéseit ha jól értem:
1. Unlock, wipe
2. Root
3. Flash Rom, Twrpből vagy CWMből
4. "Kernel hozzáadása?"
5. Lock Bl.Köszönet, s ÜDV.
[ Szerkesztve ]
Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
-
pcnet
addikt
válasz gabe8719 #48777 üzenetére
Szia!
Power gomb mizériáról tudok nyilatkozni, mert nekem most cserélték garanciában. Kb. 7-8 hónapos korában jelentkezett, kezdetben vagy nem érzékelt vagy duplán. Aztán 11 hónapos korára jutott el olyan szintre, hogy kb. minden 8. nyomást érzékelte csak. Elég ritka betegség, haverom 1,5 éves N4-ének pl. semmi baja e téren.
OTG pedig megoldható egy kernel cserével.
Szerintem jó választás az N4, én nagyon szeretem, jelenleg nem cserélném le semmire. Pedig ha nálam kibír egy telefon 11 hónapot, akkor annak tényleg jónak kell lennie.“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
atillaahun
veterán
Igazi érv a vásárlás ellen legfeljebb csak annyi lehet, hogy ha nem vagy nagyon kiszámolva akkor már inkább N5-öt vegyél.
Egyébként találkozhatsz halk cicergéssel hívások közben mivel a proxy szenzor gerjeszti a hangkimenetet.
Headset-el nagyon gyenge a mikrofon érzékenysége, alig hallanak a túl oldalon.
BT nálam elég gázos, vannak eszközök amik nem hajlandók csatlakozni.
Ja és a hangszóró alul van így a sima üveg hátlap nagyon lefogja ha sima felületre teszed. Kihangosítva pl. csak kitámasztva lehet vele telefonálni.Szóval ez se hibátlan, de valóban messze van a többi bughalmaztól.
-
törölt tag
Pontosan ebből az időből ragadt rám ez a telepítési eljárás. Mindent nullára pucol és felülír mindent az aktuális verzióra.
(#48748) sonique OK.
(#48774) ifkopityu tedd fel a 4.4.4-es factory image-t flash-all.bat-al. Utána tedd fel a CWM 6.0.4.7-t, majd lépj be oda. CWM-ben wipe data/factory reset és újraindítás nélkül közvetlen mehet a CM11 nightly (nálam 20140621) és a gapps (20140606). Reboot.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Diamond500 #48767 üzenetére
Vinni kell mindent.
-
-
gabe8719
senior tag
válasz szentkuti11 #48778 üzenetére
Köszi!
Viszont most látom, hogy nincs normális OTG.. Azért ez szomorú, ha már kihagyták a microSD-t..A gari mennyire nehézkes? Ez a powergomb-dolog gondolom előbb-utóbb felüti a fejét mindenhol.. Vagy csak hibás szériák vannak?
Mennyit érdemes mostanság adnom egy N4-ért? Elég nagy az árbeli szórás..
NTonee:
Igen, főként, nomeg kicsit elég volt már a hibás szoftverrel kiadott, agyon'extrázott' bughalmazokból, amit nem fog soha senki kijavitani, zárt BL miatt pedig normális főzött rom sincs. A referenciamodellekkel legalább törődnek, legalábbis elvileg.
Az SP egy állatijó vas egyébként kb. minden földi jóval, csak épp szoftveresen egy vicc, a 4.4 mizéria meg no comment.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
Power gombot próbálgasd ki jó alaposan, az romlik bennük először el. Külső állapotát nézd meg, nyikorognia, recsegnie jó állapotában nem szabad sehol. Mindenhol tökéletes legyen az illesztés (SP után tudom, hogy szokatlan ), mindene legyen gyári. Különösebb típushibája nincs, a szoftveres gondok 99%-a orvosolva lett a frissítések során.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem eljött az ideje belekóstolnom egy Nexusba, mindenképp maradnék a droidnál,de ez a szerencsétlenkedés ami a gyártóknál megy terméktámogatás címén,az egy vicc.
Egy N4 azt hiszem jóidőre elég lenne.Mostanra gondolom kiderültek a típusbetegségek,gyenge pontok, tudna nekem valaki egy rövid szösszenetet adni róla, hogy mik a kontraérvek a vásárlás ellen,mire kell figyelnem átvételkor, és hogy magánszemélytől mennyiért érdemes most kb. beszerezni?
Amennyiben árban és minőségben vállalható alternatíva lenne, hajítanám is el jó messzire az SP-t.
Köszi!
-
ifkopityu
csendes tag
Hmmm.
A STABLE felmegy. Van valami trükk a NIGHTLY-val?
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
ifkopityu
csendes tag
Sziasztok!
Megint ki szeretném próbálni a CM-et. Valami okból azonban hibával megáll a flashelés.
Próbáltam a SNAPHOT M6, M7-et, és NIGHTLY-t is.
Root és unlock elvileg rendben van. CWM recoveryvel próbáltam (touch).Azt hiszem átsiklok valami felett . Most megpróbálom a STABLE-t is...
Tapasztaltatok ilyesmi ti is? Használja valaki a fentieket?
(Bocs, persze a wipe-ok megvoltak...)
ezt írja:
set_metadata_recursive: some changes failed
E: Error in /sdcard/0/cm-11-20140622-NIGHTLY-mako.zip
(Status 7)
Installation aborted.[ Szerkesztve ]
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
válasz fokukac #48771 üzenetére
Na az az érdekes, hogy viszont nálam semmi sem teker. Megnézem better battery stats-cal, nem látok semmi kiemelkedőt, mégis merül. Kivéve persze a netezést, az 1 perc, 1% aksi.
röhej, de kevesebbet fogyaszt a teló navigáció közben.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
nagyúr
nekem is sokkal rosszabbnak tűnik az akksikezelés 4.4.3-on :-(
állandóan teker a google szolgáltatások, és az android rendszer, pedig ki van kapcsolva a szinkronizálás, 3g, és minden.
Ma pl. eddig 20 perc kijelzőidőm van, mégis merül.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Integra
titán
na, akkor nem csak nálam van baj ezzel az akku témával....
igazából meg mindegy szerintem, hogy milyen browser, mert ugyanazokat a modulokat használja mindegyik browser az os-ből. ami aggaszt, hogy a 444 infoban nem volt semmi az akku üzemidő javításáról....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
Integra
titán
válasz petipetya #48766 üzenetére
hát ez az...
teljes káosz nálam, sehogy sem működik ez most jól rendesen
442 alatt tökéletes volt, 443 alatt meg nem. felteszem majd úgyis a 444-et este és meglátom, hogy megjavul ejakec:
nexus root toolkit-et használok és minden működik vele, gond nélkül rootolta a 443-at is[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Diamond500
senior tag
Srácok, ha szervizbe viszem akkor vinni kell minden kacatot, dobozt, töltőt stb.. vagy elég a készülék?
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz atillaahun #48763 üzenetére
a vicc az, hogy ezt már bekapcsoltam benne és ennek ellenére problémázik.. :-/
hiába adom meg, hogy always az exdialerrel nézzem a missed callst, ennek ellnére újra és újra feldobja a választási lehetőséget...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz atillaahun #48761 üzenetére
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz atillaahun #48759 üzenetére
bent vagyok a beállításokban, de nem találom
még a tárcsázó beállításokban sem látok semmi ilyet, de lehet, hogy teljesen rossz helyen keresem :-/...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
jakec
tag
válasz Integra #48754 üzenetére
Arra akartam kitérni, hogy nincs szükség a missed call pluginra, mert van egy olyan opció, hogy a háttérbe megnyitja a gyári alkalmazást s akkor eltűnik a jelzés.
Beállítások-Viselkedés- Gyári tárcsázó megnyitás(pipáld be)
Amúgyis azt hiszem a missed call pluginhez root kellNincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
-
petipetya
nagyúr
válasz johnny82 #48416 üzenetére
"Mod: csak nekem tűnt fel, hogy 4.4.3-on mikor vissza gombbal lépek ki a tárcsázóból, majd újra megnyitom, akkor újra betölti, tehát nem memóriából indul? Ha home gombot használom, akkor ok, de nekem furcsa. 4.4.2-nél nem emlékszek ilyenre, pedig tuti feltűnt volna."
Feltűnt, de elsőre nem tárcsázóban. Nekem a Play könyvek alatt látszódik igazán, hogy ha kihúzom az utoljára megnyitott alkalmazások listájáról, akkor a következő alkalommal megint külön be kell töltenem a könyvet, holott azt az eszközön tárolom. A 4.4.3 előtt ilyenkor simán mennyílt a könyv. Emellett ugyanazt vettem észre a tárcsázóban, amit te is. Viszont ezek a dolgok nem okoznak problémát, hiszen minden gyorsan töltődik be.
Valószínűleg változott a memória kezelés, és ennek köszönhető a jobb aksi használat.
"nincs rá lezsóidő"
-
sonique
őstag
Hat ez igencsak beteges és rengeteg idötök van
és még felesleges is1,5éve hasznalom a telefonom és gyari rom utoljára akkor volt rajta amikor megvettem
azota factory imaget soha nem telepitettem
mert teljesen felesleges egy rom felrakása elött ilyennel szenvedni
soha nem volt probléma a telefonnal -
pcnet
addikt
válasz #59070464 #48745 üzenetére
Nem beteges, én is így szoktam csinálni. Főleg anno Franco kerneles időkben Franco custom ramdisk miatt. Elvileg elég lett volna boot.img-et flashelni, de az korábbi belakott rom szemetét is lepucolja belső tárhelyről a factory image, ezt recoveryből wipe sd-vel nem tudom megtenni, mert akkor ugye ugrik a custom rom.zip is. Factory reset custom romon (sd pucolás miatt) meg kb majdnem ugyan annyi idő, mintha felrakok egy factory imageet és tiszta lappal indulok.
[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
törölt tag
válasz csordas11 #48742 üzenetére
Beteges, de én úgy szoktam, hogy flash-all.bat telepítek egy aktuális factory image-t és arra azt a ROM-t, amit szeretnék. Ez lényegében plusz 10 perc, de ennél tisztább és frissebb (minden tekintetben) egyszerűen nincs. Snapshot váltásoknál szoktam megcsinálni (tehát havonta, teljes belakás és konfigolás két óra). Most kivételesen nightly-t használok, mert még nincs se 4.4.3 / 4.4.4 Snapshot. CM11-ről beszéltem természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
tomiii007
senior tag
válasz csordas11 #48742 üzenetére
igen mehet. de a 4.4.4-es radiot külön kell flashelni ha azt is frissíteni akarod ( ha frissited, ha nem baj nem lesz belőle, csak ha már frissítés célszerű)
4.4.4 radio itt[ Szerkesztve ]
-
Scooter74
őstag
válasz C.Brigante #48738 üzenetére
És miért nem teszed be? Mi is padlót fognánk?
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
C.Brigante
veterán
válasz atillaahun #48737 üzenetére
Gondolkodtam rajta, h erdemes lenne azt a privat beszelgetst betenni ide, padlod fogtam rendesen.
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
atillaahun
veterán
válasz C.Brigante #48736 üzenetére
De ha egyszer drága...
-
jakec
tag
válasz NTonee #48729 üzenetére
Pedig a windows alól felismeri működik az mtp és az ADB is, mivel elkezdte a rootolást a program.
Ilyen a kábele... ami sajnos nem az eredeti. Vajon ez a gond? Vagy valamit nem jól csinálok?Miútan a program újrainditja a teleofont, belép a fastbootba és ott megáll a PC-n irja hogy waiting device, de addig minden rendben volt, Prepare Rooting...stb.
Benéztem az eszközkezelőbe és azt irja ANDROID BOOTLOADER DEVICE és semmi felkiáltó jel. Windows 8.1 lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
jakec
tag
Valakit megkérjem irja le vagy küldjön egy linket a rootolásról. Próbáltam a fastbootos módszerrel, a twrp image flasheléssel, de semmi. Próbáltam a nexus4root programmal, állandóan inditja újra a telefont és ott megáll, írja waiting for device. Rányomom a recovery módra de semmi. Köszönet előre is, a Sony Xperia U-val könnyebben történt a rootolás
-
M3oH
addikt
válasz atillaahun #48726 üzenetére
Persze, hogy lehet. [Itt] megtalálod verziókra lebontva.
-
atillaahun
veterán
Öhm, csak rádiót (BB-t) lehet reco-ból zip-ként feltenni valahogy, vagy csak PC-ről megy ADB-vel?
-
petipetya
nagyúr
ART futtatási környezet vs. WhatsApp
A korábbi kitkat verziók alatt is használtam a telót az ART futtatási környezetben, és egy alkalmazást leszámítva minden remekül működött. Ez a renitens progi nem más, mint a WhatsApp.
ART alatt a fülemhez tartom a hangüzenetet, ami a telefon hátulján található külső hangszóróban is hallható - tehát félig itt, félig ott. Ezt onnan tudom, hogy közben letakarom a külső hangszórót az ujjammal, és így az előlapi hangszóróban is halkabban hallom a hangot. Ezt a korábbi kitkat verziók alatt is tapasztaltam ART alatt.
Éppen ezért visszaálltam Dalvikra, ahol egyből megszűnt a hiba és a WhatsApp normálisan működik: a fülemhez téve a telefont csak az előlapi hangszóróban hallom az üzenetet. És ez azért fontos, mert tömegközlekedés alatt és munkahelyen ne hallja más, sőt egyáltalán ne hallja hogy miért is van a fülemnél a készülék.
Sajnos a WhatsApp már régóta nem javítja ki ezt a hibát. Emlékszem, hogy eleve nem is futott ART alatt, és csak a felhasználói nyomásra tették kompatibilissé vele. Elég szégyen ez egy ilyen horderejű alkalmazás esetén.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
"nincs rá lezsóidő"
-
puszpant
csendes tag
A kijelző körüli króm keretet lehet külön cseréltetni, vagy az egyben van a kijelzővel? LG szerviz vagy bármely gsm szerviz megcsinálja vajon? Elkezdett kopni sajnos és eléggé zavar.
-
jakec
tag
válasz Integra #48703 üzenetére
Integra: Válaszd ki, hogy "Gyári tárcsázó megnyitása", ami a "Viselkedés" menüben található. Nekem gyári rommal, ezt bepipálva tökéletesn működik és semmi bug. Egyedül ami zavar, hogy root nélkül nem lehet a Rezgés beépülőt úgy beállítani, hogy akkor is rezegjen amikor kapcsolódik a vonal. De sebaj mikor az asszony leteszi a telefont szó nélkül legalább egyet rezzen
Az én kérdésem az lenne, hogy ti melyik LED-villogtató alkalmazást használjátok? Én a Light Flow-ot de érthetetlenül sok Ramot eszik, 50 mb.
[ Szerkesztve ]
-
forintuser
őstag
-
válasz forintuser #48711 üzenetére
Ez kerneltől függ szerintem.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
benco
tag
"nem az van, hogy ücsörgünk a tengerparton és kézzel fogunk halakat" -Bog. Nexus 4
-
Integra
titán
na, 443 nem akarja megenni az exdialer missed call pluginjét
állandóan missed call után felhozza, hogy válasszak dialer vagy az exdialer között... bleeeeeeeeeeeeeeee...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
w333
félisten
Akit érdekel itt a 4.4.4 Sideload
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest