Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz
#82860288 #10895 üzenetére
Annak idején törölni kellett a frissítéseket, utána lehetett letiltani, de a többi google alkalmazást nem befolyásolta. Minden működött. Most egy hasonló van csak tiltva, a meta services nevű dolog. De nem tudom, van-e a kettőnek köze egymáshoz. Nekem csak annak idején volt akku oroblémám, most jó ideje nincs. Azaz a relatíve rendszeres pubg karban tartja.
-
Norb€€€
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy kis update, hátha valakit érint.
Előző héten leadtam a telefont garanciába, a fórumkollegák ajánlatára.
Hibának megjelöltem a beégett kijelzőt, rossz akksidőt, és a gyenge ujjlenyomatolvasót, hátha kezdenek vele valamit.
Hát konkrétan cserélték az egész telefont tokkal vonóval, csak az alaplapot ültették át a régiből :)
Úgyhogy ha valaki hasonló gondokkal küzd, nyugodtan adja le, simán javítják/cserélik.Azt nem tudom, hogy az akksi idő jobb lesz-e, szkeptikua vagyok, de a kijelzőért már megérte:)
-
törölt tag
Kikapcsoltam a locationt is a telón, ugyanannyit merült, mintha be lett volna kapcsolva, szóval nem az meríti a telót.
Akksinál csak google services van meg samsung health és semmi más.
Csináljak teljes resetet? Mert annak úgy lenne értelme, hogy mindent elölről beállítok megint, de resetkor elvileg visszaállít a teló mindent. -
kisNero
csendes tag
válasz
kelly416 #10887 üzenetére
Vaku nélkül, félhomályban készült. Van a telefonon tok (Ringke fusion), körbeöleli a kameraszigetet, de nem lóg bele. Lencséken nincsen semmi. Ami még érdekes volt ma reggel, hogy álló módban készítettem 3 db képet és fekvőben mentette el a telefon....gondolom amúgy, hogy valami frissítés rondít be, csak a fene tudja melyik....
-
rbelme85
csendes tag
Az utóbbi időben téma volt a telefon random újraindulása. Az enyém is beleesett ebbe a problémába.
Jelentem az utolsó frissítéssel megoldott nálam a gubanc.(kopp-kopp)
-
icemad
nagyúr
Annyi csavar van a történetben, hogy az exynos 10-el jött ki, a Snapdragon verzió meg 11-el. Így elméletileg a Snapdragonos még a 14-et is meg kell(ene) kapnia. Szerintetek?
-
Szabyka_
tag
Megkapja, az s10 is 3at kapott :)
-
kalolaci
senior tag
Samsung Galaxy S20 FE 5G milyen főverzió frissítést kap még? Android 13 lesz az utolsó, utána már csak biztonsági frissítések jönnek?
-
törölt tag
válasz
kelly416 #10861 üzenetére
Megnéztem még a Location beállítást, Bixby, Google és Maps is állandóra volt állítva, most átállítottam, hogy csak akkor használja ha az appok használatban vannak.
Google Play Services appnál a cachet és összes adatot töröltem.
Minden más appnál a location és más engedélyek csak akkor vannak érvényben, ha használatban vannak az appok.
Nagy részük auto disabled és alszanak.
Még megnézem majd a google beállításokat, mert régen néztem már át őket, lehet azóta van pár opció, ami automatikusan be lett kapcsolva.szerk: és így most nem megy a Google Asszistens, pedig csak location permissiont vontam vissza.
-
-
törölt tag
válasz
kelly416 #10859 üzenetére
Térerő nem tudom mennyire szokott változni, általában 3 csík van a 4-ből és a teló sosincs a lakás eldugott pontján.
Akksi adatoknál használatra nagyon kicsi időt ír az appokra, de ha megnézem a részleteket, akkor a háttérben ezek nagyon sokat futnak, majdnem szinte állandóan:
Feltöltés óta eltelt 24 órából:
Google Play Services 21 óra
Google 18 óra
Meta services 19 óra
One UI Home 11 óra
A többi elhanyagolható és így vagyok most ~60%-on. -
törölt tag
válasz
jereti #10857 üzenetére
Tuti olyankor nem merít semmit?
Helymeghatározás nem tudom mennyit meríthet, egy helyben van a telefon folyamatosan, nem nagyon van mit meghatároznia.
Anno első gondolatom az volt, hogy FB + messenger eszik sokat, sokan panaszkodtak rá.
De aztán még az akksi menüben nem nagyon láttam akksizabáló appot, csak valami google services vagy valami ilyesmi volt.
Aztán sorban kapcsolgattam ki funkciókat, mint BT, NFC és hasonlók, de azok sem hoztak eredményt.
Végül azzal sikerült sok akksit megtakarítani, hogy a mobilnetet nem használom.
Mivel a telefont alig használom home officeban, nekem nagyon gyanús, hogy 2 nap alatt lemerül úgy, hogy nem is nyúlok hozzá nagyon.
De éjszakánként is képes 10%-ot merülni, pedig aztán akkor már tényleg semmi nincs használatban.
A képernyőidő meg nagyon gyászos, míg simán 4-6 órát kellene bírnia, ma reggel óta 30%-ot merült néhány percnyi használattal.
A majdnem 3 éves iPhone 8 (céges) 5 napot bír töltés nélkül feleakkora akksival, pedig minden levélnél és chatnél felvillan a kijelző és megkapom az összes értesítést.
Bár minden eddigi Samsung telóm hasonlót produkált, míg mások sok órás használatot és képernyőidőt tudtak elérni, nálam ezek sosem jöttek össze.
De jöhet bármi ötlet, beállítás. Már arra is gondoltam, hogy valami beállítások rosszak és ezeket évek óta leszinkronizálom minden telóra. -
törölt tag
válasz
samu74 #10855 üzenetére
Amikor be van kapcsolva a mobilnet, akkor nagyon merül a telefon. Régebben 1 nap alatt is lehúzta az akksit különösebb használat nélkül és egyértelműen a mobilnet volt.
Azóta ez már javult, de nem akarok belefutni problémákba, hogy reggelre lemerül a teló és nem ébreszt vagy hasonlók.
Ráadásul zsúfolt társasházban lakom, sok a tégla, beton.
Igaz kicsit jobb a helyzet most, de nem kockáztatnék. -
törölt tag
Van arra valami beállítás, hogy a mobil netet is automatikusan kapcsolja ki-be, mint a wifit?
Ha elmegyek itthonról, akkor a wifit automatikusan kikapcsolja, és amikor ismert hálózatot lát, akkor újra bekapcsolja. Bár lehet ez GPS alapú inkább, de a lényeg, hogy nem megy feleslegesen a wifi.
Ez kellene mobilnetre is csak pont fordítva, ha elmegyek otthonról kapcsolja be, ha hazaérek vagy ismert hálózathoz csatlakozok, akkor meg kapcsolja ki. -
törölt tag
Sziasztok!
Győrben tud valaki olyan helyet, ahol árulnak UV ragasztós üvegfóliát és normálisan fel is tudják tenni?
Illetve ha nem UV-s sem baj számomra, a lényeg, hogy teljes kijelzős és teljes ragasztós legyen (már ha van ilyen).Előre is köszi!
-
hawkfoto
tag
Nekem is rendszeresen újraindult, múlt héten kedden csináltam egy gyári visszaállítást, majd nem biztonsági mentesbol, hanem 0rol raktam vissza az appokat, azóta nem csinált újraindulást (kopp, kopp, kopp 🙂). Remélem így is marad.
-
deka10
senior tag
válasz
Szabyka_ #10841 üzenetére
Milyen a telód, exynos vagy snapdragon, milyen gyakran indul újra? Azért kérdezem mert nekem is volt, hogy beállt teljesen, aztán újra indult kb. 2 nap használat után. Most vettem újonnan snapdragonos procival, volt vagy 6 frissítés mire használatba vettem, vissza állítást nem csináltam, még nem használom hosszú ideje, de a one ui-t lecseréltem nova laucher-re közbe jött meg egy frissítés, azóta még nem fagyott be és nem indult újra.
-
Szabyka_
tag
Nekem sajnos az új frissítés után is random újra indul a telefonom ... Ilyen problémával vajon tud a szervíz valamit kezdeni ?
-
hawkfoto
tag
válasz
kelly416 #10839 üzenetére
Lehet a sim a ludas. Az egyesben van egy Yetteles, ezt hanghívásra használom, a kettesben pedig egy Digis, ezt csak netre. Ma este, mielőtt elindultam volna haza melóból, a kettest kikapcsoltam. Mire hazaértem, az egyesben nem érzékelt simet, és a kettesre átkapcsolt. Újraindítás után látta megint az egyes simet is. Most megcseréltem a kettőt, ha fordítva fogja produkálni a hibát, akkor a sim volt a hunyó.
-
hawkfoto
tag
Sziasztok!
Olyan problémája volt már valakinek, hogy két simmel használva magától át állítja azt, hogy melyik simről akar hívni, illetve smst küldeni?
-
kissg620
tag
Sziasztok! Esetleg nem tudja valaki, hogy TAb S6 Lite 2022-nél ez így mit jelenthet? "Samsung DeX: használja eszközén a Samsung DeX-et. Azonban nem használhatja a Samsung DeX-et, ha készülékét külső kijelzőhöz csatlakoztatja." Van vagy nincs?
-
racerx
őstag
Az irták, hogy frissült a wear, health számológép meg még pár app. Biztos ezér 800 mega. Amúgy azért nem semmi, h szept.i biztonsági frissítés már itt van. Sok "user friendly" cég megirigyelhetné...
-
embe
nagyúr
válasz
StarKiller89 #10829 üzenetére
Azért a "csak" biztonsági frissítések 250-300 MB-osak szoktak lenni, ellenben ez 881MB.
-
BIZ0906
aktív tag
válasz
StarKiller89 #10829 üzenetére
Én semmire engem nem mozgat csak bírja jó sokáig és ne induljon random újra.
-
jereti
tag
válasz
StarKiller89 #10820 üzenetére
kösz szépen!
-
plaszy
őstag
Oksi, köszi.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Szerintetek imei szám alapján, papírok nélkül lehet Samsungnál garit érvényesíteni? Ha netán kellene? Ugyanis imei check oldalon még 2023.06. hóig garis (lenne). XEO-s egyébként.
Esetleg próbált már így valaki gariztatni?
Köszi!
-
embe
nagyúr
Már szalad is fel. De jó nagy csomag.
-
zoltan77
aktív tag
Jött frissítés snapdragonos xhe-re, 881Mb, szeptemberi biztonságival.
-
kalolaci
senior tag
Használ valaki, Gekko Brus Stripes telefontokot? Vélemény érdekelne.
-
törölt tag
Hmm...eddig ezt a hydrogel fóliát nem ismertem, de így utána nézve elég tetszetős kis dolog.
Az UV ragasztós üveget is jó megoldásnak tartom, de ahogy te is írtad, a ragasztótól a hangszóró miatt félek. Igaz, jelenleg a gyári fólia már több védelmet ad, mint amikor csupaszon használtam a Note 9-em, aminek sajna meg is lett nálam az eredménye.
Igazából nem fogom nagy fizikai terhelésnek kitenni a telefont, sőt nagyon a mostani életvitelem nem is teszi lehetővé, hogy könnyen összetörhessem a telefont, egyszerűen tényleg csak a kijelzőt szeretném megvédeni a karcoktól és egyéb balesetektől, hogy ne sérüljön.Egyébként láttam régebbi hozzászólásoknál a Brotect Airglass-t, ami szintén megfogott. Ezzel van valakinek tartósabb tapasztalata? Megéri feltenni vagy felejtsem is el?
Ja és a linkekért bocsánat, legközelebb odafigyelek.
-
kelly416
veterán
válasz
#73500928 #10811 üzenetére
Annyi tapasztalatom van, hogy ha üveg, akkor nem ütésálló. Csak jó eséllyel csak az törik, nem a telefon. Viszont karcok ellen sokkal jobb, mint a műanyag fólia és nem tapad rajta az ujjad.
Ha viszont valami keményebb plexi, akkor törhet is, karcolódhat is, és nagy esély van rá, hogy nem is egész felületen ragad. Általában a drága gagyi ilyen.
Én vagy hydrogel fóliát használok, ami ugyan ütés ellen nem véd, de kissé öngyógyuló, könnyen felrakható cucc, vagy ha elborul az agyam, UV-s ragasztós üveget. De ahhoz nem árt a kézügyesség, hogy ne follyon be a ragasztó mondjuk a hangszóróhoz.
(A linket meg illik így berakni. Lent link ikonra kattintva beilleszted. No offense.) -
törölt tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a 10.000+ Forintos és az ilyen 5500Ft-ig tartó árkategóriájú üvegfóliák közt mennyire észrevehető a különbség?
Szeretnék egy normális, ütésálló üvegfóliát a telefonra, valamint a kamerára is, hogy a védelem teljes legyen, ha már megvettem a telefonra a jó kis Samsung Clear Standing Covert.Eddig ezeket néztem ki:
:/tok-shop.hu/Samsung-Galaxy-S20-FE-/-S20-FE-5G-SM-G780-/-G781-Kijelzovedo-folia-utesallo-folia-az-ives-reszre-is-Tempered-Glass-edzett-uveg-5D-Full-Glue-Mocolo-fekete
https://sestore.hu/termek/panzerglass-samsung-galaxy-s20-fe-black-antibacterial-privacy/ || ((egyékbént ez felettébb szimpatikus, különösen allergiás vagyok, ha valaki a telefonomat bámulja))
https://tok-shop.hu/Samsung-Galaxy-S20-FE-/-S20-FE-5G-SM-G780-/-G781-Kijelzovedo-folia-utesallo-folia-az-ives-reszre-is-MyScreen-Protector-Diamond-Glass-Edzett-gyemantuveg-Full-Glue-fekete
https://www.spigen.hu/spigen-glass-fc-samsung-galaxy-s20-fe-tempered-kijelzovedo-folia--feketeIlletve lencsevédőnek ezt néztem:
https://tok-shop.hu/Samsung-Galaxy-S20-FE-/-S20-FE-5G-SM-G780-/-G781-Kamera-lencsevedo-folia-utesallo-folia-Tempered-Glass-edzett-uveg-Mocolo-ClearEzekkel az üvegfóliákkal van valakinek bármilyen tapasztalata?
-
-
Norb€€€
aktív tag
válasz
StarKiller89 #10802 üzenetére
Köszi, megprobálom:)
Egyébként nem elég ha yettelnél adom le(ott vettem(vagyis még telenornál))? Közelebb van hozzám, mint egy márkaszervíz. Elvileg ők is csak továbbítják nekik, nem? Vagy balf*szabbul állnak a dologhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung legolcsóbb S20 szériás modellje azért annyira nem szerény, mint amennyivel kedvezőbb árcédulát mellékelt a gyártó.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest