-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Tudnátok ajánlani egy olyan ingyenes alkalmazást, amivel a rootolt 2.3-as Defy-mról nem csak az appokat, hanem azok adatait (pl. játékmentések) át tudnám rakni a nem rootolt Nexus 4-emre? Köszönöm!
-
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31295 üzenetére
Szerintem a legjobb megoldás ha végigmész a Google Címjegyzéken PC-n, és kitörlöd aki nem kell. Utána mehet a szinkron.
-
Axe Miskolc
tag
Amióta megvettem (3hónap),azóta nem megy rendesen a bluetooth párosítás.
Párosítottam Jabra Drive al és Plantronics headszettel.
Jabra Drive-al kapcsolódik magától de recseg a hang,a plantronics-al újra párosítási kérelmet hoz fel,3 újabb
klikkelés után kapcsolódik,néha viszont eldobja.
Mi lehet a gond? -
janosibaja
őstag
válasz Lacee1986 #31294 üzenetére
Hát ha Te, vagy valaki meg tudná mondani, hogy mit tegyek azért, hogy a Hangouts "névjegyzékben" csak azok jelenjenek meg, akiknek SMS és csevegő üzenet is küldhető, nagyon megköszönném.
Egyébként abbahagyom ezt a panaszkodást, nem akarom teleszemetelni a topicot. Köszönet!
-
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31293 üzenetére
Nálam csak azokat jeleníti meg, akiknek telefonszám is van. Lehet, hogy ez a baja.
-
janosibaja
őstag
válasz Lacee1986 #31290 üzenetére
Ha csak így nem! A Címtár szinkronizálást én kapcsoltam ki, még a mobil első beüzemelésekor: minden szinkronizál, kivéve a névjegyek.
Most mielőtt még lendületből idiótának neveznél, had' mondjam el az okát. Utáltam, ha az SMS alkalmazás megnyitásakor benne volt az embertelen mennyiségű gmail kontaktom - többségben olyanok, akiknek nem tudom a telefonszámát, egyszer váltottunk egy levelet, oszt jónapot - és állandóan egy dzsungelből kellett előhalásznom, hogy közülük kinek tudok SMS-t küldeni.
Úgy hiszem, ez lehet a hiba alapja. Te is úgy gondolod? Mert akkor ezt a szolgáltatást nemigen nekem találták ki, mert újra létrejönne szinkronizálással a brutális zűrzavar - csak most a Hangoutsban.
Nekem az lenne ideális, hogy csak azok legyenek a Hangoutsban, akiknek telefonszámuk és emiljük is van, s így szépen el tudnám dönteni, hogy a másik fél is wifin mellett ül, tehát Hangouts, vagy mondjuk úton van, tehát SMS.
Ha ezt nem lehet megcsinálni, akkor már kapcsolom is gyorsan ki a Hangoutsba olvasztott SMS-t.
Végtelen türelmed nagyon köszönöm! Jól gondolom? -
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31289 üzenetére
Belépsz Gmailbe Pc-n. Bal felső sarokban a Google logo alatt katt a Gmail feliratra, ami egy lenyíló menü. Ott lesz a címtár.
De hülyeséget írok. Csak annak tudsz Hangoutsban chatelni, akinek van G+ fiókja.
Nézd meg ott a címtárban a feleséged adatlapját. Ha több van, akkor össze is tudod vonni.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz Lacee1986 #31288 üzenetére
Néhány év Android használat és romolgatás után egyre hülyébbnek érzem magam...
Nekem nincs olyanom, hogy gmail címjegyzék... Van két gmail fiókom - mindkettő szinkronizál folyamatosan -, de azokban nincs címjegyzék.
A Phone-ban létrehoztam új névjegyet - ha erre gondoltál -, de úgy nincs változás, arra csak SMS küldhető a hangoutsból... Anyám! -
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31286 üzenetére
Próbálj meg Gmail címjegyzéken belül létrehozni egy új szeményt random email címmel és telefonszámmal. Mennie kell.
-
Lacee1986
senior tag
válasz Scooter74 #31283 üzenetére
4.4 Hangouts: Ide felraktam.
janosibaja:
Próbáld meg úgy, hogy az illető szerepeljen valamilyen körödben Google Plus-on.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz Lacee1986 #31277 üzenetére
Jó fej vagy, köszönöm!
Nem akarom telepanaszkodni a topicot, de nekem csak a kék "Hangouts .hu" lehetőség látszik a feleségemnél és számos névjegyzékben szereplőnél.
Másoknál meg - most veszem észre! - ellenkezőleg, csak a telefonszám látszik kékben és ott meg a Hangouts opció hiányzik...
Mivel nektek működik, valamit én ronthattam el. De mit lehet ezen elrontani? -
Sanya
nagyúr
egyből megnyitja a youtube videókat, valamilyen szintű flash támogatása is van, az oldalak között könnyedén lehet váltani, jobban néz ki, gyorsabb, szinkronizálja magát az asztali böngészővel, megjegyzi az asztali böngészőm jelszavait is, stb.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Scooter74
őstag
Ha már hangouts akkor mondjuk, hogyan tudok vele sms-t küldeni egy nem androidos telefonra?
Vagyis hogyan lehet vele sms-t illetve mms-t küldeni?Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31272 üzenetére
Csináltam neked egy képet.
-
atp_elte
csendes tag
Sziasztok!
Alig pár hete vagyok egy ilyen fantasztikus telefon boldog tulajdonosa. Nagyjából már mindent tudok rajta használni, de nem találom a beállításoknál azt a pontot, amelynél a saját szám elküldését be tudom állítani.
(Device)
Sound, Display, Storage, Battery, Apps,(Personal)
Location, Security, Language&Input, Backup&Reset,(Accounts)
(System)
Date&Time, Accessibility, About Phone...Ezek vannak. Hol keressem a hívás beállításokat?
Köszönöm!
Toshiba L55, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Nokia Lumia 630 DS - mert mobilnak lenni jó...
-
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31258 üzenetére
Biztos van telefonszám rendelve ahhoz a személyhez? Nézd meg a címjegyzékbe először.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Hát beálltam én is a Nexus4 tulajon közé, használtan sikerült szert tennem egy UK Play-es, nagyon szép állapotú rev12-es készülékre.
Viszont addig nem akarom használatba venni, amíg nincs hozzá megfelelő tokom. De melyik az ajánlott? Ringke Fusion-t sokszor emlegetitek a fórumban. Meg ha napokon belül jön a 4.4 addig nem is érdemes belaknom.
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
w333
félisten
válasz fatal` #31261 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van de Chrome böngésző a maga saját 74MB -os méretével mennyivel ad nekünk több pluszt mondjuk egy Opera Classic / Next Browser -hez képest ? persze azon kívül hogy szétzabálja az akkut ?
Tehát akkor ebből az ART -ből valamikor jövő nyáron lesz valami
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
fatal`
titán
"vagyis nagy méret = nagyobb proci számolás amitől az alkalmazások lassúbbak, ha csak nem futnak folyamatosan a háttérben(memóriában) de akkor ezzel már meg is van cáfolva hogy kisebb memória/ram igénye van az új rendszernek "
Ez egy komplett hülyeség. A nagyobb méret okozhat kevesebb cpu használatot is, pl. ha tömörítetlenek a textúrák és nem kell kitömörítgetni futás közben. De lehetne más példát is hozni.
(#31249) izoli76: 1000 forintos fóliát és 1000 forintos tokot.
Tok
FóliaAzért ennél vannak minőségibb darabok is, de pl. a fólia egész jó az árához képest. A tokkal sincs különösebb gondom, bár nem egy elegáns darab, de ennyi pénzért nem is várok semmi különöst.
(#31252) LógaGéza: De le vannak fordítva most is az alkalmazások, csak nem natív kódra, hanem byte kódra.
(#31254) w333: Semennyire. A developer beállítások között lehet tesztre bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
janosibaja
őstag
válasz Lacee1986 #31243 üzenetére
Biztos nálam van a hiba...
A bal felső sarokban nekem a Hangouts zöld macskakörmös lufija látszik, nem kattintható...
Ha meg konkrét személynél megyek a a zöld izére, akkor csak a Hangouts nyitóoldalára visz.
Ha a konkrét személynél a zöld bubitól kicsit balra a személy nevére megyek, akkor világos bugyikék színben feltűnik, hogy "Hangouts, xy@gmail.com", de telefonszám sehol! (Ha csak úgy simán írok, a csevegőben megy el az üzenet... Jaj!)
Nem értem.[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
egy kis off :
ezért lett cég a CM böl
http://www.androidcentral.com/oppo-n1-cyanogenmod-edition-will-run-cm-out-box -
atike
nagyúr
válasz izoli76 #31253 üzenetére
Nillkin Premium Matte Hard Case
Ez a kettő szokott itt agyondicsérve lenni... Nekem az utóbbi van és maximálisan meg vagyok vele elégedve...
Itt csak annyi a bibi, hogy külföldről kell rendelni és drágább mint az alap tokok.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Az NFC-vel mit tudok megosztani egy másik NFC képes készülékkel?Ugyanugy lehet vele fájlokat küldeni?Köszi szépen!
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
w333
félisten
válasz LógaGéza #31252 üzenetére
Igen ezt értem de az ART most mennyire alapértelmezett a 4.4 rendszerben, mert látom hogy ez még csak egy kísérleti verzió ... tehát akkor ezt a fejlesztői lehetőségeknél majd be kell kapcsolni vagy hogy is lesz ez ?
(#31255) Steelheart2
Igen, csak kicsit macerás, nekem még mindíg jobb megoldás a Bluetooth
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Két különböző dolog a kettő, teljesen máshogy működnek. Most ugye Dalvik alapon mennek a programok, ami egy JIT (just-in-time) complier - ami köznyelven azt jelenti, hogy a programok nincsennek teljesen lefordítva a programozók által, tehát a programnak át kell mennie a felhasználó eszközén egy értelmező (interpreter) algoritmuson, minden egyes alkalommal, amikor a megadott programot használod. Mondanom se kell, ez felesleges erőforrásokat használ fel - viszont kevesebb tárhelyet foglal.
Ezzel szemben a Google által most kifejlesztett ART (Android Runtime) egy teljesen más megoldást használ. Ez telepítéskor lefordítja a beérkező bytekódokat gépi nyelvre - ezáltal teljesen natív alkalmazássá alakítva őket - ez a folyamat amúgy az AOT (Ahead-Of-Time) fordítás. Azáltal, hogy megszüntetik a virtuális gép indítását bekapcsoláskor, és az értelmező futását, drasztikusan csökkenthetik boot timeot, és jóval gyorsabban indulhatnak az appok - az más kérdés, hogy még a GAppok sincsennek erre felkészítve, hát még a többi[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Első dolgom az volt, hogy kipróbáltam ezt CM11-en. Újraindítás után FC-k tömkelege árasztott el, annyira, hogy csak recoverys Factory Reset hozta vissza az életbe.
Várok vele a gyári Factory Image-ig, hátha van valami binaries függősége is - amit kétlek, de ki tudja...[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
w333
félisten
Ez egy kicsit nekem elég furának tűnik vagyis nagy méret = nagyobb proci számolás amitől az alkalmazások lassúbbak, ha csak nem futnak folyamatosan a háttérben(memóriában) de akkor ezzel már meg is van cáfolva hogy kisebb memória/ram igénye van az új rendszernek
(#31245) ßrainiac
Azért ez tényleg kemény ... lassan 100MB méretű lesz 1 alkalmazás
[ Szerkesztve ]
-
ßrainiac
addikt
Ezek komplett programok, haver. Számítógépen 260MB a Chrome úgy, hogy nem telepítettem hozzá semmilyen plugint. Régen egy játék felfért egy nagy méretű floppy-ra, aztán már csak az újabbra, majd akár több floppy-t is elfoglaltak. Ma már egyes játékok több DVD-sek. Ez hogy lehet?!
"Nem vagyok hajlandó ezt feldolgozni"
-
Lacee1986
senior tag
válasz janosibaja #31238 üzenetére
A bal felső sarokban a nevére tapizva lejön egy menü, hogy hova akarod küldeni. Ha van az illetőhöz telefonszám rendelve, akkor az is ott lesz.
-
w333
félisten
válasz sonique #31239 üzenetére
Lassan én is a Chrome / Google + / és a Szövegfelolvasót is letiltom
(#31241) hunfatal
Még én sem kaptam meg
Szerk.
Mondjuk az elég bátor mutatvány a Google -től hogy a Hangoust alkalmazásba építette az SMS -t a 3.4 értékelés és a hozzászólások alapján, sokan nem szeretik
[ Szerkesztve ]
-
izoli76
tag
Mivel ovjatok a telefonotokat? Folia elol, hatul? Vagy tok? Ki mit javasolna?
-
w333
félisten
válasz Scooter74 #31236 üzenetére
Frissítetted a Google billentyűzetet ? nekem még az sem jött meg
Különben csak nekem tűnik úgy hogy a Google egy kicsit elvan szállva az alkalmazásaival Chrome 74MB / Google keresés 31MB / Play Szolgáltatások 20MB / Google + 43MB / Hangouts 22 MB / Szövegfelolvasó 20MB ezek szerintem brutálisan nagy méretek a Térkép / Youtube is sokkal kevesebb
-
Scooter74
őstag
Nem néztétek az üzenetekben a billentyűzetet? Amikor gépelek akkor kék szín helyet szürkén jelennek meg a betűk és csomó minden belekerült pluszban!
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
atike
nagyúr
Nekem is 1-2-3 alkalmazás naponta....
Írtam már korábban, de még most is meg vagyok rajta lepődve, hogy aránylag hamar megkapom (itteni viszonylatban ) ezeket... Anno a 4.3-nál bezzeg majd' egy héttel később jött meg mint a többieknek...
Remélem a 4.4-nél is gyorsan jön majd meg... Bár mondjuk amíg nem lesz rá root addig nem fogom felrakni...
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Tudnátok nekem adni egy linket (vagy valamit), ahol Magyarországon lehet kapni fóliát, normális tokot a telefonhoz?
-
mm89
őstag
válasz rum-cajsz #31230 üzenetére
érdekes cucc ez. Szerintem nálunk majd akkor lesz jelentősége, ha magyarul is tud.
Azért lehetne külön nyelvbeállítása a keresőnek, hogy ha a telót magyarra állítom, akkor is működjön angolul a kereső.[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
rum-cajsz
őstag
Aki szeretné tesztelni, hogy a Google Now "visszabeszél-e" neki, annak találtam egy jó mintát, itt tuti hallani kellene Miss. Gooogle Nowt.
1. Amerikai angolra állítod a nyelvet, és bekapcsolod a hangvezérlést.
2. A google now oldalon megérinted a microfont (KitKaten mondhatod is: "Ok Google")
3. Kiadod ezt a parancsot: When am I
4. Vigyorogva hallgatod a választ.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
atike
nagyúr
Király. Frissült a Hangouts erre az SMS integrált cuccra. Nagyon pompás. De attól függetlenül, hogy engedem neki hogy kezelje az SMS-t vagy nem - nem lehet immár kilépni a Hangouts-ból... Egyre jobb. Eddig azért az nem volt egy rossz dolog, hogy ha akartam kiléptem és nem voltam elérhető...
-
adabra
senior tag
Automata módban készült. EXIF adatok:
Filename - IMG_20131108_083320.jpg
Model - Nexus 4
ExifOffset - 134
YCbCrPositioning - Centered
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
XResolution - 72
Make - LGE
InteroperabilityOffset - 360
ExposureTime - 1/16 seconds
DateTimeDigitized - 2013:11:08 08:33:20
ISOSpeedRatings - 1500
ColorSpace - sRGB
DateTimeOriginal - 2013:11:08 08:33:20
FlashPixVersion - 0100
ComponentsConfiguration - YCbCr
FNumber - 2.65
ExifImageHeight - 3264
ExifVersion - 0220
ExifImageWidth - 2448
FocalLength - 4.60 mm -
adabra
senior tag
válasz randras_83 #31107 üzenetére
Más téma: úgy látom, nem egyedi a probléma, hogy gyenge fényviszonyok közözz az elkészült fényképek közepén pirosas-rózsaszínes "folt" van. Az általad feltöltött mindkét kép ilyen, meg ez is, amit most próbaképpen komponáltam (lekapcsolt világítás mellett egy csupasz, kissé koszos falat fényképeztem).
Más is találkozott hasonlóval? Szerintem (egyedi vagy típus) hardver tökéletlenségről lehet szó. Most Franco 188 -as kernel van fent, de nem tudom, hogy ez számít-e (mással kernellel nem próbáltam még).
-
mm89
őstag
Egyben válaszolok mindenkinek:
ITT olvastam róla, bár ez a gyári nexus töltő, amit én vettem azon -elvileg- nincs nexus felirat.
Az a kör ami rajta van az gumi, az a helyén tartja a telót. A teszt szerint szilikon tokkal is működik, nem tudom műanyaggal megy-e. Mivel nekem nincs tokom, így kipróbálni sem fogom tudni. (van tokom, de az bőrés ha beleteszem, akkor nem látom, hogy tölti-e )
Annyit meg tudok tenni, hogy ha valakit érdekel kipróbálás szinten, akkor Szegeden megteheti
Azt mindenképpen megírom ide hogy működik-e meg ilyesmik. Egyébként néztem én is a fentebb linkelt laposabb típusokat, gondoltam arra könnyebb rátenni a telót, de aztán mégis inkább ilyet vettem. Majd lehet veszek egy laposat isTöltés erőssége:
Ez engem is érdekelne, hogy végeredményben számít-e az, hogy ha gyengébb töltővel töltöm. Én két töltőt használok. Az egyik a gyári töltő (1,2 A) a másik meg egy régi ZTE töltő (800mA). Mindkettővel egész éjszakás töltéseket szoktam csinálni, és nem vettem észre különbséget. A fullra töltődés ideje BMW -vel nézve mindkét töltővel 2ó 20-40 perc körül alakul. A ZTE töltő esetén 700-750mA töltéseket mutat 10 percenkénti leosztásban, az Lg-vel meg 800-850 -et. Ez elég édekes..ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
SamS20
senior tag
válasz adamfriday #31220 üzenetére
Akkor nem ha wifin volt és közbe szinkronizált is a telo.de ha nem volt akkor tényleg sok nekem 5 óra alatt esett 2%ot úgy h nem volt repülőben
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Mivel kora este töltöttem a telót, így éjszakára nem tettem fel. 89%-ról 79%-ra esett 7 óra alatt, repülőgép üzemmódban. Ez kicsit cinkes, nem?
Tuti nem gáz hosszútávon sem, ha 850mAh-ás (motorola defy) töltővel töltöm?
Mitől merül ennyit pár óra alatt?
═════════════════════════════════════════
-
LógaGéza
veterán
válasz adamfriday #31215 üzenetére
Elvileg 5cm a hatótávolságuk, szerintem biztos.
-
SamS20
senior tag
Kitkatben gazdag jó reggelt mindenkinek reméljük ma már dobnak nekünk valami csontot.
-
AsusBoy
senior tag
válasz randras_83 #31212 üzenetére
Gondolom gumis .
De mivel ez egy wireless töltő ,nem hiszem ,hogy lecsúszik róla a teló -
AsusBoy
senior tag
válasz randras_83 #31210 üzenetére
Az nem "gumis cucc" hanem egy töltő , méghozzá egy wireless töltő.
-
Pipikék
tag
-
orrlyuk
aktív tag
Megosztom a linket, csak azért, hogy látható legyen: ez pusztán a "pad" és egy USB-kábel (ha igaz). Tehát fali dugasz nem jár hozzá, azért ennyi. A fehéret rendeltem, 13 dollár valamennyi.
Az eladónak aránylag kevés visszajelzése van, lehet, hogy ciki lesz a végkifejlet. Meglátjuk.No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
orrlyuk
aktív tag
válasz vicamuso #31189 üzenetére
ma rendeltem 3.200 forintért a legalapabb qi töltőt HongKongból. Még ezt is luxusnak tartottam, csak reggel ébresztés után kábelnél fogva földhöz csaptam a telefont, és mégis úgy döntöttem, biztonságosabb lesz, ha ilyenen fekszik. Szerintem jövő hét pénteken mesélhetek a benyomásokról.
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
addikt
válasz C.Brigante #31175 üzenetére
Ez valóban nem koppant le nekem!
There's a device that I've been using called a whoop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest