Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Megjelent a OnePlus 13T
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu74
addikt
-
Phobion
őstag
sziasztok
valaki tapasztalt olyat, hogy a wifi kapcsolatot random eldobja a telefon? routerrel nincs gond, más eszközök nem dobálják el a wifit
(snapdragon) -
samu74
addikt
válasz
StarKiller89 #11987 üzenetére
Ja,simán.Az akksicsere se annyira problémás mint egy üveg hátlapos telefonon, kis ügyességgel otthon is szerelhető. Az usb aljzat makkant meg nálam 10 hónapos korában(mondjuk minden telefonomon S7/S9+/S20FE), de azóta is bírja(3 éves).Minden másra meg ott a Mastercard.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
tecsa74 #11983 üzenetére
Zenelejátszó vezérlője nekem automatikusan megjelenik, ha zenét játszok le. Youtube musicot használok.
Samsung health jó kérdés. Talán a good lock appal lehet ilyesmit.Szerk. : fold 3-as telefonomon most próbáltam ki, a good lock appon belül kell letölteni a lockstar appot. Ezzel szinte bármit kitudsz rakni. 3 widget van a healthez. Természetesen a widgeteket oda rakod, ahová csak akarod. Zenelejátszóhoz is van benne mindenféle widget.
-
samu74
addikt
válasz
kelly416 #11985 üzenetére
Nem pont.
Inkább az hogy a gyártók nagyrészt nem foglalkoznak a középkategóriás telefonok supportjával. Samunál az A széria is elég sokáig van támogatva.
Én azt mondom hogy ezt a telefont is simán lehet még használni addig amíg valamelyik app nem nyavajog az elavult szoftverre, mert nem az erő lesz a szűk keresztmetszet. Feleségemnek pár hete vettem egy S23-at ,gyors meg minden ,de nem egy űrtechnika az S20FE-hez. -
kelly416
veterán
válasz
samu74 #11978 üzenetére
"Ja,amúgy kicsit túl van parázva a frissítés sokunknál, néhány éve(kb.5-6) lópikula se volt sok gyártónál .Samsung becsületére legyen mondva hogy a középkategóriás telókra is figyel ilyen téren."
Ezt úgy értetted, odafigyel rá, hogy középkategóriában se legyen jelentős frissítés?
-
eurolac
senior tag
válasz
Monya78 #11982 üzenetére
Jól teszed h kipróbálod hogyan viselkedik a Te telódon. Nálunk rendben teszi a dolgát. Nyilván a teljes verzió sokkal jobb képminőséget hoz majd mint a Lite ha rendben működik a mobilodon. Gyakorolni kell majd vele, megnézni a benne rejlő lehetőségeket. Fotográfus vagyok, tényleg jobb képeket készít a párom ezzel az appal mint a gyári lehetőséggel de már régóta csak ezt használja, nyilván kiismerte. Sok sikert!
-
tecsa74
aktív tag
Sziasztok! Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy hogyan tudok zárolt képernyőre widgetet kitenni? Samsung healt alkalmazást szeretném kitenni zárolt képernyőre, illetve egy zenelejátszót, de nem jövök rá. Köszönöm!
-
eurolac
senior tag
válasz
Monya78 #11958 üzenetére
Szia! A feleségem használt ilyen telót. Számára ez a kamera app vált be korábban akcióban (lehet ingyen) jutottunk hozzá. Ő jobban szereti ill. szebb képeket is készít mint a gyári app. Pl.: gyorsabban mozgó gyerekek esetében van sport mód rajta azzal nem mozdulnak be annyira a képeken. Stb., stb.....
-
samu74
addikt
válasz
icemad #11979 üzenetére
Ja,dettó ugyanaz a helyzet.Volt szerencsém nekem is olyan géphez amire a megvett win11 telepítéskor kiírta hogy erre az alaplapra most nem fog települni... A gyártóknál a megújulás mint olyan fogalom akkor létezik ha profit van belőle. Mondjuk morgok én is mikor látom a szolgáltatók meg a Rejoy "felújított" telefonokat reklámozzák...Jó lenne az ha pl. banki app meg a franc tudja még mi éppen nem azon sipítozna hogy elavult a rendszer.
-
samu74
addikt
válasz
Dilikutya #11964 üzenetére
Asszem sammobile-on olvastam, ha kapna akkor is csak a felület(oneui) változna de a droid nem. Ja,amúgy kicsit túl van parázva a frissítés sokunknál, néhány éve(kb.5-6) lópikula se volt sok gyártónál .Samsung becsületére legyen mondva hogy a középkategóriás telókra is figyel ilyen téren. Mondjuk ilyenkor is lehetne lobogtatni a "zöld" hozzáállást, ne keljen félretenni egy működő eszközt azért mert nincs support már rá.
-
kelly416
veterán
válasz
StarKiller89 #11976 üzenetére
Viszont a biztonsági sokaknak fontos és ez a telefon azt sem kap már sokáig...
Szerk.:
Sajnos. -
kelly416
veterán
válasz
StarKiller89 #11974 üzenetére
Talán mert az egész világ arra halad, hogy csak a kirakat számít?!? A csicsa és a villantás a fontos, beltartalom nem kell.
-
fbaloo
tag
válasz
icemad #11971 üzenetére
Igen pont ezért dilemmázok. Snapdragon alapú egyébként és 5gs.
A 3 opcióból igazából egyik sem jó:
1. használom így a telefont
2. kiköhögök 60-at egy telefonért amit használtan megkapok 80-90ért
3. Veszek egy kicsit jobb új telefont, ami tudásban és napi használatban valsz kb ugyanaz lenne, de legalább tovább lenne rá szoftver támogatás -
Dilikutya
félisten
válasz
vihartigris #11969 üzenetére
Még 1-2 év biztonsági frissítés. 60-ért biztos nem cseréltetnék kijelzőt, ha 80-ért van használtan. De annyit meg már lehet nem adnék egy kifutó támogatású telefonért, függetlenül attól, hogy a teljesítményére egy rossz szavam sincs.
-
-
fbaloo
tag
Összetörtem az s20 fe-m kepernyojet es pokhalos lett de ezen felül funkcionalitasban nincs gond vele. Azt mondták több helyen is hogy 60 ropi a gyári képernyő csere, és hogy az utángyártottal nem járnék jól. Szerintetek érdemes ezen a ponton ennyit kifizetni érte vagy inkább adjam el törött kijelzővel és új teló?
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Snapis FE tulajként továbbra is néha a gyár kamera alkalmazás, de csak kint a szabadban, iszonyú random időközönként.
Valaki használ másik kamera alkalmazást? Van valami bevált?
Köszönöm!
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Valaki használ xiaomi mi Band 5-t a telefonnal? Melyik program ajánlott hozzá? Csak az lenne a fontos, hogy rezgéssel ébresszen adott időben.
-
Neleta
tag
https://androidportal.hu/2023-10-31/hoppa-a-galaxy-s20-es-a-note-20-is-megkaphatja-a-one-ui-6-ot/
-
Victorio
aktív tag
válasz
kalolaci #11946 üzenetére
Nekem ilyen van. Ahol van 5G ott jól megy vele.
De nem mindegy hol nézed. Nekem a konyhaablak 5G adóra néz. Ha kimegyek a konyhába akkor 5G van. A nappaliban az esetek 95%-ban LTE.
Úgy vettem észre pl Budapest belvárosában most már többször van 5G mint LTE.Érdemes valami cellainfó szoftvert feltenni, az mutatja mikor hova kapcsolódsz.
A Network Cell Info Light pl megmutatja térképen is, hogy merre van a torony ahol épp vagy. -
kalolaci
senior tag
Használ valaki: SM-G781B/DS modellt, Magyarországon? Elvileg 5G kapcsolatra is alkalmas a készülék, de nekem eddig max: 4G+ volt, amit kijelzett. Simkártya csere megvolt, területi lefedettség, és a beállítások is jók.
-
Fvp99
kezdő
Köszönöm a segítséget. Sikerült megvennem, 40e Ft lett a vége. Eddig tökéletes, teljesen elégedett vagyok.
-
kelly416
veterán
-
Fvp99
kezdő
Üdv
Néhány éjszakai képet tudna feltölteni valaki? Kíváncsi vagyok hogy teljesít a telefon.
50ezer Ft körül mennyire számít jó vételnek? -
-
kalolaci
senior tag
Frissítés érkezett, biztosági javítás szintje: 2023 október 1.
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Még nem régóta használok ilyen telót (snapi verziót), olyan hibába futottam hogy reggelente most hogy hűvösebb van kint a szabadban (5-10 fok) egy-két fotó után megfagy és újraindul a teló.
Beltérben semmi hibajelenség... -
Titusz_61
csendes tag
Azt tudja valaki, vagy esetleg próbálta, hogy a hátsó kamerák közül melyik, milyen zoom tartományban működik? Kipróbáltam, meglepett.
-
Monya78
veterán
Dupla kopp kikapcsolása megoldotta a problémát... Köszönöm!
-
kelly416
veterán
válasz
Monya78 #11914 üzenetére
Én kikapcsoltam a dupla koppost, érintésre megy az AOD és az ujjlenyomattal - ha jó helyen fogom a telót - mire kiveszem a zsebemből, fel is oldottam. Ha nem akarom feloldani, akkor meg az oldalánál fogva veszem ki és kész. Azóta nincs véletlen ébresztés, véletlen műveletek.
-
Monya78
veterán
válasz
kelly416 #11912 üzenetére
Nem tudom...órához töltöttem le előlapot, mivel lassan tölti le (Huawei GT(1)) közbe zsebre raktam, majd később ránéztem az órámra, teljesen más előlap volt mint amit letöltöttem, ekkor kivettem a telót a zsebemből, és már valami fizetőset akart letölteni csak a "pay" gombra nem tudott rányomni a zsebem
Közben megtaláltam hogy be volt kapcsolva a viselésérzékelés, tehát ha nem zártam le a képernyőt akkor a zsebembe mozgás közben az 1 perc állított zár se kapcsolódott be.
Azon gondolkoztam közben ha a dupla koppos élesztést kiszedem, hátha zseb barátabb lenne.
-
eclipse19
senior tag
válasz
Monya78 #11911 üzenetére
A dupla koppintásos képernyő ébresztést ki kell kapcsolni zsebbe rakás előtt.
De az automatikus PIN kód validálást is célszerű (amikor a PIN írásakor a megfelelő számú karakter után OK nélkül is belép, ha helyesen írtad be), különben könnyen kizárhatod magad a telefonból egy időre a sok rontott belépési kísérlet miatt. -
Monya78
veterán
Míg nincs ütésálló tokom, egy egyszerű tokkal próbálkozok, de önálló életet él a zsebembe a samu: zenét indít, képernyőképet készít, ébresztés állít, sőt még az okosórához előlapot is töltött le stb...mit tegyek hogy ezt ne csinálja?
Pedig azt gondoltam ezek megoldják, de sajna nem:
- Védelem a véletlen érintések ellen: bepipálva
- Érintés érzékenység: inaktív
- pin kód vagy minta védelem beállítva, szem-ujjlenyomat aktiválva.Köszi!
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan tokot (max 5eft-ig) a telóhoz, ami kicsit komolyabb védelmemmel rendelkezik, és az előlapon a szokottól is jobban kiemelkedik a perem (1- 2mm-vel).
Ha kitámasztó is van rajta annak plusz örülnék...Köszönöm!
-
kelly416
veterán
-
kalolaci
senior tag
Van akinek S20 FE 5G, és S23 készüléke is van? Üzemidő különbség érdekelne.
-
samu74
addikt
válasz
wanted5 #11904 üzenetére
Ez a feololdási hiba mondjuk nekem új,de ha para van a security update miatt akkor törölni kell a bankkártyát a telefonból és annyi. De mint eszközt telefonálásra, internetes tartalmakhoz, fotózásra bőven lehet használni, nyilván figyelni kell hogy mit honnan töltünk le vagy adjuk meg az adataink, de ez eddig is így kellett volna legyen.Sajna a figyelmetlenség okoz sokszor kárt(kamu oldalak), de az igazi "zöld" megoldás az lenne ha a gyártó is szoftveres támogatást adna sok-sok évig. De nekik akkor nem lesz annyi profit ha csak 5-6 év után veszünk másik telefont.
Kapitalizmus már csak ilyen.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Intelligencs #11902 üzenetére
Ez a megunás vicces dolog. Van egy eszközöd, elölről egy nagy kijelző, oldalán 3 gomb, hátul valamennyi kamera. A hátlapot nem is tudod, milyen, mert tokban tartod. Lecseréled valamire, ami a tokjában tökugyanígy fog kinézni (meg lényegében tök nélkül is). Házon belül még az Android felületében sem lesznek különbségek, de márkák között is csak apróságok.
Tévénél engem nem zavar, ha nincs támogatás, ha a steam-es app-ok működnek, mást mi nem használunk rajta.Nekem 2,5 évesen amúgy teljesen hibátlan még az S20FE akkuja, melóban a céges hálózat miatt inkább azon netezek, sokat van használva, bírja. Az előzőt 3,5 évig használtam, most lesz 6 éves, anyámnál ma is működik, viszont katasztrófa lassú rajta minden.
-
wanted5
őstag
válasz
samu74 #11903 üzenetére
A legnagyobb baj a security update hiánya, pont a hetekben volt egy hiba, amivel feloldás nélkül is lehet fizetni az androidos telókkal (igaz nagyon speciális helyzetet kellett teremteni), amit a szeptemberi frissítéssel orvosoltak, de számtalan ilyen lehet még, amikre a foltok pl a mi készülékünk már jövőre nem fogja megkapni.
@Intelligencs: ez felfogás kérdése szerintem (meg talán intelligencia), már a gazdag nyugaton is kezdenek áttérni a hosszabb ideig való használatra, de itthon sajnos még mindig sokan 'divatozni' meg felvágni vesznek telefont (meg sok mást is)
"Erkölcsi elavulás": nagyon nem értek egyet, amióta nincsenek a vastag kávák kb elölről nem mondod meg milyen telefonról van szó. Van egy 4 éves Redmi Note 7-em is, ha melléraknál egy új note 11-et vagy 12-t (nem tudom hol jár éppen) látványra sok különbséget nem vennél észre, a kamera részről persze jobban meg lehet mondani.Fotózás szempontjából is ez az S20FE már 3 éves technika és egy átlag user szempontjából nem hiszem hogy egyszerűen felfedezhető különbség lenne pl egy S23-hoz képest. Ugyanez igaz az iPhone-okra is.
Én éveken keresztül Apple ellenes voltam, most se túlzottan szeretem őket, de be kellett látnom, hogy a hosszú támogatottság igenis egy komoly fegyvertény.
Drágának se nevezném őket, mert már az összes többi gyártó olyan árnál tart, sőt...(Ettől függetlenül én is tervezem még használni a sajátom, de nagyon bosszant, hogy azért kell majd lecserélnem mert egyszerűen nem kap frissítést, holott a hardver engem simán kiszolgálna 5 évig is akár)
ui: ja akku, azért azt manapság nem egy nagy mutatvány kicseréltetni + az EU is tereli a gyártókat abba az irányba hogy otthon is cserélhető legyen újra
-
samu74
addikt
válasz
rwbag2012 #11900 üzenetére
Mint minden update sok márkánál hoz előre vagy visszalépést. Nem védem a samsungot, de sokan túlmisztifikálják ezt a dolgot. Ha dadog ,következő update majd helyrehozza, ha nem,akkor factory reset. Ennyi. Aki a supportra gerjed annak ott az iPhone,jó nagy pénzért ,és még ott is bele lehet futni bakikba. De ennél a típusnál (S20FE) én simán belelátok vagy 5 év használati időt, kevés kompromisszumot kötve.
-
válasz
wanted5 #11901 üzenetére
Mivel a telefon egy mindennapi használati eszközt, aminek szerintem a legsanyarúbb sorsa van az összes technikai eszközünk közül, egyszerűen fizikailag sem bírják ki az eszközök eddig. Elkopnak, akkumulátoruk tönkremegy, meghibásodnak. Amúgy nekem van egy 5 éves iPhone-om, ami csak azért működik még, és van jó állapotban, mert céges telefon, és kvázi semmire sem használom. Legtöbbször csak hever a polcon. De az akkumulátora már ennek is csapnivaló. Ha mindennap használnám, ahogy a privát telefonomat, már biztos vállalhatlanul le lenne pusztulva, és újat kellett volna kérnem.
És akkor nem is beszéltünk még az erkölcsi elavulásról, egyszerűen egy idő után már nem lesz trendi, szép, cuki a telefon, illetve maga a felhasználója is megunja. Emiatt szerintem teljesen felesleges 6 éves szupportot elvárni egy olyan eszközre, amit a felhasználók java része 2-3 éven belül úgyis lecserél.
Bezzeg a Synology NAS-ok! Arra 10 évig teljes frissítés van, tehát az összes új főverzió is felmegy, és még további 3-4 évig a security update-ek. De a NAS-t az ember nem cserélgeti a divatnak megfelelően, az ameddig a funkcióját betölti, megy végkimerülésig, 7/24/365.
Szóval szerintem egyszerűen a használati szokások miatt van ez így a telefonoknál. Az már például sokkal jobban zavar, hogy az LG (nem tudom a Samsunggal mi a helyzet ilyen téren), a tévék kezét is elengedi 3-4 év után, pedig azt azért használná az ember 10 évig, vagy amíg el nem romlik.
-
wanted5
őstag
válasz
rwbag2012 #11900 üzenetére
Sajnos egyre inkább be kell látni, hogy aki tényleg hosszú távon szeretne egy telefont használni, akkor iPhone-t kell hogy vegyen.
Pl a tavalyi 14 egészen 2029-ig fog frissítéseket kapni (nem csak biztonsági), ami 6 év (részben ez is indokolja egyébként a magas árcédulát)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung legolcsóbb S20 szériás modellje azért annyira nem szerény, mint amennyivel kedvezőbb árcédulát mellékelt a gyártó.
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Last Epoch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest